Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Το "FRANGELICO UPPER CLASS" για δυνατή διασκέδαση με το Γιώργο Γιαννιά



Το πιο κεφάτο στέκι της παραλιακής είναι  το FRANGELICO UPPER CLASS
 
Ο Γιώργος Γιαννιάς με την παρέα του  σας χαρίσουν αξέχαστες

βραδιές κεφιού 

Μαζί του η Χριστίνα Σάλτη, ο Θανάσης Βασιλάκος, ο Θοδωρής Φέρρης και η Κατερίνα Κυριαζή. 


 Στο δυναμικό προστέθηκε ακόμα μία νέα ταλαντούχα τραγουδίστρια, η Μαριάννα Παπαμακαρίου που ξεχώρισε στο πλευρό του Πασχάλη Τερζή στις συναυλίες που έδωσε πρόσφατα.    


 Με το τραγούδι «Κρύψε με» να έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα του καλοκαιριού και αρχηγός ενός σχήματος που ξεχώρισε, ο Γιώργος Γιαννιάς βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του.

 Το επί σειρά ετών επιτυχημένο FRANGELICO UPPER CLASS, αποτελεί έναν ανανεωμένο χώρο υψηλής αισθητικής όπου ο επιχειρηματίας Θανάσης Γκουγκούσης προσφέρει στο κοινό μια upper class διασκέδαση.

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στο " Σταυρό του Νότου "




ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ
Απο Σάββατο 5 Οκτωβρίου και για 3 Σαββατα
Στην Κεντρικη Σκηνη του Σταυρου του Νοτου

Ο  Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός, έρχεται για μια ακόμη συνάντηση με το κοινό του. Μία συνάντηση στο κατεξοχήν χειμωνιάτικο συναυλιακό «στέκι» της Αθήνας - στην Κεντρική Σκηνή του «Σταυρού του Νότου».                                                              
«Κουβαλώντας»  στις αποσκευές του  τις μουσικές  και τα στιχάκια του, την αγάπη του για αυτό που κάνει, μα και τη δύναμη μιας σταθερής παρέας, έρχεται να μας «ταξιδέψει»!
Για τρία βράδια (5, 12, 19 Οκτωβριου)  θα ζωντανέψουν οι μελωδίες, τα λόγια, τα ποιήματα και η «επικοινωνία» με τραγούδια που αγαπήθηκαν μες τα χρόνια.
Η Ανατολή συναντά την Δύση, με έναν μοναδικό  τρόπο που ο Δημήτρης γνωρίζει καλά. Έναν τρόπο που υπηρετεί ακόμη καλυτερα με την φωνή του. Το συγκρότημα κινείται και ελίσσεται με άνεση, από τον απόλυτα ακουστικό, στον ηλεκτρικό ήχο, διεγείροντας ιδιαίτερα τα συναισθήματα. Αφετηρία και προορισμός η Ελλάδα. Γειτονιά μας ο Κόσμος!
Τον Οκτώβριο αναμένεται , παράλληλα με τις συναυλίες της Αθήνας, να κυκλοφορήσει και η νέα δισκογραφική πρόταση του Δημήτρη, με γενικό τίτλο « Ζωής Παιχνίδια». Μια ανεξάρτητη παραγωγή από τις εκδόσεις ΚΥΜΑ. Μμια πρωτη γευση από την νέα πρόταση του δημιουργού, θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν οι φίλοι  του, στις μοναδικές αυτές συναυλίες. Στιγμές  από το «Μουσικό χρονογράφημα» που ετοιμάζει εδώ και αρκετό καιρό!
Μαζί του: η ΣΟΦΙΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΗ
Μουσικοί:
Θανάσης Αρχανιώτης (Τύμπανα)                                                                                                       ΘάνοςΚολοκυθάς (Μπάσο)                                                                                                                  Νίκος Παπαδόπουλος (Κιθάρες)                                                                                                      Δημήτρης Οικονομίδης (Πιάνο)
Οργάνωση Παραγωγής: NAMAN PRODUCTIONS
Ώρα προσέλευσης: 22.30 - Σταυρός του Νότου Κεντρικη Σκηνη - τηλ. κρατήσεων: 2109226975
Είσοδος: 12€ με ποτο

