Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

O Trentemølle σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

O Trentemøller, ένας από τους χαρισματικότερους μουσικούς και παραγωγούς της παγκόσμιας  ηλεκτρονικής σκηνής την τελευταία δεκαετία, έρχεται στη χώρα μας για δύο μοναδικά live shows, μαζί με τη μπάντα του, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στο Fix Factory of Sound (Θεσσαλονίκη) και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στο Gazi Music Hall (Αθήνα).
Trentemøller & band + opening acts (t.b.a.)
Πέμπτη 27/2, Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη / τηλ. 2310 500670 & 2310 504014 / www.fixfactoryofsound.gr).
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00. Τα πρώτα εισιτήρια προπωλούνται προς 20 ευρώ (περιορισμένος αριθμός). Στη συνέχεια, η προπώληση θα συνεχιστεί στα 25 ευρώ. Περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων θα διατεθεί προς 50 ευρώ (λεπτομέρειες σύντομα).
Στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, η τιμή θα είναι 30 ευρώ.
Σημεία διάθεσης: καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου,  Ticket House, Lotus Record Shop.
Παρασκευή 28/2, Gazi Music Hall (πρώην Entertainment Stage, Ιερά Οδός 7-13, Γκάζι, Αθήνα).
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00. Τα πρώτα εισιτήρια προπωλούνται προς 20 ευρώ (περιορισμένος αριθμός). Στη συνέχεια, η προπώληση θα συνεχιστεί στα 25 ευρώ. Περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων θα διατεθεί προς 50 ευρώ (λεπτομέρειες σύντομα).
Στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, η τιμή θα είναι 30 ευρώ.
Σημεία διάθεσης: καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου
Online αγορά και για τις δύο συναυλίες στο www.viva.gr

Σοκολάτα, κόκκινο κρασί και διαβήτης

Κόκκινο κρασί, σοκολάτα και φράουλες: τα συστατικά μιας αμαρτωλής απόλαυσης, ειδικά για όσους προσπαθούν να χάσουν κιλά.
Κι όμως η «αμαρτωλή τριάδα» μπορεί να δρα προληπτικά κατά του διαβήτη.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φλαβονοειδή μπορούν να ρυθμιστούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
Τα φλαβονοειδή είναι αντιοξειδωτικές ενώσεις που βρίσκονται σε φυτά, καθώς επίσης και στο τσάι, το κόκκινο κρασί και τη σοκολάτα και δρουν προστατευτικά ενάντια σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, της υπέρτασης, ορισμένων μορφών καρκίνου και της άνοιας.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο East Anglia και King’s College του Λονδίνου αποκαλύπτουν με τη μελέτη τους, ότι η πρόσληψη φλαβονοειδών σε υψηλή ποσότητα συνδέεται με χαμηλότερη αντίσταση στην ινσουλίνη και καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κύρια προστατευτική επίδραση προέρχεται από τις ανθοκυανίνες, οι οποίες βρίσκονται στις φράουλες, τα φραγκοστάφυλα, τα βατόμουρα, τα κόκκινα σταφύλια και τα μούρα.
Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of Nutrition.
«Προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 συνιστούμε στους ανθρώπους να ακολουθούν ένα υγιεινό τρόπο ζωής, με σωματική άσκηση για να διατηρούν το βάρος τους σε φυσιολογικά επίπεδα. Είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνουν πολλά φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε φλαβονοειδή. Φλαβονοειδή περιέχουν ακόμη το κόκκινο κρασί και η σοκολάτα, ωστόσο ίσως θα πρέπει κανείς να μειώσει την κατανάλωσή τους, γιατί η περίσσεια θερμίδων που περιέχεται σε αυτά αντισταθμίζει τα οφέλη» δήλωσε στη Daily Mail ο Dr Alasdair Rankin, διευθυντής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Diabetes UK..
 http://medicalnews.gr/2014/01/sokolata-kokkino-krasi-kai-diabiths/

Οι συγγραφείς του κόσμου στον "ΙΑΝΟ " Ντάνιελ Κέλμαν

Οι συγγραφείς του κόσμου στον ΙΑΝΟ

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014, 20:30

Ντάνιελ Κέλμαν

IANOS - ΣΤΑΔΙΟΥ 24, ΑΘΗΝΑ, 210 3217917

Κάθε μήνα κάποιος γνωστός ξένος συγγραφέας, με έργο μεταφρασμένο στα ελληνικά,
θα συνομιλεί με τον Ανταίο Χρυσοστομίδη για τη ζωή του, το έργο του, τη λογοτεχνία, αλλά και θέματα που άπτονται της επικαιρότητας.

