Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Κωνσταντίνος Αργυρός " Τα κατάφερες " και " FANTASIA"

Πριν λίγες ημέρες ο Κωνσταντίνος Αργυρός παρουσίασε το νέο του τραγούδι με τίτλο
 " Τα κατάφερες "σε μουσική του Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους του Ηλία Φιλίππου .
Ένα τραγούδι που θα απολαύσουν οι φίλου του Κωντσαντίνου  στη " FANTASIA" όπου ξεκίνησε τις εμφανίσεις του παρέα με την Ελένη Φουρέιρα και την Φανή Δρακοπούλου

ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΠΑΣΩ μια ταινία του Θόδωρου Μαραγκού 10/4 στο Θέατρο Κνωσός

ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΠΑΣΩ
μια ταινία του Θόδωρου Μαραγκού
Θέατρο Κνωσός
Κυριακή 10 Απριλίου 2016 και ώρα 19:30

Το Θέατρο Κνωσός και ο Θόδωρος Μαραγκός σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ταινίας «Πώς να σωπάσω», αυτή την Κυριακή 10 Απριλίου και ώρα 19:30. Προλογίζει ο συγγραφέας- δημοσιογράφος Γρηγόρης Χαλιακόπουλος.
«Με λένε Θόδωρο, με λένε Τώνια, με λένε Κοσμά.
Έχω και εγώ ένα λόγο να καταθέσω»
Η Ελλάδα δέχεται μια τρομακτική επίθεση από τα αρπακτικά της Ευρωπαϊκής εξουσίας, τους διεθνείς τοκογλύφους. Ο Ελληνικός λαός, προδομένος και από την ηγεσία του, αιφνιδιάζεται. Προσπαθούν να ξεριζώσουν ακόμα και την καρδιά του. Ο Θόδωρος και ο Θόδωρος από τους Αγίους Θεοδώρους, μαζί με άλλους πέντε, βρίσκουν καταφύγιο σε ένα ξεχασμένο χώρο πολιτισμού, πάνω στο βουνό, δίπλα σε γκρεμό. Θα αυτοκτονήσουν ή θα επαναστατήσουν; Αποφασίζουν να κάνουν αντάρτικο πολιτισμού.

«ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΠΑΣΩ», μία ταινία του Θόδωρου Μαραγκού
Προβολή ταινίας:
ΘΕΑΤΡΟ ΚΝΩΣΟΣ
Κνωσού 11, Πλατεία Αμερικής
Ώρα έναρξης: 19:30
Είσοδος 5 ευρώ

Τώρα οι Σκιές Αίματος διεκδικούν μια ακόμη διάκριση


Το πρώτο βιβλίο του Σπύρου Γρατσία έχει κερδίσει ήδη μια θέση στην καρδιά όσων το διάβασαν. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως έχει αποσπάσει θερμές κριτικές, τόσο από το αναγνωστικό κοινό, όσο και από τον Τύπο.

Τώρα, οι Σκιές Αίματος διεκδικούν μια ακόμη διάκριση: Θέτουν υποψηφιότητα για το Καλύτερο Ελληνικό Μυθιστόρημα της Χρονιάς στα Βραβεία Βιβλίου Public 2016, τα οποία διοργανώνονται για Τρίτη χρονιά.
Αν παρακολουθήσατε με κομμένη την ανάσα τις περιπέτειες του Ματθίας Άτκινς, του κεντρικού χαρακτήρα. Αν αισθανθήκατε συμμέτοχοι στην προσπάθειά του να φέρει εις πέρας την αποστολή του. Αν νοιώσατε πως οι εχθροί του είναι και δικοί σας και πως οι πιο μαύρες στιγμές της ιστορίας μπορεί να επαναληφθούν, αν δεν κάνουμε κάτι…
Τότε μπείτε στην επίσημη σελίδα του διαγωνισμού στο www.publicbookawards.gr και δώστε στις Σκιές Αϊματος την ψήφο σας. Η πρώτη φάση του διαγωνισμού, από την οποία θα προκύψουν τα δέκα υποψήφια βιβλία για κάθε κατηγορία λήγει στις 26 Απριλίου. Σπεύσατε!
Οι υπόλοιποι, αξίζει να κάνετε μια βόλτα από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο και να αγοράσετε τις Σκιές Αίματος. Πρόκειται για ένα θρίλερ με ιστορικές πινελιές που θα αποδειχθεί ο ιδανικός σύντροφος για τα ανοιξιάτικα απογεύματα.

