Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ “ΤΟ ROCK ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ” Τετάρτη 6 Ιουλίου Θέατρο Πέτρας

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ
 


“ΤΟ ROCK ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ”

Τετάρτη 6 Ιουλίου
Θέατρο Πέτρας

μαζί του οι

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ
ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ



«Με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου Ένας ολοκαίνουργιος κόσμος, που είναι φόρος τιμής στον ήχο που είχα πάντα μέσα μου από μικρός, κάνω μια αναδρομή στα χρόνια από το 1987 που πρωτοφτιάχτηκε σε ένα παλιό πέτρινο σπίτι στο Μενίδι η μπάντα που αργότερα ονομάστηκε Πυξ Λαξ μέχρι και σήμερα. Θα ταξιδεψω λοιπόν παρέα με όλες εκείνες τις μουσικές και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω απ΄ αυτές και με μεγάλωσαν. Αυτό που κάποια στιγμή ονομάσαμε Το Rock της Δυτικής όχθης !


Εκτός λοιπόν από τα τραγούδια των Πυξ Λαξ και της προσωπικής μου πορείας, θα έχουν ιδιαίτερη θέση τραγούδια και άλλων μουσικών συνοδοιπόρων, διασκευασμένα με τον ήχο που ξεκίνησε λίγο πριν τη δεκαετία του ’90 και έφτασε μέχρι σήμερα αναπνέοντας κι αλλάζοντας χωρίς να χρειάζεται συνθήματα φτιαγμένα με photoshop για να υπάρχει”.

                                                                                                            Φίλιππος Πλιάτσικας

Συνοδοιπόροι σε αυτή τη συναυλία οι Γιάννης Ζουγανέλης, Λάκης Παπαδόπουλος και Μίλτος Πασχαλίδης που έχουν για τους δικούς του λόγους ο καθένας συνδεθεί άμεσα τόσο με τον Φίλιππο όσο και με αυτά που υπηρετεί αυτή η παράσταση. Οι απαντήσεις για όλα αυτά επί σκηνής ..



INFO
ΠΟΥ: Θέατρο Πέτρας
ΠΟΤΕ: Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016
ΏΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 9.30 μμ. (Οι πόρτες ανοίγουν στις 7.30 μμ.)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  210 7298930

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ:
Έναρξη προπώλησης με 10€.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΙΡΒΟ «Της Γερακίνας γιός»

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΙΡΒΟ
«Της Γερακίνας γιός»
 
25 & 26 Μαΐου Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
 
Τραγουδούν ( με αλφαβητική σειρά):
Γεράσιμος Ανδρεάτος, Φωτεινή Βελεσιώτου, Ελένη Βιτάλη, Σοφία Βόσσου, Πέτρος Γαϊτάνος, Γιώτα Γιάννα, Φωτεινή Δάρρα, Στέλιος Διονυσίου, Ερωφίλη , Χαρούλα Λαμπράκη, Νάντια Καραγιάννη, Δημήτρης Κοντογιάννης, Μανώλης Μητσιάς, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Λιζέττα Νικολάου, Θάνος Ολύμπιος, Σοφία Παπάζογλου, Γιώργος Σαρρής,Μπάμπης Στόκας, Μπάμπης Τσέρτος, Κώστας Τριανταφυλλίδης,
Λάκης Χαλκιάς, Ραλλία Χρηστίδου κ.α
 
Συμμετέχουν οι συνθέτες: Μίμης Πλέσσας,
στενός φίλος και συνεργάτης του Κώστα Βίρβου,
και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου
 
Απαγγελία: Εύα Κοταμανίδου
 
Καλλιτεχνική διεύθυνση, παρουσίαση           : Γιάννης Τζουανόπουλος
 
Τη συναυλία προλογίζει ο ερευνητής του λαϊκού τραγουδιού
Κώστας Μπαλαχούτης
 
«…Και δεν είναι απλό, καθόλου απλό να γράψεις,
όχι δεκάδες, αλλά και έναν μονάχα στίχο,
που να τον τραγουδάει όλη η Ελλάδα»
Απόστολος Καλδάρας για τον Κώστα Βίρβο
 
