Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ο «Άγιος ο Έρωτας» ξεκινάει από την Θεσσαλονίκη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
«Άγιος ο Έρωτας»
ΤΑΝΙΑ ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ - ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΟΡΙΝΑ ΛΕΓΑΚΗ
 
Καλοκαιρινή Περιοδεία 2015 *

1 Ιουλίου 2015 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Μονή Λαζαριστών
14 Ιουλίου 2015 ΚΑΛΑΜΑΤΑ -  Κάστρο
17 Ιουλίου 2015 ΑΘΗΝΑ - Κηποθέατρο Παπάγου
20 Ιουλίου 2015 ΛΑΜΙΑ - Τόπος Τεχνών Χώρα
1 Αυγούστου 2015 ΝΕΣΤΟΡΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - 37o River Party
**4 Αυγούστου 2015 ΧΑΝΙΑ (Κεφαλάς Αποκορώνου) - Διατηρητέο Κτίριο Δημοτικού Σχολείου
5 Αυγούστου 2015 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ – Τεχνόπολη
18 Αυγούστου 2015 ΚΕΡΚΥΡΑ - Seven Festival
20 Αυγούστου 2015 ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Λίμνη Σμοκόβου)
9 Σεπτεμβρίου 2015 ΒΟΛΟΣ (Ανοιχτό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη)
**23 Σεπτεμβρίου 2015 ΑΘΗΝΑ - Κήπος Μεγάρου Μουσικής

* Το πρόγραμμα της περιοδείας θα συμπληρωθεί και με νέους σταθμούς.
** Στις συναυλίες αυτές τραγουδά η ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ και όχι η Κορίνα Λεγάκη.


Ο Γιώργος Ανδρέου διαλέγει τραγούδια και παρουσιάζει μια παράσταση με τρεις αγαπημένες τραγουδίστριες και το πιάνο του.

Η Τάνια Τσανακλίδου, η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Κορίνα Λεγάκη και σε δύο συναυλίες η Ελένη Τσαλιγοπούλου, συνομιλούν επί σκηνής με το πιάνο του Γιώργου Ανδρέου, το βιολί του Στέργιου Γαργάλα και το ακορντεόν του Παναγιώτη Τσεβά, σε μια μουσική παράσταση που θα τα έχει όλα! Τραγούδια λαμπερά από το προσωπικό ρεπερτόριο των εξαίρετων ερμηνευτριών και αγαπημένες συνθέσεις του Γιώργου Ανδρέου.  Τραγούδια λαϊκά και "έντεχνα", παλιά και νεότερα. Τραγούδια που αγαπά όλη η παρέα. Τραγούδια των μεγάλων Ελλήνων συνθετών: Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Ξαρχάκος, Μούτσης, Σπανός, Μικρούτσικος, Κραουνάκης, Σαββόπουλος, Λοΐζος, αλλά και Μάλαμας, Θαν.  Παπακωνσταντίνου, Ζούδιαρης, Πορτοκάλογλου, Λειβαδάς.  Και φυσικά Τσιτσάνης και Καλδάρας και Χιώτης και , και, και...

Η Τάνια Τσανακλίδου, χαϊδεύει και γιατρεύει την καρδιά και την ψυχή μας με το βάθος και τη συγκίνηση των ερμηνειών της. Είναι μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες τραγουδίστριες, μια καλλιτέχνης με καταλυτική επίδραση στον πολιτισμό του τραγουδιού μας.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, μια από τις σπουδαιότερες φωνές της νεότερης γενιάς και με συνεργασίες με σημαντικούς δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού, συνεργάζεται με τον Γιώργο Ανδρέου στην πρόσφατη κοινή τους δισκογραφική έκδοση (“Ζωή μου μην αργείς” - CD βιβλίο από τη “ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟ”), ενώ συνεχίζει και το καλοκαίρι την επί σκηνής δημιουργική συνύπαρξη μαζί του. Έχει ξεχωρίσει εδώ και καιρό για το δραματικό βάθος, την θεατρικότητα και την ενεργειακή ένταση των ερμηνειών της.

Η Κορίνα Λεγάκη, ανήκει στη νεότατη γενιά ερμηνευτριών του ελληνικού τραγουδιού. Με πυκνή και πολύπλευρη δραστηριότητα στη ζωντανή μουσική της παρουσία, έχει συνεργαστεί με σημαντικούς συνθέτες, τραγουδοποιούς και μουσικά σχήματα, ερμηνεύοντας ελληνικό αλλά και διεθνές ρεπερτόριο αξιώσεων. Αυτή την περίοδο ηχογραφεί (με παραγωγό και ενορχηστρωτή τον Γιώργο Ανδρέου) ένα πολυσυλλεκτικό CD με τραγούδια ελληνικά αλλά και ξενόγλωσσα, τραγούδια που αγαπά κι επιλέγει να επανερμηνεύσει με τον ξεχωριστό τρόπο της.

