Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

«Μερικοί το προτιμούν… καυτό!» στο Παλλάς


Ο Σταμάτης Φασουλής, σκηνοθετεί με πολύ κέφι και άλλο τόσο χιούμορ τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Θοδωρή Αθερίδη την ξανθιά «Sugar» Ζέτα Μακρυπούλια και τον Κώστα Βουτσά με το κότερο του και τους φέρνει από το Μαϊάμι μ’ ένα αεριωθούμενο μιούζικαλ στο θέατρο Παλλάς.

Ποτοαπαγόρευση, κρίση ορχήστρα από ξανθά πεντανόστιμα κορίτσια, μαφία, εκατομμυριούχοι, έρωτες, τρένα, κότερα, τραγούδι, χορός από τσάρλεστον μέχρι Κομπαρσίτα, και σ’ όλα αυτά να πρωταγωνιστεί το γέλιο, στο έργο που ψηφίζεται ως καλύτερη κωμωδία της χρονιάς από το 1959 έως σήμερα. Σ΄αυτό είναι βασισμένη η ταινία του Billy Wilder «Μερικοί το προτιμούν καυτό» πασίγνωστη και αγαπημένη από τις υπέροχες ερμηνείες των Τζακ Λέμον, Τόνι Κέρτις και Μαίρυλιν Μονρόε.

Όμως περί τίνος πρόκειται; Γιατί τόση φασαρία; Ποια είναι αυτή η ξανθιά που έχει τρελλάνει όλους τους άντρες;

1930. Δύο άνεργοι μουσικοί, ο Τζέρυ και ο Τζο, γίνονται κατά λάθος, αυτόπτες μάρτυρες σε ένα μαφιόζικο ξεκαθάρισμα. Για να γλυτώσουν από τους γκάνγκστερς ντύνονται γυναίκες και εισβάλουν σε ένα γυναικείο μουσικό συγκρότημα. Όμως ο Τζο που πλέον ποζάρει σαν Ζοζεφίν, ερωτεύεται την πανέμορφη Sugar Kane που το ονειρό της είναι να παντρευτεί εκατομμυριούχο. Εκεί γύρω περιφέρεται μ’ ένα κότερο κι ένας ζάμπλουτος κύριος, ο Όσγκουντ Φίλντινγκ που έχει δαγκώσει τη λαμαρίνα με τη Δάφνη δηλαδή τον Τζέρυ με φουστάνια. Όταν σκάει μύτη ο μεγάλος μαφιόζος Σπατζ και αναγνωρίζει τις δύο καλλονές, αρχίζει ένα τρελό κυνηγητό με γκαγκς, ανατροπές και ξέφρενα γέλια.

Η συνέχεια επί σκηνής

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Κοστούμια : Ντένη Βαχλιώτη
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς - Γιάννης Μουρίκης
Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός
Διεύθυνση Ορχήστρας – Ενορχήστρωση: Αλέξιος Πρίφτης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Ελευθερία Ντεκώ
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελευθερία Μπενοβία
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζουγανέλης, Θοδωρής Αθερίδης, Ζέτα Μακρυπούλια, Νάντια Κοντογεώργη, Λευτέρης Ελευθερίου, 16 ακόμη ηθοποιοί και 10 μελής ορχήστρα
Μαζί τους ο Κώστας Βουτσάς με το κότερο του.

Από 9 Νοεμβρίου στο Παλλάς

Τιμές εισιτηρίων: 15€, 20€, 25€, 35€, 45€, 50€, 60€ Φοιτητικό: 20€

Για κατόχους δελτίου ανεργίας: 15€ (μόνο από το ταμείο).

Θέατρο Παλλάς
Βουκουρεστίου 5
Δευτ. - Σάββ. 9.00 - 20.00
Κυρ. 12.00 - 20.00

" Στάση Καλλιφρονά " μια αφετηρία για το καλό Έλληνικό τραγούδι.


 Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν με αγάπη και μεράκι να στηρίξουν  τα καλό Ελληνικό τραγούδι . Μεταξύ αυτών και ο καθηγητής Χρήστος Γραμματίκας που αν και δηλώνει μουσικά και στιχουργικά ερασιτέχνης παρουσίασε μια δισκογραφική  δουλειά καθόλου ερασιτεχνική . Με βιώματα από Τρίκαλα , Αθήνα και Παρίσι έγραψε τη μουσική και τους στίχους 10 ξεχωριστών  τραγουδιών,  με την βοήθεια του Ορέστη Κολέτσου,  γεμάτα από αρχοντορεμπέτικα ακούσματα με γενικό τίτλο " Στάση Καλλιφρονά "

 Εδώ συνυπάρουν οι μουσικοί δρόμοι του ζεϊμπέκικου , του χασάπικου , του χασαποσέρβικου , του απτάλικου χωρίς να απουσιάζει ένα όμορφο τσιφτετέλι και ένα μπαγιό.
Τραγούδια ντυμένα  με αυθεντικά  Ελληνικά μουσικά χρώματα που μας  δίνουν την ευκαιρία να λέμε ότι το καλό Ελληνικό τραγούδι πάντα θα υπάρχει και θα βγαίνει αλώβητο μέσα  από τον άκαρδο χρόνο.
 Εμείς δεν θα λέγαμε στάση Καλλιφρονά αλλά αφετηρία Καλλιφρονά γιατί από εδώ ξεκινάει ένα νέο δρομολόγια για ένα ταξίδι με προορισμό τις καρδιές των φίλων των καλών ακουσμάτων.