Στον «Πατριάρχη του στίχου» Κώστα Βίρβο, που άφησε πίσω του περί τα δυόμιση χιλιάδες τραγούδια που έμειναν χαραγμένα στη μνήμη μας, είναι αφιερωμένες οι δύο βραδιές που πραγματοποιούνται στις 25 και 26 Μαΐου στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά. Πρόκειται για δύο συναυλίες τιμής στον κορυφαίο στιχουργό που έφυγε από κοντά μας τον Αύγουστο του 2015, στις οποίες συμμετέχουν αγαπημένοι Έλληνες τραγουδιστές που είτε ερμήνευσαν απ ευθείας οι ίδιοι τραγούδια του, ή είναι νεότεροι και δίνουν νέα πνοή στις αγαπημένες, μεγάλες επιτυχίες του.
Οι στίχοι του Κώστα Βίρβου μελοποιήθηκαν από όλους σχεδόν τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες του λαϊκού τραγουδιού, όπως τον Βασίλη Τσιτσάνη, Απόστολο Καλδάρα, Θεόδωρο Δερβενιώτη, Μίκη Θεοδωράκη, Μίμη Πλέσσα, Γιάννη Μαρκόπουλο, Χρήστο Λεοντή, Γρηγόρη Μπιθικώτση και πολλούς άλλους.
Μερικά μόνο από τα αγαπημένα τραγούδια του Βίρβου, πολλά από τα οποία θα ακουστούν στις δύο συναυλίες, είναι και τα            Της Γερακίνας γιος», «Ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα», «Πάρε τα χνάρια μου», «Νυχτερίδες κι αράχνες», «Στου Μπελαμή το ουζερί», «Κοιμήσου αγγελούδι μου», «Ρίξε μια ζαριά καλή», «Ζαΐρα», «Περιπλανώμενη ζωή», «Μακριά μου να φύγεις», «Ένα πιάτο άδειο στο τραπέζι», «Γεννήθηκα για να πονώ», «Ο κυρ Θάνος πέθανε», «Γιατί θες να φύγεις», «Φύγε κι άσε με», «Το κουρασμένο βήμα σου», «Μια παλιά ιστορία», «Λίγα ψίχουλα αγάπης», «Εγνατίας 406», «Σου ΄χω έτοιμη συγγνώμη», «Θαλασσόλυκος Νικόλας», «Θα κάνω ντου βρε πονηρή», «Ψύλλοι στ’ αυτιά μου μπήκανε», «Εγώ ποτέ δεν αγαπώ», «Άγια Κυριακή», «Σε ικετεύω», «Ντόλτσε βίτα», και άλλα πολλά. Τα τραγούδια αυτά αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν από πολλές γενιές και εξακολουθούν να είναι επίκαιρα και αγαπημένα.
Στις δύο συναυλίες στο Βεάκειο Θέατρο τραγουδούν  με αλφαβητική σειρά οι: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Φωτεινή Βελεσιώτου, Ελένη Βιτάλη, Σοφία Βόσσου, Πέτρος Γαϊτάνος, Γιώτα Γιάννα, Φωτεινή Δάρρα, Στέλιος Διονυσίου, Ερωφιλη, Χαρούλα Λαμπράκη, Δημήτρης Κοντογιάννης, Νάντια Καραγιάννη, Μανώλης Μητσιάς, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Λιζέττα Νικολάου, Θάνος Ολύμπιος, Σοφία Παπάζογλου, Γιώργος Σαρρής, Μπάμπης Στόκας, Μπάμπης Τσέρτος, Κώστας Τριανταφυλλίδης,  Λάκης Χαλκιάς, Ραλλία Χρηστίδου κ.α
Συμμετέχουν ο κορυφαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας, στενός φίλος και συνεργάτης του Κώστα Βίρβου και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση, παρουσίαση: Γιάννης Τζουανόπουλος.
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Παγιάτης.
Απαγγελία: Εύα Κοταμανίδου
Τη συναυλία προλογίζει ο ερευνητής του λαϊκού τραγουδιού: Κώστας Μπαλαχούτης
Σύμβουλος Διοργάνωσης:Μαρία Βίρβου
Οργάνωση Παραγωγής:Απόηχος –Δημόσια Θεάματα
           
