Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Όταν τρώμε γρήγορα παχαίνουμε πιο εύκολα

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που όταν τρώνε κατεβάζουν το φαγητό τους σχεδόν αμάσητο. Ο μικρός χρόνος κατανάλωσης του φαγητού όμως, πέρα από το γεγονός ότι δεν βοηθάει την καλή πέψη του, σχετίζεται και με αύξηση του σωματικού βάρους.
Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι βιολογικά όταν τρώμε κάτι, το μήνυμα ότι υπάρχει τροφή και άρα κορεσμός από το στομάχι για να φτάσει στον εγκέφαλο χρειάζεται τουλάχιστον 15-17 λεπτά.
Στην ουσία λοιπόν ό,τι τρώμε μέχρι τότε είναι σαν να μην το τρώμε, καθώς δεν αισθανόμαστε ότι χορταίνουμε. Το αποτέλεσμα είναι να τρώμε περισσότερο φαγητό.
Για αυτό το λόγο άλλωστε, μπορεί να σας έχει συμβεί όταν φάτε γρήγορα το φαγητό να αισθάνεστε ότι πεινάτε κι άλλο, αλλά να τύχει κάτι (π.χ. να ανάψει κάποιος ένα τσιγάρο ή να σηκωθεί για κάτι άλλο από το τραπέζι) και επανερχόμενος στο πιάτο του, έχοντας περάσει λίγη ώρα, να αισθάνεται χορτάτος.
Πηγή: neadiatrofis.gr

«ΘΕΑΤΡΟ : Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ»1ος ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

1ος ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014

«ΘΕΑΤΡΟ : Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ»
5 - 6/2 και 12 - 13/2 2014

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΗΝΑΙΟΣ
(Ηθοποιός – Σκηνοθέτης – Καθηγητής Αγωγής του Λόγου)

Ο Στέφανος Ληναίος και το Θέατρο ΑΛΦΑ ανοίγουν τον πρώτο κύκλο σεμιναρίων, ομιλιών και διαλέξεων, παρουσιάζοντας σε αυτή την ενότητα τον προβληματισμό γύρω από τον κόσμο του θεάτρου και τις τεχνικές του.
Ποια είναι η προσωπικότητα του ηθοποιού; Πώς γίνεται η αναζήτηση του ρόλου; Ποια είναι η τεχνική του θεάτρου; Τι μας διδάσκει η σκηνή;
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, φοιτητές δραματικών σχολών, σκηνοθέτες, καθηγητές αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να διεισδύσουν στη μαγεία του θεάτρου.

Πρόγραμμα μαθημάτων

Τετάρτη 5/2 :   Εισαγωγή: Ορθόδοξο και Πειραματικό θέατρο. Επάγγελμα ή Λειτούργημα;
Οι τρεις κολόνες του θεάτρου: ο Συγγραφέας, ο Ηθοποιός και ο Θεατής.

Πέμπτη 6/2 : Κωμικό και γελοίο. Δραματικό και μελοδραματικό. Η αμεσότητα και η ευκολία στην ερμηνεία. Η προσθήκη και η αλλοίωση στο κείμενο. Η σιωπή και η κίνηση.

Τετάρτη 12/2 : Η ερμηνεία του ρόλου. Ο τονισμός, η ένταση και η υπερένταση. Το πρόσωπο, η φωνή, το σώμα. Νατουραλισμός – Ρεαλισμός - ελευθερία στο θέατρο.

Πέμπτη 13/2: Η αγωγή του λόγου. Ορθοφωνία και Αναπνοή στην ομιλία. Άσκηση και ιδιωτική ζωή του καλλιτέχνη. Η ερμηνεία σήμερα. Θέσεις και απόψεις των θεατών.

Στοιχεία Διεξαγωγής Σεμιναρίου:

Παρακολούθηση
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο Θέατρο ΑΛΦΑ (Πατησίων 37 - απέναντι από το Πολυτεχνείο)  τις ημερομηνίες:
5, 6, 12 & 13/2 και ώρα 7 – 9 μ.μ.
Μετά τη λήξη κάθε μαθήματος θα ακολουθεί ολιγόλεπτη συζήτηση.
Η βιντεοσκόπηση ή ηχογράφηση των μαθημάτων απαγορεύεται.

Βεβαίωση συμμετοχής θα δίνεται σε όσους έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον τα τρία από τα τέσσερα μαθήματα του κύκλου.

Κόστος συμμετοχής : 40 ευρώ συνολικά.

Δηλώσεις συμμετοχής :
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως 4 Φεβρουαρίου 2014 στο theatroalpha@gmail.com και στο τηλέφωνο 698-2259344
(Ώρες : 10 π.μ. – 2 μ.μ. καθημερινά και Σαβ/κο). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η Νατάσα Θεοδωρίδου 12/4 στη Κωνσταντινούπολη.

Στη Τουρκία θα βρεθεί η Νατάσα Θεοδωρίδου στις 12 Απριλίου για μια μοναδική συναυλιακή βραδιά στο Haliç Congress Center στην Κωνσταντινούπολη.
Η λαϊκή ερμηνεύτρια θα τραγουδήσει για πρώτη φορά στη γειτονική χώρα παρουσιάζοντας τα τραγούδια της από την μέχρι τώρα πολύ καλή δισκογραφική της διαδρομή. 

Τα λουλούδια στη κυρία από μένα...

Τα λουλούδια στη κυρία από μένα τραγουδάει ο ΛΕ-ΠΑ αλλά το κάνει και πράξη στο " FRANGELICO". Η φωτο τα λέει όλα.

Ο Αντύπας στη πρεμιέρα του " 2ΝΑΪΤ" στο Βοτανικό



Δίπλα δίπλα ο " ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ" με το " 2ΝΑΪΤ" στη Ιερά Οδό  που άνοιξε τις πύλες του στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας το Σάββατο 25/1 .
Ο Αντύπας λοιπόν που τραγουδάει στο " ΒΟΤΑΝΙΚΟ" με την Αγγελική Ηλιάδη και το Νίκο Κουρκούλη  έκανε μια βολτούλα από το όμορφο Αθηναϊκό club γιατί έχει δικαίωμα να διασκεδάσει και ο ίδιος .

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη φινάλε 1η Φεβρουαρίου

Την τελευταία της παράσταση θα δώσει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη το Σάββατο 1/2 στο " ANODOS live stage"  κλείνοντας έτσι τον κύκλο των εμφανίσεων της στην οδό Πειραιώς .
 Πειραιώς 183, Tήλ: 2103468100

O Αριέλ Ιμπαγάσα διασκέδασε στο " POSIDONIO"

Ιμπαγάσα -Αργυρός


Kωνσταντίνος Αργυρός , Ελένη Χατζίδου, Πωλίνα Χριστοδούλου , Παρις  και οι KINGS αποτελούν σίγουρα μια πολύ καλή καλλιτεχνική παρέα που χαρίζει μοναδική διασκέδαση στο  "POSIDONIO".
 Το παρόν τους δίνουν βέβαια για να διασκεδάσουν και oi  επώνυμοι .
 Ένα από τα τελευταία βράδια διασκέδασε και ο Αριέλ Ιμπαγάσα