Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Χρήστος Δάντης με τον "Ηλεκτρικό έρωτα" στο Βεάκειο . Συμμετέχει ο Πασχάλης Τερζής


ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΗΣ
"ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ"

Σαββατο 21 Σεπτεμβρίου

Βεάκειο Θέατρο Πειραια


ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΦΙΛΙΚΑ

ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ


Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΗΣ έρχεται για πρώτη φορά στο ΒΕΑΚΕΙΟ με τον "ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΡΩΤΑ"

Μία μουσική παράσταση που περιέχει τις μεγάλες αγάπες/επιτυχίες της 20χρονης διαδρομής του.

Η τελευταία συναυλία της φετινής χρονιάς για το όμορφο αυτό θέατρο του Πειραιά, συνδέεται με την καταγραφή μιας πορείας με συναισθηματικές και ηχητικές "εντάσεις".

"Τραγούδια και Συναισθήματα στην Πρίζα",

όπως δηλώνει ο Χρήστος Δάντης.

Από το "ΠΑΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ" στο "ΚΑΠΟΙΟΣ Σ' ΑΓΑΠΑΕΙ",

από το "ΚΟΜΜΑΤΙΑ" στο "ΔΩΜΑΤΙΟ",

από το "ΨΑΞΕ ΜΕ" στο "ΠΑΛΙΟ ΜΟΥ ΠΑΛΤΟ" 

και από κεί στα πιο πρόσφατα

"ΜΟΝΑΞΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΕΣ" και "ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ",

ξεδιπλώνεται ένα ηλεκτρικό-μουσικό παραμύθι.

Αφηγητής και Πρωταγωνιστής είναι ο Χρήστος Δάντης, ερμηνευτής και δημιουργός

πολλών από τα αγαπημένα τραγούδια της διαδρομής.

Αυτή η τελευταία του ιδιότητα, είναι και η αφορμή να προτείνει στον Αγαπημένο του Φίλο

ΠΑΣΧΑΛΗ ΤΕΡΖΗ

να τον φιλοξενήσει, συνοδεύοντας με την μπάντα του

τις επιτυχίες που μοναδικά σφράγισε,όσες φορές συνεργάστηκαν.

Η μεγάλη αγκαλιά του τραγουδιού, αυτή η γειτονιά της αγάπης,

θα ενωθεί στο "λοφάκι της Καστέλλας"

με τους ήχους,τις φωνές και τις εκπλήξεις μιας βραδιάς που θα μείνει ψηλά στις μνήμες και τις ψυχές μας, όπλο απέναντι σ ένα Χειμώνα που έρχεται και χρειάζεται δύναμη για να τον παλέψουμε.

Και γκάζια, πολλά γκάζια!!!

Ηλεκτρικά!!!


Ηλεκτρικός Δάντης λοιπόν, με έρωτα για τη Μουσική και τα Τραγούδια.

Συμμετέχουν

Αλεξάνδρα Κόνιακ

Ifigenia Atkinson

Εύα Τσάχρα.


Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.

Σημεία προπώλησης:
Κινηματογράφος ΣΙΝΕΑΚ, Καραΐσκου 102, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς. Ώρες: 9:00-15:00 & 18:00-22:00, Τηλ.: 210 4225653
Καταστήματα PUBLIC, Πειραιάς, Σύνταγμα, Νέα Σμύρνη, Γλυφάδα, Άγιος Δημήτριος, Χαλάνδρι & The Mall Μαρούσι.

