Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Imam Baildi «ΣΗΜΕΙΩΜΑ»


«ΣΗΜΕΙΩΜΑ»
Το πρώτο single των Imam Baildi
από το δίσκο τους  Imam Baildi III”,
θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιουλίου,
την ημέρα της μεγάλης τους συναυλίας στο Θέατρο Βράχων.
 Τους στίχους και τη μουσική υπογράφουν
oι Imam Baildi .
Aξίζει να σημειωθεί πως το «ΣΗΜΕΙΩΜΑ» είναι
το πρώτο τραγούδι στο οποίο γράφουν στίχο οι ίδιοι.

I-tunes link:

Παρουσίαση του νέου διπλού άλμπουμ της Μαρίας Φαραντούρη


Στο χώρο εκδηλώσεων του Public στο Σύνταγμα παρουσιάστηκε το νέο διπλό albumdvd της Μαρίας Φαραντούρη, «Χθες άρχισα να τραγουδώ».
 
Το cd αυτό είναι η ζωντανή ηχογράφηση της ιστορικής συναυλίας της Μαρίας Φαραντούρη για τα 50 χρόνια της στο ελληνικό τραγούδι , που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Θέατρο Ηρώδου του Αττικού. Στη συναυλία αυτή συμμετείχαν φιλικά ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Έλλη Πασπαλά, η Σαβίνα Γιαννάτου και ο Τάκης Φαραζής.
Στην πολυτελή αυτή συλλεκτική έκδοση, η διεθνούς κύρους καλλιτέχνης κάνει μια αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς της μουσικής της πορείας.
Ακούγονται τραγούδια που άφησαν ανεξίτηλα ίχνη στο χρόνο, σημάδεψαν την κοινή μας μνήμη, και δεν έπαψαν ούτε στιγμή να δείχνουν έναν άλλο δρόμο για το μέλλον. Η Μαρία Φαραντούρη πανταχού παρούσα στο μουσικό γίγνεσθαι, δεν σταμάτησε ποτέ να πειραματίζεται, και να τολμά και εδώ και στο εξωτερικό. Πενήντα χρόνια μετά, τραγουδά αποσπάσματα από το μεγάλο ρεπερτόριό της και από το έργο των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Διονύσης Σαββόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Μάνος Λοΐζος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, αλλά και ξένων συνθετών, όπως οι Zulfu Livaneli, Kurt Weil, Charles Lloyd, Lucio Dalla, σε ποίηση Κ.Π.Καβάφη, Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσου, Άγγελου Σικελιανού, Νίκου Γκάτσου, Federico Garcia Lorca , Pablo Neruda, Bertolt Brecht αλλά και των στιχουργών Ιάκωβου Καμπανέλλη, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Κώστα Καρτελιά.

Ομιλητές στη  συν/ξη τύπου ήταν η Μαρία Φαραντούρη, ο πρόεδρος της Minos Emi Μάκης Μάτσας, η Έλλη Πασπαλά, ο εικαστικός – συγγραφέας Ανδρέας Μαράτος, ο Τάκης Φαραζής και ο παραγωγός του ΜΕΛΩΔΙΑ Ξενοφών Ραράκος.






Την έναρξη της  ομιλίας έκανε ο πρόεδρος της Minos Emi Mάκης Μάτσας, ο οποίος μίλησε για την επί 25 χρόνια συνεργασία τους, η οποία πέρα από τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη περιέλαβε ένα μεγάλο πλούτο διαφορετικών παράλληλων ηχογραφήσεων με τον Τούρκο συνθέτη Λιβανελή, τα τραγούδια της διαμαρτυρίας από όλο τον κόσμο, με τον Κουβανό συνθέτη Λεο Μπρόουερ, με τη Μερσέντες Σόζα, αλλά και τη ζωντανή ηχογράφηση με τον θρύλο της ιταλικής μπαλάντας Lucio Dalla. Tέλος τόνισε ότι όταν την άκουσε να τραγουδάει για πρώτη φορά  της είπε: «Εσύ δεν είσαι η ιέρεια του Θεοδωράκη. Είσαι η ιέρεια της Ελλάδας. Η Μερσέντες Σόζα της Ελλάδας».