Είπαν για τον Κώστα Βίρβο:
Μίκης Θεοδωράκης : «Ο Κώστας Βίρβος είναι ένα από τα μεγάλα κλαδιά επάνω στο δέντρο της Ελληνικής μουσικής. Είναι ο λαϊκός ποιητής που έγραψε χιλιάδες τραγούδια. Πολλοί από μας και από σας δεν θα ξέρετε ότι πολλά από τα τραγούδια τα οποία έχετε τραγουδήσει και αγαπήσει και για τα οποία έχετε συγκινηθεί, έχετε  κλάψει, έχετε πονέσει, έχετε ζήσει, τα έχει γράψει εκείνος. Έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους πιο μεγάλους, τους πιο κλασικούς συνθέτες της λαϊκής μας μουσικής».
Απόστολος Καλδάρας: «ο στιχουργός αυτός είναι ένας από τους πρώτους διανοούμενους- πρωτοπόρους που ασχολείται με το λαϊκό τραγούδι και μοναδικά περιδιαβαίνει αντάμα με το λαό, χαίρεται και κλαίει μαζί του, του σιγοψιθυρίζει λόγια γλυκά, πικρά, ωραία λόγια τις ώρες τις καθημερινές και τις ξέχωρες».
Ο Μίμης Πλέσσας είχε δώσει στον Κώστα Βίρβο τον μεταφορικό τίτλο «Πατριάρχης του στίχου».
Γρηγόρης Μπιθικώτσης: «ο Κώστας Βίρβος με συνεπήρε πρώτα ως άνθρωπος και μετά μου άρεσαν πολύ οι στίχοι του, οι οποίοι ήταν αληθινοί σαν τον ίδιο τον άνθρωπο».
Στέλιος Καζαντζίδης:«οι στίχοι του Κώστα Βίρβου δεν επιδέχονταν καμία διόρθωση, ούτε ένα τελικό σίγμα, ούτε μία οξεία! Ήταν ο πιο θετικός στιχουργός της εποχής!»
Γιώργος Νταλάρας: «Ο Κώστας Βίρβος ήταν ένας σπουδαίος στιχουργός, που προίκισε πραγματικά το λαϊκό τραγούδι με το ταλέντο του και τη βαθιά γνώση της γλώσσας μας. Τα τραγούδια του θα κοσμούν πάντα το τραγούδι. Ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, συγκαταβατικός, φιλοσοφημένος και υπομονετικός μέχρι το τέλος. Δε θα ξεχάσω ποτέ ότι στο πρώτο τραγούδι που ηχογράφησα και κυκλοφόρησα, τα λόγια ήταν δικά του. Ο Κώστας Βίρβος μπορεί να έγραφε εξαιρετικά τραγούδια και παράλληλα είχε μια σπάνια ευγένεια.»
Γιάννης Μαρκόπουλος(συνθέτης του «Θεσσαλικού Κύκλου» σε στίχους του Κώστα Βίρβου): «ο Βίρβος είναι πρώτος ανάμεσα σε ίσους! Προχώρησε πέρα από το στίχο στο τραγούδι και έκανε έργο. Δηλαδή, την εικόνα του δέντρου, της αφήγησης, με τον κορμό του, τα κλαριά του, τα φύλλα του, με την πιο σωστή πληροφορία των λέξεων και την αντίληψη ότι τα μυστικά του λαού σε λίγους παραδίδονται.»
Λευτέρης Παπαδόπουλος:«Αν δεν υπήρχε ο Κώστας Βίρβος στο λαϊκό τραγούδι της δεκαετίας του ’50, σίγουρα θα ‘πρεπε να τον εφεύρουμε. Γιατί ο Βίρβος πήρε το λαϊκό τραγούδι από το μισοσκόταδο των υπογείων και το περιθώριο, και με τα φτερά της μουσικής του Τσιτσάνη και του Καλδάρα το άπλωσε σε πολιτείες και σε χωριά, σε λιμάνια και φάμπρικες, σε γειτονιές και στρατόπεδα, κάνοντάς το, τραγούδι ολόκληρου του ελληνικού λαού».
Εισιτήρια: Προπώληση 12 ευρώ,
                 Ταμείο 14 ευρώ,
                 Φοιτητικό 12 ευρώ.
Προπώληση: viva.gr , 11875, Public, Seven Spots, Reload, MediaMarkt.
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό σκοπό.
Υπό την αιγίδα του Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη «Παιχνίδι με το χρόνο» στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Υποδέχεται το καλοκαίρι
στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Τρίτη 28 & Τετάρτη 29 Ιουνίου
 «Παιχνίδι με το χρόνο»

