Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Άννα Βίσση Μιμή Ντενίση στη collection της LeviniaK


ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ, ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ

Σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα με καλοκαιρινή διάθεση, διακριτικά επιλεγμένη μουσική, σαμπάνια Veuve Clicqou, παγωτά Haagen-Dazs και μια βραδιά αποκλειστικά μεταξύ γυναικών, η Αρμενοκύπρια σχεδιάστρια Levinia Konyalian που βρέθηκε για λίγες μέρες στην Αθήνα παρουσίασε επιλεγμένα κομμάτια από την καλοκαιρινή της collection LeviniaK για λίγες καλές φίλες. Το ραντεβού δόθηκε στο σπίτι της Μέμας Αγαπηνού-Σιμωνετάτου το απόγευμα της Τετάρτης. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, να δοκιμάσουν τις υπέροχες δημιουργίες της Levinia και να πάρουν μαθήματα στυλ και έμπνευσης. Παστέλ και nude αποχρώσεις, φίνα και ποιοτικά υφάσματα, αέρινα σύνολα, μεταξωτά και δαντέλες είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Δημιουργίες που αγκαλιάζουν και κολακεύουν το γυναικείο σώμα, θηλυκές γραμμές, ρούχα που πέφτουν και τυλίγουν το σώμα ελεύθερα, ρούχα «πολύμορφικά» που φοριούνται με πολλούς τρόπους και αλλάζουν μορφή και διάθεση διατηρώντας παράλληλα τις γραμμές τους και που δημιουργούν μια αίσθηση άνεσης και ανεμελιάς κάθε στιγμή της ημέρας.
 Η Levinia Konyalian και το LeviniaK άφησαν για άλλη μια φορά τις καλύτερες εντυπώσεις με μια υπέροχη συλλογή πέρα από κάθε φαντασία!

LEVINIA KONYALIAN, ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ

ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΒΕΛΑ, ΜΕΜΑ ΑΓΑΠΗΝΟΥ-ΣΙΜΩΝΕΤΑΤΟΥ,ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ, ΝΙΚΟΣ ΑΓΑΠΗΝΟΣ

LEVINIA KONYALIAN, ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ

LEVINIA KONYALIAN, ΕΛΕΝΗ ΤΩΡΟΥ, ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ


Μαριάννα Λάτση, Ερριέτα Κούρκουλου, Πάρης Κασιδόκωστας Νίκος Αλιάγας Ηλίας Ψινάκης στη γιορτή της Panik Records


Γιώργος Αρσενάκος, Μαριάννα Λάτση, Ερριέτα Κούρκουλου, Πάρης Κασιδόκωστας

Ερριέτα Κούρκουλου, Ηλίας Ψινάκης 

Η Panik Records έκλεισε 2 επιτυχημένα χρόνια στο χώρο της ελληνικής δισκογραφίας και το γιόρτασε μαζί με όλους τους αγαπημένους φίλους, συνεργάτες και καλλιτέχνες!
H εταιρεία που προτείνει νέους αξιόλογους καλλιτέχνες και χαράζει νέα μουσικά μονοπάτια,
είναι κοντά σας τα τελευταία 2 χρόνια αλλάζοντας το μουσικό χάρτη στην Ελλάδα και όχι μόνο έχοντας στο δυναμικό της:

- 25 καλλιτέχνες
- 15 Νο1 Hits
- 25 top20 Hits
- 5 Βραβεία MAD VMA’s
- Περισσότερα από 100 New Releases
- Περισσότερα από 50 Remix – Remakes
- 2 Πλατινένιοι  Δίσκοι “Demy #1” , “Μηδενιστής – Καλα Κορίτσια”
- 3 Χρυσοί δίσκοι και συλλογές “Playmen – Fallin”, “Panik Anthem Vol1 & Vol2”
- Περισσότερες από 1200 Panik Live Εμφανίσεις
- Περισσότερα από 40 Video Clips
- 1.000.000 Social Media Fans
- 50.000.000 Youtube views 
 .
 Η Panik Records και το 
Bacardi , διοργάνωσαν ένα φαντασμαγορικό party στο Private House του Island με εκλεκτούς καλεσμένους που διασκέδασαν μέχρι το πρωί.
Γιώργος Αρσενάκος, Νίκος Αλιάγας, Πάρης Κασιδόκωστας
Βασικό συστατικό της εορταστικής ατμόσφαιρας ήταν η «φιλοξενία», η μουσική, τα μοναδικά cocktails και οι ξεχωριστές εμπειρίες του Bacardi!

Το Bacardi, φημισμένο για τα θρυλικά parties που πραγματοποιεί εδώ και 150 χρόνια κατέπληξε για άλλη μία φορά το κοινό που με μεγάλη ανυπομονησία περιμένει τα επόμενα. 

