Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Επιστρέφει απόψε ο Θαλασσινός στην Ηλιούπολή

Επιστρέφει απόψε στη σκηνή του Ρυθμού stage στην Ηλιούπολη ο Παντελής Θαλασσινός για δύο ακόμα μουσικές παραστάσεις σήμερα και αύριο. Στο πρόγραμμα του παρουσιάζει τα νέα του τραγούδια από το τελευταίο  του άλμπουμ " 10 τραγούδια της Ελπίδας".

Η Δήμητρα Μαστορίδου 27/4 στην Ελάτεια Λοκρίδος


ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΣΤΟΡΙΔΟΥ LIVE
Το να λέει μια γυναίκα την ηλικία της είναι σπάνιο!
Το να την τραγουδά ακόμη περισσότερο...Σε αυτό οφείλουμε τη γνωριμία μας με την τραγουδοποιό Δήμητρα Μαστορίδου, όταν το 2007 κυκλοφορεί από τη LYRA το πρώτο cd της με τίτλο «Καινούργιο Σπίτι» και τραγουδά περιχαρής το «Ετών 30» της.
Φέτος με αφορμή την κυκλοφορία του νέου cd της με τίτλο «Παράλογο Με Θέα» την ξανασυναντάμε και  εξακολουθεί να μας εκπλήσσει με την ειλικρίνεια και την αμεσότητά της.
Με το τραγούδι  «Κόκκινα Δάκρυα» να παίζεται ήδη από τα ραδιόφωνα και αφού ολοκλήρωσε τις  εμφανίσεις της στις αθηναικές μουσικές σκηνές (Stage 25, Mike’s Irish Bar, Small Cafe, Χυτήριο, Almaz  κ.α.), η τραγουδοποιός ετοιμάζει τις αποσκευές της για το καλοκαίρι...
Παίρνει μαζί της τα...mastoria  -την τριμελή μπάντα της , και κάνει την πρώτη εξόρμησή της στην Ελάτεια, στο café-bar Orfeas!
Το Σάββατο 27 Απριλίου θα μας ταξιδέψει με τραγούδια από τους δύο δίσκους της, αλλά και ελληνικές και ξένες διασκευές, πειραγμένες με αγάπη και σεβασμό.
Εισιτήριο του ταξιδιού είναι η μαγεία της εκρηκτικής σκηνικής παρουσίας της και η δροσερή καλοκαιρινή pop-rock διάθεση...
Η Δήμητρα Μαστορίδου και τα...mastoria της κουρδίζουν τη διάθεσή μας στο ακριβώς της διασκέδασης, της έκπληξης και του κεφιού.
Κόκκινα Δάκρυα
Ετών 30
Άνοιξη θα μπει
Just can't get enough
In a manner of speaking
info
Πότε; Σάββατο, 27 Απριλίου. Ώρα 22:30
Πού; ΟRFEAS café-bar, Ελάτεια Λοκρίδος
Eίσοδος; ελεύθερη

Σαράντα έργα χαρακτική

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΡΟΣ ΣΤΗΝ
KAPOPOULOS FINE ARTS ΣΤΟ GOLDEN HALL
 ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ
 ΕΓΚΑΙΝΙΑ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 Σαράντα έργα χαρακτικής που δημιούργησε κατά τη διάρκεια της καριέρας του επέλεξε και παρουσιάζει στη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην αίθουσα Kapopoulos Fine Arts το Σάββατο 27 Απριλίου ο Δημήτρης Γέρος. Η έκθεση περιλαμβάνει κυρίως μεγάλων διαστάσεων χαλκογραφίες, λιθογραφίες και μεταξοτυπίες. Επίσης θα εκτεθούν και μερικά Iris prints που ο Δημήτρης Γέρος δημιούργησε τα τελευταία χρόνια στη Νέα Υόρκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που θα δούμε στην Ελλάδα συγκεντρωμένα αυτά τα ξεχωριστά για την τεχνική τους έργα και μάλιστα 30 σχεδόν χρόνια μετά την προηγούμενη έκθεση του ζωγράφου αποκλειστικά με έργα χαρακτικής, που είχε πραγματοποιηθεί το 1984 στην γκαλερί «Υάκινθος» της Κηφισιάς.

Πνεύμα ανήσυχο και αεικίνητο, ο Δημήτρης Γέρος, ευρύτερα γνωστός για την ζωγραφική και τις φωτογραφίες του, ασχολείται παράλληλα και με την χαρακτική, την οποία θεωρεί μια εξίσου σημαντική τέχνη. Μάλιστα τις χαλκογραφίες (ή οξυγραφίες) και τις λιθογραφίες τις έχει χαράξει ο ίδιος ο καλλιτέχνης στον χαλκό και την πέτρα και έχουν τυπωθεί στο δικό του εργαστήριο καθώς και στο εργαστήριο του Γ. Καρτέρη.

Από το 1976 έχει παρουσιάσει τα χαρακτικά του σε πολλές εκθέσεις, κυρίως στη Γερμανία, και σε Biennale και Triennial  σε ολόκληρο τον κόσμο. Στη μεγάλη έκθεσή των έργων του πού έγινε το 1986 στο Μουσείο  Bochum της Γερμανίας είχε επίσης παρουσιαστεί σε ξεχωριστή αίθουσα το σύνολο των χαρακτικών που είχε έως τότε δημιουργήσει. Αρκετά από τα χαρακτικά του βρίσκονται στις συλλογές ξένων μουσείων και  μια μεγάλη σειρά χαρακτικών του έχει στη συλλογή της η Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας.
Η προηγούμενη έκθεση του Δημήτρη Γέρου έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Throckmorton Fine Art της Νέας Υόρκης όπου εξέθεσε έγχρωμες φωτογραφίες του.   
Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 27 Απριλίου 2013, ώρα 13.00
Διάρκεια έκθεσης:27 Απριλίου -17 Μαΐου.
Ωράριο λειτουργίας της έκθεσης: Καθημερινά 10.00-21.00 και Σάββατο 10.00-20.00
Kapopoulos Fine Arts:Λ. Κηφισίας 37Α & Σπύρου Λούη, Golden Hall, Μαρούσι τηλ. +30 210 6833048 Παρουσίαση έργων έκθεσης: www.kapopoulosart.gr Περισσότερες πληροφορίες για τον καλλιτέχνη στο www.yeros.com.