Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Αλεξίου- Τσανακλίδου μουσικά ταξίδια στην Πειραιώς


Είναι σίγουρα μια δυνατή απολαυστική  συνεργασία γεμάτη από λατρεμένα διαχρονικά τραγούδια .
Η συνύπαρξη στην ίδια  σκηνή της Χάρις Αλεξίου με την Τάνια Τσανακλίδου αποτελεί μια ξεχωριστή πρόταση για τους πιστούς του καλού Ελληνικού μας τραγουδιού.
 Εκεί λοιπόν στο " ANODOS Live Stage" το μουσικό ταξίδι είναι μεγάλο από δύο ερμηνεύτριες με μεγάλη προσφορά στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου μας.
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο οι νύχτες στην οδό Πειραιώς είναι μοναδικές και αξέχαστες.
 Πειραιώς 183
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3468100

O Παντελής Θαλασσινός «Ανοιχτή Ακρόαση» με Λάρισα Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη


Ο Παντελής Θαλασσινός μαζί με τη Νάνα Μπινοπούλου και όλη την παρέα,  θα  εμφανιστούν στη Λάρισα στις 7 Μαρτίου, και στα Ιωάννινα στις 8 Μαρτίου.
Επίσης θα εμφανιστούν για τέσσερις βραδιές στο υπέροχο Love Casual living, και περιμένει τους φίλους του, στη Θεσσαλονίκη,  για να τραγουδήσει και να επικοινωνήσει το καινούργιο του διπλό CD «Ανοιχτή Ακρόαση», με τα πιο γνωστά του τραγούδια, το οποίο ηχογραφήθηκε παρουσία κοινού.
Φυσικά, όχι μόνο αυτά. Θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα,  που με τον μοναδικό τρόπο του, εναλλάσσει το ροκ με το παραδοσιακό, ερμηνεύοντας τραγούδια από την εποχή των Λαθρεπιβατών μέχρι σήμερα, αλλά και κομμάτια σπουδαίων συνθετών, όπως του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι, Ηλία Ανδριόπουλου, Γιάννη Μαρκόπουλου,  και άλλων.Δε θα λείπουν βέβαια και τα ανέκδοτα τραγούδια, που ακουστούν για πρώτη φορά.
Παρασκευή 7 Μαρτίου ΛΑΡΙΣΑ - ΜΥΛΟΣ
Σάββατο 8 Μαρτίου ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Πολυχώρος ΑΓΟΡΑ
Παρασκευές 14 & 21 Μαρτίου και Σάββατα 15 & 22 Μαρτίου ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, LOVE CASUAL LIVING

«Λυπήσου αυτούς που δεν ονειρεύονται» στο " Σταυρό του Νότου"


Ο  Θάνος  Μικρούτσικος, ο  Γιάννης  Κότσιρας και η Ρίτα Αντωνοπούλου, μετά τις πολύ επιτυχημένες παραστάσεις τους , συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους στη Κεντρική σκηνή του ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ κάθε Παρασκευή από 14 Μαρτίου.
 Ενώνουν τις φωνές και τη ψυχή τους και αφηγούνται τις πιο δυνατές στιγμές της σύγχρονης ελληνικής τραγουδοποιίας.
Υπενθυμίζουν το επίκαιρο πολιτικό τραγούδι, ανατρέχουν στους μεγάλους ποιητές και ζωντανεύουν με σεβασμό το γνήσιο λαϊκό τραγούδι.
 «Η τέχνη δεν αλλάζει τον κόσμο αλλά μπορεί να τον κάνει καλύτερο, να του μιλήσει για τις ουσιαστικές αξίες, με τις οποίες αξίζει να ζήσουμε»
λέει ο Θάνος Μικρούτσικος και συνεχίζει «το κατακερματισμένο εμείς δεν βγάζει πουθενά» έτσι και στις κρίσιμες στιγμές η ουσία έβγαινε από τη συλλογικότητα και οι συσπειρωμένες παρέες έγραφαν ιστορία.