Αφού οι δημιουργοί της Panik Records, Πάρης Κασιδόκωστας και Γιώργος Αρσενάκος έκοψαν την επετειακή "Panik" τούρτα,
στη συνέχεια οι καλλιτέχνες της Panik Records παρουσίασαν αποκλειστικά για τη βραδιά, τις μεγάλες τους επιτυχίες σε ένα απίστευτο show μαζί με την εντυπωσιακή έκπληξη της βραδιάς το «Panik Song 2 Years»!

Κώστας Μαρτάκης

Demy

H οικογένεια της Panik Records, σας ευχαριστεί από καρδιάς για την αγάπη και τη στήριξη σας!
There is more Panik to come….

Γιώργος Αρσενάκος, Θωμαή Απέργη, Πάρης Κασιδόκωστας

Έλενα Παπαβασιλείου, Αλεξάνδρα Ζάκκα, Βαγγέλης Περρής


Ελένη Φουρέιρα
 
 Πάρης Κασιδόκωστας, Σοφία Τερζοπούλου (Marketing Manager Bacardi Hellas), Γιώργος Αρσενάκος

Τάμτα, Πάρης Κασιδόκωστας, Γιώργος Αρσενάκος 

Κρυσταλλία, Κώστας Μαρτάκης, Χριστίνα Σάλτη


Γιώργος & Έλενα Ντάβλα 

-«Το σιρόπι βιασμού» σπέρνει τον τρόμο και στην Ελλάδα

Όλο και περισσότερα ναρκωτικά νέας γενιάς κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα και στοχεύουν κυρίως στις γυναίκες. Πρόκειται για το «σιρόπι του βιασμού», το οποίο μειώνει πολύ τις αντιστάσεις και προκαλεί απώλεια μνήμης.
Η παρασθησιόγονα ουσία που έχει σαν βάση την ουσία GHB μειώνει τις αντιστάσεις του ατόμου που το λαμβάνει με αποτέλεσμα τα θύματα να είναι ευάλωτα στον βιασμό.
Το «σιρόπι του βιασμού» είναι άχρωμο, άοσμο και άγευστο και είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί μέσω εργαστηριακών εξετάσεων, επειδή αποβάλλεται πολύ γρήγορα από τον οργανισμό. Μάλιστα, η ναρκωτική αυτή ουσία, μπορεί να έχει και μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα. Σημειώνετα ότι τα συνθετικά ναρκωτικά μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση η οποία μπορεί να επιφέρει και το θάνατο.
Μία νεαρή που έπεσε θύμα βιασμού στην Θεσσαλονίκη περιγράφει: «Είχα πάει με την παρέα μου σε ένα μπαρ στο κέντρο. Ήπιαμε δύο ποτά, Ξύπνησα γυμνή στο κρεβάτι», και παρόλο που προσπαθούσε να θυμηθεί κάτι της ήταν αδύνατο.
Το «σιρόπι του βιασμού» εντοπίστηκε σε μεγάλη ποσότητα σε σπίτι 27χρονου στην Θεσσαλονίκη. Για την ακρίβεια οι αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν μια φιάλη με 1 κιλό και 735 γραμμάρια GBL, τρία δέματα ναρκωτικής ουσίας «μιάου», ένα δέμα κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και άλλα.
http://citynews.com.gr

Καπέλο και αντηλιακό δύο σύμμαχοι για την παραλία.



Ο ήλιος ολοένα και γίνεται πιο δυνατός, πιο επικίνδυνος,  γι’ αυτό πρέπει να εφοδιαστείτε με το απόλυτο καλοκαιρινό αξεσουάρ που δεν είναι  άλλο από το καπέλο. Πέρα από ομορφιά, το συγκεκριμένο κομμάτι της  καλοκαιρινής σας ένδυσης, προσφέρει πάνω απ’ όλα προστασία από τον ήλιο, τόσο  στο….δέρμα, όσο και στα μαλλιά σας, ενώ παράλληλα  αποτελεί και όπλο για ένα ξεχωριστό στυλ με φινέτσα και θηλυκότητα. Η σκίαση  που δημιουργεί το γείσο του καπέλου, σας προστατεύει από την υπεριώδη  ακτινοβολία, μειώνοντας έτσι και την τάση για εμφάνιση κηλίδων και πανάδων στο  πρόσωπο σας. Όπως έχει αποδειχθεί με έρευνες περίπου μία στις τρεις γυναίκες  αναφέρει ότι έχει εμφανίσει αλλεργία στον ήλιο, ενώ οι γυναίκες ηλικίας 25-35 ετών έχουν τη μεγαλύτερη προδιάθεση για φωτοδερματίτιδες. Επομένως, μην  αφήνετε τον ήλιο να σας βλάψει, τολμήστε να κάνετε τη διαφορά.

