Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Το ποίημα που έγινε τραγούδι...21 κορυφαίοι καλλιτέχνες 26/3 στο ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ Live Stage

Το ποίημα που έγινε τραγούδι...

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ Live Stage Συμμετέχουν:
ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΒΟΥΜΒΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΦΟΙΒΟΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ ΔΩΡΟΣ
ΔΡΟΓΩΣΗΣ ΣΤΑΘΗΣ
ΖΟΡΜΠΑΛΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΗΡΩ
ΘΗΒΑΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ & ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΘΕΜΗΣ
ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΜΠΑΛΗ ΑΝΔΡΙΑΝΑ
ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ ΝΑΤΑΣΣΑ
ΝΕΓΚΑ ΓΙΩΤΑ
ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΜΙΛΤΟΣ
ΡΙΖΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΤΑΝΑΓΡΗ ΜΕΛΙΝΑ
ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Πιάνο: Nεοκλής Νεοφυτίδης
Κιθάρα : Δημήτρης Σιάμπος

To www.toradiofono.gr κλείνει 2 χρόνια παρουσίας στο διαδίκτυο και παρουσιάζει μία σπάνια, συλλεκτική συναυλιακή βραδιά, αφιερωμένη στη μελοποιημένη ποίηση.

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου το toradiofono.gr προσκαλεί σπουδαίες φωνές και δημιουργούς που αγαπάει να ακούει, για να τραγουδήσουν μοναδικά τους ποιητές μας.

21 κορυφαίοι καλλιτέχνες δέχονται την πρόσκληση και ανεβαίνουν στη σκηνή του “Βοτανικός Live Stage” για να τραγουδήσει ο καθένας “το ποίημα που έγινε τραγούδι” αλλά και για να στηρίξει με αυτόν τον τρόπο, συμμετέχοντας αφιλοκερδώς, την προσπάθεια του αυτοδιαχειριζόμενου Ραδιοφώνου μας.
Ένα web μουσικό ραδιόφωνο που απαρτίζεται αποκλειστικά από επαγγελματίες παραγωγούς και έχει γίνει ήδη αγαπημένη επιλογή σε όσους αγαπούν την καλή μουσική και το αυθεντικό ραδιόφωνο.

Συμπληρώνοντας δύο χρόνια διαδικτυακής παρουσίας αυτόν τον Απρίλη, σκεφτήκαμε ότι η καλύτερη αφορμή για να βρεθούμε και να γιορτάσουμε τη μουσική που αγαπάμε και την ουσία της, είναι ο λόγος των ποιητών όπως αυτός μελοποιήθηκε μέσα στα χρόνια, γράφοντας ένα από σημαντικότερα κεφάλαια του ελληνικού τραγουδιού. Εμείς δώσαμε μόνο το θέμα, ο κάθε καλλιτέχνης διάλεξε τα τραγούδια που θα ήθελε να πει, κι εμείς είπαμε να τα βάλουμε στη σειρά σα ραδιοφωνική εκπομπή.

Η πιο ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή από όλες όσες έχουμε κάνει αυτά τα 2 χρόνια θα παιχτεί την Πέμπτη 26 Μαρτίου στην σκηνή του Βοτανικού, για μία και μοναδική φορά, σε μια πραγματικά συλλεκτική βραδιά, με περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

Το toradiofono.gr ευχαριστεί όλους τους καλλιτέχνες που αποδέχτηκαν αμέσως την πρότασή του καθώς και εκείνους που θα ήταν μαζί μας αυτή τη βραδιά αλλά δεν μπορούσαν λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων.

