Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στο "Ρυθμός Stage"


Σάββατο 7 και 14 Φεβρουαρίου
 
Ο Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης έρχεται στην Αθήνα για δύο ακόμη συναντήσεις με το αγαπημένο του κοινό. Το Σάββατο 7 και 14 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στη μουσική σκηνή του "Ρυθμός Stage".
 
Κουβαλώντας στις αποσκευές του τις μουσικές και τα στιχάκια του, την αγάπη του για αυτό που κάνει, μα και την δύναμη μιας σταθερής παρέας, έρχεται να μας «ταξιδέψει» για μια ακόμη φορά κατά τον προσφιλή του τρόπο.
 
Το Σάββατο 7 και 14 Φεβρουαρίου στο "Ρυθμός Stage" θα ζωντανέψουν οι μελωδίες, τα λόγια, τα ποιήματα και η «επικοινωνία» με τραγούδια που αγαπήθηκαν μες τα χρόνια. Η Ανατολή συναντά την Δύση, με έναν μοναδικό τρόπο που ο Δημήτρης γνωρίζει καλά. Έναν τρόπο που υπηρετεί ακόμη καλύτερα με την φωνή του.
 
Το συγκρότημα κινείται και ελίσσεται με άνεση, από τον απόλυτα ακουστικό, στον ηλεκτρικό ήχο, διεγείροντας ιδιαίτερα τα συναισθήματα. Αφετηρία και προορισμός η Ελλάδα. Γειτονιά μας ο κόσμος! Παράλληλα με τις συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, κυκλοφόρησε και η νέα δισκογραφική πρόταση του Δημήτρη, με γενικό τίτλο « Ζωής Παιχνίδια». Μια ανεξάρτητη παραγωγή από τις εκδόσεις ΚΥΜΑ. Αριθμημένα συλλεκτικά τα αντίτυπα και της 2ης έκδοσης της νέας δουλειάς του τραγουδοποιού, θα τα βρείτε την ημέρα της συναυλίας, μιας και δεν διατίθενται στο εμπόριο.
 

Ρυθμός Stage
Είσοδος στο μπαρ: 12€ με μπύρα ή κρασί
Ποτό στο τραπέζι: 20 €
Ώρα έναρξης: 22.30
Μαρίνου Αντύπα 38
16346 Ηλιούπολη
 

Οι Low έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα

Οι Low, μία από τις σημαντικότερες μπάντες της Αμερικανικής indie / alternative σκηνής τα τελευταία είκοσι χρόνια, έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα για μία μοναδική συναυλία, το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015, στο Fuzz Live Music Club.

Έχοντας πίσω τους μία εικοσαετή πορεία – σχηματίστηκαν το 1993, στο Duluth της Minnesota - ο Alan Sparhawk, η Mimi Parker και ο Steve Garrington θα βρεθούν για πρώτη φορά στη χώρα μας, φέρνοντας μαζί τους τις σαγηνευτικές μελαγχολικές μελωδίες που έκαναν γνωστούς τους Low ως τους βασικότερους εκφραστές της slow tempo rock μουσικής. Οι ίδιοι προτιμούν να μη χρησιμοποιούν τον όρο slowcore, που οι κριτικοί επινόησαν για να τους περιγράψουν, παρότι θεωρούνται ως ένα από τα ονόματα που έδωσαν τις κατευθύνσεις στο συγκεκριμένο είδος, μαζί με τους Galaxie 500, τους Red House Painters, τους Codeine, την Cat Power.
Η προπώληση συνεχίζεται στα 23 ευρώ. Στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, η τιμή θα είναι 26 ευρώ.
Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload, Media Markt και το www.viva.gr
Low + opening act: Kenny Freq / Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015, Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817, www.fuzzclub.gr).

Νίκος Ξυδάκης Λουδοβίκος των Ανωγείων «Δύο δρόμοι για τον Ερωτόκριτο»

ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ - ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ των ΑΝΩΓΕΙΩΝ
«Δύο δρόμοι για τον Ερωτόκριτο»
Σάββατο 24 Ιανουρίου
Ρυθμός Stage
 
 
Δυο σημαντικοί συνθέτες, δύο αγαπημένοι τραγουδοποιοί, κάνουν την έκπληξη το φετινό χειμώνα και συνεργάζονται πρώτη φορά επί σκηνής. Μαζί, και αυτό το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στο Ρυθμό Stage, θα αφηγηθούν ένα αριστούργημα της ελληνικής λογοτεχνίας, ένα παραμύθι της ελληνικής παράδοσης, τον «Ερωτόκριτο» και όχι μόνο…!
 