Σκιές Αίματος Συγγραφέας: Σπύρος Γρατσίας Σελίδες: 293 Τιμή: 16 ευρώ
Ποιος ελέγχει τις καταχθόνιες δυνάμεις;
Σε τι αποσκοπούν;
Υπάρχουν μυστικοί οργανισμοί;
Ποιος πολεμούσε το κακό στη διάρκεια των αιώνων;
Οι πράξεις ενός και μόνο ανθρώπου μπορούν να αλλάξουν την πορεία της σύγκρουσης;
Ένας άνθρωπος, 1945 ένα μυστικό, 1977 μια ανακάλυψη, 2008 Μοίρα ή τύχη;
Ο Ματθίας Άντκινς ανακαλύπτει στη σοφίτα του παππού του ένα σωρό κρυφά αντικείμενα που τον οδηγούν σε ένα κυνήγι του παρελθόντος όπου και αποκαλύπτονται πολλά οικογενειακά μυστικά… ίσως και το ίδιο του το μέλλον.
Ένα άγριο κυνηγητό σε Αργεντινή, Παρίσι, Οκλαχόμα και Νέα Υόρκη που κρατάει πάνω από 70 χρόνια. Το τάγμα του Φοίνικα έναντι στο Άδυτο, το φως ενάντια στο σκοτάδι. Τι σχέση έχει η θρυλική οργάνωση αντικατασκοπίας των Ναζί με έναν νεαρό επιστήμονα του 21ου αιώνα;
Πώς μπορεί ένα μήνυμα να παραδοθεί μετά από τριάντα χρόνια χωρίς να πέσει σε λάθος χέρια; Τι αξία αποκτά η οικογένεια όταν μαθαίνεις ότι κληρονόμησες μια επικίνδυνη αποστολή η οποία θα καθορίσει την πορεία της ιστορίας;
Το βιβλίο, Σκιές αίματος, είναι ένα μυθιστόρημα που σε κάνει πολλές φορές να σταματήσεις για να σκεφτείς πως τα ιστορικά γεγονότα δεν αποτελούν αναγκαστικά παρελθόν…
Μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε σύγχρονες μηχανές αναζήτησης για να ερευνήσετε και τα κατανοήσετε σε βάθος το νόμημα των ιστορικών γεγονότων. Ποιος ξέρει, μπορεί κάπου εκεί έξω να βρίσκεται ακόμη ένας Ματθίας…
Το βιβλίο “Σκιές Αίμαστος” εκδόθηκε αρχικά στην αγγλική γλώσσα με τον τίτλο The C ENIGMA.
Κριτικές για το βιβλίο:
* Ενδιαφέρουσα μείξη ιστορίας και φαντασίας. Το βιβλίο αναφέρει ότι βασίζεται σε αληθινούς ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για να πολεμήσουν τη σατανική δύναμη του Ναζισμού. Οι αναγνώστες θα αισθανθούν την αλήθεια της ιστορίας. Μυστήριο, σύγκρουση, το καλό ενάντια στο κακό. Το βιβλίο τα έχει όλα. Οι αναγνώστες του ιστορικού μυθιστορήματος, του στρατιωτικού μυθιστορήματος και των αληθινών ιστοριών θα το αγαπήσουν. Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα.
* Το βιβλίο άδραξε την προσοχή μου από την αρχή μέχρι το τέλος. Χωρίς να αποκαλύπτει τι θα γίνει, διαβεβαιώνω τους πιθανούς αναγνώστες που τους αρέσουν τα αινίγματα του νου, ότι ο ενθουσιασμός τους θα επιβραβευτεί. Είναι πολύ διασκεδαστικό να μπαίνεις σ’ αυτόν τον συναρπαστικό κόσμο της αλλαγής τοποθεσιών αλλά και του χρόνου. Τροφοδοτεί τη φαντασία σας και σας κρατά ξύπνιους. Ανυπομονώ για την επόμενη δημιουργία του συγγραφέα.
* Αν ψάχνετε για ένα ιστορικό βιβλίο που θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον από την πρώτη του σελίδα, τότε αυτό το βιβλίο είναι για εσάς. Το βιβλίο είναι γεμάτο με δολοπλοκίες, μυστήριο και καταστάσεις που σου ραγίζουν την καρδιά…
Αν θέλετε να δείτε το τρέιλερ του βιβλίου, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ

Ο Γιώργος Νταλάρας στην ΑΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ μαζί με τους Βασιλική Καρακώστα, Θοδωρή Κοτονιά, Ασπασία Στρατηγού

“Άσε με πάλι να σου πω”
Ο Γιώργος Νταλάρας στην ΑΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
τραγουδάει τα μεγάλα τραγούδια
του Σταύρου Κουγιουμτζή
με τους
Βασιλική Καρακώστα, Θοδωρή Κοτονιά, Ασπασία Στρατηγού

15-16 και 22-23 Απριλίου 2016
«Μη μου θυμώνεις μάτια μου», «Κάπου νυχτώνει», «Ο ουρανός φεύγει βαρύς», «Ένας κόμπος η χαρά μου», «Μ’ έκοψαν με χώρισαν στα δυο», «Οι ελεύθεροι κι ωραίοι», «Ντύλαν Τόμας», «Όλα καλά», «Ήταν πέντε ήταν έξι», «Τώρα που θα φύγεις», «Του κάτω κόσμου τα πουλιά», «Αν δεις στον ύπνο σου ερημιά», «Το πρώτο περιστέρι», «Κάποιος χτύπησε την πόρτα», «Στα χρόνια της υπομονής», «Το σακάκι μου κι αν στάζει», «Το πουκάμισο το θαλασσί», «Χάντρα στο κομπολόϊ σου», «Στα ψηλά τα παραθύρια», «Όταν ανθίζουν πασχαλιές», «Το κόκκινο φουστάνι», «Σ’ αγαπώ», «Θα ‘ταν 12 του Μάρτη»…
Kαι δεν είναι μόνο αυτά, αλλά και δεκάδες άλλα τραγούδια που μας άφησε πολύτιμη παρακαταθήκη ο σπουδαίος συνθέτης, ο γλυκός και χαμηλόφωνος άνθρωπος Σταύρος Κουγιουμτζής, σε στίχους δικούς του και άλλων σπουδαίων ποιητών και στιχουργών όπως ο Μάνος Ελευθερίου, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, η Σώτια Τσώτου, ο Ντίνος Χριστιανόπουλος, ο Γιώργος Θέμελης, ο Κώστας Κινδύνης, ο Άκος Δασκαλόπουλος, και άλλοι.

