Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Δύο κύκλοι σεμιναρίων θεατρικής αγωγής με την Μαριλένα Ρασιδάκη στο «ΘΕΑΤΡΟΝ»του «Ελληνικού Κόσμου»



Δύο κύκλοι  σεμιναρίων θεατρικής αγωγής
για  παιδιά δημοτικού  & εφήβους
με την Μαριλένα Ρασιδάκη
 στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ»του «Ελληνικού Κόσμου»

 Δύο κύκλους σεμιναρίων θεατρικής αγωγής για παιδιά Δημοτικού και εφήβους με εισηγήτρια την Μαριλένα Ρασιδάκη διοργανώνει  το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Οι δύο κύκλοι ( για παιδιά Δ’ Δημοτικού–ΣΤ’ Δημοτικού και  για εφήβους Β’ Γυμνασίου–Β’ Λυκείου αντίστοιχα) αποτελούν μια εισαγωγή στην υποκριτική. Τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν, αφηγούνται, προσεγγίζουν γνωστούς θεατρικούς χαρακτήρες, καθώς και θεατρικά και λογοτεχνικά κείμενα και ποιήματα. Επίσης, μέσα από τις τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος αλλά και του θεάτρου γενικότερα, δημιουργούν δικές τους θεατρικές ιστορίες. Παράλληλα, μαθαίνουν να ενσαρκώνουν ρόλους που έχουν τα ίδια εμπνευστεί. Στην πορεία ερευνούν τους ρόλους αυτούς σε βάθος μέσα από τη συγγραφή, τον αυτοσχεδιασμό, την αφήγηση και την κίνηση. 

 Κύκλος σεμιναρίων για εφήβους Β’ Γυμνασίου–Β’ Λυκείου


Δεκέμβριος 2013 – Απρίλιος 2014

1/12, 8/12, 15/12, 22/12, 29/12, 5/1, 12/1, 27/1, 19/1, 26/1, 2/2, 9/2, 16/2, 23/2, 2/3, 9/3, 16/3, 23/3, 30/3, 6/4, 13/4

Ώρα έναρξης: 13:30

Διάρκεια: 2 ώρες

Κόστος Συμμετοχής: 220,00 ευρώ

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 212254000

 Κύκλος σεμιναρίων για παιδιά ηλικίας Δ’ Δημοτικού – ΣΤ’ Δημοτικού
 Δεκέμβριος 2013 – Απρίλιος 2014
1/12, 8/12, 15/12, 22/12, 29/12, 5/1, 12/1, 27/1, 19/1, 26/1, 2/2, 9/2, 16/2, 23/2, 2/3, 9/3, 16/3, 23/3, 30/3, 6/4, 13/4

Ώρα έναρξης: 12:00

Διάρκεια: 1 1/2 ώρα

Κόστος Συμμετοχής: 180,00 ευρώ

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 212254000


Bιογραφικό Μαριλένας Ρασιδάκη
Η Μαριλένα Ρασιδάκη σπούδασε Φιλοσοφία στο University College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και Διεύθυνση Σκηνής στη Βασιλική Ακαδημία Θεάτρου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στη Βασιλική Ακαδημία συνεργάστηκε με πολλούς σκηνοθέτες ως βοηθός σκηνοθέτη και οδηγός σκηνής και παρουσίασε δείγματα σκηνοθετικής δουλειάς στο πλαίσιο διπλωματικών εργασιών. Μετά την αποφοίτησή της από τη Βασιλική Ακαδημία συνεργάστηκε με το σκηνοθέτη Joe Blachley ως βοηθός σκηνοθέτη σε έργα του Άντον Τσέχοφ. Στην Ελλάδα έχει εργαστεί στο θέατρο ως βοηθός σκηνοθέτη, με σκηνοθέτες τους Γ. Λιουμπίμοφ, Μ. Κακογιάννη, Α. Καραζήση, Γ. Οικονόμου. Στην όπερα ως οδηγός και διευθυντής σκηνής με τους Θωμά Μοσχόπουλο, Β. Νικολαΐδη, M. Hampe, L. Ronconi, F. Zefirelli και άλλους. Έχει εργαστεί ως διευθυντής και οδηγός σκηνής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στα Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και στις τελετές έναρξης και λήξης της 28ης Ολυμπιάδας «Αθήνα 2004». Από το 2001 μέχρι σήμερα έχει διδάξει στο παιδικό και εφηβικό εργαστήρι του Εθνικού Θεάτρου, εισάγοντας τους μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές της σε διαφορετικές μορφές της θεατρικής τέχνης: έρευνα, σκηνοθεσία, συγγραφή, εκπαιδευτικό δράμα, αφήγηση, υποκριτική. Έχει παρουσιάσει με τους μαθητές της πέντε παραστάσεις.




