Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας στα θέατρα ΒΡΕΤΑΝΙΑ- ΜΟΥΣΟΥΡΗ ΚΑΙ ΑΘΗΝΩΝ



Τίμησε και φέτος το έθιμο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, ο θεατρικός παραγωγός Κάρολος Παυλάκης με την παρουσία όλων των συντελεστών στα θέατρα που διαχειρίζεται.

Γωνία Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, Αθηνών και Βρετάνια κόπηκαν τρεις Πρωτοχρονιάτικες πίτες. Στο Θέατρο Βρετάνια ο Λάκης Λαζόπουλος μοιράζοντας τα κομμάτια της πίτας σε όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στο θέατρο ευχήθηκε η χρονιά αυτή να είναι περισσότερο δημιουργική από την προηγούμενη, τύχη και υγεία. Το φλουρί έπεσε στον ίδιο τον κύριο Παυλάκη, αλλά μετά από κλήρωση το κέρδισε τελικά ο βοηθός παραγωγής.


Λίγα μέτρα πιο 'κει, στο Αθηνών, «Πουπουλένιος» και «Γωγώ»  αντάλλασσαν ευχές που πιάνουν τόπο, γέλια και ζεστές αγκαλιές. Το φλουρί της "Γωγώς" έτυχε στην  κυρία που είναι υπεύθυνη για την καθαριότητα του θεάτρου, ενώ το πουπουλένιο φλουρί το βρήκε στο κομμάτι της η κυρία που εργάζεται στο μπαρ. Και όλοι ευχήθηκαν τα φλουριά να έχουν την ίδια δυναμική: Να δώσουν ρεύμα στην επανάληψη της επιτυχίας.


Στο θέατρο Μουσούρη, με την ευχή να έχουν όλοι υγεία και να υπάρχει και φέτος καλό θέατρο, ο Πέτρος Φιλιππίδης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα παρουσία πρωταγωνιστών και συντελεστών της επιτυχημένης καλλιτεχνικά και εμπορικά παράστασης, «Φον Δημητράκης». Εν μέσω γέλιων και πολλών θετικών ευχών, μοιράστηκαν τα κομμάτια και η τυχερή ήταν η Φαίη Ξυλά, η οποία κέρδισε το φλουρί και έλαβε ευχές για υγεία και τύχη απ' όλους τους συντελεστές.


 

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:


"Sorry... I'm Greek!"
Θέατρο Βρετάνια (Πανεπιστημίου 7, Αθήνα, τηλ. 210 3221579)
Τετάρτη 7.15 μ.μ., Πέμπτη - Παρασκευή - Σάββατο 9.00 μ.μ., Κυριακή λαϊκή απογευματινή 3.30 μ.μ. και 7.15 μ.μ.
Εισιτήρια: 20, 17, 14, 10 ευρώ

"Φον Δημητράκης"
Θέατρο Μουσούρη (Πλατεία Καρύτση 7, Αθήνα)
Τετάρτη 7.00 μ.μ., Πέμπτη έως Κυριακή 9.00 μ.μ., Σάββατο λαϊκή απογευματινή 6.00 μ.μ.
Εισιτήρια 22 (Σάββατο βράδυ και εορτές), 20, 17, 14, 10 ευρώ


"Ο Πουπουλένιος"
Θέατρο Αθηνών (Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου 10, Αθήνα, 210 3312343)
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή:  9 μ.μ., Σάββατο : λαϊκή απογευματινή  6.15 μ.μ και βραδινή 9.15 μ.μ., Κυριακή: 6.00 μ.μ. και βραδινή 9.00 μ.μ.
Εισιτήρια: 20, 17, 14, 10 ευρώ

"Εγώ, η Γωγώ"
Θέατρο Αθηνών (Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου 10, Αθήνα, τηλ. 210 3312343)
Δευτέρα και Τρίτη 9.00 μ.μ., Τετάρτη 6.30 μ.μ.
Εισιτήρια: 16, 12, 10 ευρώ (Προπώληση εισιτηρίων 10€)

O Mανώλης Λιδάκης 7/2 στο " PassPort"


 O Mανώλης Λιδάκης 7/2 στο " PassPort"

 Ο Μανώλης Λιδάκης  αυτόν τον χειμώνα, ταξιδεύει την Ελλάδα, δίνοντάς μας την ευκαιρία να απολαύσουμε μία από τις πλέον αξιόλογες και δυνατές φωνές της χώρας μας σε, σε μοναδικές ερμηνείες.
Ένα ταξίδι με άξονα τις πιο αντιπροσωπευτικές  στιγμές της δισκογραφίας του και όχι μόνο.
Με επιλογές τραγουδιών από ένα πλούσιο ρεπερτόριο και απ’ όλους τους γνωστούς σταθμούς της καριέρας του όπως «Ο Γλάρος», «Με τα φτερά του έρωτα», «Χαλκίδα», «Δεν είσαι πουθενά», μέχρι και τα πιο πρόσφατα που έχουμε αγαπήσει, όπως τα «Για να σε συναντήσω», «Σ’ έχω δε σ’ έχω», «Αρετούσα», ο Μανώλης Λιδάκης έρχεται για να μας παρασύρει σ’ ένα αέρινο μουσικό ταξίδι.
Τραγούδια με άρωμα από τον τόπο καταγωγής του την Κρήτη, όπως τα «Πάλι πάλι», «Σαν είχες άλλον στην καρδιά» και το «Άστρα μη μαλώνετε», πασίγνωστα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου από την τελευταία του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Β’ ανάγνωση», αλλά και καινούργια, από τον επερχόμενο δίσκο του σε μουσικές της Βάσως Αλαγιάννη, του Σωκράτη Μάλαμα και του Ορφέα Περίδη.
Ο φετινός χειμώνας με τον Μανώλη Λιδάκη είναι ένα ταξίδι, που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν. Επειδή κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο ρυθμό και στο συναίσθημα. Στη ζωή, στη χαρά, στον έρωτα, σε όλα αυτά που περικλείει το μεγαλείο της μουσικής.
 Ένα πρόγραμμα όπου ο σπουδαίος ερμηνευτής καταθέτει φωνή και ψυχή.
 Μουσική/Θέατρο/Βιβλίο/Εικαστικά
Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιά, τηλ. 2104296401

Τα Υπόγεια Ρεύματα 24/1 στο Σταυρό του Νότου Club


ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ
Σταυρός του Νότου Club
Παρασκευή 24 Γενάρη 2014

παράγουν και συλλέγουν δομικά υλικά, λόγια και νότες, και ετοιμάζονται εδώ και καιρό για μια μεγάλη γιορτή. Σε κάθε πόλη, σε κάθε σκηνή, τραγουδάνε, παίζουν, αυτοσχεδιάζουν κι έτσι δημιουργούν μια νέα «ανασκαφή» και - μαζί με τους ακροατές - ανακαλύπτουν μια άλλη αλήθεια.
Τα Υπόγεια Ρεύματα, στην νέα εποχή που εγκαινιάζουν, ανακατασκευάζουν τον ήχο τους, προσεγγίζουν ξανά τα τραγούδια τους και γράφουν από την αρχή καινούργια.
Στις 24 Γενάρη, στο Σταυρό του Νότου Club, τα Υπόγεια Ρεύματα συνεχίζουν την πορεία τους προς τη μεγάλη γιορτή, με μια συναυλία-παράσταση που συμπληρώνει τη νέα τους υπόγεια, καλλιτεχνική πρόκληση.
Τα Υπόγεια Ρεύματα αποτελούνται από τους Γρηγόρη Κλιούμη (κιθάρα – τραγούδι), τον Μάριο Τσάγκαρη (πλήκτρα –τραγούδι), τον Νίκο Γιούσεφ (ηλεκτρικό μπάσο, μουσικό πριόνι) και τον Τάσο Πέππα (τύμπανα). Στην επιμέλεια του ήχου ο Πασχάλης Κολέντσης.

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου
ώρα προσέλευσης: 22:30
τιμή εισόδου: 10€ με μπύρα-κρασι
Σταυρός του Νότου Club
Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος
Τηλ: 2109226975

Χρήστος Νικολόπουλος «Της ζωής μου τα τραγούδια» στο " ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ"

Αφιέρωμα στο " ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ" 28  και 29  Ιανουαρίου   σε έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους έλληνες λαϊκούς δημιουργούς, τον συνθέτη των μεγάλων επιτυχιών και βιρτουόζο στο μπουζούκι, Χρήστο Νικολόπουλο.
Ο Χρήστος Νικολόπουλος θα παρουσιάσει, μέσα από τραγούδια που σημάδεψαν την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, τη γεμάτη επιτυχία πορεία του – από την πρώτη του εμφάνιση στη μουσική μέχρι τις πρόσφατες συνθέσεις του.

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ
Πασχάλης Τερζής, Γλυκερία, Κώστας Μακεδόνας,
Δημήτρης Μπάσης, Μελίνα Ασλανίδου, Γιώτα Νέγκα

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Πέμη Ζούνη

ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Χρήστος Νικολόπουλος

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ
Δεκαπενταμελής Ορχήστρα
με επικεφαλής 5 Σολίστ του μπουζουκιού.


Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Τηλ.Εισιτηρίων: 210 7282333

Χάρις Αλεξίου Τάνια Τσανακλίδου “Nouveau Sextet” από 7/2 στο ANODOS live stage


Χάρις Αλεξίου , Τάνια Τσανακλίδου και οι  “Nouveau Sextet”: Θωμάς Κωνσταντίνου, Σωτήρης Λεμονίδης, Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Δημήτρης Τσάκας, Κώστας Μερετάκης, Κώστας Κωνσταντίνου, και οι Παναγιώτης Τσεβάς, Δημήτρης Μπαρμπαγάλας θα κάνουν παρέα στη  σκηνή του " ANODOS Live Stage" από τις 7 Φεβρουαρίου .
 Μια παρέα που θα χαρίσει στο Αθηναϊκό κοινό μουσικές νύχτες γεμάτες.
μουσικούς  θησαυρός, πάθος και δύναμη, γλύκα και συγκίνηση, χιούμορ και οικειότητα, εσωτερικότητα και εξωστρέφεια
Η Χαρούλα και η Τάνια μαζί και η κάθε μία λέει στην άλλη: «Τραγούδα θέλω να σε ακούω»
Παρασκευή , Σάββατο Κυριακή  
ANODOS live stage (Πειραιώς 183)
ΤΗΛ.  21 0346 8100