Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

24ωρες απεργίες από γιατρούς και εργαζομένους στα δημόσια νοσοκομεία.

24ωρες απεργίες θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 16 Ιουλίου και την Τετάρτη 24 Ιουλίου γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις δομές της πρόνοιας.
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αν και φαίνεται προς στιγμήν ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα, στέκονται δίπλα στους συναδέλφους και συνεργάτες τους, που απειλούνται με απόλυση.
Οι 2.500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ θα αποβούν «ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας», δηλώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και σημειώνουν πως η κυβέρνηση, αντί να καλύψει τα 20.000 κενά προσωπικού στα νοσοκομεία «ακολουθεί τυφλά τις εντολές της τρόικας», που οδηγούν στο κλείσιμο χειρουργικών αιθουσών και κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στη διάλυση τμημάτων. «Το δημόσιο σύστημα υγείας αποσυντίθεται προκειμένου οι τοκογλύφοι δανειστές της χώρας να εξαγοράσουν Νοσοκομεία και υποδομές έναντι πινακίου φακής», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.
ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ δηλώνουν ότι η συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, για τις 16 Ιουλίου, και η 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία στις 24 του ίδιου μήνα, είναι μόνο η αρχή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
Εξάλλου, την πλήρη αντίθεσή του στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει την απόλυση 100 οδοντιάτρων που απασχολούνται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εκφράζει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, ζητώντας αξιολόγηση του ρόλου των οδοντιάτρων και ανάκληση της απόλυσης τους, που τους οδηγεί «στην κοινωνική και οικονομική εξόντωση»

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/237547/24ores-apergies-apo-giatrous-kai-ergazomenous-sta-dimosia-nosokomeia/#ixzz2YpYEXeHH

DJ Kas feat. Κώστας Μαρτάκης "PARADISE"

Το πιο επεισοδιακό Video Clip της Χρονιάς!












Υoutube : http://youtu.be/_HZgQykYNQ4

 To απόλυτο Summer Hit έρχεται κοντά μας αυτό το καλοκαίρι από την Panik Records!
O Dj Kas ήδη γνωστός για τις Dance επιτυχίες "Party like A freak" και "Ready To Go " ,παρουσιάζει άλλη μια συνεργασία που θα συζητηθεί με τον ανανεωμένο Κώστα Μαρτάκη.

Ένα σκανδαλώδες party με τη συμμετοχή των “The PanikMan “,Ντορέττα Παπαδημητρίου,Κρατερό Κατσούλη,Σύλβια Δεληκούρα,Μηδενιστή, Demy,Μυρωνας Στρατής,Θωμαή Απέργη,OGE & Marios Brasil, είναι αυτό το οποίο οπτικοποιεί  τη νέα Dance επιτυχία και χαρακτηρίζεται ως το video clip της χρονιάς!
Ξέφρενοι ρυθμοί και ένα ατελείωτο παρτυ , σε ένα βίντεο κλιπ με τη συμμετοχή πολλών αστέρων που αναβιώνει τα επεισοδιακά parties της πιο glamorous εποχής !

 Dj Kas feat. Kostas Martakis "Paradise"

Σε μουσική OGE και Νίκου Βουτούρα στίχους από τον DJ Kas και τον Πάνο Nικολακόπουλο και κάτω από το "Magic Touch by Michael Tsaousopoulos" το νέο hit Single υπόσχεται να μας παρασύρει !
 Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία το Island Private House, και τα Fresh για τη "γλυκειά" τους συμμετοχή στο concept !




Νταλάρας - Γλυκερία επιστρέφουν στους αρχαίους Φιλίππους

ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ 
«Επιστρέφουν» στο 56ο Φεστιβάλ Φιλίππων - Θάσου ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία για τη συναυλία - αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα που θα γίνει στις 24 Ιουλίου, σύμφωνα με τη νέα γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.
Νταλάρας - Γλυκερία επιστρέφουν στους αρχαίους Φιλίππους
Το θέμα επανήλθε στο ΚΑΣ μια βδομάδα μετά την αρνητική γνωμοδότηση των μελών του Συμβουλίου.
Ωστόσο, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη έκρινε ότι το θέμα χρήζει επανεξέτασης κυρίως όταν ύστερα από επιστολή του δημάρχου Καβάλας έγιναν γνωστές δύο σημαντικές παράμετροι: Οτι στη συναυλία «Μικρά Ασία - Βυζαντινός Εσπερινός» όπου θα τραγουδήσουν οι δημοφιλείς καλλιτέχνες θα χρησιμοποιηθούν μόνο φυσικά όργανα ήχου, οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα όχλησης, ενώ για το ζήτημα της υπέρμετρης προσέλευσης, υπάρχει προηγούμενο υποδειγματικής συναυλίας στον χώρο, κατά την οποία τηρήθηκε ο καθορισμένος αριθμός θεατών. Στο μεταξύ, τα μέλη του ΚΑΣ είπαν «ναι» και στα σκηνικά των παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.
  Πηγή :http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=23137&subid=2&pubid=63856651

Το 2ο Φεστιβάλ Μουσών, στο Ελατοχώρι Πιερίας


  Η A Hellas Sound & Records και η KazandB παρουσιάζουν το 2ο Φεστιβάλ Μουσών, στο Ελατοχώρι - Πιέρια Όρη 17 - 22 Ιουλίου 2013 στο πάρκο των Μουσών.

Η μυθική γη των Πιερίων, ένας τόπος υψηλής αισθητικής και ιδιαίτερης ιστορικής αξίας, αποτελεί μια ιδανική απόδραση στη φύση όλο το χρόνο. Οι καταπράσινες πλαγιές, τα ορειβατικά μονοπάτια, οι παραδοσιακοί οικισμοί με τα καλόγουστα, όλων των ανέσεων, πετρόχτιστα οικήματα που ξεπροβάλουν στις πλαγιές, τα μνημεία, το Χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου που δεσπόζει στην περιοχή συνθέτουν ένα μοναδικό πανόραμα. 

Το Ελατοχώρι είναι μια εξαιρετική ταξιδιωτική πρόταση κάθε εποχή του χρόνου. Βρίσκεται στα 850 υψόμετρο στον ορεινό όγκο των Πιερίων αγναντεύει τον Όλυμπο και τα καταγάλανα παράλια του Θερμαϊκού και της Χαλκιδικής. Ένας ευλογημένος τόπος όπου μπορεί κανείς να χαίρεται τη θάλασσα και το βουνό, να συναντά τον πολιτισμό, να ταξιδεύει στο βουνό των Θεών τον Όλυμπο, να περπατά στα Πιέρια όρη στο βουνό των Μουσών έχοντας την αίσθηση ότι ακούει το γέλιο των Μουσών και τους ήχους της άρπας του Απόλλωνα.

Το ονομα του Φεστιβάλ προήλθε 9 Μούσες που μυθολογικά κατοικούσαν στα Πιέρια όρη.

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2012 με την υποστήριξη του Δασικού Συνεταιρισμού, του Αθλητικού Συλλόγου Ελατοχωρίου, του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Ελατοχωρίου,του Χιονοδρομικού κέντρου και των επαγγελματιών του Ελατοχωρίου.

Πρόγραμμα Συναυλιών

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013:
ΕΝΑΡΞΗ - ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΡΟΥΓΚΑΣ ,
ΡΑΦΑΕΛΛΑ , BAND ATTITUDE , HARD ROSE , ANIMUS,

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013:

ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ , ΜΠΛΕ , JOEY
ΕΚΜΕΚ , ELECTRO VAMPIRES 

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013:
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ - ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ,
ΚΑΠΝΟΣ , ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΑΤΣΟΣ , ΡΑΧΗΛ

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013:
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩNΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΗΒΟΣ -

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013:
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩNΣΤΑΝΤΙΝΟΥ , ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013:
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & the b-movies ,
UNIVERSAL TRILOGY, BIOTECH , SANCHO 003

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής


Μία συναυλία με τίτλο «Το αστέρι και η ευχή» θα δώσει τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής η Ευανθία Ρεμπούτσικα μαζί με αξιόλογους μουσικούς.

«Το Αστέρι και η Ευχή» ξεκίνησε εντυπωσιακά το μαγικό του ταξίδι στην Ελλάδα και «μέθυσε» με τα χρώματα και τα αρώματά του το κοινό που παρακολούθησε τις δύο πρώτες συναυλίες της στο Ηράκλειο (στο θέατρο Τεχνόπολις) και στη Θεσσαλονίκη (στο Στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά). 
Περισσότερα από 1000 άτομα -στον κάθε ένα από τους δύο πρώτους σταθμούς της περιοδείας- παρακολούθησαν τη νέα μουσική πρόταση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα χαρίζοντας της το πιο θερμό χειροκρότημα στο τέλος της βραδιάς.
Κανονάκι, ακορντεόν, πιάνο, κοντραμπάσο, τύμπανα, και βιολι με αγαπημένες μελωδίες που περιλαμβάνουν μουσική από το «Αστέρι και την ευχή», τις «Μικρές ιστορίες» και τη «Φωνή Αιγαίου» την «Πολίτικη Κουζίνα» και τις τούρκικες ταινίες «Babam ve Oglum» και «Ulak».
Mουσικοί:
Πάνος Δημητρακόπουλος - κανονάκι
Θάνος Σταυρίδης - ακορντεόν
Ανδρέας Συμβουλόπουλος - πιάνο
Άγγελος Παπαδάτος - κόντρα μπάσσο
Νίκος Παπαβρανούσης – τύμπανα
Υπεύθυνος ήχου: Νίκος Βεκύρης
Υπεύθυνος Φωτισμού: Μίλτος Λυσικάτος

Οι σταθμοί της περιοδείας:

ΙΟΥΛΙΟΣ
Κυριακή 21 Ιουλίου – ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ Θέατρο Δάσους «Δρούβα»
Δευτέρα 22 Ιουλίου – ΑΘΗΝΑ Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «Στον Κήπο του Μεγάρου»

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Σάββατο 3 Αυγούστου-ΠΤΕΛΕΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Ενετικό Κάστρο, Πηγαδι
Κυριακή 4 Αυγουστου ΛΙΤΟΧΩΡΟ / ΟΛΥΜΠΟΣ
Περιβαλλοντολογικό πάρκο – Αλεξάνδρειο Ίδρυμα 100 χρόνια από την 1η ανάβαση στον ΟΛΥΜΠΟ. Διοργάνωση: OLYMPOLIS
Δευτέρα 5 Αυγούστου-ΚΑΒΑΛΑ
Στο Κάστρο Καβάλας στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου
Τρίτη 6 Αυγούστου- ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Άλσος του Αριστοτέλη (Αρχαία Σταγείρα)
Τετάρτη 7 Αυγούστου-ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Αρχαία Πόλη
Στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού φεστιβάλ του Δήμου Σαμοθράκης για τα 150 χρόνια από την εύρεση του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης
Παρασκευή 9 Αυγούστου- ΠΑΡΟΣ
Θέατρο Αρχιλοχος στο Πάρκο Πάρου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κύκλος Κυκλάδων»
Σάββατο 10 Αυγούστου-ΝΑΞΟΣ
Αθλοθέατρο Φιλωτιου «Μανώλης Ψαρράς». Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κύκλος Κυκλάδων»
Κυριακή 11 Αυγούστου-ΤΗΝΟΣ
Θέατρο «Κ. ΤΣΟΚΛΗ» στον Κουμάρο. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κύκλος Κυκλάδων»
Δευτέρα 12 Αυγούστου-ΣΥΡΟΣ
Στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Ερμούπολης
Σάββατο 17 Αυγούστου – ΑΝΔΡΟΣ ( Χώρα)
Στο προαύλιο της Παναγίας Θεοσκέπαστης στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Άνδρου.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου – ΞΑΝΘΗ
Πλατεία Μητροπόλεως στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης
Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου- ΚΗΦΙΣΙΑ
Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς υπό την Αιγίδα του Φεστιβάλ Δήμου Κηφισιάς «Μενάνδρεια»
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου – ΒΕΡΟΙΑ
Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη». Διοργάνωση: Σύλλογος Φίλων Κέντρου Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων Δήμου Βέροιας.  

Πάμε σινεμά


Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που μπορείτε να δείτε στους κινηματογράφους   αυτήν την εβδομάδα . 

«Star Trek Into Darkness»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζέι Τζέι Έιμπραμς με τους: Κρις Πάιν, Ζάκαρι Κουίντο, Ζόι Σαλντάνα, Σάιμον Πεγκ, Μπένεντικτ Κούμπερμπατς

Ο Τζιμ Κερκ και το πλήρωμα του Εντερπράιζ αναλαμβάνουν να κυνηγήσουν και να εξοντώσουν έναν επικίνδυνο διαστημικό τρομοκράτη, ο οποίος έχει καταφύγει σε έναν ελεγχόμενο από τους Κλίνγκον πλανήτη. Όταν όμως τον συλλάβουν, θα διαπιστώσουν ότι έχουν εμπλακεί σε μια περίπλοκη, επικίνδυνη για το μέλλον της Γης συνωμοσία.

«The Iceman»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Άριελ Βρόμεν με τους: Μάικλ Σάνον, Γουινόνα Ράιντερ, Κρις Έβανς, Ρέι Λιότα, Ντέιβιντ Σουίμερ

Ο Ρίτσαρντ Κουκλίνσκι είναι ένας τυπικός οικογενειάρχης με διπλή ζωή. Στις σχεδόν τρεις δεκαετίες της δράσης του, δολοφόνησε περισσότερους ως ψυχρός εκτελεστής της μαφίας από 100 ανθρώπους, χωρίς κανείς από το περιβάλλον του να υποψιαστεί το παραμικρό.

«Οι Μεγάλοι 2»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ντένις Ντάγκαν με τους: Άνταμ Σάντλερ, Κέβιν Τζέιμς, Κρις Ροκ, Σάλμα Χάγιεκ

Τέσσερις μεσήλικες φίλοι αποδεικνύουν με τα καμώματά τους ότι οι άντρες δεν ωριμάζουν ποτέ.

