Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Ατομική έκθεση Μαρίας Φιλοπούλου στην Πάτμο «Στο Νερό»




"Στο Νερό" είναι ο τίτλος της νέας ατομικής έκθεσης της Μαρίας Φιλοπούλου, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο στις 11 Αυγούστου 2017.  

Η έκθεση παρουσιάζει χαρακτηριστικά έργα από το τόσο ευδιάκριτο δημιουργικό σύμπαν της Μαρίας Φιλοπούλου, η οποία έχει ταυτιστεί από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 και μετά με θαλασσινά τοπία και κυρίως με την κατάδυση του ανθρώπινου σώματος σε αυτά. Τη συνύπαρξη σώματος και θάλασσας, την κατάδυση που συχνά παραπέμπει σε μια λυτρωτική διαδικασία. 


Οι επισκέπτες της γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο θα δουν υποβρύχιους κολυμβητές ανάμεσα σε αρχαία σπαράγματα, αλλά και στην απεραντοσύνη του βυθού, θάλασσες που στραφταλίζουν κάτω από τον δυνατό ήλιο, λουόμενους σε καταρράκτες σε παραλίες, πάνω στην ζεστή άμμο.
Η Μαρία Φιλοπούλου, αποτελεί μια από τις βασικότερους εκπροσώπους της  σύγχρονης παραστατικής ζωγραφικής της χώρας μας. Βαθιά ανθρωποκεντρική, δεν δημιουργεί έγκλειστους κόσμους αλλά ολόκληρα τοπία για να αφήσει τις φιγούρες της να αναπτυχθούν. 



Η ίδια η εικαστικός λέει για την ζωγραφική της: «Έχω εμμονή με το νερό και ό,τι έχει σχέση μ´ αυτό, στην προσωπική μου ζωή και στην ζωγραφική μου τα τελευταία χρόνια.  Οι ανοιχτοί ορίζοντες με το δυνατό φως, η ελεύθερη κίνηση των κολυμβητών κάτω από το νερό και πάνω από αυτό στην απόλυτη προστασία του, οι αντανακλάσεις του νερού πάνω στα γυμνά σώματα, οι φυσαλίδες, η άμμος του βυθού, η κίνηση των κολυμβητών χωρίς βαρύτητα ανάμεσα από αρχαίες κολώνες, αρχαία θραύσματα, οι βάθρες με τους λουόμενους, η ροή του νερού στον καταρράκτη, μου δημιουργούν έναν ονειρικό κόσμο.

Ζωγραφίζω βιωμένους προσωπικούς παραδείσους, την ευτυχία, τη χαλάρωση, την ένωση με την φύση, τον ερωτισμό που νιώθουν οι λουόμενοι μέσα στο νερό. Νομίζω ότι όλη η ύπαρξη είναι μια λεπτή ισορροπία της επίγνωσης ότι οι ευτυχισμένες στιγμές είναι πολύτιμες και πρέπει να τις αναγνωρίζουμε και να τις εκτιμάμε. Ζωγραφίζω λοιπόν τα σύνορα της ευτυχίας, απομονωμένης από το πριν και το μετά. Δεν υπάρχει χρόνος, μόνο τόπος. Επικεντρώνομαι στον άχρονο καθαρό χώρο που είναι ο ήρεμος προσωπικός χώρος.

Στον “χαμένο παράδεισο” ο πολιτισμένος άνθρωπος μπορεί να βρει πληρότητα και γαλήνη.



Εγώ, τουλάχιστον, στη φύση, ειδικά στο νερό, συναντώ την ευτυχία, την ηρεμία, την ελευθερία, την κάθαρση. Και αυτήν την αίσθηση θέλω να μεταφέρω στα έργα μου σαν αντίδοτο σε μια εποχή πολιτιστικής και οικονομικής κρίσης."
Καταλήγοντας η Μαρία Φιλοπούλου επισημαίνει: «Προσπαθώ στα έργα μου να βγάλω ό,τι πιο θετικό έχω. Φτιάχνω κυρίως μεγάλα έργα γιατί είναι σαν να μπαίνω μέσα σ´ αυτά όταν ζωγραφίζω. Αισθάνομαι ότι φτιάχνω ένα σκηνικό μέσα στο οποίο ζω. Και θέλω να βάλω τον θεατή μέσα σ´ αυτό για να έχει την δική μου εμπειρία.»

