Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Το Athens Photo Festival 2016 συνεχίζεται έως την Κυριακή 31 Ιουλίου στο Μουσείο Μπενάκη

Extreme Antithesis

Μουσείο Μπενάκη | έως 31 Ιουλίου

Το Athens Photo Festival 2016 συνεχίζεται έως την Κυριακή 31 Ιουλίου στο Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο Οδού Πειραιώς), αποτελώντας για ακόμα μια φορά τη μεγάλη γιορτή της φωτογραφίας στην Ελλάδα. Οι εκθέσεις του φεστιβάλ αναπτύσσoνται στους δυο ορόφους του μουσείου και αρθρώνονται μέσα από αυτοτελείς ενότητες που διασταυρώνουν φωτογραφικά έργα 85 σύγχρονων δημιουργών από 26 χώρες, οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφικά βιβλία, ενισχύοντας τόσο τον καλλιτεχνικό όσο και τον κοινωνικό διάλογο.
Στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος του φεστιβάλ, περιλαμβάνεται και η εκθεσιακή ενότητα Extreme Antithesis, σε επιμέλεια Νατάσσας Μαρκίδου. Οι επτά φωτογράφοι της έκθεσης διακρίνονται για την έκδηλη προσήλωσή τους σε τόπους όπου κυριαρχούν ακραίες αντιθέσεις και ετερόκλητες παραθέσεις αρχιτεκτονημάτων, ανθρώπων και αντικειμένων. Τα έργα τους διέπονται από σαφή πρόθεση προβολής της πολυπλοκότητας, της αποξενωτικής αύρας, του εφήμερου χαρακτήρα και του ελλείμματος φωτογένειας των τόπων αυτών. Εντούτοις, η φωτογραφία, λόγω της ιδιότητάς της να αποσπά και να συνθέτει με τρόπο τεχνικά άρτιο, έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώνει κάθε θέμα σε αντικείμενο οπτικής απόλαυσης. Ως διαδικασία συλλογής εικόνων, φέρει εξάλλου ομοιότητες με αυτή του παιδικού παιχνιδιού, στην οποία κυριαρχεί η μεταμόρφωση του κόσμου σε μικρογραφία και η αναδιοργάνωσή του με νέους όρους. Μέσω της οικειοποίησης, της ομαδοποίησης και εν τέλει της διαχείρισής τους, οι φωτογραφίες προσφέρονται ως εργαλεία κατανόησης και άσκησης ελέγχου των τόπων αυτών.
Οι φωτογραφικές ενότητες αναδεικνύουν μέσω των συγκεκριμένων τόπων την καθημερινή αναμέτρηση της τοπικής κουλτούρας με την παγκόσμια οικονομία, καθώς και την αδυναμία αφομοίωσης του παρελθόντος στο σύγχρονο περιβάλλον. Ανάμεσά τους, οι τουριστικές φαντασμαγορίες σε συγκρουσιακές ζώνες, όπως προβάλλονται στο «Sinai Park» των Andrea και Magda και στην ενότητα «Desert Dreams»του Philip Cheung, που επικεντρώνει στη μοντέρνα ταυτότητα των Εμιράτων. Το «Paradise Inn» του Μαρίνου Τσαγκαράκη εξετάζει την επέλαση της τουριστικής βιομηχανίας στην ελληνική ακτογραμμή. Εδάφη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όπου η παρελθούσα σοβιετική μνημειακή αρχιτεκτονική και οι επιρροές από τη σύγχρονη αρχιτεκτονική του Dubai και της Kuala Lumpur, τον αθεϊσμό και το ανερχόμενο Ισλάμ, αποτελούν τόπους συνεχούς μετάλλαξης και αναζήτησης εθνικής ταυτότητας. Αυτή τη συνθήκη εξερευνά στο Κιργιστάν ο Aleksey Kondratyev με την ενότητα «Formations» και στην Αρμενία ο Julien Lombardi με την ενότητα «L’Ιnachevé». Ερείπια μιας παρηκμασμένης μοντερνιστικής ουτοπίας παρουσιάζονται από τον Laurent Kronental στην ενότητα «Souvenir d’un Futur», ενώ στο «Re-encounter», ο Κώστας Καψιάνης μελετά την ελληνική επαρχία μέσω των αντιθέσεων ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν.
Οι φωτογραφίες της ενότητας δρουν κυρίως ως εφαλτήριο διαλόγου επί των ζητημάτων που αναδύονται από ακραίες αντιθέσεις και ετερόκλητες παραθέσεις.
Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο Οδού Πειραιώς)
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
Διάρκεια: έως Κυριακή 31 Ιουλίου
Μέρες & ώρες λειτουργίας: Πέμπτη & Κυριακή 10