Demy " ΜΕΝΩ"


Αυτό το Σεπτέμβρη η αγαπημένη μας Demy έρχεται να μας παρασύρει σε ένα ορμητικά συναισθηματικό τραγούδι γεμίζοντας μας με την μοναδική της ενέργεια
 
Η ζέστη και ιδιαίτερη χροιά της γλυκιάς Demy συναντά την δυναμική μελωδία του Δημήτρη Κοντόπουλου, σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη, που μας ταξιδεύουν στις σκοτεινές και φωτεινές πλευρές του έρωτα οδηγώντας μας στην κλιμάκωση που επιΜΕΝΕΙ στην αγάπη!
 Μετά την τεράστια No1 επιτυχία του καλοκαιριού "The Sun", το golden girl της ελληνικής pop σκηνής παραΜΕΝΕΙ Νo1 στις καρδιές μας και μας υπόσχεται ένα χειμώνα γεμάτο νέες μουσικές εκπλήξεις! 
 
Το νέο τραγούδι της Demy εμπεριέχεται στον πλατινένιο δίσκο Demy #1 από την Panik Records, την εταιρεία που στηρίζει τους νέους καλλιτέχνες και προτείνει μόνο επιτυχίες!
Δελτίο Τύπου  

Λεονάρντο Ντα Βίντσι: O Άνθρωπος, O Εφευρέτης, H Ιδιοφυία» στον «Ελληνικό Κόσμο» από 18 Οκτωβρίου




