Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ο Κωστής Μαραβέγιας με τη ...Λόλα στο Πειραία


ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ! ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ PASSPORT

Ο Κωστής Μαραβέγιας, επισκέπτεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον Πειραιά με ακουστικά όργανα και ρεμπετο-τυμπανοκρουσίες.

Μετά την κυκλοφορία του νέου του cd-ζωντανή ηχογράφηση από τις δυο sold out καλοκαιρινές συναυλίες του στο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, κι από τις πολύ επιτυχημένες του εορταστικές εμφανίσεις στην Αθήνα στο ΑΝΟΔΟΣ Live Stage, επιστρέφει στον Πειραιά και προσκαλεί το κοινό να χορέψει, να τραγουδήσει και να μερακλώσει για μια ακόμη μοναδική ρεμπετάλ βραδιά, την Κυριακή 2 Μαρτίου στο PASSPORT.

Τραγούδια από το ξεκίνημά του μέχρι τις ιστορίες της “Λόλας”, τραγούδια όπως δεν τα έχετε ξανακούσει ποτέ, βγαλμένα από τεκέ και παλιοπειραιώτικο ντουμάνι, διασκευές από τραγούδια που αγαπά και τραγουδάει χρόνια τώρα, κρυφά, σε ρεμπετάδικα του Νέου Ηρακλείου και των Κάτω Εξαρχείων. 

Αλλά όχι μόνο. Τα τραγούδια του ερμηνευμένα με το μοναδικό τρόπο του Κωστή Μαραβέγια και με τη βοήθεια των εξαιρετικών μουσικών της μπάντας του: Νίκος Αγγλούπας (μπαγλαμάς), Άγγελος Αγγελίδης (τζουράς και ακουστική κιθάρα), Jim Staridas (ακορντεόν), Κρίτωνας Μπελλώνιας (τύμπανα) και Μιχάλης Καλκάνης (κοντραμπάσο).

 Πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωντανή αυτή εμφάνιση αναλαμβάνει ο φίλτατός του Αλκαίος Σουγιούλ σε μπουζούκι και φωνή, καθώς και η τραγουδίστρια Μαρία Βασιλοπούλου.
Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιά, τηλ. 2104296401

"Οι Δαιμονισμένοι" τελευταίες παραστάσεις


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
των ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΩΝ
από το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ
σε Σκηνοθεσία ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ

 Στις 9 Μαρτίου κλείνει ο κύκλος των παραστάσεων της πετυχημένης θεατρικής παρουσίασης του αριστουργήματος του Φ. Μ. Ντοστογιέφσκι "Οι Δαιμονισμένοι".
Μια παραγωγή που έγινε δεκτή με κολακευτικά σχόλια από κοινό και κριτικούς.
Υμνήθηκε για τις "θαυμαστές ερμηνείες των ηθοποιών", ενός καλογυμνασμένου δωδεκαμελούς συνόλου, για "την λιτή αλλά εμπνευσμένη εικαστική αντιμετώπιση", την "ατμοσφαιρική μουσική", τους "υποβλητικούς φωτισμούς", την "νεωτερίστικη” σκηνοθετική ανάγνωση" ενός  ζωντανού αφηγηματικού θεάτρου.
Μια αδρή προσέγγιση του κόσμου της πρώιμης επαναστατικής ιδεολογίας. Μια προσέγγιση στην εποχή που "ο Θεός πέθανε" και το σύστημα πολιτικών αξιών άρχισε να δείχνει τα σημεία παρακμής του. Τώρα που ζούμε την απόλυτη πτώση και είναι ολοφάνερη η σήψη, μήπως είναι περισσότερο από ποτέ χρήσιμο να αναγνωρίσουμε τις αιτίες που τη γέννησαν;


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Μετάφραση: ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σκηνοθεσία – Δραματουργική Επεξεργασία: ΣΤΑΥΡΟΣ Σ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ

Κοστούμια: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΤΖΙΚΩΦ

Μουσική: ΜΙΝΩΣ ΜΑΤΣΑΣ

Φωτίσμοι: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ

Φωτογραφίες: ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΕΤΖΟΥΜΗ

Επιμέλεια Αφίσας: ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΕΚΚΟΣ

Βοηθός Σκηνοθέτη: ΕΦΗ ΡΕΥΜΑΤΑ

Β’ Βοηθός Σκηνοθέτη: ΛΥΔΙΑ ΤΣΑΚΑΛΑΚΗ


Με τους:

ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΤΟΥΠΗ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΤΑΥΡΟΥ -ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΖΗΣΗ
 ΚΕΡΑΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΙΚΥ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ -ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΟ-ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΦΑΙΣ
 ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΠΑΛΑΜΩΤΗ -ΣΤΑΘΗ ΜΑΝΤΖΩΡΟ
 ΕΦΗ ΡΕΥΜΑΤΑ Και τον: ΚΩΣΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ





 Ημέρες – Ώρες παραστάσεων

ΠΕΜΠΤΗ  7 μ.μ.,
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  8.30 μ.μ.,
ΣΑΒΒΑΤΟ  9.00 μ.μ.,
ΚΥΡΙΑΚΗ  6.30 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 20 ευρώ και 10 ευρώ (για ανέργους, για φοιτητές, νεανικό έως 18 ετών και άνω των 65 ετών).
Μόνο την Πέμπτη και την Κυριακή, γενική είσοδος 15 ευρώ και 10 ευρώ (για ανέργους, για φοιτητές, νεανικό έως 18 ετών και άνω των 65 ετών).

Διάρκεια παράστασης
160 λεπτά περίπου.

Ωράριο ταμείου
Όλες τις μέρες 11:00πμ – 22:00μμ


ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ / ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΕΥΜΟΛΠΙΔΩΝ 45, ΓΚΑΖΙ (δίπλα στο μετρό Κεραμεικού)
Τηλ.: 210-3464380
Ε-mail: e.theatrou@gmail.com

«Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα στο Βόλο

Με το έργο  «Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, ξεκινούν Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014, στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής,   οι πρωινές παραστάσεις  για μαθητές σχολείων της Παιδικής Σκηνής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου
 Η πρεμιέρα της παράστασης για το ευρύ κοινό θα δοθεί το Σάββατο 8 Μαρτίου, στις 21.00, στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, ενώ προγραμματίζονται και παραστάσεις για το Σάββατο βράδυ και  τα πρωινά της Κυριακής στις 11.00.
 Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης για  το 2014, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Η παράσταση, σε μετάφραση της Ιουλίας Ιατρίδη,  ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του αναπληρωματικού Διευθυντή του ΔΗ.Πε.Θε. Δημήτρη Δακτυλά με την ερμηνεία    γνωστών  και νεότερων  ηθοποιών  της πόλης και με την πολύτιμη  σύμπραξη  των διευθυντών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και της Δημοτικής Σχολής Χορού, καθώς  και μουσικών –καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.
Αναλυτικά οι συντελεστές της παράστασης είναι : Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δακτυλάς(Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δη.Πε.Θε Βόλου).Μουσική: Νίκος Αδρασκέλας, έκτακτη συμμετοχή Ανδρέας, Μιμαίος ( Διευθυντής σπουδών Δημοτικού Ωδείου Βόλου). Χορογραφίες: Άντζελα Καλαντζή.(Διευθύντρια Δημοτικής Σχολής Χορού.).Σκηνικά- Κοστούμια: Νικολέτα Καίση. Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Παπαδόπουλος. Βοηθός σκηνογράφου: Ολίνα Μανωλοπούλου. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης):Μάρθα Παπαθανασίου, Ειρήνη Κουτρουμάνου, Αποστόλης Τσιρώνης, Γιάννης Κολόι, Σταμάτης Παγασαίος, Κώστας Τσιάκας, Λήδα Τουλουμάκου, Τόμμυ Παπανικολάου , Χριστόφορος Μακατσώρης και Στέργιος Μπαρές. Συμμετέχουν οι μουσικοί-καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Βόλου:Πιάνο :Κάτια Τζιουμάκη, Φλάουτο: Ελευθερία Φραγκουδάκη, Βιολοντσέλο: Θέμης Βαγενάς , Κιθάρα: Αργύρης Μπατσκίνης .Επίσης συνεργάζονται  στην κατασκευή σκηνικών οι  Αργύρης Ζήσης, Θανάσης Ματσαγκιάς, ο  ηλεκτρολόγος Κώστας Τατάκος και στον ήχο ο  Βασίλης Σταμόπουλος. Υπεύθυνη Σχολικών Παραστάσεων η  Πέπη Αγραφιώτου. 
Για την κράτηση θέσεων μαθητών σχολείων στο τηλ. 2421082870 (κα Αγραφιώτη) και για το κοινό στο «Δίαυλο», τηλ. 2421025363.

Ο Στέλιος Διονυσίου τραγουδάει Ζωή Τηγανούρια .

Ο Στέλιος Διονυσίου επιστρέφει στα δισκογραφικά δρώμενα . 
Αυτή τη φορά θα μας παρουσιάσει τραγούδια σε μουσική της Ζωής Τηγανούρια και στίχους της Ευανθίας Μάγνη