Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός 29/8 στο " POSIDONIO"

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός από τις 29 Αυγούστου επιστρέφει και πάλι στην πίστα του παραλιακού νυχτερινού κέντρου " POSIDONIO" . Συνοδοιπόροι στο νέο καλλιτεχνικό σχήμα  με τον Κωνσταντίνο θα είναι οι :Μαριάντα Πιερίδη, Πωλίνα Χριστοδούλου, Πάρις & οι Kings
Την καλλιτεχνική διεύθυνση του προγράμματος έχει ο Δημήτρης Αντωνίου ενώ  συμμετέχουν: Κυριάκος Γεωργίου, Μαρίτα Χιονίδη, Κατερίνα Μπουρνέλη, Μαρία Τζινιέρη, Κατερίνα Μενδρινού, Γεωργία Γιασεμή, Κωνσταντίνα Ζέρβα

Ο Γιάννης Χαρούλης στο Θέατρο του Λυκαβηττού.


Ο Γιάννης Χαρούλης ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Θέατρο του Λυκαβηττού με τις «Μαγγανείες» του, τραγούδια του καλού, γιατρικό και μαγικά φίλτρα.
Φτιάχνει για μια ακόμα χρονιά ένα πρόγραμμα με τα βασικά υλικά. Με τραγούδια που είναι ριζωμένα στο κέντρο του συναισθήματος και της συλλογικής μνήμης. Τραγούδια που έρχονται από παντού. Τραγούδια που σε πάνε παντού. Από τόπο σε τόπο και από χρόνο σε χρόνο. Πολλές ιστορίες μαζί που αφηγούνται μία καινούρια ιστορία. Τραγούδια από τους προσωπικούς του δίσκους και την συνεργασία του με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και άλλα που διάλεξε ειδικά για το φετινό πρόγραμμα.
Ο Γιάννης Χαρούλης μας προσκαλεί να ακούσουμε και να τραγουδήσουμε όλοι μαζί την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο του Λυκαβηττού.

O Σταμάτης Σπανουδάκης στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού


Στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 9.00μμ, ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα παρουσιάσει το νέο δίσκο του «Χαίρε θάλασσά μου», που θα κυκλοφορήσει εκείνη την ημέρα.
«Είναι μουσική και στίχοι για την Παναγία αλλά πλάι Της, "κρυμμένο μυστικό", υπάρχει και ελπίζει και η Ελλάδα, του χτες και του σήμερα. Σ' αυτές τις δύο 'γυναίκες', λοιπόν, της ζωής μου, αφιερώνω αυτόν το δίσκο και αυτήν τη βραδιά» αναφέρει ο γνωστός δημιουργός, που θα κλείσει τη συναυλία του με παλαιότερες αλλά πάντα αγαπημένες μουσικές στιγμές του.
Και προσθέτει: «Ίσως για πρώτη φορά σε συναυλία μου θα παίξω αρκετά καινούργια κομμάτια από το 'Χαίρε θάλασσα μου', ελπίζοντας στη γλυκιά και άμεση ανταπόκριση ενός εξοικειωμένου πια στη μουσική, αλλά και την τρέλα μου, κοινού. Είναι απίστευτη ευλογία να κάνεις ακριβώς αυτό που θες και να 'συμπίπτει' μ' αυτό που οι άνθρωποι θέλουν να ακούσουν. Και να σε ευχαριστούν και γι' αυτό! Δεν συμβαίνει πάντα, αλλά δόξα τω Θεώ, το ‘χω ζήσει πολλές φορές στην ζωή μου. Εύχομαι, λοιπόν, και ελπίζω σε μια βραδιά μουσικής, αγάπης, προσευχής και υπερηφάνειας, υπό τα βλέμματα του φεγγαριού, των ηρώων και των αγγέλων. Επίσης, εύχομαι να περάσω εγώ καλύτερα από όλους σας».
Στη συναυλία, μαζί με τον Σταμάτη Σπανουδάκη, θα εμφανιστούν οι Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (βιολί), Δημήτρης Γιαννακάκης (πλήκτρα), Νίκος Χατζόπουλος (κοντραμπάσσο), Πάνος Κατσικιώτης (κρουστά) και Στέφανος Λαρεντζάκης (κρουστά), η 14μελής ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο», και ο Σπύρος Λάμπρου με την Παιδική και τη Μικτή Χορωδία του.
Μέρος των καθαρών εσόδων από τη συναυλία θα δοθεί στην Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία». Η «Φιλοθέη η Αθηναία» ιδρύθηκε το 1963 και φιλοξενεί, ανατρέφει και μορφώνει κορίτσια ηλικίας από λίγων μηνών έως 18 ετών, ορφανά ή προερχόμενα από διαλυμένες οικογένειες. Στα 50 χρόνια λειτουργίας του ιδρύματος εκατοντάδες κορίτσια, που θα είχαν καταλήξει λόγω των κακών οικογενειακών συνθηκών τους στο δρόμο και την κάθε είδους εκμετάλλευση, μεγάλωσαν με ασφάλεια στην Εστία.

Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Θέατρο Πέτρας


Ο Σωκράτης Μάλαμας μετά από μια πετυχημένη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα αποχαιρετά το καλοκαίρι με μια μεγάλη συναυλία-γιορτή στην Πετρούπολη, στο Θέατρο Πέτρας το Σάββατο στις 7 Σεπτεμβρίου.
 Με ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης, που ανακατεύει τραγούδια από την προσωπική του πλούσια δισκογραφία με αγαπημένες του συνθέσεις άλλων τραγουδοποιών, από παλιά λαϊκά μέχρι ροκ και με διάθεση διονυσιασμού, θα έχει μαζί του μια παρέα δεξιοτεχνών μουσικών που τον συντροφεύουν τα τελευταία χρόνια.
Μαζί του οι:
Μαρίνα Δακανάλη & Λαμπρινή Καρακώστα / τραγούδι
Νίκος Μαγνήσαλης / κρουστά
Γιάννης Παπατριανταφύλλου / κοντραμπάσο
Νίκος Παραουλάκης / νέυ
Φώτης Σιώτας / βιολί, βιόλα
Κυριάκος Ταπάκης / λαούτο, μπουζούκι
Ηχοληψία / Βαγγέλης Λάππας, Γιάννης Ρούσσος
Φωτισμοί / Χρήστος Λαζαρίδης, Βασίλης Πουφτής
Επιμέλεια σκηνής / Δημήτρης Κατέβας

Οι Locomondo στο Bolivar Beach Bar


Το Bolivar Beach Bar μας καλεί να υποδεχτούμε το Σεπτέμβριο συντροφιά με την πιο «ανεβαστική» μουσική παρέα, τους Locomondo, σε μια βραδιά που, απλά, δεν πρέπει να χάσετε!
Οι Locomondo γιορτάζουν 10 χρόνια ξέφρενης πορείας στην ελληνική μουσική με ένα μεγάλο πάρτι στο Bolivar Beach Bar την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου.
Την συναυλία θα ανοίξουν οι Los Mujeros.
Bolivar Beach BarΑκτή του Ήλιου , Άλιμος
Τηλ.: 697 0367 684