Λεονάρντο Ντα Βίντσι:
O Άνθρωπος, O Εφευρέτης, H Ιδιοφυία»
Η έκθεση που φιλοξενήθηκε σε 20 χώρες του κόσμου,
στον «Ελληνικό Κόσμο» από 18 Οκτωβρίου
Εφευρέτης, καλλιτέχνης, επιστήμονας, μηχανικός, γλύπτης, βιολόγος, μουσικός, αρχιτέκτονας, φιλόσοφος. O Λεονάρντο Ντα Βίντσι υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες ιδιοφυίες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η έκθεση «Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Ο Άνθρωπος, Ο Εφευρέτης, Η Ιδιοφυία» που τα τελευταία χρόνια έχει φιλοξενηθεί σε πάνω από 20 πόλεις του κόσμου  (Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Λατινική Αμερική, Καναδά) έρχεται από 18 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», για να παρουσιάσει  τις πιο σημαντικές πτυχές της ζωής και του  έργου  της μοναδικής αυτής ιστορικής φυσιογνωμίας. 
Ως αρχέτυπο του «Αναγεννησιακού Ανθρώπου», όπως έχει χαρακτηριστεί,  o Nτα Βίντσι υπήρξε γνώστης των τεχνών, της επιστήμης, της μηχανικής και της μουσικής. Η έκθεση «Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Ο Άνθρωπος, Ο Εφευρέτης, Η Ιδιοφυία», κατάλληλη για όλες τις ηλικίες,   αποκαλύπτει την πολυσχιδή δραστηριότητά του, όπως ποτέ ξανά στο παρελθόν. Παράλληλα εξερευνεί τους μύθους και τους θρύλους γύρω από τη ζωή του καθώς και τις εφευρέσεις του που ακόμη εντυπωσιάζουν 550 χρόνια μετά.
Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 40 τρισδιάστατα διαδραστικά μοντέλα εφευρέσεων και μηχανών: ιπτάμενες μηχανές, μοντέλα που βασίζονται στην υδραυλική και τη μηχανική επιστήμη καθώς και στρατιωτικό εξοπλισμό. Τα εκθέματα  έχουν κατασκευαστεί υπό κλίμακα από μια παραδοσιακή ιταλική επιχείρηση η οποία εδώ και δύο αιώνες δημιουργεί  ρέπλικες με βάση τις  τεχνικές και τα υλικά που χρησιμοποιούσε ο Ντα Βίντσι. Οι μηχανές  που παρουσιάζονται αποτελούν τα πρώτα δείγματα αυτοκινήτου, ποδηλάτου, ελικοπτέρου κ.ά. και έχουν ανακατασκευασθεί βασισμένα στα σημειωματάρια που κουβαλούσε μαζί του για να καταγράφει τα ευρήματά του. Έχουν αποδοθεί με απόλυτη ακρίβεια  χρησιμοποιώντας υλικά της εποχής του όπως ξύλο, μέταλλο, ύφασμα και σχοινιά.
Οι μηχανές-κατασκευές συμπληρώνονται από εγκαταστάσεις multimedia που περιλαμβάνουν 55 προσομοιώσεις. Η έκθεση συνοδεύεται από οπτικοακουστικούς οδηγούς που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης και περιγράφουν τη λειτουργία των μηχανημάτων αυτών. Οι επισκέπτες μπορούν  να πειραματιστούν με τα μηχανήματα των οποίων η λειτουργικότητα  περιγράφεται με λεπτομέρεια.
 Οι κατασκευές που παρουσιάζονται στην έκθεση καλύπτουν τους περισσότερους τομείς επιστημονικής δραστηριότητας του Ντα Βίντσι και όλες τις κατηγορίες εφευρέσεών του, γεγονός που επιτρέπει στον επισκέπτη να προσεγγίσει τους προβληματισμούς του, να γνωρίσει τις λύσεις που έδινε αλλά και να περιεργαστεί τη σημερινή υλοποίησή τους.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να θαυμάσουν 23 ψηφιακά αντίγραφα των παγκοσμίου φήμης ζωγραφικών έργων του μεγάλου δημιουργού, ανάμεσά στα οποία  η «Μόνα Λίζα», «ο Μυστικός δείπνος» και «Η κυρία με την Ερμίνα». Τα ζωγραφικά έργα βοηθούν τους επισκέπτες να καταλάβουν πώς συνδέονται τα αριστουργήματα του καλλιτέχνη με την αγάπη του για την επιστήμη και τη φύση. Κάθε έργο συνοδεύεται από τη δική του ιστορία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε, την πιθανή προέλευσή του και τις στάσεις στην παγκόσμια περιοδεία του κατά τη διάρκεια των τελευταίων 550 χρόνων. Τα έργα παρουσιάζονται με χρονολογική σειρά, έτσι ώστε ο επισκέπτης να διακρίνει πιο καθαρά την εξέλιξη στο ύφος του καλλιτέχνη με την πάροδο του χρόνου.
