Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

H Φωτεινή Βελεσιώτου το Σταυρό του Νότου plus

Φωτεινή Βελεσιώτου
Μαζί της ο Σωτήρης Μπαλλάς
  Από το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου και  για κάθε Σάββατο μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 
η Φωτεινή Βελεσιώτου δίνει μουσικές παραστάσεις  στο αγαπημένο της στέκι στην Αθήνα, το Σταυρό του Νότου plus
Εκτός από τα αγαπημένα «Μέλισσες», «Διόδια», «Στάχτη», φέρνει στο προσκήνιο τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας, τα οποία έχουν αδικηθεί, όπως το «Τι ξέρεις για τα όνειρα», οι «Φόνισσες» και άλλα.
Στο δεύτερο μέρος της παράστασης δίνει έμφαση στο λαϊκό ρεπερτόριο με τραγούδια σπουδαίων συνθετών όπως ο Άκης Πάνου, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Ζαμπέτας και πολλοί άλλοι.

Δίπλα της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής, Σωτήρης Μπαλλάς, ο οποίος ήδη προετοιμάζει την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και με τις ερμηνείες του εκφράζει ολοκληρωμένα τον επίκαιρο λόγο των ποιητών στην ελληνική μουσική.
Μαζί της, σταθεροί συνταξιδιώτες τα τελευταία χρόνια, ο Νίκος Παπαναστασίου στην ενορχήστρωση, το πιάνο και το ακορντεόν, ο Γιώργος Καραμφίλλης στο μπουζούκι, τον τζουρά και τον μπαγλαμά, ο Διονύσης Μακρής στο κοντραμπάσο και στα τύμπανα ο Θωμάς Κωστούλας.

  Αμβροσίου Φραντζή & Θαρύπου 37
 Νέος Κόσμος
Τηλέφωνο: 210 9226975

Η ξεσηκωτική Gazarte Party Band στο Roof Stage

Ξέφρενος ρυθμός, θετική ενέργεια και όλα αυτά σε συνδυασμό με την
συγκλονιστική θέα στο βιομηχανικό Γκάζι και τον βράχο της Ακρόπολης,
ακριβώς κάτω από τα αστέρια!
Η ξεσηκωτική Gazarte Party Band με τον Γιώργο Ζερβό και την Εύα Τσάχρα υπόσχεται τις πιο λαμπρές σας νύχτες στο Roof Stage, με ελεύθερη είσοδο. 

Έναεορταστικό χορευτικό πρόγραμμα
με δυνατό performing και αστείρευτη ενέργεια on stage.  Ήχος στα δεδομένα και τις προκλήσεις του σήμερα, 70’s επιρροές με γρήγορες μουσικές εναλλαγές.

Αγαπημένες διασκευές από διεθνή και εγχώρια σκηνή
που θα σας κάνουν να περάσετε αξέχαστα!

Πριν και μετά το live αναλαμβάνουν δράση οι resident DJs του gazarte 
για ένα αξέχαστο party μέχρι το πρωί!

Ειδικά την Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
 ανοίγει και η κουζίνα του για να μας ετοιμάσει ειδικά και απολαυστικά
εορταστικά menu ικανοποιώντας όλες τις αισθήσεις μας!

Είσοδος ελεύθερη
Ώρα έναρξης: 23, 25, 30/12 & 1/1 22.30 - 24 & 31/12 00:30
Βουτάδων 32-34 Γκάζι

Θα είναι ένα γιορτινό party με αγαπημένα λαϊκά τραγούδια στο " ΒΟΤΑΝΙΚΟ"

"