Στη συνέχεια  ο Ανδρέας Μαράτος  μίλησε για την επιρροή του έργου του Μίκη Θεοδωράκη διεθνώς, μέσα από τη φωνή της «ιέρειας» του Μαρίας Φαραντούρη και τον σημαντικό ρόλο των ποιητών με τους οποίους συμπορεύτηκε όλη αυτή η γενιά των καλλιτεχνών και των δημιουργών.

Συγκινητικές και συναισθηματικές ήταν οι ομιλίες της Έλλης Πασπαλά και του Τάκη Φαραζή , οι οποίοι επισήμαναν τη γενναιοδωρία της μεγάλης ερμηνεύτριας και την φιλική της προσέγγιση προς κάθε νεώτερο ταλαντούχο καλλιτέχνη.

 
Εύστοχες και επί της ουσίας ήταν οι παρατηρήσεις του Ξενοφώντα Ραράκου από την πλευρά του ραδιοφωνικού σταθμού ΜΕΛΩΔΙΑ, που υποστήριξε και υποστηρίζει οποιαδήποτε τέτοια πολιτιστική εκδήλωση.

Τη συνέντευξη έκλεισε η Μαρία Φαραντούρη, συνοψίζοντας μέσα από λόγια του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη και των ποιητών που συνεργάστηκε καθ’ όλη τη σημαντική της διαδρομή στο τραγούδι.

Η συνέχεια της συνέντευξης τύπου, ήταν μία συναυλία για φίλους με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο, την  Έλλη Πασπαλά, τον Μανώλη Μητσιά και την 9χρονη Ελένη Καρτελιά. Μια βραδιά  που πιστεύουμε ότι αποτυπώθηκε στην καρδιά όλων όσων παρέστησαν και παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Με την παρουσία τους την τίμησαν πολλοί φίλοι και συνάδελφοι της, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Νταλάρας, η ΄Ελλη Πασπαλά, ο Μανώλης Μητσιάς, η Μελίνα Τανάγρη, ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Θανάσης Λάλας, η Λένα Αρώνη, ο ποιητής Κώστας Καρτελιάς και πολλοί άλλοι.

Σαββατόβραδο με Παντελή Θαλασσινό

Στις 24 Μαΐου ο Παντελής Θαλασσινός, η Νάνα Μπινοπούλου και οι Γιάννης Βιλιώτης (έγχορδα), Δημήτρης Γάσιας (βιολί), Φίλιππος Λευκαδίτης (κρουστά), Γιώργος Μακρής (πνευστά), Γιάννης Μπελώνης (πιάνο), Γιάννης Πλαγιανάκος (κόντραμπάσο), θα μας ταξιδέψουν σε αγαπημένες τους μουσικές λίγο πριν το καλοκαίρι!
Ήχος: Γιώργος Καρυώτης- Ευτύχης Γιαννακούρας, 
Φώτα: Διαμαντής Μυλωνάς
Οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00 
Είσοδος: 12€ (με μπύρα ή κρασί)
Σταυρός του Νότου Κεντρική Σκηνή 
Φραντζή & Θαρύπου 35-37
Νέος Κόσμος
Τηλ. Κρατήσεων: 210-9226975

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη αρχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία.


Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, μετά από τις πολύ επιτυχημένες παραστάσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που τις παρακολούθησαν χιλιάδες κόσμου και ήταν όλες sold out, αρχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία από την Πάτρα την Πέμπτη 5 Ιουνίου και το νέο καλοκαιρινό live stage με την υπογραφή του Μικρού Πρίγκηπα .


