Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Μικαέλα ...ας ερχόσουν για λίγο αναπνοή μου στο Old Habbits

Η ΜΙΚAΕΛΑ, η ξεχωριστή ερμηνεύτρια με την εκφραστικά αξεπέραστη φωνή της, όσο και με την αισθαντική της παρουσία έρχεται με την μπάντα της ,αυτό το Σάββατο 22/10  στο Old Habbits για ένα ανατρεπτικό ηλεκτρικό live .
Καρπός από την πρώτη της ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά η καλοκαιρινή επιτυχία ΄΄Ας ερχόσουν για λίγο΄΄ το ουράνιο, ``Μη τον ρωτάς τον ουρανό`` το κλασσικό, ``Συ μου χάραξες πορεία`` και η φρέσκια και ερωτική, ``Αναπνοή μου.
Το μουσικό ταξίδι που μας επιφυλάσσει είναι μοναδικό αφού θα συνδέσει την Δύση με την Ανατολή με έναν τρόπο μαγικό που μόνο αυτή ξέρει .

Συνοδοιπόροι οι εξαίρετοι μουσικοί με τις ευρηματικές ενορχηστρώσεις και τον ζεστό ,απέριττο και γλυκό ήχο..
Πλήκτρα-Γιώργος Θεοδωρόπουλος
Ηλ.κιθάρα-Μάριος Στερπης
Τύμπανα -Μανώλης Τόμπρος
Μπάσο-Κυπριανός Γρηγορίου

