Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Πάνος Κιάμος – Νίκος Κουρκούλης στην ίδια πίστα

Πάνος Κιάμος – Νίκος Κουρκούλης…Έρχονται στο «Club 22»!
Ο Πάνος Κιάμος υποδέχεται το Νίκο Κουρκούλη και ετοιμάζονται να απογειώσουν τις νύχτες μας..!
Δύο σπουδαίες φωνές… που γνωρίζουν καλά την έννοια της διασκέδασης έρχονται τον Οκτώβριο στο «Club 22» ..!
  Club 22 Live Stage Λεωφόρος Βουλιαγμένης 22 Τηλ: 210 9244390 - 391

Όλοι μαζί στην Κύπρο

Αντώνης Ρέμος ,Δέσποινα Βανδή , Σάκης Ρουβάς , Έλενα Παπαρίζου και οι Μέλισσες βρέθηκαν για πρώτη φορά όλοι μαζί στην ίδια σκηνή και έδωσαν μια μοναδική συναυλία στις 7 Σεπτεμβρίου  στην Κύπρο στο ΓΣΠ

Η Ελένη Δήμου στο Vinylio Wine Etc στην Λεμεσό


Το Vinylio Wine Etc αρχίζει το νέο του Music Private Project !!!!
Η εξαιρετικη και πολυαγαπημένη Ελένη Δήμου κοντα μας στις 30 Σεμπτεμβριου και πρωτη Οκτωβριου στις 21.00 σε ένα πρόγραμμα "εφ΄όλης της ύλης” με τραγούδια που αγαπήσαμε και συνεχίζουμε να αγαπάμε, αλλά και τραγούδια που μας ταξιδεύουν ερωτικά. Ίσως η πιο ερωτική φωνή της Ελλάδας μας ταξιδεύει με τραγούδια όπως το "Προσωπικά", "Πάρε με”, "Τραγούδι γενεθλίων (Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια)” και τόσα άλλα σε δυο μοναδικές μουσικες παράστασεις μονο για εμάς !!!! 

ΛΕΜΕΣΟΣ ΚΥΠΡΟΣ
Για πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε στο 96810119 και στο 99300430 !!

ΧΑΪΝΗΔΕΣ - ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ - Κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»


«ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ»
του Βιτσέντζου Κορνάρου
ΧΑΪΝΗΔΕΣ - ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ - κι όμΩς κινείται
Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»
ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
στις 21.00
Μια ανάγνωση του Ερωτόκριτου διαφορετική από τις συνηθισμένες προτείνουν οι Χαΐνηδες και η ομάδα Κι όμΩς κινείται (χορός/ακροβασία) στη μουσική παράσταση Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου. Με τη συμμετοχή του Ψαραντώνη.

Μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών (Ωδείο Ηρώδου Αττικού 30 Ιουνίου 2014)
1. Μια τραγουδαφήγηση, που πότισε, με τέτοιο απόλυτο τρόπο, τη μουσική παράδοση, έπλασε σε μεγάλο βαθμό τη γλώσσα που μιλιέται σε αυτόν τον τόπο, συγκίνησε γενιές ανθρώπων, τους δάνεισε εικόνες και σύμβολα για τον έρωτα, τον ηρωισμό, τη φιλία, τη γενναιότητα, την αξιοπρέπεια, τον πόνο, το σωστό , το λάθος και τελικά υιοθετήθηκε απόλυτα ως σύμβολο-αντιπρόσωπος του πολιτισμού τους.
Για μας, δεν είναι συγκινητικό μόνο το παρελθόν του. Η επαναστατική του πίστη, στον άνθρωπο που αλλάζει τη μοίρα του, η βαθειά διαλεκτική του λόγου των προσώπων του, η μουσική του φόρμα και η μορφή του γλώσσας του, είναι συγκινητικά στο παρόν.
Η αφήγηση ρέει, μέσα σε αυτό το ιδιαίτερο χωροχρονικό καλούπι της μελωδικής γραμμής, αυτή την εκστατική επαναληπτική φόρμα, η οποία έχει τη δύναμη να αφηγηθεί χιλιάδες στίχους, βυθίζοντας σε σιγά σιγά σε μια αιωρούμενη κατάσταση μη εκπλήξεων και οι λέξεις από άγγελοι νοημάτων γίνονται και αυτές μουσική.   
2. Ο Ερωτόκριτος εκδιώχτηκε από τα χωριά της Κρήτης. Τη θέση του πήραν το δελτίο των 8 στην τηλεόραση, το facebook, ο αυτισμός των sms και ο θόρυβος από την εκβιομηχάνηση της γεωργικής εργασίας. Συνήθως τον συναντάμε στα χείλη τραγουδιστών, που του αφιερώνουν ένα τρίλεπτο γλυκερής και αυτάρεσκης ευαισθησίας και σε θεατρικές παραστάσεις ως φολκλόρ ή ως φολκλόρ «πειραγμένο». Ο λόγος της αποτυχίας των προσπαθειών αυτών είναι, όπως προανέφερα ότι οΕρωτόκριτος καθώς δεν είναι ούτε ποίημα, ούτε τραγούδι, ούτε θεατρικό έργο, απαιτεί άλλη στάση, άλλη ευθύνη, άλλη απεύθυνση, άλλη πίστη και εντέλει, άλλη αναπαράσταση. [...]
Για την ανάδειξη αυτών των θησαυρών θα ήθελα να επιχειρήσω μιαν άλλη αναπαράσταση της διαλεκτικής του Ερωτόκριτου, στηριγμένη στη δύναμη, την πίστη και την τέχνη των ιδιαίτερων προσώπων, που θα καταδυθούν σ' αυτή την αρχέγονη συνειδησιακή κατάσταση του Ομηρίδη-Λυράρη-Ράπερ. Η διαλεκτική της τραγουδαφήγησης από τα πολλά διαφορετικά όργανα και τις φωνές, συμπληρώνεται και διαχέεται στη θεατρική πτυχή του έργου, από τη στικτική ή αντιστικτική παρουσία της ομάδας κι όμΩς κινείται. Η ανάγκη που μας οδήγησε στην παρουσία του χορού, είναι η άμεση και καθαρή σχέση του με τη ρυθμολογία και την εκστατική υπόσταση του έπους, μια σχέση απαλλαγμένη από τη θεατρική του αναπαράσταση.
Δ. Αποστολάκης.
Χαΐνηδες – Κι όμΩς κινείται 
Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου

Μουσική:
Το μουσικό σχήμα Χαΐνηδες
Δημήτρης Αποστολάκης: λύρα
Δημήτρης Ζαχαριουδάκης: τραγούδι –κιθάρα
Σπυριδούλα Μπάκα: τραγούδι
Τάκης Κανέλλος: κρουστά
Κλέων Αντωνίου: ηλεκτρική κιθάρα
Μιχάλης Νικόπουλος: λαούτο, μαντολίνο
Ρέλλος Θοδωρής: σαξόφωνο
Νόνης Γιάννης: μπάσο

Κίνηση:
Κι όμΩς κινείται 
Χορός – Ακροβασία:
Δημάς Βασίλης
Καραχανίδης Τάσος 
Λινάρδου Αντιγόνη
Μακατσώρης Χριστόφορος
Ιωάννα Παρασκευοπούλου 
Χριστίνα Σουγιουλτζή
Χαμηλοθώρη Λία
Φωτισμοί:
Αθανασοπούλου Μαρία
Σκηνικός χώρος:
Κι όμΩς κινείται
Ηχοληψία:
Σάκης Γκίκας
Τιμές εισιτηρίων
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 12€
ΤΑΜΕΙΟ 15€
Α.Μ.Ε.Α. & ΑΝΕΡΓΟΙ 8€

Ο Γιώργος Νταλάρας με τα υπέροχα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή στο Βεάκειο

Ο Γιώργος Νταλάρας με τα υπέροχα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή στο Βεάκειο

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ                           
ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
 
“Άσε με πάλι να σου πω”
 
Ο Γιώργος Νταλάρας με τα υπέροχα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή στη συναυλία του φθινοπώρου