Οι Riverbed παρουσιάζουν το πρώτο τους single “DEVIL WOMAN” από το νέο τους cd με τίτλο «One Take”

Οι Riverbed, οι μεγάλοι νικητές του Mythos Band Contest, παρουσιάζουν σήμερα το πρώτο τους single από το νέο τους cd με τίτλο «One Take”, το DEVIL WOMAN! 
 Πρόκειται για το τραγούδι που στην live εκτέλεσή του, στη σκηνή της Αρχιτεκτονικής, τους χάρισε την πρωτιά, αφού κέρδισε την κριτική επιτροπή με τον αυθεντικό ροκ ήχο του και την άψογη performance.
Μπορείτε να ακούσετε το Devil Woman εδώ!

Σταύρος Ξαρχάκος-"Το Ταξίδι" Συναυλίες - Καλοκαίρι 2016


Αυτό το καλοκαίρι του 2016 ,- μετά μάλιστα από τη μεγαλειώδη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο στις 16 Ιουνίου όπου περισσότεροι από 45.000 θεατές ήταν εκεί και τραγούδησαν μαζί  με σπουδαίους ερμηνευτές επί σκηνής τα εμβληματικά τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη - ο Σταύρος Ξαρχάκος επιλέγει να επικοινωνήσει με το κοινό κυρίως μέσω των τραγουδιών που έχει γράψει για το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.
Ερμηνευτές των συναυλιών αυτών τρεις ξεχωριστοί τραγουδιστές  με ιδιαίτερες δυνατότητες : η Ηρώ Σαϊα , ο Θοδωρής Βουτσικάκης ,ο Πάνος Μπούσαλης  και συμμετέχει ο πιανίστας και συνθέτης  Νεοκλής Νεοφυτίδης .

 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 Αυγούστου - ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 Αυγούστου - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
ΤΡΙΤΗ 16 Αυγούστου - ΚΩΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 17 Αυγούστου - ΡΟΔΟΣ
ΠΕΜΠΤΗ 18 Αυγούστου – ΚΑΣΟΣ
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ  (η ημερομηνία θα ανακοινωθεί άμεσα)

ΣΑΒΒΑΤΟ  3 Σεπτεμβρίου - ΒΕΑΚΕΙΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  9 Σεπτεμβρίου - ΠΑΤΡΑ
 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ  ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Αποτελέσματα Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίου Μεγάλου Μήκους με θέμα "ΚΥΠΡΟΣ"

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, το Σπίτι της Κύπρου και η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίου Μεγάλου Μήκους με θέμα "ΚΥΠΡΟΣ".
Οι δυο επιτροπές, Κυπριακή και Ελληνική, επέλεξαν τα τρία καλλίτερα ως εξής:

1ο βραβείο απονέμεται στο ΑΛΑΣΙΑ της Ναταλίας Νταλχάιμερ
2ο βραβείο απονέμεται στο "74" του Παύλου Χαραλάμπους
Έπαινος απονέμεται στο ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΛΟΥΒΙ της Μέλπως Τρούμπη

Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Η Μελίνα Ασλανίδου στο Γκάζι... «πυροτέχνημα στον Έρωτα Θεό»



Μελίνα Ασλανίδου 
«Καλοκαίρι, αγκαλιά μου...» 
13 Σεπτεμβρίου
Τεχνόπολη Γκάζι

Η Μελίνα Ασλανίδου, έπειτα από ένα πολύ επιτυχημένο χειμώνα, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία, που με τίτλο «Καλοκαίρι, αγκαλιά μου...», θα ενώσει πόλεις και σταθμούς της Ελλάδας και θα την φέρει ακόμα πιο κοντά στο κοινό, που την ακολουθεί και τη συντροφεύει από τα πρώτα της βήματα, έως σήμερα.
Ένα μελωδικό ταξίδι... «πυροτέχνημα στον Έρωτα Θεό»! 

Η Μελίνα Ασλανίδου, θα βρεθεί στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, στις 13 Σεπτεμβρίου με μια αγκαλιά τραγούδια για να ταξιδέψει τη νύχτα μας, με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της και την εντυπωσιακή της σκηνική παρουσία.
Με καινούρια μπάντα, μια παρέα εξαιρετικών μουσικών, θα ηλεκτρίσει τα καλοκαιρινά μας βράδια, με ένα πρόγραμμα «προσωπική επιλογή», από αγαπημένα της τραγούδια. Τραγούδια δυνατά και απρόβλεπτα, τραγούδια γεμάτα ηχοχρώματα, ένα πολύφωνο μωσαϊκό, ένα ρεπερτόριο γεμάτο εκπλήξεις. Μια «προσωπική επιλογή», μια μουσική περιπλάνηση σε μελωδίες που αγαπούν τους στίχους, μια περιπλάνηση σε μονοπάτια που το λαϊκό φλερτάρει με το παραδοσιακό, που το κλασσικό συναντά νέα δροσερά τραγούδια.
Η Μελίνα Ασλανίδου, από τις πιο ταλαντούχες ερμηνεύτριες της γενιάς της, ερμηνεύει και συγκινεί, τραγουδά και καθηλώνει, σε μια απόλυτη αμφίδρομη σχέση με τους θεατές... 
13 Σεπτεμβρίου
Τεχνόπολη Γκάζι
Ώρα έναρξης 21.30
Εισιτήρια από 12 ευρώ
Προπώληση Viva.gr

Μαζί της επί σκηνής
Ντίνος Γεωργούντζος, πιάνο, ενορχηστρώσεις
Ανδρέας Καραντίνης, μπουζούκι
Θάνος Γκιουλετζής, βιολί
Σάββας Χριστοδούλου, κιθάρες
Έλενα Δεληχρήστου, κρουστά, κιθάρα, τραγούδι
Λεωνίδας Κυρίδης, μπάσο
Βαγγέλης Καλαμάρας, τύμπανα

Ηχοληψία: Αγγελίνα Υφαντή, Χρήστος Νταλίπης
Φωτισμός: Γιάννης Καραμπελιάς

Sivert Høyem Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Sivert Høyem
Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Στις 29 Σεπτεμβρίου, ο Sivert Høyem θα πραγματοποιήσει μια μοναδική παράσταση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.Sivert Høyem
with His Band
& Strings
Live in Concert!
Special Guest: Marie Munroe
Η παράσταση του Sivert Høyem στο Ηρώδειο είναι σίγουρα από τις πιο πολυαναμενόμενες, καθώς ο Sivert θα παρουσιάσει τραγούδια από όλη την καλλιτεχνική του πορεία, από τα χρόνια των Madrugada έως σήμερα. Ένας από τους πλέον επιτυχημένους και αγαπημένους καλλιτέχνες στην χώρα μας, με τη μαγική, σχεδόν "απόκοσμη" φωνή του, τους εσωτερικούς στίχους και την επιβλητική του ερμηνεία, σε μια μουσική αναδρομή, που δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
Μαζί του, η μπάντα του, κουαρτέτο εγχόρδων αλλά και η Marie Munroe, που στο τελευταίο album του, ''Lioness'' ερμηνεύουν μαζί, το "My Thieving Heart", που αγαπήθηκε πολύ από το ελληνικό κοινό.
Η εμφάνιση του αυτή αποτελεί όνειρο ζωής για τον ίδιο, από την πρώτη φορά που ήρθε στην Αθήνα και επισκέφθηκε το χώρο.
Αλλά ας αφήσουμε τον ίδιο τον Sivert Høyem να μιλήσει για αυτήν τη βραδιά, για αυτήν τη συναυλία:
"I'm proud and excited to announce that I will be playing at Herodion in Athens on September 29th. Being given the opportunity to appear at such a venerable and historically significant venue is a great honor to me. It is, mind you, a place that has housed performances by many of my musical heroes, most notable to me is Leonard Cohen. On my many visits to the Acropolis over the years I have glanced down at Herodion sitting majestically in the slopes below thinking: "Now, THAT would be a great place to play one day" ... Now it's happening guys!
The Greek audience has been so kind and supportive to me ever since the first visit with Madrugada back in 2000. Always greeting new music with great enthusiasm you have stuck with me after the band broke up, and I am eternally grateful for that. Indeed the interest in what I'm doing only seems to be growing; I'll take those two crazy sold-out nights at Piraeus Academy this is spring as testament to that. The warmth and passion and love of music that you've brought to the shows, that's what musicians live for, that's what inspires me to keep going and what makes me feel that what I'm doing is significant and worthwhile.
The Herodion show will be the main event for me this year and I'm planning to make it a special night for all of us to remember. I'll be bringing my band and a string quartet, and Mary Munroe will join us on stage as our special guest. The set-list will span my entire career, there might even be some Madrugada songs you never thought you'd hear live again. Adding strings will also allow us to present the Lioness material the way it was meant to be heard, Herodion will be the perfect place for it. The grandeur and large format of the venue will allow us to take it up a notch with lights and visuals too. We're giving this everything we've got guys!
I love Athens and I'm coming back to prove it. See you at Herodion!"
«Είμαι τόσο περήφανος και τόσο ενθουσιασμένος επειδή πλέον μπορώ να σας ανακοινώσω ότι στις 29 Σεπτεμβρίου θα παίξω ζωντανά στο Ηρώδειο, στην Αθήνα. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα η ευκαιρία που μου δίνεται να εμφανιστώ σε αυτόν τον ιστορικό, ιερό χώρο που χαίρει καθολικής αποδοχής και παγκόσμιας προβολής. Πρόκειται για ένα χώρο που έχει φιλοξενήσει πολλούς από τους μουσικούς μου ήρωες, με πιο αξιοσημείωτη εμφάνιση για μένα, αυτήν του Leonard Cohen. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων μου στην Ακρόπολη όλα αυτά τα χρόνια που έρχομαι στην Ελλάδα, κοίταζα κάτω το Ωδείο Ηρώδου Αττικού να στέκει μεγαλοπρεπές στις πλαγιές του ιερού βράχου, και σκεφτόμουν: «ΑΥΤΟ θα ήταν υπέροχο μέρος για να παίξω ζωντανά μια μέρα»... Τώρα, επιτέλους, η ευχή μου πραγματοποιείται, φίλοι μου!
Τo ελληνικό κοινό έχει υπάρξει πολύ θερμό, πολύ ευγενικό μαζί μου και με στηρίζει από τη πρώτη μου κιόλας επίσκεψη στην Ελλάδα, με τους Madrugada, το 2000. Ο πολύ μεγάλος ενθουσιασμός με τον οποίο πάντα υποδέχεστε τις καινούργιες μου συνθέσεις και το γεγονός ότι με στηρίξατε έμπρακτα και μετά τη διάλυση των Madrugada, με κάνει να αισθάνομαι αιώνια ευγνωμοσύνη απέναντι σας. Πράγματι, το ενδιαφέρον που δείχνετε σε ότι κάνω στη μουσική μου πορεία, δείχνει μόνο να αυξάνεται. Ως τρανή απόδειξη για αυτό, θα έχω τις 2 «τρελές» sold out βραδιές στο Piraeus Academy, την άνοιξη που μας πέρασε. Η ζεστασιά, το πάθος και η αγάπη για τη μουσική που μου δείξατε στις συναυλίες αυτές, είναι οι λόγοι για τους οποίους οι μουσικοί ζουν, αυτά τα συναισθήματα με εμπνέουν και με κάνουν να συνεχίζω, αυτά με κάνουν να πιστεύω ότι έχει νόημα αυτό που κάνω και αξίζει.
Η παράσταση στο Ηρώδειο είναι το σπουδαιότερο show για μένα τη φετινή χρονιά για αυτό σκοπεύω να είναι μια αλησμόνητη νύχτα για όλους μας.
Θα με συνοδέψει η μπάντα μου, ένα κουαρτέτο εγχόρδων και ως special guest, η Marie Munroe.
Το set-list θα περιλαμβάνει τραγούδια από όλη μου τη καριέρα, θα ακουστούν μάλιστα τραγούδια από την εποχή των Madrugada, που ποτέ δεν πιστεύατε ότι θα ξανα- ακούσετε ζωντανά.
Με την προσθήκη των εγχόρδων θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το υλικό του the Lioness, όπως πραγματικά του αξίζει να ακουστεί. Το Ηρώδειο αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για αυτό.
Το μεγαλείο αλλά και το μέγεθος του χώρου, θα μας επιτρέψει επίσης να παρουσιάσουμε ένα μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα, πλούσιο σε φωτιστικά εφέ και visuals.
Θα τα δώσουμε όλα σ' αυτή τη συναυλία. παιδιά!
Αγαπώ την Ελλάδα και έρχομαι να το αποδείξω.
Θα σας δω στο Ηρώδειο.»
Στον υποβλητικό χώρο του Ηρωδείου, θα γίνουμε όλοι κοινωνοί μιας μυσταγωγικής βραδιάς, κάτω από τον ιερό βράχο, σε έναν χώρο - πολιτιστικό θησαυρό του τόπου μας.
Το ιερό μνημείο, το status και η καλλιτεχνική αξία του Sivert Hoyem, η Αιγίδα της Νορβηγικής Πρεσβείας, μα πάνω από όλα η αγάπη του ελληνικού κοινού προς τον Sivert και το έργο του, είναι η εγγύηση για μια παράσταση, που θα αφήσει ένα σπουδαίο αποτύπωμα στον καλλιτεχνικό χάρτη το 2016.
Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το δτ είναι της Ρενέ Ρεβάχ
Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά την Τρίτη 2 Αυγούστου 2016
Τιμές εισιτηρίων
Οι τιμές εισιτηρίων ξεκινούν από 25 ευρώ και φθάνουν τα 55 ευρώ
Συγκεκριμένα:
Άνω Διάζωμα
Tα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 25 ευρώ (early bird)
Μετά την εξάντλησή τους η τιμή θα διαμορφωθεί στα 33 ευρώ
Κάτω Διάζωμα
Ζώνη Γ: 40 ευρώ
Ζώνη B: 40 ευρώ
Ζώνη A: 45 ευρώ
Διακεκριμένη Ζώνη: 55 ευρώ
Σημεία προπώλησης
Αθήνα
Ticket House
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς),
τηλ. 210 3608366