FOTO 2

Υπάρχουν ένα σωρό σχέδια και χρώματα, έτσι  ώστε να μπορείτε να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει και που σας αρέσει  περισσότερο και φυσικά ταιριάζει και με το μαγιό σας.
Καλό θα είναι να γνωρίζετε πως σε μέρες με πολύ ήλιο  προτιμότερο είναι να επιλέξετε ένα καπέλο σε ανοιχτόχρωμη αποχρώση ή δυνατόν  ψάθινο, ενώ τα σκούρα χρώματα να τα περιορίσετε για μέρες με λιγότερο ήλιο και  αυτό γιατί ως γνωστό τα σκούρα χρώματα τραβάνε πιο εύκολα τις ακτίνες του  ήλιου.
«Βάλε καπέλο»!Φαίνεται πως δεν ήταν μόνο η  δική σου μαμά που σκεφτόταν τις ακτινοβολίες του ήλιου στο πρόσωπό σου αλλά και  οι μαμάδες των σχεδιαστών μόδας που σε κάθε collection για την Άνοιξη και το  Καλοκαίρι προτείνουν νέα  στυλ καπέλων. Άλλωστε το να είσαι chic απαιτεί να σέβεσαι την υγεία σου και να χρησιμοποιείς τη μόδα υπέρ αυτού.

FOTO 3
Προστατέψτε την επιδερμίδα σας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.
Η γήρανση του δέρματος εξαρτάται από το DNA του κάθε ανθρώπου και από εξωτερικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες. Ο ήλιος είναι ο βασικότερος περιβαλλοντικός παράγοντας που συμβάλλει στην πρόωρη γήρανση του δέρματος. Ο κάθε άνθρωπος ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας του αντιμετωπίζει διαφορετικό πρόβλημα με τη φωτογήρανση. Η μόνη λύση για να αντιμετωπίσετε τον ήλιο και να προστατέψετε την επιδερμίδα σας από την πρόωρη γήρανση είναι τα αντηλιακά.
Είναι λάθος να βάζετε αντηλιακό και καπέλο, μόνο όταν πηγαίνετε στην παραλία. Κάθε φορά που εκτίθεστε στον ήλιο πρέπει να φοράτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, τόσο στο σώμα σας όσο και στο πρόσωπό σας.
aksesouar_paralia_2Σίγουρα οι περισσότερες αμελείτε το αντηλιακό όταν βγαίνετε το πρωί έξω από το σπίτι σας. Θα πρέπει λοιπόν να μάθετε ότι η επιδερμίδα σας αντιμετωπίζει την ίδια κατάσταση με αυτήν όταν είστε στην παραλία. Ακόμα και όταν οδηγείτε πρέπει να έχετε προστατέψει την επιδερμίδα σας. Με την αντανάκλαση του ήλιου η κατάσταση είναι εξίσου σοβαρή.
Πρέπει λοιπόν να φοράτε αντηλιακό υψηλού δείκτη προστασίας, κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι σας. Φροντίστε να το φορέσετε τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έξοδό σας. Αν διαβάσετε τις οδηγίες, θα δείτε ότι το συμβουλεύουν και οι ειδικοί.
Καλύψτε λοιπόν το πρόσωπό σας, το λαιμό σας, το ντεκολτέ σας, τα χέρια σας, όλα τα μέρη του σώματός σας που δεν καλύπτονται. Επιλέξτε αντηλιακά με υψηλό δείκτη για το καλό της επιδερμίδας σας.
FOTO 5
Τέλος θα πρέπει να ξέρετε ότι όλα τα προβλήματα και τα σημάδια γήρανσης που έχουν προκληθεί από τον ήλιο θα εμφανιστούν έμμεσα και όχι άμεσα. Προστατευτείτε λοιπόν για να προλάβετε τις αρνητικές συνέπειες.
Απολαύστε τις παραλίες και τις βόλτες στην εξοχή προστατευμένες και φυσικά εσείς οι μανούλες, προστατεύστε τα παιδιά σας από τον ήλιο. Και μην ξεχνάτε, πάντα ένα μπουκάλι νερό μαζί σας, ακόμα και στα ψώνια.
Είναι απαραίτητο.
http://genous-thilikou.gr/d1/

Ο Τόλης Βοσκόπουλος "Τον τόπο που γεννιέσαι και μεγαλώνεις τον κουβαλάς πάντα μέσα στην ψυχή σου "

Ραντεβού για φαγητό και για όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες έδωσε ο Τόλης Βοσκόπουλος μαζί με φίλους και συνεργάτες του οι οποίοι γευμάτισαν στον “Ήρωα” στο Μικρολίμανο.
 Ο Τόλης Βοσκόπουλος λίγες μέρες πριν τη μεγάλη του συναυλία στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά έδωσε ραντεβού με τους συνεργάτες του με σκοπό να συζητήσουν μακριά από την πίεση της δουλειάς των τελευταίων ημερών ενώ παράλληλα απόλαυσαν γευστικές δημιουργίες.

