Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ο Θανάσης Βασιλάκος τραγούδησε με το Σταμάτη Γονίδη


Ο Θανάσης Βασιλάκος είναι ένας από τους πιο ταλαντούχος, ανερχόμενους, λαϊκούς καλλιτέχνες της νέας γενιάς.
 Οι εμφανίσεις του Θανάση Βασιλάκου  στο Frangelico Upper Classστο πλευρό του Γιώργου Γιαννιά μόνο επιτυχημένες μπορούν να χαρακτηριστούν αφού οι ερμηνευτικές του δυνατότητες είναι εντυπωσιακές και έχει καταφέρει να κερδίσει το δικό του κοινό!


Πριν λίγες ημέρες  ο Σταμάτης Γονίδης επισκέφτηκε το συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο και διασκέδασε με την παρέα του.
Ο Θανάσης Βασιλάκος βέβαια του έκανε... πάσα  το μικρόφωνο και η βραδιά απέκτησε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Η Ζωή Τηγανούρια στο Βεάκειο


Η Ζωή Τηγανούρια με το Quintet της φιλοξενούν σήμερα 30/7 στο Βεάκειο  τον Πειραιώτη Γιάννη Πετρόπουλο.
Συμμετέχουν επίσης : 

Νικόλας Αδέσποτος, Νικολέττα Μηλιώνη

Η Ζωή Τηγανούρια, με το μοναδικό προσωπικό της στυλ, έχοντας ήδη διαμορφώσει μία πολυδιάστατη προσωπική πορεία τόσο σαν δημιουργός όσο και σαν ερμηνεύτρια και πατώντας γερά με τα πόδια της στη γη, μας προσκαλεί σε μια γιορτή όπως μόνο οι άνθρωποι που μας αγαπούν μπορούν να φτιάξουν.
Έχοντας πυξίδα τα πλήκτρα του ακορντεόν της, μας αποκαλύπτει τον κώδικα που ενώνει τις μουσικές παραδόσεις του κόσμου, μέσα από το ρομαντικό ήχο του χθες, αρωματισμένο με τον σύγχρονο ήχο του σήμερα.
Στη παράσταση αυτή ζωντανεύουν εικόνες, ήχοι και φιγούρες που φαντάζουν μαγικές..:
Ο Ástor Piazzolla, o Carlos Gardel και ο Mariano Mores με το πάθος και τη φωτιά του Tango, το αισθησιακό λίκνισμα του Latin, ο γλυκός αναστεναγμός του Ηπειρώτικου Μοιρολογιού, το Παραδοσιακό Ελληνικό γλέντι της Θράκης, της Μακεδονίας, του Πόντου και των “Μπάλων” των νησιών μας, η διαχρονική απλότητα των μελωδιών του Βασίλη Τσιτσάνη, η δεξιοτεχνία του Μανώλη Χιώτη...
Όλα αυτά συνδυασμένα με τις όμορφες συνθέσεις της Ζωής Τηγανούρια (από το 1999 έως και το πρόσφατο άλμπουμ της “Φως - Rockin’ Zoe”) αποτελούν το παζλ μιας παράστασης χωρίς σύνορα…
Η Ζωή Τηγανούρια με το Quintet της φιλοξενούν επί σκηνής τον κατ’ εξοχήν Πειραιώτη:
- εξαιρετικό Γιάννη Πετρόπουλο με την νοσταλγική φωνή του
- και δύο νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες τον Νικόλα Αδέσποτο και την Νικολέττα Μηλιώνη.
Την επιμέλεια του προγράμματος -διάρκειας περίπου δυόμιση ωρών- υπογράφει η Ζωή Τηγανούρια.
Μέρος των καθαρών εσόδων της παράστασης θα δοθούν στο “Παιδικό Σπίτι του Πειραιά” το οποίο παρέχει στέγη στα απροστάτευτα παιδιά, σε μια εποχή που η βοήθεια στον συνάνθρωπό μας -και ιδιαίτερα στα παιδιά- είναι απαραίτητη και αποτελεί έμπρακτη ένδειξη πολιτισμού και αγάπης.
Την πολιτιστική διοργάνωση αλλά και την κοινωνική διεκπεραίωση αυτού του εγχειρήματος έχει αναλάβει ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός & Ναυταθλητικός ΣύλλογοςΔιογένης”, γνωστός στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά για τις δράσεις του και την ευαισθησία του σε θέματα πολιτισμού και ανθρώπινης αλληλεγγύης.
 Τιμή Εισητηρίου 5,00 €.

Ποίηση : Αλίς Πονηρού "Το σκαρί "


Αλίς Πονηρού

Το σκαρί

Ποίηση

Η Αλίς Πονηρού πραγματοποιεί τη δεύτερη απόπειρα για ποίηση με «Το σκαρί». Συγγράφοντας τριανταένα ποιήματα, η ποιήτρια επικεντρώνεται σε συναισθήματα και καταστάσεις που είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα απασχολούν τον άνθρωπο. Τα ποιήματα μιλούν για το πώς αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας, τη διαφορετικότητα, την ειλικρίνεια, τη συντροφικότητα, την ομορφιά, την αγάπη. Άλλωστε αρκετές φορές ο ίδιος ο τίτλος μαρτυρά τη θεματολογία του εκάστοτε ποιήματος: «Αυτογνωσία», «Συνείδηση», «Μοναξιά», «Έρωτας», «Δόσιμο».
Είναι η ματιά ενός νέου ανθρώπου που με σύγχρονο και ταυτόχρονα κλασικό τρόπο πραγματεύεται αιώνιους προβληματισμούς. Μέσα από την ποίησή της, ερεθίζει τον αναγνώστη να ξεκλειδώσει συρτάρια, μπαούλα και δωμάτια ώστε να αντιμετωπίσει τις δικές του τρικυμίες.
«Το σκαρί», λοιπόν, οδηγεί με ασφάλεια σε φουρτουνιασμένες θάλασσες εκείνους που επιθυμούν μια ενδοσκόπηση, μια αναζήτηση στον κόσμο των συναισθημάτων και όπως μας προτρέπει η ποιήτρια, «καλό είναι ν’ αντέχει το σκαρί στην τρικυμία»
Η Αλίς Πονηρού γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Σπούδασε μάρκετιγκ και επικοινωνία. Παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής. Το 2012 εξέδωσε την πρώτη ποιητική της συλλογή με τον τίτλο «Οι λέξεις μένουν».