 Θάνος Μικρούτσικος, Γιάννης Κότσιρας, Ρίτα Αντωνοπούλου
«Λυπήσου αυτούς που δεν ονειρεύονται»
Θύμιος Παπαδόπουλος: πνευστά, ενορχηστρώσεις
Άκης Κατσουπάκης:, πιάνο, ενορχηστρώσεις
Άκης Γαβαλάς: τύμπανα
Γιάννης Γρυπαιος: Μπάσο
Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι
Κώστας Μιχαλός: Κιθάρα
Επιμέλεια ήχου: Γιώργος Κορρές
Παραγωγή: Cricos Productions info@cricos.gr & Menta Art Events info@menta3.com

 Χώρος: ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ < Κεντρική σκηνή >
Φραντζή και Θαρύπου 35 – 37 / Ν. Κόσμος
Ημερομηνία: Παρασκευή 14 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 22.30
Πληροφορίες/κρατήσεις: 210 9226975, www.stn.gr
Τιμές: 15 ευρώ είσοδος με ποτό
 Προπώληση:VIVA .gr
 

Πρεμιέρα Μακρόπουλος Γιαννιάς 7/3 στο " ROMEO"


Ανοίγει τις πύλες του στη νυχτερινή διασκέδαση της Αθήνας στις 7/3  το "ROMEO" στη παραλία Ποσειδώνος . Από την πίστα του θα παρουσιάζει τον Νίκο Μακρόπουλο και τον Γιώργο Γιαννιά .
Μαζί τους ο Βασίλης Δήμας και ο Γιάννης Κρητικός.
Καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος : Μπάμπης Μαραγκός , Παναγιώτης Αποστολίδης
 Ημέρες λειτουργίας : Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή
Διεύθυνση : Ελληνικού 1, Παραλία Ελληνικού
Τηλέφωνα επικοινωνίας reserve: 2108945345, 2108941893
Ώρα έναρξης 11.00μμ

Φινάλε για Αντύπα Αγγελική Ηλιάδη και Νίκο Κουρκούλη


Aντύπας , Αγγελική Ηλιάδη και Νίκος Κουρκούλης αποχαιρέτησαν το περασμένο Σάββατο το Αθηναϊκό κοινό, για αυτή την χειμερινή περίοδο,  με μια πολύ όμορφη τελευταία εμφάνιση από την πίστα του " ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ"

Οι Wonky Doll and the Echo 6/3 στο Κεραμεικό

WONKY DOLL AND THE ECHO
LIVE @ ZERO
Πέμπτη 06.03
Special guests
SKINNER BOX

 Οι Wonky Doll and the Echo  μετά από μια σειρά εμφανίσεων σε φεστιβάλ και συνεργασίες με ελληνικά και ξένα συγκροτήματα επιστρέφουν στις live εμφανίσεις την Πέμπτη 6 Μαρτίου.
Με υλικό από το πρώτο album τους Pleasant Thoughts αλλά και νεο, ακυκλοφόρητο υλικό, oι Wonky Doll and the Echo ετοιμάζουν ένα δυνατό live set, όπως μας έχουν συνηθίσει.
Την συναυλία θα ανοίξει το alternative rock συγκρότημα Skinner Box που τον Μάρτιο του 2013 κυκλοφόρησαν, μέσα από το γερμανικό  label “AF Music” το πρώτο τους EP “Life is chemistry”.
Οι Wonky Doll and the Echo παρουσιάζουν το βίντεο του νέου τους τραγουδιού Strange Land και μας εισάγουν στον καινούριο τους ήχο οδηγώντας μας σε σκοτεινότερα και πιο θόρυβώδη μονοπάτια γεμάτα ένταση και παραμορφωμένα riff, χωρίς να χάνουν την μελωδικότητα τους, δημιουργώντας μια επιβλητική ατμόσφαιρα .
 
Το video για το “Strange Land”:
 
06.03
WONKY DOLL AND THE ECHO
LIVE @ ZERO
M. Αλεξάνδρου 120, Κεραμεικός
  special guests
SKINNER BOX
  DOORS OPEN 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ 5€

Στέλιος Διονυσίου "Εσένα αγάπησα

Επιστρέφει στη δισκογραφία ο Στέλιος Διονυσίου με μια εκπληκτική μπαλάντα με τίτλο "Εσένα αγάπησα" (ακούστε το εδώ)
Το κομμάτι αυτό είναι προάγγελος της νέας δισκογραφικής δουλειάς του που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα, όπου την μουσική υπογράφει η Ζωή Τηγανούρια και τους στίχους η Ευανθία Μάγνη - το ακτύπητο καλλιτεχνικό δίδυμο που το τελευταίο διάστημα μας έχει εκπλήξει!

Ελένη Τσαλιγοπούλου Μελίνα Κανά συνεχίζουν στο Νέο Κόσμο


Η ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ και η ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ
συνεχίζουν στο Σταυρό του Νότου κάθε Σάββατο! 
 Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Μελίνα Κανά συνεχίζουν τις παραστάσεις τους στο Σταυρό του Νότου παρουσιάζοντας με μεγάλη επιτυχία μια παράσταση με τα πιο αγαπημένα τους τραγούδια πειράζοντάς τα ευγενικά με άποψη και αισθητική.
 Τραγούδια των σημαντικότερων τραγουδοποιών και συνθετών, τραγούδια που αγάπησαν αλλά δεν δισκογράφησαν ποτέ, τραγούδια κρυμμένα αλλά και αγαπημένα τους από τα παλιά. Τραγούδια της Σμύρνης, ρεμπέτικα, λαϊκά, τραγούδια της παράδοσης που παρουσιάζονται με μία υπέροχη μπάντα που πειραματίζεται συνεχώς με νέους ήχους και τρόπους τα τελευταία 3 χρόνια.
Μαζί τους οι μουσικοί:
Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου – κιθάρες, μαντολίνο
Βαγγέλης Καλαμάρας – τύμπανα
Αριστείδης Χατζησταύρου – κιθάρες
Χάρης Κελλάρης – κοντραμπάσο
και όμορφη έκπληξη ο αγαπημένος τους Δημήτρης Μυστακίδης  -            μπουζούκι, τζουράς, λαούτο, κιθάρα
 Ώρα έναρξης: 10.30μμ 
Φραντζή 14, Νέος Κόσμος - Αθήνα
Τηλ. Επικοινωνίας για το Σταυρό του Νότου: 2109226975
www.stn.gr
Είσοδος: 15€ με ποτό

Ο Μύρωνας Στρατής με τον Ησαΐα Ματιάμπα 6/3 στη Γλυφάδα


Ο Μύρωνας Στρατής με τον Ησαΐα Ματιάμπα μετά από ενάμιση χρόνο sold out εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα, είναι πανέτοιμοι για νέες… περιπέτειες! Επόμενος σταθμός το OPUS στη Γλυφάδα, την Πέμπτη 6 Μαρτίου.
 Ο Μύρωνας και ο Ησαΐας, ο καθένας με την δική του ξεχωριστή προσωπικότητα αλλά και οι δύο μαζί, ανακαλύπτουν τις κοινές μουσικές τους αγάπες και ετοιμάζουν ένα κεφάτο, εξαντλητικό, νεανικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.

Σε μια διαδρομή που ξεκινά από δυνατές rock κιθάρες και λοξοκοιτάζει την disco, οι δύο νεαροί τραγουδοποιοί παρουσιάζουν τα δυνατά προσωπικά τους τραγούδια και ξαφνιάζουν με αναπάντεχες διασκευές.
 Dance εκρήξεις, rocknroll επιδρομές, kitscherella αιφνιδιασμοί, λάτιν ανορθόδοξος πόλεμος, ρουκέτες από τα 90’s, … πάνω απ’ όλα… και όλα για όλα… κανείς δεν θα μείνει αλώβητος ή τουλάχιστον καθιστός!
 Ο Μύρωνας και ο Ησαΐας όπως δεν τους έχετε ξαναδεί… χωρίς κανόνες και με ανεξέλεγκτες dance διαθέσεις στο OPUS στη Γλυφάδα.
 Ώρα έναρξης: 23.00
Opus Inner Pleasure
Μεταξά 48 και Πανδώρας 9, Γλυφάδα 
Τηλ.: 210 8980050

Μίλτος Πασχαλίδης Μιρέλα Πάχου στη Θεσσαλονίκη


ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 9, 23, 30  ΜΑΡΤΙΟΥ / ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ
 Ο Μίλτος Πασχαλίδης επιστρέφει για 3 Κυριακές του μάρτη (9, 23, 30) στη Ζωντανή Μαύρη Τρύπα Συνοδοιπόρος σ αυτή την βραδιά, η Μιρέλα Πάχου.

Πλησιάζοντας επικίνδυνα τα 20 χρόνια στη δισκογραφία, ο Μίλτος Πασχαλίδης βρίσκει αφορμές για απολογισμους και θυμάται τραγούδια «αδικημένα» από τις ζωντανές εμφανίσεις του τα τελευταία χρόνια.
Μαζί του σ αυτό το παιγνίδι της μνήμης συμπράττει η  Μιρέλα Πάχου, με το πιάνο, το ακορντεόν και τη φωνή της.  (περισσότερα στο συνημμένο δελτίο τύπου)

INFO
Ζωντανή Μαύρη Τρύπα
Βαίου 5, Πλατεία Μοριχόβου, Λαδάδικα
Προσέλευση: 21:30,    Έναρξη: 22:30
Τηλ κρατήσεων: 2310510081
Εισιτήριο θεάματος 10€, Φοιτητικο, ανέργων: 8€

