Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Πάνος Κιάμος – Νίκος Κουρκούλης μαγικό φινάλε στο «Club 22»!


Πάνος Κιάμος – Νίκος Κουρκούλης
Μαγικό φινάλε στο «Club 22»!

Χαρακτηρίστηκε δικαίως το πιο επιτυχημένο σχήμα της σεζόν!!! Πάνος Κιάμος και Νίκος Κουρκούλης έζησαν μεγάλες στιγμές στο «Club 22», κερδίζοντας το πιο δυνατό χειροκρότημα του κοινού που τους πρόσφερε αλλεπάλληλες sold out βραδιές!!!

Έντασηπάθος και δυνατές ερμηνείες είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που θα μείνουν αξέχαστα σε πλήθος κόσμου αλλά και σε αγαπημένους φίλους και συνεργάτες που είχαν την ευκαιρία να τους απολαύσουν από κοντά!!!
Το πιο μαγικό φινάλε πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Ιανουαρίου σε ένα κατάμεστο «Club 22» όπου το κέφι, ο χορός και οι ατέλειωτες επιτυχίες είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο!
Πάνος Κιάμος – Νίκος Κουρκούλης... συναντήθηκαν και αγαπήθηκαν πολύ!!!
Club 22 Live Stage
Λεωφόρος Βουλιαγμένης 22
Τηλ: 210 9244390 - 391

Γλυκερία "ΣΜΥΡΝΕΙΚΟ ΜΙΝΟΡΕ” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά


"ΣΜΥΡΝΕΙΚΟ ΜΙΝΟΡΕ”
ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Δευτέρα 6 & Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 9μμ
H αυθεντική ερμηνεύτρια Γλυκερία, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στους μουσικούς δρόμους της Μικράς Ασίας, πλαισιωμένη από 15 μελή ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων.
Το «Αχ και το Αμάν», ο «Αμανές και το Μινόρε», έτσι όπως διαμόρφωσαν τη μουσική εκείνης της εποχής, συνδέοντας δύο λαούς και κάνοντας τους να μοιράζονται τις χαρές και τις λύπες τους. Συνήθως με συνοδεία παραδοσιακών εγχόρδων, ο αυτοσχεδιασμός του αμανέ ακούγονταν παντού. Σε γιορτές, σε πανηγύρια, στα καφενεία - τα λεγόμενα «καφέ αμάν» - αλλά ακόμη και σε αυλές σπιτιών και στους δρόμους, αφήνοντας έναν αέρα από ηχοχρώματα να αιωρούνται πάνω από την πόλη, δημιουργώντας ένα σταυροδρόμι πολιτισμών.


Η Γλυκερία ερμηνεύει αυτού του είδους τα τραγούδια με έναν εκπληκτικό τρόπο, όπως μόνο εκείνη ξέρει και μπορεί. Δεν είναι τυχαίο ότι ο δίσκος με τίτλο «Τα σμυρνέϊκα», που την έκανε και ευρέως γνωστή στην Ελλάδα, είναι ένα από τα προσωπικά της άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, άλλοτε με συναδέλφους καλλιτέχνες και άλλοτε μόνη, έχει αποδείξει ότι το συγκεκριμένο είδος μουσικής το αποδίδει με τέτοιον τρόπο, που δημιουργεί στο κοινό συναισθήματα ικανά για να την πιστεύει και να την αγκαλιάζει.

Η Γλυκερία έχει ερμηνεύσει μοναδικά σμυρνέικα τραγούδια όπως «Τι σε μέλλει εσένα», «Από ξένο τόπο», «Τζιβαέρι», «Η Έλλη», «Πασαλιμανιώτισσα», «Σμυρνιά», «Ο μεμέτης», «Η Μαρίτσα η Σμυρνιά», «Χαρικλάκι», «Ο φερετζές», «Τ' αποφάσισα μικρή μου», «Κουκλάκι», «Ντερβίσαινα», «Αρμενίτσα», «Η Ξαβεριώτισα (Μπαγιαντέρας)», «Μες στης Αθήνας τις ομορφιές», «Η μικρή του καμηλιέρη», «Καροτσέρι τράβα», «Στρίβε λόγια» και τόσα και τόσα άλλα.

Αυθεντικός ήχος από μία πλήρη ορχήστρα παραδοσιακών μουσικών οργάνων, πλαισιώνει τη φωνή της ερμηνεύτριας. Ούτι, βιολί, λαούτο, σαντούρι, κανονάκι και ακορντεόν, δίνουν το χαρακτηριστικό μικρασιατικό άκουσμα στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Η Γλυκερία, μας ταξιδεύει με μοναδικές ερμηνείες και ethnic διάθεση, στα μουσικά μονοπάτια της Ανατολής. Από τη θάλασσα της Σμύρνης έως την Κωνσταντινούπολη και το Βόσπορο κι από την αγορά της Καππαδοκίας και τα καφέ-αμάν έως την Αγιά Σοφιά, μεταφέροντας μας τη μουσική ατμόσφαιρα από τις ελληνο-αρμενικές γειτονιές, πριν από τον τραγικό Σεπτέμβρη του 1922.

Info: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Δευτέρα 6 & Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 9μμ
Τιμές εισιτηρίων: A' ζώνη 25 €, Β ζώνη 20 €, Γ' ζώνη 15 €, Δ' ζώνη 10
Προπώληση: viva.gr, 11876, Public, Seven spots, Reload, Βιβλιοπωλεία Ευρυπίδης, MediaMarkt, Εκδοτήρια Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά – 2104143310
Διοργάνωση: Art tc live

ΓΙΩΡΓΟΣ & ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ Σάββατο 14, 21 & 28 Ιανουαρίου Σταυρός του Νότου Plus

ΓΙΩΡΓΟΣ & ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ
Η απλότητα και η δεξιοτεχνία σε μια αδελφική σχέση κρητικής μουσικής"
Σάββατο 14, 21 & 28 Ιανουαρίου
Σταυρός του Νότου Plus
Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης, τα δύο αδέρφια από τη Μεγαλόνησο, κρατώντας τα δικά τους κλειδιά από την “πόρτα” της Κρητικής Μουσικής, ανεβαίνουν στην Αθήνα, τα Σάββατα 14, 21 & 28 Ιανουαρίου, για τρείς μουσικές παραστάσεις στο Σταυρού του Νότου Plus!!!
Παρουσιάζουν τις προσωπικές τους μουσικές απόψεις με έναν δικό τους τρόπο και δημιουργούν σε κάθε εμφάνιση τους, μια ατμόσφαιρα αυθεντικής γιορτής, γεμάτης συναίσθημα που, έχει στο κέντρο της την κρητική παράδοση, ενώ οι μαεστρικές τους ενορχηστρώσεις, είναι γεμάτες ανατροπές και πρωτόγνωρες μελωδίες.

Θα παρουσιάσουν μουσικές δημιουργίες τους από τις δισκογραφικές τους δουλειές με τίτλους :
" 7 του Μάρτη"
 μια παραγωγή της ΣΕΙΣΤΡΟΝ, 
"Ανάσα" μια παραγωγή της ΑΡΤΥΣ, 
"Το κοπέλι κι ο δράκος"
 μια παραγωγή της CRETAPHON
"Νερό και αλάτι" μια παραγωγή της Αρτύς, αλλά και τραγούδια από το νέο τους δίσκο “Δίκταμο και Νεράντζι” που μόλις κυκλοφόρησε από τη Spider Music

Η μουσική παράσταση του Γιώργου και Νίκου Στρατάκη, χαρίζει σε όσους γίνουν "κοινωνοί" της μια αξέχαστη εμπειρία!
Μαζί τους, αρωγοί σε αυτή τη μυσταγωγία, οι ξεχωριστοί τους μουσικοί!