 Ορέστης Κολέτσος  (μπουζούκι, μπαγλαμάς, φωνητικά, ενορχήστρωση) συμμετέχουν η Βάλια Τσιργιώτη (φωνητικά), η Τζέιμι Σμιθ (βιολί), ο Ισίδωρος Παπαγεωργίου (κιθάρα, φωνητικά) και ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου (ακορντεόν, φωνητικά).
Παραγωγή " Ευρύαλος" 

«Md. Jojo» Προγραμματισμένη πρεμιέρα: 23 Νοεμβρίου 2013



«Md. Jojo»
Προγραμματισμένη πρεμιέρα: 23 Νοεμβρίου 2013

ΘΕΑΤΡΟ «ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ»
Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων
Τηλ. 210 8656004, 210 8679535]]
Έξω βρέχει καταρρακτωδώς. Ένα μπουλούκι ηθοποιών, ξέμεινε στη γωνία Κεφαλληνίας και Κυκλάδων και απελπισμένοι μπαίνουν στο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ να σωθούν απ΄ τη μπόρα. Ανεβαίνουν στη σκηνή και ανακαλύπτουν πως υπάρχουν θεατές στο θέατρο. Ευκαιρία για μια παράσταση. Αυτό δεν κάνουν όπου πάνε; Αυτό θα κάνουν και εδώ. Είναι ο θίασος της Md JOJO.
Ένα musical, μαύρο, σαρκαστικό και βέβηλο. Ηθοποιοί -δραπέτες του Bourlesque και του Γερμανικού καμπαρέ-  έρχονται από ένα δικό τους παρακμιακό Μαχαγκόνυ και δεν διστάζουν να μας σαρκάσουν με τον τρόπο που μας σαρκάζει το τελευταίο παρακμιακό trans- cult θέαμα της πόλης.
Το ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ προετοιμάστηκε ανάλογα για το θίασο της Md. JOJO. Στη σκηνή και όχι μόνο. Οι ειδικές απαιτήσεις του μιούζικαλ θα εξυπηρετηθούν από μηχανισμούς και κατασκευές ανάλογες. Στην είσοδο, οι θεατές δεν θα πληρώνουν εισιτήριο, αλλά το μόνο το ποτό τους, που μπορούν να πίνουν κατά την διάρκεια της παράστασης.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο σκηνοθεσία στίχοι τραγουδιών: ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ
Σκηνικό: ΝΙΚΟΛΑΙ ΚΑΜΙΣΕΒ ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ
Κοστούμια:  ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ

Μουσική: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ
Xορογραφίες: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
Φωτισμοί:
MARSHAL Ο' RAILY- NΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ
Βοηθός σκηνοθέτη: ΝΑΥΣΙΚΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Βοηθοί Σκηνογράφου – Ενδυματολόγου: ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΦΑΡ, ΝΕΦΕΛΗ ΣΤΕΙΡΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Έντυπα:
TOPOS ARTE
Προβολή και Επικοινωνία: ΒrainCo
ΔΙΑΝΟΜΗ
Md Jojo:   ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
Γυναίκες του θιάσου της Μd JOJO: ΝΑΤΑΛΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ, ΓΩΓΩ ΒΟΓΑΣΑΡΗ, ΤΖΟΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Άνδρες του θιάσου της Md JOJO: ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΣ, ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΜΕΡΜΙΓΚΑΚΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΑΛΑΡΗΣ
Μουσικοί: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ (πιάνο) και ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΡΟΚKΟΥ (ακορντεόν)
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή: 21.15
Διάρκεια: 1ώρα 25λεπτά
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
15€ κανονικό,
10€ φοιτητικό, ανέργων (με επίδειξη της κάρτας ανεργίας), τρίτης ηλικίας
8 € για γκρουπ πάνω από 10 άτομα
ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ
Από το πρωί για κρατήσεις στο τηλ. 210 8656004 και στο θέατρο
από τις 6 μ.μ. μέχρι την ώρα της παράστασης

Η Παυλίνα Στυλιανού στο Kέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ΒΕΤΟΝ7




MiLorDs I
Η Παυλίνα Στυλιανού και οι μουσικοί της για μια μοναδική βραδιά
στο
Beton7 στις 23 Νοεμβρίου

Παρίσι, Βερολίνο. Πόλεις-σύμβολα στην ιστορία του μουσικού θεάτρου και του καμπαρέ, πόλεις-χώρες της ουτοπίας που προκαλούν το νου να φανταστεί το ανέφικτο. Εκεί, η ψυχή επιστρέφει συχνά για να χορέψει μαζί με τους J. Brel, Ε. Piaf, Μ. Legrand, Κ. Weill, C. Porter, J. Kander, A. Piazzolla στους ρυθμούς του ταγκό και του σουίνγκ.
Με διάθεση ρετρό ή προτείνοντας τζαζ διασκευές των πιο αγαπημένων τραγουδιών η Παυλίνα Στυλιανού και οι μουσικοί της σας περιμένουν στο Black Box του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Beton7 το Σάββατο 23 Νοεμβρίου για μια μοναδική βραδιά.      


Συντελεστές

Παυλίνα Στυλιανού : φωνή

Μάνος Αθανασιάδης : πιάνο

Νίκος Παπαναστασίου: ακορντεόν

Αργύρης Παρασκευάς: Βιολί

Αντώνης Αρβανίτης: κοντραμπάσο

Χάρης Παρασκευάς: ντραμς


Βίντεο: Αzymmetry Pictures

Επιμέλεια παραγωγής : Παυλίνα Στυλιανού, Ludic.


INFO
MiLorDs Ι
Ημερομηνία: 23 Νοεμβρίου 2013
Ώρα έναρξης: 20:30
Εισιτήριο: 10€ | 5€ Ατέλειες, Φοιτητικό
Kέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ΒΕΤΟΝ7: Πύδνας 7, (στάση Μετρό “Κεραμεικός”) Βοτανικός
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210-7512625