«Κατέχε όσο στερεγεύομαι πράμμα που μ’ αρέσει
τόσο πλια μες τα σωθικά σπίθες φωθιές με καίσι»
εξομολογείται η Αρετή στη Νένα της και έτσι μας ορίζει πως η έλλειψη και η απουσία θα πυροδοτήσουν το πάθος που θα τους οδηγήσει στο ύψος που ο Έρωτας του καλεί… Και έτσι διδασκόμαστε πως τα βάσανα φοβούνται τους ερωτευμένους …
 
Τα συμπεράσματα του ποιητή μέσα από τη μάχη της δοκιμασίας είναι πολύτιμα και ο ίδιος καταλήγει πως …
«Όποιος με δίχως πιβουλιά τον πόθο του ξετρέχει
και αν στην αρχή βασανιστεί καλό το τέλος έχει…»
 
Ο Νίκος Ξυδάκης και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων συναντήθηκαν πρώτη φορά στις παραστάσεις του Σείριου του Μάνου Χατζιδάκι το 1986. Αργότερα, θα συνυπάρξουν δισκογραφικά μαζί με τον Ψαραντώνη και τον Γιώργο Κουμεντάκη στους «ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ”.
 
Σήμερα, μία κοινή τους επιθυμία να παρουσιάσουν αυτό τους το μουσικό εγχείρημα πάνω στο μαγευτικό ποίημα του Βιτσέντζου Κορνάρου, τους φέρνει μαζί στη σκηνή. Ο ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ του Λουδοβίκου και του Νίκου Ξυδάκη, αλλά και άλλα τραγούδια της μακρόχρονης πορείας τους, συνθέτουν μία Ερωτική Μυθολογία και μας Βυθίζουν στην Ποιητική γλώσσα του τραγουδιού.
 
Μαζί τους μια εξαιρετική ορχήστρα και η ταλαντούχα Αλίκη Ζωγράφου στο τραγούδι.
 
 
Ρυθμός Stage
Είσοδος: 12€ με μπύρα ή κρασί
Ώρα έναρξης: 22.30
Μαρίνου Αντύπα 38
16346 Ηλιούπολη

Άρωμα Ελλάδας από τη Βασιλική Καρακώστα στη Λυών


 
   Το ελληνικό ρεπερτόριο από τον Βασίλη Τσιτσάνη ως τον Νίκο Πορτοκάλογλου και από τα παραδοσιακά ως τα σύγχρονα ηλεκτρικά τραγούδια, διέτρεξε στην πρώτη συναυλία που έδωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία στη Λυών η Βασιλική Καρακώστα.  
Η σπουδαία ερμηνεύτρια  με το ξεχωριστό ηχόχρωμα και τη στιβαρή ερμηνεία, εμφανίσθηκε στη γαλλική πόλη μετά από πρόσκληση που δέχτηκε από τον Ελληνογαλλικό Πολιτιστικό, μη κερδοσκοπικό  Σύλλογο  ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ (Defkalion), που στόχο του έχει να κρατήσει ζωντανή την επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό και τους άξιους εκπροσώπους του.
Ανάμεσα στο κοινό της συναυλίας πολλοί Έλληνες της Γαλλίας, καθώς και πολλοί Γάλλοι που χειροκρότησαν θερμά την Ελληνίδα ερμηνεύτρια, που πέρα από τα παλιά γνωστά και αγαπημένα ελληνικά και παραδοσιακά τραγούδια μετέφερε στους ακροατές και πιο σύγχρονα άφθαρτα ακούσματα που απογείωσαν τη βραδιά. 
 Η Βασιλική Καρακώστα μετέφερε άρωμα Ελλάδας στη Λυών  και απέδειξε ότι το τραγούδι μπορεί να καταργεί τα σύνορα, να μικραίνει τις αποστάσεις, να ενώνει το κοινό όποια γλώσσα και αν αυτό μιλάει.