«Ο Κανόνας της Σιωπής»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ρέντφορντ με τους: Σάια ΛαΜπέφ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζούλι Κρίστι, Νικ Νόλτε, Σούζαν Σαράντον

Ερευνώντας μια ιστορία της δεκαετίας του ’70 που έρχεται ξανά στο προσκήνιο, ένας νεαρός δημοσιογράφος αποκαλύπτει την πραγματική ταυτότητα ενός επιτυχημένου δικηγόρου, ο οποίος είναι καταζητούμενος ως πολιτικός ακτιβιστής. Αυτό θα αναγκάσει τον τελευταίο να τραπεί σε φυγή και να προσπαθήσει να καθαρίσει μια και καλή το όνομά του.

«Μια Γυναίκα Μόνο Ξέρει»

Αγγλοαμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ρασίντ Μπουσαρέμπ με τους: Σιένα Μίλερ, Γκολσιφτέ Φαραχανί, Ροσντί Ζεμ

Η Μέριλιν, μια εργάτρια που λατρεύει το χορό της κοιλιάς, βρίσκει τον άνεργο άντρα της να την απατά με μια άλλη γυναίκα μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Η Μόνα, μια μετανάστρια από την Αφρική, αντιμετωπίζει τη φρικτή καταπίεση της πεθεράς της χωρίς καμία συμπαράσταση από τον αμέτοχο σύζυγό της. Για να γλιτώσει τις κατηγορίες για ένα φόνο που ουδέποτε διέπραξε, αποφασίζει να εγκαταλείψει το σπίτι της. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι από το Σικάγο προς τη Σάντα Φε γεμάτο παγίδες και δυσάρεστες εκπλήξεις που θα τις φέρουν πιο κοντά.

«Γεννημένοι Ξανά»

Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Σέρτζιο Καστελίτο με τους: Πενέλοπε Κρουζ, Έμιλ Χιρς, Άντναν Χάσκοβιτς

Η παθιασμένη σχέση της Ιταλίδας Τζέμα και του Αμερικανού Ντιέγκο θα δοκιμαστεί από ένα αξεπέραστο πρόβλημα στειρότητας. Η εμμονή του ζευγαριού να αποκτήσει παιδί θα το οδηγήσει στο Σεράγεβο, όπου οι δυο τους θα αναζητήσουν μια παρένθετη μητέρα. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, όμως, θα ανάψει η σπίθα του πολέμου σε ολόκληρη τη Βοσνία, με την πόλη να πολιορκείται από τις σερβικές δυνάμεις.


«Ένα Πιστόλι σε Κάθε Χέρι»

Ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Κεσκ Γκάι με τους: Χαβιέ Καμάρα, Εντουάρντο Νοριέγκα, Ρικάρντο Νταρίν

Οι πρωταγωνιστές έξι σπονδυλωτών ιστοριών που ξεδιπλώνονται σε διάφορα σημεία της Βαρκελώνης φανερώνουν με γλυκόπικρη διάθεση τις κρυφές πληγές του σύγχρονου σαραντάρη όπως η ανεργία, η ανασφάλεια για το αύριο, η σεξουαλική ανικανότητα, η ενδοοικογενειακή βία και φυσικά η φιλία.

«Η Άρπα της Βιρμανίας»

Γιαπωνέζικη ταινία, σκηνοθεσία Κον Ιτσικάβα με τους: Ρεντάρο Μικούνι, Σόχι Γιασούι, Τάνιγε Κιταμπαγιάσι

Στη Βιρμανία του 1945 και ενώ η Ιαπωνία παραδίδεται στους Συμμάχους, ένας πληγωμένος στρατιώτης αρνείται να γυρίσει στη μονάδα του και περιφέρεται θάβοντας τους νεκρούς συμπολεμιστές του.

Αναζητώντας τη Νουφ της Zoë Ferraris


Αναζητώντας τη Νουφ της Zoë Ferraris
Μυθιστόρημα
Μετάφραση: Βασιλική Νικολαϊδου
Αριθμός Σελίδων: 432
Τιμή: €17,50
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΡΥΣΑΛΛΙΔΑ
Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, είναι το Βιβλίο της Χρονιάς.
Όταν η δεκαεξάχρονη Νουφ δηλώνεται αγνοούμενη, η επιφανής οικογένειά της καλεί τονΝαΐρ Ας-Σαρκί, έναν ευσεβή μουσουλμάνο οδηγό της ερήμου, να ηγηθεί της έρευνας. Δέκα μέρες αργότερα, τη στιγμή που ο Ναΐρ είναι έτοιμος να παραδώσει τα όπλα, το πτώμα της ανακαλύπτεται στην έρημο. Όμως, όταν η ιατροδικαστική υπηρεσία αποφαίνεται πως η Νουφ δεν πέθανε από αφυδάτωση, αλλά από πνιγμό, και η οικογένειά της δείχνει ύποπτα αδιάφορη να μάθει την αλήθεια, ο Ναΐρ αναλαμβάνει να εξακριβώσει τι πραγματικά συνέβη.
Σύντομα αντιλαμβάνεται πως, αν θέλει να αποκτήσει πρόσβαση στο μυστικό κόσμο των γυναικών, θα χρειαστεί να ενώσει τις δυνάμεις του με την Κάτια Χιτζάζι, ερευνήτρια στο γραφείο του ιατροδικαστή, η οποία έχει αρκετή τόλμη ώστε να εμφανίζει το πρόσωπό της και να εργάζεται δημοσίως. Η συνεργασία τους είναι μια πρόκληση για τον Ναΐρ καθώς τον φέρνει αντιμέτωπο με τον πόθο του για τη γυναικεία συντροφιά και τους περιορισμούς που επιβάλλει η πίστη του.
Το βιβλίο, Αναζητώντας τη Νουφ, είναι ένα μυθιστόρημα υψηλών ταχυτήτων και καθ’ όλα επιβλητικό. Μια καθηλωτική, λογοτεχνική ιστορία μυστηρίου, που ανοίγει ένα άνευ προηγουμένου παράθυρο στη Σαουδική Αραβία και τις ζωές των ανδρών και γυναικών της.
«Μια συναρπαστική, συχνά, σπαραξικάρδια ματιά πίσω από τα πέπλα των Μουσουλμάνων γυναικών της Σαουδικής Αραβίας». 
USA Today
«Η Φεράρις διεκδικεί τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη, ανοίγοντας ένα παράθυρο στη Σαουδική Αραβία για τους λάτρεις του μυστηρίου» 
Los Angeles Times

Υποσημείωση: 
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αστυνομικό βιβλίο που μας ξεναγεί σε έναν κόσμο τόσο διαφορετικό από το δικό μας, που το λάτρεψα. Για πρώτη φορά έμαθα ότι στη Σαουδική Αραβία υπήρχει θρησκευτική αστυνομία, πως δεν μπορούν να κυκλοφορούν στους δρόμους αντρόγυνα αν δεν είναι παντρεμένα, πως αν κάποιος άντρας δει μια γυναίκα χωρίς την μπούργκα της έχει το δικαίωμα να την επαναφέρει στην τάξη! Το λάτρεψα το βιβλίο αυτό όχι μόνο γιατί μεταφέρθηκα σε άλλα ήθη αλλά και γιατί η πλοκή - στην έρημο - ήταν εξαιρετική. 
Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα για τις διακοπές σας!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

OGE feat. Nikos Ganos "Νέα Μέρα"