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Αλέκος Χατζάκης // Κοντραμπάσο
Μάνος Στρατάκης // Κρουστά
Δημήτρης Ματζαράκης  // Κιθάρα
Μακρής Γιώργος // Γκάιντα - Πνευστά

Είσοδος στο μπαρ: 13€ με μπύρα-κρασί
Σταυρός του Νότου Plus
Φραντζή 14, Νέος Κόσμος - Τηλ: 210 9226975
Ώρα έναρξης: 22:30

«Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Kουτί των Ήχων» στη Θεσσαλονίκη


 «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Kουτί των Ήχων»

Θεατρική παράσταση για παιδιά

Από την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στο Θέατρο Τ

Η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, γνωστή τα τελευταία χρόνια για την πλούσια δράση της στο χώρο του θεάτρου για παιδιά (παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού κ.α.) παρουσιάζει στο «Θέατρο Τ» την παράσταση:

«Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Κουτί των Ήχων».

Πρόκειται για μία ευρηματική παράσταση, ένα σύγχρονο παραμύθι, που συνδυάζει μοναδικά τη θεατρική αφήγηση, τη σωματική έκφραση και τους προηχογραφημένους ήχους, δημιουργώντας ένα ιδιαιτέρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού πραγματοποιώντας πάνω από 150 παραστάσεις και  τα τελευταία χρόνια περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα σημειώνοντας τεράστια επιτυχία!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ


«Τί θα συμβεί όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να εγκαταλείψει την Πόλη της Φασαρίας ακολουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός δράκος και ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους, τον ωθούν σε μια μαγική περιπέτεια!»

Η παράσταση είναι ιδιαίτερα διαδραστική και τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκειά της, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα, απαντώντας σε ερωτήσεις και βοηθώντας τον κύριο ΚΙΧ να μαγέψει τον φοβερό δράκο Μουσικόδοντα. Το κείμενο υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Κρατικό Βραβείο το 2007 και το 2015, διεθνής διάκριση White Ravens το 2016 κ.α.) και βασικά του υλικά είναι το χιούμορ, η περιπέτεια και –φυσικά- οι ήχοι!



Η παράσταση ξεκινά στις 12 Φεβρουαρίου στο «Θέατρο Τ» και υπόσχεται να μαγέψει και να εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.




ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ



Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμιγκ 16

Παραστάσεις: Από την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, και κάθε Κυριακή, με δύο παραστάσεις, στις 12:00 & στις 15:00



Τιμή εισιτηρίου: 8 €

Κρατήσεις θέσεων: 2310 854333

Προπώληση εισιτηρίων και στο www.viva.gr

Ηλικίες: Από 2,5 έως 9 ετών

Διάρκεια: 55 λεπτά

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία κατόπιν συνεννόησης (Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6985028588)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ



Ερμηνεύουν: Δημήτρης Κρίκος, Μαργαρίτα Νασιούλα



Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου – Έμη Σίνη

Σκηνοθεσία - Φωτισμοί: Ομάδα Κοπέρνικος & Γιωργής Σφυρής

Σκηνικά - Κοστούμια: Ομάδα Κοπέρνικος
Επιμέλεια μουσικής- Ήχοι: Άγγελος Αγγέλου

Βοηθ. Οργάνωσης παραγωγής: Μαργαρίτα Τζαννέτου

Αφίσα: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

«Η Ωραία Ελένη» του Ζακ Όφενμπαχ στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο


«Η Ωραία Ελένη»
του Ζακ Όφενμπαχ
από Κυριακή 15 Ιανουαρίου
και κάθε Κυριακή
 Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
H Αθηναία «Ωραία Ελένη», η ξεκαρδιστική οπερέτα - έκπληξη που κέρδισε κοινό και κριτικούς, επιστρέφει, για τρίτη συνεχή χρονιά, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Αδάμ και μουσική διεύθυνση Χρύσας Γρένδα. Από την Κυριακή 15 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή, στις 21.30, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Η γνωστότερη φάρσα του Offenbach, είναι μια σάτιρα που δεν χαρίζεται σε κανέναν, ένα έργο με μελωδίες που δημιούργησαν σχολή, μια μουσική κωμωδία που, από τις πρώτες νότες ως το φινάλε, συνδυάζει ευρηματικά υπέροχες μουσικές ερμηνείες με σκηνές αυθεντικής αίσθησης του χιούμορ.
Έρωτας, μοιχεία, σκηνές ζηλοτυπίας, ναυαγοσωστικά κόλπα, μεταμφιέσεις και μαντικές τεχνικές χαρίζουν άφθονο γέλιο. Ενάντια στη φήμη που θέλει το λυρικό θέατρο ένα θέαμα αποκλειστικά για λίγους και "εκλεκτούς" και την οπερέτα ένα είδος παρωχημένο - μουσειακό, η "Ωραία Ελένη" αναδεικνύει το λαϊκό και προσιτό χαρακτήρα του συγκεκριμένου θεατρικού είδους προτείνοντας μια νέα ριζοσπαστική ανάγνωση.

Μέσα από μια ανανεωμένη και σύγχρονη ματιά - σκηνοθετικά, κινησιολογικά και ερμηνευτικά - η Ωραία Ελένη μιλάει ελληνικά και σκιαγραφεί ανάλαφρα αλλά χωρίς περιστροφές, μια κοινωνία που κάνει ό,τι μπορεί για να μη βρεθεί αντιμέτωπη με την πικρή αλήθεια της καθημερινότητας.
"Σάτιρα, κωμωδία, μουσική και συνολικά μια εξωφρενική παράσταση όπερας, από ταλαντούχους καλλιτέχνες που εκμεταλλεύονται ένα από τα πιο εκρηκτικά και αμφιλεγόμενα libretto στην ιστορία της μουσικής. Συνιστάται για στενόμυαλους ασθενείς, με τάσεις αυτοβελτίωσης." (Γιάννης Καψάσκης – typosthes.gr)
Τέσσερις μουσικοί, επτά λυρικοί ερμηνευτές και δύο χορευτές, υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη Παναγιώτη Αδάμ, προσεγγίζουν την κωμική όπερα αναδεικνύοντας παράλληλα και τα δύο συστατικά της στοιχεία. Τη θεατρικότητα και την εμπνευσμένη μουσική του J.Offenbach.

Όταν η Ωραία Ελένη παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι, το Δεκέμβρη του 1864, σημείωσε αμέσως τεράστια επιτυχία, παρά την θύελλα αντιδράσεων από τους κριτικούς της εποχής, που μιλούσαν για βλασφημία, για τολμηρά υπονοούμενα και ανήθικη πλοκή. O κριτικός της εφημερίδας New York Tribune μάλιστα έφτασε να γράψει: «Σας συνιστούμε να μην την πλησιάσετε!».

Κι όμως, το κοινό συνέρρεε κάθε βράδυ στο θέατρο και οι παραστάσεις έφτασαν τις επτακόσιες. Οι εφημερίδες της εποχής σημείωναν με έκπληξη ότι κάθε βράδυ το θέατρο ήταν γεμάτο από μοντέρνο κοινό που απολάμβανε την σατυρική πλοκή και την εξαιρετική μουσική χωρίς να δείχνει ότι ενοχλείται.

Η Athens Voice έγραψε για την παράσταση : «Μα είναι δυνατόν μια οπερέτα να είναι ίσως και η πιο ξεκαρδιστική παράσταση της χρονιάς; Απ' ό,τι φαίνεται είναι.» (Δημήτρης Μαστρογιαννίτης).
Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Αδάμ
Μουσική Διασκευή: Μιχάλης Παπαπέτρου
Μετάφραση στα Ελληνικά: Ζιλ Γκουρντιέ
Σκηνικά - Κοστούμια: Βάλια Συριοπούλου
Επιμέλεια κίνησης: Πηνελόπη Κέφου, Λουκάς Θεοδοσόπουλος
Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα
Ερμηνεύουν

