Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Έφυγε από την ζωή η αγαπημένη μας ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη

Νεκρή στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη βρέθηκε την Παρασκευή 18 Αυγούστου η ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη που το κοινό την λάτρεψε μέσα από τον κινηματογράφο και το θέατρο
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον οικογενειακό της κύκλο, ο θάνατός της προήλθε από ανακοπή καρδιάς, ενώ η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι στον Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη στο Κολωνάκι.

Μαριννέλα -Βιτάλη- Γλυκερία "Γυναικεία Υπόθεση" ένα τραγούδι από τις μοναδικές κυρίες της Ελληνικής μουσικής



ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ-ΣΤΙΧΟΙ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

Μια σημαντική μουσική σύμπραξη λαμβάνει χώρα το φετινό καλοκαίρι, αφού τρεις από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες της ελληνικής μουσικής, η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία, ενώνουν τις μεγάλες φωνές και τα τραγούδια τους σε μια καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία, κάθε μια χωριστά αλλά και οι τρεις μαζί, κάνουν το τραγούδι «Γυναικεία Υπόθεση», ερμηνεύοντας τις διαχρονικές τους επιτυχίες σε ένα καλοκαιρινό ταξίδι που ξεκίνησε στις 21 Ιουνίου από το Κατράκειο Θέατρο του Πειραιά και με ενδιάμεσους σταθμούς, με sold-out παραστάσεις, στα μεγαλύτερα θέατρα της χώρας, θα ολοκληρωθεί πανηγυρικά στις 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας.

Για την κορυφαία αυτή συνάντηση ο Στέλιος Φωτιάδης, συνέθεσε ένα τραγούδι, το οποίο αποτελεί και το τραγούδι της έναρξης, με τίτλο - τι άλλο - "Γυναικεία Υπόθεση"!

Ένα τραγούδι - γιορτή, ένας ύμνος στην γυναικεία φιλία και μια εξαιρετική τριφωνία που σφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο την μοναδική αυτή σύμπραξη, που δικαίως θεωρείται η πιο επιτυχημένη – εμπορικά και καλλιτεχνικά - του φετινού Καλοκαιριού!
 
 
 



Τελευταίες παραστάσεις


ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ

Αρχαίο Στάδιο Μεσσήνης

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017


ΛΑΡΙΣΑ

Στάδιο Αλκαζάρ

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017


ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

Θέατρο Πέτρας

Τρίτη 5 Σετεμβρίου 2017


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Επιμέλεια Προγράμματος-Ενορχηστρώσεις: Στέλιος Φωτιάδης, Δημήτρης Μαργιολάς και Θανάσης Βασιλάς
Παίζουν οι μουσικοί:
Δημήτρης Μαργιολάς (μπουζούκι)
Θανάσης Βασιλάς (μπουζούκι)
Γιώργος Ρόκας (μπουζούκι)
Μάνος Αχαλινωτόπουλος (πνευστά)
Παναγιώτης Σαμαράς (κιθάρα)
Βαγγέλης Κονταράτος (κιθάρα)
Κωνσταντίνος Φωτιάδης (κιθάρα)
Ζήσης Σκλαβουνάκης (βιολί)
Άγγελος Κουσάκης (κρουστά)
Σπύρος Καραμήτσος (ντραμς)
Παναγιώτης Γεωργοτάς (μπάσο)
Κωνσταντίνος Γκίτσης (πιάνο)
Δημήτρης Καπηλίδης (πλήκτρα)
Δημοσθένης Πολυμέρης (ακορντεόν)

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Θεατρικού Έργου



H Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.) και το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με τη χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α), προκηρύσσουν διαγωνισμό συγγραφής πρωτότυπου Θεατρικού Έργου, με ελεύθερη θεματολογία.

 Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στήριξης και προώθησης του ελληνικού θεατρικού έργου.


Σε μια εποχή που και τα τηλεοπτικά σενάρια έχουν «θεατρικούς διαλόγους», καθώς και θεματικές ενότητες με δομή «μονόπρακτου», η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης καλούν τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τα έργα τους, συμμετέχοντας στη μία ή και στις δύο κατηγορίες:

1η. Πρωτότυπου θεατρικού έργου, με κείμενα έως 90 σελίδες
2η. Πρωτότυπου μονόπρακτου θεατρικού έργου, με κείμενα έως 30 σελίδες

Η υποβολή των θεατρικών έργων και των δύο κατηγοριών θα λήξει την 30η Σεπτεμβρίου 2017.

Προς διασφάλιση της διαφάνειας του διαγωνισμού, όλα τα έργα προκειμένου να μετάσχουν στο διαγωνισμό πρέπει να κατοχυρώνονται στην υπηρεσία κατοχύρωσης της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, (είτε ηλεκτρονικά μέσω του site www.senariografoi.gr, ή μέσω κατάθεσης  του ποσού που αντιστοιχεί, στον λογαριασμό που διατηρεί η Ε.Σ.Ε. στην τράπεζα Πειραιώς GR37 0171 8390 0068 3913 5579 922).

