Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Κλειστό απόψε το " FEVER"

Κλειστό θα παραμείνει απόψε Παρασκευή  3/1/2014 το " FEVER"  που παρουσιάζει τους  Βασίλη Καρρά , Νίκο Οικονομόπουλο και Ελένη Φουρέιρα . Ο γνωστός μουσικός χώρος της Αθήνας  θα λειτουργήσει και πάλι κανονικά από αύριο 4/1

«Σμπαράλια» από το Νίνο

«ΣΜΠΑΡΑΛΙΑ»

Δείτε ΕΔΩ το νέο βιντεοκλίπ του αγαπημένου καλλιτέχνη!



Τα γυρίσματα για το βίντεο κλιπ της νέας επιτυχίας του ΝΙΝΟ με τίτλο «Σμπαράλια» έγιναν  σε ένα εγκαταλελειμμένο υποβλητικό κτήριο στη Νέα Ιωνία, όπου ο σκηνοθέτης Sherif Francis με μοναδικό πρόσωπο τον ΝΙΝΟ και με τη βοήθεια ειδικών εφέ που δεν έχουν ξαναγίνει σε ελληνικό βίντεο κλιπ, απέδωσε με εντυπωσιακό τρόπο, που κόβει την ανάσα, την ιδιαίτερη ψυχολογία ενός άντρα αθεράπευτα ερωτευμένου.

Το styling επιμελήθηκε ο Μιχάλης Πάντος και το grooming ο Γιάννης Σίσκος.   

 
Ο ΝΙΝΟ επέστρεψε  με την ολοκαίνουργια δυναμική μπαλάντα «Σμπαράλια», που γρήγορα ανέβηκε στην κορυφή των ραδιοφωνικών charts και αγαπήθηκε από τους ακροατές σε όλη την Ελλάδα!
 Σε μουσική του Βασίλη Γαβριηλίδη και στίχους του Θάνου Παπανικολάου, το νέο single του ΝΙΝΟ «Σμπαράλια» είναι το πρώτο δείγμα από το ολοκληρωμένο άλμπουμ του καλλιτέχνη που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2014 από τη νέα του δισκογραφική εταιρία, την Cobalt Music.

 

Κρυσταλία «Τα Σπασμένα Μας Γυαλιά»

Το ολοκαίνουργιο τραγούδι της Κρυσταλλιάς «Τα Σπασμένα Μας Γυαλιά» κυκλοφόρησε  πρόσφατα από την Platinum Records και ήδη η δυνατή συνεργασία της αγαπημένης καλλιτέχνιδας με τον καταξιωμένο Στέφανο Κορκολή στη μουσική και την χαρισματική Ρεβέκκα Ρούσση στους στίχους, έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές!

«Ξημερώνει Κυριακή» στο «ΘΕΑΤΡΟΝ»


«Ξημερώνει Κυριακή»
στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
για 12 παραστάσεις

Από 26 Φεβρουαρίου 2014
Τα θρυλικά πολυαγαπημένα τραγούδια των Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου, που ξεχώρισαν στους δύο ιστορικούς δίσκους «O Δρόμος» και «Μίλα μου για τη λευτεριά», απετέλεσαν την  έμπνευση του έργου «Ξημερώνει Κυριακή», σε κείμενα των Παναγιώτη Μπρατάκου και Μάρως Μπουρδάκου και σκηνοθεσία του Μάνου Πετούση, που ανεβαίνει στις 26 Φεβρουαρίου στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».
Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα του σήμερα, με το θυμό, την απόγνωση, τις μάταιες θυσίες, τη φτώχεια, την προδοσία αλλά και τις ελπίδες, τα όνειρα, την αγάπη, την αλληλεγγύη και τη μαχητικότητα.
Συμπρωταγωνιστές οι: Κώστας Αρζόγλου, Γιώτα Φέστα, Μιχάλης Μητρούσης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Βασίλης Παλαιολόγος, Δώρα Χρυσικού, Αννίτα Κούλη, Γιάννης Καραούλης. Τα τραγούδια της μουσικοθεατρικής  παράστασης ερμηνεύουν η σπουδαία Ρένα Κουμιώτη και ο μοναδικός Δημήτρης Μπάσης.
Συμπράττουν: Σπύρος Κλείσσας, Fide Koksal, Γιώργος και Σταύρος Μυλωναδάκης. Την ορχήστρα διευθύνει ο Νάσσος Σωπύλης. Τα σκηνικά επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης, τα κοστούμια η Παναγιώτα Κοκορού, τους φωτισμούς ο Ανδρέας Μπέλλης και τις χορογραφίες η Αποστολία Παπαδαμάκη. Βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Κωνσταντίνος Φασιλής.
Θυμίζουμε ότι «Ο Δρόμος» που κυκλοφόρησε το 1969 από την Lyra, θεωρείται ο πιο εμπορικός δίσκος στην Ελλάδα, με πωλήσεις πάνω από 3.500.000 αντίτυπα, μέχρι σήμερα και είναι ο πρώτος ελληνικός δίσκος που έγινε χρυσός. «Ο Δρόμος» είχε ερμηνευτές τον Γιάννη Πουλόπουλο, τη Ρένα Κουμιώτη και την Πόπη Αστεριάδη. Το Γενάρη του 1970 «Ο Δρόμος» μεταφέρθηκε στο σανίδι του Θεάτρου «Παξινού», με τους ίδιους συντελεστές. Λογοκρίθηκε όμως και κυνηγήθηκε από το δικτατορικό καθεστώς καθώς στην παράσταση είχαν προστεθεί επιπλέον τραγούδια που περιείχαν ξεκάθαρα μηνύματα εναντίον του.
Η παραγωγή είναι του Άκη Ευαγγέλου.

