Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Αμαρυλλίς...πόσο να πέσω πιο χαμηλά

Πριν λίγες μέρες οπτικοποιήθηκε το βίντεο κλιπ του νέου κομματιού της Αμαρυλλίδας " Πόσο να πέσω πιο χαμηλά" υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κωνσταντίνου Ρήγου
Η Αμαρυλλίς πιο όμορφη από ποτέ βρέθηκε στην Πάτρα και δίπλα της πρωταγωνιστεί ο γοητευτικός αθλητής  Μιχάλης Κατσένης, που τον έχουμε γνωρίσει απο το Kick Boxing.
Τα γυρίσματα έγιναν σε ένα  ανάκτορο φτιαγμένο από τον Ζiller, που έχει φτιάξει την κεντρική σκηνή στο Εθνικό Θέατρο.
« Ήταν μια μοναδική μέρα αυτή που πέρασα  μαζί με το επιτελείο του Κωνσταντίνου. Είναι τελειομανής και σε αυτό ταιριάζουμε πολύ, αφού κι εγώ  ότι κάνω θέλω να έχει μια πρωτοτυπία και φρεσκάδα. Ελπίζω ότι το αποτέλεσμα θα αρέσει στον κόσμο» είπε η όμορφη τραγουδίστρια που προέρχεται από πολύ πετυχημένες Live εμφανίσεις σε Κύπρο και Κρήτη αυτό το διάστημα.
 Το τραγούδι «πόσο να πέσω πιο χαμηλά» το υπογράφει συνθετικά ο Γιώργος Θεοφάνους και στιχουργικά ο Θάνος Παπανικολάου.
Τα αποτελέσματα των γυρισμάτων θα τα δούμε λίαν συντόμως στις οθόνες μας.

Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 14-1-2014

Αυξημένες κατά περιόδους νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2013. Το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 16 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 8 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 9 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά στο Κρητικό και το Βόρειο Αιγαίο μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί με ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις από τις βραδινές ώρες.
Παροδικές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Νότιο Ευβοϊκό βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.
Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Γεράσιμος Γεννατάς "Πατριδογνωσία ή τίποτα πια δεν είναι για συγγνώμη"



«ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ
ή τίποτα πια δεν είναι για συγγνώμη»
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ
Με τον Γεράσιμο Γεννατά
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΧΥΤΗΡΙΟ
Για 15 ακόμα παραστάσεις

Ο Γεράσιμος Γεννατάς παρουσιάζει στο θέατρο Χυτήριο την πολιτική επιθεώρηση διαμαρτυρίας Πατριδογνωσία ή τίποτα πια δεν είναι για συγγνώμη. Σατιρίζει καταστάσεις και πρόσωπα, μοιράζεται μαζί μας σκέψεις και συναισθήματα, ιδέες και προβληματισμούς.
Στην παράσταση ακούγονται ζωντανά, σε πρώτη εκτέλεση, μελοποιημένα ποιήματα των Μπρεχτ, Μαγιακόφσκι, Λασκαράτου, Έλιοτ απ' τον ίδιο τον συνθέτη Γιώργο Κομπογιάννη κι άλλους τρεις μουσικούς.

Η ''Πατριδογνωσία'' δεν είναι μια απλή ''πολιτική επιθεώρηση''. Είναι η αποθέωση της ποιότητας στην ψυχαγωγία και στο χιούμορ, ο καλαίσθητος συνδυασμός μουσικής και ποιητικού λόγου και σίγουρα η ευκαιρία για τον Γεράσιμο Γεννατά, να ξεδιπλώσει το μεγάλο ερμηνευτικό ταλέντο του, σπάζοντας το φράγμα μιας ακόμη ''stand up comedian'' παρουσίας.
Η παράσταση αυτή, συστήνει ένα νέο είδος πολιτικής επιθεώρησης.

