Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ο Παντελής Θαλασσινός 9/7 στο Βεάκειο

Μια μουσική παράσταση με καινούρια τραγούδια, από το νέο του δίσκο που κυκλοφόρησε πρόσφατα (“10 τραγούδια της Ελπίδας”) διάσπαρτα, ανάμεσα σε κείνα που ξέρουμε ήδη και που τον έχουν καταξιώσει ως δημιουργό και ερμηνευτή.
Με τραγούδια που ζητάει η εποχή και η καρδιά μας, με τραγούδια της ελπίδας!
Η μουσική του Παντελή Θαλασσινού συνδέεται με το παρελθόν μ’ ένα, όχι και τόσο αδιόρατο νήμα, που εκτός των άλλων, συνδέει και τις διαφορετικές γενιές των ακροατών του, κι αυτό … παρουσιάζει ενδιαφέρον. Εκείνο που χαρακτηρίζει περισσότερο την παρουσία τού Παντελή Θαλασσινού είναι η αυτόδηλη πιστοποίηση πως τα τραγούδια του έχουν καταγωγή. Αν και στα πρώτα του χρόνια στη δισκογραφία φάνηκε να είναι επηρεασμένος από τη δυτική νεανική μουσική με τις κιθάρες και τα γκρουπάκια - εποχή των «Λαθρεπιβατών» - αναθεώρησε αρκετά από τα στοιχεία εκείνα και στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ανέτρεψε συνειδητά τα έως τότε δεδομένα, χαράζοντας μια πορεία διαφορετική με σημείο αιχμής το Αιγαίο πέλαγος και τα Ανατολικά παράλια που έγιναν η κινητήριος δύναμη του τραγουδιού του.
Μελωδική και χρωματική επιλογή, που εν πολλοίς στηρίχτηκε στα λησμονημένα από τη σύγχρονη τραγουδιστική βιομηχανία όργανα της ευρύτερης περιοχής, που πλέον δεν τα παίζουν οι γέροντες στα χωριά, αλλά τα νέα καταρτισμένα παιδιά στην Αθήνα ή και αλλού
Σε συνδυασμό με την ανάλογη θεματογραφία των τραγουδιών του (στην οποία συνέβαλε τα μέγιστα η πένα του αείμνηστου Ηλία Κατσούλη, όπως και του Άκου Δασκαλόπουλου) θα μπορούσε να θεωρηθεί, εκτός των άλλων, συνθέτης που γράφει εύθυμους αλλά και μελαγχολικούς σκοπούς όπως αρμόζει στην «Άσπρη θάλασσα» με τα πανηγύρια του Αυγούστου, το θαλασσινό αγέρι και την «ερωτική αλμύρα».
Διατηρώντας το πνεύμα της φυγής και της αλλαγής, μετακινούμενος από τη Χίο (καταγωγή από πατέρα) στην Πάρο (όπως στην Αθήνα και στη Χίο έτσι και στην Πάρο διατήρησε μαγαζί με την ονομασία «Μυροβόλος»), τη Σέριφο (καταγωγή από μητέρα) και τον Πειραιά (όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε), κατάφερε να μεταφέρει το μήνυμα της παράδοσης χωρίς να γίνει παραδοσιακός και να το εντάξει στη σύγχρονη μουσική κατάσταση, μαζί με τις μελωδικές μπαλάντες και τα λαϊκά.
Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Δημήτρης Γάσιας – βιολί
Γιάννης Πλαγιαννάκος – μπάσο
Γιώργος Μακρής – γκάιντες, πνευστά
Πάνος Δημητρακόπουλος – κανονάκι
Φίλιππος Λευκαδίτης – κρουστά
Στέλιος Φραγκούς - πλήκτρα, λαούτο
 Ώρα προσέλευσης: 21.30
 Τιμή εισιτηρίου: 10 €  (άνεργοι) – 12 €  (προπώληση) – 15 €  (ταμείο)
 Προπώληση: Καταστήματα PUBLIC – Flocafe (Πλ. Κοραή, Πειραιάς) & ηλεκτρονικά στο www.viva.gr.

