Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Δέσποινα Βανδή "Καλημέρα"


Μικρούτσικος- Κότσιρας- Αντωνοπούλου 20/6 στο θέατρο Πέτρας


Μετά την εντυπωσιακή υποδοχή που συνάντησαν οι χειμερινές τους παραστάσεις, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιάννης Κότσιρας και η Ρίτα Αντωνοπούλου θα ανηφορίσουν την Παρασκευή 20 Ιουνίου στο θέατρο Πέτρας, για τη μεγάλη καλοκαιρινή τους συναυλία στην Αθήνα.
Την παράσταση πλαισιώνουν 6 εξαίρετοι σολίστ:
Θύμιος Παπαδόπουλος: πνευστά, ενορχηστρώσεις,
Άκης Κατσουπάκης: πιάνο, ενορχηστρώσεις,
Άκης Γαβαλάς: τύμπανα,
Γιάννης Γρυπαίος: μπάσο,
Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι,
Κώστας Μιχαλός: κιθάρα,
Επιμέλεια ήχου: Γιώργος Κορρές
Επιμέλεια φωτισμού: Ανδρέας Κούρτης
Τιμές εισιτηρίων:
7€ μέχρι 15 Μαΐου
9€ από 16 έως 31 Μαΐου
12 € από 1 έως 20 Ιουνίου
15€ ευρώ στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας.
Εισιτήρια προπωλούνται:
viva.gr, Public, Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Seven Spots.

Στις 5 Ιουνίου ξεκινάει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη


Το καλοκαιρινό συναυλιακό δρομολόγιο της Ελεωνόρας Ζουγανέλη ξεκινάει από την Πάτρα τις 5 Ιουνίου .
 Με τις προσωπικές της επιτυχίες και όχι μόνο θα χαρίσει στο κοινό όμορφες καλοκαιρινές μουσικές  βραδιές .
 Στις 20 Σεπτεμβρίου μάλιστα  θα βρεθεί στο " Κήπο του Μεγάρου Μουσικής ".

Άλκηστης Πρωτοψάλτη «Θέα Παραδείσου»

Η «Θέα Παραδείσου», η νέα δισκογραφική δουλειά της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, που μόλις κυκλοφόρησε-σε μουσική Νίκου Αντύπα, στίχους Μιχάλη Γκανά, Λίνας Δημοπούλου, Νίκου Μωραϊτη, Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Ελένης Φωτάκη και με τη συμμετοχή του Γιάννη Χαρούλη σε ένα τραγούδι ντουέτο- ‘αποκαλύφθηκε’ επίσημα το βράδυ της Τετάρτης 7 Μαϊου στο Μικρό Παλλάς!

Μία ξεχωριστή παρουσίαση όπου πρωταγωνίστησαν τα λόγια και οι εικόνες, μέσω της προβολής ενός video που δημιουργήθηκε ειδικά για την βραδιά, με τις τελευταίες ‘στιγμές’ δημιουργίας του album, όπως τις κατέγραψε η κάμερα και ο φακός. Είδαμε και ακούσαμε τους συντελεστές  του δίσκου  να μεταφέρουν την εμπειρία και τα συναισθήματα της συνεργασίας τους.  Η κάμερα ‘τρύπωσε’ στο καμαρίνι της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, ενώ την ακολούθησε και στη Νέα Υόρκη, την πόλη όπου έγινε το mastering του cd, και όπου έδωσε πρόσφατα μία συναυλία στο Μητροπολιτικό Μουσείο. Συγκινητική στιγμή οι εικόνες της χώρας μας που έντυσαν με μοναδικό τρόπο το τραγούδι «Αυτό το φως δεν λιγοστεύει».  Την παρουσίαση προλόγισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Heaven, κος Γιώργος Κυβέλλος.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς προβλήθηκαν επίσης οι 10 φωτογραφίες που κέρδισαν στο διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργανώθηκε από το ρ/φ σταθμό Δίεση στο Instagram, όπου οι λάτρεις της φωτογραφίας και της μουσικής, μέσω της προσωπικής τους ματιάς, αποτύπωσαν τη δική τους Θέα Παραδείσου, ξεπερνώντας τις 1200 συμμετοχές!
Για το φινάλε, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη πήρε το μικρόφωνο και ο Νίκος Αντύπας την κιθάρα του, ανέβηκαν στη σκηνή και με συνοδεία πιάνου, μας παρουσίασαν ζωντανά δύο από τα τραγούδια του δίσκου-το «Ήταν αγάπη» και το «Μία Θέα Παραδείσου», που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Άλκηστις «Θα σας τα παρουσιάσουμε όπως γεννήθηκαν». Μία συγκλονιστική στιγμή με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη να δίνει άλλη μία φορά ρεσιτάλ ερμηνείας.
Την παρουσίαση παρακολούθησαν οι συντελεστές του δίσκου, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε , φίλοι και συνεργάτες καθώς και 100 τυχεροί ακροατές του ρ/φ σταθμού Δίεση.
Ακολούθησε cheese & wine party στο φουαγιέ με την υποστήριξη των οινοποιείων Τσάνταλη.