Ο Ανταίος Χρυσοστομίδης συζητά αυτό το μήνα με τον γνωστό συγγραφέα Ντάνιελ Κέλμαν,
με αφορμή το βιβλίο του F (μετάφραση Κώστας Κοσμάς) που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

 F
8 Αυγούστου του 2008, μια αποπνικτικά ζεστή μέρα στις παραμονές της οικονομικής κρίσης. Ο Μάρτιν Φρίντλαντ, ένας καθολικός ιερέας που μάταια προσπαθεί να πιστέψει στο Θεό, συναντιέται για φαγητό με τον ετεροθαλή αδερφό του Έρικ, έναν καταχρεωμένο σύμβουλο επενδύσεων που φοβάται ότι από στιγμή σε στιγμή θα καταλήξει στη φυλακή· τα ψυχοφάρμακα όχι μόνο δεν τον βοηθούν, αλλά του προκαλούν τέτοιες παραισθήσεις που τον κάνουν να χάνει την επαφή του με την πραγματικότητα. Κάποιες σκιές τον προειδοποιούν για κάτι τρομερό, φαίνεται όμως η προειδοποίηση έπρεπε να απευθύνεται στον δίδυμο αδερφό του, τον Ιβάν, έμπορο τέχνης και εστέτ.
Το F αφηγείται την ιστορία τριών απατεώνων αδερφών, υποκριτών και παραχαρακτών, και την ιστορία του πατέρα τους. Όλοι τους έχουν θεμελιώσει τη ζωή τους στην απάτη, όμως μια τυχαία στιγμή μπορεί να αποβεί μοιραία για τους ίδιους και τους γύρω τους.
Το νέο μυθιστόρημα του Ντάνιελ Κέλμαν είναι ένα αριστοτεχνικά χτισμένο παιχνίδι σχετικά με τη αλήθεια και την ψευδαίσθηση, την οικογένεια, την απάτη και τη δύναμη της λογοτεχνίας, που παρέμεινε για εβδομάδες στις πρώτες θέσεις των ευπώλητων της γερμανικής βιβλιαγοράς.


O Ντάνιελ Κέλμαν γεννήθηκε το 1975 στο Μόναχο. Θεωρείται το νέο μεγάλο ταλέντο της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας. Δημοσίευσε το πρώτο του μυθιστόρημα το 1997, σε ηλικία 22 χρόνων. Έγινε πασίγνωστος στη Γερμανία το 2004 με το μυθιστόρημα Eγώ και ο Kαμίνσκι (μτφρ. Kώστας Kοσμάς, Eκδ. Kαστανιώτη, 2008), ενώ το 2005 με το μυθιστόρημα Η μέτρηση του κόσμου (μτφρ. Kώστας Kοσμάς, Eκδ. Kαστανιώτη, 2007) έμεινε για μήνες στην πρώτη θέση των ευπώλητων βιβλίων της χώρας του και μεταφράστηκε στις σπουδαιότερες γλώσσες του κόσμου. Ακολούθησε το μυθιστόρημα Φήμη (μτφρ. Kώστας Kοσμάς, Eκδ. Kαστανιώτη, 2009). Το F κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2013.
 
 

Ο Βασίλης Λέκκας για μία μοναδική εμφάνιση στο Ρυθμό Stage

O ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ
live στο ΡΥΘΜΟ STAGE
Κυριακή 26 Ιανουαρίου
Ώρα έναρξης 21.00
 