Το Κρατικό Ακαδημαϊκό Χοροθέατρο της Μόσχας Γκζελ έρχεται και πάλι στην Αθήνα

MOSCOW STATE ACADEMIC THEATRE OF DANCE
 GZHEL

Κρατικό Ακαδημαϊκό
Χοροθέατρο της Μόσχας Γκζελ
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΡΙΑΝΤΗ
Όλη η ιστορία και οι κουλτούρες των λαών της Ρωσίας σε μια παράσταση με εξήντα συντελεστές και οχτακόσια κοστούμια που δημιούργησαν τα εργαστήρια των θεάτρων Μπολσόι και Στανισλάφσκι!
Το Κρατικό Ακαδημαϊκό Χοροθέατρο της Μόσχας Γκζελ έρχεται και πάλι στην Αθήνα μετά από τέσσερα χρόνια, για να παρουσιάσει μια νέα μεγάλη παραγωγή βασισμένη στην ιστορία  των λαών της Ρωσίας.
Η πλούσια ρωσική μουσική και χορευτική παράδοση ζωντανεύει επί σκηνής από τους χορευτές του Χοροθεάτρου Γκζελ, στις δύο μοναδικές παραστάσεις που θα δώσουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 16:00 και 20:00.
Εξήντα ταλαντούχοι χορευτές με περίπου οχτακόσια αυθεντικά κοστούμια (όλα φτιαγμένα από έμπειρα χέρια στα εργαστήρια των θεάτρων Μπολσόι και Στανισλάφσκι), θα ζωντανέψουν σπάνιους θησαυρούς της πλούσιας ρωσικής μουσικής και χορευτικής παράδοσης!
Ενσωματώνοντας τη λαϊκή παράδοση των διαφόρων περιοχών της Ρωσίας, το Χοροθέατρο Γκζελ αναβιώνει σκηνές από το παρελθόν και το παρόν και εμπνέεται από τα αριστουργήματα της λαϊκής ρωσικής τέχνης, όπως τις χαρακτηριστικές πορσελάνες Γκζελ με λευκά και γαλάζια σχέδια που κατασκευάζονται στην ομώνυμη περιοχή κοντά στη Μόσχα, τα εξαίρετα ζωγραφισμένα στο χέρι λακαριστά κουτιά Πάλεχ και Φεντόσκινο η τέχνη των οποίων ανάγεται στον 18ο αιώνα, τα λεπτοδουλεμένα κοσμήματα από σμάλτο φινίφτ, τις παραδοσιακές χειροποίητες δαντέλες Vologda, τα χρυσοκέντητα προϊόντα Τορζόκ κ.ά.
Το Χοροθέατρο Γκζελ ιδρύθηκε το 1988 από τον Βλαντίμιρ Ζαχάρωφ που υπήρξε Καλλιτεχνικός του διευθυντής και επικεφαλής χορογράφος του μέχρι τον θάνατό του το 2013. Είναι ένα από τα κορυφαία χοροθέατρα της Ρωσίας, με το πρόγραμμά του να αποτελεί την προσωποποίηση της Ρωσικής ομορφιάς και χορευτικής κουλτούρας, υψηλότατου επιπέδου.
Καλλιτεχνικός του στόχος είναι να μεταδίδει στους θεατές, μέσω του χορού και της μουσικής, την μαγεία της ρωσικής παράδοσης, μέσα από τα έθιμα της καθημερινής ζωής των Ρώσων χωρικών, την υψηλή δεξιοτεχνία και πνευματικότητα των τεχνιτών αλλά και τα βαθιά συναισθήματα της λεγόμενης Ρωσικής ψυχής. Έτσι το Χοροθέατρο συνεισφέρει με κάθε τρόπο στην διατήρηση και ανάπτυξη της Εθνικής Ρωσικής κουλτούρας.
Η «καρδιά» του χοροθεάτρου είναι οι υψηλής τεχνικής και κατάρτισης χορευτές του, όλοι απόφοιτοι Κρατικών Ακαδημιών χορογραφίας και μπαλέτου.
Το Χοροθέατρο έχει περιοδεύσει σε πάνω από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών σε: Αυστρία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Σλοβενία, Τουρκία, Ισραήλ, Αλγερία, Αίγυπτο, Κατάρ, Συρία, Λίβανο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κίνα, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Ν. Κορέα, Κούβα, Καζακστάν, Λευκορωσία, Αζερμπαϊτζάν, κ.ά. κερδίζοντας ενθουσιώδη υποδοχή από κοινό και κριτικούς.
Το 1999 απονεμήθηκε στο Θέατρο Γκζελ ο τιμητικός τίτλος «Ακαδημαϊκό Θέατρο» για την τεράστια καλλιτεχνική προσφορά του στον Ρωσικό χορό.
Στις παραστάσεις του Χοροθεάτρου Γκζελ στο Μέγαρο Μουσικής θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και μια ειδική χορογραφία που δημιούργησε ο Ζαχάρωφ πάνω στο συρτάκι από την ταινία «Ζορμπάς».
Βλαντίμιρ Ζαχάρωφ
Ο Βλαντίμιρ Ζαχάρωφ γεννήθηκε στο Νόβγκοροντ της Ρωσίας. Σπούδασε χορογραφία στην Κρατική Σχολή Τεχνών της Αγίας Πετρούπολης έχοντας βιώσει την επιρροή που μπορεί να έχει σε κάποιον μια τόσο ιστορική πόλη με βαθιά εδραιωμένη καλλιτεχνική παράδοση. Εργάσθηκε ως χορογράφος και καθηγητής μπαλέτου στο Πανεπιστήμιο της πόλης Σαμάρα στη Ρωσία. Διατέλεσε διευθυντής του τμήματος Μπαλέτου στο Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας. Έχει χορογραφήσει πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στη Μόσχα και έχει οργανώσει την επίσημη κυβερνητική συναυλία στο Κρεμλίνο το 1987. Το 1988 ίδρυσε το Χοροθέατρο Γκζελ και υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής και επικεφαλής χορογράφος του μέχρι τον θάνατό του το 2013. Είχε τιμηθεί με τον τίτλο του «Καλλιτέχνη του Λαού της Ρωσίας».
Κρατικό Ακαδημαϊκό Χοροθέατρο της Μόσχας Γκζελ
Χώρος: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Ημερομηνία / Ώρες έναρξης: Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 / 16:00 & 20:00
Τιμές: Ζώνη Γ: € 20
Ζώνη Β: € 30
Ζώνη Α: € 40
Διακεκριμένη Ζώνη: € 55

Φοιτητικά- Παιδικά:
Ζώνη Γ: € 15
Ζώνη Β: € 25
Ζώνη Α: € 35
Ισχύουν τιμές για ομαδικά εισιτήρια
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 210-7282333, megaron.gr, PUBLIC, viva.gr

Ο παλαιοντολόγος Γιώργος Λύρας μας μιλάει για τα πιο ενδιαφέροντα μυστήρια της Παλαιοντολογίας!



Στο πλαίσιο της νέας εντυπωσιακής έκθεσης

 που έχει ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους

ο παλαιοντολόγος Γιώργος Λύρας μας μιλάει στον " ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ"

για τα πιο ενδιαφέροντα μυστήρια της Παλαιοντολογίας!