«Μια χώρα Μια φωνή " στο Ο.Α.Κ.Α

 
Οι coaches του The Voice, Δέσποινα Βανδή, Αντώνης Ρέμος, Μιχάλης Κουϊνέλης των Stavento και  Μελίνα Ασλανίδου ενώνουν τις φωνες τους για την ενίσχυση του έργου τoυ Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Μία μοναδική συναυλία θα δωθεί στο γήπεδο Ο.Α.Κ.Α. την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 με σύνθημα «Μια χώρα μια φωνή»
 Η μεγάλη συναυλία που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ. Όλα τα έσοδα από τη συναυλία με τίτλο «Μια χώρα, Μια φωνή», θα διατεθούν στο πρόγραμμα σίτισης απόρων και αστέγων Αθηνών της ΜΚΟ «Αποστολή».
Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.

Από την Κωνσταντινούπολη στο Αιγαίο


OMАR FАRUK TЕKBILЕK АND FRIЕNDS 
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ΒΥΡΩΝΑΣ

SPECIАL GUЕST: ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ,
ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΗΣ

 
 
«Η μουσική είναι η παγκόσμια γλώσσα, ο συνδετικός κρίκος των λαών. Δεν εκπροσωπώ καμιά εθνικότητα όταν παίζω. Θεωρώ ότι η δύναμη της μουσικής ενώνει τους ανθρώπους. Στο άκουσμά της οι έριδες και οι διαφορές εξαφανίζονται και αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλο μιλώντας με την ψυχή. Όταν επικοινωνούμε σʼ αυτό το επίπεδο, είναι εύκολο να δημιουργηθεί αρμονία και ειρήνη». Omаr Fаruk Tеkbilek 2011

Ο Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μουσικούς στην Έλλαδα, ένας χαρισματικός μουσικός ο οποίος παίζει νέι, ζουρνά, μπαγλαμά, ούτι  και κρουστά. Η συνάντησή του με τον Μιχάλη Νικολούδη και άλλους σημαντικούς μουσικούς – φίλους του στις 30 Ιουνίου στο θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, σηματοδοτεί μία από τις πιο μοναδικές συναυλιακές στιγμές του καλοκαιριού. Ένα ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Αιγαίο κι από εκεί πίσω στην Αθήνα.

Η φετινή επίσκεψη του Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ στην χώρα μας θα έχει άρωμα καλοκαιριού. Κι αυτό γιατί εκτός των άλλων στην συναυλία συμμετέχει και ο  Μιχάλης Νικολούδης ως spеcial guеst. Ο ήχος της μαντόλας, ενός αυτοσχέδιου μουσικού οργάνου που έχει δημιουργήσει, είναι εδώ και χρόνια αναγνωρίσιμος. Με τον Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ τους δένει μια δυνατή φιλία που ξεκινάει από τον δίσκο του Μιχάλη Νικολούδη «Αιολία» στον οποίο συμμετέχει και ο τουρκοαιγύπτιος μουσικός.

Συμμετέχουν ακόμα: Γιάννης Παπαϊωάννου (ούτι, μπουζούκι), Γιάννης Δημητριάδης (kеybоards), Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά), Κώστας Μερετάκης (κρουστά) κ.ά.


OMАR FАRUK TEKBILЕK АND FRIЕNDS:

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014, ΣΤΙΣ 21.30
ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ΒΥΡΩΝΑΣ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Α ΖΩΝΗ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΗΝΗ: 40 ΕΥΡΩ
Β ΖΩΝΗ ΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ: 30 ΕΥΡΩ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ-ΑΝΕΡΓΩΝ: 20 ΕΥΡΩ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: PUВLIC, WWW.VIVА.GR, WWW.WЕTICKЕT.GR, ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, ΙΑ

Η Μαίρη Λίντα 25/6 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.



25 Ιουνίου Ωδείο Ηρώδου Αττικού
  Η Μαίρη Λίντα, από τους τελευταίους μύθους της χρυσής εποχής του λαϊκού τραγουδιού, τότε που οι νύχτες γεννούσαν μεγάλα καλλιτεχνικά κεφάλαια και πρωταγωνιστές, κάνει την εμφάνισή της στο Ηρώδειο με την σκηνική άνεση ενός λαϊκού κοσμοπολιτισμού. Καταχωρίστηκε ως μούσα του Μανώλη Χιώτη, σ’ ένα ντουέτο στο οποίο σήμερα υποκλίνονται και όσοι –πολύ νέοι– επανεφευρίσκουν το σουίνγκ και χορεύουν με τις «Παρτίδες». Όμως η Λίντα ήταν εκεί και όταν Θεοδωράκης και Χατζιδάκις θεμελίωναν τον όρο «έντεχνο».
Σκηνοθετική επιμέλεια
Θωμάς Μοσχόπουλος
Μουσικός Συντονισμός
Κορνήλιος Σελαμσής
Σχεδιασμός φωτισμών
Λευτέρης Παυλόπουλος
Ηχητικός σχεδιασμός
Αλέξης Πολίτης

