Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Εικαστικό αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη "Όταν συμβεί στα πέριξ..."


ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
"Όταν συμβεί στα πέριξ..."
&
ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
"Το Τσακμάκι του Τσιτσάνη"
 
ΕΓΚΑΙΝΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 12:00 

Διάρκεια: 4 Απριλίου - 2 Μαΐου 2015
 Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μικρή Άρκτος
Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού  & Γιώργος - Ίκαρος Μπαμπασάκης.
   Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη, ο ΙANOS θα φιλοξενήσει την ομαδική εικαστική έκθεση "Όταν συμβεί στα πέριξ...". Ένα εικαστικό αφιέρωμα στον μεγάλο λαϊκό  συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη καθώς και μία εικαστική εγκατάσταση-αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη με τίτλο «Το Τσακμάκι του Τσιτσάνη». Η έκθεση θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 4 Απριλίου στις 12:00 και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 2 Μαΐου και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη και τα Τρίκαλα, τόπο διαμονής και καταγωγής του καλλιτέχνη αντίστοιχα.

Το ομαδικό εικαστικό αφιέρωμα επιμελείται η Ίρις Κρητικού και την εικαστική εγκατάσταση επιμελείται ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης.
 Στην ομαδική εικαστική έκθεση, τοπία της ζωής και της έμπνευσης του συνθέτη, οικογενειακές και οικείες φιγούρες που τον σημάδεψαν, μικροαντικείμενα που τον θυμίζουν, απόπειρες προσωπογραφίας-πορτρέτου του ιδίου, έμπνευση από ένα συγκεκριμένο τραγούδι ή εικονογράφηση συγκεκριμένων στίχων που επελέγησαν από τους καλλιτέχνες, προτείνουν ένα σύνθετο πλέγμα εικόνων που σκιαγραφούν τον Τσιτσάνη με επιθυμία μνημόνευσης και αγάπη,  ενίοτε ίσως με τρυφερό χιούμορ αλλά πάντα με σεβασμό.

Στην ομαδική έκθεση συμμετέχουν:
 
Σπύρος Αγγελόπουλος, Μαίρη Γαλάνη - Κρητικού, Γιάννης Δέδες, Μηνάς Καμπιτάκης, Κώστας Λάβδας, Μιχάλης Μαδένης, Νεκτάριος Μαμάης, Τίμος Μπατινάκης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Βασίλης Σούλης, Μαρίνα Στελλάτου, Κατερίνα Τσεμπελή, Πάβλος Χαμπίδης, Αθηνά Χατζή
 Στην εγκατάσταση «Το τσακμάκι του Τσιτσάνη» συμμετέχουν οι Δημήτρης Λάμπρου, Ελεάννα Μαρτίνου και Μαργαρίτα Πέτροβα.


 

Για άλλο ένα διήμερο ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ: Παρασκευή & Σάββατο 3, 4 Απριλίου
Σταυρός του Νότου Κεντρική Σκηνή

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έχει πει πως η εμφάνιση προϋποθέτει εξαφάνιση...

Οι εμφανίσεις του στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, γέμισαν από την μεγάλη αγάπη του κόσμου και έτσι συνεχίζει τις εμφανίσεις του  την Παρασκευή και το Σάββατο 3 & 4 Απριλίου.

Στις παραστάσεις του αυτές παρουσιάζει τραγούδια από τον νέο δίσκο του.
Το πρόγραμμα, εκτός από το καινούργιο υλικό, θα περιλαμβάνει τραγούδια από την προηγούμενη δισκογραφία του, καθώς και διασκευές άλλων δημιουργών.

Η ιδιαίτερη μουσική, ηχητική και εικαστική προσέγγιση είναι αποτέλεσμα της ομαδικής εργασίας των συντελεστών:

Γιώργος Καλούδης (τσέλο, λύρα)
Μανόλης Πάππος (μπουζούκι, λαούτο)
Φώτης Σιώτας (βιολί, βιόλα)
Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο)
Αλκίνοος Ιωαννίδης (φωνή, κιθάρα)
Βαγγέλης Λάππας (ηχοληψία)
Βασίλης Δρούγκας (ηχητικός σχεδιασμός)
Κωνσταντίνος Μαργκάς (φώτα)
Αλέξανδρος Σειταρίδης (προβολές)
Παραγωγή: ΑΘΥΡ