Τη «Χώρα των Δεινοσαύρων» θα επισκεφθεί ο διακεκριμένος παλαιοντολόγος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Λύρας, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, προκειμένου να παρουσιάσει σε μία ενδιαφέρουσα ομιλία την ιστορία και τα κατορθώματα των μεγάλων ερευνητών που ασχολήθηκαν με την ανακάλυψη και τη μελέτη των δεινοσαύρων!

Ο κος Λύρας, θα παρουσιάσει στο κοινό όλες τις ανακαλύψεις δεινοσαύρων από την Αγγλία του 18ου αιώνα μέχρι τις πολύ πρόσφατες που έγιναν στην Κίνα. Θα περιγράψει τη ζωή των πρώτων ερευνητών που ανακάλυψαν απολιθώματα δεινοσαύρων και θα συνεχίσει με τα κατορθώματα των μεγάλων κυνηγών δεινοσαύρων, όπως του Barnum Braun που ανακάλυψε τον Τυρανόσαυρο.

Παράλληλα, θα γίνει αναφορά στους σημερινούς επιστήμονες και στις θεωρήσεις που υπάρχουν ότι οι δεινόσαυροι δεν έχουν εξαφανιστεί, αλλά ότι έχουν εξελιχθεί σε πουλιά!

Πώς οι αντιλήψεις μας για τους δεινόσαυρους άλλαξαν μέσα στο χρόνο και ποιες είναι οι τελευταίες απόψεις για το πως έμοιαζαν οι δεινόσαυροι; Πώς συμπεριφέρονταν και γιατί  εξαφανίσθηκαν; Πολλές άγνωστες λεπτομέρειες για τα μοναδικά αυτά πλάσματα που κατοικούσαν στον πλανήτη μας πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια θα παρουσιαστούν την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στις 6 το απόγευμα.

Λίγα λόγια για τον ομιλητή

Ο κ. Γιώργος Λύρας είναι παλαιοντολόγος στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα και έχει πραγματοποιήσει παλαιοντολογικές ανασκαφές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην διδακτορική του διατριβή μελέτησε την εξέλιξη του εγκεφάλου των σαρκοφάγων θηλαστικών. Σήμερα τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη μελέτη της εξέλιξης και της οικολογίας των νησιωτικών ζώων. Επίσης, μελετά την ιστορία των γεωεπιστημών.

Παρασκευή, 21 Οκτωβριου & ώρα 18:00-19:00

Για την ομιλία του κου Λύρα η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.



Λίγα λόγια για την έκθεση

Καλώς ήρθατε στη χώρα των δεινοσαύρων! Περπατήστε ανάμεσα σε προϊστορικούς γίγαντες που κινούνται, ανοίγουν διάπλατα το στόμα τους και κινούν απειλητικά τις ουρές τους. Όχι, δεν πρόκειται για κάποια σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά για τη νέα διαδραστική έκθεση «Στη Χώρα των Δεινοσαύρων» που δεν υπόσχεται τίποτα λιγότερο από αυτό που λέει ο τίτλος της!

Ανακαλύψτε τον γιγαντιαίο Στεγόσαυρο, τον επιβλητικό Τρικεράτοπα, τον φυτοφάγο Αγκυλόσαυρο, τον ιπτάμενο Πτερανόδοντα, την καλή «μαμά σαύρα» Μαιασαύρα και πλήθος άλλων και ταξιδέψτε στα προϊστορικά χρόνια με τα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν ποτέ στον πλανήτη.

30 είδη δεινοσαύρων, πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος, προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους ένα γοητευτικό, συναρπαστικό και παράλληλα επιμορφωτικό θέαμα. Η έκθεση είναι κατάλληλη για επισκέπτες όλων των ηλικιών και αποτελεί ιδανική έξοδο για όλη την οικογένεια.  

