Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη "Δεύτερη ζωή" στο Φάληρο και νέο video clip "Μακριά Απ' Την Τρικυμία"




Η Ελευθερία Αρβανιτάκη 26 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Φάληρο
22:30 | ΞΕΦΩΤΟ |
Συναυλία Ελευθερίας Αρβανιτάκη με τίτλο "Δεύτερη ζωή"
Την ιδιαίτερη σχέση της με τον ποιητικό λόγο παρουσιάζει η ερμηνεύτρια σε μια συναυλία με τίτλο Δεύτερη ζωή. Με επιλογές από το ρεπερτόριό της η Ελευθερία Αρβανιτάκη ταξιδεύει το κοινό στον λυρικό κόσμο της μελοποιημένης ελληνικής ποίησης. Από την αρχή της καριέρας της έχει αποδώσει με μοναδικό τρόπο ποίηση Σαπφούς, Μαρίας Πολυδούρη, Κώστα Καρυωτάκη, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Γιώργου Ιωάννου, Οδυσσέα Ελύτη, Διονύση Καψάλη, Μιχάλη Γκανά, αλλά και δίστιχα της δημοτικής παράδοσης, σε συνεργασία με σπουδαίους συνθέτες όπως οι Νίκος Μαμαγκάκης, Νίκος Ξυδάκης, Μανώλης Πάππος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ara Dinkjian, Χρήστος Νικολόπουλος. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη ζωντανεύει την ελληνική ποίηση μεταφέροντάς τη στο ευρύ κοινό με τις συναυλίες της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η ιδιαίτερη ευαισθησία και η εκφραστική δεινότητά της δίνουν μια δεύτερη, αυτόνομη ζωή σε κάθε στίχο που ερμηνεύει.

Το concept και η επιμέλεια του προγράμματος είναι της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και της Λήδας Ρουμάνη, ενώ οι ενορχηστρώσεις του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη. Μαζί της παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο), Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα), Γιάννης Κυριμκυρίδης (πιάνο), Νίκος Μέρμηγκας (λάφτα, μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο).

Μακριά Απ' Την Τρικυμία | New Video Clip
Στο μεταξύ στην  υπέροχη Ερμούπολη της Σύρου η Ελευθερία  γυρίσε  το νέο της  Video Clip του "Μακριά Απ' Την Τρικυμία" με την πολύτιμη βοήθεια μιας ομάδας παιδιών του νησιού που έβαλαν όλη τους την καλή διάθεση και ενέργεια και έφεραν «τρικυμία» γιορτινή στα όμορφα Βαπόρια!

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Μουσική / Ενορχήστρωση: Θέμης Καραμουρατίδης
Στίχοι: Λήδα Ρουμάνη

"Σήκω Ψυχή μου Δώσε Ρεύμα" στον Κήπο του Μεγάρου!

"Σήκω Ψυχή μου Δώσε Ρεύμα" στον Κήπο του Μεγάρου!

Το γιορτινό ξεκίνημα της περιοδείας θα γίνει το Σάββατο 11 Ιουνίου εγκαινιάζοντας το φετινό άνοιγμα του Κήπου του Μεγάρου!

Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα για να μας ξεσηκώσουν μέσα από ένα θέατρο τραγουδιών που εμπνεύστηκε ο Διονύσης Σαββόπουλος και πρωτοπαρουσιάστηκε φέτος στο "Κύτταρο Live" της Αθήνας.

Δυο καλλιτέχνες, δυο πορείες, δυο βετεράνοι, συναντιούνται επί σκηνής σε μία ιστορική παράσταση από αυτές που θυμόμαστε για πάντα. Το μαγικό ραβδί του Διονύση Σαββόπουλου και η υπέροχη φωνή της Ελένης Βιτάλη μας χαρίζουν αξέχαστες νύχτες ελληνικού καλοκαιριού.