" Kyklos Live Stage" Κυριακές αφιερωμένες στο παραδοσιακό μας τραγούδι


Ο " Kyklos Live Stage" ανοίγει τις πύλες του στις 5 Ιανουαρίου για να  παρουσιάζει τα λατρεμένα παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας
 Εκεί λοιπόν στη Λ.Συγγρού θα φιλοξενεί τις Κυριακές  τους εκπρόσωπους του παραδοσιακού μας τραγουδιού .
Στις 5/1/14 θα δώσουν το παρόν τους η Ορχήστρα " Κανών" και η  Σοφία Μάνου με καλεσμένους  τον  Παναγιώτης Λάλεζας και τον  Μάνο Αχαλινωτόπουλο. 
12/1/14 την σκυτάλη θα πάρουν ο Μιχάλης Τζουγανάκης και ο Μάνος Κουτσογγελίδης και 
19/1/14 θα συνεχίσουν  ο Αντώνης και Θωμάς Κυρίτσης με την Αρετή Κετιμέ
Τίτλος των παραστάσεων " Στης παράδοσης τον  Kyklo" 
 Λ. Συγγρού 338
Τηλ 210 9570400-2103424299

Ο Δημήτρης Καλαντζής διασκευάζει Μίκη Θεοδωράκη

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στο Half Note Jazz Club

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Mano’s - A jazz tribute to Manos Hadjidakis», μια νέα τζαζ πρόταση-άποψη μουσικής κατατίθεται, σε υλικό του Μίκη Θεοδωράκη αυτή τη φορά, από το κουϊντέτο του Δημήτρη Καλαντζή, με τη συμμετοχή της αφρόκρεμας της ελληνικής τζαζ σκηνής.

Οι μουσικές καταβολές του Μίκη, όπως ο ίδιος λέει, είναι επηρεασμένες από τη Βυζαντινή Μουσική, ένα είδος στο οποίο κυριαρχούν τρόποι μουσικοί και ισοκράτες, στο περιβάλλον μιας κατανυκτικής ατμόσφαιρας, στοιχεία αναγνωρίσιμα στα σημεία αυτά της τζαζ δισκογραφίας που χαρακτηρίζονται ως modal.

Η αναφορά στον John Coltrane είναι σαφής και υπογραμμισμένη. Η μουσική του Coltrane, τροπική, κατανυκτική, υπο-επιβλητική, ίσως θρησκευτική.

Το ρεπερτόριο της παράστασης καλύπτει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα από τη συνθετική παραγωγή του Μίκη, από τις «Μικρές Κυκλάδες» ως το «Άξιον Εστί» και το soundtrack της τανίας «Ζ» του Κώστα Γαβρά.

Δημήτρης Καλαντζής πιάνο, ενορχηστρώσεις
Τάκης Πατερέλης σαξόφωνο
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος τρομπέτα
Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης τύμπανα
Γιώργος Γεωργιάδης μπάσσο

Σημείωμα Μίκη Θεοδωράκη

Ήταν μία από τις πιο όμορφες και συγκινητικές στιγμές της ζωής μου, όταν άκουσα την διασκευή των τραγουδιών μου σε μορφή τζαζ.

Γιατί από πολύ μικρός είχα την τύχη να ακούω καθημερινά στον σπάνιο για την εποχή του (δεκαετία του ‘20) φωνόγραφο δίσκους τζαζ της κλασσικής της περιόδου. Μια μουσική που με σημάδεψε και που τόσο θα ήθελα να γνωρίσω σε βάθος. Όμως οι συνθήκες τότε (ξένη κατοχή) δεν μου το επέτρεψαν. Έτσι η τζαζ έκτοτε παραμένει μέσα μου σαν ένα μεγάλο απωθημένο.