Η Μαρία Φιλοπούλου γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts στο Παρίσι, με δάσκαλο τον Λεονάρντο Κρεμονίνι κατά την περίοδο 1984-88. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην ίδια σχολή, με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης, κατά την περίοδο 1988-89 (λιθογραφία με δάσκαλο τον Abraham Hadad). Έργα της βρίσκονται στην Εθνική  Πινακοθήκη της Αθήνας, στη  Βουλή των Ελλήνων, στην Τράπεζα Ελλάδας, στη  συλλογή του μουσείου Γουλανδρή, στο Μουσείο Φρυσίρα, στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη, στη συλλογή Φέλλιου, στη συλλογή Ανώνη και Άζιας Χατζηιωάννου και σε άλλες συλλογές και μουσεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει κάνει 20 ατομικές εκθέσεις σε πόλεις όπως οι: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Παρίσι, Κωνσταντινούπολη. Επίσης αναδρομική  έκθεση 1989-2009 στα Ερμουπόλεια, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων στη Σύρο το 2009 και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Παρίσι, Κωνσταντινούπολη, Βερολίνο, Ρώμη Βενετία, Μελβούρνη, Μαιάμι, Πεκίνο κ.α.

Η έκθεση της Μαρίας Φιλοπούλου στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts-Πάτμος εγκαινιάζεται στις 11 Αυγούστου 2017, ώρα 20.30 παρουσία της ζωγράφου και θα διαρκέσει ως τις 24 Αυγούστου. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 11.00-13.00, 19.00-1.00.

Kapopoulos Fine Arts Πάτμος: κεντρική πλατεία Χώρα-Πάτμος, τηλ. : 22470 31222 Κ: 6958 473 518


ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2017 –ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ: Ανοίγει η αυλαία του κυρίου προγράμματος του Φεστιβάλ

ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2017 –ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ
Βαδίζοντας προς την Ελευσίνα ‘21 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης


Ανοίγει η αυλαία του κυρίου προγράμματος του Φεστιβάλ
18 Αυγούστου: αρχαιολογικός χώρος
23 Αυγούστου: Παλαιό Ελαιουργείο


Εκδηλώσεις υψηλής αισθητικής και ποιότητας φιλοξενεί το κυρίως πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2017, που διοργανώνει με συνέπεια εδώ και 43 χρόνια ο Δήμος Ελευσίνας.
 Η αυλαία του κύριου μέρους του Φεστιβάλ ανοίγει στις 18 Αυγούστου με μια μαγική βραδιά στο αρχαιολογικό χώρο, ενώ η συνέχεια δίνεται, από τις 23 Αυγούστου, στο Παλαιό Ελαιουργείο, το οποίο φιλοξενεί όλες τις άλλες εκδηλώσεις.


 Πρόκειται για μια πολύ σημαντική στιγμή στην ιστορία της Ελευσίνας, η οποία με σταθερά και δυναμικά βήματα βαδίζει στη μετάβαση της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021. Σ αυτήν τη σταθερή και αδιασάλευτη πορεία το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2017, γίνεται η προμετωπίδα του πολιτισμού και εντάσσεται αρμονικά στην υλοποίηση του μεγάλου αυτού οράματος για την πόλη. Ας μην ξεχνάμε ότι ο πολιτισμός είναι για την Ελευσίνα τρόπος ζωής. 


Γι’ άλλη μια χρονιά το Φεστιβάλ φιλοξενεί εκδηλώσεις ευρωπαϊκού χαρακτήρα, που μεταμορφώνουν την πόλη σε μια πρωτεύουσα του πολιτισμού που αποδεικνύει ότι δίκαια κατέκτησε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.
Από τις 9 Ιουνίου που ξεκίνησαν τα Αισχύλεια 2017 με τα εγκαίνια της εικαστικής εγκατάστασης της Δανάης Στράτου «Πάνω στη γη κάτω από τα σύννεφα», που φιλοξενείται στο Παλαιό Ελαιουργείο, σε επιμέλεια της Αλεξάνδρας Κοροξενίδη και ως τις 30 Νοεμβρίου που πέφτει η αυλαία του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν περί τις 60 εκδηλώσεις.
  Ανάμεσα τους παραστάσεις, συναυλίες, εικαστικές εγκαταστάσεις, εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, διεθνές συνέδριο, περφόρμανς, διαλέξεις, ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου, πάρτυ. Το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων πραγματοποιείται στο Παλαιό Ελαιουργείο, εκτός αν αναφέρεται άλλο σημείο διοργάνωσης.
 Να σημειώσουμε ότι εντός του προγραμματισμού του Φεστιβάλ ενυπάρχουν και φέτος εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, σε μια προσπάθεια ο πολιτισμός να ανήκει σε όλους. 