Γιάννης Πάριος “Ο δικός μας Τσιτσάνης”στα Τρίκαλα

Γιάννης Πάριος
“Ο δικός μας Τσιτσάνης”
Πέμπτη 22. Αυγούστου 2013 στα Τρίκαλα!
Σπονδή στο έργο του μοναδικού δημιουργού Βασίλη Τσιτσάνη από τον Γιάννη Πάριο στην πατρίδα του μεγάλου δημιουργού!
Ο Βασίλης Τσιτσάνης  ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες λαϊκούς συνθέτες και δημιουργούς  του 20ου αιώνα , του οποίου τραγούδια είναι βαθιά χαραγμένα στη μνήμη και στις καρδιές όλων των Ελλήνων.
Τιμώντας το έργο του, ο Γιάννης Πάριος θα παρουσιάσει  στα Τρίκαλα, την πατρίδα του Βασίλη Τσιτσάνη τη δική του ολοκληρωμένη προσέγγιση στο ρεπερτόριο του μεγάλου δημιουργού που έβγαλε το λαϊκό τραγούδι από το περιθώριο και το έκανε διαχρονικό, χαρίζοντάς στην Ελληνική  μουσική την ομορφιά  που της αξίζει.
Ο Γιάννης Πάριος θα στήσει το «δικό του πάλκο» με συντροφιά τους μουσικούς του και τις νεανικές του αναμνήσεις με την προσδοκία να αναδείξει την καθαρότητα, το λυρισμό, τη ζεστασιά και την ανθρωπιά των τραγουδιών του Τσιτσάνη, σε αυτές τις «νύχτες μαγικές κι ονειρεμένες». 
«Θυμάμαι την οικογένειά μου – που ήταν όλοι υπέροχοι τραγουδιστές και εγώ το στερνοπαίδι – να σιγοτραγουδούν τα τραγούδια του, και κατακλύζομαι από τα ωραιότερα συναισθήματα.»
 Γιάννης Πάριος 
Η συναυλία θα γίνει στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων, την Πέμπτη 22. Αυγούστου και ώρα 9: 30 μμ.
Εισιτήρια:  Προπώληση:  12 ευρώ / Στην είσοδο  15 ευρώ / Εκπτωτικά 10 ευρώ
Προπώληση: www.viva.gr

Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 21-8-2013

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά κατά τόπους θα αυξηθούν δίνοντας παροδικές βροχές ή καταιγίδες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, στη Δυτική και Νοτιοδυτική Πελοπόννησο και πιθανόν πρόσκαιρα σε περιοχές του Ιονίου, περιμένουμε την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013. Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν το βράδυ στη Μαγνησία, στις Σποράδες και στην Εύβοια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 22 έως 35 στη Νότια Ελλάδα, από 20 έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 22 έως 30 στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και από 22 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου με τις μέγιστες στα βόρεια και ανατολικά να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί, 6 μποφόρ, και παροδικά στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Τάμτα Καλλίρης Μέλισσες ξεσήκωσαν το λιμάνι της Κύμης

Ξεσήκωσαν πρίν μερικά βράδια το κοινό της Κύμης η Τάμτα με τον Θάνο Καλλίρη και τις Μέλισσες . Η συναυλία τους πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι
της Κύμης  και την διοργάνωσε ο " Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης"

 

Η Πάολα στην Ερέτρια 24 Αυγούστου

Στο "Νησί των Ονείρων" στην Ερέτρια θα παρουσιάσει μια μοναδική μουσική βραδιά στις 24 Αυγούστου η Πάολα
Το πρόγραμμα της θα περιέχει τραγούδια από την προσωπική δισκογραφική της διαδρομή και όχι μόνο .
Την εκδήλωση διοργανώνει ο Αθλητικός ¨Ομιλος του Ολύμπου

Ο Μάρκος Σεφερλής τον χειμώνα στο REX


Στην ιστορική και ιδιαίτερη σκηνή του "REX" θα εμφανίζεται τον χειμώνα ο Μάρκος Σεφερλής. Μαζί του θα είναι...ο Μάρκος Σεφερλής! Τίτλος της παράσταση...«One Mark Show».!
Πρόκειται για ένα μουσικοθεατρικό υπερθέαμα το οποίο θα παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τον Νοέμβριο και ...όσο πάει! Κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκανε πέρυσι στο "Γυάλινο", αλλά σε...βελτιωμένη έκδοση!
Σύμφωνα με την espresso, πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό απ’ όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα σόου, καθώς συνδυάζει το stand up comedy με σατιρικά σκετς, μεταμφιέσεις, μουσική, χορό και τραγούδι. Οπως μαρτυρά και ο τίτλος, πρόκειται για ένα one man show, δηλαδή εκείνος θα είναι η απόλυτη κινητήρια δύναμη της παράστασης.
http://www.zappit.gr/default.php?pname=Article&cat_id=8&art_id=26135

