Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Βασίλης Καζούλης στο Ρυθμός Stage

Ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Βασίλης Καζούλης στο Ρυθμός Stage
 Σάββατο 25 Απριλίου
 Ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Βασίλης Καζούλης, δύο από τους πιο αγαπημένους τραγουδοποιούς της γενιάς τους, θα βρίσκονται για μια μοναδική εμφάνιση, το Σάββατο 25 Απριλίου, στη φιλόξενη μουσική σκηνή του Ρυθμός Stage, στην Ηλιούπολη.
 
Παίζοντας από μπαράκια μέχρι μουσικές σκηνές, η ατμόσφαιρα που δημιουργούν στη σκηνή είναι γεμάτη αυθορμητισμό, αγάπη  και ο ενθουσιασμός που εισπράττουν από τον κόσμο είναι για εκείνους πάντα ο τρόπος να "φορτίζουν τις μπαταρίες τους" και να συνεχίζουν... Όλοι μας έχουμε τραγουδήσει τη "Φανή ", το "Σαν Σταρ του σινεμα", τη "Βασιλικη", τα "Αεροπλάνα", το "Πέρασε η μπόρα", την "Αμοργό", το "Πάρε με απόψε" και πολλές ακόμα από τις γνωστές επιτυχίες τους που μένουν διαχρονικές στο μουσικό στερέωμα.
 
Μαζί τους είναι οι On The Road, δύο εξαιρετικοί μουσικοί από τη Θεσσαλονίκη, ο Δημήτρης Χατζηδημητρίου στα φωνητικά και το πιάνο και ο Παρασκευάς Θεοδωράκης στα φωνητικά και την κιθάρα, η καταπληκτική Νεφέλη Φασουλη (βιολί - φωνητικά) και ο εξαιρετικός κιθαρίστας Ρωμανός Φασούλης.

Ρυθμός Stage
Είσοδος στο μπαρ: 12€ με μπύρα ή κρασί
Ώρα έναρξης: 22.30
Μαρίνου Αντύπα 38
16346 Ηλιούπολη

«ΠΟΝΤΟΣ ….Αυτή η γη έχει φωνή»

«ΠΟΝΤΟΣ ….Αυτή η γη έχει φωνή»
Μουσική: Χρήστος Παπαδόπουλος
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΩΡΑ:20.30


   Μια σπουδαία «μουσική παράσταση»  Αφιέρωμα στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με τη συμμετοχή κορυφαίων καλλιτεχνών.
Τραγουδούν: Βασίλης Σκουλάς, Μελίνα Ασλανίδου, Στάθης Νικολαΐδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Δημήτρης Καρασαβίδης, Κώστας Αγέρης.
Συμμετέχει 20μελή ορχήστρα.
                                                        
Αυτή η γη έχει φωνή!
Τραγούδια αληθινά, τραγούδια παντοτινά.


Τραγούδια του σήμερα, που γεννήθηκαν μέσα από μνήμες, διηγήσεις και «διαβάσματα» που ψηλαφίζουν τη μοίρα και τα θέλω του  σύγχρονου Έλληνα «παντρεμένα» με τα ανεκτίμητα κλασικά διαμάντια της μουσικής μας ρίζας. 
Τραγούδια με φρέσκο αγέρα και ήχο, που κουβαλούν μνήμες και θύμησες του χτες. Δημιουργίες που μιλούν για μικρές και μεγάλες στιγμές: της χαράς, του κεφιού, του έρωτα, του χωρισμού, της λύτρωσης.
Δίνουν απάγκιο και ελπίδα στα «δύσκολα», ξορκίζουν το κακό, γλεντάνε τους καημούς και αλαφρώνουν την καρδιά με το βλέμμα να ρίχνει λοξές ματιές σε χρόνους «κεντημένους» όταν το τραγούδι ήταν το «ψωμί» και η «ψυχή» του λαού μας.