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr  | www.tickethouse.gr

Θεατρικές Συνθέσεις V (Νοέμβριος 2016- Μάιος 2017)


Θεατρικές Συνθέσεις V (Νοέμβριος 2016- Μάιος 2017)
 Ρώσοι συγγραφείς- Από τον Ουμανισμό του Πούσκιν στον ποιητικό ρεαλισμό του Τσέχωφ

Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Βeton7 διοργανώνει κάθε χρόνο το φεστιβάλ με τίτλο “Θεατρικές Συνθέσεις” με βάση ένα θεατρολογικό άξονα, δίνοντας την δυνατότητα σε θεατρικές ομάδες και μεμονωμένους καλλιτέχνες, να παρουσιάσουν την δουλειά τους στη σκηνή του Beton7.
Οι θεατρικές συνθέσεις V προτείνουν τους ανοιχτούς ορίζοντες της Ρωσικής λογοτεχνίας.

Ο Θάνατος του Ιβάν Ιλίτς - Λέων Τολστόι
(Σονάτες Αναχώρησης)


Ο επιφανής δικαστικός Ιβάν Ιλίτς, αναζητά μπροστά στο φόβο του θανάτου την προσωπική του σωτηρία. Απομονωμένος και αποξενωμένος μετατρέπει την οδύνη του επερχόμενου τέλους σε μια χαραμάδα φωτός.
Ο ήρωας του Τολστόι, συναντά ερμηνευτικά και ενσαρκώνει τον ήρωα στην ταινία του Louis Malle "Η φλόγα που τρεμοσβήνει".
Οι έννοιες του χώρου και του χρόνου, της ζωής και του θανάτου, ισορροπούν θεατρικά ανάμεσα στη φιλοσοφική νουβέλα “Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς” του Τολστόι και στο υπαρξιακό δράμα της γαλλικής nouvelle vague.

Σκηνοθεσία-
δραματουργική επεξεργασία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος


Θίασος Μοντέρνοι Καιροί
Νικολάι Γκόγκολ “Οι Παίκτες”

 Πρόκειται φαινομενικά για μια φάρσα, μια κωμική ιστορία με αναπάντεχο τέλος. Στην πραγματικότητα το έργο ανασκαλεύει, αποκαλύπτει και απεικονίζει με τον πιο γλαφυρό τρόπο την παρακμή, τη διαφθορά και τη σαπίλα της ρώσικης κοινωνίας του 19ου αιώνα.
Εκατόν εβδομήντα τόσα χρόνια μετά, στην εφιαλτικά αβέβαιη κοινωνία του σήμερα, το έργο αποκτά μιαν απίστευτη επικαιρότητα.
 Ο κλέψας του κλέψαντος, μια λέσχη αέναης απάτης, ένας συρφετός απατεώνων, που συναγωνίζονται στο πώς θα εξαπατήσει ο ένας τον άλλον, σε ένα περιβάλλον εξαπλωμένης διαφθοράς, μέσα στο οποίο κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα.

Σκηνοθεσία : Κώστας Νταλιάνης


ΤΣΑΪΚΑ! Δύο παράλληλες ιστορίες, ένα σημείο στίξης.
«Χρειάζονται νέοι τύποι. Νέοι τύποι χρειάζονται, καὶ ἂν δὲν ὑπάρχουν τοιοῠτοι, τότε τίποτε δὲν χρειάζεται.»
Άντον Τσέχωφ- Ο Γλάρος
                                                                       
Το θαυμαστικό αποτελεί το μοναδικό όπλο στα χέρια των ηρώων του Γλάρου. Μέσω αυτού καλούνται να εκφράσουν την αγανάκτηση, τον ενθουσιασμό, την οργή, τον έρωτα. Κάπου αλλού στη Ρωσία, ο δημόσιος υπάλληλος Εφίμ Φόμιτς Περεκλάντιν, ανακαλύπτει μόλις στην τελευταία δεκαετία της ζωής του, πως δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ του θαυμαστικό. Δύο παράλληλες ιστορίες που συναντιούνται σε ένα κοινό σημείο στίξης.
Σκηνική σύνθεση βασισμένη στο διήγημα «Το θαυμαστικό» και στο θεατρικό έργο «ο Γλάρος» του Άντον Τσέχωφ στην πρώτη μετάφραση του Γλάρου στα ελληνικά, του Αγαθοκλή Γ. Κωνσταντινίδη, που δημοσιεύθηκε το 1906 στο περιοδικό «Ηλύσια».
Δραματουργία- σκηνοθεσία: Δημήτρης Δημόπουλος, Λίνα Καλπαζίδου.

Ομάδα Illustrations Confuses

Το μπάνιο

Vl. Mayakovsky


 «Το μπάνιο» κωμικοτραγικό δράμα του Βλάντιμιρ Μαγιακόφσκι. Το έργο συντάσσεται τον Ιανουάριο του 1930 περίοδο όπου η σταλινική καταπίεση συγκεκριμενοποιείται. Τρεις μήνες αργότερα ο συγγραφέας αυτοκτονεί. 
  Κύριο θέμα της παράστασης αποτελεί η κριτική της κρατικής λειτουργίας. Ο συγγραφέας εναντιώνεται στον γραφειοκρατικό μηχανισμό, τον στερεότυπο λόγο και το δύσκαμπτο πνεύμα του.
  Επιθυμία της ομάδας Illustrations Confuses (Αντωνία Βασιλάκου και Dimitri Rekatchevski ) αποτελεί πρωταρχικά να εισακουστεί το κείμενο του συγγραφέα, αλλά και να παρουσιαστούν οι σκηνές μέσα από ένα αισθητικό αποτέλεσμα που βασίζεται στο στυλιζάρισμα των ερμηνευτών με στοιχεία «γκροτέσκο», ορίζοντας την κωμικότητα μέσω της απαισιοδοξίας και του σαρκασμού.

Σκηνοθεσία : Αντωνία Βασιλάκου- Dimitri Rekatchevski


ArtIsLife
Η Μπάμπα Γιαγκά , το σκοτεινό τρυγόνι και ο γλάρος

 Τα παραμύθια  έχουν διαπεράσει το έργο των μεγάλων ρώσων δημιουργών. Mελετώντας τα επί σκηνής πλησιάζουμε τους ήρωες της ρώσικης λογοτεχνίας, οι οποίοι αναδεικνύονται σε αρχέτυπα που εκφράζουν εσωτερικές συγκρούσεις, όπως ακριβώς συμβαίνει και στον πυρήνα των λαϊκών ρώσικων παραμυθιών.
Η παράστασή μας ακουμπά στη ρώσικη αφήγηση που ξεκινάει από τα λαϊκά παραμύθια - κοινά με όλα τα άλλα  ευρωπαϊκά  -  και  φθάνει ως τα διηγήματα του Τσέχωφ και του Γκόρκι. 