Για τον λόγο αυτόν χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Δημήτρη Καλαντζή να ντύσει τα τραγούδια μου με τους ήχους της τζαζ και μάλιστα με τρόπο τόσο υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου.

Χαίρομαι, γιατί διαπιστώνω ότι στην χώρα μας υπάρχουν τόσο ταλαντούχοι μουσικοί, με τεχνική αρτιότητα και δημιουργική φαντασία.

Άλλωστε αυτό το είδος μουσικής είναι εξαιρετικά απαιτητικό, γιατί βασίζεται κυρίως στον αυτοσχεδιασμό, δηλαδή σε μια συνεχή εγρήγορση του πνευματικού και ψυχικού κόσμου του ερμηνευτή.

Με δυο λόγια είμαι πολύ ευτυχής γι’ αυτή τη σύζευξη της μουσικής μου με τον μυθικό κόσμο της τζαζ και γι’ αυτό ευχαριστώ θερμά τους μουσικούς και προ παντός τον εμπνευσμένο διασκευαστή Δημήτρη Καλαντζή, καθώς και τον εξαίρετο μαέστρο και φίλο Μίλτο Λογιάδη και εύχομαι κάθε επιτυχία.

Μίκης Θεοδωράκης»

«Modes & Moods – Music by Mikis Theodorakis»
HALF NOTE JAZZ CLUB (Τριβωνιανού 17, Μετς)
Τιμές εισιτηρίων: Κυριακή 12/1: 10 eur (bar) – 15 eur (σε τραπέζι – Β’ ζώνη) – 20 eur (σε τραπέζι – Α’ ζώνη)
Ώρα έναρξης: 21.30

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΣΙΟΣ “Το Ροκ Εντός Μου”


«το ροκ εντοσ μου…»  είναι
η πρώτη προσωπική δουλειά του Βασίλη Πάντσιου,
ενός δημιουργού από την Κομοτηνή, που ξεκίνησε πριν από χρόνια
το δικό του ταξίδι περιπλάνησης.

Με πνεύμα πάντα ανήσυχο, από μια εσωτερική
ανάγκη για αναζήτηση, αλλάζει σταθμούς και τόπους στη ζωή του,
εξελίσσεται ως μουσικός και φτάνει μέχρι τις μέρες μας,
όπου μέσα σε δύσκολες εποχές για την δισκογραφία και τους νέους καλλιτέχνες,
βρίσκει το ύφος του και τον τρόπο να παράγει το υλικό του,
να καταθέσει τη δική του μουσική πρόταση, να εκφραστεί
και να επικοινωνήσει με το ευρύ κοινό.

Με όχημα 12 τραγούδια που κινούνται σε μελωδικές αλλά και δυναμικές φόρμες, περιγράφει συναισθήματα και καταστάσεις
που έχει βιώσει και αποτυπώνει το ροκ μέσα από τη δική του ματιά.
Όχι μόνο ως ένα είδος μουσικής, αλλά και ως στάση και τρόπο ζωής.
 
Δείτε παρακάτω το video-clip που γυρίστηκε για το 1ο single του άλμπουμ,
«ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ», σε σκηνοθεσία Γιάννη & Χάρη Μιχαηλίδη:
http://youtu.be/48AgjCuVhcI

 
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Βασίλης Πάντσιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Οι πρώτες του εμφανίσεις ήταν στην ηλικία των 17 ετών σε φοιτητικά μπαράκια της Κομοτηνής και της Θεσσαλονίκης. Στο ρεπερτόριο του που βασιζόταν κυρίως στο ελληνικό ροκ άρχισε σταδιακά να ενσωματώνει και δικά του τραγούδια.
Η αποδοχή του κόσμου κι η ανάγκη του να εξελιχθεί και να ασχοληθεί πιο επαγγελματικά με τη μουσική, τον ώθησε στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 να κατεβεί στην Αθήνα, όπου και συνέχισε τις εμφανίσεις του σε γνωστές μπουάτ στην Πλάκα και τα Εξάρχεια.
Το επόμενο βήμα ήταν η δημιουργία της ροκ μπάντας ‘’ΝΤΟΜΙΝΟ’’ στην οποία συμμετείχαν εξαίρετοι μουσικοί (Τάσος Σκούρας, Ευριπίδης Ζεμενίδης, Κατερίνα Σκρέκη, Λεωνίδας Φιλίντας). Το συγκρότημα έπαιξε σε πολλές μουσικές σκηνές στην Αθήνα και την επαρχία, με πρόγραμμα κυρίως δικά τους τραγούδια. Συμμετείχαν σε μουσικά φεστιβάλ μαζί με άλλα γκρουπ της ροκ και εναλλακτικής σκηνής κι άνοιξαν συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών. Οι επιτυχημένες συναυλίες τους είχαν σαν αποτέλεσμα να υπογράψουν συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρία LEGEND.
Το 2003 το γκρουπ κυκλοφόρησε ένα CD Album με 11 τραγούδια. Τα 8 από αυτά ήταν σε στίχους και μουσική του Βασίλη Πάντσιου, όπως και η διασκευή της ‘’Συννεφούλας’’ του Δ. Σαββόπουλου που εμφανίστηκε σε 2 μουσικές συλλογές της εταιρίας καθώς και σε μια συλλογή του περιοδικού ‘’ΔΙΦΩΝΟ’’. Το 2008 συμμετείχε ως συνθέτης στον δίσκο του Βαγγέλη Ασημάκη σε παραγωγή του Άγγελου Σφακιανάκη μαζί με τους Νίκο Ζιώγαλα, Γιώργο Δημητριάδη, Γιάννη Ζουγανέλη, Κώστα Λειβαδά και  Θάνο Παπανικολάου.