Η Ζaz 3 Σεπτεμβρίου στο Λυκαββητό. Μαζί της η Μαριέττα Φαφούτη

newsletter-zaz.jpg
“Εγώ θέλω αγάπη, χαρά, καλή διάθεση, δεν είναι τα χρήματα που θα με κάνουν ευτυχισμένη, θέλω να πεθάνω με το χέρι στην καρδιά! Πάμε μαζί να ανακαλύψουμε την ελευθερία, ξεχάστε όλα τα στερεότυπά σας, καλωσορίσατε στην δική μου πραγματικότητα!»

Η νέα γενιά της μουσικής και ο ήχος της είναι εδώ. Και η συναυλία της 3ης Σεπτεμβρίου στο θέατρο Λυκαβηττού θα το επιβεβαιώσει. Η βραδιά θα ανοίξει με την Μαριέττα Φαφούτη και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η Ζαζ.

Ως βάση της η Zаz έχει την jаzz μουσική, αλλά με ένα ύφος που συνδυάζει τσιγγάνικες επιρροές, αυθεντικό chаnson και σύγχρονες pоp αναφορές. Το μεγαλύτερο εφόδιό της, ωστόσο, είναι η χαρακτηριστική, προικισμένη φωνή της (δεν είναι λίγοι εκείνοι που τολμούν τη σύγκριση με την Еdith Piаf), που δείχνει να είναι πλασμένη ακριβώς για να ζει τραγουδώντας. Μια φωνή που μετατρέπεται μέχρι και σε μουσικό όργανο (Jе Vеux) και η οποία δείχνει να μην μπορεί να εκφραστεί παρά μόνο τραγουδώντας δυνατά. Η εξαιρετική εκφραστικότητά της φανερώνει άνθρωπο που αγαπά και ζει γι' αυτό που κάνει, απολαμβάνοντας και αξιοποιώντας στο έπακρο το εξαιρετικό της ταλέντο.

Ο πρώτος δίσκος της Zаz έφθασε στο Νο1 των γαλλικών chаrt, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική αποδοχή ενός γνήσιου ταλέντου και δημιουργώντας ήδη μεγάλες προσδοκίες για τη συνέχεια. Και η συνέχεια ήρθε. Με νέα τραγούδια αλλά και με την γνωστή αγάπη της να διασκευάζει γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια από το γαλλικό και όχι μόνο ρεπερτόριο, έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο Λυκαβηττού.



Και αυτή την φορά ενώνει τις δυνάμεις της με την Μαριέττα Φαφούτη που με την μπάντα της θα ανοίξει την συναυλία και θα μας προετοιμάσει με τον καλύτερο τρόπο για μια χορευτική και άκρως δροσιστική βραδιά.

Η Ζαζ ξεκίνησε τις σπουδές της στο Bоrdeаux της Γαλλίας. Ταυτόχρονα ήταν μέλος σε διάφορα grоup, ανακαλύπτοντας τον κόσμο της jаzz, rоck, bluеs και lаtin κουλτούρας. Μετά ήρθε η συνάντηση με τον συνθέτη του “Jе vеux”, Kеrrеdine Sоltani, που την έβαλε στο στούντιο να ηχογραφήσει το τραγούδι και η συμφωνία με τον Rаphael και την εταιρεία του. Η επιτυχία σφραγίστηκε το 2010 με ένα διπλό πλατινένιο аlbum (studiо και livе).

H Isаbеlle Gеffrоy (όπως είναι το πραγματικό της όνομα) κατάγεται από την Indrе-еt-Lоire της Γαλλίας και μεγάλωσε στο Bоrdеaux. Μετακόμισε στο Παρίσι με στόχο να κατακτήσει τον κόσμο, χτίζοντας το όνομά της σε Ρωσία, Ιταλία, Ελλάδα, Σερβία, Τουρκία, Καναδά και Ιαπωνία. Άνοιξε τα φτερά της, πετώντας από το ένα μέρος στο άλλο, αφήνοντας μόνο χαρά και θετική ενέργεια στο πέρασμά της.