Μαρισία Παπαλεξίου (Ελένη)
Γιάννης Φίλιας - Σταύρος Γιαννούλης (Πάρης)
Γιώργος ΠαπαδάκηςΓιώργος Ματθαιακάκης (Κάλχας)
Διονύσης Τσαντίνης (Αγαμέμνονας)
Μιχάλης Αγγελιδάκης (Ορέστης)
Αντώνης Σιγάλας (Μενέλαος)
Στρατής Στιλ - Στέλιος Κέλερης (Αχιλλέας)
Κλέλια Μενελάου (Αφροδίτη)
Λουκάς Θεοδοσόπουλος (Έρωτας)
Παίζουν οι μουσικοί:

Χρύσα Γρένδα (Πιάνο), Περικλής Τιμπλαλέξης (Βιολί), Καίτη Πάντζαρη (Τσέλο), Μαρία Παχνιστή (Φλάουτο)
Πληροφορίες
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμές
12 ευρώ εισιτήριο εισόδου σάλας
10 ευρώ εισιτήριο εξώστη
Ελάχιστη υποχρεωτική κατανάλωση
8 ευρώ με μπύρα |ή κρασί
10 ευρώ ποτό (2ο ποτό 8 ευρώ)
Φιάλη κρασί ανά 2 άτομα 35 ευρώ
Φιάλη ποτού ανά 4 άτομα 70 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων

www.viva.gr
11876
σε όλα τα καταστήματα
Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη
Τηλ. 210 9315 600
www.gialino.gr

Έφυγε από την ζωή η Κέλλυ Σακάκου




Εργάστηκε επί περίπου 30 χρόνια ως παρουσιάστρια στην ΕΡΤ - Τη συγκλόνισε το περασμένο καλοκαίρι ο θάνατος του συζύγου της Σπύρου Φασιανού

Πέθανε την Κυριακή το πρωί η Κέλλυ Σακάκου, μια από τις πρώτες παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης.
Η Κέλλυ Σακκάκου εργάστηκε επί περίπου 30 χρόνια ως παρουσιάστρια στην ΕΡΤ.

Μπάμπης Στόκας Παυλίνα Βουλγαράκη Ελευθερία Ελευθερίου ξεσήκωσαν το Acro Club



ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΠΑΝΗΣ
DEMY
 ΜΑΛΟΥ
Στα Decks ο DJ Αντώνης Δημητριάδης

Μοναδικές στιγμές με γιορτινή διάθεση, ενέργεια, παλμό, κέφι και πάθος περάσαν όσοι απόλαυσαν το Γιώργο Σαμπάνη τη Demy και τη Μαλού τις πρώτες μέρες του 2017 καθώς θαυμαστές και επώνυμοι γέμισαν το Acro Club για άλλη μια φορά και επικράτησε το αδιαχώρητο με τον κόσμο να χορεύει και να διασκεδάζει μέχρι το πρωί!

Την παράσταση έκλεψαν ο Μπάμπης Στόκας που ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε αγαπημένα τραγούδια, η Παυλίνα Βουλγαράκη αλλά και η Ελευθερία Ελευθερίου που ξεσήκωσαν με τις ερμηνείες τους το κοινό. Στο Acro Club διασκέδασαν επίσης η Στέλλα Γιαμπουρά, η Νικολέττα Ράλλη, η Στέλλα Δημητρίου και άλλοι.
Ο παλμός της διασκέδασης χτυπά και φέτος στο ACRO Club, στον ωραιότερο χώρο της Αθήνας, που ανέτρεψε και καθιέρωσε τα δεδομένα της νυχτερινής διασκέδασης παρουσιάζοντας το πιο πρωτοποριακό και δυναμικό μουσικό θέαμα. Το must live στέκι διασκέδασης στο Γκάζι είναι για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν στο ACRO Club κάθε Παρασκευή & Σάββατο.

ACRO Club
Ιερά Οδός 13
Τηλ. Κρατήσεων:
2103417300
https://www.facebook.com/ACROofficial?fref=ts
Ημέρες Λειτουργίας:  Παρασκευή & Σάββατο