Το κύριο μέρος του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2017 ξεκινά την Παρασκευή 18 Αυγούστου, με μαγευτική βραδιά με τους Μάριο Φραγκούλη και Γιώργο Περρή, οι οποίοι θα δώσουν συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ακολουθεί στις 23 Αυγούστου συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα, ενώ στις 25 Αυγούστου η Μάρθα Φριντζήλα παρουσιάζει τον Φιλοκτήτη του Σοφοκλή, μια τραγωδία για τον άνθρωπο.

 Την Κυριακή 27 Αυγούστου η κινεζική όπερα Anhui Huangmei Opera Theater φέρνει χρώμα από την Ανατολή με την παράσταση Goddess marriage, σε σκηνοθεσία Qiao Zhiliang

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη δίνει συναυλία με τίτλο "Δεύτερη Ζωή" στις 28 Αυγούστου
Την σκυτάλη παίρνει στις 30 Αυγούστου η Φόνισσα του Παπαδιαμάντη που παρουσιάζει το Θέατρο Αιχμή, σε σκηνοθεσία  Γιάννη Νικολαΐδη.


 Ο Σεπτέμβριος ξεκινά (1/9) με την παιδική παράσταση «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» σε σκηνοθεσία/ διασκευή Δημήτρη Αδάμη από την ομάδα Μαγικές Σβούρες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
  Στο ίδιο πλαίσιο ακολουθεί στις 2 Σεπτεμβρίου εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού επίσης από την ομάδα Μαγικές Σβούρες  (ώρα 11:00 π.μ.). Είσοδος ελεύθερη με δήλωση συμμετοχής. 


 Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου έρχονται οι Βάκχες του Ευριπίδη από το Θεσσαλικό Θέατρο σε συνεργασία με το Ελληνικό Φεστιβάλ, σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου, ενώ στις 4 Σεπτεμβρίου ο Διονύσης Σαββόπουλος θα σταθμεύσει το «Φορτηγό» του στο Παλαιό Ελαιουργείο για να γιορτάσει τα πενήντα χρόνια από τη γέννηση του.
Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου τη σκυτάλη θα πάρει η Μήδεια του Ευριπίδη που θα παρουσιάσει το Θέατρο Τέχνης σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. 

Κάτι ιδιαίτερο την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου με την παράσταση  Επιτάφιος εν Ελευσίνι του Χρήστου Δήμα. Συμμετέχει η Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης".
 
Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Άλκηστη του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου.   


Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου μουσική παράσταση του Κώστα Λειβαδά. Συμμετέχουν οι: Γιάννης Κότσιρας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Βασίλης Σκουλας.


Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη. 
Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου συναυλία του Λεωνίδα Μπαλάφα στο γήπεδο μπάσκετ πλατεία Μαγούλας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Ειρήνη του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη. 
Στις 18/9  το πρόγραμμα περιλαμβάνει την  Συναναστροφή της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Ανδρονίκης Χριστάκη, μια παράσταση που ανεβαίνει σε συμπαραγωγή με τα  ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2017. Πρόκειται για ένα από τα λιγότερο γνωστά -και το πρώτο της τρίπρακτο- έργα της Λούλας Αναγνωστάκη, το οποίο παρουσιάζεται ξανά, πενήντα χρόνια μετά το πρώτο της ανέβασμα (1967, Εθνικό Θέατρο - Κεντρική σκηνή), αυτή τη φορά, στην Ελευσίνα και στο Παλαιό Ελαιουργείο. 
Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου Οιδίπους επί Κολωνώ του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη και την  Κυριακή  24 Σεπτεμβρίου Ο Γάμος του Λεπρέντη του Μιλτιάδη Χουρμούζη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Θεοδώρου, από την Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας.
Πλούσιο είναι το εικαστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.
Η Έκθεση της Δανάης Στράτου που, όπως ήταν προγραμματισμένο, έκλεισε για λίγο, (30/7-18/8)  ανοίγει και πάλι τις πύλες της στο κοινό στις 19 Αυγούστου για να διαρκέσει ως τις 15 Οκτωβρίου.
Πρόκειται για μια μεγάλης κλίμακας in situ εγκατάσταση, ειδικά φτιαγμένη για το Παλαιό Ελαιουργείο και την Ελευσίνα. Με βασικά υλικά το χώμα και το νερό, και με κυρίαρχο μορφολογικό στοιχείο το πήλινο αγγείο, το έργο έρχεται σε διάλογο με την πλούσια ιστορική διαστρωμάτωση της Ελευσίνας από την αρχαιότητα ως τη μακροχρόνια βιομηχανική ιστορία της πόλης και τη δομή της σήμερα. Εμπλέκει στην «αφήγησή» του τον μύθο της Δήμητρας και της Περσεφόνης, τη θνητότητα, την έννοια του ταξιδιού, την υπαρξιακή αναζήτηση ενός προορισμού και τη μετανάστευση ως φαινόμενο που καθόρισε την ιστορία της περιοχής αλλά που επίσης επαναλαμβάνεται σε όλη την διάρκεια της ιστορίας της ανθρωπότητας.
Εκτός από την εικαστική εγκατάσταση της Δανάης Στράτου "Πάνω στη γη κάτω από τα σύννεφα" στο Παλαιό Ελαιουργείο  στο πλαίσιο των  Αισχύλειων πραγματοποιούνται  ακόμα οι εξής εικαστικές εκδηλώσεις.
-Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου:Εγκαίνια Έκθεσης Μουσείου Νεότερης Ελευσίνας ΄΄Γεώργιος Αμπατζόγλου΄΄ με το δεύτερο μέρος της έκθεσης «Βιομηχανική Ελευσίνα. Άνθρωποι και εργοστάσια 2»  που θα διαρκέσει ως τις 15 Οκτωβρίου (Διοικητήριο Παλαιό Ελαιουργείο). Είσοδος ελεύθερη. 
-Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου:Εγκαίνια έκθεσης "Στοιχεία" της Δανάης Στράτου. Διάρκεια ως τι 30 Νοεμβρίου.  Πολιτιστικό Kέντρο "Λεωνίδας  Kανελλόπουλος”. Είσοδος ελεύθερη.
Ιδιαίτερες στιγμές των φετινών Αισχυλείων:
-Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου μια μοναδική αναβίωση εγκαταλελειμμένων βιομηχανικών χώρων μέσω των οπτικοακουστικών τεχνών, θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιό Ελαιουργείο από τις 21.00 ως τις 7.00 το πρωί  της επόμενης μέρας. Πρόκειται για το Industrial Revival: See the sound / Feel the Space. Βιομηχανική Αναβίωση: Δες τον Ήχο / Νιώσε το Χώρο Audiovisual Synergy Project by Monitors. Μια δυναμική εικαστική εγκατάσταση που περιλαμβάνει Video Mapping & Video Sculpture, Vjs & Djs, Live Video Performances.
-Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται ο 3ος ημιμαραθώνιος «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού». Μια διαδρομή 21 χλμ. από την Αθήνα στην Ελευσίνα μέσω της Ιεράς Οδού.