Μετά από έναν πολύ επιτυχημένο χειμώνα και τη θερμή ανταπόκριση του κοινού 
με 6 sold out εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,
καθώς και 3 sold out εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης,
το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ξανά την Άλκηστη Πρωτοψάλτη
που επιστρέφει για 2 ακόμα μοναδικές συναυλίες στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιουνίου
σε αυτή την διαφορετική μουσική συνάντηση… με το χρόνο….

Το παρελθόν και το παρόν του τραγουδιού,
τραγούδια αγαπημένα που βγαίνουν ξανά στο φως
με την μαγεία των νυκτών εγχόρδων ΜandolinARTE!

Με την μοναδική της φωνή να ενώνεται ιδανικά με τον υπέροχο ήχο των μαντολίνων
αυτή τη φορά, πορεύεται στα μουσικά μονοπάτια
που σμίγουν το χθες με το σήμερα, μεταφέροντας τραγούδια που έχουν
την πολύτιμη πατίνα του χρόνου, για να αφήσουν το έντονο στίγμα τους
για άλλη μια φορά.
Μία δυνατή μουσική συνάντηση που ξεσηκώνει τις αισθήσεις,
μία διαφορετική προσέγγιση με τραγούδια αγαπημένα
που βγαίνουν ξανά στην επιφάνεια γεμάτα αναμνήσεις και γίνονται πολύτιμα.
Σ’ αυτό το μελωδικό ταξίδι θα συναντήσουμε και τα κλασικά αγαπημένα τραγούδια, θα θυμηθούμε, θα ονειρευτούμε, θα τραγουδήσουμε κλείνοντας μαζί το μάτι στο χρόνο…
Στο τραγουδι συμμετέχει και ο Γιώργος Καραδήμος


Την Άλκηστη Πρωτοψάλτη θα συνοδεύει στη σκηνή η ορχήστρα νυχτών εγχόρδων MandolinARTE.
Μαζί τους οι καταξιωμένοι μουσικοί: Θωμάς Κοντογεώργης (πιάνο, ενορχηστρώσεις), Άγγελος Τζαμαριάς (τρομπόνι) και Αλέξης Κώστας (κρουστά).


ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ - ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Τρίτη 28 & Τετάρτη 29 Ιουνίου

Γενική Είσοδος: 15 €
Τα πρώτα 300 εισιτήρια: 10 €
Σημεία προπώλησης: viva.gr, 11876, Public, Seven spots, Reload, Εκδοτήρια Δημοτικού Θεάτρου
Πειραιά - 2104143310.

