Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Στην Αντίπαρο τον Ιούλιο οι Ημέρες Κινηματογράφου



Στην Αντίπαρο επιστρέφουν, από τις 22 έως τις 25 Ιουλίου, οι Ημέρες Κινηματογράφου, για τρίτη χρονιά, με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει κινηματογραφικά εργαστήρια για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου καθώς και προβολές ελληνικών ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους, στο θερινό κινηματογράφο του νησιού «Cine Oliaros»,με ελεύθερη είσοδο.
Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της κινηματογραφικής παιδείας και ενός νεότερου κινηματογραφόφιλου κοινού. 

Οι Ημέρες Κινηματογράφου Αντιπάρου φέρνουν σε επαφή τους νέους με αναγνωρισμένους Έλληνες δημιουργούς, προσφέροντάς τους μια πλατφόρμα για να συζητήσουν τις τάσεις και εξελίξεις στο σύγχρονο κινηματογράφο, να μάθουν τους βασικούς άξονες της κινηματογραφικής γλώσσας και να εξοικειωθούν με τα ψηφιακά μέσα. Για την παρακολούθηση των σεμιναρίων δεν απαιτούνται ιδιαίτερες κινηματογραφικές γνώσεις, αλλά διάθεση για μάθηση και ομαδικό πνεύμα.
Οι Ημέρες Κινηματογράφου Αντιπάρου είναι ιδιαίτερα περήφανες που «οι διδάσκοντες του προηγούμενου καλοκαιριού διέπρεψαν με τα ντοκιμαντέρ τους στα διεθνή φεστιβάλ: Ο Απόστολος Καρακάσης συμμετείχε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ (IDFA), το σπουδαιότερο στο είδος του, με το ντοκιμαντέρ του, «Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία» (και το οποίο θα προβληθεί εφέτος στην Αντίπαρο) ενώ ο Θάνος Αναστόπουλος παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ του, "Η Τελευταία Παραλία" στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών τον περασμένο Μάιο».

...ένα ανατρεπτικό ερωτικό θρίλερ



“Φοβάσαι;”
Στο θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης
Του Άνταμ Σάιντελ

Μια γυναίκα διαβάζει ένα βιβλίο σε ένα πάρκο. Ένας άνδρας την παρακολουθεί. Λίγο αργότερα, η γυναίκα βρίσκεται δεμένη στο υπόγειο του σπιτιού του. Της ζητά να ουρλιάξει δυνατά. Εκείνη γελάει. Του κάνει ερωτήσεις.
Ο άνδρας αποδιοργανώνεται. Ανοίγει την πόρτα, την αφήνει ελεύθερη. Η γυναίκα αρνείται να φύγει και αντιπροτείνει να ζήσουν μαζί.
Να αποδείξουν πως «μέσα από το κακό μπορεί να προκύψει κάτι καλό».
Η επόμενη μέρα, τους βρίσκει να παίρνουν μαζί το πρωινό τους, να συζητούν για τις προτιμήσεις τους και να ζουν μια κανονική ζωή. Ή μήπως όχι;
Μια γειτόνισσα χτυπά την πόρτα.
Παρά τις ρητές απαγορεύσεις του άνδρα, η γυναίκα θα της ανοίξει.
Η είσοδός της, είναι ο καταλύτης για όσα θα συμβούν στη συνέχεια..

Το έργο του Άνταμ Σάιντελ (Catch the Butcher), παρουσιάστηκε πέρυσι στο 0ff Brodway Cherry Lane Studio Theatre, με μεγάλη επιτυχία.
Το θέατρο Ιλίσια- Βολανάκης, φιλοξενεί την πανευρωπαική πρεμιέρα του έργου, συστήνοντας τον σημαντικό Αμερικανό συγγραφέα, στο ελληνικό κοινό..
Το “Φοβάσαι“ είναι ένα ανατρεπτικό ερωτικό θρίλερ, με χιούμορ και κινηματογραφικό ρυθμό. Μια συναρπαστική ιστορία για τον φόβο, τον έρωτα, τις εμμονές, τα όρια, την προσδοκία. Ένα καυστικό σχόλιο πάνω στην «κανονικότητα» των σχέσεων.
Φοβάσαι; Τι φοβάσαι περισσότερο; Τους άλλους; Τον εαυτό σου; Να αφεθείς; Να ερωτευτείς; Να πεθάνεις; Ή μήπως να ζήσεις;

Συντελεστές:
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Έλενα Καρακούλη
Σκηνικά-κοστούμια: Εύα Γουλάκου
Μουσική: Κώστας Ξενόπουλος
Επιμέλεια κίνησης, βοηθός σκηνοθέτη: Φαίδρα Σούτου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Φωτογραφίες: Γιάννης Πρίφτης
Παραγωγή: Παναγιώτα Παρασκευοπούλου, Κώστας Ξενόπουλος
Προβολή-Επικοινωνία: BrainCo S.A.