Ο Γιώργος Νταλάρας έφηβος σχεδόν, άρχισε αυτήν την καθοριστική για την μουσική του διαδρομή συνοδοιπορία με τον μεγάλο συνθέτη με τραγούδια που σφράγισαν το Ελληνικό τραγούδι και μέχρι σήμερα διατηρούν την αλήθεια και την αμεσότητά τους, συγκινούν και γοητεύουν. Όχι μόνο αυτούς που τα έζησαν, αλλά και την νέα γενιά που τα ανακαλύπτει. Η συναυλία αφιέρωμα που δόθηκε στο Passport Κεραμεικός τον περασμένο Δεκέμβρη και οργάνωσαν οι απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, ήταν η αφορμή για μια υπόσχεση που έδωσε τότε ο Γιώργος Νταλάρας να «ξαναπαίξει» τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή σύντομα. Είναι εξάλλου κάτι που το επαναλαμβάνει συχνά με τιμή και χαρά, μια και πρόκειται για τον αγαπημένο συνθέτη της ζωής του, με τον οποίο συνέδεσε το ξεκίνημά του, τα πρώτα χρόνια της αθωότητας και στη συνέχεια για δεκαετίες ολόκληρες. Ήταν μια συνεργασία και μια σχέση βαθιάς αγάπης, εμπιστοσύνης και φιλίας που άφησε πίσω της τραγούδια διαμάντια. Αυτά τα τραγούδια θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος.
Καλεσμένοι σε αυτές τις συναυλίες, τρεις πανάξιοι τραγουδιστές της νέας γενιάς. Είναι η Βασιλική Καρακώστα, ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Θοδωρής Κοτονιάς και η Ασπασία Στρατηγού. Παρόντες σε αυτό το συναρπαστικό μουσικό ταξίδι με κυρίαρχο ρόλο, έντεκα εξαιρετικοί μουσικοί, ενώ την ενορχήστρωση των τραγουδιών θα επιμεληθεί ο Γιώργος Νταλάρας με τη συνεργασία του Γιώργου Παπαχριστούδη που είναι και ο διευθυντής της ορχήστρας. ‪#‎aktipireos‬ Γιώργος Νταλάρας Vasiliki Karakosta Θοδωρής Κοτονιάς & Μακρινά Ξαδέρφια
Aspasia Stratigou

ΑΚΤΗ της οδού ΠΕΙΡΑΙΩΣ
τηλ.: 210.3418020
www.aktipireos.gr
Πειραιώς 178 και Λαµίας
Ώρα Έναρξης : 22:00

Ο Μίλτος Πασχαλίδης δύο Σαββατόβραδα ακόμα στη Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου





Ο Μίλτος Πασχαλίδης μετά τις 14 sold out παραστάσεις του φέτος τον χειμώνα στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, έρχεται να κλείσει αυτόν τον κύκλο εμφανίσεων με άλλα 4 Σάββατα 2/4, 9/4, 16/4, 23/4.

Στις παραστάσεις αυτές ο Μίλτος Πασχαλίδης αναλαμβάνει να μας διηγηθεί την 20ετη του περιπέτεια στο τραγούδι μέσα από τους σημαντικότερους σταθμούς της αλλά κυρίως απ΄ ό,τι φέρει η στιγμή. Ο Μίλτος Πασχαλίδης από την Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου μας ξεναγεί στα αγαπημένα του τοπία από το ελληνικό τραγούδι. Οι δικές του, προσωπικές στιγμές αλλά και από τις συνεργασίες του με εκλεκτούς συναδέλφους, μπλέκουν με τα τραγούδια που αγάπησε και ζήλεψε.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης συνδυάζει με άνεση το σύγχρονο τραγούδι με την παράδοση, έχοντας και ο ίδιος μακρά θητεία στην Κρητική μουσική. Γνωστός πια σε όλους για τα δυναμικά και απρόβλεπτα προγράμματα του με έντονο αυτοσχεδιασμό και αυθορμητισμό, έχει καταξιωθεί ως ερμηνευτής υψηλών επιδόσεων.

Μαζί του σε αυτές τις εμφανίσεις οι σταθεροί του συνεργάτες τα τελευταία χρόνια: η Μιρέλα Πάχου στο πιάνο, ακορντεόν και τραγούδι, ο Δημήτρης Σινογιάννης στις ηλεκτρικές κιθάρες, ο Πάρις Περυσινάκης στη λύρα, ο Δημήτρης Μουτάφης στο μπάσο και ο Ηλίας Δουμάνης στα τύμπανα. Στην ηχοληψία ο Νίκος Λαγός και στα φώτα ο Μανώλης Μπράτσης.

Οργάνωση Παραγωγής : STRAYMUSIC

Διέυθυνση: Αμβροσίου Φραντζή & Θαρύπου 37

Περιοχή: Νέος Κόσμος

Τηλέφωνο: 210 9226975