Θα είναι ένα γιορτινό  party με αγαπημένα   λαϊκά τραγούδια οι νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο  " ΒΟΤΑΝΙΚΟ"
Οι δισκογραφικές επιτυχίες πολλές  και τα κέφια στο ζενίθ
Σταμάτης Γονίδης και Μάκης Δημάκης δεν χρειάζονται συστάσεις, απλά οι πιστοί των δυνατών γιορτινών νυχτερινών αποδράσεων θα προσθέσουν  στην ...ατζέντα της καρδιάς τους ότι τα Χριστούγεννα του 2017 και ο ερχομός του 2018 τους βρήκε στη παλιά Αθηναϊκή γειτονιά του Βοτανικού και περάσαν  αξέχαστα σε ένα από  τους καλύτερους μουσικούς χώρους της πρωτεύουσας, γιατί  πάντα παρουσιάζει καλλιτεχνικά σχήματα που γράφουν ιστορία !!!
Στο πρόγραμμα συμμετέχη και ο Λευτέρης Κιντάτος


Το εορταστικό πρόγραμμα στο "ΒΟΤΑΝΙΚΟ"
 Χριστούγεννα : 23/12, 24/12, 25/12
Πρωτοχρονιά : 30/12, 31/12 και 01/01

 ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ" Ιερά Οδός 72 & Σπύρου Πάτση
 Τηλ.κρατήσεων : 210 3473835 & 6978000087

OPERA CHAOTIQUE ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 MYLOS CLUB


OPERA CHAOTIQUE

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
MYLOS CLUB
Οι OPERA CHAOTIQUE με την νέα τους παράσταση
"ΓΥΝΑΙΚΕΣ που άλλαξαν τον κόσμο"
Οι OPERA CHAOTIQUE αποτίουν φόρο τιμής στις ΓΥΝΑΙΚΕΣ με την νέα τους παράσταση. Όχι μόνο στις επώνυμες αλλά και στις καθημερινές, στις γυναίκες της διπλανής πόρτας, στη γειτόνισσα, την σύζυγο, την ερωμένη…
Όλες άλλαξαν τον κόσμο με τον τρόπο τους, την στάση και τον αγώνα τους, με τα όχι που είπαν και κυρίως με τα ναι που δεν είπαν ποτέ!!! 
Καμίλ Κλοντέλ, Νίνα Σιμόν, Ισιδώρα Ντάνκαν, Σάρα Κέιν κ.α. μπλέκονται με τη γκουβερνάντα του Voodoo Drummer και τη ψυχίατρο του Tenorman σε μια μετα-σουρεαλιστική χιουμοριστική ή όχι παράσταση.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΟΥΒΑΡΑΣ (Tenorman): Φωνή, Αφήγηση, Πιάνο
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ (
Voodoo Drummer): Ντραμς


 




ΕΝΑ ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ ΝΤΟΥΕΤΟ
Με αναπάντεχα ανατρεπτικό χιούμορ, άκρως σουρεαλιστική φαντασία και εκρηκτικές μουσικές αλχημείες, οι Opera Chaotique έχουν καταφέρει μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια να χαρτογραφηθούν ως ένα απολύτως μοναδικό φαινόμενο του μουσικού στερεώματος. Το ιδιαίτερο αυτό δίδυμο που καταπατά επιδεικτικά τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην όπερα, τη τζαζ, το καμπαρέ και την ποπ, δημιουργηθηκε το 2011 από τον Tenorman φωνή/αφήγηση και πιάνο και τον Voodoo Drummer στα ντραμς ξεχώρισε αμέσως για το ιδιαίτερο μουσικό στίγμα, τη μοναδική αισθητική και την σαρωτική σκηνική παρουσία τους. 

ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Στις ζωντανές τους εμφανίσεις οι Opera Chaotique εκτός από τις δικές τους συνθέσεις κουβαλάνε και όλη τους την τρέλα: Άριες που κορυφώνονται με punk ουρλιαχτά, τζαζ μελωδίες που πάλλονται στο ρυθμό αφρικανικών κρουστών, τρυφερά παραμύθια που μεταμορφώνονται σε σκοτεινούς εφιάλτες... Θεατρικοί αυτοσχεδιασμοί, μελοποιήσεις ποιημάτων, πρωτότυπες συνθέσεις και τρελά πειραγμένες διασκευές... Ο Μαρκήσιος ντε Σαντ να κουβεντάζει με τον Charles Bukowski, ενώ το Φάντασμα της Όπερας ταξιδεύει στη Νέα Ορλεάνη ... Κάθε συναυλία των Opera Chaotique ειναι μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία, ένα σουρεαλιστικό ταξίδι σε τόπους κι εποχές όπου όλα είναι πιθανά και μια απολαυστικά χαοτική παράσταση.

ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
Μέσα σε έξι χρόνια από την ίδρυσή τους οι Opera Chaotique έχουν γυρίσει όλη την Ελλάδα, έχουν παίξει σε σημαντικά hotspots όπως το Faust, Sani Festival, Badminton, Half Note Jazz Club, Μύλος, Rockwave Festival, με αποκορύφωμα το Φεστιβάλ Αθηνών και έχουν συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες ( Δ. Σαββόπουλος , Λ. Μαχαιρίτσας, Μ. Πασχαλίδης κ.α.)

...ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Πολύ γρήγορα κατάφεραν να διασχίσουν τα στενά μουσικά σύνορα της χώρας τους και να εμφανιστούν σε 13 μεγάλες Ευρωπαικές πόλεις, και σε 2 στην Ασία . Το πρόγραμμα των συναυλιών τους έχει πλέον σταθερές εμφανίσεις σε ιστορικά θέατρα, club και φεστιβάλ όπως το White Trash και Lido του Βερολίνου, το Theaterhaus της Στουτγκάρδης, το Harlem Jazz Club της Βαρκελώνης, το Backstage Club της Αγίας Πετρούπολης και το Secret Garden Party της Μ.Βρετανίας αλλά και περιοδείες σε Ιταλία και Πορτογαλία.

To 2017-2018 θα περιοδεύσουν σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ελλάδα κ.α.

ΤΥΠΟΣ
Το πρωτότυπο κι αυθεντικό μουσικό τους στίγμα δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τον Διεθνή Τύπο που έχει μεταξύ άλλων γράψει:
“Μια απόλυτα μοναδική, ουσιαστική και άρτια μουσική εμπειρία” 
(Where Y'at, Νέα Ορλεάνη), 
“Τζαζ, όπερα, εναλλακτικό ροκ, Αφρικανική μουσική και καμπαρέ συγκρούονται σε αυτήν την εκκεντρική παράσταση” (Time Out London, Μ.Βρετανία), 
“Μια εντελώς νέα εμπειρία στην τζαζ και την όπερα” (Exberliner, Γερμανία), 
"Με υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε κάτι πραγματικά αυθεντικό!" (BCN MES, Ισπανία). 


Το 2013 οι Opera Chaotique συμμετείχαν στις περιοδείες των Nouvelle Vague και των Tiger Lillies. 

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
Το δισκογραφικό ντεμπούτο των Opera Chaotique έγινε το 2012 με το άλμπουμ “Death of the Phantom of the Opera”, που απέσπασε πολύ καλές κριτικές σε Ελλάδα και εξωτερικό: “Ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια της εποχής μας” έγραψε το γερμανικό περιοδικό Gothic για το “Love Song”, ένα από τα τραγούδια που ξεχώρισαν αμέσως, ενώ τα περιοδικά Orkus (Germany) και Jazz&Τζαζ το συμπεριέλαβαν στα CD τους. Στο CD συμμετείχε ο  Bob Brozman και ο Bleine Reininger των Tuxedomoon.

Το 2014 κυκλοφόρησε το 2o album με τίτλο “BUKOWSKI: Poems of a Dirty Old Man”. Aποτελείται από μελοποιημένα ποιήματα του Charles Bukowski και έχει τη συμβολή του θρύλου των μπλουζ Louisiana Red και του εκκεντρικού frontman των Tiger Lillies, Martyn Jacques. Το κομμάτι "Girl in a miniskirt" συμπεριλήφθηκε στο cd του γερμανικού περιοδικού Sonic Seducer.

