Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ο Γιώργος Σαρρής με " Τα βαρύνοντα λαϊκά" 10/5 στου Ψυρρή

To σημαντικό  καλλιτεχνικό δρομολόγιο του Γιώργου Σαρρή είναι γνωστό και δεν χρειάζεται  πολλά λόγια . 
Απλά ο Γιώργος Σαρρής επέστρεψε στα μουσικά πράγματα .
 Μετά τη συμμετοχή του στο αφιέρωμα για τον αξέχαστο  Μανώλη Ρασούλη στο " Ρυθμό stage"  έδωσε το παρόν του στις 3/5 στη μουσική σκηνή  "1002 Νύχτες " στου Ψυρρή .
 Εκεί στη παλιά γειτονιά της Αθήνας παρέα με το βετεράνο δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Θύμιο Στουραϊτη  και τη Μαρία Καπετανίδου χάρισαν στο κοινό μια αξέχαστη βραδιά  γεμάτη από αγαπημένα διαχρονικά  τραγούδια  με τίτλο " Τα βαρύνοντα λαϊκά" 
Η όμορφη καλλιτεχνική συντροφιά θα πραγματοποιήσει άλλη μια μουσική βραδιά στον ίδιο χώρο το Σάββατο 10/5 
Τηλ 2103317293-4


Στέφανος Κορκολής Αντώνης Μιτζέλος συναντιούνται πρώτη φορά επί σκηνής



  …για μία μοναδική  παράσταση στην Αθήνα
Ρυθμός Stage, Παρασκευή 23 Μαΐου, 22.30

  Ο Στέφανος Κορκολής και ο Αντώνης Μιτζέλος, δύο αγαπημένοι, σύγχρονοι Έλληνες συνθέτες, αναγνωρισμένοι σολίστες υψηλού επιπέδου δεξιοτεχνίας, συναντιούνται πρώτη φορά επί σκηνής για να παρουσιάσουν από κοινού μεγάλες στιγμές από το έργο τους και τα 30 χρόνια παράλληλης καλλιτεχνικής δημιουργίας:
 
 Στέφανος Κορκολής: έχει συνθέσει έργα και μπαλάντες που θεωρούνται πλέον «κλασικά» και έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους κορυφαίους Έλληνες πιανίστες, σε διεθνές επίπεδο.
 
Αντώνης Μιτζέλος: αυθεντική rock personna από την εποχή των θρυλικών ΤΕΡΜΙΤΩΝ, επηρέασε χαρακτηριστικά την μουσική της γενιάς του, τις επόμενες και συνεχίζει…
 
Οι δύο τους, έχοντας χτίσει τον δικό τους προσωπικό ήχο και έχοντας συνθέσει χιλιάδες (κυριολεκτικά!) τραγούδια, αναγνωρισμένα και αγαπημένα σε Ελλάδα και εξωτερικό, ανακαλύπτουν ως σημείο συνάντησης τόσο τις μουσικές συνθέσεις τους όσο και την κοινή τους, άνευ όρων αφοσίωση στην μουσική, κλασική, pop και rock, αλλά και στην ερμηνευτική δύναμη των οργάνων τους, στο πιάνο και την κιθάρα. Με δυναμική διάθεση και επιθυμία για ανατροπή σε αυτό που ήδη γνωρίζουμε και έχουμε ακούσει, προτείνουν ένα πρόγραμμα όπου θα ερμηνεύσουν και θα αυτοσχεδιάσουν πάνω στα δικά τους κομμάτια αλλά και σε άλλα από το διεθνές ρεπερτόριο, χωρίς ετικέτες, καταρρίπτοντας  το φράγμα μεταξύ ροκ και κλασικού, μοντέρνου και διαχρονικού, ατμοσφαιρικού και εκρηκτικού, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία.
Μαζί τους η νέα ταλαντούχα τραγουδίστρια Σοφία Μανουσάκη, η οποία παρά το νεαρό της ηλικίας της εντυπωσιάζει με την ωριμότητα της φωνής της και την δύναμη της ερμηνείας της. Την Σοφία ξεχώρισε ο Στέφανος Κορκολής πριν από λίγο καιρό και της εμπιστεύτηκε τραγούδια του που έχουν ερμηνεύσει μεγάλες Ελληνίδες τραγουδίστριες (Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Δήμητρα Γαλάνη κ.ά.) καθώς και την νέα δισκογραφική του δουλειά που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα.
Τους συνοδεύουν οι μουσικοί Δημήτης Μπέλλος (keyboards), Βαγγέλης Παπαχριστόπουλος (ντραμς) και Κωστής Πυρένης (ηλεκτρική κιθαρά).
 