«Γυναίκα… Μάνα και Αδελφή…» 8/3 στο " ΧΥΤΗΡΙΟ"



Ο Νίκος Αβαγιανός παρουσιάζει τη μουσική παράσταση:
 «Γυναίκα… Μάνα και Αδελφή…»



Με τους Λυδία Σέρβου, Λένα Φίλιππα, Αθηνά Δημητρακοπούλου & Νίκο Αβαγιανό

 Στις 8 Μαρτίου, την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, ο Νίκος Αβαγιανός παρουσιάζει τη  Λυδία Σέρβου, τη Λένα Φίλιππα και την Αθηνά Δημητρακοπούλου στην παράσταση «Γυναίκα… Μάνα και Αδελφή…». Όσα τραγούδια εμπεριέχουν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο έστω και μία από τις αμέτρητες πτυχές της γυναίκας (μάνα, αδελφή, φίλη, ερωμένη, νοικοκυρά, ηρωίδα), θα ακουστούν το συγκεκριμένο Σαββατόβραδο από τρεις εξαιρετικές γυναικείες φωνές, οι οποίες, μαζί με τον διοργανωτή της παράστασης Νίκο Αβαγιανό έχουν φροντίσει να ικανοποιήσουν τα μουσικά γούστα τόσο των γυναικών, όσο και των ανδρών. Η μουσική επιμέλεια και τα πλήκτρα ανήκουν στον μοναδικό Γιώργο Τσοκάνη.
 
 Τραγουδούν: Λυδία Σέρβου, Λένα Φίλιππα, Αθηνά Δημητρακοπούλου, Νίκος Αβαγιανός. Μουσική επιμέλεια – πλήκτρα: Γιώργος Τσοκάνης


 Σάββατο 8 Μαρτίου 2014
Ώρα έναρξης: 22.00

Είσοδος: 10€ με μπύρα ή κρασί.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΧΥΤΗΡΙΟ

Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός (στάση μετρό: Κεραμεικός)
τηλ.: 2103412313

«Η Έλλη ...και τα φεγγάρια της» στο Gazarte


Η Έλλη Πασπαλά επανέρχεται  τις Πέμπτες του Μαρτίου στο Gazarte  παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα γεμάτο από σπουδαία τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών.
Σ ‘αυτές τις βραδιές, η Έλλη θα μας θυμήσει σημαντικές στιγμές που αποτέλεσαν  σταθμούς στην πορεία της, με τραγούδια που είτε  πρωτοτραγούδησε, είτε τ’ αγαπήσαμε μέσα από τον τρόπο που τα ερμήνευσε.Έτσι θ ‘ ακουστούν τραγούδια από   Χατζιδάκι, Ξαρχάκο,Καλαντζόπουλο , Σέμση , κάποιες διασκευές σε παλιά ρεμπέτικα  αλλά και κομμάτια των Τομ Γουέιτς, Λέοναρντ Κοέν,Βαν Μόρισον και άλλων.
Φυσικά,ένα μέρος του προγράμματος είναι αφιερωμένο στην σπουδαία τραγουδοποιό Joni Mitchell σαν συνέχεια των επιτυχημένων παραστάσεων  που έδωσε η Έλλη Πασπαλά πρόφατα στο Gazarte προς τιμήν της .
Πλαισιωμένη από  5 σπουδαίους  μουσικούς, τον David Lynch(σαξόφωνα), τον Tάκη Φαραζή(πιάνο), τον Γιώργο Λιμάκη(κιθάρες), τον Γιώτη Κιουρτσόγλου(ηλεκτρικό μπάσο) και τον Μιχάλη Καπηλίδη(τύμπανα) η Έλλη Πασπαλα υπόσχεται να μας χαρίσει ένα ονειρεμένο δίωρο πρόγραμμα στον ζεστό και ανακαινισμένο χώρο του Gazarte  !
Μουσική επιμέλεια: David Lynch.
Τηλ : 210-3460347

Ο Γιώργος Μαζωνάκης γιόρτασε τα γενέθλια του στο GAZOO EVENTS

Την  Τρίτη 4 Μαρτίου, ο Γιώργος Μαζωνάκης συμπλήρωσε  το 42ο έτος της ηλικίας του και γιόρτασε τα γενέθλια του με αγαπημένα πρόσωπα στο GAZOO EVENTS.  Φίλοι και συνεργάτες βρέθηκαν στο party για να του ευχηθούν από κοντά και να σβήσουν μαζί του τα κεράκια της γενέθλιας τούρτας του!