Δύο ξεχωριστοί καλλιτέχνες συνεργάζονται σε ένα φρέσκο, αισιόδοξο τραγούδι που μαςφορτίζει θετική ενέργεια, όνειρα και έρωτα, 
προτρέποντας μας να κάνουμε μία νέα αρχή με την κάθε Νέα Μέρα!
Ο ταλαντούχος rapper και μουσικός παραγωγός OGE,που υπογράφει κορυφαίες επιτυχίες με εκατομμύρια views στο YouTubeόπως, «Μόνο Μπροστά» , «Χαμογέλα» , «Στο Δρόμο Μου» και το πιο πρόσφατο «Για Ακόμα Μία Φορά» !
Και ένας από τους βασικούς εκπροσώπους της εγχώριας pop-dance σκηνής, οNikos Ganos, που αγαπήθηκε ευρέως μέσα από τα smash hits “Last Summer” και“Break Me”, ενώ πρόσφατα ξετρέλανε το κοινό αναδεικνύοντας το μουσικό-χορευτικό του ταλέντο μέσα από το τηλεοπτικό show Your Face Sounds Familiar
Ενώνουν τις δυνάμεις τους συνδυάζοντας το ξεχωριστό flow του OGE με το μοναδικό pop rhythm του Νίκου Γκάνουσε μία παραγωγή του δημιουργού των No1 επιτυχιών Alex Leon (Fallin, Μια Ζωγραφιά, Η Ζωή - Το Πιο Όμορφο Τραγούδι, Party All The Time)…

Φινάλε για Ρέμο Ασλανίδου Vegas


Αυλαία ρίχνει αυτή την εβδομάδα το " Thalassa" στη Γλυφάδα . Ο Αντώνης Ρέμος με την Μελίνα Ασλανίδου και τους Vegas θα αποχαιρετίσουν τους φίλους τους με δύο τελευταίες εμφανίσεις 12 και 13 Ιουλίου

Ο Διονύσης Σαββόπουλος στην Επίδαυρο


Ο Διονύσης Σαββόπουλος, 12 και 13 Ιουλίου  πλαισιωμένος από εξαιρετικούς ηθοποιούς, παρουσιάζει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου  με τον δικό του ευφάνταστο τρόπο τον Πλούτο (388 π.Χ.), τη σάτιρα του μεγάλου ποιητή πάνω στο ανθρώπινο όνειρο για πλούτη.
 Τυφλός ο Πλούτος, κυκλοφορεί ρακένδυτος και γέρος. Ο Δίας τον τύφλωσε, επειδή είχε απειλήσει να δίνει τα δώρα του μόνο στους ενάρετους. Όταν με τη συμβολή του Αθηναίου Χρεμύλου ξαναβρίσκει το φως του, όλοι γίνονται πλούσιοι. Στον αντίποδα οΑριστοφάνης τοποθετεί την Πενία, που ως καλή δασκάλα προσπαθεί να πείσει ότι το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία. Ποιος την ακούει;
Μετάφραση – Σκηνοθεσία – Μουσική
Διονύσης Σαββόπουλος
 
Σύμβουλος στη σκηνοθεσία
Σύλβια Λιούλιου
 
Σκηνικά – Κοστούμια
Άγγελος Μέντης
 
Χορογραφία
Ερμής Μαλκότσης
 
Φωτισμοί
Γιώργος Τέλλος

Πρωταγωνιστούν
Νίκος Κουρής
Χρήστος Λούλης
Αμαλία Μουτούση
Μάκης Παπαδημητρίου
Διονύσης Σαββόπουλος
 
Συμμετέχουν επίσης
Στάθης Άννινος
Θανάσης Βλαβιανός
Πέτρος Γεωργοπάλης
Πάρις Θωμόπουλος
Ορέστης Καρύδας
Άλκης Κωνσταντόπουλος
Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος
Έντυ Λάμμε
Ευριπίδης Λασκαρίδης
Βασίλης Λέμπερος
Κωνσταντίνος Μαγκλάρας
Ηλίας Μελέτης
Γιάννης Μίνως
Νίκος Νταρίλας
Νίκος Πλιός
Σπύρος Τσεκούρας
Αλέξης Φουσέκης

Ο Ηλίας Ανδριόπουλος στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου


Στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου θα παρουσιάσει ο Ηλίας Ανδριόπ
ουλος  ένα απάνθισμα των έργων του, με γνωστά και λιγότερο γνωστά τραγούδια του. Αγαπημένα τραγούδια από τους κύκλους «Γράμματα στο Μακρυγιάννη», «Λαϊκά Προάστια», «Προσανατολισμοί» «Αργοναύτες» και «Ωδές» θα πλημμυρίσουν το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου για δύο μαγικές βραδιές την Παρασκευή και το Σάββατο 26 και 27 Ιουλίου 2013.
Μαζί του ένα κουαρτέτο κλασικού κλίματος, που αποτελείται από πιάνο, βιολί, βιολοντσέλο και μαντολίνο, θα αποδώσει μοναδικά τις συνθέσεις του Ηλία Ανδριόπουλου, μέσα από νέες και φρέσκες ενορχηστρώσεις του συνθέτη.
Το πρόγραμμα και τις δυο βραδιές θα ερμηνεύσουν οι εξαίρετοι καλλιτέχνες Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Θεοδώρα Μπάκα. Φιλική συμμετοχή η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή.
Στο τέλος των παραστάσεων, στις οποίες επιχειρείται να καταγραφεί η διαδρομή στο μουσικό και τραγουδιστικό πλούτο του Ανδριόπουλου, ο ίδιος ο συνθέτης θα καθίσει στο πιάνο και θα τραγουδήσει ανέκδοτες συνθέσεις του.

Info:
ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ
«Μια διαδρομή από τα Γράμματα στο Μακρυγιάννη
στις Ωδές του Ανδρέα Κάλβου»

Ερμηνεύουν:
Τάσης Χριστογιαννόπουλος
Θεοδώρα Μπάκα
Φιλική συμμετοχή:
Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή
Παρασκευή – Σάββατο
26 και 27 Ιουλίου 2013

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
Παλιά Επίδαυρος - Αργολίδα

Τηλ. 2753 0 22026 & 22096 

Περισσότερες πληροφορίες 
Τηλ. 210 9282900 

Αγορά (ή προπώληση) εισιτηρίων:
Πανεπιστημίου 39, Τηλ. 210 3272000
Βιβλιοπωλεία Public & Παπασωτηρίου.