Επίσημη σελίδα Facebook:

Επίσημη σελίδα YouTube:

Θάνος Μικρούτσικος, Γιάννης Κότσιρας Ρίτα Αντωνοπούλου στο " ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ"

Ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιάννης Κότσιρας και η Ρίτα Αντωνοπούλου, μαζί επί σκηνής κάθε Σάββατο από 18 Ιανουαρίου στο " ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ"  ενώνουν τις καρδιές και το ταμπεραμέντο τους, τις εμπειρίες και την αγωνία τους και αφηγούνται τις πιο δυνατές στιγμές της σύγχρονης ελληνικής τραγουδοποιίας.
Υπενθυμίζουν το επίκαιρο πολιτικό τραγούδι, ανατρέχουν στους μεγάλους ποιητές και ζωντανεύουν με σεβασμό το γνήσιο λαϊκό τραγούδι.
“Η τέχνη δεν αλλάζει τον κόσμο αλλά μπορεί να τον κάνει καλύτερο, να του μιλήσει για τις ουσιαστικές αξίες, με τις οποίες αξίζει να ζήσουμε” λέει ο Θάνος Μικρούτσικος και συνεχίζει “το κατακερματισμένο εμείς δεν βγάζει πουθενά” έτσι και στις κρίσιμες στιγμές η ουσία έβγαινε από τη συλλογικότητα και οι συσπειρωμένες παρέες έγραφαν ιστορία.
Αξίζει να θυμηθούμε ότι ο Θάνος Μικρούτσικος από τη δεκαετία του 70:
Ζει με τη μουσική, παλεύει με το λόγο, βασανίζεται δημιουργικά και συμμετέχει με τη τέχνη του στις κοινωνικές αναταράξεις.
Τα μουσικά έργα του κάθε φορά από “Τα Πολιτικά τραγούδια” έως τη “Μουσική πράξη στον Brecht” και από τον “Σταυρό του Νότου” και το “Εμπάργκο” έως του “Αιώνα τη Παράγκα” και τον “Άμλετ της Σελήνης” είχαν πολλαπλούς στόχους και χιλιάδες αποδέκτες, ανιχνεύοντας λογοτεχνικά, ποιητικά, θεατρικά κείμενα, άνοιγε νέους δρόμους στη ψυχαγωγία, στην παιδεία και στη πεμπτουσία της μουσικής εν τέλει.
Ο Θάνος Μικρούτσικος συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Γιάννη Κότσιρα το 2005 σε μια παραγωγή-αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Καββαδία, που συμπεριελάμβανε τον “Σταυρό του Νότου” και τις “Τις γραμμές των Οριζόντων” και εντυπωσιάστηκε από τις δυνατότητες του. Λίγα χρόνια αργότερα ο Γιάννης Κότσιρας συμμετείχε στις παραστάσεις “Πάντα γελαστοί και γελασμένοι”.
“Οι ερμηνείες του στο Ηρώδειο και στις υπόλοιπες συναυλίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο ήταν αποκαλυπτικές και για εμένα τον ίδιο και για τον κόσμο” Θ.Μ.
Ο Γιάννης Κότσιρας με 23 χρόνια απόλυτα επιτυχημένης πορείας στο ελληνικό τραγούδι, με σταθερή ερμηνευτική και δημιουργική κατάθεση, όπως πρόσφατα με το άλμπουμ του “Μουσικό κουτί”, εκτός από το ρόλο του ερμηνευτή στα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, θα μας ταξιδέψει και στον δικό του μουσικό κόσμο, στα τραγούδια με τα οποία τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε αλλά και στα νεότερα που μας προτείνει. Ο ίδιος λέει “Αυτή η συνάντηση με τον Θάνο είναι ένα όνειρο ζωής που πραγματοποιείται και εύχομαι να έχει συνέχεια. Μια
πηγή φωτός στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.”