Τιμή εισιτηρίου: 12 €

Ώρα έναρξης: 21:30

Τα Κίτρινα Ποδήλατα στο Σταυρός του Νότου Plus


ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ
Από 11 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή
Σταυρός του Νότου Plus
Με ολοκαίνουργιο δίσκο, φρέσκο υλικό και ανανεωμένη διάθεση τα Κίτρινα Ποδήλατα μας υποδέχονται αυτό το φθινόπωρο στο νέο τους στέκι, τον Σταυρό του Νότου Plus.
Μετά την πολυσυζητημένη και ιδιαίτερα επιτυχημένη συναυλία τους στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με τη νέα τους δισκογραφική πρόταση «ΕΤΩΝ 16» να ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα, αλλά πάνω απΆ όλα παρέα με τα τραγούδια τους και την πάντα θετική ενέργειά τους,  τα Κίτρινα Ποδήλατα έρχονται για να ξεσηκώσουν τα βράδια μας όπως μόνο εκείνοι ξέρουν!
Θα ακούσουμε τραγούδια από το νέο δίσκο που έχουν ήδη ξεχωρίσει ραδιοφωνικά, όπως τα «Κράτησέ με», «Ετών 16», «Όσο ανασαίνω ζω», «Χελιδόνι του Χειμώνα», «Ναυάγιο», φυσικά τραγούδια αγαπημένα από την έως τώρα επιτυχημένη πορεία τους όπως τα «Μη μ' αγγίζεις», «Να σε δω να γελάς», «Ταξιδεύω το εγώ μου», «Αυτά που έχεις ξεχάσει», «Θα πάρω φόρα»,  «Ακόμα μια ζωή»  και επιλεγμένες διασκευές αγαπημένων τραγουδιών από την ελληνική και ξένη ροκ σκηνή, μέσα από ένα διαφορετικό μουσικό πρίσμα. Από το τρίωρο μουσικό ταξίδι τους δεν θα λείψουν όπως πάντα οι εκπλήξεις και οι μουσικές συμπράξεις με τη βοήθεια της τεχνολογίας, της real time σκηνοθεσίας και άλλων οπτικών εφέ πάντα ζυγισμένα και επιμελημένα από τα Κίτρινα Ποδήλατα με μεράκι, φαντασία και ταξιδιάρικη διάθεση.
Φραντζή 14, Νέος Κόσμος - Αθήνα
Τηλ. Επικοινωνίας: 2109226975www.stn.gr
Είσοδος: 1
0¤ με μπυρα/κρασι

Βασίλης Καρράς Νίκος Ζωϊδάκης Χάρης Κωστόπουλος διασκέδασαν στο " ROMEO"

Συνεχίζει το παραλιακό " ROMEO" την δυναμική  του παρουσία στη νυχτερινή διασκέδαση της πρωτεύουσας . 


Με το Νίκο Μακρόπουλο την Ελεάνα Παπαϊωάννου , τον Κωνσταντίνο Γαλανό , τον Αλέξανδρο Νότα και  τον Γιάννη Κρητικό με την λύρα του προσφέρουν  ξεχωριστές στιγμές κεφιού στο Αθηναϊκό κοινό και όχι μόνο . Ένα από τα τελευταία βράδια διασκέδασαν στο γνωστό  νυχτερινό στέκι ο Βασίλης Καρράς , με τον Νίκο Ζωϊδάκη και το Χάρη Κωστόπουλο που  πήραν πάσα μικρόφωνο και τραγούδησαν ανεβάζοντας τους ρυθμούς της βραδιάς στο ζενίθ.

Νατάσα Θεοδωρίδου " Ακόμα Σ' Αγαπώ" και στο " Κέντρο Αθηνών


Ο χειμώνας πλησιάζει και η Νατάσα Θεοδωρίδου θα δηλώσει παρούσα στα νυχτερινά καλλιτεχνικά δρώμενα της πρωτεύουσας. Αυτή τη φορά δεν θα τραγουδήσει στο " ΒΟΤΑΝΙΚΌ" όπως μας είχε συνηθίσει τις τελευταίες χειμερινές περιόδους αλλά στο " ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΏΝ", στην Πειραιώς,  παρέα με τον Στέλιο Ρόκκο. Πριν βρεθεί ξανά κοντά στο Αθηναϊκό κοινό φρόντισε να μας παρουσιάσει ένα νέο της τραγούδι με τίτλο " Ακόμα Σ' Αγαπώ" που υπογράφουν οι Αντώνης Βαρδής και ο Βασίλης Γιαννόπουλος

Η Ευδοκία πατάει για άλλη μια φορά τα δυνατά ερμηνευτικά της γκάζια

 
 Πάντα θα υπάρχουν οι καλές λαϊκές φωνές που έχουν το χάρισμα να συγκινούν τον ακροατή .
 Ο λόγος βέβαια για την Ευδοκία που  δίνει το δικό της ξεχωριστό παρόν εκπροσωπώντας το λαϊκό μας τραγούδι μέσα από τις δισκογραφικές της δουλειές  και τις εμφανίσεις της σε όμορφους μουσικούς χώρους . Το τελευταίο καιρό  η Ευδοκία έχει παρουσιάσει τη νέα της δισκογραφική δουλειά με γενικό τίτλο 'Λάθος Βήματα''. Εδώ συναντάμε και το τραγούδι " Έφυγες νωρίς" όπου η Ευδοκία πατάει για άλλη μια φορά τα  δυνατά ερμηνευτικά της γκάζια και θυμίζει   ότι τα λαϊκά ακούσματα θέλουν τον κατάλληλο ερμηνευτή.
Ακούστε εδώ το τραγούδι  
 