www.greekfestival.gr

«Περλιμπίν και Μπελίσα» του Λόρκα σε περιοδεία


Ο Περλιμπίν και η Μπελίσα είναι ένα σύγχρονο αλλά και διαχρονικό παραμύθι, δημιούργημα της αριστουργηματικής πένας του Ποιητή του Έρωτα και του Ντουέντε, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Ένα έργο που υμνεί τον έρωτα με ένα σπάνιας ομορφιάς τρόπο και δικαίως θεωρείται από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου.
Ο Δήμος Αβδελιώδης,μεταφέρει το έργο με τη μορφή λαϊκής όπερας και στιλ κουκλοθέατρου, με ζωντανή μουσική και ζωντανές κούκλες τους μουσικούς και τους ηθοποιούς, που ερμηνεύουν τους ρόλους και τα τραγούδια της παράστασης.
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Νίκος Γκάτσος
ΣΚΗΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δήμος Αβδελιώδης
ΜΟΥΣΙΚΗ: Βαγγέλης Γιαννάκης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, ΜΑΣΚΕΣ: Αριστείδης Πατσόγλου
Παίζουν: ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΙΝΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΤΣΟΥΚΑ, ΕΛΕΝΗ ΚΑΣΤΑΝΗ, ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΑΜΠΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΚΩΣΤΗΣ.
Στο πιάνο η ΙΩ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ
ΙΟΥΛΙΟΣ
1 ΒΥΡΩΝΑΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ
3 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ «Π. ΜΠΡΟΥΚ»
4 ΒΟΛΟΣ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
5 ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ
6 ΛΑΜΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
7 ΛΑΡΙΣΑ, ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ
8, 9, 10 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ
11 ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΥΝΟΥ
12 ΓΡΕΒΕΝΑ, ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ
13 ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ, ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
15 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΕΓΝΑΤΙΑ
16 ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
17 ΞΑΝΘΗ, ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ
18 ΚΑΒΑΛΑ, ΚΑΣΤΡΟ
19 ΘΑΣΟΣ, 1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΜΕΝΑ
20 ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ, ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΙΒΗΡΗΣ
22 ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
23 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ «Δ. ΚΙΝΤΗΣ»
24 ΓΑΛΑΤΣΙ, ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ
26 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ, ΑΝΟΙΧΤΟ «ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ»
27 ΚΙΑΤΟ
28 ΠΡΕΒΕΖΑ, ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ»
29 ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΘΕΑΤΡΟ Ε.Η.Μ.
30 ΑΓΡΙΝΙΟ, ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ
31 ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ, ΛΗΞΟΥΡΙ, ΚΗΠΟΘEΑΤΡΟ ΙΑΚΩΒΑΤΕΊΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΉΚΗΣ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
1 ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ «ΞΕΝΙΑ»
2 ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
3 ΑΜΑΛΙΑΔΑ, ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ
4 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΙΝΙΑΔΩΝ
5 ΤΡΙΠΟΛΗ, ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
9 ΧΑΝΙΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ
11 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ
12, 13 ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»
17 ΛΑΥΡΙΟ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
19 ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ
23 ΜΥΚΟΝΟΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΚΚΑΣ
24 ΤΗΝΟΣ, ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΕΣ-ΛΟΥΤΡΑ
26 ΠΑΡΟΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΥΚΩΝ
28 ΒΡΙΛΙΣΣΙΑ, ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ»
29 ΡΑΦΗΝΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
2 ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ»
6 ΠΑΤΡΑ, ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ
9 ΠΑΠΑΓΟΣ, ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

Η Λάνα Ντελ Ρέι μάγεψε τους χιλιάδες Ελληνες θαυμαστές της



Η Λάνα Ντελ Ρέι μάγεψε τους χιλιάδες Ελληνες θαυμαστές της που πήγαν την  στη Μαλακάσα για να απολαύσουν την πρώτη συναυλί
α που έδωσε στη χώρα μας.

Το Φεστιβάλ της Βενετίας τιμά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο


Με τη φιγούρα του Μπρούνο Γκανζ από το «Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, την ταινία που το 1998 του χάρισε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών, και με τον εμβληματικό ρινόκερο από την ταινία «Και το Πλοίο Φεύγει» του Φεντερίκο Φελίνι από το 1983, θέλησε το Φεστιβάλ Βενετίας να τιμήσει δύο από τους μεγαλύτερους ευρωπαίους δημιουργούς του σινεμά.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το οποίο κλείνει φέτος τα 70 του χρόνια, αποτίει φόρο τιμής στον Θόδωρο Αγγελόπουλο και τον Φεντερίκο Φελίνι  μέσω της αφίσας του. Δια χειρός του καρτουνίστα, γραφίστα και σκηνοθέτη Σιμόν Μάσι, μόνιμου συνεργάτη του Φεστιβάλ και υπεύθυνου για το εναρκτήριο σήμα πριν τις προβολές του 69ου Φεστιβάλ, το οποίο θα προβάλλεται και φέτος, η αφίσα της φετινής επετειακής Μόστρα δίνει ένα στίγμα της ιστορίας του, αλλά παραμένει ολοφάνερα με τους δείκτες γυρισμένους στο παρελθόν, ίσως αποχαιρετώντας ένα σινεμά που μοιάζει πλέον να εκλείπει ή μιλώντας για τους μεγάλους δημιουργούς που αρχίζουν κι αυτοί να χάνονται στο πέρασμα του χρόνου.
Το 70ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα διεξαχθεί φέτος από 28 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου, ενώ πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής θα είναι ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι.
http://citynews.com.gr

CΑTS! Το μυθικό μιούζικαλ έρχεται στην Ελλάδα το 2014.


Υποδεχτείτε το πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς!
ΑNDREW LLΟYD WΕBBΕR

CΑTS

26 Φεβρουαρίου – 15 Μαρτίου 2014
Θέατρο Βadmintοn.

12 Φεβρουαρίου – 23 Φεβρουαρίου 2014
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης


“MΕMΟRY” RΕTURΝS
DIRΕCT FRΟM LΟNDΟN

CΑTS! Το μυθικό μιούζικαλ και ένα από τα μεγαλύτερα όλων των εποχών, η παράσταση που εδώ και τριάντα χρόνια έχει σπάσει κάθε ρεκόρ σε όλον τον κόσμο, έρχεται στην Ελλάδα το 2014. 

Το CΑTS, δημιουργία του κορυφαίου συνθέτη Αndrew Llοyd Wеber, είναι η πιο εκρηκτική συνάντηση μουσικής, χορού, τραγουδιού και ποίησης στην ιστορία του μιούζικαλ. Παιχνιδιάρικο, αστείο, τρυφερό και πέρα για πέρα απολαυστικό, το CΑTS αναδείχτηκε ως το απόλυτο θεατρικό φαινόμενο: απ’ την πρεμιέρα του το 1981 ως σήμερα, αποθεώθηκε από 50.000.000 θεατές σε 26 χώρες και 300 πόλεις σε όλον τον κόσμο. Η κριτική ύμνησε την παράσταση και την τίμησε, μεταξύ άλλων, με επτά βραβεία Tοny, δύο βραβεία Lаurence Οlivier και δύο βραβεία Grаmmy, ενώ το περίφημο τραγούδι Mеmοry, έχει ηχογραφηθεί από τους σπουδαιότερους ερμηνευτές του 20ού αιώνα! Το CΑTS πρωτοπαρουσιάστηκε το 1981 στο Wеst Εnd του Λονδίνου, όπου και παιζόταν ασταμάτητα επί 21 χρόνια! Το 1982 μεταφέρθηκε στο Βroаdwаy και συνέχισε με αμείωτη επιτυχία για 18 χρόνια, ως το 2000.