Παίζουν: Νίκος Ψαρράς: Μπιλ Αλεξία Καλτσίκη: Νάνσυ Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη: Τζοάν

Έναρξη: Τετάρτη 26/10/2016 Τελευταία παράσταση: Κυριακή 8/1/2017

Στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου ...η ζωή απέναντι

Παρουσίαση βιβλίου της Σοφίας Δημοπούλου " Η ζωή απέναντι" 
Τη Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016, στις 8:30 μ.μ., στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12, Αθήνα).
Για το βιβλίο θα μιλήσει η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ελένη Γκίκα.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά.
Μουσικά διαλείμματα με τους Γιώργο Καραμούτσο και Μίνα Δάκου από το Ωδείο Σαπφώ.
Συντονίζει και συνομιλεί με τη συγγραφέα ο Νίκος Θρασυβούλου,
Αναπληρωτής Διευθυντής του σταθμού ΒΗΜΑ FM-ραδιοφωνικός παραγωγός.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Στη δύσκολη και σκοτεινή περίοδο της χούντας, σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, μεγαλώνει η Δάφνη, μοναχοκόρη ενός συντηρητικού δασκάλου. Όταν στο υπόγειο διαμέρισμα του σπιτιού της έρχεται μια άλλη οικογένεια, όλα αλλάζουν, όλα όσα θεωρούσε σταθερά στη ζωή της μεταβάλλονται: οι οικογενειακές σχέσεις, οι ιδέες, τα συναισθήματα, τα πρότυπα, το παρόν και το μέλλον.
Μέσα σε μια ατμόσφαιρα καχυποψίας και φόβου, οι πρωταγωνιστές της ιστορίας αγωνίζονται, ερωτεύονται, ενηλικιώνονται, ωριμάζουν, ενώ απ’ το απέναντι σπίτι η γειτόνισσα η Ζωή παρακολουθεί τα πρόσωπα, υφαίνει έναν υπόγειο ιστό και επεμβαίνει ως καταλύτης στην εξέλιξη της ιστορίας.
Έτσι κι αλλιώς η ζωή έχει πάντα την τελευταία λέξη.
Αθήνα, 2014. Ένα τρακάρισμα θα γίνει η αφορμή να ξαναβρεθούν δύο γυναίκες, η Δάφνη και η Άννα. Κάποτε, σε μια θύελλα γεγονότων, οι ζωές τους είχαν διασταυρωθεί. Η συνάντησή τους θα ξεδιαλύνει γεγονότα που έμειναν για χρόνια ασαφή: οικογενειακά μυστικά έρχονται λίγο λίγο στην επιφάνεια, πολιτικά απόρρητα αποκαλύπτονται, οι αθώοι και οι ένοχοι του παρελθόντος αλλάζουν ρόλους.
10471484 10204128696840204 5803128146049860237 n

10344783 10204128706680450 2097771267799580453 n
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ H Σοφία Δημοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, η καταγωγή της όμως είναι από τα Λουσικά, ένα χωριό λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό. Εργάστηκε ως μηχανικός στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα: Lapis lazuli, η πέτρα που λείπει (2012), Άλμα θα πει ψυχή (2013) και Σε σωστή ώρα νυχτώνει (2014).

… γιατί θα είναι πάντα στη μνήμη όλων μας!!!

«θυμάμαι»
είναι ο τίτλος του  τραγουδιού  που ο Παντελής ηχογραφούσε στο στούντιο, ετοιμάζοντας την νέα του προσωπική δουλειά.

«θυμάμαι»
το είχαμε κρατήσει  για προάγγελο του νέου του album, γιατί  ενώ βρισκόμασταν στο στούντιο και το «δουλεύαμε», είπε : «Άκου και κάτι άλλο». Ήταν το τραγούδι «Της καρδιάς μου το γραμμένο».

«θυμάμαι»
την επιμονή του να είναι το «Θυμάμαι» το δεύτερο single του νέου του album

«θυμάμαι»
να συμφωνούμε μαζί του γιατί ούτως ή άλλως και τα δύο τραγούδια ξεχώριζαν.
 

«θυμάμαι»
τις επιθυμίες του, όπως και όλοι οι συνεργάτες του, για αυτό δώσαμε όλοι  τον καλύτερο μας εαυτό. ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ

«ΘΥΜΑΜΑΙ»
στίχοι – μουσική : Παντελής Παντελίδης.

… γιατί θα είναι πάντα στη μνήμη όλων μας!!!

Τον Σεπτέμβριο το " V.I.P Skyladiko "

Τον χειμώνα που πέρασε  επέστρεψε στη διασκέδασης της νυχτερινής Αθήνας το " V.I.P Skyladiko" στη Λ.Συγγρού πραγματοποιώντας μια δυνατή σαιζόν  από τις 18 Δεκεμβρίου μέχρι τα μέσα Ιουνίου .

Το γνωστό μουσικό στέκι με μια ιστορική διαδρομή από το 1993 ετοιμάζεται  από τώρα για την χειμερινή του πρεμιέρα το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου . 
Δύο από τα  καλλιτεχνικά ονόματα που θα αποτελέσουν το νέο πρόγραμμα του θα είναι ο Τριαντάφυλλος και ο Λευτέρης Κιντάτος