Το 2017 θα κυκλοφορήσει το νέο τους album : "Muses of the Damned Artists" με τη συμμετοχή των  Alex Foster (M.Davis, C.Mingus), Adrian Stout (Tiger Lillies), Marc Collin (Nouvelle Vague), Xavi Turull (Ojos de Brujo), Vinicio Capossela, Μίλτο Πασχαλίδη και άλλων.


ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ & ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ
operachaotique@gmail.com
www.operachaotique.com
www.facebook.com/operachaotique
www.youtube.com/operachaotique

INFO
Μύλος Club

Ανδρεου Γεωργίου 56, περιοχη Σφαγεία

Ώρα προσέλευσης: 21:30

Είσοδος:

Τηλ κρατησεων: 2310.510081

«Χριστούγεννα με τον κύριο ΚΙΧ» Μια γιορτή για μικρά και μεγάλα παιδιά 26 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Τ



«Χριστούγεννα με τον κύριο ΚΙΧ»

Μια γιορτή για μικρά και μεγάλα παιδιά

26 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Τ

Την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου σας περιμένουμε στο Θέατρο Τ για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα μαζί με τον κύριο ΚΙΧ!

Η γιορτή μας ξεκινά στις 12:00 με την ευρηματική παράσταση της πολυβραβευμένης ομάδας Κοπέρνικος «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Κουτί των Ήχων», μια παράσταση που μας παρασύρει σε μια μαγική περιπέτεια μακριά από την Πόλη της Φασαρίας και μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να «ακούμε» - και να ακολουθούμε - την καρδιά μας.
Μετά την παράσταση, στρωνόμαστε στη δουλειά παρέα με τον κύριο ΚΙΧ που, εκτός από ευαίσθητος και θαρραλέος, είναι και εκπληκτικός μάστορας. Με τη βοήθειά του, κατασκευάζουμε τα δικά μας Μυστικά Κουτιά, τα γεμίζουμε με ήχους και τα στολίζουμε με γιορτινά υλικά!

Και επειδή Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα είναι μελομακάρονα χωρίς μέλι, μαθαίνουμε τα κάλαντα-έκπληξη του κυρίου ΚΙΧ και τα τραγουδάμε όλοι μαζί, συνοδεύοντας το τραγούδι μας με τρίγωνα και, φυσικά, προ-ηχογραφημένους ήχους!
Την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, μικρά και μεγάλα παιδιά ερχόμαστε στο «Θέατρο Τ» για να διασκεδάσουμε, να δημιουργήσουμε και να τραγουδήσουμε με τον αγαπημένο μας κύριο ΚΙΧ. Σας περιμένουμε με χαρά!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Που: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη
Πότε: Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017 στις 12:00
Τιμή εισιτηρίου: 8€ γενική είσοδος
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333

Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ.

Περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/theatrot

«Ξαφνικά παραμύθια» από την Εταιρεία Συγγραφέων και την «Εφημερίδα των Συντακτών»


 
«Ξαφνικά παραμύθια» από την Εταιρεία Συγγραφέων και την «Εφημερίδα των Συντακτών»
Με μία ακόμα συλλογική (και συλλεκτική) έκδοση, στην οποία συμμετέχουν 60 σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς, η Εταιρεία Συγγραφέων και η «Εφημερίδα των Συντακτών» προσφέρουν την Παρασκευή 22/12 & την Παρασκευή 29/12 τη δική τους «παραμυθία» για τις ημέρες των εορτών.
Τα «Ξαφνικά παραμύθια», γραμμένα από πεζογράφους και ποιητές, μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων, βασίστηκαν σε μια ιδέα του μεταφραστή, ποιητή και πρώην αντιπροέδρου της Εταιρείας Συγγραφέων Ερρίκου Μπελιέ που πέθανε αιφνίδια και πρόωρα πέρυσι, και στον οποίο αφιερώνεται η έκδοση.
Όπως μπορεί ίσως να φανταστεί κανείς από τον τίτλο της συλλογής, τα κείμενα που περιλαμβάνονται σε αυτήν δεν είναι γνωστά παραμύθια βγαλμένα απ’ την παράδοση, αλλά παραμύθια… που «ξαφνιάζουν» τόσο τους συγγραφείς που τα συνέλαβαν, όσο και τους αναγνώστες – αφού, όπως με χιούμορ αναφέρει στο εισαγωγικό του σημείωμα ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Γιώργος Χουλιάρας, «η περιοχή στα αμφισβητούμενα σύνορα που χωρίζουν νεότερα παραμύθια από αρχαίους μύθους μπορεί άρα να ονομαστεί παραμυθόριος».

