Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

"Επιβάτης" και "Ραντάρ"

Ο 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ
τον ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ του 2014
με τη φωνή της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΔΑΡΡΑ
 "Επιβάτης" και "Ραντάρ"
Πρώτη παρουσίαση των δύο εμβληματικών έργων Λαϊκή ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης"
Συμμετέχει ο Όθων Μεταξάς
Τρίτη 20 Μαΐου 2014
Σταυρό του Νότου Κεντρική Σκηνή

Ο Μίκης Θεοδωράκης στα 88 του χρόνια δημιουργεί ξανά δύο δίσκους που φέρουν την υπογραφή του από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο λόγος για το remake του "Επιβάτη" και του “Ραντάρ”. Ο Μίκης Θεοδωράκης επέλεξε από τη νέα γενιά τη Φωτεινή  Δάρρα για τη νέα του αυτή δημιουργία. Ενορχήστρωσε ο ίδιος και διηύθυνε την ορχήστρα του δημιουργώντας ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα σε μια ροκ- σύγχρονη αλλά πάντα κλασικά "θεοδωρακική" εκδοχή. Ο ίδιος στο σημείωμα των δύο δίσκων αναφέρει: «Επέλεξα την Φωτεινή Δάρρα ως βασική ερμηνεύτρια της νέας μου προσπάθειας. Κι αυτό γιατί εδώ και καιρό που την παρακολουθώ, είχα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν της δόθηκε η ευκαιρία να μας δείξει τον αληθινό μουσικό της εαυτό. Της το είπα και δέχθηκε να προσπαθήσουμε μαζί, ώστε με όχημα τον «Επιβάτη» να μας αποκαλύψει την κρυφή αλήθεια του εαυτού της. Μετά από πολλές πρόβες νομίζω ότι πετύχαμε την ιδεώδη ερμηνεία τόσο της μουσικής όσο -προ παντός- της εκρηκτικής ποίησης του Τριπολίτη».

Η Φωτεινή Δάρρα μαζί με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», την ορχήστρα που ίδρυσε ο ίδιος ο συνθέτης ,  παρουσιάζει την Τρίτη 20 Μαΐου στο «Σταυρό του Νότου» για πρώτη φορά τους δίσκους "Ο επιβάτης" και το “Ραντάρ” που 34 χρόνια μετά την πρώτη έκδοσή τους, μιλούν για την Ελλάδα του χθες και του σήμερα παραμένοντας διαχρονικά και επίκαιρα.

Εκτός από τον "Επιβάτη" και το "Ραντάρ" θα ακουστούν τραγούδια από το συνολικό έργο του συνθέτη.

Info:
Ώρα Έναρξης: 21.30
Είσοδος: 10€ γενική είσοδος
Σταυρός του Νότου Κεντρική Σκηνή
Φραντζή & Θαρύπου 35-37
Τηλ. Κρατήσεων : 2109226975
www.stn.gr

Kώστας Λειβαδάς Ελεωνόρα Ζουγανέλη Μαριάννα Πολυχρονίδη στο Σταυρός του Νότου Plus



Kώστας Λειβαδάς
«Η επιμονή σου»
Συμμετέχουν
Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Μαριάννα Πολυχρονίδη
Πέμπτη 8 Μαίου
Στο " Σταυρό του Νότου Plus"

Ο Κώστας Λειβαδάς πραγματοποιεί την τρίτη για αυτή τη χρονιά εμφάνισή του στον Σταυρό του Νότου Plus, αυτή τη φορά με καλεσμένες την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και την Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Ο Κώστας, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που ακολουθεί όλη την σειρά της πορείας και των τραγουδιών που αγαπήσαμε, από το «Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα» ως το «Πιάσε με», το «Είναι εντάξει μαζί
μου», το «Εγώ σ’ αγάπησα εδώ» και τα πολύ πρόσφατα «Η Επιμονή σου» (ντουέτο με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη) και το «Μετακόμιση τώρα».

Ο Κώστας Λειβαδάς αποτελεί μια πολυσχιδή μουσική προσωπικότητα που ευθύνεται για μερικά από τα πιο αγαπημένα και χιλιοτραγουδισμένα τραγούδια των τελευταίων χρόνων. Ποιός δεν έχει σιγοτραγουδήσει το "Δειλά” (Το καράβι από την Φολέγανδρο) και το «Μοίρα μου έγινες»
δεν έχει χορέψει το "Σαν να μην πέρασε μια μέρα" και τα «Παιδιά των Δρόμων» δεν συγκινήθηκε με το "Για να σε συναντήσω"...