Γιώργος Ανδρέου και Ρίτα Αντωνοπούλου στη Θεσσαλονίκη

Η Μαύρη Τρύπα παρουσιάζει τους

ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΔΡΕΟΥ – ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ, (ΛΑΔΑΔΙΚΑ)

            Μετά την κυκλοφορία του βιβλίου-CD “ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΣ” (πρώτη δισκογραφική συνεργασία τους) ο Γιώργος Ανδρέου και η Ρίτα Αντωνοπούλου βγαίνουν “στο δρόμο”, με ζωντανές παραστάσεις σ’ όλη την Ελλάδα.           
            Η μουσική τους συνάντηση περιλαμβάνει τραγούδια από το νέο τους δίσκο,  γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια του Γιώργου Ανδρέου, τραγούδια από  την προσωπική δισκογραφία της Ρίτας Αντωνοπούλου κι από τον κύκλο συνεργασιών της με καταξιωμένους δημιουργούς (Μικρούτσικο, Κραουνάκη, Ιωάννου, Θηβαίο, Ζούδιαρη, κ.ά.), τραγούδια κλασσικά άλλων σημαντικών Ελλήνων συνθετών (Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Λοϊζου κ.ά.) καθώς και τραγούδια που ο Γιώργος και η Ρίτα αγαπούν να παίζουν επί σκηνής - τραγούδια δημιουργών της νεώτερης γενιάς (Μάλαμας, Θαν. Παπακωνσταντίνου, Παυλίδης, Αλκ. Ιωαννίδης, Περίδης κ.ά.) καθώς και τραγούδια από το “ξένο” ρεπερτόριο.
            Κι αυτό επειδή οι δυο τους αγαπούν να παρουσιάζουν στις παραστάσεις τους όχι μόνο τη δική τους προσωπική μουσική διαδρομή, αλλά κι όλα εκείνα τα υπέροχα και θαυμαστά του τραγουδιού που τους γοήτεψαν και τους οδήγησαν να διαλέξουν να ζήσουν με τη μουσική, μέσα από τη μουσική, μέσα στη μουσική.
            Μαζί τους  στις συναυλίες ο εξαίρετος μουσικός Στέργιος Γαργάλας (βιολί, βιόλα) κι ο λαμπρός ηχολήπτης Παναγιώτης Πετρονικολός
            Μια εμφάνιση, στη ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ, την Παρασκευη 27 Μαρτιου
INFO
Ζωντανή Μαύρη Τρύπα
Βαίου 5, Πλατεία Μοριχόβου, Λαδάδικα
Προσέλευση: 21:30,    
Τηλ κρατήσεων: 2310510081

«Η πόρνη από πάνω» μέχρι τις 26 Μαΐου

«Η πόρνη από πάνω»
του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου

Θέατρο Βρετάνια
Πανεπιστημίου 7, Αθήνα, τηλ. 2103221579

Παράταση παραστάσεων μέχρι την Τρίτη 26 Μαΐου 2015
Η παράσταση που έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από κοινό και κριτικούς, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της, στο Θέατρο  Βρετάνια. Μετά από τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού για τέταρτη σεζόν, η παράσταση παίρνει παράταση μέχρι την Τρίτη 26 Μαΐου 2015.
Η Ερατώ - η νοικοκυρά από κάτω - μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη.
Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατώς, «πλημμυρίζει» τη σκηνή ερμηνεύοντας όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της, και μας ταξιδεύει για 70 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, μέχρι την έκπληξη του τέλους.

Συντελεστές
Παίζει η Κατερίνα Διδασκάλου
Κείμενο: Αντώνης Τσιπιανίτης
Σκηνοθεσία : Σταμάτης Πατρώνης
Φωτισμοί : Ελένη Αναγνωστοπούλου
Καλλιτεχνική επιμέλεια : Μηνάς Μινατσής
Κοστούμια : Δημήτρης Ανδριανός
Μουσική επιμέλεια : Μιχάλης Ρουμπής, Ιωάννης-Ιόλαος Μανιάτης
Βοηθός σκηνοθέτη : Μιχάλης Ρουμπής                                   
Χειρισμός κονσόλας : Σεμίνα Παπαλεξοπούλου                          
Επιμέλεια σκηνικού χώρου : Ματθαίος Δαμίγος
Προβολή – Επικοινωνία: BrainCo

Ημέρες και ώρες παραστάσεων μέχρι την Τρίτη 26 Μαϊου 2015 (εκτός από τη Μ. Δευτέρα 6/4 - Μ. Τρίτη 7/4 και τη Δευτέρα του Πάσχα 13/4 - Τρίτη 14/4)
Δευτέρα στις 7.00 μ.μ.
Τρίτη στις 9.00 μ.μ.