Σωκράτης Μάλαμας – Αλκίνοος Ιωαννίδης – Λεωνίδας Μπαλάφας Παρασκευή 10 Ιουνίουσ στη Πλατεία Νερού

Σωκράτης Μάλαμας – Αλκίνοος Ιωαννίδης – Λεωνίδας Μπαλάφας
Παρασκευή 10 Ιουνίου, Πλατεία Νερού
H συνάντηση των τριών τους, συνιστά ένα γεγονός από μόνη της. Πόσο μάλλον όταν γίνεται σε ένα από τα πιο ωραία καλοκαιρινά σημεία της πόλης.
Ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Μπαλάφας, εκπρόσωποι και οι τρεις μιας απαιτητικής και εντελώς διαφορετικής στον καθένα τραγουδοποιίας,κατεβαίνουν στην Πλατεία Νερού, για μια μοναδική συναυλία, την Παρασκευή 10 Ιουνίου.
Μια βραδιά που εγκαινιάζει τις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις, σε μια συναυλία που οι εκπλήξεις θα είναι δεδομένες. 
Τόσο ο Σωκράτης Μάλαμας όσο και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, έχουν με τα χρόνια χτίσει μια δυνατή και αδιάρρηκτη σχέση με το κοινό, που αναγνωρίζει στη μουσική και τη γενικότερη στάση τους, μια σπάνια για την εποχή αλήθεια και τους ακολουθεί πιστά.
Τα τραγούδια τους εκφράζουν μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της νεότερης ελληνικής μουσικής και θα αποτελέσουν βασικό κορμό της εμφάνισης τους, προσδίδοντας έναν φεστιβαλικό χαρακτήρα στην συναυλία.
Νεότερος αλλά εξίσου αντιπροσωπευτικός εκπρόσωπος μιας απαιτητικής τραγουδοποιίας και ο Λεωνίδας Μπαλάφας, που έχει ξεχωρίσει με τις παραστάσεις και τα τραγούδια του.
Στην έναρξη της βραδιάς οι GroupPαrΩdy.
Την Παρασκευή 10 Ιουνίου πάμε να συναντήσουμε «τα παιδιά μες την πλατεία», για να θυμηθούμε ένα στίχο του Μάλαμα. Την Πλατεία Νερού στο Φάληρο, σε μια βραδιά γεμάτη συγκινήσεις και αγαπημένα τραγούδια.
 
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (περιορισμένος αριθμός), 12 ευρώ (προπώληση), 14 ευρώ (ταμείο)
Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 17:00.
Προπώληση: Viva.gr, Public, Seven spots, Reload, Media Markt

Πληροφορίες/ πρόσβαση:
Πλατεία Νερού (Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου): Δέλτα Φαλήρου, στη διασταύρωση της Λ. Συγγρού με τη Λ. Ποσειδώνος (Παραλιακή), ανάμεσα στο Κλειστό του Tae Kwon Do και το Beach Volley και δίπλα στη θάλασσα.

Η πρόσβαση είναι εύκολη, τόσο με τα Μέσα Μεταφοράς όσο και με αυτοκίνητο, ενώ υπάρχει πολύ μεγάλο parking 2.500 θέσεων.
Μετρό: Σταθμός “Συγγρού – Φιξ” και μετά λεωφορείο / γραμμές Β2 και 550 (Στάση “Φόρος”)
ΗΣΑΠ: Σταθμός Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και μετά είτε λεωφορείο / γραμμές 217, Α1, Β1 (Στάση “Φόρος”) είτε τραμ / γραμμές “Αριστοτέλης 4” ή “Θουκυδίδης 3” (Στάση “Δέλτα Φαλήρου”)
Τραμ: Γραμμή 3 (από ΣΕΦ ή Βούλα – Γλυφάδα) και Γραμμή 4 (από ΣΕΦ ή Σύνταγμα) / Στάση “Δέλτα Φαλήρου”Γραμμή 3 (από Σ.Ε.Φ. ή από Βούλα – Γλυφάδα), & Γραμμή 4 (από Σ.Ε.Φ. ή από Σύνταγμα) / Στάση “Δέλτα Φαλήρου”Λεωφορείο: Γραμμές A1, B1, B2, 217, 550 (Στάση “Φόρος”)