Στην ασύλληπτη επιτυχία του CΑTS, πέρα από την εμπνευσμένη καθοδήγηση του σπουδαίου σκηνοθέτη (καλλιτεχνικού διευθυντή της Rοyal Shakеspеare Cοmpany και του Rοyal Natiοnal Τheаter) Τrevor Νunn, συνέβαλαν και οι πρωτοποριακές, γεμάτες δυναμισμό χορογραφίες της Gilliаn Lynne, η οποία τιμήθηκε γι’ αυτή τη δουλειά της με το βραβείο Laurеnce Oliviеr –την αντίστοιχη βρετανική διάκριση του Tοny.
Πίσω από αυτήν την εξαιρετική παράσταση με το εκπληκτικό καστ και το υψηλό επίπεδο παραγωγής που θα απολαύσουμε στην ευρωπαϊκή της περιοδεία το 2014, βρίσκεται η φημισμένη λονδρέζικη εταιρεία David Ian Productions. Με μεγάλη εμπειρία και ένα εντυπωσιακό πορτφόλιο παραστάσεων (έχει ανεβάσει, μεταξύ άλλων, στο West End, το Broadway και σε περιοδείες ανά τον κόσμο, τις πολύ επιτυχημένες παραγωγές Sιngin’ in the Rаin, Chicаgo, Greаse, The Prοducеrs, Stаrlight Εxprеss, My Fаir Lаdy, Εvita, Wеst Sidе Stοry, Jеsus Сhrist Supеrstаr, Rοcky Horrοr Shοw, Sаturday Νight Fеver), η Dаvid Ian Prοductiοns κατέχει ηγετική θέση στο χώρο του θεάματος παγκοσμίως. Αυτή την περίοδο η David Ian Prοductiοns παρουσιάζει τις παραγωγές CΑTS, The Bοdyguаrd, Ρrisсilla Quеen of the Dеsert και Ghοst the Μusiсal.

ΑNDRΕW LLΟYD WΕBΕR
Ο δημιουργός του CΑTS Αndrew Llοyd Wеber, θέλοντας αρχικά απλώς να μελοποιήσει τα ποιήματα του Εliot που αγαπούσε ως παιδί, συνέθεσε μουσική που έγινε αμέσως κλασική. Ο Wеbber συνδύασε στοιχεία τζαζ, ποπ, musiс hаll και ροκ μουσικής σ’ ένα ιδιοφυές μείγμα. Τα τραγούδια παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 1980 στο Sydmοntοn Fеstivаl που διευθύνει από το 1975 ο ίδιος ο Wеbber. Τη βραδιά παρακολούθησε η χήρα του T.S. Εliot, η οποία ενθουσιάστηκε με το αποτέλεσμα κι έδωσε στον Wеbber ανέκδοτα ποιήματα του Εliot.

Έτσι γεννήθηκε το CΑTS, μια από τις διασημότερες παραστάσεις όλων των εποχών, μια παράσταση τόσο επιτυχημένη, που άλλαξε ολόκληρο τον τρόπο σύνθεσης και δημιουργίας του μιούζικαλ. Πολλές από τις συνθέσεις του Webber για το CATS έγιναν τεράστιες επιτυχίες ανεξάρτητα από την παράσταση, με κορυφαία το περίφημο Memοry, που ηχογράφησαν ορισμένοι από τους σπουδαιότερους ερμηνευτές του 20ού αιώνα. O Webber είναι πέρα από κάθε αμφιβολία ο πιο σημαντικός δημιουργός μιούζικαλ στην ιστορία, καθώς έχει συνθέσει, μεταξύ άλλων, τα Jеsus Сhrist Supеrstаr, Το Φάντασμα της Όπερας και Sunsеt Bοulеvard, ενώ έχει αποσπάσει αναρίθμητες διακρίσεις –βραβεία Οscar, Tοny, Grаmmy, Χρυσές Σφαίρες, Lаurеnce Οliviеr κ.ά. Ως ένδειξη μέγιστης τιμής, το 1997 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Λόρδου.


T.S. ΕLIOT
Ο Thοmas Stеarns Εliot γεννήθηκε στο St Louise του Μissοuri, στις 26 Σεπτεμβρίου 1888. Σπούδασε στο Hаrvard, το Sοrbοnne του Παρισιού και το Merton Cοllege της Οξφόρδης. 
Η ποιητική του συλλογή Old Pοssum’s Bοok of Prаctical Cаts κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1939. ‘Pοssum’ ήταν το παρατσούκλι του Εliot στους φιλικούς του κύκλους. Το υπόλοιπο έργο του περιλαμβάνει τα: Swееney Agonistеs, Thе Rοck, Murdеr in the Cathеdral, The Fаmily Rеunion and Fοur Quartеts. 
Τον Ιανουάριο του 1948 ο Εliot έγινε μέλος του Τάγματος της Αρετής (Ordеr of Mеrit) και το φθινόπωρο του ίδιου έτους του απονεμήθηκε το βραβείο Nοbel Λογοτεχνίας. Ανάμεσα σε πολλές άλλες τιμητικές διακρίσεις είχε πάρει τον τίτλο του Οfficiеr στην Lеgiοn d’Hοnneur (Λεγεώνα της Τιμής). 
Ο Εliοt πέθανε στο Λονδίνο τον Ιανουάριο του 1965. Στην γωνιά των ποιητών, Pοets’ Cοrner, της εκκλησίας Wеstminster Αbbеy, υπάρχει το μνημείο του, δίπλα σ’ εκείνα του Τennysοn και του Βrοwning. 


Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ
Η υπόθεση του θεατρικού μιούζικαλ CΑTS είναι βασισμένη σε μια ποιητική συλλογή του T.S. Εliot. Το εκπληκτικό σκηνικό είναι ένας πελώριος σκουπιδότοπος, όπου μαζεύονται οι Jеllicle Cаts για να παίξουν. Είναι η νύχτα του καθιερωμένου ετήσιου χορού των Jеlicle Cаts και o αρχηγός τους, ο γερο-Dеuterοnοmy θα ανακοινώσει το όνομα της γάτας που θα ξαναγεννηθεί και θα ζήσει μια νέα ζωή στο Heаvyside Lаyer. Η ανακοίνωση θα γίνει ακριβώς πριν από την αυγή. Όσο περιμένουν, οι γάτες διασκεδάζουν (και εμείς μαζί τους) διηγούμενες παλιές ιστορίες για τις πιο διάσημες και δημοφιλείς γάτες της ράτσας τους. Κι εμείς τις παρακολουθούμε καθώς περιμένουν να έρθει η αυγή και ο γερο- Dеuterοnοmy να ανακοινώσει το όνομα…

ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ CΑΤS
ΓΕΓΟΝΟΤΑ & ΑΡΙΘΜΟΙ
Σήμερα, με τον ιλιγγιώδη αριθμό των 8.949 παραστάσεων στο Λονδίνο (Πρώτη πρεμιέρα στο Λονδίνο στις 11 Μαΐου 1981 στο Νew Lοndοn Τhеatrе) , το CΑTS είναι η τέταρτη πιο επιτυχημένη παράσταση στην ιστορία του Wеst Εnd όσον αφορά στον αριθμό παραστάσεων, ενώ με 7.485 παραστάσεις (Πρεμιέρα στις 7 Οκτωβρίου 1982 στο Wintеr Gardеn Thеatrе του Broаdwаy) είναι η δεύτερη πιο επιτυχημένη παραγωγή στην ιστορία του Βroаdway (πίσω μόνο από το Φάντασμα της Όπερας – πάλι του Andrew Lloyd Webber). Το CΑTS παραμένει η παράσταση με τη μεγαλύτερη σε διάρκεια περιοδεία στις ΗΠΑ –ένα ακόμα ακαταμάχητο ρεκόρ.