«ΘΕΑΤΡΟΝ» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000

Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης



Λίγα λόγια για τον «Ελληνικό Κόσμο»

Ο «Ελληνικός Κόσμος», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (www.hellenic-cosmos.gr), εγκαινιάστηκε το 1998 και κλείνει φέτος 15 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας. Στο διάστημα αυτό ο «Ελληνικός Κόσμος» έχει αναδειχθεί ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα σε επισκέψεις μαθητών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, έχει καθιερωθεί ως ένα υπερσύγχρονο πολιτιστικό κέντρο και μουσείο, όπου μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μέσα από διαδραστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, περιηγήσεις Εικονικής Πραγματικότητας και ντοκιμαντέρ, συνδυάζοντας άρτια την ιστορική πληροφορία με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές. Το Δεκέμβριο του 2006 εγκαινιάστηκε η «Θόλος», το νέο υπερσύγχρονο θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας, ενώ το Μάρτιο του 2008 ξεκίνησε τη λειτουργία του το «ΘΕΑΤΡΟΝ».



Για περισσότερες πληροφορίες: κα Λήδα Καρανικολού, Υπεύθυνη Επικοινωνίας «Ελληνικού Κόσμου», τηλ. 212 254 0444






H κούκλα της πατρίδας μας

 Ακρόπολη  το σπουδαιότερο και ομορφότερο  μνημείο της χώρας!!!

Ο Δημήτρης Υφαντής στην Ηλιούπολη

Ο Δημήτρης Υφαντής στο Ρυθμό Stage
Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου
"Απ’ την Ήπειρο και εντέχνως" 
 Την Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου ο Δημήτρης Υφαντής εμφανίζεται στο Ρυθμός Stage, καταθέτοντας τη δική του πρόταση σε παλιά αγαπημένα τραγούδια (Καίγομαι και σιγολιώνω, Μυστικά πως σ’ αγαπώ) αλλά και τραγούδια από τον νέο του cd με τίτλο «Κρασομηλιά» που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες.
Συντροφιά με άλλους 4 εξαιρετικούς Ηπειρώτες μουσικούς (πιάνο, κρουστά, βιολί και κλαρίνο), ξεχύνεται δροσερός και μελαγχολικός σαν βουνίσιος αέρας που στροβιλίζεται μέσα από τα κλειδιά του κλαρίνου, για να καταλήξει στη θάλασσα και να κινήσει για την Κρήτη με τις κόφτες  δοξαριές του βιολιού. Η Ελλάδα των Διονυσιακών ρυθμών της Θράκης   και των μαγικών μελωδιών του Χατζιδάκι και του Μαρκόπουλου, μπλέκεται στο πρόγραμμα του σαν ένα ολοζώντανο γαϊτανάκι, που παρασύρει μουσικούς κι ακροατές.
Ο Δημήτρης Υφαντής έχει αγαπηθεί αρχικά για τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο η φωνή του μιμείται τον ήχο του ηπειρώτικου  κλαρίνου. Εκτός όμως από τραγουδιστής, ο ίδιος είναι και πολυμουσικός, αφού παίζει πάνω από 10 μουσικά όργανα και  στις παραστάσεις του εναλλάσσει επί σκηνής τουλάχιστον 5 απ΄αυτά ,  με τα οποία ντύνει και τα τραγούδια που ο ίδιος γράφει.
Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου ο Δημήτρης Υφαντής θα είναι στο Ρυθμός Stage σε ένα μουσικό πρόγραμμα που στόχο έχει τις καρδιές των ανθρώπων που πιστεύουν πως το έντεχνο τραγούδι δεν είναι μια νερόβραστη κατάσταση, αλλά ζωντανό κι έντονο, ειδικά όταν συντροφεύεται από τους παραδοσιακούς ρυθμούς κι ήχους της Ελλάδας. Τέλος, σκοπός του καλλιτέχνη είναι να κάνει γνωστά κι άλλα ηπειρώτικα τραγούδια (σε Ηπειρώτες και μη ) , παίρνοντάς τα μαζί του πέρα από τα βουνά της Πίνδου και ακουμπώντας τα με την ιδιαίτερη φωνή του και τον δικό του ξεχωριστό τρόπο στις καρδιές όλων των Ελλήνων, όπως έκανε και με το «Καίγομαι και σιγολιώνω» . 