Ο Βασίλης Λέκκας για μία μοναδική εμφάνιση στο Ρυθμό Stage, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου.
Η μουσική παράσταση του Βασίλη Λέκκα στηρίζεται σε επιλογές από ένα ρεπερτόριο ιδιαίτερης σημασίας, με αναφορές στους σημαντικότερους συνθέτες του τόπου μας, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, και ο Γιάννης Μαρκόπουλος που μαζί τους ο Βασίλης Λέκκας συνεργάστηκε δισκογραφικά σε πρώτες εκτελέσεις.
Εξίσου σημαντικές είναι  οι δισκογραφικές συνεργασίες  του Βασίλη Λέκκα, με τους Γιάννη Σπάθα και Γιώργο Τρανταλίδη, εκφραστές της ελληνικής και όχι μόνο μουσικής, που  πολλά από τα τραγούδια τους θα ακουστούν στην παράσταση,  από την οποία  δεν θα λείψουν και ακυκλοφόρητα τραγούδια.
Επίσης δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αναφορές στην παράδοση, μια που ο Βασίλης Λέκκας την υποστηρίζει έμπρακτα έχοντας ηχογραφήσει παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και προτείνοντας μέσα από την δισκογραφία του νέους τραγουδοποιούς με προσανατολισμό στην παράδοση.
Πέρα από την αναφορά στους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες, η παράσταση  συγκεντρώνει και το έργο σπουδαίων ποιητών και στιχουργών όπως ο Ν. Γκάτσος, ο Οδ. Ελύτης, ο Γ. Σεφέρης, ο Γ. Ρίτσος, ο Ν. Καββαδίας, ο Μ. Γκανάς, η Λ. Νικολακοπούλου, ο Α. Δαβαράκης, ο Ε. Αρανίτσης.
 Ο Βασίλης Λέκκας με το δυναμικό λυρισμό στην ερμηνεία του αλλά και την ειλικρίνεια και την επαναστατικότητα της έκφρασης που τον διακρίνει, γίνεται ο ιδανικός εκφραστής των έργων αυτών.
Με την ιδιαίτερη σκηνική του παρουσία αλλά και τη θεατρική εμπειρία που φέρει, μας προσφέρει μια παράσταση που μεταφέρει την ένταση και τη συγκίνηση τραγουδιών που εντάσσονται στην νεότερη μυθολογία του τόπου μας.
Συνέχεια μαζί του θα βρίσκονται στη σκηνή οι μουσικοί
Σπήλιος Ζευκιλής: κιθάρα
Τάσος Ζαφειρίου: κιθάρα, μπουζούκι
Νίκος Σπάθας: κιθάρα
 Ρυθμός Stage
Κυριακή 26 Ιανουαρίου
Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη
Τηλέφωνο: 210 9750060
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος: 12€ (με μπύρα ή κρασί)

"Let's Get Funky" στο Νέο Κόσμο

BEEF JERKY & GROOVE A!LOUD
Κυριακή 2 Φεβρουαρίου
Σταυρός του Νότου Club
"Let's Get Funky"
Μια βραδιά γεμάτη groovy funky soul blues και r’n’b ήχους από τους Beef Jerky και τους Groove A!loud στο Σταυρό του Νότου club! «Μαύρες» μουσικές από δύο φρέσκες μπάντες που υπόσχονται να σας «κουνήσουν» και να σας παρασύρουν στο ρυθμό τους!

Οι Beef Jerky, ένα 7μελες funk, soul συγκρότημα από την Αθήνα, με μια εκτενή playlist από τις ρίζες της funk μουσικής του ’70 μέχρι και τα πιο μοντέρνα ακούσματα της σημερινής εποχής, ξαναδημιουργεί τα χορευτικά party μέσα σε bar ,lounges και καφέ με την ενεργεία που δείχνει στα live!
Το γκρουπ των μουσικών αποτελείται από τους:
Δήμητρα Παλιούρα – Φωνητικά
Μαρίνα Ζούρμπα - Φωνητικά
Γιώργος Ρεντόπουλος –Πλήκτρα
Κώστας Σαμπάνης – Κιθάρα
Οδυσσέας Αυγούλης – Drums
Κωστής Πολυδώρου – Σαξόφωνο
Γιάννης Βαγιανός – Μπάσο
Οι επιρροές της μπάντας κυμαίνονται από James Brown, Erykah Badu, Tower of Power, Aretha Franklin και Stevie Wonder, μέχρι νεότερες επιλογές όπως Lettuce, Joss stone, Red Hot Chilli Peppers, Daft Punk αλλά και όλα τα παρακλάδια της funk όπως disco, hip-hop, neo-soul και funk rock.

Οι Groove A!oud διασκευάζουν διάφορα μουσικά διαμάντια από την πλούσια δισκοθήκη της soul - funk σκηνής. Ήχοι του παρελθόντος αλλά κυρίως του παρόντος με στοιχεία rap σε ένα εκρηκτικό σετ από την 6μελή μπάντα που «groovάρει» το κοινό της σε κάθε της εμφάνιση.