Διάρκεια
70 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων
12€ πλατεία
10€ φοιτητικό και ανέργων

Ώρες ταμείου:
Δευτέρα 10.30 π.μ. – 1.30 μ.μ. και 5.00 μ.μ. με 7.00 μ.μ.
Τρίτη έως και Κυριακή 10.30 π.μ. - 1.30 μ.μ. και 5.00 μ.μ. - 9.30 μ.μ.
τηλ. ταμείου 2103221579

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:
www.tickethour.com, Καταστήματα Γερμανός και μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της tickethour: 2108938111

Ο Χρήστος Χολίδης Χρήστος Μενιδιάτης 3/4 στο " FRANGELICO"

To " FRANGELICO" σταθερό πάντα στις καλές του προτάσεις στη νυχτερινή διασκέδαση της Αθήνα θα παρουσιάσει στις 3 Απριλίου από την πίστα του τον Χρήστο Χολίδη με τον Χρήστο Μενιδιάτη .
 Οι δύο λαϊκοί ερμηνευτές της νέας καλλιτεχνικής γενιάς ,με πολύ καλή δισκογραφική πορεία,  έχουν δώσει στο παρελθόν και πάλι το παρόν τους  στον ίδιο μουσικό χώρο της παραλίας Ποσειδώνος  γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία .
Το νέο  σχήμα του " FRANGELICO" θα  ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες.

 Ποσειδώνος 35 Άλιμος
Τηλ 210 9843
250

Φινάλε οι "ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ" με δύο τελευταία Σαββατόβραδα

ΑΓΑΜΟΙ  ΘΥΤΑΙ
Με το κεφάλι ψηλά!
 Anodos Live Stage
  Για δύο Σαββατόβραδα ακόμη ( 28/3 και 4/4) το Αθηναϊκό κοινό μπορεί να απολαύσει την ξεχωριστή παράσταση που οι ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ παρουσιάζουν αυτό το χειμώνα στην ΑΝΟΔΟ.
Μια παράσταση του Ιεροκλή Μιχαηλίδη σε κείμενα της Δήμητρας Παπαδοπούλου.
Με φιλοξενούμενους τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα & Πάνο Μουζουράκη.
  ΑΝΟΔΟΣ Live Stage
Πειραιώς 183, Αθήνα
Τηλ. κρατήσεων: 210 34 68 100

Η Μαρία Κηλαηδόνη και ο Πάνος Μπίρμπας στο Ρυθμός Stage

Νέο καλλιτεχνικό αίμα στη σκηνή του Ρυθμού 

Η Μαρία Κηλαηδόνη και ο Πάνος Μπίρμπας στο Ρυθμός Stage
Πέμπτη 26 Μαρτίου
Η Μαρία Κηλαηδόνη και ο Πάνος Μπίρμπας, δύο νέοι και ταλαντούχοι τραγουδοποιοί, παρουσιάζουν την Τετάρτης 25 Μαρτίου στο Ρυθμός Stage, προσωπικά τους κομμάτια, καθώς και διασκευές αγαπημένων τους τραγουδιών, σε ένα κοινό session με τίτλο “For the good times”.
Από την αρχή της γνωριμίας τους, η Μαρία και ο Πάνος συνειδητοποίησαν ότι έχουν έναν πολύ κοντινό τρόπο σκέψης και πολλά κοινά σημεία έκφρασης, πράγμα που τους ώθησε γρήγορα στο να συνεργαστούν. Παρ΄ όλο που έχουν διανύσει ένα ξεχωριστό, μουσικό μονοπάτι, αλλά, έχοντας ως αφετηρία την κοινή τους αγάπη για τον αμερικάνικο ήχο της folk – country σκηνής, συνδύασαν τα διαφορετικά τους στοιχεία, διατηρώντας ο καθένας την προσωπική του σφραγίδα και κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα δικό τους μοναδικό ύφος, εξελίσσοντας στο σήμερα πάντα, τις επιρροές τους από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού (Johnny Cash, Hank Williams, Bob Dylan, Neil Young, Norah Jones κ.α).
 