Πολύτιμα και ανεκτίμητα τα δώρα τους, αληθινά γιατρικά, σμιλεμένα με ατόφιο μεράκι από χαρισματικούς μαστόρους. Κεντημένα με συναίσθημα και εκφραστικότητα, με σεβασμό και νοσταλγία αλλά με «σύγχρονη» διάθεση και ευρηματικό χαρακτήρα, με μελωδίες  και φράσεις που ψαχουλεύουν βιώματα και όνειρα, βαθιά ριζωμένα στο dna μας, με ερμηνείες που λειτουργούν ενωτικά και «ιαματικά» στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε.


Τη μουσική υπογράφει ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Παπαδόπουλος και τους στίχους ο συγγραφέας και ερευνητής Κώστας Μπαλαχούτης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:



Μουσική: Χρήστος Παπαδόπουλος


Στίχοι: Κώστας Μπαλαχούτης

Τραγουδούν: Βασίλης Σκουλάς,  Μελίνα Ασλανίδου,  Στάθης Νικολαΐδης,  Αλέξης Παρχαρίδης, Δημήτρης Καρασαβίδης, Κώστας Αγέρης.

Συμμετέχει 20μελή ορχήστρα


Παράσταση: Δευτέρα 27 Απριλίου 2015,  ώρα 20:30


Τιμές εισιτηρίων: 15€, 25€, 30€, 35€


ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:
25ης Μαρτίου και Παραλία
54646 Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 895800.

Η Κατερίνα Βρανά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας της Μελβούρνης.

Η Κατερίνα Βρανά συμμετέχει σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του Κόσμου, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας της Μελβούρνης. 
Από τις 25 μαρτίου έως 18 απριλίου, θα παρουσιάζει τη νέα της παράσταση με τον τίτλο: About sex
Οι κριτικές είναι διθυραμβικές ενώ οι Αυστραλοί την υποδέχονται με τον ενθουσιασμό που της αξίζει.
Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Αυστραλίας, Herald Sun, αφού της έβαλε τέσσερα αστέρια για τη βαθμολογία της, έγραψε:
"Είναι σίγουρο πως η παράσταση της Κατερίνας Βρανά αφορά στο σεξ. Αλλά είναι, επίσης, σίγουρο πως το θέμα που αναλύει πηγαίνει πολύ πιο βαθιά.
Δεν είναι μια ώρα με αστεία για τις "βλαβερές" συνέπειες του σεξ αλλά παρατηρήσεις της σχετικά με το πώς γίνεται το σεξ σήμερα, πώς το αντιμετωπίζουμε όπως επίσης και τις κοινωνικές και συναισθηματικές προεκτάσεις του πορνό στο διαδίκτυο που το βρίσκουμε πια τόσο εύκολα.
Ήταν αστείο, διασκεδαστικό και πιθανότατα ένα πολύ καλύτερο μάθημα σεξολογίας για τους νέους που ανατρέχουν στο Ίντερνετ"

Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων: Σπάνια βινύλια στον ΙΑΝΟ

Record Store Day 2015
Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ IANOS γιορτάζει την
Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων!

Ο Μουσικός IANOS, το πιο ενημερωμένο μουσικό στέκι της Αθήνας, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων Record Store Day 2015.

Το Σάββατο 18 Απριλίου, από τις 9.00 έως και τις 20.00, συλλέκτες και λάτρεις του βινυλίου, μπορούν να επισκεφθούν τον ΜΟΥΣΙΚΟ ΙΑΝΟ και να ανακαλύψουν σπάνια βινύλια μέσα από 1500 τίτλους, επιλεγμένες συλλεκτικές εκδόσεις και βινύλια σε αποκλειστική διάθεση.
 

 

  • Για την ημέρα αυτή, ο ΙΑΝΟS χαρίζει το 1 βινύλιο, με αγορές 5 βινυλίων
  • Κάθε μισή ώρα μία τυχερή "απόδειξη" κερδίζει σπάνια βινύλια-δώρο!
  • Και μείνετε συντονισμένοι γιατί έρχονται πολλές εκπλήξεις
Επισκεφθείτε τον ΜΟΥΣΙΚΟ ΙΑΝΟ (Σταδίου 24, 210 3217917)
και ανακαλύψτε δίσκους-θησαυρούς!

 
Η προσφορά: στα 5 βινύλια το 1 δώρο, θα διαρκέσει έως και τις 30 Απριλίου.