Η έκθεση συμπληρώνεται από σημαντικό και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό που συνδιαλέγεται απόλυτα με τα μοντέλα, προσφέροντας απαντήσεις και λύσεις στα ερωτηματικά και τις απορίες που αναγκαστικά γεννιούνται στο θεατή μπροστά στο μεγαλείο της ιδιοφυΐας του Ντα Βίντσι.  Μεταξύ άλλων, φιλοξενούνται βίντεο από τη ζωή του, καθώς και ένας οπτικοακουστικός οδηγός με πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις  του!
Άνθρωπος
550 χρόνια πριν, γεννήθηκε ένας άνθρωπος που θα άλλαζε τον κόσμο. Στις 15 Απριλίου 1452 ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι γεννήθηκε στο Βίντσι – μια μικρή πόλη στην ιταλική επαρχία της Τοσκάνης. Ξεκινώντας από ταπεινή καταγωγή, ως γιος αγρότη, εξελίχθηκε στον πιο διάσημο καλλιτέχνη και επιστήμονα όλων των εποχών.
Εφευρέτης
Οι εφευρέσεις του Λεονάρντο Ντα Βίντσι θέτουν νέα πρότυπα στους εξής τομείς:
·         Υδραυλικές μηχανές, π.χ. αντλίες
·         Μηχανικά μηχανήματα, π.χ. αυτοκίνητα
·         Πολεμικές μηχανές, π.χ. τανκ, κανόνια
·         Μηχανές πτήσης, π.χ. έλικας αεροπλάνου, αλεξίπτωτο
·         Χαρτογράφηση
·         Χρονομέτρηση
Καθ’ όλη τη διάρκεια της σύλληψής τους, οι εφευρέσείς του ήταν τόσο προοδευτικές για την εποχή του που μόνο λίγες απ’ αυτές μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα υλικά και  κατασκευαστικές μεθόδους.
Ιδιοφυία
Ο Ντα Βίντσι μας κληροδότησε ένα θησαυρό επαναστατικών ιδεών και εφευρέσεων, κάποιες από τις οποίες εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή. Οραματίστηκε τον άνθρωπο της νέας εποχής, ο οποίος αναγεννάται μέσα από την επιστήμη και τη φιλοσοφία, απαλλαγμένος από το στενό ορίζοντα των αντιλήψεων της περιόδου του σκοταδισμού. Κρατώντας το νήμα της ιστορικών εφευρέσεων και ανακαλύψεών του, ο σημερινός παγκοσμιοποιημένος άνθρωπος ξεκίνησε νέες περιπέτειες στο μικρόκοσμο και το μακρόκοσμο της επιστήμης και  επανασχεδίασε τον κόσμο, απεικονίζοντας νέες μορφές, ιδέες και αντιλήψεις, με όπλα την έρευνα και την τεχνολογία.
«Λεονάρντο Ντα Βίντσι:
O Άνθρωπος, O Εφευρέτης, H Ιδιοφυία»
18 Οκτωβρίου 2013 μέχρι 16 Φεβρουαρίου 2014
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ. 212 254 0000
Μέρες & Ώρες λειτουργίας της έκθεσης
ΔΕΥΤΕΡΑ
09:00 - 13:30
ΤΡΙΤΗ
09:00 - 13:30
ΤΕΤΑΡΤΗ
09:00 - 13:30
ΠΕΜΠΤΗ
09:00 - 13:30
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09:00 - 20:00
ΣΑΒΒΑΤΟ
11:00 - 16:00
ΚΥΡΙΑΚΗ
10:00 - 18:00
Eισιτήρια: ενηλίκων 7 ευρώ, παιδιών 4 ευρώ
Εκτός από οικογένειες, η έκθεση απευθύνεται επίσης σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου καθώς και σε παιδιά Νηπιαγωγείου.
Τηλέφωνο επικοινωνίας για επισκέψεις σχολείων: 212 254 0100
ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

-Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000
-Στα καταστήματα Public
Public, Kαραγεώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος, τηλ. 210 3246210
Public, Γρ. Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς, τηλ. 210 4126460
Public, Καράγιωργα & Λαζαράκη, Γλυφάδα, τηλ. 210 8984300
Public, Ανδρέα Παπανδρέου 35, MALL Αμαρουσίου, τηλ. 210 6300023
Public, Λεωφ. Βουλιαγμένης 276, MALL Αγίου Δημητρίου, τηλ. 210 9730006
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ
Λεωφορεία:
049 (Πειραιάς-Ομόνοια), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
914 (Ομόνοια-Πειραιάς-Παλαιά Κοκκινιά), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Τρένο (γραμμή ΗΣΑΠ): ηλεκτρικός, σταθμός Καλλιθέας
Περισσότερες πληροφορίες:  κα Λήδα Καρανικολού, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», τηλ. 212 254 0444

Ανακοίνωση μη πραγματοποίησης συναυλίας του Θάνου Μικρούτσικου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση μη πραγματοποίησης συναυλίας
Θάνου Μικρούτσικου – Μανώλη Μητσιά – Γιάννη Κότσιρα – Δημήτρη Μπάση – Ρίτας Αντωνοπούλου
στο Θέατρο Βράχων, τη Δευτέρα 23/9/2013

Σκοπεύαμε να ολοκληρώσουμε τη φετινή θριαμβευτική περιοδεία της  παράστασης “Πάντα γελαστοί και γελασμένοι” με μια συναυλία γιορτή στο θέατρο Βράχων του Βύρωνα, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου. Τα τελευταία γεγονότα στο Πέραμα, στο Μελιγαλά και ιδίως η άγρια δολοφονία του συναδέλφου Παύλου Φύσσα από ναζιστές δολοφόνους της «Χρυσής Αυγής», μας πλημμύρισαν όλους με  θλίψη και οργή. Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε για την μνήμη του Παύλου Φύσσα είναι εκείνο το βράδυ να μην γίνει γιορτή και ο ήχος μας να σιωπήσει. Το περισσότερο είναι η καθημερινή επαγρύπνηση ενάντια στο φασισμό και στο ναζισμό.  «Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού». Σ΄ αυτό πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.

- Θάνος Μικρούτσικος ,  Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης, Ρίτα Αντωνοπούλου



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για όσους έχουν αγοράσει εισιτήρια:
Η επιστροφή των χρημάτων στους κατόχους εισιτηρίων θα γίνει ως εξής:
1.     Για όσους αγόρασαν με πιστωτική κάρτα από το  internet - viva.gr ή από κάποιο άλλο σημείο προπώλησης: τα χρήματα θα επιστραφούν αυτόματα στο λογαριασμό τους από τη Viva.
2.     Για όσους αγόρασαν εισιτήρια με μετρητά απο τα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου και από τα σημεία προπώλησης του Φεστιβάλ Βύρωνα: την  ημέρα της συναυλίας Δευτέρα 23/9 απο το ταμείο του Θεάτρου Βράχων, ώρα 19.00-22.30 με την επίδειξη του εισιτηρίου τους.

Για οποιaδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση:
Menta Art Events 210 8617577
Cricos Productions 210 6109513
Viva.gr 11876

Η Ραλλία Χρηστίδου στο Ρυθμό Stage


Η Ραλλία Χρηστίδου στο Ρυθμό Stage
 « . . .  Σ' ένα απρόβλεπτο μουσικό ταξίδι. . .»
Παρασκευή 4 και 11 Οκτωβρίου
Η Ραλλία Χρηστίδου έχοντας διανύσει πολλά και διαφορετικά μουσικά μονοπάτια, επιλέγει να ξεκινήσει το φετινό χειμώνα στο Ρυθμό Stage και να ακολουθήσει ένα απρόβλεπτο μουσικό ταξίδι.  Παρουσιάζει για πρώτη φορά στην καριέρα της, το δικό της ανατρεπτικό πρόγραμμα χωρίς στερεότυπα και συμβατικότητες.  
Την Παρασκευή 4 και 11 Οκτωβρίου η Ραλλία Χρηστίδου,  μας ετοιμάζει στο Ρυθμό Stage μια μουσική παράσταση όπου οι  μεγάλες της επιτυχίες θα παντρεύονται με την δυτική ροκ σκηνή περνώντας από πρωτότυπες διασκευές αγαπημένων τραγουδιών και με τελικό προορισμό αγαπημένα λιμάνια της ελληνικής μουσικής.
Την πρώτη Παρασκευή θα συμμετέχουν μαζί της ο Γιώργος Καραδήμος και ο Στάθης Δρογώσης. Σύντομα θα ανακοινωθεί και ο καλεσμένος της Ραλλίας την δεύτερη Παρασκευή.
Η ιδιαίτερη ικανότητα της να υπηρετεί διαφορετικά είδη ρεπερτορίου και η δυναμική της παρουσία πάνω στην σκηνή έχει καταφέρει να αποσπάσει τις καλύτερες εντυπώσεις σ' όλες τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της. Σημαντικό μονοπάτι αποτέλεσε ο Γιάννης Κότσιρας, με τον οποίο οκτώ χρόνια μετά την πρώτη δισκογραφική τους συνάντηση ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους με αφορμή το νέο της δίσκο που αναμένεται να κυκλοφορήσει από την Emi  αμέσως μετά το καλοκαίρι. 
Ο «Ιούδας» είναι το πρώτο τραγούδι που μας «προδίδουν», το οποίο παίζεται δυναμικά στα ραδιόφωνα και θα έχουμε την ευκαιρία να την ακούσουμε να το ερμηνεύει live. Την μουσική υπογράφει ο Γιάννης Κότσιρας και τους στίχους ο Σταύρος Σταύρου.
Σημαντικοί συνταξιδιώτες της είναι οι εξαιρετικοί μουσικοί της: ο Χρήστος Αλεξάκης στις ενορχηστρώσεις, στα keyboards και τον προγραμματισμό, ο Βαγγέλης Μαχαίρας στη κιθάρα και το μπουζούκι και ο στα τύμπανα ο Γρηγόρης Σιντρίδης. Στον ήχο ο Άρης Κουντούρης και ο Λάμπρος Μπούνας.