 Τόλης Βοσκόπουλος, Ελένη Τώρου , Γιούλη Μαστοράκη
 Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν ευδιάθετος, ξεκούραστος και χαμογελαστός όχι μόνο γιατί βρέθηκε με φίλους και συνεργάτες αλλά και γιατί περιπλανήθηκε για αρκετή ώρα στα σοκάκια του Πειραιά νοσταλγώντας το μέρος όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.
Όπως ανέφερε μάλιστα ο ίδιος όσον αφορά στην επικείμενη συναυλία του το ερχόμενο Σάββατο “Τον τόπο που γεννιέσαι και μεγαλώνεις τον κουβαλάς πάντα μέσα στην ψυχή σου, όπου κι αν βρεθείς... Μόνο συγκίνηση και βαθιά χαρά νοιώθω που επιστρέφω στον Πειραιά, που αγαπώ και έχω τόσες αναμνήσεις..."
 Φωτεινή Ηλιακοπούλου, Μαρία και Μελίνα Γλου, Γιούλη Μαστοράκη, Κική Λουκά, Ελένη Τώρου
H μεγάλη επιστροφή!
O Τόλης Βοσκόπουλος
για μια μοναδική συναυλία
στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
 το Σάββατο 6 Ιουλίου


 Τολης Βοσκόπουλος, Αγγελική Κανελλοπούλου, Κώστας Σάκκαρης

 Πληροφορίες:
Βεάκειο, Λόφος Προφήτη Ηλία, Καστέλα, Πειραιάς, 2104226330
ρα έναρξης: 21:00

 Προπώληση εισιτηρίων:
Public,
Κινηματογράφος ΣΙΝΕΑΚ, Kαραίσκου 102, Πλ.Κοραή, Πειραιάς, Ώρες: 9:00-15:00 & 18:00-22:00, Τηλ.: 210 4225653 .

Η«Αποβάθρα» του Τρένου στο Ρουφ… το καλλιτεχνικό στέκι του καλοκαιριού!

