Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Μια χιπ-χοπ εκδοχή της ιστορίας του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας

Μια χιπ-χοπ εκδοχή της ιστορίας του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας παρουσιάζεται στις 22 και 23 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής, στη σειρά Γέφυρες και σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελλάς Γαλλία - Συμμαχία 2014».

Με επτά χορευτές χιπ-χοπ, έναν καλλιτέχνη τσίρκου και έναν ηθοποιό, ο Sébastien Lefrançois ανατρέπει τους κώδικες του σαιξπηρικού θεάτρου και φέρνει αυτό το κλασικό έργο κοντά στη νέα γενιά, θέλοντας να μας δείξει το πόσο πολύ αυτά τα κομμάτια της ιστορίας μας μοιάζουν.

Sébastien Lefrançois

Γεννήθηκε στη Νορμανδία το 1969 και η σχέση του με το χορό και την κίνηση ξεκίνησε από το καλλιτεχνικό πατινάζ με το οποίο ασχολήθηκε, με πολύ υψηλές επιδόσεις, μέχρι τα 24 χρόνια του,. Η πρώτη του επαφή με το χιπ-χοπ ήταν τηλεοπτική, μέσα από την εκπομπή “H.I.P.H.O.P” του Sidney το 1984 (η πρώτη τηλεοπτική εκπομπή αποκλειστικά για χιπ-χοπ του Patrick Duteuil ή “Sidney”).
Λίγα χρόνια αργότερα ανακαλύπτει το θέατρο και τη χορογραφία και παίρνει κρατικό δίπλωμα (στον τζαζ και το σύγχρονο χορό) στις αρχές του 90. Το 1994 ιδρύει μαζί με χορευτές του Cergy-Pontoise την ομάδα Trafic de Styles, της οποίας γίνεται καλλιτεχνικός διευθυντής και χορογράφος. Με την ομάδα αυτή δημιουργεί πολλές χορογραφίες, όπως: Off the Line, Squatt’age, L’Incroyable Mystère Pulp, Attention Travaux, Le Poids du ciel, Enveloppes timbrées κ.ά.
Ο Sébastien Lefrançois συνεργάζεται επίσης ως ερμηνευτής ή ως χορογράφος σε διάφορα θεάματα και θεατρικές παραστάσεις. Το 2007 διορίστηκε μόνιμος καλλιτέχνης (artiste associé) των Cités Danse Connexion, του πρώτου φορέα στη Γαλλία που αφορά την προώθηση του χορού χιπ-χοπ.
Trafic de styles

Ακρίβεια στην κίνηση, και μια λεπτή ισορροπία πάνω στο κινούμενο όριο ανάμεσα στον αθλητισμό και την τέχνη, την άσκηση και το θέαμα, την ψυχή και το σώμα: αυτό χαρακτηρίζει τους Trafic de styles, που μας προτείνουν μια εκφραστική γλώσσα κωμική όσο και ποιητική και μας μεταφέρουν ανάμεσα στον ουρανό και τη γη, ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία…

«Φλογερό, νεανικό, χωρίς κόμπλεξ, αυτό το έργο είναι η σημαντικότερη δουλειά του Sébastien Lefrançois […] Ο χορογράφος είχε το όνειρο να αναμετρηθεί με ένα ιερό σύμβολο του θεάτρου και του χορού. Και το πραγματοποίησε, με πολύ μεγάλη επιτυχία.» Rosita Boisseau, Le Monde.

Στις 22 και 23 Μαΐου
Στις 20:00

Πρόβες σε εντατικούς ρυθμούς Μαζωνάκης Πάολα


Σε εντατικούς ρυθμούς οι πρόμες του Γιώργου Μαζωνάκη και της Πάολας
για την πρεμιέρα τους στις 16 Μαϊοιυ στην " FANTASIA"

Φινάλε για Κυανό Αρσενίου


Κυριάκος Κυανός και Σάκης Αρσενίου αποχαιρέτισαν στο " CARAMELA"  την χειμερινή σαιζόν και ετοιμάζονται για  τις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις

Ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας «Η Κόρη του Ρέμπραντ»

Ένα υβρίδιο κωμωδίας και ταινίας μυστηρίου αποτελεί η νέα ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου που ονομάζεται «Η Κόρη του Ρέμπραντ».

Όλη η ιστορία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια μιας μεγαλοαστικής δεξίωσης, στους πολυτελείς εσωτερικούς χώρους και στους υπέροχους κήπους μιας εντυπωσιακής έπαυλης, όπου δίνει το παρόν η αφρόκρεμα της Αθηναϊκής κοινωνίας. Τα χιουμοριστικά στιγμιότυπα, διακοσμούν μια πλοκή σχεδόν αστυνομική αλλά εξ’ ίσου ξεκαρδιστική, αφού όλα γυρίζουν από την σοβαροφάνεια στη φάρσα, σε μια ταινία που σε τελευταία ανάλυση φωτογραφίζει παραμορφωτικά την ανεκδιήγητη πραγματικότητα που ζούμε, σε μια εποχή που τα όρια μεταξύ του πλαστού και του γνήσιου, είναι κάτι περισσότερο από δυσδιάκριτα.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης, ταινιών που αγαπήσαμε και ξεχώρισαν με διεθνή βραβεία, όπως «Oι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας», «Aυτή η νύχτα μένει», το «delivery» κ.α., επιστρέφει στη μεγάλη του αγάπη με την 17η ταινία του, που προσεγγίζει πάλι αγαπημένα θέματα του, όπως η φθορά των ανθρωπίνων σχέσεων, το μπλέξιμο του λογικού με το παράλογο…

Το σενάριο υπογράφουν οι Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ζάχος Παπαζαχαρίου και Μισέλ Φάις.

Σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτόπουλος

Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν στις 20 Μαΐου και θα γινουν σε μια εντυπωσιακή βίλα. Η προβολή της στις κινηματογραφικές αίθουσες θα γίνει τον ερχόμενο χειμώνα.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Μπέζος, Χρήστος Λούλης, Λάκης Λαζόπουλος, Αλεξία Καλτσίκη, Δήμητρα Ματσούκα, Δούκισσα Νομικού, Δημήτρης Κατάλειφος, Δημήτρης Πιατάς, Γιάννης Στάνκογλου, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Νίκος Χατζόπουλος, Νίκος Καρδώνης, Μάκης Παπαδημητρίου, Νικόλας Χανακούλας, Γιώργος Χρυσοστόμου, Άλκης Παναγιωτίδης, Γιώργος Κοτανίδης, Χάρης Φραγκούλης, Γιάννης Παπαδόπουλος και Ευαγγελία Καρακατσάνη.

.newsbeast.gr