-Από την Παρασκευή 22 ως την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται το 4ο Διεθνές Συνέδριο για τη Διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (4th HMO Herma Conference International Conference in Heritage Management Initiative for Heritage Conservation) (IHC).
-Μουσικοί Κύκλοι: από τις 22 Σεπτεμβρίου ως τις 2 Οκτωβρίου συναυλίες σε τζαζ, κλασικές,  έθνικ και έντεχνες διαδρομές. Συμμετέχουν οι Les trois Femmes, Star Wound, String Demons, Theodore, Σtella , Απόστολος Ρίζος, Κατερίνα Μακαβού. Είσοδος 5 ευρώ.
-Κινηματογραφικές προβολές: από τις 19 Αυγούστου ως τις 7 Σεπτεμβρίου στο θερινό κινηματογράφο στην παραλία της Ελευσίνας. Είσοδος 5 ευρώ.
ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ / ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Ώρα έναρξης: 20.30
Γενική Είσοδος: 12€ , μειωμένο: 5€
Κάρτες διαρκείας: ΟΜΑΔΙΚΗ (έως 4 άτομα) 120€ ΑΤΟΜΙΚΗ 40€,  ΜΕΙΩΜΕΝΗ 30€ ,  ισχύουν  από 23/08- 20/09 και μόνο για τις αναγραφόμενες σε αυτήν παραστάσεις. Κάθε κάρτα παρέχει στον κάτοχό της το δικαίωμα διακεκριμένης θέσης. Το προνόμιο της διακεκριμένης θέσης δεν ισχύει αν προσέλθετε μετά τις 20.30
ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ
Ώρα έναρξης: 20.30
Γενική είσοδος: 5€
Κάρτα Διαρκείας:  20 ευρώ για όλες τις συναυλίες
Χώρος διεξαγωγής: Αίθουσα Α' -Παλαιό Ελαιουργείο, Παραλία Ελευσίνας
ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝ/ΦΟΥ
Ώρα  Έναρξης: 21.30
Γενική είσοδος: 5€
Χώρος: Θερινός Κινηματογράφος, Παραλία Ελευσίνας
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΠΩΛΟΥΝΤΑΙ
-Κ.Ε.Π. Ελευσίνας, Δευτ.-Παρ. 8.00-20.00 και Σαβ. 8.00-13.30.ΤΗΛ. 2105565613
-Διαδικτυακά μέσω viva.gr
-Κ.Ε.Δ.Ε., Παγκάλου & Κίμωνος 11, Δευτ.-Παρ. 8.00-14.00
- Παλαιό Ελαιουργείο, κατά τη διάρκεια των Αισχυλείων, 19.00-22.00.
Επισκεφθείτε το www.aisxylia.gr για περισσότερες πληροφορίες.
ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ
Η πρόσβαση στο χώρο μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς:
Προαστιακός: Αποβίβαση Σταθμός Μαγούλας και μετά επιβίβαση στα λεωφορεία Αρ. Γραμμής
879 ή 863 (Νοσοκομείο - Ελευσίνα).
Σταθμός Μετρό "Αγίας Μαρίνας": αποβίβαση στο Σταθμό "Αγίας Μαρίνας" και μετά επιβίβαση στο λεωφορείο της γραμμής 876 Σταθμός Μετρό Αγίας Μαρίνας
Λεωφορεία:

ΚΤΕΛ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Μέγαρα- Αθήνα επιβίβαση από Θησείο
881 Ελευσίνα - Ασπρόπυργος –Ρουπάκι
861 Μάνδρα – Ελευσίνα
845 Πειραιάς - Ελευσίνα (μέσω Θηβών)
871 Πειραιάς - Ελευσίνα (μέσω Λ. Σχιστού)
Α16 Πλ. Κουμουνδούρου - Ελευσίνα (μέσω Ιεράς Οδού)

876 Σταθμός Μετρό Αγίας Μαρίνας – Ελευσίνα
Στάθμευση
Αυτοκίνητο
Αν και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν αρκετές θέσεις στάθμευσης, μέσα στον χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου έχει προβλεφθεί χώρος στάθμευσης 200 θέσεων. Η είσοδος του χώρου στάθμευσης βρίσκεται επί της οδού Δραγούμη.
Πούλμαν
Στο χώρο στάθμευσης επί της οδού Δραγούμη.
Επίσης υπάρχουν 5 Parking στο κέντρο της πόλης. Η χρησιμοποίησή τους θα σας δώσει την ευκαιρία να περπατήσετε κατά μήκος του αρχαιολογικού χώρου, στον πεζόδρομο της οδού Νικολαϊδου (απόσταση 1χλμ. περίπου) και να αποφύγετε το συνωστισμό στο χώρο πλησίον του Παλαιού Ελαιουργείου πριν την έναρξη των εκδηλώσεων.
Κυλικεία:
Στον προαύλιο χώρο, δίπλα στην είσοδο του Παλαιού Ελαιουργείου, λειτουργεί αναψυκτήριο με ποτά, αναψυκτικά, καφέ και σνακ.