 Η «Αποβάθρα» του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ, στην οποία σταθμεύει πάνω από 15 χρόνια η καλλιτεχνική αμαξοστοιχία το Τρένο στο Ρουφ, ανοίγει και φέτος το καλοκαίρι και προσκαλεί τους Αθηναίους σε βραδιές γεμάτες ήχους, εικόνες και αναπάντεχα happenings!
Μουσικοί, ηθοποιοί, χορευτές, εικαστικοί, τραγουδιστές, street artists ζωντανεύουν με το κέφι και το πάθος τους το πιο  δροσερό και ατμοσφαιρικό σημείο της πόλης με μουσικά live, εκθέσεις και προβολές ταινιών.
Την ώρα του δειλινού συνοδέψτε με live σαξόφωνο τον καφέ ή το κοκταίηλ σας, περιηγηθείτε στις εικαστικές εκθέσεις, παραγγείλετε το φαγητό σας και αργότερα απολαύστε live τις αγαπημένες σας μουσικές. Παλιοί και νέοι φίλοι του Τρένου, όπως ο Βασίλης Γισδάκης, η Καίτη Κουλιά, η Μόρφω Τσαϊρέλη, η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή, ο Σταύρος Παπασταύρου, η Γεωργία Βεληβασάκη, «ψαγμένα» μουσικά συγκροτήματα της jazz,  rock και ethnic μουσικής σκηνής αλλά και προβολές σπάνιων βωβών ταινιών  με live soundtrack θα δώσουν μια άλλη αίσθηση στα καλοκαιρινά βράδια σας.
 Η «Αποβάθρα» λειτουργεί από 8.00 μ.μ.
Live σαξόφωνο από τις 8.00 μ.μ. / Happy hour 8.00 – 9.30 μ.μ.
Γενική είσοδος 5 €
Μπύρα 3,5 € / Ποτό από 5 € / Φαγητό από € 12
Κλειστά Κυριακή & Δευτέρα
ΔΩΡΕΑΝ ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΟ PARKIN
Τρίτη 2 Ιουλίου, 9.30 μ.μ.
Σταύρος Παπασταύρου & οι μουσικοί του σύντροφοι
Του κόσμου τα τραγούδια”
Ο συνθέτης Σταύρος Παπασταύρου και η μουσική του συντροφιά αναλαμβάνουν να σας ταξιδέψουν μελωδικά σε διάφορες χώρες του κόσμου.
Το ταξίδι ξεκινά από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες και, περνώντας από Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Ουγγαρία και Τουρκία καταλήγει ως τη Λατινική Αμερική και τη μακρινή Ινδονησία!
Ενδιάμεσοι σταθμοί κάποια από τα γνωστά, αλλά και ανέκδοτα τραγούδια του συνθέτη.
Τον Σταύρο Παπασταύρου πλαισιώνουν οι μουσικοί Άλκηστις Ραυτοπούλου (πιάνο), Φώτης Μυλωνάς (πνευστά - μαντολίνο) και Σωκράτης Γανιάρης (κρουστά).
 Τετάρτη 3 Ιουλίου, 9.30 μ.μ.
“Κινηματογράφος και ηχοχρώματα στο φως των αστεριών”
Σπάνιες ταινίες μεγάλων δημιουργών του παγκόσμιου σινεμά και live μουσική από τον συνθέτη Μηνά Ι. Αλεξιάδη στην Αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen.
Την Τετάρτη 3 Ιουλίου αφιέρωμα στη Lotte Reiniger
«Παραμύθια και Μύθοι» της Lotte Reiniger
ΤΟ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΜΠΑΟΥΛΟ (Der fliegende Koffer, 1921, 8΄45΄΄), Η ΧΡΥΣΗ ΧΗΝΑ (Die goldene Gans, 1944-1947, 11΄59΄΄), Ο ΤΖΑΚ ΚΑΙ Η ΦΑΣΟΛΙΑ (Jack and the Beanstalk, 1955, 11΄34΄΄)
H κομψότητα, το χιούμορ, η φαντασία, πάνω απ’ όλα όμως η μαγεία είναι η λέξη που θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα τις ταινίες της Lotte Reiniger (1899-1981). Η μεγάλη κυρία του πρωτοποριακού κινηματογράφου είναι εκείνη που δημιούργησε το πρώτο μουσικό κλιπ στην ιστορία του σινεμά πάνω σε μοτίβα του Μότσαρτ. Το κινηματογραφικό της έργο είναι συνυφασμένο με τα παραμύθια και τη μουσική. Με την αξεπέραστη τεχνική της σχεδίαζε και έκοβε ανάλαφρες χάρτινες σιλουέτες, δημιουργούσε αιθέρια πλάσματα που γλιστρούν και ελαφροπερπατούν στο χώρο με απόλυτη χάρη κι ομορφιά χωρίς ποτέ να χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα.
ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΑΧΜΕΝΤ (Die Abenteuer des Prinzen Achmed, 1923-1926, 66΄)
 «Ένα αριστούργημα! Η Lotte Reiniger γεννήθηκε με μαγικά χέρια» (Jean Renoir)
Θεωρείται το πρώτο μεγάλου μήκους φιλμ κινουμένων σχεδίων στην ιστορία του κινηματογράφου. Με πολλή φαντασία και ονειρικό διάκοσμο αφηγείται τη διαμάχη μεταξύ του Καλού και του Κακού, βασιζόμενο σε ιστορίες από τις Χίλιες και Μία Νύχτες. Στην ταινία έχει συνεργαστεί και ο Walther Ruttmann. Προβάλλεται η κόπια που αποκαταστάθηκε το 1999 από το Μουσείο Κινηματογράφου της Φραγκφούρτης (έγχρωμη).
 Πέμπτη 4 Ιουλίου, 9.30 μ.μ.
Vice Versa Trio, Έφη Ζαϊτίδου, Αλέξανδρος Καψοκαβάδης
μουσικές και ήχοι στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής
Δύο μουσικές αμαξοστοιχίες καταφθάνουν στην «Αποβάθρα» του Ρουφ. Από την Ανατολή μας έρχονται η Έφη Ζαϊτίδου και ο Αλέξανδρος Καψοκαβάδης και από τη Δύση το Vice Versa Trio.
Οι “Vice Versaπαίζουν κυρίως δική τους οργανική μουσική, κινούνται στο χώρο της κινηματογραφικής μουσικής και εμπλουτίζουν τον ήχο τους με το άρωμα Ευρωπαϊκής Jazz. Η Έφη και ο Αλέξανδρος φέρνουν κι εκείνοι τις δικές τους συνθέσεις με τον αέρα της ανατολής.
Μια ενδιαφέρουσα μουσική συνάντηση επί της αποβάθρας…  
Άλκηστις Ραυτοπούλου (πιάνο, πλήκτρα), Φώτης Μυλωνάς (μπάσο, κιθάρα, φλάουτο, νέι), Σωκράτης Γανιάρης (τύμπανα, κρουστά), Έφη Ζαϊτίδου (κανονάκι), Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (κιθάρες, λαύτα)
 Παρασκευή 5 Ιουλίου, 9.30 μ.μ.
Αντάμα
σ' ένα ταξίδι απ' τις αρχές του προηγούμενου αιώνα ως τα σήμερα, άλλοτε στο μονοπάτι της σύγχρονης Κρητικής μουσικής επηρεασμένης από την παράδοση κι άλλοτε στην γνήσια παραδοσιακή.
Ριζίτικα, ταμπαχανιώτικα, μαντινάδες και συνθέσεις των ιδίων για τον έρωτα, την προδοσία, τη μπιστική φιλία, την αγάπη, την ξενητειά, τον χωρισμό.
Ειρήνη Δερέμπεη (τραγούδι, θιαμπόλι, καβάλ), Κάρολος Κουκλάκης (τραγούδι, μπουλγαρί), Βασίλης Τζωρτζίνης (κοντραμπάσο), Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά)