Μαζί τους: Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο), Δημήτρης Λάππας (κιθάρες- μπουζούκι), Στάθης Άννινος (πλήκτρα), Βασίλης Ποδαράς (ντραμς) Θοδωρής Σούκερας (τρομπόνι), Δημήτρης Αγάθος (τρομπέτα), Νατάσα Παυλάτου (κρουστά)

Ήχος: Γιάννης Τούντας, Μιχάλης Αλεξάκης

Φώτα: Περικλής Μαθιέλλης, Φίλιππος Τρέπας

Παραγωγή: Ελένη Καλέση- CRICOS Productions & Cultural Management

 Προπώληση: στο megaron.gr
και στα εκδοτήρια:
Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη και Ομήρου 8, Αθήνα
Tηλ 210 7282333

 Τιμές:
Προπώληση:12€ (γενική είσοδος )
Ταμείο:14 € (γενική είσοδος)

Πέγκυ Ζήνα : To καλοκαιρινό συναυλιακό της δρομολόγιο

Η Πέγκυ Ζήνα ετοιμάζεται για το δικό της μελωδικό καλοκαίρι! Ανανεωμένη, ύστερα από ένα άκρως δημιουργικό χειμώνα, γεμίζει τις αποσκευές της μουσικές και επιτυχίες 20 χρόνων και ξεκινά περιοδεία ανά την Ελλάδα.
Με μια εξαιρετικά προσεγμένη παραγωγή, έχοντας στο πλευρό της συνεργάτες που μαζί, χρόνια τώρα, δημιουργούν μοναδικές βραδιές και εμφανίσεις, «σαλπάρει» για περισσότερους από 20 προορισμούς σε όλη τη χώρα, με πρώτο σταθμό το Βεάκειο θέατρο Πειραιά.
Η Πέγκυ Ζήνα που διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας της, φορτωμένη εμπειρίες και επιτυχίες, έχει σχεδιάσει γι αυτό το καλοκαίρι ένα διαφορετικό, ένα ξεχωριστό πρόγραμμα εμφανίσεων. Έχει επιλέξει να τραγουδήσει σε ανοιχτούς συναυλιακούς χώρους, θέατρα και γήπεδα, με σκοπό να έρθει όσο πιο κοντά γίνεται στο κοινό της.
Ύστερα από έναν ιδιαίτερα πλούσιο καλλιτεχνικό χειμώνα και μια σεζόν κατά την οποία κέρδισε το κοινό και με νέους ρόλους, όπως αυτόν του μέντορα στο X Factor, έχει ετοιμάσει με τους συνεργάτες της μια μουσική συναυλία, μια φρέσκια πρόταση, που περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες, παλιές και νέες, επιτυχίες της.
Η Πέγκυ Ζήνα, ξέρει όσο λίγοι καλλιτέχνες, να αγκαλιάζει και να τα ταξιδεύει το κοινό, με τα τραγούδια της και τις ερμηνείες της. Βαθιά αυθεντική λαϊκή φωνή, κυρίαρχη πάνω στη σκηνή, show woman αλλά και δωρική όπου χρειάζεται, έχει σχεδιάσει γι αυτό το καλοκαίρι μία περιοδεία που θα μείνει αξέχαστη.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ
6/7/2016 Πειραιάς, Βεάκειο Θέατρο
18/7/2016 Υπάτη Λαμίας, Τόπος Τεχνών Χώρα
21/7/2016 Πάτρα, Παλαιά σφαγεία Πατρών
22/7/2016 Διακοφτό, LOCA Beach Club
23/7/2016, Πύργος Λιμάνι Κατακόλου
30/7/2016 Κασσάνδρα, Αμφιθέατρο Σίβηρης
1/9/2016 Ρέθυμνο, Κάστρο Φορτέτζα
2/9/2016 Ηράκλειο, Τεχνόπολις Ηρακλείου Κρήτης
12/9/2016 Βόλος, Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο "Μελίνα"
13/9/2016 Λάρισα, Κηποθέατρο Αλκαζάρ
14/9/2016 Γιάννενα, Θέατρο Ε.Η.Μ
15/9/2016 Σέρρες, Αμφιθέατρο ΤΕΙ