STAN "Kαι Ζηλεύω Που Σ'έχει " κυκλοφορεί στις 23 / 05

STAN  


Kαι Ζηλεύω Που Σ'έχει 


  Νέο τραγούδι 


DOWNLOAD TEASER
Και Ζηλεύω Που Σ΄έχει...
O STAN επιστρέφει ανανεωμένος με το πρώτο του single
υπό τη νέα του δισκογραφική στέγη  Panik Records & την ICON MUSIC Records
το οποίο θα αποτελέσει το hit του καλοκαιριού!




Μετά τις τελευταίες του επιτυχίες,
“Όταν Αγαπάς”, “Με Στεναχωρεί”, “Δε Σου Ανήκω” και “Παράξενο Παιδί” που κατάφεραν να αγγίξουν την κορυφή των ραδιοφωνικών Charts,
o δημοφιλής ερμηνευτής και δημιουργός επιστρέφει δριμύτερος και υπόσχεται να μας ταξιδέψει και να μας ξεσηκώσει με την μουσική του.


Ο πιο ανατρεπτικός καλλιτέχνης της γενιάς του, με προβολές που ξεπερνούν τον αριθμό των 73.000.000 στο YouTube, έρχεται πιο ώριμος από ποτέ για να κατακτήσει γι’άλλη μια φορά την κορυφή.


Και Ζηλεύω Που Σ'έχει.... Η επιτυχία του καλοκαιριού είναι εδώ,
με τη στιχουργική υπογραφή του STAN, μουσική των Πάνου Βλασακούδη, Ιωσήφ Κοτσυφάκη, Μάνου Δεδεβέση, Σίμου Κίναλη & STAN, και παραγωγή της ICON MUSIC

 Κυκλοφορεί στις 23 / 05  από την PANIK RECORDS & ICON MUSIC

KOZA MOSTRA ΑΜέΡΙΚΑ NEW SONG

 

KOZA MOSTRA

ΑΜέΡΙΚΑ
NEW SONG


Οι KOZA MOSTRA επιστρέφουν και μας ξεσηκώνουν με το νέο τους τραγούδι "ΑΜέΡΙΚΑ"!



Οι KOZA MOSTRA επιστρέφουν και μας ξεσηκώνουν με το νέο τους τραγούδι "ΑΜέΡΙΚΑ"!



Το αγαπημένο συγκρότημα με την αστείρευτη ενέργεια… οι Koza Mostra, επιστρέφει κοντά μας μουσικά με το τραγούδι "ΑΜέΡΙΚΑ"! 
Αυτή τη φορά ο μοναδικός Balkan-Ska-Punk ήχος των Koza Mostra συναντά τους φοβερούς Dubioza Kolektiv των οποίων το κομμάτι με τίτλο "U.S.A.", διασκεύασαν οι Koza Mostra σε Ελληνικούς στίχους που υπογράφει ο ταλαντούχος front man και ιδρυτής των του συγκροτήματος, Ηλίας Κόζας.

Το "ΑΜέΡΙΚΑ" μιλά για τη μανία του έλληνα να φύγει από τον τόπο του.. και με άρωμα Ελλάδας μας παρασείρει σε ρυθμούς χορευτικούς!

Έχοντας κερδίσει την αγάπη του κοινού παγκοσμίως (το 2013 οι Koza Mostra ξετρέλαναν την Ευρώπη κερδίζοντας την 6η θέση στην Eurovision με το τραγούδι "Alcohol Is Free") το συγκρότημα βρίσκεται διαρκώς με μία βαλίτσα στο χέρι σε συναυλίες σε όλη την Ευρώπη.