Οι ημερομηνίες και οι προορισμοί όμως δεν έχουν σημασία. Ακολουθώντας το ρεύμα, ξεσηκώνει το κοινό με κάθε της συναυλία. Η Ζαζ είναι σε μια διαρκή κίνηση, ακολουθώντας την καρδιά της. Απρόβλεπτη και γεμάτη ενέργεια, η Ζαζ ξέρει ότι ο κόσμος είναι αναστρέψιμος: απλά διαλέγεις την πλευρά που θέλεις.

Το δεύτερο άλμπουμ της, είναι πολυσυλλεκτικό και με μεγάλο εύρος, δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι με το μεγάλο ταλέντο της και την ζεστή φωνή της, ξέρει να κρατάει την καλύτερη συντροφιά στον ακροατή και να τον κάνει να νιώθει ότι είναι εκεί- δίπλα του. Τα τραγούδια -μια σειρά από νοσταλγικές ιστορίες, μαγικούς ρυθμούς και μουσικές συνταγές- ξυπνάνε καινούρια συναισθήματα σε ένα κόσμο κουρασμένο από τις ίδιες του τις ατέλειες.

Η φωνή της δυνατή και συμπαγής όπως η ίδια η ζωή, μπαίνει σε καινούργια μονοπάτια με αποφασιστικότητα και αγάπη. Μας καλεί όλους με το καινούργιο υπέροχο τραγούδι “Оn irа”. Το τραγούδι συνδέεται με το προηγούμενο άλμπουμ -σαν μια καινούργια νεορεαλιστική φλέβα του “Jе vеux”- και ταυτόχρονα είναι μια πρόσκληση σε ένα ταξίδι γεμάτο χρώματα και  λεπτή τέχνη- όπως οι πίνακες του Γκογκέν. Η μόνη άγκυρα της παγκόσμιας περιοδείας της είναι ο δεσμός μεταξύ της ίδιας και του κόσμου.

Στην Ελλάδα, πάντως, το κοινό την αγκάλιασε θερμά, με το “Jе Vеux” να ακούγεται σε όλα τα μεγάλα ραδιόφωνα της χώρας αλλά και σε όλα τα στέκια. Η Zаz με τη βραχνή φωνή έχει ήδη τρυπώσει στις καρδιές μας και συνεχίζει και με το νέο της άλμπουμ.

Την ανακαλύψαμε και δεν θα την χάσουμε και στη νέα της επίσκεψη στην χώρα μας!

Όσο για την Μαριέττα Φαφούτη, ύστερα από τις ξέφρενες Kоokоobadi Νights, μαζί με την 8μελή μπάντα της, έρχονται να σκορπίσουν το φως με τη φρέσκια, καλοκαιρινή διάθεση η οποία παίρνει τον τίτλο της από το ομώνυμο singlе… BΕCΟME THΕ SUΝ! Έχοντας στα χέρια της ένα аlbum, το Hоmemade Jоy, το οποίο βρέθηκε στην κορυφή των Ελληνικών Tоp 5 με τους καλύτερους δίσκους για το 2012, και ένα singlе, το Kоokоobadi, το οποίο αναδείχθηκε τραγούδι της χρονιάς και κατέκλυσε όλα τα ραδιόφωνα, η Μαριέττα έχει ήδη αρχίσει να ετοιμάζει το 3ο της аlbum το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη του 2013. Στα livе που έχουν τη μορφή ενός μεγάλου pаrty, οι «καλεσμένοι» θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τραγούδια από τα 2 πρώτα аlbums, από το επερχόμενο ακυκλοφόρητο αλλά και αγαπημένες διασκευές που θα φέρουν το χαμόγελο στα χείλη και θα κάνουν το κοινό να χορεύει ασταμάτητα. Με επιρροές από discо και sоul μέχρι μιούζικαλ και από μουσικές των 60s και 70s μέχρι τραγούδια που θα μπορούσαν να ντύνουν μουσικά τα κλασικά spаghetti wеstern, η μουσική της Μαριέττας Φαφούτη, η ίδια και οι μουσικοί της, θα φωτίσουν τις καρδιές όσων θα βρεθούν στα «Bеcome thе sun» livеs.