Εκεί που χτυπά η καρδιά της, εκεί που συναντιέται με το πάθος της και την αγάπη της για το τραγούδι, εκεί, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη θέλει να ταξιδέψει το κοινό της και φέτος το καλοκαίρι και να πάρει δύναμη από τη δύναμη όλων αυτών που την αγαπούν και τη στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Μας καλεί όλους λοιπόν σε ένα μεγάλο πάρτι, μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία γεμάτη ενέργεια, κέφι, χορό και διασκέδαση.


Με κάθε εμφάνιση της επιβεβαιώνει την πληθωρική της προσωπικότητα και καταθέτει ακομπλεξάριστα και με αυτοπεποίθηση την απόλυτα δική της ταυτότητα, το «soundtrack της δικής της γενιάς», που χωράει επιλογές μιας παγκόσμιας μουσικής σκηνής, διαφορετικές κουλτούρες, τολμηρές μίξεις, αλλά και αναδρομή στα νεανικά και πιο πρόσφατα μελωδικά βιώματα της.


Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, με την αψεγάδιαστη φωνή της, το πάθος της, τη δυναμική της σκηνική παρουσία, καταφέρνει να αγγίξει, να ξεσηκώσει, να συγκινήσει, να συνεπάρει, να γίνει μια φωνή και μια μεγάλη παρέα με όλους όσοι έχουν επιλέξει να τη δουν από κοντά και να την ακούσουν! Και είναι χιλιάδες αυτοί! Και η επιλογή όλων δικαιώνεται!


Πάνω στην σκηνή, παρέα με τους εξαιρετικούς μουσικούς της, θέλει πρώτα η ίδια να παρασύρεται από τις μελωδίες και τον λυρισμό τους έτσι ώστε να μπορεί να μαγεύει και το κοινό της με τις ερμηνείες της. Οι συναυλίες της θα είναι όπως πάντα από τα ωραιότερα live του καλοκαιριού για τους λάτρεις της φωνής και των τραγουδιών της.


Πλαισιώνεται από μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών:
Ευριπίδης Ζεμενίδης: Κιθάρα,
Νίκος Πασσαλίδης: έγχορδα,
Γιώργος Θεοδωρόπουλος: πλήκτρα,
Παρασκευάς Κίτσος: Μπάσο,
Γιάννης Αγγελόπουλος: Τύμπανα.


Ενορχηστρώσεις: Ευριπίδης Ζεμενίδης
Χειρισμός φωτισμού: Βασίλης Καραμούζης
Σχεδιασμός Ήχου: Νίκος Παππάς, Αργύρης Λιανός

Πρωτοψάλτη Αρβανιτάκη στο "Κατράκειο Θέατρο"


Τη χειμερινή περίοδο που πέρασε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με την Ελευθερία Αρβανιτάκη πραγματοποίησαν σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων στο " Diogenis Studio" . Τις δύο σημαντικές ερμηνεύτριες με τη μοναδική δισκογραφική διαδρομή θα απολαύσει και πάλι το κοινό αυτή τη φορά  στη Νίκαια στο " Κατράκειο Θέατρο" στις 16 Ιουλίου.
Τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν για τους εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς σκοπούς της Ακτ-ειν, που επικεντρώνονται κυρίως στην επανένταξη και κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Μίλτος Πασχαλίδης και Χρήστος Θηβαίος στο θέατρο Βράχων

Ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Χρήστος Θηβαίος θα ενώσουν ξανά τις φωνές και τις προσωπικότητες τους για μια μεγάλη συναυλία στο θέατρο Βράχων, την Πέμπτη 5 Ιουνίου.
Οι δύο τραγουδοποιοί συνεχίζουν την πετυχημένη συνεργασία τους, κάνουν προσθήκες στο πρόγραμμα τους με απρόσμενα τραγούδια και ανηφορίζουν για τους Βράχους σε μια συναυλία που συμπίπτει με την έναρξη του καλοκαιριού.
Τραγούδια σταθμοί από την προσωπική τους δισκογραφία αλλά και ιστορίες που τους ένωσαν τα τελευταία 20 χρόνια της παράλληλης πορείας τους, γεμίζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με επιλογές από την Κρητική παράδοση, το ιταλικό τραγούδι και αλλά τραγούδια που τους συγκινούν κι ας μην είναι δικά τους.
Μαζί τους
οι Μιρέλα Πάχου (ακορντεόν, πιάνο, τραγούδι),
Μάξιμος Δράκος (πιάνο – πλήκτρα),
Δημήτρης Σινογιάννης (ηλ. Κιθάρα),
Δημήτρης Μουτάφης (μπάσο) και
Ηλίας Δουμάνης (τύμπανα)

Κλαρίνο με ψυχή στο "HALF NOTE JAZZ CLUB"


ΠΕΤΡΟΛΟΥΚΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ Τραγούδι: Αντώνης Κυρίτσης
Κλαρίνο με ψυχή!
 Παρασκευή 30 – Σάββατο 31 Μαϊου
Είσοδος από 15 ευρώ - Ωρα έναρξης: 22.30
Οι πρώτες εμφανίσεις τους στο Half Note, τη Δευτέρα 24 και ανήμερα την Τρίτη, 25η Μαρτίου, προκάλεσαν πραγματικό κυκλοφοριακό κομφούζιο στην πλατεία, αφού δεκάδες ήταν εκείνοι που βγήκαν από το μαγαζί εν χορώ, σε μεγάλους ομόκεντρους κύκλους, όπως συμβαίνει άλλωστε και στα κλασικά παραδοσιακά γλέντια! Στις αμέσως επόμενες εμφανίσεις τους τον Απρίλιο, επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό, με το half note να γεμίζει με τους φίλους της παραδοσιακής μουσικής.

 Το Half Note φιλοξενεί για άλλο ένα 2ήμερο πριν τη λήξη της φετινής σεζόν τον σπουδαίο αυτό κλαριντζή από την Ηπειρο!
Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μουσικούς / αυτοσχεδιαστές της δημοτικής μας παράδοσης και ο ήχος από το κλαρίνο του εκφράζει την ψυχή ενός ολόκληρου λαού – και όχι μόνο αυτού που σχετίζεται με την Ήπειρο – ενώ, παράλληλα, απευθύνεται στην καρδιά ενός ολόκληρου Κόσμου που δεν περιορίζεται από σύνορα. Ο Πετρολούκας Χαλκιάς έχει ζήσει χρόνια έξω από την Ελλάδα, παίζοντας για την Ελλάδα και την αρχαία της ηπειρώτικη παράδοση και παίζοντας με μουσικούς από διαφορετικές μουσικές και πολιτισμικές αρχές. Μόλις τα τελευταία χρόνια μάλιστα, ο Πετρολούκας Χαλκιάς αποτέλεσε το επίκεντρο ενός ιδιαίτερου μουσικού project που είχε να κάνει με τη δημιουργική συνεργασία Ελλήνων και Ινδών μουσικών και κυκλοφόρησε σε μια αξιόλογη σειρά δίσκων. Επίσης, έχει ξεχωρίσει και η συνεργασία του με Έλληνες μουσικούς της τζαζ, όπως αυτή με τον κιθαρίστα Τάκη Μπαρμπέρη...