Η καλοκαιρινές συναυλίες του Δημήτρη Μπάση

Σειρά συναυλιών θα πραγαματοποιήσει  ο Δημήτρης Μπάσης αυτό το καλοκαίρι παρέα με τέσσερις καρυφαίους μουσικούς,  τους : Γιάννη Παπαζαχαριάκη , Γιάννη Σινάνη, Αντρέα Τράπαλη και Γιώργο Κατσίκα .

Οι μέχρι στιγμής εμφανίσεις του:
ΙΟΥΛΙΟΣ
7/7 Πτολεμαΐδα 
12/7 Αθήνα Κατράκειο Θέατρο «Αφιέρωμα στον Ν. Καζαντζίδη» με τους Δημήτρη Μπάση, Θέμη Αδαμαντίδη, Λάκη Χαλκιά, Σοφία Παπάζογλου και Δ. Ξανθάκη.
29/7 Χαλκιδική «Αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα» 
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
4/8 Διακοπτό 
7/8 Σίφνος 
10/8 Καρδίτσα – φεστιβαλΜεσενικόλας 
12/8 Σέρρες-Σκοπιά με Χρίστο Νικολόπουλο
17/8 Κύπρος- Λεμεσός
21/8 Γιάννενα
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
27-28/9 Βύρωνας

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και ο Μηδενιστής 12 Ιουλίου στο Βεάκειο

MΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ
 Special guest ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ
 Καλοκαίρι 2013
 ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ
 ώρα 21.30
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο σημαντικότερος συνθέτης και τραγουδιστής της γενιάς του, παραμένει για περισσότερο από μια δεκαετία πρωταγωνιστής στην ελληνική μουσική σκηνή, ξεσηκώνοντας με το δικό του μοναδικό τρόπο μικρούς και μεγάλους.
 Το άκρως δημιουργικό χειμερινό του πρόγραμμα το 2013, με τις παραστάσεις στην Ακτή Πειραιώς, την περιοδεία του σε Ευρώπη και Αυστραλία και τις εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη, έρχεται να συμπληρώσει μία συνεργασία ανατρεπτική, με τον αγαπημένο ράπερ της νεώτερης γενιάς, το Μηδενιστή: μετά την επιτυχημένη τους συνεργασία στο τραγούδι «Σε έναν Τοίχο» που παρέμεινε σταθερά στην πρώτη θέση των ραδιοφώνων όλο το χειμώνα, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ετοιμάζει με τον Μηδενιστή ένα live μοναδικό!
 Ετοιμαστείτε, λοιπόν, να τραγουδήσετε ένα αξέχαστο και ανεξάντλητο ρεπερτόριο από τις παλιές επιτυχίες του Μιχάλη, «Μόνο στα όνειρα», το «Πάρτυ», το «Κρυφό φιλί», το «Πιο Πολύ», «Μια απ’ τα ίδια», «Το σ’αγαπώ», «Το Καλοκαίρι μου» και το «Όλα ή τίποτα»...ως τα πρόσφατα «Τρεις Ζωές» «Πλάι-Πλάι» αλλά και τα ολοκαίνουρια τραγούδια του από το δίσκο που κυκλοφορεί τον Ιούνιο, όπως το «Η Αγάπη Δυναμώνει» που ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα της χώρας.
Σε αυτές τις εμφανίσεις, έρχεται να προσθέσει από τη βασιλική του φήμη και ο Μηδενιστής, ο αγαπημένος ράπερ της νεότερης γενιάς με τις μεγαλύτερες επιτυχίες και τις ρίμες που συγκινούν. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τους ακούσει μαζί στο «Σε έναν Τοίχο» αλλά και σε άλλα τραγούδια σε ένα πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις!
Με μια μουσική διαδρομή, που του χάρισε πλατινένιους δίσκους και τραγούδια που αγαπήθηκαν στο χρόνο, ο Μιχάλης ξέρει να μας ταξιδεύει μαγικά στο ρυθμό του. Και ο μετρ της ελληνικής ραπ ξέρει να δίνει το δικό του παλμό.
 Πληροφορίες:
Βεάκειο, Λόφος Προφήτη Ηλία, Καστέλα, Πειραιάς, 2104226330
Τιμή εισιτηρίου: 15
ρα έναρξης: 21:30
 Προπώληση Εισιτηρίων:
Public,
Κινηματογράφος ΣΙΝΕΑΚ, Kαραίσκου

...ο Περλιμπίν και η Μπελίσα σας περιμένουν στο Θέατρο Βράχων.