Μαζί του οι Ζαχαρίας Καρούνης,  Ασπασία Στρατηγού και η Μαρία Κουγιουμτζη


Τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή θα φέρει στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, στη μοναδική στάση της περιοδείας του στην Αττική ο Γιώργος Νταλάρας. Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου το Βεάκειο θα γεμίσει με τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή, που ο Γιώργος Νταλάρας έχει χαρακτηρίσει «αγαπημένο συνθέτη της ζωής του».  Καλεσμένοι σε αυτές τις συναυλίες οι πανάξιοι τραγουδιστές της νέας γενιάς, Ζαχαρίας Καρούνης και Ασπασία Στρατηγού αλλά και η Μαρία Κουγιουμτζή, κόρη του Σταύρου. 
 
Θα ακουστούν τραγούδια που σήμαναν τα χρόνια της αθωότητας του κορυφαίου Έλληνα ερμηνευτή: «Μη μου θυμώνεις μάτια μου», «Κάπου νυχτώνει», «Ο ουρανός φεύγει βαρύς», «Ένας κόμπος η χαρά μου»,
«Μ’ έκοψαν με χώρισαν στα δυο», «Οι ελεύθεροι κι ωραίοι», «Ντύλαν Τόμας», «Όλα καλά», «Ήταν πέντε ήταν έξι», «Τώρα που θα φύγεις», «Του κάτω κόσμου τα πουλιά», «Αν δεις στον ύπνο σου ερημιά», «Το πρώτο περιστέρι», «Κάποιος χτύπησε την πόρτα», «Στα χρόνια της υπομονής», «Το σακάκι μου κι αν στάζει», «Το πουκάμισο το θαλασσί», «Χάντρα στο κομπολόϊ σου», «Στα ψηλά τα παραθύρια», «Όταν ανθίζουν πασχαλιές», «Το κόκκινο φουστάνι», «Σ’ αγαπώ», «Θα ‘ταν 12 του Μάρτη»...

Δεκάδες υπέροχα τραγούδια μας άφησε πολύτιμη κληρονομιά ο σπουδαίος συνθέτης, ο γλυκός και χαμηλόφωνος άνθρωπος της ελληνικής δισκογραφίας,
ο Σταύρος Κουγιουμτζής, σε στίχους δικούς του αλλά και πολύ σημαντικών ποιητών και στιχουργών όπως οι Μάνος Ελευθερίου, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Σώτια Τσώτου, Ντίνος Χριστιανόπουλος, Γιώργος Θέμελης, Κώστας Κινδύνης, Άκος Δασκαλόπουλος και πολλοί άλλοι. 

Ο Γιώργος Νταλάρας έφηβος σχεδόν, άρχισε αυτήν την καθοριστική για τη μουσική του διαδρομή συνοδοιπορία με τον μεγάλο συνθέτη ερμηνεύοντας μελωδίες που σφράγισαν το Ελληνικό τραγούδι και μέχρι σήμερα διατηρούν την αλήθεια και την αμεσότητά τους, συγκινούν και γοητεύουν: Διαχρονικά τραγούδια που δεν «αγγίζουν» μόνο όσους τα γνώρισαν την εποχή που γεννήθηκαν, αλλά συνεχίζουν να μαγεύουν τις επόμενες γενιές, τη γενιά του σήμερα που μόλις τα ανακαλύπτει.
 
Ο Γιώργος Νταλάρας θα ερμηνεύσει ξανά «ζωντανά» τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή και θα μιλήσει σε όλους για αυτή τη βαθιά δημιουργική σχέση αγάπης με τον συνθέτη, από την οποία προέκυψαν τραγούδια διαμάντια.
 