Άλλωστε, «οι ιστορίες του τ(ρ)όμου που κρατάτε στα χέρια σας», όπως αναφέρει και η γενική γραμματέας της Εταιρείας Συγγραφέων Αγγελική Στρατηγοπούλου στην εισαγωγή της, «δεν πάσχουν ‒ευτυχώς‒ από ομοιομορφία. Είναι γραμμένες με πρωτοτυπία και, κυρίως, με κέφι, και μπορούν να προσελκύσουν παιδιά και μεγάλους το ίδιο». Εξάλλου, διευκρινίζει, «τα μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων που συμμετέχουν σ’ αυτή τη συλλογική έκδοση, δεν έχουν, απαραιτήτως, εξειδίκευση στο παιδικό βιβλίο. Το φάσμα των παραμυθιών […] κυμαίνεται από το παραδοσιακό έως το διδακτικό, με ενδιάμεσες στάσεις στο παράλογο, το μεταφυσικό, το μεταμοντέρνο, το ποιητικό, το ιστορικό».
Οι εκδόσεις της Εταιρείας Συγγραφέων, με τα ετήσια λογοτεχνικά της ημερολόγια τα οποία εκδίδονται πάνω από είκοσι χρόνια (πρόσφατα βλ. «Ημερολόγιο 2018» αφιερωμένο στην «Αθήνα»), τους θεματικούς τόμους (τη Μεγάλη Ανθολογία «Δαίδαλος» της Εταιρείας Συγγραφέων που κυκλοφόρησε επίσης σε συνεργασία με την «Εφημερίδα των Συντακτών», τους «Τόπους της λογοτεχνίας», «Τα πάθη στη λογοτεχνία» – κ.ά.) και άλλες παλαιότερες και επίσης συλλεκτικές πλέον εκδόσεις («Πινδάρου Ολυμπιόνικοι», «Βιβλιογραφία Αλ. Κοτζιά» κ.λπ.) γράφουν τη δική τους ιστορία στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία.
Τα «Ξαφνικά παραμύθια» θα κυκλοφορήσουν σε δύο τόμους, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου (1ος τόμος) και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου (2ος τόμος), μαζί με την «Εφημερίδα των Συντακτών».
Ξαφνικά παραμύθια
Συλλογική έκδοση της Εταιρείας Συγγραφέων
Πρόλογος: Γιώργος Χουλιάρας  
Εισαγωγή/Επιμέλεια: Αγγελική Στρατηγοπούλου
Τυποτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Καλοκύρης
Εξώφυλλο: Σοφία Ζαραμπούκα
Χορηγοί της Εταιρείας Συγγραφέων είναι ο ΟΣΔΕΛ και τα Ιδρύματα Κώστα & Ελένης Ουράνη και Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών.

Μίλτος Πασχαλίδης, Μπάμπης Στόκας & Γιώτα Νέγκα LIVE στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ


Ο Mίλτος Πασχαλίδης στον ΙΑΝΟ
για τα «Τραγούδια Που Ζούνε Λαθραία»
Μαζί του στη σκηνή ανέβηκαν ο Μπάμπης Στόκας & η Γιώτα Νέγκα!

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης Μίλτος Πασχαλίδης μόλις κυκλοφόρησε ένα μοναδικό άλμπουμ με 10 ιδιαίτερα τραγούδια σε μουσική Μάριου Τόκα και στίχους του Άλκη Αλκαίου με τίτλο ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΛΑΘΡΑΙΑ και εχθές Πέμπτη 21/12 ανέβηκε στη σκηνή του βιβλιοπωλείου-δισκοπωλείου ΙΑΝΟΣ για να τα παρουσιάσει ζωντανά, διηγούμενος παράλληλα τη συγκινητική ιστορία που τα συνοδεύει…



Εκεί ήταν και οι εξαίρετοι συνάδελφοι και φίλοι του καλλιτέχνες Μπάμπης Στόκας και Γιώτα Νέγκα, οι οποίοι συμμετέχουν στον δίσκο και ανέβηκαν στη σκηνή μαζί του για να τον συνοδέψουν.


Στο τέλος ο Μίλτος Πασχαλίδης υπέγράψε το νέο άλμπουμ για τους εκατοντάδες θαυμαστές που είχαν σπέυσει να το προμηθευτούν στην πρώτη του επίσημη παρουσίαση!

Η προετοιμασία του άλμπουμ «Τραγούδια Που Ζούνε Λαθραία» κράτησε πολλά χρόνια. Μάλιστα, κάποια από τα τραγούδια έχουν ακουστεί στις μουσικές παραστάσεις του Μίλτου Πασχαλίδη, ο οποίος -συναισθηματικά φορτισμένος- «πρόδιδε» στο ακροατήριό του τα πολύτιμα δώρα των δύο δημιουργών. Όμως, τώρα οι κρυφές και λαθραίες στιγμές των τραγουδιών, βγαίνουν πιά στο φως!
ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ «Τραγούδια Που Ζούνε Λαθραία» ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ COBALT Eclectic:
 
 Να σημειωθεί ότι στο τραγούδι «Οι Έρωτες Του Δρόμου» συμμετέχει ο Μπάμπης Στόκας, στο «Ανεπίδοτο» συναντούμε στη Β’ φωνή τη Γιώτα Νέγκα και στο «Καλοκαίρι Στην Αμοργό» η μουσική είναι του Μίλτου Πασχαλίδη.
 Το άλμπουμ «ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΛΑΘΡΑΙΑ» του Μίλτου Πασχαλίδη κυκλοφορεί από την Cobalt Music.
 

 

Η «Πολιορκία» ιστορική ταινία του Β. Τσικάρα που θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2018.


 
  Η «Πολιορκία», είναι δεύτερη κατά σειρά ιστορική ταινία μεγάλου μήκους της Aratos Films, μετά την «Έξοδο 1826».  Η «Πολιορκία», βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και δη στο ιστορικό γεγονός της μάχης της Μονής Δοβρά στη Βέροια,  το Μάρτιο του 1822. Η ιστορία όμως επαναλαμβάνεται. Δύο αξιωματικοί του Ελληνικού στρατού στο οχυρό Ρούπελ, το Μάρτιο του 1941, έχουν να αντιμετωπίσουν τις ίδιες προκλήσεις λίγες μέρες πριν την επίθεση των Γερμανών.



Λίγα λόγια για το έργο: Μέσα στο πολεμικό – εχθρικό κλίμα της εποχής δύο οικογένειες συναντώνται σε ένα μοναστήρι προκειμένου να γίνει με μυστικότητα ένας γάμος.

 Αυτό όμως δεν περνάει απαρατήρητο. Μια προδοσία θα οδηγήσει έξω από το μοναστήρι χιλιάδες τούρκους στρατιώτες. 


Ο ηγούμενος της μονής, οι μοναχοί και τα μέλη των δύο οικογενειών, πιάνουν στα χέρια τα όπλα και η Πολιορκία ξεκινά.  Μαζί της αρχίζουν επίσης, ένας αγώνας επιβίωσης κι ένας κύκλος αποκαλύψεων.