Ο Περλιμπίν και η Μπελίσα είναι ένα σύγχρονο αλλά και διαχρονικό παραμύθι, δημιούργημα της αριστουργηματικής πένας του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Ένα έργο που υμνεί τον έρωτα με ένα σπάνιας ομορφιάς τρόπο και δικαίως θεωρείται από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου. Ο Δήμος Αβδελιώδης, μεταφέρει το έργο με τη μορφή λαϊκής όπερας και στιλ κουκλοθεάτρου, με ζωντανή μουσική και ζωντανές κούκλες τους μουσικούς και τους ηθοποιούς, που ερμηνεύουν τους ρόλους και τα τραγούδια της παράστασης.
Ο Περλιμπλίν, ένας μεσήλικας, απορροφημένος και ξεχασμένος στα βιβλία του, παρακινείται από τη γηραιά υπηρέτρια του, που τον νοιάζεται αληθινά, να βρει μια γυναίκα να παντρευτεί, ανησυχώντας για το τι θ’ απογίνει μόνος του, αν κάποια στιγμή αποθάνει η ίδια. Ο Περλιμπλίν αρνείται πεισματικά, γιατί φοβάται το γάμο. Όταν όμως ακούει τη φωνή της Μπελίσας, μιας πολύ νεαρής γειτονοπούλας του, να τραγουδά την αγάπη, παραδίδεται άνευ όρων στην σαγήνη της και την ζητά για γυναίκα του. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να ζήσει για πρώτη φορά τον απόλυτο έρωτα, και γιαυτό, να γευθεί το απρόβλεπτο και σπαρακτικά γρανιτένιο τίμημα του.
Σ’αυτό το μικρό αριστούργημα ο Λόρκα συνδυάζει με έναν μοναδικό τρόπο το κωμικό με το τραγικό στοιχείο,αναζητώντας την πνευματική ουσία του έρωτα και ανάγοντας τον από το επίπεδο του σώματος στο επίπεδο της ψυχής.
Η παράσταση παρουσιάζεται την 1η Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων.
Παίζουν:
Περλιμπλίν: Στέλιος Μάινας
Μπελίσα: Δήμητρα Ματσούκα
Σκηνικός Χώρος-Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Μετάφραση: Νίκος Γκάτσος
Μουσική: Βαγγέλης Γιανάκης
Εικαστική παρέμβαση-ενδυματολογία-μάσκες: Αριστείδης Πατσόγλου.

Oι συναυλίες της Ζωής Τηγανούρια

Ανοίγοντας την καλοκαιρινή της περιοδεία με μία επιτυχημένη παράσταση στο Half Note Athens Jazz Club, η γνωστή μουσικοσυνθέτις και ακορντεονίστα Ζωή Τηγανούρια με το "Zoe's Quintet" και τους συνεργάτες της, συνεχίζει και ετοιμάζεται να δώσει παραστάσεις στην Αθήνα και στην ευρύτερη Ελλάδα..!
Ενδεικτικά:
  • 11 & 12 Ιουλίου στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου (ως σολίστ στην παράσταση Tango "Querer")
  • 22 Ιουλίου στη Κοζάνη στο Στέκι του Φιλοπρόοδου Συλλόγου
  • 26 Ιουλίου στην Αυλή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
  • 29 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Ακορντεόν στη Σύρο
  • 30 Ιουλίου στο Θέατρο Βεάκειο στο Πειραιά
  • 3 Αυγούστου στο Καρπενήσι στις Γιορτές Δάσους
  • 8 Αυγούστου στη Χίο στο Φεστιβάλ "Citrus"
  • 11 Αυγούστου στο "Marabu" στην Άφησσο του Πηλίου
  • 13 Αυγούστου στο Μουσείο Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες
  • 21 Αυγούστου στη Σαμοθράκη στους Πύργους Gateluzzi (Παλαιάπολη)
  • 31 Αυγούστου & 1 Σεπτεμβρίου στo Δημοτικό Θέατρο Σύρου ως σολίστ στους Νuevo Siete Ensemble
  • 11 Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ Μπύρας στο Σ.Ε.Φ.
  • 25 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Badminton
  • και αρκετές ακόμα...