Όσο για τη Ρίτα Αντωνοπούλου, σταθερή συνεργάτιδα του Θάνου Μικρούτσικου τα τελευταία χρόνια, στη σκηνή του “Σταυρού του Νότου”, θα ερμηνεύσει τραγούδια του συνθέτη από όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής πορείας του. Η σκηνική της παρουσία, ο δυναμισμός και η αμεσότητά της, προϊδεάζουν υπερθετικά.
“Η Ρίτα Αντωνοπούλου είναι μια τραγουδίστρια δρόμων με αντοχές στον μαραθώνιο. Οι φράσεις, οι λέξεις, οι συλλαβές αποκτούν ζωή στην ερμηνεία της” Θ.Μ

 Σε μια εποχή που η ζωή μας τείνει να γίνει ασπρόμαυρη, η μουσική είναι το μόνο μέσο που μπορεί να δώσει χρώμα.
Θάνος Μικρούτσικος, Γιάννης Κότσιρας, Ρίτα Αντωνοπούλου
Θύμιος Παπαδόπουλος: πνευστά, ενορχηστρώσεις Άκης Κατσουπάκης: πιάνο, ενορχηστρώσεις Άκης Γαβαλάς: τύμπανα Γιάννης Γρυπαιος: Μπάσο Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι Κώστας Μιχαλός: Κιθάρα
Επιμέλεια ήχου: Γιώργος Κορρές.


  Αμβροσίου Φραντζή & Θαρύπου 37
  Νέος Κόσμος
 Τηλέφωνο: 210-9226975

Ο Κωστής Μαραβέγιας και τις δυο πρώτες Παρασκευές του Ιανουαρίου στο " ANODOS Live Stage"


Ο Κωστής Μαραβέγιας (Maraveyas Ilegal), με αφορμή τη κυκλοφορία του νέου του cd-ζωντανή ηχογράφηση από τις δυο καλοκαιρινές συναυλίες του στο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, προσκαλεί και φέτος όλους εμάς σε μια σειρά εμφανίσεων  που ξεκίνησαν στο ανανεωμένο ANODOS  Live Stage από την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου έως και τις δυο πρώτες Παρασκευές του Ιανουαρίου (έως 10/1)
 Πέντε μοναδικές βραδιές με τη γνώριμη πλέον ενέργειά του Κωστή Μαραβέγια και τον ξεσηκωτικό του χαρακτήρα. Άλλος ένας χειμώνας, με μια εκρηκτική live παράσταση. Βραδιές με βασικό μήνυμα τη μουσική, τη χαρά και την ελπίδα! Ένα πολύχρωμο πολιτισμικό μουσικό πάρτι από αυτά που ξέρει να φτιάχνει ο Κωστής με κάθε ευκαιρία. Τραγούδια από το ξεκίνημά του μέχρι τις ιστορίες της “Λόλας” και όλα όσα είπε στις δυο ξεχωριστές sold out βραδιές φέτος το καλοκαίρι στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, οι οποίες ηχογραφήθηκαν και κυκλοφορούν σε διπλό live cd. Αλλά όχι μόνο. Ένα μουσικό σύμπαν με τραγούδια από κάθε γωνιά του πλανήτη ερμηνευμένα με το μοναδικό τρόπο του Κωστή Μαραβέγια και με τη βοήθεια των εξαιρετικών μουσικών της μπάντας του: Νίκος Αγγλούπας (κρουστά, ηλεκτρική κιθάρα, πλήκτρα, φωνή), Άγγελος Αγγελίδης (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Jim Staridas (τρομπόνι, ακορντεόν), Κρίτωνας Μπελλώνιας (τύμπανα) και Μιχάλης Καλκάνης (κοντραμπάσο).
Ο Κωστής Μαραβέγιας αποδεικνύει σε κάθε του παράσταση ότι είναι από εκείνους τους περφόρμερ που χαίρονται τις συναυλίες όσο και το κοινό που τον παρακολουθεί.
Μπορεί να έχει χτίσει προσεκτικά το ρεπερτόριό του μέσα στα χρόνια με τραγούδια φτιαγμένα για ένα αξέχαστο πάρτι, μπορεί να έχει κερδίσει το δικαίωμα του να τραγουδάει Χατζιδάκι και «Μια ζωή την έχουμε», αλλά και να φλερτάρει με τζαζ, βαλκανικά ηχοχρώματα, ότι του κάνει κέφι, και να είναι ταυτόχρονα 100% o εαυτός του! Μπορεί η μπάντα του να «φυσάει», αλλά ο κόσμος τον εκτιμά και τον ακολουθεί και για έναν ακόμα λόγο. Επιθυμεί, για δυο ώρες, να ταυτιστεί μαζί του, να νιώσει τη χαρά του, να ενστερνιστεί την αισιοδοξία του, που τη διατηρεί ακέραια σε πείσμα των καιρών, να νιώσει τις μποέμ ιστορίες που του αφηγείται μέσα, και ανάμεσα, στα τραγούδια, σαν δικές του.
Στο τέλος μιας συναυλίας του Κωστή Μαραβέγια, αντιλαμβάνεσαι πώς η καλή ενέργεια ενός live διαστέλλεται μέσα στον χώρο, μεταδίδεται από τον έναν στον άλλο, δημιουργεί ένα «καλό προηγούμενο» στην κοινωνική ζωή μιας πόλης. Και τότε λες «στην ευχή με τη γκρίνια, ας χορέψουμε».
 Πειραιώς 183 & Πάλλαντος 38, Αθήνα
 Γκάζι, Αθήνα 
 Τηλέφωνο: 210 34 68 100.