Ρυθμός Stage
Μαρίνου Αντύπα 38
16346 Ηλιούπολη
Τηλέφωνο: 210 9750060
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος:12 € (με μπύρα ή κρασί)

Ο Νίκος Βέρτης πρεμιέρα 27 Σεπτεμβρίου


Ο ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΤΗΣ
ΣΤΟ FANTASIA LIVE
ΠΡΕΜΙΕΡΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Μετά από 5 επιτυχημένες συνεχόμενες σεζόν ο Νίκος Βέρτης θα βρίσκεται ξανά στη σκηνή που συνδέθηκε με απόλυτη επιτυχία με το όνομά του τα τελευταία χρόνια, το Fantasia Live. Με εξαιρετικό πρόγραμμα και επαγγελματική παραγωγή αποτελεί αναμφισβήτητα την καλύτερη επιλογή και το νούμερο 1 προορισμό στην Αθήνα.

Ο Νίκος Βέρτης -εγγύηση διασκέδασης με την σκηνική παρουσία, τη μαγευτική φωνή και τη μοναδική του ικανότητα να ξεσηκώνει το κοινό- μας περιμένει με ανανεωμένη διάθεση για να «απογειώσει» τα βράδια μας.
Με έναν εξαιρετικό νέο δίσκο, τις “Προτάσεις”, να εμπλουτίζει το ρεπερτόριο του με νέες μεγάλες επιτυχίες, συνθέτει μαζί με τα αγαπημένα, διαχρονικά τραγούδια του ένα ανανεωμένο πρόγραμμα υψηλού επιπέδου, γεμάτο εκπλήξεις. Και βέβαια η διαχρονική υπόσχεση του καλλιτέχνη παραμένει: θα ανεβάσει την ψυχολογία μας στα ύψη και η σκηνή του Fantasia Live θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς της νυχτερινής διασκέδασης στην πόλη.

Μαζί του επί σκηνής αξιόλογοι καλλιτέχνες με εξαιρετικές φωνές, η Αποστολία Ζώη, ο Αντώνης Δόμινος, η Μαριάννα Γερασιμίδου, η Josephine Wendel, ο Γιώργος Ρωμαίος, η Ειρήνη Δανιήλ και η Έυα Τσάχρα.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Δέκος, Γιώργος Μαραγκός

Fantasia Live...ένα σίγουρα επιτυχημένο πρόγραμμα για μια ακόμα επιτυχημένη σεζόν!