 Η ιστορία ξεδιπλώνεται στη μεγάλη οθόνη, μέσα από την συζήτηση 2 αξιωματικών του ελληνικού στρατού, στο οχυρό Ρούπελ, τον Μάρτιο του 1941
.


   Η «Πολιορκία», αποτελεί μέρος της τριλογίας της Aratos Films για το 1821.  Υπενθυμίζουμε ότι η πολυσυζητημένη «Έξοδος 1826» του Βασίλη Τσικάρα, ήταν η πρώτη. Αποτέλεσε δε, την πρώτη ταινία με θέμα το 1821 μετά από 46 ολόκληρα χρόνια («Παπαφλέσσας», 1971). 

Το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής χαρακτήρισαν την ταινία «υψηλής ποιότητας», στο κομμάτι της ιστορικής, πολιτιστικής και εκπαιδευτικής αρτιότητας.




ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΩΝ

Οκτώβριος 2017 – Απρίλιος 2018
 
Locations

Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα



ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Τσικάρα.

Τη Διεύθυνση φωτογραφίας έχει ο Δημήτρης Σταμπολής.

Η μουσική σύνθεση είναι της Έφης Ράτσου.

Σκηνικά – κοστούμια: Μαρία Βλάχου, Μαριαλένα Χρυσογονίδου


Φορεσιές/παραδοσιακό υλικό: Θέατρο Άρατος, Σύλλογος Φίλων Ιστορίας και Αναπαράστασης Αυτής Γιαννιτσών, Μουσείο «Μιχάλη Τσαρτσίδη».

Supervisor - VFX: Χρήστος Ορφανίδης.

Σκριπτ: Απόστολος Μπαρουξής.

Ήχος: Μυρτώ Χατζηανδρέου.

Επεξεργασία ήχου - μιξάζ: Κρίτωνας Κιουρτσής.

Μακιγιάζ: Σοφία Βουλαλά.

Ηλεκτρολόγος: Γιώργος Βασιλειάδης.

Graphics design: Νίκος Γκάρας, Δημήτρης Παγιάντζας.

Σύμβουλος σε θέματα ιστορικού οπλισμού: Γιάννης Μπάρλος.

Σύμβουλος σε θέματα ξιφομαχίας: Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών «Λέοντες» & Γιώργος Γεωργάς.

Unit publicist: Βάλια Μπουγιουκλή.

Οργάνωση – εκτέλεση παραγωγής: Ελένη Σκάρπου – Γιώργος Τσακίρης.

Προβολή – επικοινωνία: BrainCo
Υπεύθυνη Project: Άννα Σταματιάδου astamatiadou@star.gr

Ηθοποιοί (μεταξύ άλλων): Δημήτρης Παπαδόπουλος, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Γιώργος Ζώης, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Σοφία Μανωλάκου, Τατιάνα Μελίδου, Αντώνης Σιώπκας, Βασίλης Κανελλόπουλος, Θανάσης Μπριάνας, Σταύρος Βαφειάδης, Μανώλης Σαββίδης, Νίκος Βλαχόπουλος, Βαγγέλης Μάγειρος, Χριστίνα Λιόλιου, Γιάννης Περδίκης, Δημήτρης Δήμου, Βασίλης Βεργινάδης, Κώστας Λιόλιος, Αριστείδης Σιναπίδης, Δημήτρης Κύρτσος, Γιάννης Λαζαρίδης, Σταύρος Δουκουζγιάννης, Χριστίνα Καραγρηγορίου, Δανάη Πολυκάρπου, Βάσω Βλασσίου, Γιάννης Νικήτας, Γιώργος Κολοζάκης, Γιάννης Ανδρεόπουλος κ.ά..

Guests: Γιώργος Γιαννόπουλος, Κωνσταντίνος Λάγκος, Βασίλης Τσικάρας.



Δείτε το teaser: https://youtu.be/0gTahWLuNt8