Πρωτότυπα κείμενα: Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Γαλίτης
Επιλογή κειμένων: Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Κομπογιάννης
Σκηνοθεσία: Θανάσης Χαλκιάς
Μουσική: Γιώργος Κομπογιάννης
Επιμέλεια σκηνικού χώρου και κοστουμιών: Θάλεια Ιστικοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Καμμά
Σχεδιασμός βίντεο: Γιάννης Λεοντάρης
Βοηθός σκηνοθέτη-Κατασκευές: Βασιλική Τσακίρη
Βοηθός σκηνοθέτη-Οργάνωση παραγωγής: Μαρία Αθανασοπούλου

Παίζει ο Γεράσιμος Γεννατάς
και οι μουσικοί:
Διονύσης Βερβιτσιώτης, βιολί
Γιώργος Κομπογιάννης, πιάνο
Κώστας Στάικος, πνευστά
 Έλλη Φιλίππου, τσέλο

Μέχρι τις 23 Ιανουαρίου:
Κάθε Τετάρτη στις 8.00 μ.μ. και Πέμπτη στις 9.00 μ.μ. (Αναλυτικά οι ημερομηνίες Τετάρτη 15/1, Πέμπτη 16/1, Τετάρτη 22/1, Πέμπτη 23/1)
Από Κυριακή 2 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 9 Μαρτίου:
Κάθε Σάββατο στις 8.00 μ.μ. και Κυριακή στις 7.00 μ.μ.  
Διάρκεια: 80 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ / 12 ευρώ φοιτητικό/ 15 ευρώ τα δύο άτομα ανέργων

Παράταση ο Ορφέας Περίδης


ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ:
ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Σταυρός του Νότου Plus
 Ο Ορφέας Περίδης μετά τις φετινές πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις του στον Σταυρό του Νότου Plus, παιρνει παράταση για άλλη ΜΙΑ Παρασκευή στις 17 Ιανουαρίου.
Η μουσική παράσταση του Ορφέα Περίδη στηρίζεται σε μια επιλογή τραγουδιών από  τα εννέα προσωπικά του άλμπουμ, από τραγούδια συμμετοχές, αδισκογράφητο υλικό και μελοποιημένα ποιήματα.
Ο τραγουδοποιός θα κάνει ένα μουσικό ταξίδι, που θα ξεκινά από τους πρώτους του δίσκους «Αχ ψυχή μου φαντασμένη» (1993) και «Καλή σου μέρα αν ξυπνάς» (1996) και θα καταλήγει στα ακυκλοφόρητα τραγούδια του. Ενδιάμεσοι σταθμοί θα είναι όλες οι αγαπημένες επιτυχίες του, τραγούδια που τον έχουν συντροφέψει στην μακριά διαδρομή του και έχουμε όλοι αγαπήσει.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, ο Ορφέας Περίδης στον Σταυρό του Νότου Plus, μαζί με μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών που την αποτελούν οι: 
Θοδωρής Δαμουράκης: κιθάρες, λαούτο, μαντολίνοΑλέξανδρος Ιακώβου: βιολί, τραγούδι Εύη Κανέλλου: κρουστά Κώστας Σταυρόπουλος: κοντραμπάσο, πιάνο, τραγούδιΗχοληψία: Νίκος Κωνσταντάκης

Σταυρός του Νότου Plus 
ώρα εναρξης: 10.30μμ Φραντζή 14, Νέος Κόσμος - ΑθήναΤηλ. Επικοινωνίας: 2109226975, www.stn.grΕίσοδος: 12¤ με μπυρα/κρασι

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :Ο Λεωνίδας Μπαλάφας έρχεται στο Club του Μύλου



Λεωνίδας Μπαλάφας

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 Club/Μύλος
Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου ο Λεωνίδας Μπαλάφας έρχεται στο Club του Μύλου για να παρουσιάσει τη νέα του δισκογραφική παραγωγή με τίτλο «Απηλιώτης», παρέα με τους μουσικούς με τους οποίους ηχογραφήθηκε ο δίσκος. Ένα πρόγραμμα με παραδοσιακό ύφος και άρωμα ανατολής με βιολοκλάρινα λαφτομπούζουκα και κιθαρομπαγλαμάδες.
Εκτός από τα νέα του τραγούδια, θα ακουστούν διασκευασμένα παλιότερα τραγούδια του καθώς και αγαπημένα άλλων καλλιτεχνών. Από τις εμφανίσεις δεν θα λείψουν οι γνωστές στιγμές αυτοσχεδιασμού, όπως και ακυκλοφόρητα τραγούδια.
Μαζί του οι:
Νίκος Μέρμηγκας
Δημήτρης Γάσιας
Κώστας Φόρτσας
Σπύρος Μπίτζας
Κώστας Καλατζής
Αντώνης Τζίκας
www.leonidasbalafas.gr