Μαζί της παίζουν: Ευαγγελία Ξυνοπούλου: φωνή, Εύη Κουρτίδου: φωνή, Παναγιώτης Ζούγρος: φωνητικά-κρουστά  | Κώστας Χαλιώτης- ντραμς | Θοδωρής Ζευκιλής- μπάσο, φωνητικά | Δημήτρης Σιάμπος-κιθάρες | Γιώργος Ζαρέας- τρομπόνι | Ρένος  Παπασταύρος- πλήκτρα, sаmpling


ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

20.15 MΑRIΕTTA FΑFOUTI ΑND BΑND - BΕCΟME THΕ SUΝ SUΜMΕR TΟUR

21.15 ZΑZ - RΕCTO VΕRSO WΟRLD TΟUR

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 35 ΕΥΡΩ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 25 ΕΥΡΩ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 210-6980044, www.viva.gr, PUBLIC και ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ

«Υπάρχει και φιλότιμο» Tρίτη 20 & Τετάρτη 21 Αυγούστου Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου


«Υπάρχει και φιλότιμο»
των Α.Σακελλάριου - Χ.Γιαννακόπουλου
από το ΔΗΠΕΘΕ ΚΡΗΤΗΣ

Tρίτη 20 & Τετάρτη 21 Αυγούστου Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου


Πιο επίκαιρη από ποτέ, η διαχρονική κωμωδία «Υπάρχει και Φιλότιμο» ανεβαίνει φέτος από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης στα πλαίσια της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας για το καλοκαίρι του 2013. Το κλασικό έργο των Α. Σακελλάριου- Χ. Γιαννακόπουλου παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου με τον Γιώργο Παρτσαλάκη στο ρόλο του… πιο «δημοφιλή» Έλληνα πολιτικού, Ανδρέα Μαυρογιαλούρου.  Η παράσταση στο πλαίσιο της περιοδείας της σε όλα τα μεγάλα θέατρα της Ελλάδας, παρουσιάζεται την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Αυγούστου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου.

Μισό αιώνα μετά τη συγγραφή του, το «Υπάρχει και Φιλότιμο» συγκαταλέγεται στα πλέον αντιπροσωπευτικά έργα της ελληνικής δραματουργίας με θέμα την πολιτική. Ατάκες όπως «Φάγανε... φάγανε… φάγανε... από παντού!!» ή «πολύ θα ήθελα να δω έναν Έλληνα να πει… συγγνώμη… συγγνώμη ρε παιδιά... έφταιξα…» θυμίζουν κατά πολύ τη σημερινή πολιτική επικαιρότητα ενώ το όνομα του πρωταγωνιστικού ρόλου «Μαυρογιαλούρος» αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς της σύγχρονης πολιτικής ορολογίας στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης, κ. Γιάννης Μπέζος: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης για τη συνεργασία, όλους όσους μόχθησαν για την πραγμάτωση της παράστασης και πάνω απ' όλα τους συναδέλφους μου για την εμπιστοσύνη τους και τη διαθεσιμότητά τους. Το καλό έργο είναι παρόν και η επικαιρότητα αμείλικτη.»