Η Νάνα Μούσχουρη 14 Ιουλίου στο Ηρώδειο


Η Νάνα Μούσχουρη δεν είναι απλώς μια Ελληνίδα της διασποράς με διεθνή ακτινοβολία, ούτε απλώς η πιο ευπώλητη τραγουδίστρια – με περισσότερα από 400 εκατομμύρια δίσκους. 
Είναι μία ακαταπόνητη καλλιτέχνις, που ξεκίνησε από πέρυσι μια μεγάλη διεθνή περιοδεία, με τίτλο Happy Birthday Tour. 
Σ’ αυτήν εντάσσεται και η μεγάλη συναυλία που θα δώσει στο Ηρώδειο, όπου πλαισιωμένη από τέσσερις μουσικούς, σταθερούς συνεργάτες της, αλλά και την επίσης τραγουδίστρια κόρη της Λενού (Ελένη) θα γιορτάσει, όπως λέει η ίδια, «την τύχη να έχω φτάσει τόσο μακριά στη ζωή μου χάρη στα τραγούδια μου, στους δημιουργούς τους και στην αγάπη του κόσμου».

Δημήτρης Μπάσης Γιώτα Νέγκα στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου


Τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία της ελληνικής τραγουδοποιίας, η μετανάστευση και η ξενιτιά ενέπνευσαν τoυς δημιουργούς όχι μόνο του δημοτικού τραγουδιού αλλά και του ρεμπέτικου, του λαϊκού, του έντεχνου. 
Από αυτή την πλούσια και πικρή παρακαταθήκη αντλούν το υλικό τους οι δύο καταξιωμένοι και πολύ σπουδαίοι τραγουδιστές, ο Δημήτρης Μπάσης και η Γιώτα Νέγκα. Σε μια εποχή όπου η έννοια του «ξένου» και της μετανάστευσης επαναπροσδιορίζονται, η μουσική τους παράσταση 18 και 19 Ιουλίου ανατρέχει μέσα από μεγάλα τραγούδια ελλήνων δημιουργών στoν ήχο και το στίχο του ξεριζωμού, τα τελευταία εκατό χρόνια.

Το Plisskën festival επιστρέφει

Το Plisskën festival επιστρέφει στις 6&7 Ιουνίου του 2014 στο Κτίριο 56 του Ελληνικού Κόσμου, με το πιο εντυπωσιακό line up της μέχρι τώρα πορείας του, στο κορυφαίο μουσικό ραντεβού του καλοκαιριού.
5 stages, 68 καλλιτέχνες, special events και πολλές παράλληλες δραστηριότητες περιμένουν το κοινό στην τέταρτη και μεγαλύτερη ως τώρα εκδοχή του Plisskën Festival, το οποίο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Pitchfork με τα best summer festivals!
Στα 42 ονόματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, έρχονται να προστεθούν δύο ακόμα για το χώρο του Club Stage: η δεύτερη βασίλισσα της Hyperdub Records, Fatima Al Qadiri και ο πολυσχιδής dance παραγωγός M A N I K.
Φέτος το Plisskën Festival προσθέτει τρία νέα εξωτερικά stages και εμπλουτίζει τις παράλληλες δραστηριότητές του, υποσχόμενο να χαρίσει μία ανεπανάληπτη 360 εμπειρία στο φεστιβαλικό κοινό.
New stages
Πρόκειται για το Outdoor Stage, το οποίο θα φιλοξενήσει 10 μπάντες της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής μεταξύ των οποίων οι No Age, Dub Pistols, Tijuana Panthers, Imam Baildi Soundsystem και πολλοί ακόμα.
Το Outdoor Club Stage, όπου σε συνεργασία με τους Black Athena θα παρουσιαστούν οι ήχοι των Bomba Energia Soundsystem, Duckem και άλλων, καθώς και το Comedy Stage όπου ο Λάμπρος Φισφής με την ομάδα του θα διασκεδάσουν το κοινό με stand-up comedy και έναν ξεχωριστό κωμικό αυτοσχεδιασμό.

Green Corner & Solar Charging
Έχοντας κερδίσει το Greener Festival Award και μένοντας πιστό στον «πράσινο» χαρακτήρα του, το Plisskën festival επιστρέφει δυναμικά και φέτος, εμπλουτίζοντας τις οικολογικές δραστηριότητές του με gold sprint race, προσφορά της Quad Bikes, οικολογικό πείραμα εικονικής πραγματικότητας από την ΜΚΟ MEDASSET σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μικτής Πραγματικότητας (Mixed Reality Lab) του Πανεπιστημίου Nottingham, αλλά και solar charging, φιλοξενώντας επιδεκτικό φωτοβολταϊκό σταθμό με την υποστήριξη των Αττικών Διαδρομών και της AVECO.

Σταύρος Ξαρχάκος " Μάνα μου Ελλάς "

Μια ξεχωριστή περιοδεία ετοιμάζει αυτό το καλοκαίρι ο Σταύρος Ξαρχάκος .

Τίτλος των μουσικών του παραστάσεων " Μάνα μου Ελλάς "Μαζί του η Ηρώ Σαϊα και ο Ζαχαρίας Καρούνης .