Όλες οι συναυλίες ξεκινούν στις 21:00
Εισιτήρια από 13 ευρώ!
Προπώληση: viva.gr

6 τροφές που «καθαρίζουν» τα πνευμόνια από τη νικοτίνη


Το όργανο του σώματος που πλήττεται περισσότερο από το κάπνισμα είναι αναμφισβήτητα οι πνεύμονες.
Μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, αποτελούμενη από τις πρέπουσες τροφές, μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να απομακρύνεται με φυσικό τρόπο τα κατάλοιπα της νικοτίνης από τους πνεύμονες σας.
Οι έξι τροφές που θα «καθαρίσουν» τα πνευμόνια σας, αλλά και τον οργανισμό σας από τον καπνό του τσιγάρου είναι οι ακόλουθες:
1.Μπρόκολο, που είναι πλούσιο σε βιταμίνες C και Β5.
2.Πορτοκάλια, πηγή βιταμίνης C.
3.Καρότο, που είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, Κ και Β και έχει θετική επίδραση στο δέρμα.
4.Σπανάκι, που περιέχει μεγάλες ποσότητες φολικού οξέος.
5.Ακτινίδια, πλούσια πηγή βιταμινών Α, C και Ε.
6.Νερό που ενυδατώνει το σώμα από την αφυδάτωση που προκαλεί το κάπνισμα.

Πηγή :genous-thilikou.gr

Jean-Jacques Tesson «Αλχημείες της Σκουριάς» στο Black Duck



Έκθεση Γλυπτικής
Jean-Jacques Tesson
«Αλχημείες της Σκουριάς»

Εγκαίνια έκθεσης Δευτέρα 13 Ιουνίου 19:00
Διάρκεια έκθεσης
6 Ιουνίου – 30 Αυγούστου
Ο Jean-Jaques Tesson επιστρέφει στο Black Duck, αυτή την φορά στον  Κήπο της Μαύρης Πάπιας, με μια έκθεση γλυπτών, που θα φιλοξενηθεί όλο το καλοκαίρι, από 6 Ιουνίου έως 30 Αυγούστου. Πρόκειται για μια σειρά έργων, με τα αγαπημένα υλικά του καλλιτέχνη, όπως παλιά σκουριασμένα σίδερα, ξύλα και χάλκινα αντικείμενα, που με την τέχνη του τα μεταμορφώνει σε μοναδικές φιγούρες.
Αλχημείες της σκουριάς
(Μπαμπινιώτης : αλχημεία, συνήθ. στον πληθ. αλχημείες) Ο συνδυασμός ετερόκλιτων στοιχείων με ανορθόδοξο τρόπο, ώστε να επιτύχει κανείς συγκεκριμένο (επιθυμητό) αποτέλεσμα.)
Για χρόνια, ο Jean-Jacques Tesson, μαζί με το Θίασο του, έσπρωξε το κάρο του, στα βήματα του Θέσπη, από πόλη σε χωριό, στήνοντας τη σκηνή σε δρόμους και πλατείες. Πάντα προτιμούσε να τον λένε σαλτιμπάγκο παρά σκηνοθέτη. Οπαδός ενός μινιμαλιστικού, φτωχού θεάτρου, φτιάχνει ο ίδιος πάντα το ντεκόρ και τα αξεσουάρ με ανακυκλωμένα υλικά. 
Έτσι, τα βήματά του τον φέρανε όλο και πιο συχνά σε καρνάγια, εγκαταλειμμένους βιομηχανικούς χώρους και χωματερές. Toυς θησαυρούς που μάζεψε στις βόλτες του, ρουλεμάν, γρανάζια, βίδες, παλιά εργαλεία έως και παρατημένοι θερμοσίφωνες, ο συλλέκτης άρχισε να τους αραδιάζει έξω από το εργαστήρι του. Και σιγά-σιγά, αυτά τα περιφρονημένα σίδερα απαίτησαν να αποκτήσουν μία δικιά τους ύπαρξη, πέρα από τις ανάγκες του θεάτρου. Στα χέρια του μάστορα – έτσι προτιμάει να τον λένε – μία πατημένη κονσέρβα μεταμορφώθηκε σε  γυναικείο καπέλο, ένα σφυρί σε  ράμφος φαντασμαγορικού πουλιού. Όλα τα κομμάτια όμως κρατάνε την αρχική πεζή τους ουσία και, αναγνωρίζοντας τα ένα ένα, σίγουρα ο θεατής θα διασκεδάσει  όσο ο ίδιος όταν τα διάλεξε. 

