Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ο Γιάννης Χαρούλης στο " ΒΟΤΑΝΙΚΟ Live stage"

Tο Γιάννη Χαρούλη  θα παρουσιάσει από την σκηνή του ο " ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ Live stage"
Ο αγαπημένος ερμηνευτής της νέας καλλιτεχνικής γενιάς θα πραγματοποιήσει για δύο βράδια " 24 και 25 Μαρτίου" ένα μουσικό δρομολόγια με τις προσωπικές του επιτυχίες χωρίς να λείψουν  από το πρόγραμμα του και τραγούδια σημαντικών δημιουργών
Ιερά Οδός 72 και Σπύρου Πάτση
Τηλ. 2103473835
Μαζί του: Κωνσταντής Πιστιόλης, πνευστά Μιχάλης Πορφύρης, τσέλο Παύλος Συνοδινός, ηλεκτρική κιθάρα Πάνος Τόλιος, τύμπανα Ηχοληψία: Γιάννης Παξεβάνης, Νίκος Κωνσταντάκης Σχεδιασμός φώτων: Γιώργος Τέλλος Ώρα έναρξης 22.00 | Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30 Περιορισμένες θέσεις καθήμενων στο πάνω διάζωμα, κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης Εισιτήρια προπωλούνται από Τετάρτη 12 Μαρτίου Πληροφορίες & κρατήσεις: BOTANIKOΣ LIVE STAGE Ιερά Οδός 72 & Σπύρου Πάτση, Τηλέφωνο 210 3473835, info@votanikos.gr Πηγή: www.ogdoo.gr

Μαζί του: Κωνσταντής Πιστιόλης, πνευστά Μιχάλης Πορφύρης, τσέλο Παύλος Συνοδινός, ηλεκτρική κιθάρα Πάνος Τόλιος, τύμπανα Ηχοληψία: Γιάννης Παξεβάνης, Νίκος Κωνσταντάκης Σχεδιασμός φώτων: Γιώργος Τέλλος Ώρα έναρξης 22.00 | Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30 Περιορισμένες θέσεις καθήμενων στο πάνω διάζωμα, κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης Εισιτήρια προπωλούνται από Τετάρτη 12 Μαρτίου Πληροφορίες & κρατήσεις: BOTANIKOΣ LIVE STAGE Ιερά Οδός 72 & Σπύρου Πάτση, Τηλέφωνο 210 3473835, info@votanikos.gr Πηγή: www.ogdoo.gr

Aντύπας Αγγελική Ηλιάδη στη Nέα Υόρκη


Στην Αστόρια στη Νέα Υόρκη θα χαρίσουν ξεχωριστές κεφάτες βραδιές στο " BALLROOM"  ο Ατύπας  με την Αγγελική Ηλιάδη μαζί τους και η Aphrodite Vlaserou
Μετα την συνεργασία τους στο " ΒΟΑΤΝΙΚΟ" θα βρεθούν στην Αμερική όπου 14,15, 21 και 22 Μαρτίου θα πατήσουν δυνατά τα γκάζια του κεφιού για τους Έλληνες της διασποράς.
 36-08 33rd Street, Astoria, New York 11106
+1 718-255-6921

Φινάλε για Στέλιο Ρόκκο και Νατάσα Θεοδωρίδου.


Μετά από πέντε μήνες όμορφης συνεργασίας η Νατάσα Θεοδωρίδου με τον Στέλιο Ρόκκο , τον Κώστα Μαρτάκη και την Θωμαή Απέργη  αποχαιρετούν την χειμερινή σαιζόν στις 22 Μαρτίου στο " ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ " στην οδό Πειραιώς.

Ο Νίκος Κουρκούλης 29/3 στη Καβάλα

Στην Καβάλα θα δώσει το παρόν  του ο Νίκος Κουρκούλης 29 Μαρτίου  για να παρουσιάσει μια ξεχωριστή μουσική  βραδιά με τραγούδια μέσα από την προσωπική δισκογραφική του διαδρομή όπως και άλλα λατρεμένα τραγούδια .
 Εκεί στο " Versus Live" το κοινό της όμορφης Βορειοελλαδίτικης  πόλης θα ζήσει μια ξεχωριστή νύχτα διασκέδασης.
Τηλ 6930954000

«Γιάννης Πάριος - Όλα» στο Pantheon

Τον Απρίλιο το Pantheon υποδέχεται τον Γιάννη Πάριο.  Με γενικό τίτλο «Γιάννης Πάριος - Όλα» θα παρουσιάσει από τις 4 Απριλίου, και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τις κορυφαίες στιγμές και τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μακρόχρονης καριέρας του αλλά και πάρα πολλά τραγούδια από σημαντικούς Έλληνες συνθέτες. 
Τον Γιάννη Πάριο θα συνοδεύει 15μελής ορχήστρα και 24μελής χορωδία.
Ημέρες / Ώρες παραστάσεων: Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή
Ώρες:Παρασκευή & Σάββατο: 21.30, Κυριακή: 20.30
Online κρατήσεις εισιτηρίων: athenspantheon.com, tickethour.com και σε επιλεγμένα καταστήματα Vodafone
Τηλεφωνικές κρατήσεις: Pantheon Theater: 210 3471111
  Pantheon Theater
Πειραιώς 166, Αθήνα

Σαν σήμερα 12 Μαρτίου του 2005 έφυγε ο Σταύρος Κουγιουμτζής .