Ο ίδιος επιμένει να συστήνεται ως τραγουδοποιός ενώ η μουσική του περιπλάνηση ξεκινά από τα εφηβικά του χρόνια ανάμεσα σε ηλεκτρικούς ήχους και νεανικούς μουσικούς πειραματισμούς.

Το αναγνωρίσιμο προσωπικό του στυλ στηρίζεται στην προσωπική ανάγκη και ευχή για ένα δόκιμο ελληνικό τραγούδι που γεννιέται από την ευτυχή συνάντηση Δύσης και Ανατολής. Οι δε παραστάσεις του είτε με ακουστικό είτε με φουλ ηλεκτρικό σχήμα καταφέρνουν να συνδυάζουν πάντα το λυρισμό με την αμεσότητα με το κοινό.

Στις 8 Μαίου θα βρίσκεται στο Σταυρό του Νότου Plus με την μόνιμη συνεργάτιδα του, Μαριάννα Πολυχρονίδη γνωστή τόσο από το θέατρο και την τηλεόραση, όσο και από το τραγούδι.

Αυτή τη φορά εξέχουσα καλεσμένη του η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, σε μία συνάντηση που για πρώτη φορά πραγματοποιείται σε επίσημο πρόγραμμα μετά την κυκλοφορία του cd «ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΩΡΑ», με πολύτιμο δώρο και άξονα την «ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΟΥ», το τραγούδι που έγραψε ο Κώστας και τραγούδησαν μαζί.

Καλεσμένοι και τραγούδια – έκπληξη όπως πάντα μέσα στο πρόγραμμα. Από το «Γραμμένο με Κόκκινο» το τελευταίο cd του Κώστα και το «Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα», ως το «΄Εχω ΄Ανθρωπο» και τα «Παιδιά των δρόμων» η περιπέτεια μεγάλη.

Ώρα ΄Εναρξης: Το «καράβι για τη Φολέγανδρο» σαλπάρει στις 22:00!

Είσοδος: 10€ (με μπύρα ή κρασί)
Σταυρός του Νότου Plus
Φραντζή 14
Τηλ. Κρατήσεων : 2109226975
www.stn.gr

Η Ζωή Παπαδοπούλου στο Σταυρό του Νότου


ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Πέμπτη 15 Μαΐου
Σταυρός του Νότου Club

Η Ζωή Παπαδοπούλου μετά από ένα δυναμικό χειμώνα επιστρέφει στο Σταυρό του Νότου για μία μόνο αξέχαστη βραδιά. Η γνήσια μεστή λαϊκή φωνή της ερμηνεύει με σύγχρονη ματιά ένα εξωστρεφές πρόγραμμα με τραγούδια έκπληξη που θα περιλαμβάνονται στη νέα της δισκογραφική συνεργασία με το συνθέτη Άρη Βλάχο και άλλα που αγαπήθηκαν από όλους μας πολύ… Επί σκηνής θα βρίσκονται μαζί της πέντε ταλαντούχοι μουσικοί :

Νίκος Κατσίκης : Μπουζούκι
Παντελής Ντζιάλας : Κιθάρες
Τάσος Κάντας : Ακορντεόν
Γρηγόρης Συντρίδης : Τύμπανα
Πέτρος Σταμέλος: Μπάσο
Επιμέλεια ήχου: Αγγελίνα Υφαντή


Έναρξη: 22.30 | Είσοδος: 10 ευρώ (με Μπύρα ή Κρασί)
Πληροφορίες: 2106698200, 6944866338
Σταυρός του Νότου Club
Φραντζή και Θαρύπου 35, Νέος Κόσμος
τηλ. κρατήσεων: 2109226975