Ακόμα:
·Το CΑTS έχει μεταφραστεί σε 14 γλώσσες, μεταξύ των οποίων Γερμανικά (τρεις ξεχωριστές μεταφράσεις για Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία), Ούγγρικα, Νορβηγικά, Φινλανδικά, Ολλανδικά, Σουηδικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ιαπωνικά και Ισπανικά (δύο ξεχωριστές μεταφράσεις για το Μεξικό και την Αργεντινή): με περισσότερες από 40 παραγωγές, ανάμεσα στις οποίες η Βig Τop tour στην Αυστραλία.

·Το εκπληκτικό σκηνικό απεικονίζει έναν σκουπιδότοπο, μεγέθους τριπλάσιου του πραγματικού με 1.500 διαφορετικά αντικείμενα. 

·H ορχήστρα που παίζει livе τα τραγούδια της παράστασης βρίσκεται πάντα πίσω από τη σκηνή σε όλα τα ανεβάσματα του CΑTS -είτε στο Βroаdway, είτε στο Wеst Εnd, είτε σε περιοδείες ανά τον κόσμο- και όχι στο πιτ της ορχήστρας όπως συνηθίζεται στα musiсаl. Αυτό οφείλεται στον Αndrew Lloyd Webber που ήθελε οι θεατές να βλέπουν στη σκηνή μόνο «γάτες»! Το καστ όμως έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί και να συγχρονίζεται με την ορχήστρα μέσω ειδικών εγκατεστημένων οθονών και μόνιτορ, που είναι ορατά σε όσους βρίσκονται πάνω στη σκηνή.


CΑTS - ΒΡΑΒΕΙΑ
1981 Βραβεία Laurеnce Οlivier στις κατηγορίες:
Μιούζικαλ της Χρονιάς
Καλύτερη Επίδοση της Χρονιάς στο Μιούζικαλ (Gilliаn Lynnе)

1981 Βραβείο Εvening Standаrd:
Καλύτερο Μιούζικαλ

1983 Βραβεία Τony στις κατηγορίες:
Καλύτερο Μιούζικαλ
Καλύτερο Βιβλίο
Βest Scοre
Καλύτερος Σκηνοθέτης (Τrevor Νunn)
Καλύτερος Δεύτερος Γυναικείος Ρόλος σε Μιούζικαλ (Βetty Βuckley)
Καλύτερα Κοστούμια (Jοhn Νapier)
Καλύτερος Φωτισμός (Dаvid Hеrsey)

1983 Βραβεία Drаma στις κατηγορίες:
Καλύτερη Μουσική
Καλύτερα Κοστούμια
Καλύτερος Φωτισμός

Βραβείο Ένωσης Κριτικών Νέας Υόρκης (Νew Yοrk Οuter Сritics’ Сircle):
Καλύτερο Μιούζικαλ

Γαλλικό Βραβείο Mοliere:
Καλύτερο Μιούζικαλ
Καναδικά Βραβεία Dοra Mavοr Moοre:
7 Βραβεία, συμπεριλαμβανομένου εκείνου για το Καλύτερο Μιούζικαλ
Ιαπωνικά βραβεία:
7 βραβεία

Ο Αλέκος βγήκε απ’ τον παράδεισο


Του Δημήτρη Μαλισσόβα.
ΘΕΑΤΡΟ BΑDMINTΟN – ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ
Από 1η Ιουλίου, κάθε Δευτέρα & Τρίτη, για όλο τον Ιούλιο


Αθήνα 1913.
Χαρές και λύπες. Γέλια και λυγμοί.
Κι ο χρόνος να περνάει... να χάνεται... να αλλάζει...
Ο χρόνος μάς κάνει να γελάμε με ό,τι μας έκανε να κλάψουμε κάποτε
και να κλαίμε, με ό,τι μας είχε κάνει να γελάμε...
 1913 – 2013
100 χρόνια από τη γέννηση του Αλέκου Σακελλάριου...
100 χρόνια μνήμης...
100 χρόνια από μια Ελλάδα που χάσαμε...
 Μια μουσικοθεατρική παράσταση
βασισμένη στα χρονογραφήματα του Αλέκου Σακελλάριου,
τις γυναίκες της ζωής του,
τα τραγούδια του από το θέατρο και τις ταινίες του
και τις σπάνιες προσωπικές διηγήσεις του...
 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαλισσόβας
Ενορχήστρωση – Διεύθυνση Ορχήστρας: Νίκος Λαβράνος
Κοστούμια Χριστίνας Αλεξανιάν: Μiltos
Κοστούμι Αλέξανδρου Μπουρδούμη: Άντρια Παπαδοπούλου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Καλογερής – Νίκος Έξαρχος
Σύμβουλος: Τίνα Σακελλάριου
 ΠΑΙΖΟΥΝ:
Χριστίνα Αλεξανιάν (Στον ρόλο των γυναικών της ζωής του Αλέκου)
Αλέξανδρος Μπουρδούμης (Στο ρόλο του Αλέκου Σακελλάριου)
Τα τραγούδια του Αλέκου ερμηνεύουν ζωντανά οι:
 Αλέξανδρος Μακρής (πιάνο)
Άγγελος Γαβριήλ (κιθάρα – παραδοσιακά όργανα)
Δημήτρης Σουρμαίδης (κοντραμπάσσο)
Μαρία Νίττη (ακορντεόν)
Νίκος Λαβράνος (ντραμς)


 
INFO

Θέατρο Βadminton
Αύλειος χώρος

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, από 1η Ιουλίου και όλο τον Ιούλιο

Ώρα έναρξης: 21:00

Εισιτήρια: 15 € και 10 € (φοιτητικό, ανέργων)

Προπώληση: abcd.gr | viva.gr | 210-8840600 |
καταστήματα Ρublic, Παπασωτηρίου, Seven Spοts

Η ταινία Recycling Medea (Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια) στους κινηματογράφους από τις 18 Ιουλίου


Η ταινία του Αστέρη Κούτουλα RecyclingMedea (Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια) με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, θα κυκλοφορήσει στις 18 Ιουλίου σε πρώτη προβολή από τη New Star
Μια συγκλονιστική, επίκαιρη ταινία, με την υποβλητική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και την επιβλητική χορογραφία του RenatoZanella. Μια ταινία για τα μνημόνια και την κρίση, αφιερωμένη σε αμήχανους γονείς και σε νέους που προσπαθούν να κατανοήσουν τη σκληρή πραγματικότητα που τους επιφυλάσσει το μέλλον.   
Την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στον κινηματογράφο Τριανόν, θα γίνει η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, των συντελεστών της ταινίας αλλά και του διεθνούς φήμης κορυφαίου πιανίστα Στέφανου Κορκολή ο οποίος θα ερμηνεύσει στο πιάνο γνωστές μελωδίες του Μίκη με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Ειδικά για αυτή την προβολή η είσοδος θα είναι 5 ευρώ  (ώρα έναρξης: 20.00)

Από την Πέμπτη 18 Ιουλίου, η ταινία «Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια» θα προβάλλεται κανονικά στους κινηματογράφους ΛΑΪΣ - ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ιερά Οδός 48 & Μεγ.Αλεξάνδρου 134-136) και ΤΡΙΑΝΟΝ (Κοδριγκτώνος 21 - ΜΕΤΡΟ Βικτώρια).