Ο Σωκράτης Μάλαμας επιστρέφει στον Πειραιά

Ο Σωκράτης Μάλαμας μετά το " ΑΝODOS Live Stage"  επιστρέφει στον Πειραιά και το 2014, στη μουσική σκηνή του Passport για τρία 2ήμερα του Μαρτίου, Παρασκευή και Σάββατο.
 Από τις 14 Μαρτίου η μουσικές του θα ηχούν στο Passport και ο Σωκράτης  μας περιμένει να τραγουδήσουμε παρέα.
Ο Σωκράτης Μάλαμας, σταθερή αξία στο χώρο της μουσικής, από τους πιο αναγνωρισμένους τραγουδοποιούς της γενιάς του, με ένα εντελώς προσωπικό στίγμα, δεν απογοήτευσε ποτέ το κοινό του στην τριαντάχρονη πορεία του.
 Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έχει φανατικούς ακροατές, που τον ακολουθούν σε κάθε του βήμα, και φυσικά στις μοναδικές και ιδιαίτερες εμφανίσεις του.
Πότε απλά σαν συνθέτης και συνάμα στιχουργός εξαιρετικής γραφής και πότε σαν ακατάπαυστος εκφραστής και ερμηνευτής συναισθημάτων, ο Σωκράτης Μάλαμας είναι πάντα συνοδοιπόρος σε ένα μουσικό ταξίδι συγκίνησης.
 Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή
Πειραιάς
 Τηλέφωνο: 210-4296401, 6940-558558

«Τα 39 σκαλοπάτια» του Τζον Μπάκαν από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

Την Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου έχει πρεμιέρα το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, που ανεβάζει στην κεντρική του σκηνή «Τα 39 σκαλοπάτια» του σκώτου συγγραφέα Τζον Μπάκαν.

Το ομότιτλο μυθιστόρημα πρωτοδημοσιεύτηκε το 1915 γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία. Κέντρισε την προσοχή των παραγωγών κινηματογραφικών ταινιών και έτσι έγινε η ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ «The 39 steps». Μετά τη μεγάλη οθόνη, ο Άγγλος ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας Πάτρικ Μπάρλοου το διασκεύασε και, το 2007, κέρδισε το «Βραβείο Λόρενς Ολίβιε» καλύτερης κωμωδίας.

Στο έργο, στοιχεία μυστηρίου, χιούμορ, ρομαντισμού και περιπέτειας εναλλάσσονται. Πρόκειται για μια υπέροχη σάτιρα, μια ιστορία κατασκοπίας που έγινε τρεις φορές παγκόσμια κινηματογραφική επιτυχία, το 1935 σε σκηνοθεσία Χίτσκοκ με τον Ρόμπερτ Ντόνατ και τη Μάντλεν Κάρολ, το 1959 με τον Κένεθ Μορ και το 1978 με τον Ρόμπερτ Πάουελ.

Το θεατρικό έργο ένα παραλήρημα δράσης, μουσικής, ήχων και φωτισμού, με μια πεντάδα ηθοποιών, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, που εναλλάσσονται σε 139 ρόλους, με έντονη σκηνική δραστηριότητα και αυτοσχεδιασμούς, που κάνουν ολοφάνερο ότι ο άνθρωπος έχει τον πρώτο ρόλο στο θέατρο. Το έργο έχει 35 σκηνικές αλλαγές: στον ίδιο σκηνικό χώρο δημιουργούνται ανατροπές και η σκηνή μετατρέπεται σε διαφορετικούς χώρους μέσα από τη δράση των ηθοποιών, έτσι ώστε να μεταβάλλεται από υπαίθριο χώρο σε εσωτερικό θεάτρου, δωμάτιο, δρόμο, τρένο, σταθμό τρένου, στέγη βαγονιών, γέφυρες κ.λπ. Δημιουργείται, έτσι, μια ποιητική σκηνική εικόνα, όπου ο θεατής αφήνεται στο έλεος της σωματικής έκφρασης των ηθοποιών, των ήχων και της εικόνας.

