Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Συναυλία 28/04/2014 στο Στάδιο Βαρέων Αθλημάτων, Άνω Λιόσια

Συναυλία, 28/04/2014, Στάδιο Βαρέων Αθλημάτων, Άνω Λιόσια
Η Μονάδα Ανακουφιστικής Αγωγής «Τζένη Καρέζη» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οργανώνει στις 28 Απριλίου 2014 μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση στο Κλειστό Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης στα Άνω Λιόσια, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση της λειτουργίας της.
 Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος αφιλοκερδώς οι Αλκαίου Λ, Δήμου Ε, Ζήνα Π, Ζιώγαλας Ν, Ηρώ, Κονιτοπούλου Ν, Μακεδόνας Κ, ONIRAMA, Πετράκης Π, Σαμπάνης Γ, Τσακνής Δ.
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.
Πώληση εισιτηρίων: Μονάδα Ανακουφιστικής Αγωγής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Κορινθίας 27 Αμπελόκηποι, τηλ.210-7707669, Ίδρυμα Τζένη Καρέζη τηλ. 210-7486450, και στο Ticketsservices τηλ. 210-7234567
Μεταφορά με λεωφορεία από τον προαστιακό Λιοσίων μέχρι το χώρο της Συναυλίας από τις 18:30 και για μιάμιση ώρα μετά τη λήξη της συναυλίας (Προσφορά της Εταιρείας TSOKAS)

"ΑΓΡΙΑ" ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ


 ΑΓΡΙΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Ανήμερα Πρωταπριλιά, η Key Books παρουσίασε ένα βιβλίο της βασισμένο σε αληθινή ιστορία.
Στο "Άγρια" η Σέριλ Στρέιντ μοιράζεται την ιστορία από το ταξίδι που άλλαξε της ζωή της.
 
 
Η συγγραφέας περπάτησε 1.800 χιλιόμετρα σε ένα από τα πιο διάσημα μονοπάτια του κόσμου, το Μονοπάτι της Κορυφογραμμής του Ειρηνικού, νικώντας τις αντιξοότητες και ξεπερνώντας τον εαυτό της και οι New York Times χαρακτήρισαν το βιβλίο της "ανθρώπινο και λογοτεχνικό θρίαμβο".
 
Η Στρέιντ πήρε την απόφαση να αναμετρηθεί με το Μονοπάτι και τους δαίμονες της, όταν έχασε ξαφνικά τη μητέρα της, γεγονός που έφερε μια σειρά από αλυσιδωτές καταστάσεις στη ζωή της -η οικογένεια της διαλύθηκε, χώρισε με τον άντρα της και βρέθηκε σε ένα φαύλο κύκλο εφήμερων ερωτικών σχέσεων και περιστασιακών επαγγελμάτων.
 
Mε το βιβλίο αυτό η Όπρα Γουίνφρι ένοιωσε την ανάγκη να ξανανοίξει το διάσημο Book Club της.
 Το "Άγρια" ήταν η πρώτη επιλογή της διασημότερης τηλεπαρουσιάστριας στον κόσμο, για το Oprah's Book Club 2.0. Ήταν τόσος ο ενθουσιασμός της – «μανιακής βιβλιοφάγου» κατά δήλωση της ίδιας – Όπρα για την "Άγρια", που έγραφε πως «δεν μπορούσα να ησυχάσω όσο το διάβαζα. Η ανάγνωση ήταν μια άγρια διαδρομή. Ερεθιστική, σε έκανε να σκεφτείς, γέμιζε την ψυχή σου».
 
Στην κατάμεστη στοά του βιβλιοπωλείου Φωταγωγός, στο κέντρο της Αθήνας, η Ματούλα Κουστένη συντόνισε τη συζήτηση με ομιλήτριες τη Στέλλα Κάσδαγλη (δημοσιογράφο, συγγραφέα), την Ελένη Λαζάκη (ψυχολόγο, ορειβάτισσα) και τη Νίκη Χαγιά (δημοσιογράφο, yoga instructor).
 
Το κοινό τις άκουσε να καταθέτουν σκέψεις και συναισθήματα που τους γεννήθηκαν διαβάζοντας το βιβλίο, μοιράστηκαν όμως και τις δικές τους, δυνατές και "δύσβατες", προσωπικές διαδρομές ζωής που αποτέλεσαν ένα λόγο παραπάνω να ταυτιστούν με την συγγραφέα.
 