Σάββατο 6 Ιουλίου, 9.30 μ.μ.
Master Reset, September Code & Verbal Delirium
Συναυλία ελληνικής progressive rock μουσικής”
Το πρώτο  ταξίδι στην ελληνική progressive rock μουσική ξεκινά από την Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ, στις 6 Ιουλίου με ώρα «αναχώρησης» 20:00 μ.μ. (ακριβώς).
Ένα ταξίδι με ποικίλες μουσικές διαδρομές, που φέρνουν σε επαφή το ελληνικό κοινό με αξιόλογα μουσικά σχήματα που κινούνται στο χώρο τoυ Progressive.
Στην πρώτη αυτή «διαδρομή», συνταξιδιώτες μας είναι τρία εξαιρετικά συγκροτήματα που ήδη έχουν δώσει εκπληκτικά δείγματα γραφής.  Μουσικοί και ήχοι που κέρδισαν εκπληκτικές κριτικές και σχόλια  στην Ελλάδα αλλά και πολύ περισσότερο στο εξωτερικό. 
Εμφανίζονται (αλφαβητικά) :
Master Reset, September Code, Verbal Delirium

Τρίτη 9 Ιουλίου, 9.30 μ.μ.
Lazy Walking Lily
μουσικό άρωμα swing, cabaret & jazz
Οι “Lazy Walking Lilyείναι ένα καινούργιο μουσικό σχήμα που ερμηνεύει τραγούδια swing, cabaret και jazz, κυρίως των δεκαετιών ‘30, ‘40 , ‘50 αλλά και πιο σύγχρονα. Στο πρόγραμμα τους συνδυάζουν τραγούδια από διαφορετικές χώρες και περιοχές του πλανήτη, όπως Αγγλία, HΠΑ, Γαλλία, Ελλάδα, Λατινική Αμερική, διασκευασμένα μέσα από το πρίσμα του swing και του cabaret.
Ερμηνεύει η ηθοποιός Λίλη Τσεσματζόγλου  και ο Λάκης Χαλκιόπουλος, που παίζει και κιθάρα. Στο πιάνο ο Ηλίας Καλούδης.

Τετάρτη 10 Ιουλίου, 9.30 μ.μ.
“Κινηματογράφος και ηχοχρώματα στο φως των αστεριών”
Σπάνιες ταινίες μεγάλων δημιουργών του παγκόσμιου σινεμά και live μουσική από τον συνθέτη Μηνά Ι. Αλεξιάδη στην Αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen.
Την Τετάρτη 10 Ιουλίου αφιέρωμα στον Walther Ruttmann
Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (Melodie der Welt, 1928/29, 49΄) του Walther Ruttmann
Ένας στρόβιλος εικόνων από διαφορετικούς κόσμους. Ένας «συμφωνικός» γύρος του κόσμου με ατμόπλοιο σε 50 λεπτά. Διαφημιστική ταινία για τη γραμμή Αμβούργο-Αμερική της ναυτιλιακής εταιρείας Hapag, αλλά και για τον κινηματογράφο με ήχο.
ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΗΣ (Berlin. Die Sinfonie der Großstadt, 1927, 65΄) του Walther Ruttmann
Το σημαντικότερο ίσως έργο της γερμανικής κινηματογραφικής πρωτοπορίας της δεκαετίας του ’20. Ένα ριζοσπαστικό πείραμα του μοντάζ που αντλεί το υλικό του από τις εικόνες του Βερολίνου εκείνης της εποχής – εικόνες για απαλό crescendo, andante, για ήχους μεταλλικούς … Προβάλλεται η κόπια που ανακαινίστηκε το 2007 στο Κινηματογραφικό Τμήμα του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Αρχείου
Ο Walther Ruttmann (1887-1941), ζωγράφος και κινηματογραφιστής, καθόρισε με το έργο του το στίγμα της κινηματογραφικής πρωτοπορίας. Με τα έγχρωμα πειραματικά φιλμάκια του καταθέτει τις πρώτες abstract ταινίες κινουμένου σχεδίου στον κόσμο. Το «συμφωνικό» ντοκιμαντέρ «Βερολίνο. Η συμφωνία της μεγαλούπολης» και το ταξιδιωτικό κολάζ «Η Μελωδία του Κόσμου» συγκαταλέγονται στα κλασικά αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά.