Fantasia Live
Λ. Ποσειδώνος 5, Ελληνικό
Τηλ. κρατήσεων: 210-8940302, 210-8940203
Ημέρες λειτουργίας: Σάββατο, Κυριακή

Τσαλίκης- Κυανός- Αρσενίου επιστροφή στα γνωστά τους λημέρια


H καλή παρέα επιστρέφει στα γνωστά της λημέρια .
 Ο Γιώργος Τσαλίκης με τον Κυριάκο Κυανό και τον Σάκη Αρσενίου μπαίνουν από σήμερα  20/9  και πάλι στο παιχνίδι της νυχτερινής διασκέδασης της Αθήνας γυρίζοντας στην φυσική τους έδρα στο "CARAMELA LIVE". 
Λέμε στη φυσική τους έδρα γιατί στο γνωστό μουσικό στέκι της Λ. Συγγρού τις τελευταίες χειμερινές σαιζόν πατάνε  τα γκάζια της διασκέδασης στο φουλ με αποτέλεσμα να χαρίζουν μοναδικούς ρυθμούς κεφιού στους fan των βραδινών αποδράσεων.
Με δισκογραφικές επιτυχίες και οι τρεις θα βρεθούν για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της νυχτερινής ζωή της  πρωτεύουσας.

Η Ελληνική ταινία μικρού μήκους «Drop it», απέσπασε το UNIVERSAL FORUM OF CULTURES FOUNDATION AWARD


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ «DROP IT»
ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΤΟ UNIVERSAL FORUM OF CULTURES FOUNDATION AWARD
ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ PLURAL+ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

Η ταινία μικρού μήκους «Drop it», είναι μια δημιουργία στο πλαίσιο του φεστιβάλ PLURAL+ 2013 του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συμμαχία των Πολιτισμών (UNAOC) και του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση (IOM). Στόχος του φεστιβάλ ήταν να ανιχνεύσει την αντίληψη και τη ματιά με την οποία προσεγγίζουν  οι νέοι ανά τον κόσμο την διαφορετικότητα, τη μετανάστευση και την κοινωνική ένταξη. Με βάση αυτό το τρίπτυχο και στον δεσμευτικό, από τους διοργανωτές, χρόνο των πέντε λεπτών, εκφράστηκε η ελληνική ματιά στο θέμα που απασχολεί έντονα τη διεθνή κοινότητα σήμερα.
            Με βασικούς συντελεστές νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών, η ταινία πέτυχε να διακριθεί μεταξύ 254 προτάσεων από 71 χώρες και να αποσπάσει το UNIVERSAL FORUM OF CULTURES FOUNDATION AWARD, η απονομή του οποίου θα γίνει την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στο Paley Center for Media, στη Νέα Υόρκη.  Η ελληνική ταινία, όπως και όλες οι βραβευμένες, θα μεταδοθούν από διεθνή δίκτυα, στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΟΗΕ να ευαισθητοποιήσει τους λαούς απέναντι στα φαινόμενα κοινωνικής βίας και αποκλεισμού.

