Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Στην Πειραιώς το χειμώνα ο Σωκράτης Μάλαμας




 Σε γνωστό μουσικό χώρο στην οδό Πειραιώς θα πραγματοποιήσει την χειμερινή περίοδο σειρά μουσικών παραστάσεων ο Σωκράτης Μάλαμας

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στη Νέα Παλλήνη Αττικής

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου ο Φοίβος Δεληβοριάς παρουσιάζει το «Καλοκαιριφέρ» στη Νέα Παλλήνη Αττικής, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «ΝΕΟΠΑΛΛΗΝΕΙΑ 2013» που διοργανώνει ο Εξωραϊστικός - Εκπολιτιστικός Σύλλογος «ΝΕΑ ΠΑΛΛΗΝΗ».
Η μεγάλη επιτυχία της μουσικής παράστασης του Φοίβου Δεληβοριά «ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ» που ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα φέτος το χειμώνα, προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στον μπριζωμένο τραγουδοποιό και στους τέσσερεις θερμόαιμους συνεργάτες του: η ακατανίκητη διάθεσή τους να παραμείνουν αναμμένοι δεν πέρασε απαρατήρητη από τις αρχές!
Έτσι, όχι μόνο θα είναι οι πρώτοι Έλληνες πολίτες που θα συνεχίσουν να πληρώνουν φόρο θέρμανσης και το καλοκαίρι, αλλά θα τους είναι και αυστηρά απαγορευμένο να κάτσουν σπίτι τους. Θα πάρουν λοιπόν μαζί τους τα πιο αγαπημένα τραγούδια που βρήκε ο Δεληβοριάς στο δρόμο του απ’ το ’89 έως σήμερα, αλλά κι ένα κουβάρι απο εμμονές, στιχάκια, πρόζες, διασκευές και αυτοσχεδιασμούς και θα κατοχυρώσουν τη νέα τους ευρεσιτεχνία σε όλη την μουσική επικράτεια.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΦΕΡ, λοιπόν -και η κουβέντα θα συνεχιστεί ζεστή από κει που σταμάτησε, μέχρι να αφήσουμε τα περιττά μας ρούχα και να βουτήξουμε όλοι μαζί στο ξημέρωμα.
Κιθάρες: Κώστας Παντέλης
Πλήκτρα: Σπύρος Μάνεσης
Μπάσο: Σταμάτης Σταματάκης
Τύμπανα: Σωτήρης Ντούβας

Η Γλυκερία σήμερα 1/9 στο Μαρκόπουλο Αττικής στα Μεσόγεια.

Η Γλυκερία
στο Θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου, σας προσκαλούν στη συναυλία της Γλυκερίας, μιας από τις πιο αγαπημένες και σημαντικότερες ερμηνεύτριες, στο ανοιχτό Θέατρο Σάρας στο Μαρκόπουλο Αττικής, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 9.00 μ.μ.
Η Γλυκερία έχει αφήσει τη δική της σφραγίδα στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού και διακρίνεται για τη γνησιότητα, τη ζεστασιά και την αυθεντική ψυχαγωγία που χαρίζει στο κοινό της. Θα παρουσιάσει επιλογές γνωστών και αγαπημένων κομματιών, με την υπογραφή των σημαντικότερων δημιουργών, πλαισιωμένη από 7μελή ορχήστρα.
Ένα μουσικό ταξίδι, που θα μας παρασύρει στις αμέτρητες επιτυχίες από την προσωπική της δισκογραφία, αλλά και από ένα ευρύτερο φάσμα ρεπερτορίου, με την εγγύηση της γνήσιας διασκέδασης και συγκίνησης, που πάντα προσφέρει η καταξιωμένη ερμηνεύτρια. Μαζί της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Δημήτρης Κανέλλος

Μελίνα Ασλανίδου " Περασμένες μου αγάπες"

Μελίνα Ασλανίδου
«Περασμένες μου αγάπες»
τραγουδά Μανώλη Χιώτη
Μουσικό προαύλιο Badminton
Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013
Συμμετέχει ο Χάρης Μακρής

 Η Μελίνα Ασλανίδου είναι από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες της γενιάς της. Ερμηνεύει τα καινούργια αλλά και τα διαχρονικά τραγούδια με πολύ δικό της τρόπο.
Αυτήν τη φορά έρχεται στο Μουσικό Προαύλιο για να μας θυμίσει τα μεγάλα τραγούδια του Μανώλη Χιώτη (1921-1970)
Τραγούδια όπως τα: « Αφού το θες», «Δεν θέλω πια να ξαναρθείς», «Ο πασατέμπος», «Πάρε με στο τηλέφωνο», «Περασμένες μου αγάπες», «Πολλές φορές», «Το τελευταίο ποτηράκι» κ.α
Μια συναυλία που σκοπό έχει να μας οδηγήσει έτσι ώστε να ανακαλύψουμε την ουσία των πραγμάτων και την σύνδεση τους με το τώρα,το πριν και το μετά.
Μια συναυλία με τη σφραγίδα του δεξιοτέχνη στο μπουζούκι Μανώλη Καραντίνη και τις ενορχηστρώσεις του Μανώλη Ανδρουλιδάκη. Καημός,πόνος, χαρά, λύπη, ντέρτι, ερωτικό γλέντι.
Συμμετέχει ο ανερχόμενος τραγουδιστής Χάρης Μακρής.
Μανώλης Ανδρουλιδάκης: κιθάρες, ενορχηστρώσεις
Μανώλης Καραντίνης: μπουζούκι
Ανδρέας Καραντίνης: μπουζούκι
Ανδρέας Σίκκης: κρουστά, πνευστά
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μιχάλης Κουμπιός

Zaz και Μαριέττα Φαφούτη 3/9 στο Λυκαβηττό


Η πιο δροσερή συναυλία της χρονιάς!
Zaz
Απο το «Je Veux» μέχρι τα νέα της τραγούδια
σε μια βραδιά για όσους ζουν..με το χέρι στην καρδιά!
στο θέατρο Λυκαβηττού
Μαζί της η Μαριέττα Φαφούτη
Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013
20.15 MARIETTA FAFOUTI AND BAND - BECOME THE SUN SUMMER TOUR
21.15 ZAZ - RECTO VERSO WORLD TOUR

Γιάννης Κότσιρας & Στάθης Δρογώσης 2/9 στο Γκάζι

Γιάννης Κότσιρας & Στάθης Δρογώσης
στην «Τεχνόπολις»  Δήμου Αθηναίων
Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013.
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι, Τηλ.210 3475518, 210 3453548
press@athens-technopolis.gr, www.technopolis-athens.com
Πρόσβαση:
Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός»,
Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»,
Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μιχάλης Ζαμπίδης

Νικητής επιστρέφει στην Ελλάδα, από το Βουκουρέστι, ο Ελληνας Πρωταθλητής Μιχάλης Ζαμπίδης, όπου μετά από μία σκληρή αναμέτρηση με τον Τουρκικής καταγωγής Χαρούν Κίνα, κατέκτησε τον Παγκόσμιο τίτλο της Superkombat.
O Ζαμπίδης φαίνεται να έχει αναρρώσει τελείως μετά τον τραυματισμό του από τον Γκρόενχαρτ που του στοίχισε τον τίτλο του Κ-1 και επιστρέφει δυναμικά στο ρινγκ, κερδίζοντας χωρίς Knockout τον Κίνα στο τέλος του τρίτου γύρου.
Χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης και ευχές από τους χρήστες των social media συνόδευσαν τον Iron Mike στη Ρουμανία, απ' όπου επέστρεψε με τον τίτλο της Superkombat, κάνοντας την Ελλάδα περήφανη για μία ακόμα φορά.
 

Οι Βάκχες στο Θέατρο Βράχων


Οι Βάκχες επέστρεψαν στην Αττική για τις τελευταίες παραστάσεις της καλοκαιρινής τους περιοδείας. Μιας περιοδείας που μετράει στιγμές αποδοχής και επιβράβευσης.
Στις δύο πρώτες παραστάσεις στην Αθήνα, στα "Βράχια" του Βύρωνα, ο κόσμος έδειξε από τα πρώτα λεπτά ότι είναι πρόθυμος να ενισχύσει μια αξιόλογη παραγωγή με σημαντικές ερμηνείες. Προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού, άνθρωποι που αγαπούν το θέατρο και στηρίζουν τον πολιτισμό χειροκρότησαν ηθοποιούς και συντελεστές με θέρμη και ικανοποίηση.
Ανάμεσά τους οι Σταμάτης Φασουλής, Σταμάτης Κραουνάκης, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Εβελίνα Παπούλια, Μαρία Σωλομού, Φωκάς Ευαγγελινός, Κερασία Σαμαρά, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Λουκία Πιστιόλα, Ελένη Κούρκουλα, Ιωάννα Παππά, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Χρήστος Σπανός, Ορφέας Παπαδόπουλος.
Η πολυσυζητημένη παράσταση των Βακχών είναι ένα ακόμη παράδειγμα αφοσίωσης και επίπονης δουλειάς ανθρώπων που πιστεύουν στην ευεργετική επίδραση της θεατρικής τέχνης και στην αναγκαιότητά της. Και ο κόσμος που αντιλαμβάνεται κάτι τέτοιο δεν έχει παρά να αντιδράσει όπως αντέδρασε στο Θέατρο Βράχων.
Το πρόγραμμα των τελευταίων παραστάσεων της εμβληματικής τραγωδίας του Ευριπίδη που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Λιγνάδης και στην οποία πρωταγωνιστούν οι Σάκης Ρουβάς, Ρούλα Πατεράκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Γιάννης Καρατζογιάννης, Δημήτρης Πασσάς, Μαρία Κίτσου,
είναι:
02/09 Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη
04 & 05/09 Κηποθέατρο, Παπάγου
06 & 07/09 Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη», Βριλήσσια
08/09 Κατράκειο Θέατρο, Νίκαια
09 & 10/09 Θέατρο Άλσους «Δ. Κιντής», Ηλιούπολη
12/09 Ανοικτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου, Γαλάτσι
13 & 14/09 Βεάκειο Θέατρο, Πειραιάς
18 & 19/09 ΗΡΩΔΕΙΟ