Μουσική-στίχοι Πέτρος Δραγούμης
Ενορχήστρωση Πέτρος Δραγούμης
Κλαρίνο-νέι : Σταύρος Παζαρέντσης
Τύμπανα: Ανδρέας Μουζάκης
Κιθάρες : Δημήτρης Αντωνίου
Βιολιά: Γιάννης Θεριανός
Ούτι: Θανάσης Βασιλάς
Πιάνο/keyboards : Σωτήρης Αγραφιώτης
Μπάσο: Πέτρος Δραγούμης
Κρουστά: Αρσένης Νάσης
sofita's studio-studio Τρίηχο

«Πάντα γελαστοί και γελασμένοι...» στη " Στη σκιά των Βράχων


Φεστιβάλ «Στη σκιά των Βράχων»

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ – ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

«Πάντα γελαστοί και γελασμένοι...»
Ένα πρόγραμμα που συνταράσσει, τόσο με την διαχρονικότητά του όσο και με την επικαιρότητά του. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 (Ώρα 21:00)
ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ, ΒΥΡΩΝΑΣ

“Πάντα γελαστοί και γελασμένοι...” Η παράσταση  που κατά γενική ομολογία ξεχώρισε φέτος το καλοκαίρι. Ξεκίνησε στις 18 Ιουνίου στο κατάμεστο Ηρώδειο, περιόδευσε με εκπληκτική επιτυχία σε όλη την Ελλάδα και καταλήγει στην τελευταία της συναυλία, πάλι στην Αθήνα, την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα, για να κλείσει θριαμβευτικά τον κύκλο αυτού του καλοκαιριού.

Χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν αυτή την παραγωγή,  σπάζοντας τα ρεκόρ της φετινής προσέλευσης σε πολλές πόλεις (Πάτρα, Ηράκλειο, Δίον, Αρχαία Ολυμπία κλπ.), αλλά το κυριότερο και το πιο ουσιαστικό ήταν ο τρόπος που αποδέχτηκε ο κόσμος την παράσταση «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι...». Στις συναυλίες αυτές, διέκρινε κανείς μία απίστευτη σιωπή σε πάρα πολλά σημεία του προγράμματος, σιωπή η οποία κατέληγε σε μία αποθέωση. Μια σιωπή που έκρυβε πολύ μεγάλη ένταση, επιβεβαιώνοντας τον στίχο του Άλκη Αλκαίου «Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία, πώς η ιστορία γίνεται σιωπή…». Με αποτέλεσμα η επικοινωνία του Θάνου Μικρούτσικου, των τραγουδιών του, των τραγουδιστών, των μουσικών, να είναι μια επικοινωνία ψυχής.

Το «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι...» όπως είναι ίσως πια γνωστό, ξεκίνησε κατ’ αρχήν ως μια ιδέα του Θάνου Μικρούτσικου να στηριχτεί στα λαϊκά τραγούδια που έχει γράψει, μερικά από τα οποία λειτούργησαν και λειτουργούν ως εθνικοί ύμνοι: «Ερωτικό (Πιρόγα)», «Ρόζα», «Πάντα γελαστοί», «Ατομική μου ενέργεια»«Αυτό ήταν το αρχικό έναυσμα για να δημιουργηθεί ένας κύκλος τραγουδιών που να βασίζεται στα λαϊκά μου τραγούδια. ‘Όμως υπήρχε και το Γελασμένοι στο παιχνίδι, διότι τα τελευταία χρόνια, όντως και ανεξάρτητα από κομματικές προσεγγίσεις, ο ελληνικός λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία αισθάνεται γελασμένος με όλα όσα συμβαίνουν τα καταστροφικά για την επιβίωση του κόσμου.» Και έτσι μαζί με τα λαϊκά τραγούδια, μπήκαν στο πρόγραμμα αυτό και τραγούδια λαϊκού αισθήματος με έντονο πολιτικό περιεχόμενο, τραγούδια που ο συνθέτης έχει γράψει στη δεκαετία του ’70, του ’80, του ’90, αλλά ακόμα και στις μέρες μας.

Σε αυτό το υπέροχο ταξίδι, συνοδοιπόροι του Θάνου Μικρούτσικου,  4 από τους σημαντικότερους ερμηνευτές, για τους οποίους ο ίδιος πιστεύει:
«Η Ρίτα Αντωνοπούλου, η νεώτερη όλων, είναι η μεγάλη τραγουδίστρια σήμερα στην Ελλάδα για να πει όλο αυτό το φάσμα των τραγουδιών και η τραγουδίστρια του μέλλοντος του ελληνικού τραγουδιού.»
«Ο Δημήτρης Μπάσης, ακραιφνής λαϊκός τραγουδιστής με πολύ μεγάλη ευελιξία και ο πιο ρωμαλέος που έχουμε σήμερα στο λαϊκό τραγούδι.  Έχει βάλει πλώρη να ακουμπήσει τους μεγάλους τραγουδιστές της γενιάς μου.»
«Ο Γιάννης Κότσιρας, του οποίου οι ερμηνείες από το Ηρώδειο αλλά και σε όλες τις άλλες πόλεις εξέπληξαν, είναι ο πιο ολοκληρωμένος τραγουδιστής που έχουμε σήμερα σε αυτόν τον τόπο.»
«Ο συνομήλικός μου Μανώλης Μητσιάς, είναι ένας από τους ελάχιστους  Έλληνες τραγουδιστές που λειτούργησε ως η συνισταμένη της φωνής του νεοέλληνα.»

Αυτή η παρέα λοιπόν, μαζί με τους σπουδαίους μουσικούς Γιάννη Παπαζαχαριάκη, Άκη Γαβαλά, Γιάννη Σινάνη, Γιάννη Γρυπαίο και επικεφαλής τον Θύμιο Παπαδόπουλο, τον πιο πολυσύνθετο Έλληνα μουσικό, όργωσαν την Ελλάδα και επιστρέφουν στην Αθήνα, την ίδια πόλη από την οποία ξεκίνησαν.

Όπως ο Θάνος Μικρούτσικος λέει: «Ξέρουμε ότι βγαίνει ένα μεγάλο πάθος στη σκηνή, το έχουμε ζήσει, καταθέτουμε τις ψυχές μας, γεννιόμαστε και πεθαίνουμε πάνω στη σκηνή, αλλά αυτό το οφείλουμε σε εσάς, άνευ ίχνους λαϊκισμού, σε εσάς, στο δικό σας ήθος, στη δική σας παρουσία, στο δικό σας πάθος. Έτσι σάς περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία, στην τελευταία μας συναυλία αυτής της περιοδείας, στο Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα, στις 23 του μηνός και ώρα 9.00 μ.μ.».

Διοργάνωση: Cricos Productions & Menta Art Events

Info:
Θέατρο Βράχων
Οδός Ταταούλων, Βύρωνας – Υμηττός

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 12 ευρώ
Ταμείο: 12 ευρώ (Ανέργων, φοιτητικό και ΑμεΑ), 15 ευρώ

Σημεία Προπώλησης:
- Καταστήματα PUBLIC
- Viva.gr, 11876
- ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ
- SEVEN SPOTS
- Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού (Ευαγγελικής Σχολής 26, 6ος ορ.),
   Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 π.μ.-2.30 μ.μ.
- Δημαρχείο Δάφνης (Έλλης 16 & Κανάρη, Δάφνη, 4ος ορ.), Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 π.μ.-12.00
- Δημαρχείο Υμηττού (Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 1, Υμηττός), Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00 π.μ.-12.00
- Ταμείο Θεάτρου Βράχων, Καθημερινά 6.00 μ.μ.-10.00 μ.μ.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη 25 Σεπτεμβρίου στο " ΗΡΩΔΕΙΟ"

Τραγούδια με την Ελευθερία Αρβανιτάκη  μέσα από τον Ελληνικό κινηματοφράφο θα απολαύσει το Αθηναϊκό κοινό στις 25 Σεπτεμβρίου  στο " ΗΡΩΔΕΙΟ"

Τη  συναυλία διοργανώνει η φιλανθρωπική Ένωση " Μαζί για το Παιδί"
Μαζί με την Ελευθερία η Ορχήστρα Κυκλάδων . Καλλιτεχνική διεύθυνση Νίκος Κυπουργός.
 Τιμές Εισιτηρίων: 100€, 75€, 50€, 20€ Προπώληση εισιτηρίων: Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου Δευτ. – Παρ. 10.00-18.00 & Σάββατο 10.00-14.00) Τηλεφωνικά στο 210-7234567 με χρέωση πιστωτικής κάρτας (Δευτ. – Παρ. 10.00-18.00 & Σάββατο 10.00-14.00) Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας: www.ticketservices.gr (όλο το 24ωρο)

Eπιστρέφει 20/9 ο " Σταυρός του Νότου"


House Band 
ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/9
& ΣΑΒΒΑΤΟ 20/9 και 21/9
Στο Club του Σταυρού του Νότου


«Το καλοκαίρι έφυγε» κι εμείς επιστρέψαμε στη γνωστή μας αγαπημένη γωνία – Φραντζή και Θαρύπου στο Νέο Κόσμο. Η αγαπημένη μας House Band ήδη από το καλοκαίρι προετοιμάζεται για να ανοίξει και φέτος τη σεζόν για τον Σταυρό του Νότου την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 & το ΣΑΒΒΑΤΟ 21/9, έχοντας μαζί με το παλιό της δυναμικό και νέους μουσικούς και τραγουδιστές. Όπως πάντα, έτσι και φέτος οι ταλαντούχοι νέοι τραγουδιστές και μουσικοί θα μας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια από το ευρύ φάσμα του ελληνικού και ξένου ροκ ρεπερτορίου, με διασκευές από rock, funk και blues.
Special Guest: Γιώργος Τεντζερακης
Μουσική Επιμέλεια - Ενορχήστρωση: Παναγιώτης Σαρδέλης

Ώρα προσέλευσης: 22.30 - Σταυρός του Νότου Club - τηλ. κρατήσεων: 2109226975
Είσοδος: 10€ με ποτό
2ο ποτό: 8€ ή 6€ για μπύρα-κρασί
Φιάλη (ουίσκι, βότκα, κλπ) ανά 4 ατ.: 85€ (κομπλέ), 
Μπουκάλι κρασί ανα 2 ατ.: 45€ (κομπλέ)

Η Ζωή Τηγανούρια παρουσιάζει την Elif Gökalp

Elif Gökalp

NEW SONG!!
"KARAR VERDIM"
Zoe feat. Elif Gökalp

Music: Zoe Tiganouria

Lyrics: Evanthia Magni

Performance: Elif Gökalp

 Η μουσικοσυνθέτις-ακορντεονίστα Ζωή Τηγανούρια και η συγγραφέας-στιχουργός Ευανθία Μάγνη, ύστερα από την επιτυχημένη τους συνεργασία στο άλμπουμ "Φως-Rockin' Zoe", μας παρουσιάζουν μια ακόμη συνεργασία τους…
Αυτή τη φορά με μία καλλιτέχνη από τη γειτονική Τουρκία, την Elif Gökalp,  η οποία ερμηνεύει τρία τραγούδια τους, αποδεικνύοντας ότι η τέχνη δεν γνωρίζει σύνορα.
Η Elif Gökalp είναι μια αισθαντική σοπράνο, μια τραγουδίστρια με μεγάλη έκταση φωνής, η οποία με ερμηνευτική μελωδικότητα ταξιδεύει τις αισθήσεις και τη δημιουργική φαντασία μας.

Απολαύστε τα... (πατήστε πάνω στους τίτλους):

O Wax Tailo επιστρέφει στην Ελλάδα


O Wax Tailor, o διάσημος Γάλλος μουσικός και παραγωγός κι ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα της trip hop / post hip hop / electronica σκηνής, επιστρέφει στην Ελλάδα, μαζί με την μπάντα του, The Dusty Rainbow Experience, για δύο μοναδικές συναυλίες, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στο Principal Club Theater (Θεσσαλονίκη) και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στο Fuzz Live Music Club (Αθήνα).