Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Προσφορά μουσικών οργάνων στο 3ο Νηπιαγωγείο Κρύας Βρύσης


Στα πλαίσια του 2ου χριστουγεννιάτικου φεστιβάλ ‘Χριστουγεννιάτικα Πεφταστέρια’ του 3ου Νηπιαγωγείου Κρύας Βρύσης, το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου, ο οργανισμός GEA πραγματοποιεί δωρεά διαφόρων μουσικών οργάνων, ειδικών για παιδιά προσχολικής ηλικίας για τη μουσική εκπαίδευση των μαθητών του νηπιαγωγείου.
Για την προσφορά των μουσικών οργάνων συνδυάστηκαν από τον GEA οι καταγεγραμμένες ανάγκες του 3ου νηπιαγωγείου Κρύας Βρύσης, ο αριθμός των μαθητών καθώς και οι ανάγκες που προκύπτουν κατά τη μουσικοπαιδαγωγεία των παιδιών σύμφωνα με τις αρχές μουσικοθεραπείας για την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη στις προσχολικές ηλικίες. Πιο συγκεκριμένα, ο κατάλογος της δωρεάς του GEA περιλαμβάνει:

• 1 αρμόνιο με βάση
• 1 κιθάρα κλασσική με βάση και κουρδιστήρι
• 30 Τρίγωνα με μπακέτα
• 20 μπακέτες με μονά ζίλια
• 17 Μαράκες
• 5 Ταμπουρίνα 10” με κοπανάκι
• 4 Μεταλλόφωνα
• 4 πιατίνια χειρός
• 2 Ντέφια 21”
• 2 Ντέφια 15”
• 1 Ντέφι 10”
• 1 Ξύστρα ξύλινη

Ο Πρόεδρος ΔΣ του GEA (έτος 2014), κος Κωνσταντίνος Γεωργούντζος, δήλωσε σχετικά με τη δωρεά:
“Στον GEA, συνεχίζουμε τις προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε σχέση με τα συγγενικά δικαιώματα των Ελλήνων και ξένων μουσικών, τραγουδιστών και παραγωγών. Πιστεύοντας ακράδαντα στη σημασία της μουσικής εκπαίδευσης από τα πρόωρα βήματα του σχολείου, θέλουμε και εμείς να προσφέρουμε ένα λιθαράκι στη δημιουργία θεμελίων για τους καλλιτέχνες της νέας γενιάς. Ευελπιστούμε ότι αυτή η δωρεά μουσικών οργάνων προς το νηπιαγωγείο Κρύας Βρύσης, θα δώσει το έναυσμα στις μικρότερες ηλικίες για την ενασχόλησή τους με τη μουσική”.

Ο Γενικός Διευθυντής του GEΑ, κος Δημήτρης Γιαρμενίτης, ανέφερε σχετικά με την πρωτοβουλία προσφοράς:
“Έρευνες, παγκοσμίως, έχουν δείξει ότι η μουσική στην προπαιδεία είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην ανάπτυξη της συνεργατικότητας, της αυτοσυγκέντρωσης, του μνημονικού, της ικανότητας στην ομιλία, της ακοής και της όρασης. Τα μουσικά παιχνίδια παρακινούν τα παιδιά να μάθουν με μεγαλύτερη ευκολία και ενδιαφέρον. Στον GEA, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών στηρίζουμε τις προσπάθειες των προσχολικών και σχολικών εκπαιδευτηρίων για την ένταξη της μουσικής προπαίδειας στο πρόγραμμα μαθημάτων.”

Βρείτε το πλήρες Δελτίο Τύπου της δωρεάς και του 2ου χριστουγεννιάτικου φεστιβάλ 'Χριστουγεννιάτικα Πεφταστέρια’ εδώ. 
Για δημοσιογραφικές πληροφορίες, φωτογραφικό ή/και οπτικοακουστικό υλικό επικοινωνήστε με την κα Αλκμήνη Θάνου: 210-6752820-8, alcmene.thanou@geamusic.gr.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Μύρωνας Στρατής «Σαν Ρεφραίν» Oλοκαίνουργιο τραγούδι και Video Clip


Αυτό το χειμώνα, ο Μύρωνας Στρατής επιστρέφει πιο διαφορετικός από ποτέ, με ολοκαίνουργιο τραγούδι και video clip που θα μας συνεπάρει στο ρεφραίν!

«ΣΑΝ ΡΕΦΡΑΙΝ»
ΣΑΝ ΡΕΦΡΑΙΝ δυνατό, σαν μια βόμβα που σκάει έτσι πια σ’ αγαπώ.
Δώσε χρώμα και φως, σ’ έναν κόσμο που σπάει και ξανά θα στο πω, σ’ αγαπώ.
 

Μετά την επιτυχία «Δεν Κολλάω», που παρέμεινε  επί μήνες ψηλά στα ραδιοφωνικά chart, ο αγαπημένος καλλιτέχνης αποκαλύπτει την πιο ώριμη πλευρά του μουσικά, αλλά και οπτικά!

Ο πολυτάλαντος Μύρωνας υπογράφει τη μουσική και τους στίχους στο νέο του τραγούδι, ενώ εξελίσσεται διατηρώντας πάντα τη χαρακτηριστική μουσική του σφραγίδα.
                                                                                                                                                  
Η ταυτόχρονη οπτικοποίηση του single  «Σαν Ρεφραίν», μέσα από την μοναδική ματιά του Sheriff Francis, ακολουθεί πιστά την ατμόσφαιρα του τραγουδιού, συμβάλλοντας σε μια απώτερη συναισθηματική κλιμάκωση!

Παράλληλα οι πολύ επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις του Μύρωνα Στρατή με τον Ησαΐα Ματιάμπα συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα,
ενώ το ραντεβού στο οικείο πλέον stage στο «Σταυρό Του Νότου» ανανεώνεται για τις παραμονές Χριστουγέννων 24/12 και Πρωτοχρονιάς 31/12, για δύο ακόμα sold out live