Εικόνες από τις συναυλίες των Koza Mostra σε Ελλάδα και εξωτερικό βλέπουμε στο επίσημο lyric video του "ΑΜέΡΙΚΑ".
Koza Mostra - ΑΜέΡΙΚΑ
Δείτε εδώ το επίσημο lyric video!

BAM – BAM !!!! και το καλοκαίρι στο Χυτήριο για 3η σεζόν



BAMBAM !!!! και το καλοκαίρι στο Χυτήριο για 3η σεζόν
των Ray Cooney & John Chapman
(“Move over Mrs Markham”)

σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη
                         Εσείς, το έχετε δει…?

Η ξεκαρδιστική κωμωδία BAM BAM, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τις δύο προηγούμενες σεζόν, θα συνεχίσει να παίζεται για ΤΡΙΤΗ σεζόν στον υπέροχο καλοκαιρινό κήπο του θεάτρου ΧΥΤΗΡΙΟ από την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016.
Με νέα τολμηρή προσέγγιση στο καστ το ΒΑΜ ΒΑΜ υπόσχεται στους θεατές, τόσο σε όσους το έχουν δει, όσο και σε αυτούς που δεν το έχουν δει, να τους χαρίσει δύο ώρες ασταμάτητου και αβίαστου γέλιου, τα καλοκαιρινά βράδια, στην μοναδική αυλή του Θεάτρου Χυτήριο. Οι φάρσες και οι παρεξηγήσεις στην οικία ενός κατά τα άλλα….. συντηρητικού ζευγαριού, μέσα από ένα εξαιρετικά ατακαδόρικο  κείμενο, διαδέχονται η μια την άλλη, σε μια από τις καλύτερες φαρσοκωμωδίες των Ray Cooney & John Chapman.
Λίγα λόγια για το έργο:
Το συντηρητικό μας παντρεμένο ζευγάρι, ετοιμάζεται, παρ’ ότι βαριέται κάπως, να παραστεί στον ετήσιο χορό των εκδοτών παιδικών βιβλίων, όπου είναι καλεσμένο. Η οικιακή τους βοηθός θα πάρει το ρεπό της και το απομονωμένο σπίτι τους στην «εξοχική» Σταμάτα Αττικής θα μείνει άδειο, ή έτσι νομίζουν, γιατί ο συνεργάτης του συγγραφέα και η σύζυγός του, ο διακοσμητής τους, η υπηρετριούλα τους, ένας παίδαρος με σμιλευμένους κοιλιακούς, ένας «καθώς πρέπει κύριος» αλλά και μια «όχι καθώς πρέπει» δεσποινίς, έχουν ήδη κανονίσει χωρίς τον ξενοδόχο. Μπλέξιμο, ανατροπές, ανησυχίες, έρωτες και υποψίες για απιστία, ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια των θεατών.… Άραγε είναι όλα όπως φαίνονται ή τα φαινόμενα απατούν?
Σημείωμα του σκηνοθέτη:
«Η φάρσα ορίζεται ως ένα είδος που έχει στόχο να διασκεδάσει το κοινό με απροσδόκητες και ανατρεπτικές καταστάσεις, παρεξηγήσεις, ψεύτικες ταυτότητες που εμπεριέχουν γλωσσικά τεχνάσματα, αυξανόμενη και ταχύρυθμη πλοκή. Ο Ρέι Κούνεϊ, θεωρείται εδώ και δεκαετίες από τους πιο πετυχημένους συνεχιστές της γαλλικής φάρσας, κερδίζοντας την ονομασία “ο Άγγλος Φεϊντό” (ο Γάλλος μάστερ των κωμωδιών που χρησιμοποιούσε στα έργα του θέμα με πολλές πόρτες, πολλά κρεβάτια και συνήθως πολλές ερωμένες). Έργα του Κούνεϊ έχουν παιχτεί παγκοσμίως, όπως και εδώ στην Ελλάδα, με τεράστια επιτυχία. Σε αυτή την ξεκαρδιστική κωμωδία που έγραψαν ο Κούνεϊ και ο Τσάπμαν, με τον τίτλο “Move over Mrs Markham” (παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Μουσούρη, από έναν εκλεκτό θίασο πρωταγωνιστών, με τον ελληνικό τίτλο “Στο Τσάκ” (1991-1993) αλλά και σε διασκευή των Ρέππα -Παπαθανασίου ως “Μύγα Τσε-Τσε” (2005), ενώ φέτος θα παρουσιαστεί μετά από πολλά χρόνια στο WEST END του Λονδίνου), οι πρωταγωνιστές του έργου περιπλέκονται  σε ένα γαϊτανάκι ερωτικών παρεξηγήσεων, οδηγώντας το κοινό σε ένα ξεκαρδιστικό θέαμα, με ρεσιτάλ ανατροπών, παρεξηγήσεων και κωμικοτραγικών καταστάσεων. Η σημερινή απόδοση έχει γίνει νεοελληνική φαρσοκωμωδία καταστάσεων, με χαρακτήρες οικείους και αναγνωρίσιμους σε όλους μας
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης
Μετάφραση: Βάσια Παναγοπούλου
Απόδοση: Στέλιος Παπαδόπουλος- Γιώργος Βάλαρης
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Κοστούμια: Κλέων Φυσέκης
Μουσική επιμέλεια:  Νίκος Ραμός
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρύσα Κλούβα
Βοηθός ενδυματολόγου: Μάγδα Τσέλιου