Οι Groove A!oud είναι:
Γεωργία Αχιλλεοπούλου – Φωνητικά
Alex Fernandez – Κρουστά, Φωνητικά
Αλέξανδρος Μιχαϊλήδης – Πιάνο
Παύλος Κλεώπας – Ηλ. Κιθάρα
Δημήτρης Μπαρούτας – Μπάσο
Άκης Πετρόπουλος – Τύμπανα
Είσοδος 10 € με μπύρα/κρασί
Ώρα έναρξης: 22:00
Σταυρός του Νότου Club
Φραντζή και Θαρύπου 35-37, 117 43, Νέος Κόσμος, Τηλ. 2109226975

ΛΑνΘάνΟυΣα ΠΟΡΕΙΑ live στο " Σταυρό του Νότου Club"

ΛΑνΘάνΟυΣα ΠΟΡΕΙΑ live
Παρασκευή 31 Ιανουαρίου
Σταυρός του Νότου Club
 Η Λανθάνουσα Πορεία κλείνει 20 χρόνια παρουσίας στα ελληνικά μουσικά δεδομένα και το γιορτάζει με μια δυναμική live εμφάνιση στη μουσική σκηνή Σταυρός του Νότου club, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014.
Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε παρέα τα 20ά μας γενέθλια, οπλισμένους με πολύ κέφι και προετοιμασμένους να ακούσετε τα ΠΑΝΤΑ, σε μια επετειακή ζωντανή εμφάνιση που θα συζητηθεί (πάλι!!).

Σταυρός του Νότου Club
Φραντζή & Θαρύπου 35-27, Νέος Κόσμος - Αθήνα
Τηλ. Επικοινωνίας:  2109226975
Είσοδος: 10€ με ποτό
Ώρα προσέλευσης: 23.00
 
Λίγα λόγια για μας…

Η Λανθάνουσα Πορεία γεννήθηκε σε μια γειτονιά της Δάφνης, από 3 φίλους, το 1994 αλλά ενεργοποιήθηκε σημαντικά μετά το 1997. Το συγκρότημα ανήκει στο χώρο της ελληνόφωνης ροκ σκηνής και απαρτίζεται σήμερα από 6 μουσικούς:

Χατζηδάκης Χάρης (Ερμηνεία, Ρυθμική Κιθάρα)
Δημητριάδης Δημήτρης (Τύμπανα, Κρουστά, Ηχοληψία)
Νικολούζος Λευτέρης (Ηλ. Μπάσο)
Κατσιαδράμης Κυριάκος (Lead-Solo Κιθάρα)
Πετρίδου Σοφία (Ερμηνεία)
Σαχπασίδη Μαρία (Πλήκτρα, Ερμηνεία)

Η εξαμελής μπάντα κινείται σε ροκ ύφος διασκευάζοντας ξένες επιτυχίες από τις δεκαετίες ’80 μέχρι σήμερα και παρουσιάζοντας τραγούδια από τη δική της δισκογραφία. Στις εμφανίσεις της Λ.Π. γίνεται εμπλουτισμός των κομματιών με οπτικοακουστικά μέσα, ενώ δε λείπουν συχνά εκπλήξεις και διασκεδαστικά happenings.

Αναλυτικό βιογραφικό και πληροφορίες σχετικά με το group μπορείτε να βρείτε στους εξής δικτυακούς τόπους.

(να προστεθεί και το Facebook)

Εμφανίσεις/Συνεργασίες:

2011: Εμφανίσεις ως House Band στη φθινοπωρινή σεζόν της σκηνής Architecture live (Ζωγράφου).
2011: Μουσικοθεατρική παράσταση «Να προσέχεις τις καλές παρέες» - Συνεργασία με τους ηθοποιούς Ράνια Παπαδάκου και Δημήτρη Παπαδάτο (εμφανίσεις σε Gasbah Hall, Οξυγόνο Live, Kookoo Live).
2010: Συνεργασία με τη θεατρική ομάδα «Από Σπόντα» και δημιουργία Soundtrack για την Θεατρική Παράσταση «Δε θέλω να ξέρεις» του Παύλου Βουτσίνου (Τραγούδια «Δε θέλω να ξέρεις» και «In Denial»).
1997-2010: Εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας (ΑΝ Club, Friends’, Ostria, Αέρας, Ρυθμός Stage)

Δισκογραφία:

2010: Συμμετοχή στη συλλογή «Avatar No 2» με το τραγούδι «Όνειρα στη σιωπή» - Παραγωγή Underground Tapes
2004: Συμμετοχή στη συλλογή «Atlantis - Pure Rock I» με το τραγούδι: «Μια φωτογραφία σου και κάτι από σένα» - Παραγωγή Atlantis Records
1998: LP- «Καλό ταξίδι νύχτα» - Αυτόνομη παραγωγή (Demo Version)