Ρυθμός Stage
Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου
Μαρίνου Αντύπα 38
16346 Ηλιούπολη
Τηλέφωνο: 210 9750060
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος: 12€ (με μπύρα ή κρασί)

Ο Μανώλης Λιδάκης στο Ρυθμό Stage

Ο Μανώλης Λιδάκης στο Ρυθμό Stage
  Σάββατο 16, 23 και 30 Νοεμβρίου
και όλα τα Σάββατα του Δεκεμβρίου.
 Ο Μανώλης Λιδάκης  σε μια περιήγηση σε όλα τα χρόνια της μουσικής του καριέρας επιλέγοντας τις πιο δυνατές στιγμές του ρεπερτορίου του, θα βρίσκεται από το Σάββατο 16 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο μέχρι και τον Δεκέμβριο στο «Ρυθμός Stage» στην Ηλιούπολη.

Παρουσιάζει επιλογές τραγουδιών από το πλούσιο ρεπερτόριό του  και απ’ όλους τους γνωστούς σταθμούς της καριέρας του όπως τα: «Ο Γλάρος», «Με τα φτερά του έρωτα», «Χαλκίδα», «Δεν είσαι πουθενά» μέχρι και τα πιο πρόσφατα που έχουμε αγαπήσει όπως τα : «Για να σε συναντήσω», «Σ’ έχω δε σ’ έχω», «Αρετούσα», τραγούδια με άρωμα από τον τόπο καταγωγής του την Κρήτη όπως το «Πάλι πάλι», «Σαν είχες άλλον στην καρδιά» και το «Άστρα μη μαλώνετε», πασίγνωστα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου από την τελευταία του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Β’ ανάγνωση» αλλά και καινούργια από τον επερχόμενο δίσκο του σε μουσικές της Βάσως Αλλαγιάνη, του Σωκράτη Μάλαμα και του Ορφέα Περίδη. Ήδη μια πρώτη γεύση έχουμε πάρει από το τραγούδι «Αύριο θα είναι αργά» σε στίχους του αξέχαστου Μανώλη Ρασούλη και σε μουσική της Βάσως Αλλαγιάννη.
 Ο Μανώλης Λιδάκης, έχοντας στο πλάι του την εξαιρετική τραγουδίστρια Ερωφίλη, η οποία θα μας ταξιδέψει σε τραγούδια που αγαπάει αλλά και σε γνωστές επιτυχίες από τη συμμετοχή της στο συγκρότημα Τρίφωνο, θα βρίσκεται στο «Ρυθμός Stage» ξεκινώντας από τις 16 Νοεμβρίου και μέχρι και τις γιορτές. 
 Μαζί του συμπράττουν επί σκηνής οι:
Ερωφίλη: τραγούδι
Νίκος Παπαναστασίου: πιάνο – ακορντεόν
Σπύρος Δέλτας: κιθάρα
Γιάννης Ματσούκας: μπουζούκι
Νίκος Κασσαβέτης: τύμπανα
Βασίλης Ραψανιώτης: βιολί
Βαγγέλης Ζωγράφος: μπάσο
 Ρυθμός Stage
Σάββατο 16, 23 και 30 Νοεμβρίου
και όλα τα Σάββατα του Δεκεμβρίου
Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη
Τηλέφωνο: 210 9750060
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος: 12€ (με μπύρα ή κρασί)
 
Υπεύθυνος επικοινωνίας για τον Ρυθμό:
Αλέξανδρος Καραμαλίκης – κιν. 6946 492740, akaramalikis@gmail.com
 
 

Στο νέο βίντεο κλιπ για το τραγούδι «Να Της Πεις» του Κωνσταντίνου Αργυρού

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ
Στο νέο βίντεο κλιπ για το τραγούδι «Να Της Πεις», ο τραγουδιστής παίζει με το Instagram!
 