 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Ζωή Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές της πόλης όταν την ανακαλύπτει και της προτείνει συνεργασία ο Μανόλης Ρασούλης. Λίγο αργότερα έρχεται η πρόταση του Δημήτρη Μητροπάνου να εμφανιστεί μαζί του στην Αθήνα. Το 2002 η Ζωή Παπαδοπούλου έρχεται στην Αθήνα και από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται με κορυφαία ονόματα του ελληνικού τραγουδιού: το Δημήτρη Μητροπάνο, τη Χαρούλα Αλεξίου, το Γιάννη Κότσιρα, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Κώστα Μακεδόνα. Τρία χρόνια μετά, κυκλοφορεί το «ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΙΛΙΑ». Ο πρώτος της δίσκος, σε παραγωγή της Χάρις Αλεξίου, γίνεται ευρύτερα γνωστός με τις φωνές και των δυο να τραγουδάνε «Αχ και να σε είχα εδώ». Συνεχίζει τις ζωντανές της εμφανίσεις στο πλευρό των: Μανώλη Φάμελλου, Νίκου Ζιώγαλα, Οδυσσέα Τσάκαλου, Μάκη Σεβίλογλου και Χρήστου Νικολόπουλου. Το 2008 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος της με τίτλο «ΤΑΤΟΥΑΖ» και η χαρακτηριστική φωνή της Ζωής ταξιδεύει στα ερτζιανά ερμηνεύοντας τους στίχους της Χάρις Αλεξίου στο ομώνυμο τραγούδι. Αυτή την εποχή ετοιμάζει την τρίτη της δισκογραφική δουλειά.

"ΑΛΛΙΩΣ" Δήμητρα Γαλάνη Παρασκευάς Καρασούλος στη Θεσσαλονίκη


ΙΑΝΟS
Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, ώρα 20:30
Αριστοτέλους 7 - Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 277004 Η Μικρή Άρκτος, η NORTH KNOT και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν τη νέα δισκογραφική δουλειά της Δήμητρας Γαλάνη και του Παρασκευά Καρασούλου με τίτλο "ΑΛΛΙΩΣ" καθώς και την ομότιτλη εικαστική έκθεση με τα έργα που δημιούγησαν οι: Λίλα Σωτηρίου & Ανδρέας Γεωργιάδης ειδικά για την έκδοση του CD.
IANOS, Αριστοτέλους 7 - Θεσσαλονίκη
Είσοδος ελεύθερη

Η Άννα Μπουρμά 17/5 στη Σαλαμίνα

ANNA ΜΠΟΥΡΜΑ

«Ένα τραγούδι αν σωθεί»
Τo Σάββατο 17 Μαΐου η Άννα Μπουρμά θα βρεθεί στην Σαλαμίνα στο Rouky Cafe.

 Με την έναρξη της άνοιξης η Άννα Μπουρμά ξεκίνησε περιοδεία σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας έχοντας στις αποσκευές της την νέα ολοκαίνουργια δισκογραφική της δουλειά με τίτλο ‘’Ένα τραγούδι αν σωθεί’’!
Η Άννα Μπουρμά είναι μια νέα ερμηνεύτρια που από την πρώτη στιγμή εντυπωσίασε και μάγεψε το κοινό, έχει στο βιογραφικό της συνεργασίες και συμμετοχές με τα μεγαλύτερα ονόματα του ποιοτικού τραγουδιού όπως Γιώργο Νταλάρα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δήμητρα Γαλάνη κ.α. Με την ιδιαίτερη κρυστάλλινη φωνή της αλλά και με την θεατρικότητα που διαθέτει επί σκηνής καθηλώνει τον ακροατή και τον ταξιδεύει στον κόσμο των συναισθημάτων.
Όσοι θα έχουν την τύχη να βρεθούν εκείνη στο Rouky Café θα ακούσουν ζωντανά τα 8 νέα της τραγούδια που μουσικά υπογράφει ο Τάκης Μπουρμάς, αγαπημένα από την πρώτη της δισκογραφική δουλειά όπως ο Ονειροπόλος (ντουέτο με Λαυρέντη Μαχαιρίτσα) αλλά και πολλά άλλα αγαπημένα.
Στο δεύτερο μέρος της παραστάσεις μια έκπληξη περιμένει τους ακροατές μοιράζονται σε όλο το κοινό κρουστά μουσικά όργανα και εκεί σημαντικό ρόλο παίζεται μόνο εσείς !
Κιθάρα ενορχηστρώσεις : Τάκης Μπουρμάς
Ακορντεόν : Dasho Kurti
Παραγωγή : ΑFM records
Διεύθυνση παραγωγής : Θεοδόσης Φράγκος