Το βιβλίο κυκλοφορεί σε 32 χώρες, είναι παγκόσμιο best seller και μεταφέρεται ήδη στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία Ζαν Μαρκ Βαλέ (Dallas Buyers Club), σενάριο Νικ Χόρνμπι (High Fidelity) και με πρωταγωνίστρια τη Ρις Γουίδερσπουν.
 
 
Το "Άγρια" έχει αποσπάσει περισσότερα από 10 βραβεία σε Αμερική και Ηνωμένο Βασίλειο (Barnes & Noble Discover Award, Indie Choice Award, Oregon Book Award, Pacific Northwest Booksellers Award, και Midwest Booksellers Choice Award είναι μόνο μερικά) ενώ ανακηρύχθηκε καλύτερο βιβλίο του 2012 στην κατηγορία "Βιογραφίες" μετά από ψηφοφορία των μελών του www.goodreads.com, το μεγαλύτερο site στον κόσμο από και για αναγνώστες βιβλίων με 20.000.000 μέλη!
Το κρασί της βραδιάς ήταν χορηγία του κτήματος Άλφα .

Ο Χρήστος Θηβαίος στη Θεσσαλονίκη


XΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ / ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ
 
Τραγουδοποιός σπάνιας ευαισθησίας και ερμηνευτής υψηλών αξιώσεων, ο Χρήστος Θηβαίος παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο αγαπημένα τραγούδια.
15 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στη δισκογραφία, μαζί με τους Συνήθεις Ύποπτους, ο Χρήστος Θηβαίος έχει αναδειχθεί σε ένα από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της «γενιάς των τραγουδοποιών». Έχοντας γράψει και ερμηνεύσει μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια των τελευταίων χρόνων, έχει καθιερώσει ένα μοναδικό και ιδιαίτερο ύφος, με την ευαισθησία και την ποιητικότητα να είναι κυρίαρχα χαρακτηριστικά σε τραγούδια όπως το Ημερολόγιο, τις Περικοπές Ενός Απόκρυφου Ευαγγελίου, τις Μέρες Αδέσποτες, το Γορίλα κ.ά.   
Παράλληλα, καθιερώθηκε και ως κορυφαίος σύγχρονος ερμηνευτής, στον οποίο σημαντικοί συνθέτες βρήκαν τον ιδανικό εκφραστή των τραγουδιών τους, χαρίζοντας μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων δύο δεκαετιών,  όπως η Αγάπη (Πόσο Πολύ Σ’ Αγάπησα) του Βασίλη Δημητρίου, η Μικρή Πατρίδα του Γιώργου Ανδρέου και φυσικά ο Άμλετ Της Σελήνης και το Δεν Είμαι Άλλος του Θάνου Μικρούτσικου.
Το φετινό του πρόγραμμα περιλαμβάνει τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του, αλλά και τραγούδια που ίδιος αγαπά. Συμπαραστάτης σε αυτές τις εμφανίσεις του, ο πιο ταλαντούχος πιανίστας της νέας γενιάς, o Μάξιμος Δράκος.
Για μια εμφάνιση ακόμη, την Παρασκευή 11 Απριλίου, στη ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ    (περισσότερα στο συνημμένο δελτίο τύπου)
 
INFOΖωντανή Μαύρη Τρύπα
Βαίου 5, Πλατεία Μοριχόβου, Λαδάδικα
Προσέλευση: 22:00,    Έναρξη: 22:30
Τηλ κρατήσεων: 2310514514

Στην Ηλιούπολη 11/4 ο Νίκος Πορτοκάλογλου


Στην Ηλιούπολη θα βρεθεί ο Νίκος Πορτοκάλογλου  με τις " Φτερωτές κιθάρες" στις 11 Απριλίου για χαρίσει στο κοινό μια όμορφη μουσική βραδιά από την σκηνή του " Ρυθμού Stage . Τίτλος της παράστασης " Το πλοίο θα σαλπάρει "
 Ρυθμός Stage 
Παρασκευή 11 Απριλίου
Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη
Τηλέφωνο: 210 9750060
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος: 12€ (με μπύρα ή κρα

Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος παρουσιάζει και τραγουδάει Βασίλη Τσιτσάνη


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :Σάββατο 12 Απριλίου 2014, ώρα 18.00 IANOS, Αριστοτέλους 7, τηλ. 2310 277004
Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος παρουσιάζει και τραγουδάει Βασίλη Τσιτσάνη  
O ΙΑΝΟS με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατο του Βασίλη Τσιτσάνη και το βιβλίο Ανθολογία τραγουδιών του Βασίλη Τσιτσάνη, με κριτικό υπόμνημα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS, σας προσκαλεί στην συνάντηση δύο μεγάλων προσωπικοτήτων του πνεύματος και της τέχνης, του Ντίνου Χριστιανόπουλου, ενός από τους σημαντικότερους ποιητές και λογοτέχνες της χώρας μας και του άρχοντα του ρεμπέτικου. Ο ποιητής θα μιλήσει για τον μεγάλο συνθέτη, ενώ θα ακουστούν ζωντανά μουσικές και τραγούδια από την «Παρέα του Τσιτσάνη».

Συμμετέχουν:
Νίκος Στρουθόπουλος μπουζούκι-τραγούδι
Ντίνος Χριστιανόπουλος τραγούδι
Νίκος Ζυγούρας κιθάρα - τραγούδι
Δώρα Στρουθοπούλου τραγούδι
 
Όπως αναφέρει ο συγγραφέας στον πρόλογο του βιβλίου «Ἡ ἐργασία ποὺ ἀκολουθεῖ εἶναι μιὰ ἔρευνα ποὺ ἄρχισε τὸ 1993 καὶ ἀποτελεῖται ἀπὸ δύο μέρη: μιὰ ἐκτενὴ ἀνθολογία τραγουδιῶν τοῦ Βασίλη Τσιτσάνη καὶ ἕνα κριτικὸ ὑπόμνημα μὲ πληροφορίες καὶ κρίσεις γιὰ τὰ τραγούδια τῆς ἀνθολογίας αὐτῆς. Ἡ προσπάθειά μου αὐτή, τώρα ποὺ συμπληρώνονται εἴκοσι πέντε χρόνια ἀπὸ τὸν θάνατο τοῦ συνθέτη, μοῦ φαίνεται ὅτι θὰ βρεῖ πλατιὰ ἀνταπόκριση ἀπὸ τὸν λαὸ ποὺ τόσο τὸν ἀγαποῦσε», Το βιβλίο συμπληρώνεται από ένα κριτικό υπόμνημα στα τραγούδια της ανθολογίας, βοηθήματα, γλωσσάρι της ανθολογίας, καθώς και ένα κεφάλαιο για τους στιχουργούς, συμμέτοχους και ερμηνευτές.

Είσοδος ελεύθερη.

Ο ήλιος του Γιάννη Κότσιρα


 Γιάννης Κότσιρας
«ΑΥΤΟΣ Ο ΗΛΙΟΣ»
 είναι το πρώτο τραγούδι από τον επερχόμενο δίσκο

των Θάνου Μικρούτσικου, Γιάννη Κότσιρα και Οδυσσέα Ιωάννου.

 Για πρώτη φορά ο Γιάννης Κότσιρας

ερμηνεύει Θάνο Μικρούτσικο σε καινούργια τραγούδια,
με στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου.
Μία συνεργασία που φιλοδοξεί να προστεθεί στην μακρά ιστορία του ελληνικού τραγουδιού,
που μας χάρισε κύκλους τραγουδιών σημαντικών δημιουργών και ερμηνευτών.

 Το τραγούδι “Αυτός ο ήλιος” είναι ένα δωρικό ζεϊμπέκικο,

με τον γνώριμο τρόπο του Θάνου Μικρούτσικου.
η Ελλάδα της κρίσης, που μοιάζει με σταματημένο νερό,
η ελπίδα που “μας μαζεύει σαν ζητιάνους στην αυλή της”
αλλά και ο δρόμος της αλληλεγγύης που φαντάζει ως μόνη έξοδος στο φως.
 «Ένας με έναν στο τέλος θα σωθεί- εσύ εμένα και τον κόσμο όλοι οι άλλοι»

O Παντελής Θαλασσινός 25 Απριλίου στο Πειραιά.


Ο Πειραιώτης Παντελής Θαλασσινός για μία και μοναδική βραδιά στο Passport στο Πειραιά. Επιτέλους "Εντός έδρας".
Εκτός από τις μεγάλες του επιτυχίες, θα παρουσιάσει και τραγούδια απ’ τα δύο τελευταία του CDs: "10 τραγούδια της Ελπίδας" και "Ανοιχτή Ακρόαση", τα οποία όποιος θέλει θα μπορεί να προμηθευτεί την ημέρα της συναυλίας, από το ταμείο του Passport σε τιμή κόστους.
Μαζί του η Νάνα Μπινοπούλου.
  Παρόντες θα είναι επίσης οι φίλοι και σύντροφοι,
Γιάννης Βιλιώτης (Λαούτο μπουζούκι)
Δημήτρης Γάσιας (βιολί),
Φίλιππος Λευκαδίτης (κρουστά),
Γιώργος Μακρής (πνευστά-Γκάϊντες-τσαμπούνες),
Γιάννης Μπελώνης (πιάνο-keyboards),
Γιάννης Πλαγιανάκος (Κοντραμπάσο)
και στον ήχο ο Γιώργος Καρυώτης
κι ο Ευτύχης Γιαννακούρας.
Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιά, τηλ. 2104296401

Eπίτιμος καλεσμένος της Ρωσικής Πρεσβείας ο Λευτέρης Πανταζής



Ο Λευτέρης Πανταζής στηρίζει την Εθελοντική Αιμοδοσία

Επίτιμος καλεσμένος στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Ως επίτιμος καλεσμένος της Ρωσικής Πρεσβείας βρέθηκε ο Λευτέρης Πανταζής πριν από λίγες μέρες στην Εθνική Λυρική Σκηνή.  
Η συναυλία στην οποία παρευρέθηκε ήταν αφιερωμένη στα 186 χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σύσφιξης των Ελληνορωσικών διπλωματικών σχέσεων.  



Επιπλέον η συναυλία που διοργάνωσε η κ.Μαρία Σιαφάκα διευθύντρια της εφημερίδας MAIL, είχε και έναν ακόμη σημαντικό φιλανθρωπικό σκοπό. Την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας που στηρίζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 



Ο Λευτέρης Πανταζής αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση υποσχέθηκε στον πρόεδρο του συλλόγου κ.Σπύρο Γραμμένο να συμμετάσχει σε επόμενη συναυλία και να βοηθήσει το σκοπό της εθελοντικής αιμοδοσίας δηλώνοντας ότι είναι «μια καθαρή πράξη αγάπης αφού με το αίμα σου χαρίζεις ζωή σε κάποιο συνάνθρωπο σου». 



Από τη συναυλία δεν θα μπορούσε να λείψει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Μιχαλόπουλου που ενθουσίασε το κοινό ενώ οι σολίστ που συμμετείχαν

Το « ΝΑΪΑΔΣΕ Dancing» αποχαιρετάει τη χειμερινή σαιζόν


Τέρης Ιερεμίας και Ντόρα Στέρη χαρίζουν και αυτό το χειμώνα  στο κοινό όμορφες μουσικές βραδιές στο " NΑΪΑΔΕΣ DANCING" στη πλατεία της Βούλας .

Με διαχρονικά όμορφα  τραγούδια από το Ελληνικό, Γαλλικό και Ιταλικό ρεπερτόριο πραγματοποιούν ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι για τους φίλους της καλής διασκέδασης.
Όλα αυτά βέβαια συνοδευόμενα από  πλούσιες γευστικές προτάσεις .
Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι. 

Το « ΝΑΪΑΔΣΕ Dancing» αποχαιρετάει την χειμερινή σαιζόν με τρεις τελευταίες μουσικές  παραστάσεις 11/4 -12/4 και το μεσημέρι της Κυριακής 13/4
Πλατεία Βούλας
Τηλ. 210 8990197

Χολίδης -Μενιδιάτης - Χατζίδου πρεμιέρα στο " FRANGELICO"


Την αυλαία του για την θερινή σαιζόν ανοίγει σήμερα 11/4 το
 " FRANGELICO" στη παραλία Ποσειδώνος.
 Το γνωστό στέκι διασκέδασης θα παρουσιάζει από την πίστα του τον Χρήστο Χολίδη , με τον Χρήστο Μενιδιάτη , την Ελένη Χατζίδου,  τον Θανάση Βασιλάκο κ.α
Λ.Ποσειδώνος 35 Καλαμάκι .
Τηλ 2109843250

" ΘΕΑ" με Οικονομόπουλου- Πέγκυ Ζήνα





Ο Νίκος Οικονομόπουλος και Πέγκυ Ζήνα θα βρεθούν σε λίγα βράδια στην ίδια πίστα.
Η συνεργασία τους θα πραγματοποιηθεί στο " ΘΕΑ" στη παραλία Ποσειδών