Σκηνική σύνθεση/Σκηνοθεσία: Μαρία Φραγκή


Η Μύτη του Νικολάι Γκόγκολ, όπως την αφηγήθηκε ο Αντρέα Καμιλλέρι.

Ένας δημόσιος υπάλληλος περνά ώρες αγωνίας στο γραφειάκι του. Με μόνη συντροφιά και παρηγοριά του το δελτίο ειδήσεων από μια υπερμεγέθη τηλεόραση, παρακολουθεί το θρίλερ της ανεύρεσης της χαμένης μύτης του. Η μύτη εθεάθη μέσα στο πρωινό καρβέλι ενός κουρέα, ενώ έπειτα, σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών, άρχισε τις βόλτες στους δρόμους της πόλης...
Ένας ασυνήθιστος μονόλογος που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και συνδυάζει πειραματική ηλεκτρονική μουσική live επί σκηνής με προβολές βίντεο.

Από την ομάδα Anima Ludens.
Σκηνοθεσία: Ελένη Πολιτοπούλου
Μουσική-Sound Design-
live ηχητική δημιουργία: Άννα Μουζάκη



If, a play.
Πώς γεννιέται ένα θεατρικό έργο; Σε ποιόν ανήκει τελικά το έργο όταν γίνεται παράσταση; Στον συγγραφέα ή στον σκηνοθέτη;  Είναι η ζωή θεατρική; Μπορεί να ειναι ζωντανό το θέατρο;
Με βλέμμα αθωότητας και τη μέθοδο της διακειμενικότητας μέσα από επιστολές, θεατρικά έργα, πραγματικά ιστορικά στοιχεία αλλά και μυθοπλασία με τον τίτλο If, a play, η Αναστασία Κουμίδου αναπλάθει και σκηνοθετεί μια συνάντηση του Anton Chekhov με του Konstantin Stanislavski μια ωραία καλοκαιριάτικη νύχτα δίπλα στη λίμνη.
Σκηνοθεσία : Αναστασία Κουμίδου

ΟΝΕΓΚΙΝ

Ο Ονέγκιν είναι ένα πρόσωπο τυχερό, χαρισματικό, ένας νέος άντρας εύστροφος και ζωντανός, άριστος “στην επιστήμη του πάθους του τρυφερού”. Είναι όλ’ αυτά, έως ότου αισθανθεί το “spleen”: θυμός, χολή, ανία τον οδηγούν στο να παρατήσει τις έντονες ηδονές και να αφεθεί “στην απάθεια, στο μαράζι μιας άδειας ψυχής”. Ανίκανος ο ίδιος να γράψει, γνωρίζει τον ποιητή και γίνονται φίλοι καρδιακοί.

Βασισμένο στο έμμετρο μυθιστόρημα του Αλεξάντρ Πούσκιν “Ευγένιος Ονέγκιν”, το έργο μας επιχειρεί να απευθυνθεί στον απαθή άνθρωπο. Στον άνθρωπο του σήμερα, που δεν εκπλήσσεται πια. Μέσω της ζωντανής μουσικής, βασικό και αναπόσπαστο μέρος της σκηνικής δράσης, προσπαθούμε να προτείνουμε μια γνωριμία αυτού του ανθρώπου με τον ποιητή. Να αγγίξουμε τις χορδές αυτές που έχουν νεκρωθεί.
Συστατικά αυτής της μουσικής είναι αυτά της ιστορίας του Ευγένιου Ονέγκιν: η φιλία, η εξομολόγηση, η απόρριψη, η μονομαχία, ο θάνατος, η επανένωση, ο καημός.

Ομάδα Νοσταλγία - Τώνια Ράλλη

Βαγγέλης Μπουντούνης 100 Κιθάρες στο Ηρώδειο


Βαγγέλης Μπουντούνης
100 Κιθάρες στο Ηρώδειο
με την Μάρω Ραζή και τους String Demons
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
16 Σεπτεμβρίου
οι 100 Κιθάρες, ο Βαγγέλης Μπουντούνης
 και 300 περίπου συντελεστές – χορωδοί, σολίστες, ερμηνευτές -
τιμούν την μαγεία της κιθάρας

για την απόλαυση της μουσικής!