Πρωταγωνιστούν :
Σωτήρης Καλυβάτσης, Βάνα Ραμπότα, Σοφία Παυλίδου, Βασίλης  Κούκουρας, Χρύσα Κλούβα,  Αιμίλιος Ράφτης,  Βίκυ Κάβουρα
                         και σε ρόλο έκπληξη ο Παντελής Καναράκης.
Εντελώς φιλική (και άνευ απροόπτου) συμμετοχή… Παύλος Κοντογιαννίδης.

Φωτογράφιση στο Studio Θωμάς Χρυσοχοίδης www.thomas.com.gr


Παραγωγή: Χυτήριο Σημείο Πολιτισμού – Σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς

Παραστάσεις:

Σημείο Πολιτισμού ΧΥΤΗΡΙΟ
Ιερά Οδός 44 (στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός), Τηλ.: 2103412313

Έναρξη παραστάσεων Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις  21.00 μ.μ.

Διάρκεια: 120 λεπτά (με διάλειμμα)


Κάθε Πέμπτη & Κυριακή γενική είσοδος 15 ευρώ
Κάθε Παρασκευή & Σάββατο γενική είσοδος 18 ευρώ
Φοιτητές, άνεργοι, παιδικό και άνω των 65 γενική είσοδος 10€


Ώρες ταμείου: Καθημερινά 5.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ.
Τηλ.: 2103412313 & 6951787821

Προπώληση μέσω www.viva.gr  έως 25/5 με γενική είσοδο 10 ευρώ


2 εισιτήρια των 18 ευρώ στην τιμή του 1 με το COSMOTE DEALS for YOU!
Χάρη στο COSMOTE DEALS for YOU οι πελάτες COSMOTE μπορούν να απολαύσουν την ξεκαρδιστική κωμωδία με 2 εισιτήρια στην τιμή του 1! Η συμμετοχή γίνεται με αποστολή κενού SMS στο 19019  (πελάτες κινητής) ή κλήση στο 13019  (πελάτες σταθερής) ή μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος  (πελάτες κινητής και σταθερής).
Μάθετε περισσότερα: www.cosmote.gr/dfy