Το έργο, που βασίζεται στην θεατρική μεταφορά του Πάτρικ Μπάρλοου, ανεβαίνει στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας σε μετάφραση του Κωστή Τσώνη, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Κατσουλάκης, ο οποίος έχει επιμεληθεί τα σκηνικά και τα κοστούμια. Τα ηχητικά εφέ είναι του Νίκου Καραπιπέρη και τη μουσική επιμέλεια έχει η Εύη Γιαννακοπούλου. Παίζουν, με αλφαβητική σειρά, οι ηθοποιοί Γιώργος Γιαννόπουλος, Στάθης Κόκκορης, Αννέτα Παπαθανασίου, Μαρίνα Ταβουλάρη και ο Γιώργος Τσαπόγας.

«Το μαγικό κλειδί» θα «ξεκλειδώσει» και το 2014


Ένα υπέροχο παραμύθι που προσφέρει τροφή για σκέψη, ζωντανεύει στη σκηνή με τον μοναδικό τρόπο της αγαπημένης δημιουργού μικρών και μεγάλων, της Κάρμεν Ρουγγέρη, είναι η παράσταση «Το μαγικό κλειδί» που ανεβαίνει στο Θέατρο Κιβωτός, εμπνευσμένη από το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα «Η καρδιά της βασιλοπούλας».


Η παιδική σκηνή του θεάτρου Κιβωτός γεμίζει χρώματα, χορούς, παραδοσιακές φορεσιές της πατρίδας μας και παραδοσιακές μουσικές της κάτω Ιταλίας, σε ένα σύμπαν όπου η μαγεία της ζωής συναντιέται με αυτή του θεάτρου.

«Το μαγικό κλειδί» οδηγεί τα παιδιά στην αναζήτηση του νοήματος της ζωής, μέσα από τον μαγικό κόσμο του παραμυθιού και της Πηνελόπης Δέλτα.

Λίγα λόγια για την παράσταση
«Πηνελόπη Δέλτα. Μία συγγραφέας που σημάδεψε την πνευματική ζωή του τόπου μας τον 20ο αιώνα και που πιστεύουμε ότι όλα τα παιδιά, αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να γνωρίσουν μέσα από ένα βιβλίο ή μια θεατρική παράσταση», λέει η Κάρμεν Ρουγγέρη. «Ξαναδιαβάζοντας λοιπόν όλα της τα παραμύθια ξεχώρισα ένα, για να το ανεβάσω στο θέατρο. Ένα υπέροχο παραμύθι που προσφέρει τροφή για σκέψη». Έτσι λοιπόν, πριν ξεκινήσει η παράσταση, οι ηθοποιοί μιλούν με τα παιδιά για τη σπουδαία συγγραφέα και το έργο της, για να μπορέσουν αυτά να τη γνωρίσουν και να την αγαπήσουν.
Όλα στο έργο γίνονται σ’ ένα νησί, που οι μικροί θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν μέσα από μία παραμυθένια μακέτα. Ένας αφηγητής θα ξεναγήσει τα παιδιά δείχνοντάς τους τα σπίτια τους, τους ελαιώνες, τη θάλασσα, τα καράβια και το παλάτι που θα δεσπόζει ψηλά πάνω σε ένα λόφο, όλη τη μεγάλη, πλούσια και ειρηνική χώρα του Βασιλιά. Το σκηνικό της παράστασης, όμως, παραμένει απλό, ώστε να επιτρέπει να ξεχωρίζουν ανάγλυφα τα πολύχρωμα κοστούμια της παράστασης, που είναι εμπνευσμένα από παραδοσιακά κοστούμια της χώρας μας. Την παράσταση ντύνουν μουσικά μελωδίες και τραγούδια της κάτω Ιταλίας, που τραγουδούν οι ηθοποιοί της παράστασης με τις εξαιρετικές φωνές τους.