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο Ανδρέας Μαυρογιαλούρος  είναι υπουργός μιας προδικτατορικής κυβέρνησης,  αρμόδιος επί των δημοσίων έργων. Με αφορμή την πρόσφατη ανέγερση του νέου μαιευτηρίου στην εκλογική του περιφέρεια, πραγματοποιεί ένα ταξίδι προς τα εκεί στο οποίο τον συνοδεύει η κόρη του Αλίκη και ο οδηγός του. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η Αλίκη επιμένει να οδηγήσει εκείνη το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα την πρόσκρουση του αυτοκινήτου σε ένα δένδρο, κοντά στο χωριό Άγρυλος. Οι χωρικοί σπεύδουν να περιποιηθούν τους τραυματίες, χωρίς να γνωρίζουν την ταυτότητά τους και συνομιλούν μαζί τους σχετικά με τις ελλείψεις του χωριού σε υποδομές και υπηρεσίες. Μέσα από αυτές τις συζητήσεις, ο υπουργός πληροφορείται για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, για τη διαφθορά που επικρατεί, αλλά και για την αντιπάθεια των κατοίκων προς το πρόσωπό του. Ιδιαίτερα κλονίζεται όταν μαθαίνει ότι στενοί του συνεργάτες όπως ο Θεόδωρος Γκρουέζας εκμεταλλεύονται τη θέση τους για προσωπικό όφελος, μέσα από διεφθαρμένες συναλλαγές. Μετά από όλα αυτά,  προσγειώνεται ανώμαλα και αποφασίζει να αλλάξει συμπεριφορά και να παραιτηθεί διαπιστώνοντας πόσο μακριά βρίσκεται από τα προβλήματα του λαού στον οποίο μοίραζε αφειδώς υποσχέσεις. Όλα αυτά  βέβαια, μέσα από ιδιαίτερα κωμικές καταστάσεις που θυμίζουν δυστυχώς κατά πολύ τη σημερινή πραγματικότητα.


ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Το έργο «Υπάρχει και φιλότιμο» βασίζεται στη θεατρική κωμωδία «Ανώμαλη Προσγείωση»- ο  τίτλος χαρακτήριζε την απότομη μεταστροφή των αισθημάτων του βασικού ήρωα- που είχε γραφτεί το 1950 στο τέλος εμφυλίου, από τον Αλέκο Σακελλάριο και τον Χρήστο Γιαννακόπουλο. Το θεατρικό έργο έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν με τους τότε πρωταγωνιστές του Βασίλη Διαμαντόπουλο και Δημήτρη Χατζημάρκο όμως στο δύσκολο πολιτικό κλίμα εκείνης της εποχής δεν είχε επιτυχία. Δεκαπέντε χρόνια μετά, το 1965, ο Αλέκος Σακελλάριος ξαναθυμήθηκε το έργο του, το διόρθωσε και το έδωσε στον Λάμπρο Κωνσταντάρα, ο οποίος το ανέβασε δύο συνεχείς χρονιές, στο Θέατρο Βεργή και στο Θέατρο Άλφα και καθιερώθηκε ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής και σταρ της κωμωδίας στα 52 του χρόνια. Την ίδια χρονιά, το έργο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τη Φίνος Φιλμ,  με τον ίδιο πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη τον Αλέκο Σακελλάριο για να περάσει στην ιστορία. Η ταινία «Υπάρχει Και Φιλότιμο» πρωτοπαίχτηκε στις αίθουσες Αθηνών - Πειραιώς - προαστίων το 1965, κόβοντας 325.683 εισιτήρια.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία : Γιάννης Μπέζος
Σκηνικά-Κοστούμια-Φωτισμοί: Αντώνης Χαλκιάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δάφνη Σταυροπούλου
ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΑΚΗΣ: Ανδρέας Μαυρογιαλούρος
ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ: Θόδωρος Γκρουέζας
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗΣ: Γιώργος, ο ιδιαίτερος
ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Πανάγος
ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ: Αλίκη Μαυρογιαλούρου
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΟΡΜΑΪΝΗΣ: Κώστας Σιλυβριώτης
ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΔΑΚΗ: Νάντα Μαυρογιαλούρου
ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΥΛΑΣ: Σωτήρης
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΑΚΑ:  Λάμπαινα
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΜΠΡΙΚΙΔΟΥ: Λώρα Σιλυβριώτη-Κατίνα
ΗΛΙΑΣ ΜΙΧΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ:  Σωφέρ


Τρίτη 20, Τετάρτη 21 Αυγούστου:  Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου. Ώρα Έναρξης 21:00


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 90 λεπτά

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:  15 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μαθητικό, φοιτητικό, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνεργοι ΟΑΕΔ) - Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:  viva.gr, Bιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου