Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

«Ω… Θεέ μου!!!» το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη.

«Ω… Θεέ μου!!!»
Ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Κατερίνα Διδασκάλου και οι συντελεστές της παράστασης
  Ολοκληρώθηκε η ομάδα των συντελεστών για το ανέβασμα του έργου 
«Ω… Θεέ μου!!!» που ανεβαίνει το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη.Μετάφραση: Δημήτρης ΨαρράςΣκηνοθεσία: Λίνα ΖαρκαδούλαΜουσική: Μίνως ΜάτσαςΣκηνικά: Διονύσης ΧριστοφιλογιάννηςΚοστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νατάσσα Κοτσοβού
Παραγωγή: Αριστοτέλειον Θέατρο & Θέασις Δράσεις Πολιτισμού
Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία, Ιωάννα Καραθανάση

Το συγκινητικό, ξεκαρδιστικό και τρυφερό έργο της Ανάτ Γκοβ ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η Έλλα, μια ψυχολόγος, δέχεται έναν μυστηριώδη ασθενή που πάσχει από κατάθλιψη και χρειάζεται επειγόντως θεραπεία. Στην πορεία όμως ανακαλύπτει ότι πίσω από την περίεργη αυτή επίσκεψη κρύβεται ένα θαύμα: η Έλλα βλέπει μπροστά της τον ίδιο τον Μεγαλοδύναμο! Ω… Θεέ μου!!!

Η θεϊκή κωμωδία, που ανατρέπει, όχι μόνο τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα, αλλά και τα θεατρικά δεδομένα, κάνοντας πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, τον Οκτώβριο, στο Θέατρο Αριστοτέλειον,  ενώ αργότερα θα προγραμματιστούν παραστάσεις και στην Αθήνα.
Το Θεό υποδύεται ταπεινά και υπερκόσμια ο Γρηγόρης Βαλτινός.
Την ψυχολόγο ερμηνεύει με πάθος, έκσταση και πίστη η Κατερίνα Διδασκάλου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ « Έλα μου χαμογέλα μου» στην Πετρούπολη


ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ
« Έλα μου χαμογέλα μου»
ΣΑΒΒΑΤΟ 17  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ
Ώρα Έναρξης 9μ.μ
Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, ο Γιάννης Πάριος θα δώσει,  για πρώτη φορά στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ,  μια μοναδική συναυλία με όλα τα αγαπημένα του τραγούδια .
Μια γιορτή, χωρίς όρια και πρόγραμμα ακρίβειας, μια βραδιά αφιερωμένη σε διαχρονικές μελωδίες, ξεκινώντας από τις ερωτικές μπαλάντες «Θα με θυμηθείς», «Ποιος να συγκριθεί μαζί σου», «Έρχονται στιγμές», «Έλα μου χαμογέλα μου», το νέο του τραγούδι από το άλμπουμ που κυκλοφόρησε πρόσφατα και συνεχίζοντας με τα τραγούδια σπουδαίων δημιουργών, Τσιτσάνης, Θεοδωράκης, Σπανός, Σπανουδάκης, Χατζηνάσιος στα σπουδαία λαϊκά μονοπάτια της ελληνικής μουσικής και βέβαια στο δικό του αφιέρωμα στα νησιώτικα, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού του.
Μαζί του  δεκαμελής ορχήστρα με μαέστρο τον Ντίνο Γεωργούντζο και δύο νεώτεροι τραγουδιστές, η  Ντίνα Χρονά και ο Κωνσταντίνος Αναγνώστου.


Θα είμαστε όλοι εκεί για να τραγουδήσουμε παρέα, να απολαύσουμε την μοναδική του ερμηνεία, να συγκινηθούμε αλλά και να αφεθούμε στην ενέργεια και το πάθος του για το αιώνιο ελληνικό τραγούδι μας.

H προπώληση ξεκίνησε.

Τιμές εισιτηρίων :
13 ευρώ έως 31 Αυγούστου
15 ευρώ από 1 Σεπτεμβρίου


Σημεία προπώλησης :

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Κ. Βάρναλη 76 -78
132 31 Πετρούπολη
τηλ. 213 20 24 400 (πρωινές ώρες)

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
25ης Μαρτίου 168
132 31 Πετρούπολη
τηλ. 210 50 12 391 (απογευματινές ώρες)

ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ
Στο ταμείο του θεάτρου κατά την ημερομηνία της συναυλίας
 

Στην Τρίπολη 24/7 η Πέγκυ Ζήνα τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη



ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ!





ΟΡΧΗΣΤΡΑ "ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ"



  ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016, ΩΡΑ 21:00

ΤΡΙΠΟΛΗ


ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΕΩΣ


   Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ




Στις 29 Ιουλίου ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μίκης του πανελληνίου και της οικουμένης, συμπληρώνει ενενηνταένα χρόνια ζωής. Στις 29 Ιουλίου του 1925 γεννήθηκε στη Χίο


 από πατέρα Κρητικό και μητέρα Σμυρνιά.


Στη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια αγαπημένα, τραγούδια λατρεμένα, από την απύθμενη δεξαμενή της πολύτιμης και ανυπολόγιστης προσφοράς του,


φορτισμένα με μνήμες.

"FRANGELICO" το καλοκαιρινό στέκι της κεφάτης διασκέδασης

Ξεκινάει σήμερα Τετάρτη  άλλο ένα τετραήμερο διασκέδασης  στο  " FRANGELICO"
Το γνωστό στέκι της Λεωφ.  Ποσειδώνος χαρίζει και αυτό το καλοκαίρι μοναδικές κεφάτες νύχτες με τον Γιώργο Γιαννιά , την Λένα Παπαδοπούλου , τον Σάκη Αρσενίνου , την Μαρία Αλεξόγλου κ.α
Λεωφ. Ποσειδώνος 35, Άλιμος
Rsv: 210 9843 250



Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ τραγουδά για την ΑΚΤ-ΕΙΝ στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ
τραγουδά για την ΑΚΤ-ΕΙΝ
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
 
Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016
 
Μαζί της:
DILEK KOÇ & ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ
 
«Σμυρνέϊκο μινόρε»
Από τη θάλασσα της Σμύρνης στην καρδιά του Πειραιά, στο Βεάκειο Θέατρο
 
Ένα μουσικό οδοιπορικό, από τη Σμύρνη έως την Κωνσταντινούπολη και το Βόσπορο,
ερμηνευμένο μοναδικά από τη
Γλυκερία!
 
H αυθεντική ερμηνεύτρια Γλυκερία, παρουσιάζει την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου  στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά ένα αφιέρωμα στους μουσικούς δρόμους της Μικράς Ασίας. Το «Αχ και το Αμάν», ο «Αμανές και το Μινόρε», έτσι όπως διαμόρφωσαν τη μουσική εκείνης της εποχής, συνδέοντας δύο λαούς και κάνοντας τους να μοιράζονται τις χαρές και τις λύπες τους. Συνήθως με συνοδεία παραδοσιακών εγχόρδων, ο αυτοσχεδιασμός του αμανέ ακούγονταν παντού. Σε γιορτές, σε πανηγύρια, στα καφενεία - τα λεγόμενα «καφέ αμάν» - αλλά ακόμη και σε αυλές σπιτιών και στους δρόμους, αφήνοντας έναν αέρα από ηχοχρώματα να αιωρούνται πάνω από την πόλη, δημιουργώντας ένα σταυροδρόμι πολιτισμών.
 
Η Γλυκερία ερμηνεύει αυτού του είδους τα τραγούδια με έναν εκπληκτικό τρόπο, όπως μόνο εκείνη ξέρει και μπορεί. Δεν είναι τυχαίο ότι ο δίσκος με τίτλο «Τα σμυρνέϊκα», που την έκανε και ευρέως γνωστή στην Ελλάδα, είναι ένα από τα προσωπικά της άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, άλλοτε με συναδέλφους καλλιτέχνες και άλλοτε μόνη, έχει αποδείξει ότι το συγκεκριμένο είδος μουσικής το αποδίδει με τέτοιον τρόπο, που δημιουργεί στο κοινό συναισθήματα ικανά για να την πιστεύει και να την αγκαλιάζει.
 
Η Γλυκερία χει ερμηνεύσει μοναδικά σμυρνέϊκα τραγούδια όπως «Τι σε μέλλει εσένα», «Από ξένο τόπο», «Τζιβαέρι», «Η Έλλη», «Πασαλιμανιώτισσα», «Σμυρνιά», «Ο μεμέτης», «Η Μαρίτσα η Σμυρνιά», «Χαρικλάκι», «Ο φερετζές», «Τ' αποφάσισα μικρή μου», «Κουκλάκι», «Ντερβίσαινα», «Αρμενίτσα», «Η Ξαβεριώτισα (Μπαγιαντέρας)», «Μες στης Αθήνας τις ομορφιές», «Η μικρή του καμηλιέρη», «Καροτσέρι τράβα», «Στρίβε λόγια» και τόσα και τόσα άλλα.

 
Μαζί της η διάσημη τουρκάλα τραγουδίστρια Dilek Koç. Γνωστή και από την ερμηνεία της στο soundtrack της ταινίας «Πολίτικη κουζίνα», η Dilek, εδώ και χρόνια εγκατεστημένη στην Ελλάδα, είναι γνώστης των παραδοσιακών και σύγχρονων τραγουδιών της κοινής μουσικής παράδοσης Ελλάδας Τουρκίας.

 
Τη συντροφιά ολοκληρώνει η Αρετή Κετιμέ. Λάτρης του παραδοσιακού τραγουδιού, η Αρετούλα όπως την αποκαλούν, πέρα από την γλυκύτατη φωνή της και τις συνεργασίες με μεγάλους καλλιτέχνες, καθιερώθηκε στο χώρο και για το μεγάλο ταλέντο της στο σαντούρι, που ξεκίνησε από ηλικία μόλις έξι ετών.
 
Αυθεντικός ήχος από μία πλήρη ορχήστρα παραδοσιακών μουσικών οργάνων, πλαισιώνει τις φωνές των τριών ερμηνευτριών. Ούτι, βιολί, λαούτο, σαντούρι, κανονάκι και ακορντεόν, δίνουν το χαρακτηριστικό μικρασιάτικο άκουσμα στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.
 
Η Γλυκερία και η παρέα της την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά μας ταξιδεύουν με μοναδικές ερμηνείες και ethnic διάθεση, στα μουσικά μονοπάτια της Ανατολής. Από τη θάλασσα της Σμύρνης έως την Κωνσταντινούπολη και το Βόσπορο κι από την αγορά της Καππαδοκίας και τα καφέ-αμάν έως την Αγιά Σοφιά, μεταφέροντας μας τη μουσική ατμόσφαιρα από τις ελληνο-αρμενικές γειτονιές, πριν από τον τραγικό Σεπτέμβρη του 1922.
 
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Στέλιος Φωτιάδης
 
Ώρα έναρξης: 21:00
 
Σημεία Προπώλησης
www.viva.gr
στο τηλέφωνο 11876
μέσω vivawallet
& σε όλα τα καταστήματα
Public, Seven Spots, Relaod, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευρυπίδης
 
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Λεωφ. Πολυτεχνείου 34
ώρες 10:00 – 14:00
 
Τιμές εισιτηρίων
Προπώληση: 12 ευρώ
Ταμείο: 14 ευρώ
 

*Η ΑΚΤ-ΕΙΝ είναι μια κοινωνική-συνεταιριστική επιχείρηση που ιδρύθηκε από έντεκα μέλη τον Δεκέμβριο του 2012. Τα μέλη αυτά, παράλληλα με την επαγγελματική τους δραστηριότητα έχουν εμπλακεί σε πολλές εθελοντικές -πολιτιστικές-κοινωνικές-περιβαλλοντικές δράσεις. Όλες αυτές οι δράσεις είχαν και έχουν ένα κοινό: τον άνθρωπο.
 
Στο καταστατικό της ΑΚΤ-ΕΙΝ αναφέρεται:
"Σκοπός του Συνεταιρισμού είναι η επιδίωξη του συλλογικού οφέλους και η εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων. Ειδικότερα, σκοπός του Συνεταιρισμού είναι η προώθηση της ένταξης στην οικονομική και κοινωνική ζωή, και στην απασχόληση, ατόμων που αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό και εν γένει η κοινωνική επανένταξη των ατόμων που ανήκουν στις Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού, και της ενσωμάτωσής τους στην αγορά εργασίας μέσω της δημιουργίας ευκαιριών κατάρτισης και ανάπτυξης προσωπικών δεξιοτήτων. [Σημ. Στις «Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού» ανήκουν οι ομάδες εκείνες του πληθυσμού που η ένταξή τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή εμποδίζεται από σωματικά και ψυχικά αίτια ή λόγω προηγούμενης παραβατικής συμπεριφοράς και κοινωνικών διακρίσεων. Σε αυτές ανήκουν άτομα με αναπηρίες (σωματικές ή ψυχικές ή νοητικές ή αισθητηριακές), απεξαρτημένα από ουσίες άτομα, οροθετικοί, αποφυλακισμένοι, άνεργοι και άστεγοι].

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΠΑΝΟΥ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗ 2016



Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι χειμερινές εμφανίσεις του,

ο πολυτάλαντος και πάντα ιδιαίτερος Πάνος Μουζουράκης,

ξεκίνησε  την καλοκαιρινή του περιοδεία σε όλη την Ελλάδα,

με πρώτο  σταθμό στην Αθήνα τη Δευτέρα 4 Ιουλίου στη σκηνή του κατάμεστου  κήπου του Μεγάρου.

Ο τραγουδοποιός με την χαρακτηριστικά ζεστή φωνή και την ξεχωριστή και γοητευτική σκηνική παρουσία, θα μας σαγηνεύσει ακόμα μια φορά, παρασύροντας μας σε μια βόλτα, γεμάτη τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, επιλογές από τη ξένη σκηνή, αλλά και τραγούδια άλλων καλλιτεχνών που σέβεται και αγαπάει.

Τις εμφανίσεις αυτές πραγματοποιεί με την συμμετοχή των αξιόλογων συνεργατών του, που αποτελούν την μπάντα του,

τον Δημήτρη Φροσύνη στο μπάσο,

τον Μιχάλη Κατσαρό στα πλήκτρα,

τον Γρηγόρη Ντάνη στην κιθάρα,

τον Βαγγέλη Κοτζαμπάση στα τύμπανα

και τον Σωτήρη Παπάκο στον ήχο.



Οι μέχρι τώρα προγραμματισμένοι σταθμοί είναι οι παρακάτω :




·         Σάββατο  23 Ιουλίου               Talgo Beach Bar Βουρβουρού Χαλκιδική,

·         Παρασκευή 29 Ιουλίου           Loca Beach Club Διακοφτό,

·         Παρασκευή 5 Αυγούστου       Άφυτος Χαλκιδική,

·         Δευτέρα 8 Αυγούστου             Τεχνόπολις Ηράκλειο Κρήτης,

·         Κυριακή 14 Αυγούστου           Στόμιο Λάρισα,

·         Δευτέρα  15  Αυγούστου          Λευκάδα,

·         Παρασκευή 19 Αυγούστου      Σκύρος,

·         Κυριακή 21 Αυγούστου            Ξυλόκαστρο,

·         Τετάρτη 31 Αυγούστου             Βαλκανική πλατεία Νεάπολη       Θεσσαλονίκης,

·         Πέμπτη  1 Σεπτεμβρίου            Λαγκαδάς,

·         Δευτέρα  5 Σεπτεμβρίου           Beer festival Λευκωσία,

·         Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου                 Καρδία Θεσσαλονίκη,

·         Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου         Ν.Σμύρνη

Το πρόγραμμα των εμφανίσεων θα ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, με προσθήκες, αλλαγές στις ημερομηνίες ή και για οποιαδήποτε διαφοροποίηση χώρων και πόλεων



Οργάνωση Παραγωγής: Metro Music Productions