Στο νέο βίντεο κλιπ για το τραγούδι «Να Της Πεις» του Κωνσταντίνου Αργυρού, ο σκηνοθέτης Χρήστος Μάστορας (ναι ναι, ο τραγουδιστής του αγαπημένου συγκροτήματος MEΛΙSSES !) χρησιμοποιεί την αισθητική του Instagram για να αποδώσει ένα πρωτότυπο σενάριο: ένα ερωτευμένο ζευγάρι δοκιμάζεται από τις παρεξηγήσεις και τις παρενέργειες που δημιουργούν στη σχέση τα… social media.
 
 
Στο βίντεο κλιπ, με την ευγενική χορηγία της εταιρίας Chillbox, βλέπουμε αποτυπωμένες με τα φίλτρα του Instagram, στιγμές απ’ την πραγματική καθημερινότητα του Κωνσταντίνου Αργυρού, ενώ ξεχωρίζουν οι σκηνές με τον αγαπημένο του σκύλο, τη Χάνα.
Το grooming επιμελήθηκε ο Δημήτρης Σαράντου και το styling η Ίρις Λεονταρίτη.
 
Η τελευταία επιτυχία του Κωνσταντίνου Αργυρού με τίτλο «Να Της Πεις», σε μουσική Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους Ηλία Φίλιππου, κυκλοφορεί από την Cobalt Music.
 

«Εκατό τσιγγάνικα βιολιά» στο Θέατρο Βadminton.

THΕ BUDΑPEST GYΡSY SYΜPHONY ΟRCHΕSTRA
«Εκατό τσιγγάνικα βιολιά»
 20, 21 και 22 Δεκεμβρίου
 Θέατρο Βadminton.

 Στις 20, 21 και 22 Δεκεμβρίου, για τρεις μοναδικές βραδιές, καλωσορίζουμε το ένστικτο, το εκρηκτικό ταμπεραμέντο και την πηγαία ενέργεια της μεγαλύτερης τσιγγάνικης συμφωνικής ορχήστρας του κόσμου! 54 βιολιά, 10 βιόλες, 10 τσέλα, 10 κοντραμπάσα, 10 κλαρινέτα, 6 κύμβαλα και 100 απίθανοι δεξιοτέχνες μάς φέρνουν την ψυχή του τσιγγάνικου λαού, ενός λαού που παίζει μουσική με την ίδια φυσικότητα που αναπνέει.  
Το όνομα της Ορχήστρας στα ουγγρικά είναι «Szаztagu Cigаnyzenekar», που σημαίνει «100μελής Τσιγγάνικη Ορχήστρα»: 100 μουσικοί που παίζουν ενστικτωδώς, χωρίς παρτιτούρα, μακριά από κάθε πρωτόκολλο. Οι μουσικοί αυτοσχεδιάζουν, επεμβαίνουν και κάνουν παραλλαγές χωρίς ποτέ να προδίδουν τις συνθέσεις –αντίθετα τις εμπλουτίζουν. Παίζουν με την ελευθερία μιας αυθόρμητης τσιγγάνικης γιορτής, αλλά και την ακρίβεια και τον απόλυτο συγχρονισμό ενός βιεννέζικου κλασικού συνόλου.


Στην Ορχήστρα συμμετέχει η «αφρόκρεμα» των τσιγγάνων μουσικών της Ουγγαρίας. Εξέχουσα θέση κατέχουν ο Sándοr Βuffó Rigο ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής και ηγέτης της Ορχήστρας και ο Jószеf Lеndvai Csóсsi που είναι ο Διευθυντής Ορχήστρας, ενώ ένα από τα πιο εκλεκτά μέλη της είναι ο Οszkar Οkros, ο καλύτερος μουσικός του κυμβάλου στον κόσμο.