Ο Γιώργος Ανδρέου, κορυφαίος συνθέτης της γενιάς του, καταξιωμένος δημιουργός της ελληνικής μουσικής, δεξιοτέχνης πιανίστας αλλά και ενορχηστρωτής και καλλιτεχνικός επιμελητής δισκογραφίας,  έχει συνθέσει τραγούδια αγαπημένα κι ανθεκτικά στο χρόνο, έχει συνεργαστεί με όλους τους σημαντικούς του τραγουδιού μας (συνθέτες, τραγουδοποιούς, ερμηνευτές, μουσικούς), έχει γράψει μουσικές για τον κινηματογράφο και το θέατρο, ενώ διευθύνει εδώ και δεκαπέντε χρόνια το φεστιβάλ Αστυπάλαιας.

Στον ήχο των συναυλιών (και την παρέα) ο κορυφαίος ηχολήπτης Παναγιώτης Πετρονικολός και στον σχεδιασμό φωτισμού ο Περικλής Μαθιέλλης.

50 ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

50 ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Πενήντα χρόνια έκλεισε ο Χρήστος Νικολόπουλος στα μουσικά γεγονότα του τόπου μας και θα δώσει μια συναυλία στις 25 Ιουνίου στο Ανοιχτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στον Α.Ι Ρέντη
Τα διαχρονικά του τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι Πίτσα Παπαδοπούλου , Κώστας Μακεδόνας και Ζωή Παπαδοπούλου




Η Apple θα πληρώνει δικαιώματα στους καλλιτέχνες για το Apple Music – Έπιασαν οι απειλές της Taylor Swift

Η Apple Inc ανακοίνωσε ότι αλλάζει την πολιτική της και θα πληρώνει πλέον δικαιώματα στους καλλιτέχνες και κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου της νέας της υπηρεσίας Apple Music, μετά την ανακοίνωση της Taylor Swift ότι δεν θα παραχωρήσει στην υπηρεσία αυτή το τελευταίο άλμπουμ της «1989».
Η Apple προσφέρει μια δωρεάν τρίμηνη δοκιμαστική περίοδο της νέας music streaming υπηρεσίας της και είχε ανακοινώσει ότι δεν θα πληρώνει δικαιώματα στους καλλιτέχνες για την χρήση της μουσικής τους κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής.
Την αλλαγή πολιτικής της Apple ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Έντι Κιου μέσω Twitter.

«Σε ακούμε @taylorswift13», ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter ο Κιου.


Η 25χρονη καλλιτέχνης δήλωσε  σε μια ανάρτησή της στο Tumblr ότι θεωρεί απογοητευτική και σοκαριστική την πολιτική της Apple να μην πληρώνει τους καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια της τρίμηνης δοκιμαστικής περιόδου της νέας υπηρεσίας της Apple Music, καθώς αυτό θα ζημιώσει τους νέους καλλιτέχνες που βρίσκονται τώρα στο ξεκίνημά τους και σημείωνε ότι γι’αυτόν τον λόγο δεν θα παραχωρήσει το τελευταίο της άλμπουμ στην υπηρεσία.
 Μετά την ανακοίνωση της αλλαγής πολιτικής, η Τέιλορ Σουίφτ ευχαρίστησε και αυτή μέσω Twitter την Apple και τους θαυμαστές της, λέγοντας στα 59 εκατομμύρια αυτών που την ακολουθούν στο Twitter: «Είμαι περιχαρής και ανακουφισμένη. Σας ευχαριστώ σήμερα για την υποστήριξή σας. Μας άκουσαν».

Η Taylor Swift έχει και στο παρελθόν στραφεί κατά των υπηρεσιών music streaming. Τον περασμένο Νοέμβριο είχε αποσύρει ολόκληρο τον κατάλογο με την μουσική της από το Spotify και είχε αρνηθεί να παραχωρήσει το «1989» στις υπηρεσίες συνεχούς ροής μουσικής, με το επιχείρημα ότι οι επιχειρήσεις αυτές έχουν συρρικνώσει δραματικά τις πωλήσεις ολόκληρων των άλμπουμ.
Ωστόσο η διάσημη αμερικανίδα μουσικός έχει υποστηρίξει την πολιτική της Apple να αντικαταστήσει τις δωρεάν υπηρεσίες συνεχούς ροής που στηρίζονταν στις διαφημίσεις με μια που χρηματοδοτείται από τις συνδρομές των χρηστών.
Εκπρόσωπος της Apple επιβεβαίωσε τα tweets του Κιου και την είδηση ότι η εταιρεία θα πληρώνει πλέον δικαιώματα στους καλλιτέχνες κατά την διάρκεια της τρίμηνης δοκιμαστικής περιόδου της υπηρεσίας της.

Η ηθοποιός Σοφία Βεργκάρα...σαν το παλιό καλό κρασί

Η ηθοποιός Σοφία Βεργκάρα στα 42 χρόνια της παραμένει  σαν το παλιό καλό  κρασί σέξι  και ξεχωριστή

Η Ελένη Χατζίδου απόψε στην τηλεοπτική εκπομπή "Τα καρντάσιανς"

Η Ελένη Χατζίδου μετά την πολύ επιτυχημένη χειμερινή σαιζόν με τον Πάνο Κιάμο και τον Stan στο " CLUB 22" και τις δισκογραφικές της επιτυχίες πραγματοποιεί με καλοκαιρινή διάθεση σειρά εμφανίσεων σε μουσικούς χώρους και την Τρίτη 23 Ιουνίου θα δηλώσει παρούσα στην τηλεοπτική εκπομπή του ANT1 "Τα καρντάσιανς"