Σήμερα ο ΠΑΟΚ στη Τούμπα κατά της Μέταλιστ


Σήμερα ο ΠΑΟΚ ξεκινάει την προσπάθεια του για να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ
 Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στις επάλξεις!
 Οι σύνδεσμοι θα συνοδέψουν με πομπή την αποστολή της ομάδας μέχρι το γήπεδο της Τούμπας με σκοπό να ανεβάσουν το ηθικό των παικτών που θα αγωνιστούν σήμερα κατά της Μέταλιστ σε άδειο γήπεδο λόγω της τιμωρίας από την UEFA.
Η αποστολή πρόκειται να ξεκινήσει για το γήπεδο στις 18.30 από το «Μακεδονία Παλλάς». Εκεί αναμένεται να βρεθούν συνδεσμίτες του ΠΑΟΚ αλλά και άλλοι φίλαθλλοι που θα συνοδέψουν τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία μέχρι την Τούμπα!
Re: PAOK - Metalist 30/7- 21:00, OTESP1
inpaok.gr

Μυθιστόρημα "Μάρτυς μου ο Θεός"




ΜΑΚΗΣ ΤΣΙΤΑΣ
Μάρτυς μου ο Θεός
Μυθιστόρημα
Εκδόσεις Κίχλη
Ο αφηγητής της ιστορίας –ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός, που δεν επιθυμεί παρά να ζήσει με αξιοπρέπεια–, έχοντας βρεθεί στα πενήντα του χωρίς δουλειά και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί τα πάθη που υφίσταται από παιδί στην αναμέτρησή του με τη σκληρή πραγματικότητα. Όλοι –οι γυναίκες που συναντά, οι εργοδότες του, ακόμη και η ίδια η οικογένειά του– τον προδίδουν, ενώ γύρω του διαγράφεται η εικόνα μιας κοινωνίας που, παρά την επιφανειακή ευμάρεια, βυθίζεται στην παρακμή. Μέσα από τον χειμαρρώδη μονόλογό του, παρακολουθούμε τον αγώνα του να σταθεί όρθιος· οπλισμένος με χιούμορ, με φαντασία και με μια ιδιαίτερη λεκτική ευφορία, δημιουργεί ψηφίδα ψηφίδα έναν δικό του κόσμο.
Ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό, ανάμεσα στο ζωτικό ψεύδος και την αλήθεια, ο ήρωας του Μάκη Τσίτα αποκτά καθολικότερες διαστάσεις ως σύμβολο του ανθρώπου που, εξαιτίας της αγαθότητάς του, αντιμετωπίζει από κάθε πλευρά την εχθρότητα και τον κυνισμό. Συγχρόνως, με τη σχεδόν παιδική αθωότητά του, γίνεται ο καθρέφτης που αντανακλά το εκτρωματικό είδωλο της ίδιας αυτής κοινωνίας η οποία τον εκβάλλει από τους κόλπους της.

Το μυθιστόρημα Μάρτυς μου ο Θεός παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη ιδιαιτερότητα ως προς την αφηγηματική τεχνική. Ο ήρωας μέσα από τον μονόλογό του, που ακολουθεί τη ροή της σκέψης του, επανέρχεται με εμμονικό τρόπο στα ίδια θέματα, σε μικρές ενότητες λόγου, που συχνά δεν συνδέονται μεταξύ τους. Με την ευρηματική επαναληπτικότητα και αποσπασματικότητα της αφήγησης και χάρη σε μικρές, ανεπαίσθητες διαφοροποιήσεις μια πλοκή αρχίζει σιγά σιγά να διαγράφεται και σταδιακά να εκτυλίσσεται, για να οδηγηθεί τεχνηέντως σε ουσιώδεις ανατροπές και αλλαγή τόνου.
Εντελώς ξεχωριστή είναι και η χρήση της γλώσσας: λόγος προφορικός και ιδιαίτερα εκφραστικός, ο οποίος, άλλοτε με λεκτικά παιχνίδια, άλλοτε με έναν γλωσσοπλαστικό οίστρο που αγγίζει ενίοτε γκροτέσκους ή και σουρεαλιστικούς τόνους και άλλοτε με ανατρεπτικό χιούμορ, αντανακλά με ευστοχία τη λοξή ματιά του ήρωα.

Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Σπούδασε δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη και ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα και εργάζεται στο χώρο των εκδόσεων. Διευθύνει το ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο και τον πολιτισμό diastixo.gr.
Κείμενά του (διηγήματα, θεατρικά, ποιήματα) έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα μονόπρακτά του «Στην πλατεία» και «Η τηλεόραση» παίχτηκαν στο Θέατρο των Καιρών (σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη). Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά, τα ισπανικά, τα αγγλικά, τα εβραϊκά, τα σουηδικά και τα φινλανδικά.
Έχει εκδώσει τη συλλογή διηγημάτων Πάτυ εκ του Πετρούλα (Καστανιώτης, 1996), και δεκατρία βιβλία για παιδιά (πιο πρόσφατο το Αχ, αυτοί οι γονείς, Ψυχογιός 2013).