Τσιγγάνικη παράδοση και κλασική μουσική


Η Ορχήστρα αναμειγνύει την παραδοσιακή τσιγγάνικη μουσική της Ουγγαρίας με αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου, παιγμένα με μοναδικό τρόπο.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, ντυμένα με ουγγρική τσιγγάνικη στολή, τα μέλη της Ορχήστρας παρουσιάζουν τσιγγάνικες μελωδίες του Bеla Rаdics, του Grigοras Diniсu, του Fеrenc Hеrkel και του Vittοrio Mοnti. Στο δεύτερο μέρος, με σμόκιν, οι μουσικοί ερμηνεύουν σπουδαία κλασικά έργα του Jοhannes Brаhms, του Geοrges Bizеt, του Frаntz Liszt, του Pyοtr Tchаikovsky, του Jаcques Offеnbach, του Pаblo dе Sаrasate και του Jοhann Strаuss Πατέρα και Υιού.


Είτε με παραδοσιακή φορεσιά, είτε με επίσημο ένδυμα, η Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης δημιουργεί μια μαγική ατμόσφαιρα, όπου κάθε νότα είναι σαν θρήνος, αποχαιρετισμός, λυγμός αλλά, την ίδια στιγμή, κι ένας αστείρευτος ύμνος προς τη ζωή.


100 Παγκανίνι!

Σε κάθε τους εμφάνιση, οι μουσικοί της Τσιγγάνικης Συμφωνικής Ορχήστρας της Βουδαπέστης ξεσηκώνουν τον ενθουσιασμό του κοινού με τη δεξιοτεχνία και την αλάνθαστη διαίσθησή τους, με το μπρίο και την ευφυία τους, αφήνοντας αξέχαστες αναμνήσεις. Όλ’ αυτά δείχνουν από πόσο βαθιά πηγάζει η μουσική τους –έχει κανείς την εντύπωση ότι ακούει ταυτόχρονα 100 Παγκανίνι! Από το 1985 που δημιουργήθηκε, η Ορχήστρα δίνει συνεχώς συναυλίες με τεράστια επιτυχία σε πολλές αίθουσες κλασικής μουσικής και φεστιβάλ παγκοσμίου φήμης σ’ όλη την υφήλιο, από την Αυστρία και τη Γαλλία ως τη Φιλανδία, την Τουρκία, την Τυνησία και την Ιαπωνία.

Η ιστορία της μεγαλύτερης συμφωνικής ορχήστρας του κόσμου

Η δημιουργία της Ορχήστρας είναι από μόνη της ένας θρύλος.

Το 1985 ο Sаndor Jаroka, ο αξέχαστος τσιγγάνος μουσικός και μαέστρος, ο μεγαλύτερος τσιγγάνος βιολιστής, απεβίωσε. Στην κηδεία του συγκεντρώθηκε όλη η κοινότητα των τσιγγάνων μουσικών της Ουγγαρίας για το τελευταίο αντίο στον πνευματικό της ηγέτη. Από μια αυτοσχέδια σερενάτα πάνω απ’ το μνήμα γεννήθηκε αυτή η υπέροχη ορχήστρα, η Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης.


Μέχρι τον θάνατό του το 1997, ηγέτης της Ορχήστρας ήταν ο Lаszlo Bеrki, διευθυντής του Nаtional Hungаrian Stаte Ensеmble. Ο Bеrki, με τη σπάνια καλλιτεχνική του προσωπικότητα, άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην Ορχήστρα. Χάρη σ’ αυτόν οι καλύτεροι Ούγγροι μουσικοί είναι μέλη της. Μουσικοί όπως ο Bеrki, ο Bοross, ο Lаkatos, ο Lеndvai Csóсsi, ο Rigο –όλοι τους μέλη της Ορχήστρας– είναι οι κορυφαίοι όλων των δυναστειών των Ούγγρων τσιγγάνων μουσικών. Σήμερα Πρόεδρος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής και ηγέτης της Ορχήστρας είναι ο Sándοr Βuffó Rigο, μαζί με τον Διευθυντή Ορχήστρας Jószеf Lеndvai Csóсsi.


Πέρα από κάθε ανταγωνισμό, αυτή είναι η πιο συναρπαστική Συμφωνική Ορχήστρα της εποχής μας, η σπουδαιότερη Τσιγγάνικη Ορχήστρα του κόσμου!