Τα live τους, ατμοσφαιρικά και νοσταλγικά, συνδυάζουν αριστοτεχνικά την τρυφερότητα και το πάθος, τη γλυκιά μελαγχολία και τη χαρά της ζωής και κερδίζουν αμέσως το κοινό με το συναίσθημα και την αμεσότητα τους.
 
Μαζί τους οι μουσικοί:
Βύρων Τσιμπλάκης: ηλεκτρική κιθάρα
Γιάννης Μαρίνης: ηλεκτρικό πιάνο, φυσαρμόνικες, κρουστά, φωνητικά
Σταμάτης Κυρλαγκίτσης: μπάσο, φωνητικά
Σταύρος  Παργινός: τσέλο, μαντολίνο
Βαγγέλης Τσιμπλάκης: τύμπανο
 
 
Ρυθμός Stage
Είσοδος στο μπαρ: 10€ με μπύρα ή κρασί
Ώρα έναρξης: 22.00
Μαρίνου Αντύπα 38
16346 Ηλιούπολη


Λίγα λόγια για την Μαρία και τον Πάνο
Η Μαρία Κηλαηδόνη γεννήθηκε το 1982. Μετά από μαθήματα πιάνου, που έκανε σε πολύ μικρή ηλικία, ξεκίνησε την ουσιαστική της ενασχόληση με τη μουσική στην ηλικία των 12 ετών, όταν άρχισε μαθήματα κιθάρας. Από τα 14 της έχει συμμετάσχει, τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα σε πολλά μουσικά σχήματα και με διάφορα μουσικά στυλ (rock, funk, blues και country) και ξεχώρισε με την απλότητα και την αμεσότητα της ερμηνείας της. Το τελευταίο διάστημα συνθέτει και δικά της τραγούδια με ελληνικό στοίχο.
Ο Πάνος Mπίρμπας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Με τη μουσική ασχολήθηκε στην ηλικία των 11 ετών, όταν ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας και πιάνου καθώς και θεωρίας. Έχει υπάρξει μέλος διαφορετικών μουσικών συγκροτημάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει λάβει μέρος σε αρκετά φεστιβάλ ως μέλος τους αλλά και ανεξάρτητα, τέλος έχει ασχοληθεί με την μουσική για το θέατρο. Το 2012 ηχογραφεί το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ, που κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο του 2013 με τον τίτλο ''Μοurnful'' σε επιμέλεια και παραγωγή του Lolek από την FM records. Το ''Mournful'' αποτελεί ένα alternative/folk noir άλμπουμ, με έμπνευση τον έρωτα, τον θάνατο, την φυγή, την ελευθερία. Στέκεται στην σκοτεινή πλευρά του δρόμου, αφηγείται ιστορίες άλλοτε αληθινές και άλλοτε εντελώς φανταστικές, νοσταλγεί και διακριτικά σου ζητά να χορέψεις valse, ύστερα σε καθηλώνει με τους σχεδόν νεκρικούς swing ρυθμούς του. Μέσα από έντονα κιθαριστικά ξεσπάσματα, απελπισμένες κιθάρες και επώδυνες εξομολογήσεις σε αναγκάζει να σηκωθείς από τη θέση σου και να γίνεις ένα μαζί του.