Οι συντελεστές της ελληνικής ταινίας προσπάθησαν να αναδείξουν τις πολλαπλές διαστάσεις της έννοιας της διαφορετικότητας, η οποία, απ’ τη μια μπορεί να χωρίζει τους λαούς και τα έθνη, απ’ την άλλη, αν αξιοποιηθεί ως εργαλείο, μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός κινητοποίησης, ώστε ο κόσμος να ενωθεί και να συμπορευθεί σε ένα αύριο πιο ζωντανό, πιο πολύχρωμο, πιο δημιουργικό.
Οι πρωταγωνιστές της ταινίας, ο καθένας στο ρόλο του, αλλά και ως πολίτες, αντιπροσωπεύουν διαφορετικές ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες και έχουν διαφορετικό εθνοτικό υπόβαθρο. Στόχος ήταν να προβληθούν τα στοιχεία που τους κάνουν να διαφέρουν, να πονούν ή και να αιμορραγούν. Αν και πολλά μπορεί να είναι αυτά που τους χωρίζουν, εκείνο που σίγουρα τους ενώνει είναι το ίδιο το αίμα, αποδεικτικό στοιχείο της κοινής καταγωγής της ανθρώπινης φύσης. Η αλληλεγγύη, που διατυπώνεται, κυρίως, με την εικόνα μιας μετάγγισης αίματος, αποτελεί και το μήνυμα του έργου: αποδοχή, συνύπαρξη και συνδιαλλαγή με ό,τι νοείται ως ξένο.
Ο τίτλος, «Drop it» δεν επελέγη τυχαία: αξιοποιεί στην κυριολεξία την έννοια της λέξης "σταγόνα" (εν προκειμένω: σταγόνα αίματος), ενώ κατά τη μεταφορική χρήση της φράσης (slang) επιδιώκει την παύση οποιασδήποτε συζήτησης επάνω σε ένα θέμα ή σε μια διαμάχη, επισημαίνοντας πως όσοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, ώστε να κινηθεί ο κόσμος προς την αλλαγή, την ανάπτυξη και την εξέλιξη, μακριά από στερεότυπα και διακρίσεις, θα πρέπει να απαλλαγούν από οτιδήποτε συνιστά τροχοπέδη. Η φράση λέγεται, ακόμη, όταν κάποιος δίνει το ρυθμό ή τη ρίμα, ενός μουσικού κομματιού.
Όλοι οι συντελεστές της ταινίας εργάστηκαν αφιλοκερδώς, καθώς την είδαν ως ευκαιρία δημιουργικής συμβολής στην κοινή και επιτακτική ανάγκη διάδοσης ενός μηνύματος το οποίο μας αφορά όλους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σενάριο – Σκηνοθεσία – Εκτέλεση παραγωγής: Ρενέ Γκάτση
Σύμβουλος σεναρίου - σκηνοθεσίας: Κίρκη Καραλή
Διεύθυνση Φωτογραφίας - Κάμερα: Αλέξανδρος Θεοφυλάκτου
Μοντάζ – Post production: Πάνος Αγγελόπουλος
Μιξάζ – Πρωτότυπη μουσική: Αλέξανδρος Πετράτος
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Στάθια Ραφτοπούλου
Σκηνογράφος: Ελένη Καριώρη
Ενδυματολόγος: Άννα Βεσκούκη
Μακιγιάζ: Γιώργος Ελευθεριάδης
Εταιρεία Παραγωγής: Aegeanscapes Filmmakers
Μαζί με τους εθελοντές εμφανίζονται και οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):
Σοφία Αντωνίου, Στέφανος Αχχιλέως, Ελένη Ευθυμίου, Jerome Kaluta, Idra Kayne, Mπάμπης Μαυροειδής, Χρήστος Παληογιάννης, Βασίλης Παπαδημητρίου, Χρήστος Τανταλάκης, Τάσος Τσουκάλης-Δημητριάδης, Μαρία Ψαρολόγου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις.
- Στο youtube, σε λίστα αναπαραγωγής με όσα είχαν προκριθεί στον ημιτελικό τον Ιούλιο του 2013 (σε χαμηλή ποιότητα): https://www.youtube.com/watch?v=8Fuvowy5I-I&list=PLubrEgFfc7LKqIRfjKunWkgCkjDAHnOa3
- Στο vimeo (σε καλύτερη ποιότητα):  https://vimeo.com/70480221  

Extra info:
- To site του Οργανισμού: http://pluralplus.unaoc.org
- Περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις συμμετο
χές που δέχτηκε το φεστιβάλ: http://pluralplus.unaoc.org/wp/wp-content/uploads/2013/08/FINALmap12.jpg
- Τις επόμενες ημέρες τα βραβευμένα βίντεο θα ανέβουν στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ: http://pluralplus.unaoc.org/winning-videos/