Σαν σήμερα 12 Μαρτίου του 2005 έφυγε από τη ζωή ο μουσικοσυνθέτης των μεγάλων επιτυχιών Σταύρος Κουγιουμτζής .
Γεννήθηκε το 1932 σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στο Επταπύργιο, κοντά στις φυλακές του Γεντί Κουλέ .. Μικρασιάτης στην καταγωγή που έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Θεσσαλονίκη  την πόλη που τόσο αγαπούσε.



Πρώτα βήματα
Μπήκε στο χώρο της μουσικής σε ηλικία 15 ετών, με σπουδές στη Σχολή πιάνου του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Το 1952, για λόγους βιοπορισμού, αρχίζει να εργάζεται ως πιανίστας σε νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης. Έγραψε το πρώτο του τραγούδι «Περιστεράκι» το 1960 με το οποίο συμμετείχε στο Φεστιβάλ του ΕΙΡ, με ερμηνεύτρια τη Ζωή Κουρούκλη.

Γράφει την επιτυχία 'Μη μου θυμώνεις μάτια μου', που ερμηνεύει αρχικά η Χορωδία Φ.Ε.Μ. και στη συνέχεια ο Γιάννης Πουλόπουλος , όπως και το 'Αν δεις στον ύπνο σου ερημιά' και ξεκινά συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της τότε μουσικής σκηνής όπως η Καίτη Χωματά   και ο Γιάννης Βογιατζής  . Το 1966 εμφανίστηκε και στο χώρο του θεάτρου, γράφοντας μουσική για το «Το ταξίδι» του Γιώργου Θέμελη στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας  σε σκηνοθεσία Ευγένιου Σπαθάρη . 


Συνεργασίες 

Μετακόμισε στην Αθήνα το 1967 για να συνεργαστεί με τη δισκογραφική εταιρεία ΜΙΝΟΣ  και με τους τότε ανερχόμενους τραγουδιστές Γιώργο Νταλάρα Χάρις Αλεξίου ,  Γιάννη Καλατζή και Γιάννη Πάριο . Αυτή την περίοδο έγραψε τα σημαντικότερα τραγούδια της σταδιοδρομίας του, Πού 'ναι τα χρόνια, Κάπου νυχτώνει, Όλα καλά κι όλα ωραία, και Ο ουρανός φεύγει βαρύς. Αν και στιχουργός ο ίδιος, συνεργάστηκε με σπουδαίους στιχουργούς όπως το Μάνο Ελευθερίου ,  Κ. Βίρβο, Σώτια Τσώτου  Μ. Μπουρμπούλη, Λευτέρη Παπαδόπουλο  και ποιητές σαν τον Γ Θεμελη, Ντ. Χριστιανόπουλο και Κώστα Βάρναλη .  Αργότερα συνεργάστηκε με μια σειρά άλλων μεγάλων ερμηνευτών όπως τον Γιάννη Πάριο την Άννα Βίσση ,  τον Αντώνη Καλογιάννη, τον Γιάννη Καλατζή και την Ελευθερία Αρβανιτάκη  σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, το Κόκκινο φουστάνι.

Ακολούθησε μια σιωπή 11 ετών, κατά τη διάρκεια των οποίων επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη  από το 1988. Με πρόταση του Γιώργου Νταλάρα, επανήλθε στο προσκήνιο το 1998, με καινούργια κομμάτια βασισμένα στη βυζαντινή παράδοση, που ηχογραφήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής, με τον Νταλάρα και την Αιμιλία Κουγιουμτζή και συνοδεία χορωδίας, με τον τίτλο 'Ύμνοι αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων'. Η τελευταία του δισκογραφική παρουσία το 2001 ήταν το 'Έβρεχε ο κόσμος' με 11 τραγούδια που έγραψε για την κόρη του, Μαρία Κουγιουμτζή  και το Γιώργο Χριστοδούλου.
Ο συνθέτης έφυγε το Σάββατο 12 Μαρτίου του 2005 , στα 73 του χρόνια, από ανακοπή καρδιάς.