Τριάντα χρόνια μετά την δημιουργία της Πρώτης Κιθαριστικής Ορχήστρας, δώδεκα χρόνια από την μεγαλειώδη συναυλία του 2004 και πολλές επιτυχημένες παρουσιάσεις σε διαφορετικούς εμβληματικούς χώρους, οι 100 Κιθάρες, ο Βαγγέλης Μπουντούνης, η Μάρω Ραζή και 300 περίπου συντελεστές – χορωδοί, σολίστες, ερμηνευτές - τιμούν την μαγεία της κιθάρας και της μουσικής με μια μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο, στις 16 Σεπτεμβρίου. Στην συναυλία συμμετέχουν η Βάσια Ζαχαροπούλου (τραγούδι), κι ακόμη η Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου και οι Παιδικές Χορωδίες Εθνικού Ωδείου. Μαζί τους οι String Demons.
Πρόκειται για μια ξεχωριστή βραδιά, μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στην Κιθάρα και στους δεξιοτέχνες του είδους, στην συλλογικότητα.
 Μια γιορτή για τα δεκάδες Ωδεία και όλους όσοι υπηρετούν με πάθος και μεράκι την τέχνη της κιθάρας, αποδεικνύοντας ότι Ελληνική Κιθαριστική Σχολή στην χώρα μας είναι από τις σημαντικότερες στον κόσμο και ότι η κιθάρα στην Ελλάδα, έχει μετατραπεί σε Εθνικό μουσικό μας όργανο.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στον ελλαδικό χώρο έχουν δημιουργηθεί εκατοντάδες Κιθαριστικές Ορχήστρες δίνοντας την αίσθηση ενός πρωτοφανούς ελληνικού ¨El Sistema¨.
Στο Ηρώδειο στις 16 Σεπτεμβρίου θα είναι όλοι εκεί … Σε μια συναυλία που εκτός των άλλων υπογραμμίζει την συλλογικότητα, το μαζί .
Οι 300 συντελεστές που θα ανέβουν στην σκηνή του Ηρωδείου ,θα ερμηνεύσουν ένα πρόγραμμα πολύμορφο, δυναμικό με έργα μεγάλων Ελλήνων συνθετών σε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ψυχή όλης αυτής της προσπάθειας ο συνθέτης, κιθαριστής και δάσκαλος Βαγγέλης Μπουντούνης. Πολυβραβευμένος με εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και πολλές περγαμηνές στο χώρος της σύνθεσης, ο Βαγγέλης Μπουντούνης, το 1986 δημιούργησε τους "Κιθαριστές" πρωτότυπη ορχήστρα με κιθάρες αποτελούμενη από τελειόφοιτους μαθητές του και μια από τις πολύ λίγες που υπάρχουν στον Ευρωπαϊκό χώρο. Το 2004 η ορχήστρα αυτή συμπληρώθηκε με άλλους 120 κιθαριστές.
Με αυτό το γιγαντιαίο σχήμα ο Βαγγέλης Μπουντούνης δίνει συναυλίες υπογραμμίζοντας ότι η συλλογικότητα είναι δύναμη.
Η συναυλία ¨100 Κιθάρες στο Ηρώδειο¨, στις 16 Σεπτεμβρίου θα είναι ένα μουσικό γεγονός , το οποίο υπόσχεται να μας τέρψει.

Ταυτότητα της παράστασης
100 Κιθάρες στο Ηρώδειο
με την Μάρω Ραζή
Τραγούδι η Βάσια Ζαχαροπούλου
Συμμετέχουν: Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου / Παιδικές Χορωδίες Εθνικού Ωδείου
Μαζί τους οι String Demons
Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.
Τιμές Εισιτηρίων:
Διακεκριμένη: 45 € / Α' Ζώνη: 37 € / Β' Ζώνη: 29: €/ Γ' Ζώνη: 22 € /
Άνω Διάζωμα: 15 € / Α.Μ.Ε.Α: 8 €
Προπώληση Εισιτηρίων:
viva.gr, 11876, Public, Seven spots, Reload, Βιβλιοπωλεία Ευρυπίδης
Ticket Services – Πανεπιστημίου 39 – 2107234567 – ticketservises.gr