  Σε μερικές κατασκευές, «σκουριά και αρμύρα» συμβαδίζουν. Σε νησί ζει μόνιμα ο Jean-Jacques και, στις παραλίες που συχνάζει, το κύμα του φέρνει διαμελισμένες καρίνες από τσακισμένες βάρκες.
                                                                                    Jeanne Roques
Είσοδος ελεύθερη

Black Duck Garden - Athens City Museum bistrot
 Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος, 10561, Αθήνα. Τηλ. 210 3252396
www.blackduckgarden.gr / info@blackduckgarden.gr

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ



Για πρώτη φορά στην Ελλάδα φέτος στις 15 Ιουνίου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρα Γονιμότητας ,θα πραγματοποιηθεί ένα μοναδικό event από την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής, με το Δήμο Αμαρουσίου υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ  με πολλά happenings, εκπλήξεις, μουσική και παιχνίδια, δραστηριότητες ,  μουσικά και θεατρικά δρώμενα για όλες τις ηλικίες.
 Μια ημέρα η οποία θα είναι αφιερωμένη σε όλα τα ζευγάρια που έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα αλλά και σε αυτά που δεν απέχουν πολύ από την πραγματοποίησή του, με τη σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση.
Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 από τις 17:00 η «Αγορά» (Στοά Καλατράβα) στο Ολυμπιακό Στάδιο (ΟΑΚΑ) θα πλημμυρίσει με μοναδικές στιγμές, γέλιο και παιχνίδι.
Με ελεύθερη είσοδο για όλους , οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να παίξουν και να διασκεδάσουν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των 5.000τ.μ υπό την καθοδήγηση παιδαγωγών σύμφωνα με την ηλικία τους .
Για τις μικρές ηλικίες φουσκωτά, μπαλάκια, τσουλήθρες και άλλες πολλές εκπλήξεις στο Baby Park, μηχανάκια, αλογάκια, φουσκωτά…

…κάστρα και τσουλήθρες στο Playground, Caroussel, τραμπολίνο, αλλά και ηλεκτρικό τρενάκι στο Luna Park.
Για τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά στο Adventure Field θα υπάρχει πύργος αναρρίχησης, τοξοβολία αλλά και Bunge τραμπολίνο, αλλά και στο Energy Games θα μπορούν να «προπονηθούν» στο φουσκωτό ποδόσφαιρο και basket αλλά και να εκτονώσουν όλη την  ενέργειά τους σε παιχνίδια δράσης . Δεν θα μπορούσε να λείπει, λόγω εποχής, και η hi-tech area με ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά παιχνίδια για γονείς και παιδιά.
Στο Junior Theater, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργοί, κλόουν, animater, θέατρο σκιών και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα θα βρίσκονται επί σκηνής ανά 30λεπτά, αλλά και στην Meet & Greet area οι νεαροί καλεσμένοι, μαζί με τους γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά αλλά και να φωτογραφηθούν με τους αγαπημένους τους παιδικούς ήρωες.
Την Ημέρα Γονιμότητας θα «ντύσουν» μουσικά DJs και ραδιοφωνικοί παραγωγοί αλλά και ο αγαπημένος σε όλους καλλιτέχνης Διονύσης Σχοινάς που θα βρεθεί live στη σκηνή για να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους τραγουδώντας παλιές και νέες επιτυχίες, με δωρεάν είσοδο.
Spot δροσιάς θα υπάρχει για όλους τους παρευρισκόμενους σε περίπτωση ζέστης αλλά και χώροι σκίασης καθώς και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι Μητρικού Θηλασμού και Βρεφικής Φροντίδας… αλλά και «parking» για τα καρότσια!!!
Παράλληλα, τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα, δημιουργώντας οικογένεια, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και καθοδηγηθούν με τον σωστό τρόπο και από τους πιο έμπειρους επιστήμονες της  ιατρικής υποβοηθούμενης ανθρώπινης αναπαραγωγής.


Ημέρα: Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016
Ώρα: 17:00-21:00
Περιοχή: Ολυμπιακό Στάδιο ΟΑΚΑ- Αγορά
Είσοδος & Συμμετοχή: Δωρεάν για όλους
Πρόσβαση: ΗΣΑΠ (στάση Ειρήνη), Προαστιακός, ΟΑΣΑ (γραμμές 441, 550, 602, Α7, Β7 , X14, X15, X40, M1)
Parking: Δωρεάν από Λεωφ.Κύμης
Πληροφορίες : www.imeragonimotitas.gr
Οργάνωση : Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής & Δήμος Αμαρουσίου

Το "ΦΟΥΓΑΡΟ" στο Ναύπλιο με πιο δυνατά γκρουπ της αγγλόφωνης ροκ ελληνικής σκηνής της εποχής μας.