Όροι συμμετοχής και αναλυτικές πληροφορίες: http://senariografoi.gr/gr/news/stories/i973/

Για πλήρη ενημέρωση, επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο www.senariografoi.gr καθώς και www.mcf.gr. Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με τη Βάγια Κρομμύδα στη διεύθυνση vkrommyda@mcf.gr στο +30 210 3418 550 ή με τον Αλέξανδρο Κακαβά στη διεύθυνση akakavas@hol.gr στο 6932.089.819.

Γιάννης Πλούταρχος - Πέγκυ Ζήνα περμιέρα σήμερα στην Θεσσαλονίκη


O Γιάννης Πλούταρχος και η Πέγκυ Ζήνα συνεχίζουν την συνεργασία τους και στην Θεσσαλονίκη 
Μετά τα όμορφα βράδια που χάρισαν στο κοινό της Αθήνας από την πίστα του
 " POSIDONIO" θα τους απολαύσουν  από σήμερα 18/8 και οι φίλου των νυχτερινών αποδράσεων της συμπρωτεύουσας .
Εκεί στο "Politia live clubbing" θα πραγματοποιήσουν μια δυναμική πρεμιέρα γεμάτη με αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική δισκογραφική τους διαδρομή και όχι μόνο
Τηλ 2310486956

Στη Πάτμο με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης της Μαρίας Φιλοπούλου



Στη μαγευτική Πάτμο πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία
τα εγκαίνια της έκθεσης της Μαρίας Φιλοπούλου

    Η Μαρία Φιλοπούλου ανάμεσα στο Βαγγέλη και τη Μαρίνα Καποπούλου.
Πόλος έλξης έγινε για τους φιλότεχνους η νέα ατομική έκθεση της Μαρίας Φιλοπούλου στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο μαγευτικό νησί της Αποκάλυψης, παρουσία της ίδιας της ζωγράφου, η οποία υποδέχτηκε χαμογελαστή το κοινό που γέμισε το χώρο της γκαλερί.

Μαζί με τους οικοδεσπότες Βαγγέλη και Μαρίνα Καποπούλου ξενάγησαν τους παρευρισκόμενους στα έργα της έκθεσης που έχει τον εύγλωττο τίτλο «Στο νερό».
Οι επισκέπτες θαύμασαν το τόσο ευδιάκριτο δημιουργικό σύμπαν της Μαρίας Φιλοπούλου, η οποία έχει ταυτιστεί από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 και με τά θαλασσινά τοπία και κυρίως με την κατάδυση του ανθρώπινου σώματος σε αυτά. Είδαν υποβρύχιους κολυμβητές να κολυμπούν ανάμεσα σε αρχαία σπαράγματα, αλλά και στην απεραντοσύνη του βυθού, θάλασσες που στραφταλίζουν κάτω από τον δυνατό ήλιο, λουόμενους σε καταρράκτες σε παραλίες, πάνω στην ζεστή άμμο.
Η έκθεση της Μαρίας Φιλοπούλου στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts-Πάτμος θα διαρκέσει ως τις 24 Αυγούστου. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 11.00-13.00, 19.00-1.00.
Kapopoulos Fine Arts Πάτμος: κεντρική πλατεία Χώρα-Πάτμος, τηλ. : 22470 31222 Κ: 6958 473 518

.3ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου τρεις τελευταίες παραστάσεις




3ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 3ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ



 Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, που πραγματοποιείται στο υπερσύγχρονο Ανοιχτό θέατρο, (προσφορά του Αλκιβιάδη Τάττου), στον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας, πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή του, έχοντας κατακτήσει με την εξαιρετική ποιότητα της διοργάνωσης και των καλλιτεχνικών συμμετοχών, την ιδιαιτέρως θερμή ανταπόκριση του κόσμου.

Οι τρεις τελευταίες παραστάσεις του Φεστιβάλ είναι οι εξής: 








ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Η «Μήδεια» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. 15 ηθοποιοί και 4 μουσικοί θα βρεθούν επί σκηνής. Πρωταγωνιστεί η Μαρία Ναυπλιώτου. Μία συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Ο Θεατρικός Όμιλος Άνδρου, παρουσιάζει την παράσταση «Αρσενικό και παλιά δαντέλα», τη μαύρη κωμωδία του Τζόζεφ Κέσελρινγκ, σε σκηνοθεσία Θεώνης Ριντ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 (ΛΗΞΗ)

Η θεατρική ομάδα «Αλαλούμ», παρουσιάζει το εμβληματικό και δημοφιλές έργο «Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Δάμπαση.