Info:
Οι πόρτες ανοίγουν στις 9μ.μ.
Προπώληση εισιτηρίων
8 Public, viva.gr, SevenSpot, Παπασωτηρίου
Είσοδος:
10
Ισχύουν εισιτήρια φοιτητών και ανέργων 5€
Τηλ. Κρατήσεων και πληροφοριών 2310504014

Φίλιππος Πλιάτσικας- Μπάμπης Στόκας- Γεωργία Νταγάκη «Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΜΠΛΕ»



ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ – ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ
«Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΜΠΛΕ»
 Συμμετέχει η ΓΕΩΡΓΙΑ ΝTAΓAKH (Κρητική Λύρα – Φωνή)
 special guest: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ
 Από 22 Φεβρουαρίου και για 4 μόνο Σάββατα
στο ΓΚΑΖΙ LIVE

10 Χρόνια μετά την διάλυση των Πύξ Λάξ και 3 χρόνια μετά την θρυλική επανένωσή τους με 80.000 θεατές στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας και 50.000 στο Καυτατζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης ο Φίλιππος Πλιάτσικας κι ο Μπάμπης Στόκας σε προσωπικά μονοπάτια αυτή τη φορά ξαναβρίσκονται στη σκηνή, για να παρουσιάσουν την παράσταση:
«Η άλλη πλευρά του Μπλέ»

Μια παράσταση που με τον τίτλο The other side of Greece έχει ταξιδέψει ήδη σε πολλές χώρες της Ευρώπης (Αγγλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία) με τεράστια επιτυχία και ετοιμάζεται να ταξιδέψει και σε άλλες (Γερμανία, Αμερική, Ρωσία, Τουρκία, Αυστραλία).

Μια παράσταση που με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον και με σεβασμό στο παρελθόν και την παράδοση, προσπαθεί να αγγίξει μέσα από μια πολυ-καλλιτεχνική προσέγγιση τον Ελληνικό πολιτισμό, μέσα από το χρόνο και τις εκφράσεις του.

Μια παράσταση που θέλει να ταξιδέψει το δικό μας μελαγχολικό μπλουζ μέσα από την ηπειρώτικη μουσική, την κοφτερή φωνή της κρητικής λύρας και να συναντήσει την Ελλάδα του σήμερα και την Ελλάδα του μέλλοντος.

Παράλληλα έλληνες και ξένοι ηθοποιοί όπως ο Γιώργος Χωραφάς και η Νάντια Σπηλιωτοπούλου ζωντανά με τη σκηνοθετική βοήθεια του Στάθη Λιβαθινού αλλά και μέσα από βίντεο η Κάτια Γέρου, ο Δημήτρης Ήμελλος και ο Αιμίλιος Χειλάκης, με την κινηματογραφική σκηνοθεσία της Γιολάντας Μαρκοπούλου, θα αποδώσουν ποιήματα της νεοελληνικής ποίησης, μεγάλων Ελλήνων ποιητών, έργα επίκαιρα στη σημερινή εποχή που βιώνουμε.

 Την επιμέλεια της βιντεοσκόπησης, του μοντάζ, των προβολών και τον σχεδιασμό των φώτων έχει όπως πάντα ο Περικλής Μαθιέλης και τον ηχητικό σχεδιασμό ο Νίκος Παππάς κι ο Σάκης Πυριόχος. Οι μουσικοί που συμμετέχουν είναι οι Μανώλης Γιαννίκιος (τύμπανα), Δημήτρης Καρασούλος (ηλ. κιθάρα), Ειρήνη Κετικίδη (ηλ.κιθάρα), Θανάσης Κρυπίδης (βιολί), Άγγελος Παπαδάτος (Μπάσο), Γιάννης Σκούταρης (Πλήκτρα).

