Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Πάνος Κατσμίχας Κίτρινα Ποδήλατα στο Μοναστηράκι




Toν Πάνο Κατσμίχα με τα Κίτρινα Ποδήλατα θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το Αθηναϊκό κοινό στις 16 Ιουλίου από τη σκηνή του " Stage Volume 1" στο Μοναστηράκι
Τηλ 2103232132

Τελευταίες ημέρες εγγραφών για τα εργαστήρια του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας

Τελευταίες ημέρες εγγραφών για τα εργαστήρια του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας στο πλαίσιο του διευρυμένου εκπαιδευτικού του προγράμματος, διοργανώνει ένα νέο κύκλο εκπαιδευτικών εργαστηρίων και σεμιναρίων σχετικά με θέματα που άπτονται της φωτογραφικής δημιουργίας. Η διδασκαλία γίνεται από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου και ακαδημαϊκούς συνεργάτες, προσφέροντας ιδανικές συνθήκες εκπαίδευσης, πρακτικής άσκησης και καλλιτεχνικής έκφρασης.

Φωτογραφία & Τοπίο

Φωτογραφία: Σύγχρονη Θεωρία και Πρακτική

Εισηγητές: Πηνελόπη Πετσίνη, Γιάννης Σταθάτος, Νίκος Παναγιωτόπουλος,
Θανάσης Μουτσόπουλος
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 28/5, 31/5, 2/6, 4/6
Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, συνεχίζει τον κύκλο σεμιναρίων σύγχρονης θεωρίας και πρακτικής της φωτογραφίας. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η παρουσίαση βασικών εννοιών και η εξοικείωση με τις νεότερες και σύγχρονες πρακτικές της φωτογραφικής τέχνης συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού πεδίου κριτικής και αισθητικής αναζήτησης. O νέος κύκλος του προγράμματος με θέμα “Φωτογραφία και Τοπίο” σχεδιάζεται και διεξάγεται από ακαδημαϊκούς συνεργάτες και ερευνητές μέσα από μία σειρά 4 τετράωρων θεματικών εισηγήσεων.
Πληροφορίες & Δήλωση Συμμετοχής

Personal Project Development

Long-term mentoring workshop

Εισηγητής–επιβλέπων: Κωστής Ατωνιάδης
Έναρξη: 31/5
Στόχος του εργαστηρίου αυτού είναι να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με την απαραίτητη καλλιτεχνική πρακτική και μεθοδολογία για τη διαμόρφωση του προσωπικού τους φωτογραφικού έργου. Το εργαστήριο εκτείνεται στη διάρκεια εννέα μηνών και απευθύνεται σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν, να ολοκληρώσουν και να παρουσιάσουν μια θεματική ενότητα φωτογραφικών έργων ως πορτφόλιο, έκδοση ή έκθεση. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχήμα ευέλικτης μεθοδολογίας, στο οποίο συνδυάζονται και προγραμματίζονται: ομαδικές συναντήσεις, ατομικές συνεδρίες, εξ αποστάσεως επικοινωνία μέσω Skype και έκθεση εργασιών.
Πληροφορίες & Δήλωση Συμμετοχής

Διαχείριση Χρώματος (Colour Management)

Εισηγητής: Αντώνης Γράνης
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 14/6 & 15/6
Το εργαστήριο αυτό επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το ψηφιακό χρώμα. Η διαχείριση χρώματος αποτελεί τη βασικότερη πτυχή της ψηφιακής εικόνας σε όλες τις φάσεις της αναπαραγωγής της και διασφαλίζει ένα πλαίσιο χρωματικής επικοινωνίας ανάμεσα σε μηχανές, λογισμικό και χρήστη, εξασφαλίζοντας έτσι την αναλλοίωτη μεταφορά της ψηφιακής πληροφορίας. Στόχος του εργαστηρίου είναι να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με τις ανάγκες της σύγχρονης ψηφιακής εικόνας και να αποκτήσουν την ικανότητα να εντοπίζουν το πρόβλημα, να το ερμηνεύουν και να το επιλύνουν.
Πληροφορίες & Δήλωση Συμμετοχής
Επικοινωνία / Πληροφορίες:
contact@hcp.gr
Τ: 210 9211 750
(καθημερινά, 10:00-16:00)

Οι IMAM BAILDI στο Ρυθμό Stage Παρασκευή 30 Μαΐου



Οι IMAM BAILDI στο Ρυθμό Stage
Παρασκευή 30 Μαΐου
 Mετά  από  τις περιοδείες τους στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α, οι ΙΜΑΜ BAILDI ξεκινούν την καλοκαιρινή τους περιοδεία.
Tην Παρασκευή 30 Μαΐου, στη σκηνή του “Ρυθμός Stage”,  θα στηθεί η πρώτη τους καλοκαιρινή, μουσική γιορτή, όπου οι μελωδίες των δεκαετιών του ΄40, ΄50 και ΄60 έρχονται στο σήμερα, τα βαλκανικά πνευστά απογειώνουν τη διάθεση του κοινού και η εκρηκτική σκηνική παρουσία του MC Yinka εναλλάσσεται με τη νοσταλγική φωνή της Ρένας Μόρφη.

Σημ. “Σταθμός της φετινής επιτυχημένης χρονιάς  θα είναι η  κυκλοφορία του τρίτου άλμπουμ των Imam Baildi με τίτλο IMAM BAILDI - III”, δίσκο τον οποίο θα μπορούν να προμηθευτούν πρώτοι, όσοι παραβρεθούν στη καλοκαιρινή τους συναυλία στο Θέατρο Βράχων τη Δευτέρα 14 Ιουλίου.”

Ρυθμός Stage
Μαρίνου Αντύπα 38
16346 Ηλιούπολη
Τηλέφωνο: 210 9750060
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος:12 € (με μπύρα ή κρασί)