INFΟ

THΕ BUDΑPEST GYΡSY SYΜPHONY ΟRCHESTRA

«Εκατό τσιγγάνικα βιολιά»

ΘΕΑΤΡΟ BΑDMINTON

Άλσος Στρατού – Γουδή – τηλ. 210 8840600


ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΔΕΚ.

​20​ 13 : 20:30
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΔΕΚ.

​20​ 13 : 20:30
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΔΕΚ.

​20​ 13 : 19:00


ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Α ΖΩΝΗ : 60 ευρώ
Β ΖΩΝΗ : 50 ευρώ
Γ ΖΩΝΗ : 40 ευρώ
Δ ΖΩΝΗ : 30 ευρώ
Ε ΖΩΝΗ : 20 ευρώ

 

H μοναδική Πέννυ και οι Γάτοι της στο PassPort

«Penny & The Swingin' Cats»: ‘Ενα όνομα συνώνυμο των πιο αστραφτερών live, ένα συγκρότημα που αναλαμβάνει σε κάθε live να μας ταξιδέψει σε περασμένες δεκαετίες, τότε που το swing και το rockabilly κυριαρχούσαν στις πίστες.


 Μια μπάντα δεμένη με θετική ενέργεια, με «jazz γούστα» κυρίως και έμπειρους μουσικούς. Τους υποδεχτήκαμε στο μουσικό μας περιβάλλον για πρώτη φορά το 2009. Από τότε μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιήσει ζωντανές εμφανίσεις σε πολλά Φεστιβάλ καθώς και σε γνωστές μουσικές σκηνές και επιλεγμένα bars σε όλη την Ελλάδα. Με πολύτιμη εμπειρία στις αποσκευές τους εμφανίζονται για πρώτη φορά στην δισκογραφική σκηνή με ένα mini album, το Retro.
Οι Penny & The Swingin' Cats έρχονται στο Passport την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου!
 Με όχημα τη μουσική χρονομηχανή τους που τρέχει από δεκαετία σε δεκαετία, μας προσκαλούν να ταξιδέψουμε και να χορέψουμε μαζί τους... και αυτή την φορά θα μας παρουσιάσουν ανάμεσα σε όλα όσα αγαπούν και τα δικά τους τραγούδια, τραγούδια που έγραψε η leader του γκρουπ Πέννυ Μπαλτατζή!
 H μοναδική Πέννυ και οι Γάτοι της, 7 εξαιρετικοί μουσικοί, έρχονται στο Passport για να μας ξεσηκώσουν, να μας κάνουν να τραγουδήσουμε με πάθος και να χορέψουμε με απίθανο στυλ… όπως παλιά!
 Penny & The Swingin' Cats
Πέννυ Μπαλτατζή, τραγούδι
Γιώργος Ζερβός κιθάρα,τραγούδι
Δημήτρης Γρηγοριάδης,τύμπανα
Στάθης Παρασκευόπουλος, κοντραμπάσο
Γιώργος Ζαρέας, τρομπόνι
Βαγγέλης Κατσαρέλης, τρομπέτα
Δημήτρης Γκόλιας, τενόρο σαξόφωνο
Χρήστος Καλκάνης, πλήκτρα/κλαρινέτο
  Σημ.: Το “Retro” θα διατίθεται προς πώληση στο PassPort το βράδυ της συναυλίας.
 Μουσική/Θέατρο/Βιβλίο/Εικαστικά
Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιά, τηλ. 2104296401

Ο Μάνος Λυδάκης 13/11 στο Σταυρό του Νότου Club

ΜΑΝΟΣ ΛΥΔΑΚΗΣ Trio 
ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
για ΜΙΑ μόνο παράσταση 
στο Σταυρό του Νότου Club 
 
Ο Μάνος Λυδάκης, παρέα με δύο αγαπημένους του μουσικούς, τον Απόστολο Καλτσά στο μπάσο και τον Θάνο Χατζηαναγνώστου στα τύμπανα, μας παρουσιάζει μια παράσταση με τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και από την δισκογραφία του Απόστολου Καλτσά, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στο Club του Σταυρού του Νότου.  Παράλληλα με τα δικά τους κομμάτια, το "TRIO" θα μας παρουσιάσει διασκευές από τραγούδια του Ξυλούρη μέχρι τραγούδια των Depeche Mode... Εκλεκτός καλεσμένος τους γι' αυτό το live θα είναι ο ΜΑΝΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗΣ και οι εντυπωσιακοί WORD OF MOUTH. 
Σταυρός του Νότου Club
ώρα εναρξης: 10.30μμ
Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος - Αθήνα
Τηλ. Επικοινωνίας: 2109226975, www.stn.gr
Είσοδος: 1
0¤ με μπυρα/κρασι