Το ΦΟΥΓΑΡΟ σας περιμένει στον υπαίθριο χώρο του,
για να δείτε μερικά από τα πιο δυνατά γκρουπ
της αγγλόφωνης ροκ ελληνικής σκηνής της εποχής μας.
Παίζουν έξι μπάντες, από τις οποίες οι τρεις:
Planet of Zeus, 1000 Mods, The Noise Fingures,
σάρωσαν πρόσφατα την Ευρώπη παίζοντας δίπλα σε μεγάλα ξένα ονόματα,
αλλά και οι υπόλοιπες τρεις- οι πιο ανερχόμενες στο είδος τους 
George Zervos, Deaf Radio, HalfNote.
Όλοι μαζί θα σας έχουν συμμέτοχους για δύο ώρες κάθε βράδυ,
κάτω από τους ήχους : Rock'n'Roll – Psychedelic – Southern – Hard – Heavy Metal – Fuzz – Alternative – Experimental & Stoner.
Το Fougarock Festival #2 θα διαρκέσει τρεις μέρες με ελεύθερη είσοδο.
FOUGAROCK FESTIVAL #2
Παρασκευή 17 - Σάββατο 18 - Κυριακή 19 Ιουνίου 2016
ΦΟΥΓΑΡΟ: Ασκληπιού 98, Ναύπλιο
Ώρα Προσέλευσης: 8:00μμ
Ώρα Έναρξης: 9:30μμ
Είσοδος Ελεύθερη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/6
21:30 HALF NOTE
23:00 GEORGE ZERVOS & BAND
ΣΑΒΒΑΤΟ 18/6
21:30 THE NOISE FIGURES
23:00 PLANET OF ZEUS
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/6
21:30 DEAF RADIO
23:00 1000 MODS

 

ΒΙΒΛΙΟ :ELIZABETH HAYNES "Στην πιο σκοτεινή γωνιά"


ELIZABETH HAYNES
Στην πιο σκοτεινή γωνιά
Μετάφραση: Αλέξανδρος Χονδρός
Σελ.: 555, τιμή: 17 ευρώ
ISBN: 978-960-6893-31-5
ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα γεμάτο αγωνία, μια εξαιρετικά πειστική απεικόνιση της ιδεοληψίας.
Η Κάθριν απόλαυσε την εργένικη ζωή για αρκετό καιρό, ώστε να ξέρει ότι ήρθε η ώρα να μην είναι πια μόνη μόλις τον αντίκρισε για πρώτη φορά.  Πανέμορφος, χαρισματικός και αυθόρμητος, ο Λη μοιάζει πολύ καλός για να είναι αληθινός. Και οι φίλες της συμφωνούν απόλυτα, καθώς καθεμιά με τη σειρά της πέφτει θύμα της γοητείας του.
Η ασταθής συμπεριφορά του Λη και ο έλεγχος που ασκεί στην Κάθριν την κάνουν να αισθάνεται όλο και περισσότερο απομονωμένη. Οδηγείται στην πιο σκοτεινή γωνιά του κόσμου της, δεν εμπιστεύεται κανέναν, σχεδιάζει σχολαστικά τη διαφυγή της.
Τέσσερα χρόνια μετά, και παλεύοντας να ξεπεράσει τους δαίμονες της, η Κάθριν τολμάει να σκεφτεί ότι μπορεί να είναι ασφαλής και τίποτα δεν μπορεί να τη βλάψει.
Μέχρι τη στιγμή που ένα τηλεφώνημα θα τα αλλάξει όλα.
Το «Στην πιο σκοτεινή γωνιά» ήταν για αρκετούς μήνες στη λίστα με τα ευπώλητα των New York Times, ενώ το 2011 κέρδισε το βραβείο για το βιβλίο της χρονιάς, καθώς και το βραβείο που απονέμεται σε πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς (Rising Star Award) από το Amazon UK.
Έγραψαν για το βιβλίο:
«Ένα βιβλίο που σε καθηλώνει» Guardian
«Μία έντονη πρόκληση για το μυαλό…. Ένα ρίγος στη σπονδυλική στήλη» Stotmag
«Φανταστικό» Newsbooks Magazine