Παρασκευή 12 Ιουλίου, 9.30 μ.μ.
Ειρήνη Χαρίδου & η μουσική της παρέα
“Μου ‘ταξες ταξίδι να με πας”
Η Ειρήνη Χαρίδου είναι μια τραγουδίστρια με αξιόλογες συνεργασίες και δισκογραφία στο χώρο της μουσικής όπως οι Χάρις Αλεξίου, Παντελής Θαλασσινός, Μανώλης Μητσιάς, Χρήστος Νικολόπουλος κ.α. Μαζί με την Άλκηστη Ραυτοπούλου στο πιάνο και τον Φώτη Μυλωνά στα πνευστά και το μαντολίνο θα μας χαρίσουν με τη δική τους καλλιτεχνική ματιά και διάθεση τραγούδια της λαϊκής, έντεχνης, παραδοσιακής αλλά και τζαζ ελληνικής σκηνής, από το ’60 εως σήμερα, τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Κώστα Καπνίση αλλά και του Μάρκου Βαμβακάρη και του Θανάση Παπακωνσταντίνου.
Για να ξαναδώσουμε χρώμα και φωνή στις μουντές κι αδιάφορες συχνότητες της ζωής μας.

Σάββατο 13 Ιουλίου, 9.30 μ.μ.
Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή
παραδοσιακά ελληνικά, ελληνόφωνα της Κάτω Ιταλίας, πορτογαλέζικα fados και αμερικάνικα blues
Το Σάββατο 13 Ιουλίου «οι Μάγισσες», Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, επιστρέφουν στο Τρένο στο Ρουφ για να δώσουν μία ξεχωριστή συναυλία, με φωνές a cappella αλλά και με κιθάρα, ειδικά για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην «Αποβάθρα» της Αμαξοστοιχίας.
Μία συναυλία που κοινωνεί την έκσταση της Κάτω Ιταλίας, το μυστήριο της Βαλκανικής πολυφωνίας, τον πλούτο της ελληνικής παράδοσης, το σπαραγμό του πορτογαλέζικου fado, τη δωρικότητα των blues της Αμερικής και φυσικά, του ελληνικού ρεμπέτικου.
Οι αυθεντικές και εκρηκτικές ερμηνείες των δύο μουσικών - performers αναδεικνύουν τον αρχέγονο παγκόσμιο ήχο, με όχημα τραγούδια απ’όλο τον κόσμο καθώς και δικές τους συνθέσεις από τον καινούργιο τους δίσκο, με τίτλο TO BE SAFE!

Τετάρτη 17 Ιουλίου, 9.30 μ.μ.
“Κινηματογράφος και ηχοχρώματα στο φως των αστεριών”
Σπάνιες ταινίες μεγάλων δημιουργών του παγκόσμιου σινεμά και live μουσική από τον συνθέτη Μηνά Ι. Αλεξιάδη στην Αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen.
Την Τετάρτη 17 Ιουλίου αφιέρωμα στον Walther Ruttmann και στον Ernst Lubitsch
LICHTSPIEL OPUS I (1921, 12´), OPUS II (1922, 4´), OPUS III (1924, 4´), OPUS IV (1925, 5´) του Walther Ruttmann

Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΩΝ ΣΤΡΕΙΔΙΩΝ (Die Austernprinzessin, 1919, 60´) του Ernst Lubitsch
Κόρη Αμερικανού δισεκατομμυριούχου αναζητά αριστοκράτη σύζυγο. Σατιρικό παραμύθι για τις πολιτισμικές σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής με τους Ossi Oswalda, Victor Janson, Harry Liedtke κ.ά.
Ο εβραϊκής καταγωγής Γερμανός σκηνοθέτης Ernst Lubitsch (*1892 Βερολίνο, +1947 Λος Άντζελες) έγινε παγκοσμίως γνωστός ως ο μαέστρος της κωμωδίας, αλλά και ως ο «πιο κομψός μάγος της οθόνης», όπως τον χαρακτήρισε ο Billy Wilder.