Ρυθμός Stage
Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη
Τηλέφωνο: 210 9750060
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος: 12€ (με μπύρα ή κρασί)

Ελένη Δήμου- Κ .Χριστοφόρου " ΠΟΡΤΟ ΡΙΣΚΟ" στις " ΓΡΑΜΜΕΣ"


Η  Ελένη Δήμου την χειμερινή περίοδο έδωσε σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων παρέα με τον Παναγιώτη Πετράκη στη μουσική σκηνή " ΓΡΑΜΜΕΣ" .
Η διαχρονική ερμηνεύτρια επέστρεψε στον ίδιο μουσικό χώρο αυτή τη φορά μαζί με τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου παρουσιάζοντας την μουσική παράσταση " ΠΟΡΤΟ ΡΙΣΚΟ"
Τα Σάββατα λοιπόν του Μαΐου  η Ελένη και ο Κωνσταντίνος ταξιδεύουν τους φίλους τους σε όμορφα μουσικά μονοπάτια με τραγούδια μοναδικά και  λατρεμένα 
Κωνσταντινουπόλεως 111, Βοτανικός, Σταθμός ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός,
Τηλ.: 210.34.14.350, 698.613.0016

"Αλλιώς" η Δήμητρα Γαλάνη από 25 Ιουνίου

H Δήμητρα Γαλάνη ξεκινάει την καλοκαιρινή περιοδεία της από την Αθήνα και τη σκηνή της Τεχνόπολης στις 25 Ιουνίου, με μια μεγάλη συναυλία.
Μία σπάνια ευκαιρία να απολαύσουμε την Δήμητρα σε ανοιχτό χώρο, να ακούσουμε όλα τα τραγούδια της, αυτά που ήδη γνωρίζουμε και αυτά που αγαπάει η ίδια και παρουσιάζει αλλιώς.
Η περιοδεία της θα έχει τον γενικό τίτλο "Αλλιώς" όπως και ο νέος της δίσκος που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες σε στίχους του Παρασκευά Καρασούλου.
Το "Aλλιώς" δίνει τον τόνο όσων παρουσιάζει φέτος η Δήμητρα στη σκηνή. Μαζί με την μπάντα της, σε μία προσωπική αφήγηση, από αυτές που σπανίως κάνει. Ένα πρόγραμμα γεμάτο από τα τραγούδια που την ανέδειξαν είτε τραγουδώντας τα, είτε γράφοντας την μουσική τους και που συνθέτουν το soundtrack μιας ξεχωριστής ζωής και πορείας. Οι παραστάσεις που έδωσε τον χειμώνα που μας πέρασε στο Passport με αυτό το concept κέρδισαν κοινό και δημοσιογράφους και έδειξαν τον δρόμο για τις καλοκαιρινές, επιλεγμένες εμφανίσεις της σε όλη την Ελλάδα.
Στην Τεχνόπολη η Δήμητρα Γαλάνη εμφανίζεται για πρώτη φορά με μία προσωπική συναυλία με ιδιαίτερη σημασία. Στην αφήγηση που θα κάνει αποφάσισε να καλέσει εκλεκτούς φίλους με τους οποίους έχει συνεργαστεί στην μακρόχρονη καριέρα της είτε ως συνθέτης, είτε ως παραγωγός, να τραγουδήσουν μαζί ένα από τα τραγούδια που αναδείχτηκαν μέσα από τη συνεργασία τους. Τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η Νένα Μεντή συνεχίζει στη Θεσσαλονίκη

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των δύο πρώτων εβδομάδων συνεχίζεται και αυτή τη βδομάδα στο
 " ΞΕΦΩΤΟ"  από Πέμπτη έως Κυριακή η μουσικοθεατρική παράσταση «Η ΣΥΛΒΑ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ» (από το βραβευμένο μυθιστόρημα «Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ» του ΘΩΜΑ ΚΟΡΟΒΙΝΗ) -μια παράσταση-θεατρικός μονόλογος με 16 λαϊκά τραγούδια του’ 50 και του’ 60. 
Παίζει και τραγουδά η κορυφαία πρωταγωνίστρια ΝΕΝΑ ΜΕΝΤΗ. 
Στο ακκορντεόν την συνοδεύει ο δεξιοτέχνης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΕΒΑΣ. 

Ώρα έναρξης Πε-Πα 22.00, Σα 20.00, Κυ 21.00
Λυκούργου 5, Λαδάδικα 2314015911 & 6931091534

Τα νέα σχήματα στις πίστες της Λ. Ποσειδώνος

Ολοκληρώνεται σιγά σιγά το παζλ της νυχτερινής διασκέδασης στην παραλία Ποσειδώνος . 
Από τις 16 Μαΐου στα παιχνίδι μπαίνει και ο Γιώργος Μαζωνάκης με την Πάολα που θα δίνουν το παρόν τους  στη " FANTASIA"
Τα στέκια λοιπόν με τα νέα σχήματα στη Ποσειδώνος είναι :

 " Frangelico" Χρήστος Χολίδης, Χρήστος, Μενιδιάτης, Ελένη Χατζίδου, Θανάσης Βασιλάκος.