Η πεντατονική ηπειρώτικη μουσική – το «άλας της Γης» - είναι το μουσικό / εκφραστικό πεδίο που υπηρετεί εδώ και μια ζωή ο Πετρολούκας Χαλκιάς, ο κλαριντζής από το Δελβινάκι που έχει συμβάλλει όπως πολλοί άλλοι – αλλά και όσο λίγοι – στη διάδοση της ελληνικής μουσικής παράδοσης, εντός και εκτός της χώρας. Παράλληλα όμως, με καλλιτεχνική δεξιοτεχνία και ευρηματικότητα που ξεπερνά οποιοδήποτε τοπικό μουσικό είδος, δεν δίστασε να ανοίξει τους ορίζοντές του και να συμπράξει με διακεκριμένους μουσικούς απ’ όλον τον κόσμο, επεκτείνοντας τα όριά του όσο λίγοι. Έτσι, μέσα από την τέχνη του, η Ηπειρος διασταυρώθηκε με το rock, τη jazz, το blues, αλλά και άλλες ethnic μουσικές, πάντα με συναρπαστικά και γοητευτικά αποτελέσματα.

Αυτό το πάντρεμα είναι που κάνει τον Πετρολούκα Χαλκιά να ξεχωρίζει, και να μην είναι απλός άλλος ένας δεξιοτέχνης του κλαρίνου, αλλά μια μεγάλης εμβέλειας μουσική προσωπικότητα, που χαρίζει στην τέχνη του διαχρονικότητα, αφού αποπειράται να την αναμιγνύει αυτοσχεδιαστικά με άλλες, φαινομενικά εντελώς διαφορετικές, μουσικές παραδόσεις.
 (Τριβωνιανού 17, Μετς)
Πληροφορίες – Κρατήσεις - 210 9213310 

Ο Πάνος Μουζουράκης στο " Anodos Live Stage"


H ξεχωριστή μουσική σκήνη  της Αθήνας " Anodos Live Stage"  που αυτό το χειμώνα παρουσίασε κορυφαία ονόματα του Ελληνικού πενταγράμμου  θα χαρίσει στους φίλους του καλού Ελληνικού τραγουδιού άλλη μια όμορφη μουσική βραδιά στις 23/5 αυτή τη φορά παρουσιάζοντας σε μια μοναδική εμφάνιση τον Πάνο Μουζουράκη
Πειραιώς 183
Τηλ 210 3468100

Η Κατερίνα Κυριαζή τραγουδάει Αντύπα και Β. Παπαδόπουλο


Είναι πολύ ευχάριστο τα παιδιά της νέας καλλιτεχνικής γενιάς να επιλέγουν  τραγούδια με καλό στίχο και όμορφη μουσική 
Η Κατερίνα Κυριαζή λοιπόν κάνει ένα πολύ καλό πρώτο δισκογραφικό βήμα με ένα κομμάτι που υπογράφουν τη μουσική ο Αντύπας και τους στίχους ο Βασίλης Παπαδόπουλος και έχει για τίτλο   «Όλο Μου Λείπει Κάτι»
 Της  Κατερίνας βέβαια δεν της λείπει τίποτα  καλλιτεχνικά γιατί  ερμηνεύει με ιδιαίτερη χροιά και αφοπλιστική εκφραστικότητα την όμορφη αυτή μπαλάντα  και δείχνει ότι έχει τις δυνατότητες για καλή δισκογραφική πορεία. 

Αξίζει βέβαια να σταθούμε στο στιχουργό Βασίλη Παπαδόπουλο  που της εμπιστεύτηκε με τον αγαπημένο ερμηνευτή Αντύπα το συγκεκριμένο τραγούδι και να υπενθυμίσουμε ότι είναι ο δημιουργός σημαντικών και διαχρονικών τραγουδιών όπως ( Ανοίχτε τα τρελλάδικα) Ελένη Βιτάλη ( Μια ζωή μέσα στους δρόμους ) Χάρις Αλεξίου  (Ποιός το είπε για τους μάγκες) Στράτος Διονυσίου  κ.α .
Δείτε ΕΔΩ το ατμοσφαιρικό video του τραγουδιού σε σκηνοθεσία Γιώργου Δέδε:

  Το «Όλο Μου Λείπει Κάτι» κυκλοφορεί ΤΩΡΑ από την Cobalt Music.