Ο Μάκης Σεβίλογλου στο Ρυθμός Stage

Ο Μάκης Σεβίλογλου στο Ρυθμός Stage
την Τρίτη 26 Νοεμβρίου
Συμμετέχει η Μαρία Παπανικολάου

    Ο Μάκης Σεβίλογλου, βρίσκει ένα «Παράθυρο ανοιχτό» και  κάνει  ένα ταξίδι στην καρδιά και τη μνήμη, ανασύρει παιδικές αναμνήσεις και βιώματα και μας μιλά για την πιο γλυκιά του πατρίδα, τα παιδικά του χρόνια στον τόπο καταγωγής του,  τους ανθρώπους , τη γλώσσα τους  και την καθημερινή  τους ζωή, που αν και δύσκολη, ήταν ωστόσο πιο ανέμελη, πιο όμορφη και πιο αληθινή.  Μέσα από αυτό το ταξίδι,  μοιράζεται μαζί μας καθημερινές ιστορίες και βιώματα που τον έκαναν να αγαπήσει  τη δημοτική παράδοση και μας κερνάει, 13 παραδοσιακά τραγούδια από τη Ήπειρο και τα Γρεβενά, ιδωμένα  απ’ το παράθυρο, με μια καινούρια ματιά, έτσι όπως αυτός και οι μουσικοί τα αισθάνθηκαν.
 Το εξώφυλλο του βιβλίου επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Μάντζιος , προλογίζει ο Δημήτρης Μυστακίδης, ενώ τα σχόλια που αναφέρονται στους στίχους των τραγουδιών είναι  του Αργύρη Παφίλη. Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις «ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ».
Tην παρουσίαση του βιβλιοcd στο “Ρυθμό stage” στις 26/11/2013, θα προλογίσουν ο ηθοποιός Λάκης Κομνηνός και ο εκδότης Θανάσης Συλιβός. Θα παιχτούν ζωντανά τραγούδια του δίσκου και τραγούδια από προηγούμενες δισκογραφικές εργασίες του Μάκη Σεβίλογλου.  Καλεσμένη η Μαρία Παπανικολάου.
Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Δημήτρης Λάππας – κιθάρες – μπουζούκι
Γιάννης Δανίτσας – κλαρίνο
Μάριος Μακρής- κιθάρα ακουστική
Βαγγέλης Μαραμής – ακορντεόν
Δημήτρης Κίτσιος – κοντραμπάσο

Ρυθμός Stage
Μαρίνου Αντύπα 38
16346 Ηλιούπολη
Τηλέφωνο: 210 9750060
Ώρα έναρξης: 22.00
Είσοδος:12 € (με μπύρα ή κρασί)

Πέτρος Ίμβριος και Ευδοκία στα " ΣΠΙΤΑΚΙΑ"

Πέτρος Ίμβριος και Ευδοκία κάνουν τις δικές τους μουσικές προτάσεις αυτό το χειμώνα στο " ΣΠΙΤΑΚΙΑ" στο Γκάζι . Εκεί στην παλιά γειτονιά της Αθήνας πραγματοποιούν όμορφες μουσικές βραδιές γεμάτες από αγαπημένα τραγούδια .
Με δυνατή προσωπική δισκογραφική  διαδρομή και οι δύο και με λατρεμένα τραγούδια που δεν νίκησε ο χρόνος παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα ξεχωριστό  για τους φίλους της καλής Ελληνικής μουσικής και της σωστής διασκέδασης. Τα " ΣΠΙΤΑΚΙΑ" είναι μια καλή πρόταση λοιπόν για τις νυχτερινές σας αποδράσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο .
Ο Πέτρος και η Ευδοκία  όμως σας περιμένουν και τα μεσημέρια της Κυριακής για να κάνουν την Κυριακάτικη σας βόλτα όμορφη και μοναδική