Kρινιώ Νικολάου "Παλιά μου Τέχνη" ένα τραγούδι που ισορροπεί ανάμεσα στη μελαγχολία και την αισιοδοξία διεκδικώντας πάντα τη μοναδικότητά του.

​Κρινιώ Νικολάου- «Παλιά μου τέχνη»..single…+ video clip


Η Kρινιώ Νικολάου μας προσφέρει πάντα νέες μουσικές ιδέες, και υπέροχες ενορχηστρώσεις.
Σας παρουσιάζουμε το τραγούδι "Παλιά μου Τέχνη" προπομπός του νέου της album.
Είναι ένα τραγούδι που ισορροπεί ανάμεσα στη μελαγχολία και την αισιοδοξία διεκδικώντας πάντα τη μοναδικότητά του.
 
 
 
"Παλιά μου Τέχνη" Κρινιώ Νικολάου
Στίχοι: Γιώργος Κρητικός
Μουσική: Κρινιώ Νικολάου
ενορχήστρωση: Πέτρος Βαρθακούρης Παίζουν οι μουσικοί: 
Μπάσο,κιθάρα: Πέτρος Βαρθακούρης
Ντραμς :Γιαννης Αγγελόπουλος
Κρουστά : Αγγελος Πολυχρόνου
Τρομπέτα :Δημήτρης Παπαδόπουλος
Ήχος: Χάρης Κρεμμύδας
Σκηνοθεσία : Γιώργος Γκάβαλος
Hair ,make up artist : Νίκος Ζήσης
Styling: Φιλίτσα Νικολαΐδη
Photografy: Μαρίτα Μαντάλα
μοναδικότητά του.
 

ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Σ' ΑΥΤΗ ΝΑ ΠΑΣ Christaf & Dim Xatzis Remix


ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Σ' ΑΥΤΗ ΝΑ ΠΑΣ 
 Christaf & Dim Xatzis Remix
Η Ειρήνη Παπαδοπούλου και το «Σ' αυτήν να πας», ένα τραγούδι που έχει ξεχωρίσει και έχει αγαπηθεί από την πρώτη στιγμή, σε ακόμα ένα REMIX από τους Christaf & Dim Xatzis που θα ακουστεί δυνατά φέτος το καλοκαίρι.

Αφροδίτη Δάφνη " ΜΗ ΛΕΣ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ" και όμορφες καλοκαιρινές μουσικές νύχτες

Αφροδίτη Δάφνη ένα καλοκαίρι ακόμα γεμάτο όμορφες μουσικές βραδιές με αγαπημένα λαiκοδημοτικά τραγούδια σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με σημαντικούς εκπροσώπους του δημοτικού μας τραγουδιού
 Ακούστε μια από τις επιτυχίες της 
 
 

Στον θεατρικό κήπο του Black Duck Garden Νότης Μαυρουδής- Γιώργος Τοσικιάν- Μόρφω Τσαϊρέλη



Την Τετάρτη 30.08 στις 21.30, υποδεχόμαστε
στον κήπο του Black Duck Garden τον
Νότη Μαυρουδή

Μια φωνή και δύο κιθάρες

Νότης Μαυρουδής- Γιώργος Τοσικιάν- Μόρφω Τσαϊρέλη


Την Τετάρτη 30.08 στις 21.30, στον θεατρικό κήπο του Black Duck Garden οι κιθάρες του Νότη Μαυρουδή και Γιώργου Τοσικιάν θα εκτελέσουν κομμάτια από ισπανόφωνη μουσική (και όχι μόνο), με τη Μόρφω Τσαϊρέλη σε ποικίλο ρεπερτόριο.

Σε μια εποχή συρρίκνωσης της ελληνικής δισκογραφίας, με παραγωγές μειωμένες, με αυξημένες δυσκολίες νέων παραγωγών, με τις διανομές αποδυναμωμένες, με το διαδίκτυο να πρωταγωνιστεί σε κάθε μουσική μορφή και έκφραση, αντικαθιστώντας την αγορά CD με το απλό download,η μελλοντική διαμόρφωση της παραγωγής δίσκου στην Ελλάδα έχει γίνει ένα ερώτημα που δύσκολα απαντιέται…
Σ’ αυτό το νεφελώδες τοπίο, η εμφάνιση-παρουσίαση ενός νέου μουσικού υλικού, έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, θα κυριαρχήσει στο επιλεγμένο υλικό, η μουσική φυσιογνωμία της Λατινικής Αμερικής και της Ισπανίας, μέσα  από τα ιδιαίτερα ηχοχρώματα των δυο κιθαρών. Η συμμετοχή της εκφραστικής ερμηνεύτριας Μόρφως Τσαϊρέλη, σε σπουδαία και χαρακτηριστικά τραγούδια, ολοκληρώνει το υλικό.