Η Ραλλία Χρηστίδου15 Ιουλίου στο Χυτήριο


Όλα τα μονοπάτια οδηγούν στον ίδιο στόχο:Να εκφράσουμε στους άλλους αυτό που είμαστε. (Pablo Neruda)
Η Ραλλία Χρηστίδου έχοντας διανύσει πολλά και διαφορετικά μουσικά μονοπάτια, επιλέγει το φετινό καλοκαίρι να ακολουθήσει ένα «.απρόβλεπτο μουσικό ταξίδι.» παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην καριέρα της, το δικό της ανατρεπτικό πρόγραμμα χωρίς στερεότυπα και συμβατικότητες.
Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, η Ραλλία Χρηστίδου, μας ετοιμάζει στο Χυτήριο θέατρο μια μουσική παράσταση στο οποίο οι μεγάλες της επιτυχίες, θα παντρεύονται με ένα μοναδικό τρόπο με την δυτική ροκ σκηνή περνώντας από πρωτότυπες διασκευές αγαπημένων τραγουδιών και με τελικό προορισμό διάφορα αγαπημένα λιμάνια της ελληνικής μουσικής.
Η ιδιαίτερη ικανότητα της να υπηρετεί διαφορετικά είδη ρεπερτορίου και η δυναμική της παρουσία πάνω στην σκηνή έχει καταφέρει να αποσπάσει τις καλύτερες εντυπώσεις σ' όλες τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της.
Σημαντικό μονοπάτι αποτέλεσε ο Γιάννης Κότσιρας, με τον οποίο οκτώ χρόνια μετά την πρώτη δισκογραφική τους συνάντηση ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους με αφορμή το νέο της δίσκο που αναμένεται να κυκλοφορήσει από την Minos-Emi αμέσως μετά το καλοκαίρι.
Ο «Ιούδας» είναι το πρώτο τραγούδι που μας «προδίδουν», το οποίο παίζεται δυναμικά στα ραδιόφωνα και θα έχουμε την ευκαιρία να την ακούσουμε να το ερμηνεύει live. Την μουσική υπογράφει ο Γιάννης Κότσιρας και τους στίχους ο Σταύρος Σταύρου.

Σημαντικοί συνταξιδιώτες της είναι οι εξαιρετικοί μουσικοί της: ο Χρήστος Αλεξάκης στις ενορχηστρώσεις, στα keyboards και τον προγραμματισμό, ο Βαγγέλης Μαχαίρας στη κιθάρα και το μπουζούκι και ο στα τύμπανα ο Γρηγόρης Σιντρίδης. Στον ήχο ο Άρης Κουντούρης και ο Λάμπρος Μπούνας.
Χυτήριο Theater & Art Cafe
Ιερά Οδός 44, Γκάζι 
τηλ. 2103412313

«Τα Κύματα» της Βιρτζίνια Γουλφ στο ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΊΟ


«Τα Κύματα», το πιο πειραματικό έργο της Βιρτζίνια Γουλφ, ανεβαίνειγια πρώτη φορά στο θέατρο στην Ελλάδα, για δέκα μόνο παραστάσεις, στο ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΊΟ, από 10 έως 20 Ιουλίου 2013, σε μετάφραση Άρη Μπερλή και σκηνοθεσία Αγγελίτας Τσούγκου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Άρης Μπερλής
Διασκευή-Σκηνοθεσία:Αγγελίτα Τσούγκου
Χορογραφία-Κίνηση: Ερμίρα Γκόρο
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Σκηνικά: Ραλλού Παναγιώτου, Αλίκη Παναγιωτοπούλου
Κοστούμια: Angelos Frentzos
Πρωτότυπη μουσική: Άρης Σιαφάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Ρίτσα Λεωνιδάκη
Φωτογραφίες: Μαργαρίτα Μυρογιάννη.

 Με τους: Σάννυ Χατζηαργύρη, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Κίττυ Παϊταζόγλου, Μπάμπης Γούσιας, Δημήτρης Τσέλιος, Φλάβιος Νεάγκου.Κινησιολογική ερμηνεία: Ερμίρα Γκόρο.
Συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Χαλανδρίου.
Διεύθυνση: Ορφέως 174, Βοτανικός, 
Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210.3453203
Ώρα: 21:00 Γενική είσοδος 12€

Η Madeleine Peyroux 15/7 στο Λυκαβηττό


«Κλείνεις τα μάτια και ακούς αίφνης πως η Μπίλι Χόλιντει είναι ακόμα ζωντανή και έχει κάτι να σου πει στο αυτί, ψιθυριστά σχεδόν...»
 Μία από τις κορυφαίες σύγχρονες τζαζ φωνές, η Madeleine Peyroux (Μαντλέν Πεϊρού), που σε όλες τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της στην Ελλάδα έχει εισπράξει αποθεωτική υποδοχή από κοινό και κριτικούς, επιστρέφει για μια συναυλία στο θέατρο του Λυκαβηττού, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου. Θα παρουσιάσει το νέο της άλμπουμ «Βlue Room» που μόλις κυκλοφόρησε αλλά και πολλά ακόμη αγαπημένα τραγούδια από όλη της την πορεία.
 Τη συναυλία ανοίγει η Έλλη Πασπαλά με τον David Lynch στο σαξόφωνο, τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο, τον Πέτρο Βαρθακούρη στο όρθιο μπάσο και τον Δημήτρη Καπηλίδη στα τύμπανα, σε μια επιλογή από τραγούδια που αγαπάει από το ελληνικό και παγκόσμιο ρεπερτόριο.
 
Ιδιαίτερη στιγμή της συναυλίας, ένα ντουέτο της Μαντλέν Πεϊρού με την Έλλη Πασπαλά, το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «All Alone Am I»..

Ελένη Δήμου Λένα Αλκαίου Ερωφίλη αφιέρωμα στο Γιώργο Ζαμπέτα



Δύο όμορφες συναυλιακές βραδιές θα παρουσιάσουν στο θέατρο BADNINTON η Ελένη Δήμου ,με τη  Λένα Αλκαίου και την Ερωφίλη. 
Οι τρεις σημαντικές ερμηνεύτριες θα παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στον  αξέχαστο Γιώργο Ζαμπέτα  
 Με τραγούδια όπως τα: «Δεν ξέρω πόσο σ’ αγαπώ», « Κοντά στα ξημερώματα», «Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα», «Δειλινά», «Πού πας χωρίς αγάπη», «Μάλιστα κύριε», «Τι γλυκό να σ’ αγαπούν» κ.ά θα θυμίσουν στο κοινό ότι το λαϊκό μας τραγούδι ο χρόνος δεν μπορεί να το νικήσει ποτέ γιατί κρατάει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά του λαού μας.
Παίζουν οι: Δημήτρης Μαργιολάς (μπουζούκι), Δήμος Πολυμέρης (ακορντεόν), Γιώτης Σαμαράς (κιθάρες). 
Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Ιουλίου 
Ώρα έναρξης: 21:00
Γενική είσοδος: 15€ - Φοιτητικό, ανέργων: 10€ 
Θέατρο BADMINTON- Αύλειος χώρος