Λίγα λόγια για το έργο
Ήταν μια φορά ένας βασιλιάς και μία βασίλισσα που ζούσαν σ’ ένα μεγάλο νησί. Το νησί αυτό δεν ήταν πολύ πλούσιο, όμως αυτός που κυβερνούσε ήταν άξιος. Όλα τα καλά τα είχε ο βασιλιάς, την αγάπη του λαού, τα πλούτη που δίνει η εργασία και μία πολύ καλή βασίλισσα. Όταν μάλιστα απόκτησαν και ένα κοριτσάκι, η ευτυχία τους μεγάλωσε ακόμα πιο πολύ. Κάλεσε στη βάφτιση όλο το λαό του και έγινε μεγάλο γλέντι. Την ώρα λοιπόν που όλοι γλεντούσαν, οι νεράιδες του νησιού μαζεύτηκαν γύρο από την κούνια του μωρού για να του δώσουν από μία ευχή. Η μία έδωσε ομορφιά. Η άλλη ωραία φωνή, η τρίτη έδωσε χάρη, η τέταρτη εξυπνάδα. Η πέμπτη όμως, δεν έδωσε τίποτα απ’όλα αυτά, έσκυψε μόνο στο προσκεφάλι του μωρού και του ψιθύρισε. «Είμαι η Mοίρα. Εγώ δε θα σου δώσω μία ευχή όπως έκαναν οι άλλοι. Εγώ θα σε προστατέψω από την ίδια τη ζωή σου μικρή μου. Θα θελα να μη λυπηθείς και να μην κλάψεις ποτέ!». Χτύπησε ύστερα με το μαγικό ραβδί της ελαφρά τη βασιλοπούλα στο στήθος. Την πήρε την καρδιά, την έκλεισε σ’ ένα χρυσό κουτάκι και χάθηκε μέσα στη νύχτα χωρίς να μπορέσει κανείς να τη σταματήσει.
Τρομαγμένοι έτρεξαν ο βασιλιάς και η βασίλισσα στην κούνα του μωρού να δουν αν ζούσε το παιδί. «Τώρα χωρίς καρδιά πως θα μας αγαπήσει;» ρώτησε η βασίλισσα. «Χωρίς καρδιά πως θα κυβερνήσει;» είπε ο βασιλιάς. Ήταν τόση η λύπη τους που άρχισαν να κλαίνε απελπισμένοι. Τότε… από μακριά είδαν τη Ζωή να έρχεται. «Ξεχάσαμε τη Ζωή! Αυτή ίσως μας σώσει! Κυρά Ζωή σε παρακαλώ είσαι η τελευταία. Μπορείς να ξαναδώσεις στην κόρη μας τη καρδιά της;». «Δεν γίνεται», απάντησε η Ζωή. «Η Μοίρα είναι ισχυρότερη από μένα. Η Μοίρα ορίζει τη ζωή. Το μόνο που μπορώ να κάνω εγώ είναι να σας δώσω αυτό». Έβγαλε από το κόρφο της μία αλυσίδα που στην άκρη είχε ένα χρυσό κλειδάκι. «Αν ποτέ θελήσει η ίδια η βασιλοπούλα να αποκτήσει πάλι την καρδιά της, τότε μ’ αυτό το κλειδάκι...».
Η σπουδαία ελληνίδα συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα, που με τα παραμύθια και με τα μυθιστορήματά της μεγάλωσαν γενιές και γενιές, αφηγείται με μοναδικό τρόπο τη ζωή μιας βασιλοπούλας που αναζητά την καρδιά της. Στο δρόμο της θα συναντήσει ανθρώπους απλούς και βασανισμένους, θα ανακαλύψει συναισθήματα που δεν είχε βιώσει ποτέ και τελικά θα καταλάβει τι σημαίνει να ζεις πραγματικά. Μέσα από το όμορφο παραμύθι, η Πηνελόπη Δέλτα μιλά για την αφοσίωση, την αλληλεγγύη, τη χαρά της προσφοράς, την αγάπη για την πατρίδα και την οικογένεια, τον θάνατο, την ευτυχία, τη δυστυχία, τη λύπη και τη χαρά.

Συντελεστές
Κείμενο-σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση-χορογραφίες-φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση-στίχοι και επιλογή τραγουδιών από παραδοσιακά της Κάτω Ιταλίας: Ανδρέας Κουλουμπής
Βοηθός σκηνοθέτη: Νεφέλη Κουλούρη
Παραγωγή: Παιδική Σκηνή «Κιβωτός» Γιώργου Φρατζεσκάκη

Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί:
Ευαγγελία Καρακατσάνη, Ορέστης Καρύδας, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Γιάννης Νικολάου, Νάντια Μητρούδη, Αμάντα Σοφιανοπούλου, Μυρτώ Χρυσανθοπούλου.

Κάθε Κυριακή στις 11.15 και στις 15.00
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 45’

Τιμές εισιτηρίων: 12€, (10€ για γκρουπ)

Προπώληση:
Στα ταμεία του Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5, Τ.: 210 3213100
Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115, Τ.: 210 3427426
Με πιστωτική κάρτα: 210 8938100
Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com