Ωράριο λειτουργίας:

ΔΕΥΤΕΡΑ                   ΚΛΕΙΣΤΑ                   

ΤΡΙΤΗ                        09:00 - 13:30             

ΤΕΤΑΡΤΗ                   09:00 - 13:30             

ΠΕΜΠΤΗ                   09:00 - 13:30             

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ              09:00 - 20:00             

ΣΑΒΒΑΤΟ                   11:00 - 16:00             

ΚΥΡΙΑΚΗ                   10:00 - 18:00              



Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 6€

Ομαδικό 4 ατόμων: 20€

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ:

Λεωφορεία: 049 (Πειραιάς-Ομόνοια), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

914 (Ομόνοια-Πειραιάς-Παλαιά Κοκκινιά), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Τρένο (γραμμή ΗΣΑΠ): ηλεκτρικός σταθμός Καλλιθέας 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Πειραιώς 254, Ταύρος
Τ. 212 254 0000

Η Βιολέτα Ίκαρη στο "Μπαράκι της Διδότου»



Η Βιολέτα Ίκαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ικαρία. Και σε κάθε ζωντανή της εμφάνιση, φέρνει με τα λόγια και τη φωνή της, κάτι από τις θάλασσες κι από τις παρυφές της ψυχής της. Καλλιτέχνης με ιδιαίτερο ηχόχρωμα και ξεχωριστή παρουσία, η Βιολέτα Ίκαρη, έχει συνεργαστεί επί σκηνής, με σπουδαία και αγαπημένα ονόματα, της ελληνικής μουσικής δημιουργίας.
Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, μας συναντά στο "Μπαράκι της Διδότου", με στίχους και μελωδίες της, με αγαπημένα της και αγαπημένα μας τραγούδια και με μια παρέα εξαιρετικών μουσικών, αναλαμβάνοντας να μας οδηγήσει στη... "Γη της Επαγγελίας".
Ώρα έναρξης: 22:30
Είσοδος: 10 ευρώ (με μπύρα ή κρασί)
«Το Μπαράκι της Διδότου»
Διδότου 3, Κολωνάκι
Τηλ.: 210 3642990
Παραγωγή: Φόρμιγγα Art
Επιμέλεια αφίσας: Χρήστος Παπαμιχάλης

Νατάσα Θεοδωρίδου- Χρήστος Μενιδιάτης στο " ΦΩΤΑΕΡΙΟ"

 
 Νατάσα Θεοδωρίδου- Χρήστος Μενιδιάτης είναι το νέο καλλιτεχνικό δίδυμο στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας . 
Από τις 21 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τις εμφανίσεις τους στο " ΦΩΤΑΕΡΙΟ" 
Πειραιώς 102

Dimitris Kalantzis Quintet¨Models & Moods¨ στο " Κελάρι

Το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή παρουσιάζει την παράσταση “modes & moods” («Τρόποι & Διαθέσεις») σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη 22/10 στο " Κελάρι "

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία του “Mano’s”, A jazz tribute to Manos Hadjidakis, μια νέα τζαζ πρόταση-άποψη μουσικής κατατίθεται, σε υλικό του Μίκη Θεοδωράκη αυτή τη φορά, από το κουϊντέτο του Δημήτρη Καλαντζή, με τη συμμετοχή της αφρόκρεμας της ελληνικής τζαζ σκηνής. 
Οι μουσικές καταβολές του Μίκη, όπως ο ίδιος λέει, είναι επηρεασμένες από την Βυζαντινή Μουσική, ένα μουσικό είδος στο οποίο κυριαρχούν τρόποι μουσικοί και ισοκράτες, στο περιβάλλον μιας κατανυκτικής ατμόσφαιρας, στοχεία αναγνωρίσιμα στα σημεία αυτά της τζαζ δισκογραφίας, που χαρακτηρίζονται ως modal.
Η αναφορά στον John Coltrane είναι σαφής και υπογραμμισμένη. Η μουσική του Coltrane, τροπική, κατανυκτική, υπο-επιβλητική, ίσως θρησκευτική
Το ρεπερτόριο της παράστασης καλύπτει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα από τη συνθετική παραγωγή του Μίκη, από τις «Μικρές Κυκλάδες» ως το «Άξιον Εστί» και το soundtrack της τανίας «Ζ» του Κώστα Γαβρά.

Δημήτρης Καλαντζής πιάνο, ενορχηστρώσεις
Τάκης Πατερέλης σαξόφωνο
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος τρομπέτα
Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης τύμπανα
Γιώργος Γεωργιάδης μπάσσο 

Ώρα έναρξης 22.00

Ελάχιστη κατανάλωση 
BAR 10 /ΤΡΑΠΈΖΙ 15 (σερβίρεται και φαγητό)


ΑTHENAEUM "Κελάρι
Αδριανού 3, Θησείο, Αθήνα (σταθμός ΗΣΑΠ «Θησείο»)
Τηλ.: 210 3210 239  &   6945 160 385