Πέμπτη 18 Ιουλίου, 9.30 μ.μ.
Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ίλια Κόντου, Μάρκος Τομαράς
Sing, sing, sing
Η Αθηνά, η Ίλια και ο Μάρκος μπαίνουν τυχαία στο ίδιο βαγόνι. Εκεί κοντά στα μεσάνυχτα, η Yolanda αρχίζει να χορεύει ξέφρενα το Sing sing sing με την ορχήστρα του Benny Goodman, η  Edith Piaf συναντάει τους Pink Martini και όταν ξεκινάει το λυρικό Con te partiro, η Aretha Franklin σκύβει στον Nino Rota και του λέει:  “Respect”.
Μια πολύ κεφάτη βραδιά με μελωδίες swing - latin - jazz - classic από το 1920 μέχρι τις μέρες μας! 
Αθηνά Δημητρακοπούλου (φωνή), Ίλια Κοντού (φωνή, πιάνο), Μάρκος Τομαράς (φωνή, ηλεκτρικό μπάσο).

Παρασκευή 19 Ιουλίου, 9.30 μ.μ.
Dimitris Kalantzis quartet
Remembering Wes
Αφιέρωμα στον κιθαρίστα της jazz Wes Montogomery.
Δημήτρης Καλαντζής (πιάνο), Γιάννης Λουκάτος (κιθάρα), Περικλής Τριβόλης (μπάσο), Δημήτρης Κλωνής (τύμπανα)



Σάββατο 20 Ιουλίου, 9.30 μ.μ.
Πέτρος Δουρδουμπάκης
“Ό,τι έσβησε, θ’ ανάψει”
Ο Πέτρος Δουρδουμπάκης και η μουσική του παρέα συναντιούνται στην «Αποβάθρα» για μια βραδιά Χατζιδάκι και Ζαμπέτα.
Πέτρος Δουρδουμπάκης (φωνή, κιθάρα), Ειρήνη Σγουρίδου (φωνή, φλάουτο), Άλκηστις Ραυτοπούλου (πιάνο, πλήκτρα), Φώτης Μυλωνάς (μπάσο).

Τετάρτη 24 Ιουλίου, 9.30 μ.μ.
“Κινηματογράφος και ηχοχρώματα στο φως των αστεριών”
Σπάνιες ταινίες μεγάλων δημιουργών του παγκόσμιου σινεμά και live μουσική από τον συνθέτη Μηνά Ι. Αλεξιάδη στην Αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen.
Την Τετάρτη 24 Ιουλίου το αφιέρωμα στη Lotte Reiniger συνεχίζεται…
«Μουσική Μαγεία» της Lotte Reiniger
ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ (Harlekin, 1931/1932, 22΄20΄΄), ΚΑΡΜΕΝ (Carmen, 1933, 9΄42΄΄), ΓΑΛΑΤΕΙΑ (Galathea, 1935, 10΄ 54΄΄), Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ (Helen la Belle, 1957, 14´05΄΄), Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ (Helen la Belle, 1957, 4΄14΄΄), ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΧΑΡΕΜΙ (A Night in a Harem, 1958, 14´56´)

Πέμπτη 25 Ιουλίου, 9.30 μ.μ.
Αθηνά Δημητρακοπούλου
“Μουσικό Ταξίδι στη Λατινική Αμερική και τη Μεσόγειο”
Ένα all around the world music trip από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία ως  την άλλη μεριά της γης τη Βραζιλία, την Κούβα, τη Βενεζουέλα, την Αργεντινή και τη Χιλή με επιστροφή την Κάτω Ιταλία, την Κύπρο και την Ελλάδα.   Τα ωραιότερα τραγούδια από τα ομορφότερα μέρη της γης.
Αθηνά Δημητρακοπούλου (φωνή), Άρης Μπαλατσούκας (κιθ)
Παρασκευή 26 Ιουλίου, 9.30 μ.μ.
Δημήτρης Κάσσαρης
“Χορδές, Μορφές, Εποχές”
Ο Δημήτρης Κάσσαρης, τραγουδιστής και συγγραφέας βιβλίων για παιδιά, ξετυλίγει ένα πολύχρωμο κουβάρι επιλεγμένων τραγουδιών από την Ελλάδα των Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Λοϊζου, κ.ά., ως την Νάπολη του Enrico Caruso, την jazz των Pink Martini και την Αργεντινή των Carlos Gardel και Mercendes Sossa.
Μουσικοί του συνοδοιπόροι οι Θέλμα Καραγιάννη (φωνή), Αρετή Κοκκίνου (μαντολίνο, κιθάρα), Σάκης Νεγρίν (κιθάρα) και  Γιώργος Τσοκάνης (πιάνο, πλήκτρα).
 Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ
επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως - Προαστιακός Ρουφ
(10΄ με τα πόδια από το στάση Μετρό «Κεραμεικός»)
τηλ: 210-5298922