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας κι ο Μπάμπης Στόκας, με εκλεκτούς καλεσμένους αυτή τη φορά, μας δείχνουν την «Άλλη πλευρά του Μπλέ», «Την άλλη πλευρά της Ελλάδας». Μιας χώρας που εξακολουθεί να παράγει σκέψη, τέχνη και πολιτισμό. Μιας χώρας με τοπολαλιά κι ακούσματα απ' την Ήπειρο ως την Κρήτη. Μιας χώρας που έχει ακόμα φιλότιμο και δεν της αρέσει τα παιδιά της να κανιβαλίζονται και να κανιβαλίζουν. Μιας χώρας όπως την έχουν στα δικά τους μάτια όχι για να την γνωρίσουν οι ξένοι όπως γίνεται στις παραστάσεις εκτός συνόρων, αλλά για να την ξαναθυμηθούμε εμείς…
Πόσοι ακόμα την βλέπουν έτσι? Θα φανεί στις παραστάσεις στο Γκάζι Live από τo Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και για 4 μόνο Σάββατα (22/2, 1/3, 8/3, 15/3).

Ο χώρος που θα φιλοξενήσει την παράσταση θα ανοίξει για πρώτη φορά τις πόρτες του και θα βαπτιστεί με το όνομα “Γκάζι Live το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου. Το Γκάζι Live ανοίγει στην καρδιά της Αθήνας, στην Ιερά Οδό 11. Με μία σκηνή που αγγίζει σε έκταση τα 220 τμ και ύψος 9 μέτρα. Πρόκειται για ένα χώρο που οι υποδομές του καλύπτουν και τις πιο απαιτητικές μουσικές αλλά και θεατρικές ανάγκες και μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 2.500 θεατές. Στην είσοδο του, ένα έργο τέχνης του μεγάλου μας Έλληνα ζωγράφου Αλέκου Φασιανού, θα μας υποδέχεται βάζοντας τη δικιά του πινελιά στην «Η Άλλη Πλευρά του Μπλέ».

ΓΚΑΖΙ LIVE
Ιερά οδός 11, Γκάζι
Τηλ. 2130185040
www.gazilive.gr

Τα Υπόγεια Ρεύματα στο "Σταυρό του Νότου Club"


ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ
 Σταυρός του Νότου Club
 Παρασκευή 24 Γενάρη 2014

Τα Υπόγεια Ρεύματα παράγουν και συλλέγουν δομικά υλικά, λόγια και νότες, και ετοιμάζονται εδώ και καιρό για μια μεγάλη γιορτή. Σε κάθε πόλη, σε κάθε σκηνή, τραγουδάνε, παίζουν, αυτοσχεδιάζουν κι έτσι δημιουργούν μια νέα «ανασκαφή» και - μαζί με τους ακροατές - ανακαλύπτουν μια άλλη αλήθεια.

Τα Υπόγεια Ρεύματα, στην νέα εποχή που εγκαινιάζουν, ανακατασκευάζουν τον ήχο τους, προσεγγίζουν ξανά τα τραγούδια τους και γράφουν από την αρχή καινούργια.

Στις 24 Γενάρη, στο Σταυρό του Νότου Club, τα Υπόγεια Ρεύματα συνεχίζουν την πορεία τους προς τη μεγάλη γιορτή, με μια συναυλία-παράσταση που συμπληρώνει τη νέα τους υπόγεια, καλλιτεχνική πρόκληση.

Τα Υπόγεια Ρεύματα αποτελούνται από τους Γρηγόρη Κλιούμη (κιθάρα - τραγούδι), τον Μάριο Τσάγκαρη (πλήκτρα -τραγούδι), τον Νίκο Γιούσεφ (ηλεκτρικό μπάσο, μουσικό πριόνι) και τον Τάσο Πέππα (τύμπανα). Στην επιμέλεια του ήχου ο Πασχάλης Κολέντσης.

 Παρασκευή 24 Ιανουαρίου
ώρα προσέλευσης: 22:30
τιμή εισόδου: 10ευρω με μπύρα-κρασι
Σταυρός του Νότου Club
Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος
Τηλ: 2109226975