Στη μοναδική αυτή συναυλία στην Αττική, τη Δευτέρα  19 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο θέατρο του Πειραιά, θα είναι παρόντες και οι δέκα εξαιρετικοί μουσικοί που συνόδευσαν τον Γιώργο Νταλάρα σε όλη την καλοκαιρινή περιοδεία που προηγήθηκε: 
Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο),  Γιώργος Μάτσικας και Κωνσταντίνος Γεδίκης (μπουζούκι), Θανάσης Σοφράς (μπάσο), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρα), Γιώργος Νταλάρας (κιθάρα), Λευκή Κολοβού (τσέλο), Ντάσσo Κούρτι (ακορντεόν), Αποστόλης Βαγγελάκης (πνευστά) , Γιώργος Κάτσικας (τύμπανα).
 
Την ενορχήστρωση των τραγουδιών επιμελείται ο Γιώργος Νταλάρας με τη συνεργασία του Γιώργου Παπαχριστούδη που είναι και ο διευθυντής της ορχήστρας.
 
Σχεδιασμός ήχου-Ηχοληψία: Αντώνης Ζαχόπουλος, Παντελής Γιατζιτζόγλου
Σχεδιασμός φωτισμού- Φωτισμοί: Γιάννης Μανιατάκος
 
Γενική είσοδος: 15 ευρώ

Η Σοφία Παπάζογλου στο θέατρο "Αλίκη Βουγιουκλάκη" στα Βριλήσσια


Η Σοφία Παπάζογλου στο θέατρο "Αλίκη Βουγιουκλάκη" στα Βριλήσσια
 
Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου
 
«Ο χτύπος της καρδιάς μου»
 
Η Σοφία Παπάζογλου με την ιδιαίτερη και αισθαντική φωνή της, μας παρουσιάζει την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο θέατρο "Αλίκη Βουγιουκλάκη" στα Βριλήσσια ένα πρόγραμμα που βασίζεται  στο τελευταίο της άλμπουμ με τίτλο «Ο χτύπος της καρδιάς μου». Πρόκειται για  μια επιλογή παλιών λαϊκών τραγουδιών ενορχηστρωμένα όμως με σύγχρονη άποψη και σημερινό ήχο και τραγουδισμένα από καρδιάς για όλους εσάς.

 
Τραγούδια των αξεπέραστων Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Γαβαλά, Πάνου, Καλδάρα, Χιώτη, Δερβενιώτη, Βίρβου, Παπαγιαννοπούλου κ.α. που ερμηνεύτηκαν από μεγάλες φωνές εκείνης της εποχής  και για τη Σοφία αποτελούσε όνειρο να τα ηχογραφήσει και να τα συγκεντρώσει σε έναν δίσκο με την δική της φωνή.
 
Με αφορμή το νέο δίσκο αλλά και αγαπημένα τραγούδια από τις προηγούμενες δισκογραφικές δουλειές της, τη νέα της δουλειά που είναι στα σκαριά καθώς και τραγούδια εκπλήξεις η Λίνα Νικολακοπούλου επιμελείται το πρόγραμμα της παράστασης «Ο χτύπος της καρδιάς μου» όπου το γνήσιο λαϊκό άκουσμα μπλέκεται με τη νεότερη δημιουργία παρουσιάζοντας μια λαϊκή τραγουδίστρια αλά παλαιά με ψυχή και αίσθημα σημερινό.
 
Η συναυλία γίνεται με την υποστήριξη του πολιτιστικού συλλόγου «Βράχος Βριλησσού»
 
Παίζουν μαζί της οι σπουδαίοι μουσικοί:
 
Παναγιώτης Στεργίου  μπουζούκι
Ντάσο Κούρτι   ακορντεόν
Στέφανος Δορμπαράκης κανονάκι
Βασίλης Κετεντζόγλου κιθάρα
Νίκος Γύρας κοντραμπάσο-τραγούδι
Κώστας Μερετάκης κρουστά-τραγούδι

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου
Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη: Μεταμορφώσεως Σωτήρος και Υψηλάντου, Βριλήσσια, 2106095505
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμή εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10e, ανέργων 8e
Προπώληση εισιτηρίων:
·  Στα γραφεία του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Βριλησσίων (Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης, Μπακογιάννη-Πλαταιών-Υμηττού) 9.00 με 15.00 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής
·  Εκδοτήριο: Ticket Services στην Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
·  Τηλεφωνικά: 210 7234567
·  Online: www.ticketservices.gr