Οι διασκευές τού πρωτότυπου υλικού για τις δύο κιθάρες έχουν επεξεργασθεί με πολλή αγάπη και πάθος, από τον Νότη Μαυρουδή και τον Γιώργο Τοσικιάν.

Ελάχιστη κατανάλωση 10 €
 Black Duck Garden – Athens City Museum Bistrot
Ο κήπος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών 
Ι. Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλ. Κλαυθμώνος 
210 3252396
www.blackduckgarden.gr / info@blackduckgarden.gr

"ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ Η ΕΛΠΙΔΑ" ΤΗΣ ΚΛΕΛΙΑΣ ΧΑΡΙΣΗ


Μετά την πρώτη της ποιητική συλλογή "Στέγη Αναζητήσεων",
Η Κλέλια Χαρίση παρουσιάζει τη νέα της πνευματική δημιουργία με τίτλο" Μετανάστης η ελπίδα" από τις εκδόσεις Οστρια μέσα από δύο ενότητες.




Τους " ποιητικούς στοχασμούς" και τα "ερωτικά" με την μεγάλη Ελληνίδα ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ να προλογίζει : "Το κύριο χαρακτηριστικο της ποίησης της Κλέλιας Χαρίση είναι η κυρίαρχη παρουσία της σκέψης.
Πάντα μια από τις έμμονες ιδέες μου ήταν η συνύπαρξη σκέψης και ποίησης χωρίς η μια να χάνει σε βάρος της ´αλλης.
Ανάμεσα στον μύθο της αλήθειας και στην αλήθεια του μύθου, κινείται η ποίηση της Κλέλιας Χαρίση και η πολυδαίδαλη ποιητική της γλώσσα ρίχνει περισσότερο φως στον Ορίζοντα της Ποίησης."
           (Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ)

"Τώρα που κρυώνουμε και οι δυό μας, πες μου:
Ποιός θα σηκωθεί να ανάψει τα ξύλα απο τα λόγια εκείνα που πρέπει να γίνουνε στάχτη;" ..
Έστω ‘‘Παράκαμψη’’ η δύσκολη περίοδος που διανύουμε στη ψυχή και στο πνεύμα.
Έστω ‘‘αλλαγή φρουράς’’ η ελπίδα εκείνη που μεταναστεύει από συγγραφέα σε αναγνώστη,
έτσι ώστε, όλοι μαζί κάποια στιγμή στο ‘‘βάθος μιας αιώρας’’, να κάτσουμε ο ένας δίπλα στον άλλο χαρίζοντας μεταξύ μας μια ‘‘ασπίδα προστασίας λίγο πιο βαριά και από την επιθυμία’’ ..

Ομηρικά τα Έπη της ζωής μας, δε λέω, πες μου όμως αν τελικά ..
 η Ιθάκη είναι μέρος του μύθου,
 ή αν η αλήθεια πραγματεύεται το μύθο της,
ανάμεσα σε Τρωικούς πολέμους Νιάτων-Εμπειρίας!
Αφιερωμένο σε όσους και όσες.. «μεταναστεύουν» από τη Νιότη στην Εμπειρία μοιράζοντας ένα κομμάτι ελπίδας σε όλους εκείνους που ψάχνουν να βρούν τη «δική τους» Ιθάκη..
                        ( Κλέλια Χαρίση)

Η συλλογή περιλαμβάνει CD με μελοποιημένη ποίηση και στίχους της Κλέλιας Χαρίση απο συνεργασίες της με τον Λάκη Παπαδόπουλο, την Κρινιώ Νικολάου , τη ΖωήΤηγανούρια και τη Τζώρτζια ( Μπλε).
Οι πίνακες που κοσμούν το εξώφυλλο του βιβλίου και τα περιεχόμενα είναι του Νεκτάριου Αποσπόρη.
Η ποιητική συλλογή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια και διανέμεται στα καταστήματα Public και Ιανός.