Record Store Day

Η Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων (Record Store Day) είναι η μεγάλη γιορτή των δισκοπωλείων που ξεκίνησε το  2007 στη Βαλτιμόρη μετά από μια συζήτηση δισκοπωλών και ανάμεσα σε έναν καταιγισμό σκέψεων και ιδεών αναρωτήθηκαν γιατί να μην υπάρχει και μια Παγκόσμια ημέρα δισκοπωλείων, ανάμεσα σε τόσες άλλες παγκόσμιες ημέρες.

Από τότε, πραγματοποιείται κάθε χρόνο, το τρίτο Σάββατο του Απριλίου και πλέον έχει πάρει πραγματικά παγκόσμιες διαστάσεις, με πάνω από 1000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο να συμμετέχουν στη γιορτή.

Η συγκεκριμένη μέρα είναι μια γιορτή για όσους αγαπούν τη μουσική, το βινύλιο,την τέχνη. Ενώ σε όλες τις χώρες πλήθος νέων καλλιτεχνών κάνουν ξεχωριστές εμφανίσεις, παραστάσεις, γνωστοί καλλιτέχνες συναντούν τους φανς τους και οι δισκογραφικές εταιρείες προμηθεύουν τα δισκοπωλεία με ειδικές εκδόσεις βινυλίων και CD, ειδικά για αυτή την ημέρα.

ΜΟΥΣΙΚΟΣ IANOS: Σταδίου 24, Τηλ. 210 3217917, Email: music.stadiou@ianos.g

Ο Κυριάκος Γκουβέντας και οι "Βιολιστές της στέγης του κόσμου" στο Ρυθμός Stage

Ο Κυριάκος Γκουβέντας και οι "Βιολιστές της στέγης του κόσμου"
στο Ρυθμός Stage

 Μαζί τους ο Μπάμπης Τσέρτος
Πέμπτη 23 Απριλίου
 
Το ORIENT EXPRESS, το θρυλικό τραίνο που έκανε το ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη στο Παρίσι και ένωσε την Ανατολή με την Δύση, ξεκινάει το μουσικό ταξίδι αυτή τη φορά μέσα από το βιολί του Κυριάκου Γκουβέντα και την ομάδα των βιολιών του… τους " ΒΙΟΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ "
 
Με αγαπημένα τραγούδια και μελωδίες από την Κωνσταντινούπολη και με ενδιάμεσους σταθμούς τις πρωτεύουσες της Ευρώπης, Βουκουρέστι, Βιέννη, Βουδαπέστη, φτάνει στο Παρίσι του Μεσοπολέμου και όχι μόνο…
 
Την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 ο Κυριάκος Γκουβέντας και οι "Βιολιστές της στέγης του κόσμου" θα βρίσκονται στη μουσική σκηνή Ρυθμός Stage!
 
Συνεπιβάτες μας  μια εκλεκτή ομάδα καλλιτεχνών όπως ο Μάριος Στρόφαλης (πιάνο – τραγούδι), η Εύη Μάζη (φλάουτο – τραγούδι), ο Γιάννης Τσέρτος (πιάνο – ακορντεόν), αλλά και ο τιμώμενος προσκεκλημένος Μπάμπης Τσέρτος θα μας μεταφέρουν στην ατμόσφαιρα του μεσοπολέμου όπου το τανγκό, το βαλς, το μπολερό, οι Ουγγρικοί χοροί, το φοξ συνομιλούν με το Πολίτικο χασάπικο, τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο και της Εντίθ Πιάφ, τα Πολίτικα ζεϊμπέκικα με τα ελαφρά αρχοντορεμπέτικα του Μιχάλη Σουγιούλ και του Γιάννη Κωνσταντινίδη, αντανακλούν την μεγαλειώδη ιστορία του πολυταξιδεμένου μας μουσικού πλούτου από τα χρόνια Βυζαντίου μέχρι το σήμερα. 
 
Ρυθμός Stage
Είσοδος στο μπαρ: 15€ με μπύρα ή κρασί
Ώρα έναρξης: 22.30
Μαρίνου Αντύπα 38
16346 Ηλιούπολη