 " Teatro" Γιάννης Πλούταρχος, Παντελής Παντελίδης, Ελισάβετ Σπανού κ.α



" ΘΕΑ" Πέγκυ Ζήνα , Νίκος Οικονομόπουλος.

" Fantasia" Γιώργος Μαζωνάκης-Πάολα 

" Posidonio" Κωνσταντίνος Αργυρός, Ελεάνα Παπαϊωάννου, Νικηφόρος 
  Φανή Αβραμίδου,  Πάρις,  JosephineHaris Mos και η Βαλένθια Διγενή


" Romeo" Νίκος Μακρόπουλος, Γιώργος Γιαννιάς .



" Γεύσεις του Μίνωα" στη Βούλα

Στη παρέα θα βάλουμε για τους καλοφαγάδες και  το νέο    Κρητικό ρακάδικο " Γεύσεις  του Μίνωα" στη πλατεία της Βούλας που καθημερνιά προσφέρει μοναδικές γεύσεις 
 Τηλ :210 8990197


Κινδυνεύουν με κώφωση οι επαγγελματίες μουσικοί

Τετραπλάσιες πιθανότητας να εμφανίσουν κώφωση λόγω θορύβων στο χώρο της δουλειάς τους έχουν οι επαγγελματίες μουσικοί, σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, ενώ έχουν και σημαντικά αυξημένο κίνδυνο (κατά 57%) να νιώθουν ένα διαρκές βόμβο στα αυτιά τους, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Βόλφγκανγκ Άρενς του Πανεπιστημίου της Βρέμης και του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας Λάϊμπνιτς, που έκαναν τη δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «Occupational and Environmental Medicine» μελέτησαν επί τέσσερα χρόνια περίπου 284.000 περιστατικά απώλειας της ακοής σε περίπου 3 εκατ. ανθρώπους ηλικίας 19 έως 66 ετών, από τα οποία τα 238 (ποσοστό 0,08%) αφορούσαν επαγγελματίες μουσικούς (σε σύνολο 2.227 μουσικών), που ζούσαν κυρίως σε πόλεις.
Η μη αναστρέψιμη απώλεια της ακοής μπορεί να προκληθεί από κάποιο ξαφνικό πολύ δυνατό θόρυβο, όπως μία έκρηξη ή πυροβολισμούς, όπως επίσης μπορεί να αναπτυχθεί σταδιακά ως αποτέλεσμα παρατεταμένης έκθεσης σε διάφορους δυνατούς θορύβους (π.χ. βιομηχανικούς). Η ακοή μειώνεται όσο γερνάει κανείς, όμως η έρευνα εστιάστηκε στην απώλεια που προκαλείται από περιβαλλοντικούς και επαγγελματικούς θορύβους.
Η σταδιακή απώλεια της ακοής έχει ως συνέπεια να μην μπορεί να ακούσει κανείς όλη τη γκάμα των ήχων. Προηγούμενες μελέτες είχαν συμπεράνει ότι η παρατεταμένη έκθεση στην μουσική, στην οποία εκ των πραγμάτων εκτίθενται οι επαγγελματίες μουσικοί, έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, αυξάνοντας την ευαισθησία της ακοής τους.
Όμως, σύμφωνα με τη νέα έρευνα, «στους επαγγελματίες μουσικούς οι κίνδυνοι απώλειας της ακοής τους λόγω της μουσικής είναι μεγαλύτεροι από τα δυνητικά οφέλη για την ακουστική ευαισθησία τους, όπως είχαν υποστηρίξει προηγούμενοι ερευνητές».
Οι ερευνητές θεωρούν ότι το πρόβλημα δεν είναι αμελητέο, καθώς μπορεί να επιδράσει αρνητικά στην ποιότητα ζωής των μουσικών και, γι’ αυτό, οι τελευταίοι πρέπει να φοράνε προστατευτικά στα αυτιά τους, είτε παίζουν σε ορχήστρες, είτε σε ροκ μπάντες και γενικότερα σε κάθε περίσταση όπου γίνεται χρήση ενισχυτών. Ακόμη, εισηγούνται την τοποθέτηση διαχωριστικών ηχητικών «ασπίδων» ανάμεσα στα διαφορετικά τμήματα των ορχηστρών. 
 Πηγή :medicalnews.gr