Ώρα έναρξης: 22:30
Τιμή εισιτηρίου: 15 € (με ποτό)
Σταυρός του Νότου Κεντρική Σκηνή
Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος
τηλ: 2109226975

Παράταση για το «Καινούριο Φιλί»

ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ & ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
"ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΦΙΛΙ" ... για τελευταία φορά
ΣΑΒΒΑΤΑ: 28/3 και 4/4
ΠΑΡΑΤΑΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 5 Απριλίου
Σταυρός του Νότου Plus

Ύστερα από 3 αλλεπάλληλα sold out, οι τρεις εμφανίσεις της Γιώτα Νέγκα και του Θέμη Καραμουρατίδη γίνονται 4! Μία επιπλέον (και οριστικά τελευταία) ημέρα προστίθεται στις παραστάσεις τους στο Σταυρό του Νότου Plus την Κυριακή 5 Απριλίου...

Τον Φεβρουάριο του 2014 η Γιώτα Νέγκα και ο Θέμης Καραμουρατίδης παρουσίασαν για πρώτη φορά τον δίσκο "Καινούριο Φιλί" στον Σταύρο του Νότου Plus. Ένα χρόνο μετά, τα τραγούδια του δίσκου δεν χρειάζονται πλέον συστάσεις καθώς έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό, με το "Δίκιο μου " να αποτελεί ένα από τα τραγούδια που ακούστηκαν και αγαπήθηκαν πολύ έως σήμερα.

Ούτε όμως και η ομότιτλη παράσταση που ετοίμασαν οι δυο καλλιτέχνες χρειάζεται συστάσεις, καθώς ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις στην Αθήνα αλλά και σε όλες στις πόλεις της Ελλάδας που παρουσιάστηκε. Μία παράσταση που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις καλύτερες, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από τους δημοσιογράφους και το κοινό, το οποίο συμμετείχε με ενθουσιασμό σε ένα πρόγραμμα, όπου το παλιό και αγαπημένο της ελληνικής μουσικής εναρμονίστηκε ευφυώς με το καινούριο. Σε ένα πρόγραμμα που άφηνε στο τέλος κάθε βραδιάς μία αίσθηση τόσο ζεστή και λυτρωτική, όσο μια αξέχαστη βραδιά με φίλους, από εκείνες που θυμάσαι.

Η παράσταση «Καινούριο Φιλί» γνώρισε αλλεπάλληλες παρατάσεις και τώρα επιστρέφει δυναμικά, για να ολοκληρώσει τον κύκλο της, από το Σάββατο 21 Μαρτίου και για τρία τελευταία Σάββατα. Η Γιώτα Νέγκα και ο Θέμης Καραμουρατίδης θα μας δώσουν ένα τελευταίο "Καινούριο φιλί " στον Σταύρο του Νότου Plus για να γιορτάσουν αυτήν την υπέροχη και δημιουργική χρονιά . Η παράσταση "Καινούριο φιλί " θα επιστρέψει διανθισμένη με τα μουσικά "δώρα" που μας προσφέρουν οι δυο καλλιτέχνες, σαν ένα «ευχαριστώ» από καρδιάς για την αποδοχή της δημιουργικής τους συνεργασίας.

Για δύο ακόμα Σάββατα (28/3, 4/4) και μία Κυριακή (5/4), μία σπουδαία ερμηνεύτρια και ένας από τους καλύτερους νέους συνθέτες σας περιμένουν στο Σταυρό του Νότου Plus για τις τελευταίες τους παραστάσεις.

Γιώτα Νέγκα - Θέμης Καραμουρατίδης

Παίζουν οι μουσικοί:
Νίκος Κατσίκης - μπουζούκι, μαντολίνο, κιθάρες
Σωτήρης Καστάνης - Κιθάρες
Φοίβος Κουντουράκης - τύμπανα
Γιώργος Μπουλντής - μπάσο
Ντίνος Χατζηιορδάνου - ακορντεόν

Ήχος: Γιάννης Παξεβάνης
Φωτογραφίες: Βλαδίμηρος Γιαννακάκης
Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

*To album «Καινούργιο Φιλί» κυκλοφορεί από την Feelgood Records

Είσοδος: 12 € με μπύρα/κρασί
Ώρα: 22:30
Διεύθυνση: Φραντζή 14, Νέος Κόσμος
Τηλέφωνο: 2109226975

Links:
Γιώτα Νέγκα:

Θέμης Καραμουρατίδης: