Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Τα παιδιά της...νύχτας είπαν χρόνια πολλά στο στιχουργό Ηλία Φιλίππου

 
Με φίλους καλλιτέχνες γιόρτασε την γιορτή  του  ο στιχουργός Ηλίας Φιλίππου .
Κοντά του για να του ευχηθούν χρόνια πολλά βρέθηκαν "φωτο" από αριστερά:  ο Χάρης Ακριτίδης ο συνθέτης που ντύνει μουσικά τους στίχους του Ηλία, Κυριάκος Παπαδόπουλος , ο ραπερ ΒΟ, ο Αντύπας και ο Νίκος Κουρκούλης.
Στο μεταξύ άλλη μια δυναμική εμφάνιση θα πραγματοποιήσει απόψε στο " Derti" στη Γλυφάδα ο Χάρης Ακριτίδης,

Γιορτάστηκαν χθες τα 100 χρόνια από την πρώτη ανάβαση Ορειβάτη στον Όλυμπο. ( Δείτε χθεσινές φωτο από το χιονισμένο 'Ολυμπο)

Γιορτάστηκαν  χθες τα 100 χρόνια από την πρώτη ανάβαση Ορειβάτη στον Όλυμπο.

Δείτε φωτο  από την χθεσινή  73η πανελλήνια συγκέντρωση ορειβατικών συλλόγων, που έγινε στα 2.650 μέτρα ύψος, στην κορυφή του Ολύμπου κάτω από την μεγαλύτερη κορφή της Ελλάδας, τον Μύτικα.
 Οι φωτο είναι από  τον Ε.Ο.Σ. Ηλιούπολης.



Απόψε η Χάρις Αλεξίου στο θέατρο Πέτρας

Απόψε η Χάρις Αλεξίου στο θέατρο Πέτρας στη Πετρούπολη .
Περισσότερα εδώ :
http://nuxtoskopio.blogspot.gr/2013/06/nouveau-sextet-2013.html

Κάψτε το λίπος σε 15 λεπτά!

Καθημερινά υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε 15 λεπτά. Αντί για ένα ντους, την καθημερινή βόλτα του σκύλου ή τον έλεγχο του mail μας μπορούμε, επίσης, και να κάψουμε έναν αξιόλογο αριθμό θερμίδων σε αυτό το διάστημα. Για να κάψουμε δραστικά λίπος από το σώμα μας, είναι απαραίτητο να κάψουμε θερμίδες. Και όσο ένας περίπατος ή ένα μάθημα yoga μας κάνουν αναμφισβήτητα καλό, δεν θα μας βοηθήσουν και να αδυνατίσουμε. Αν δεν είστε σίγουρη από που να ξεκινήσετε, δείτε παρακάτω την λίστα με τις ασκήσεις που καίνε τις παρισσότερες θερμίδες σε μόλις 15 λεπτά.
Γρήγορο ποδήλατο: 135 θερμίδες
Ελλειπτικό: 122 θερμίδες
Αεροβική: 95 θερμίδες
Spinning: 103 θερμίδες
Σχοινάκι: 165 θερμίδες
Κολύμπι: 148 θερμίδες
Τρέξιμο: 135 θερμίδες
Ορειβασία: 164 θερμίδες
Vinyasa yoga: 67 θερμίδες
Πηγή: http://www.queen.gr/YGEIA-FITNESS/FITNESS-EYEXIA/item/78452-kapste-to-lipos-se-15-lepta#ixzz2Zlk5snZe.

Δύο μοναδικές βραδιές αφιερωμένες στο Γιώργο Ζαμπέτα

Δύο μοναδικές μουσικές βραδιές αφιερωμένες στο αξέχαστο Γιώργο Ζαμπέτα παρουσίασαν η Έλένη Δήμου , με την Λένα Αλκαίου και την Ερωφίλη στο προαύλιο του Θεάτρου " Badminton" . Οι τρεις ερμηνεύτριες θύμισαν στο κοινό τραγούδια του μεγάλου  " ΔΑΣΚΑΛΟΥ" που ο χρόνος σίγουρα δεν θα νικήσει ποτέ.

Με πανσέληνο η σημερινάη συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα

Ο κήπος του Μεγάρου θα φιλοξενήσει σήμερα 22/7 μια εντυπωσιακή συναυλία με μουσικές γεννημένες μέσα από εικόνες, από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το θέατρο, με χρώματα κι αρώματα Ανατολής και Δύσης.
Αυτή είναι- με λίγα λόγια- η νέα μουσική παράσταση-πρόταση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με τίτλο «To αστέρι κι η ευχή». Μια παράσταση που κατέκτησε την αγάπη του κόσμου και γέμισε ασφυκτικά τις πρόσφατες εμφανίσεις της στο Gazarte στην Αθήνα.
«Το Αστέρι και η Ευχή» ξεκίνησε εντυπωσιακά το μαγικό του ταξίδι στην Ελλάδα και «μέθυσε» με τα χρώματα και τα αρώματά του το κοινό που παρακολούθησε τις δύο πρώτες συναυλίες της στο Ηράκλειο και στη Θεσσαλονίκη.
Κάποιοι λένε ότι τα τραγούδια σε «ταξιδεύουν» μέσα από τους στίχους τους, δημιουργώντας εικόνες μαγικές, ικανές να σε παρασύρουν σε μια μικρή απόδραση από την καθημερινότητα. Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι η καλή μουσική μπορεί να σε χαλαρώσει και να σου αλλάξει τη διάθεση της στιγμής.
Είναι όμως και εκείνοι που θέλουν ένα διαφορετικό ταξίδι μέσα από την... μουσική και μόνο αυτή. Μόνο εκείνα τα συναισθήματα που βγαίνουν σχεδόν αυθόρμητα από τις νότες.
Κανονάκι, ακορντεόν, πιάνο, κοντραμπάσο, τύμπανα, και βιολι με αγαπημένες μελωδίες που περιλαμβάνουν μουσική από το «Αστέρι και την ευχή», τις «Μικρές ιστορίες» και τη «Φωνή Αιγαίου» την «Πολίτικη Κουζίνα» και τις τούρκικες ταινίες «Babam ve Oglum» και «Ulak». Σε ένα λιτά δομημένο (και σε κορυφαίες στιγμές διαδραστικό) πρόγραμμα.

«Υπάρχει και φιλότιμο» 28 Ιουλίου στη Νέα Μάκρη, 29 Ιουλίου στο Κατράκειο.


«Υπάρχει και φιλότιμο»

των Α.Σακελλάριου - Χ.Γιαννακόπουλου

από το ΔΗΠΕΘΕ ΚΡΗΤΗΣ

 28 Ιουλίου  στη Νέα Μάκρη, 29 Ιουλίου στο Κατράκειο.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία : Γιάννης Μπέζος
Σκηνικά-Κοστούμια-Φωτισμοί: Αντώνης Χαλκιάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δάφνη Σταυροπούλου
ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΑΚΗΣ: Ανδρέας Μαυρογιαλούρος

ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ: Θόδωρος Γκρουέζας

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗΣ: Γιώργος, ο ιδιαίτερος

ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Πανάγος

ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ: Αλίκη Μαυρογιαλούρου
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΟΡΜΑΪΝΗΣ: Κώστας Σιλυβριώτης

ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΔΑΚΗ: Νάντα Μαυρογιαλούρου
ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΥΛΑΣ: Σωτήρης
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΑΚΑ:  Λάμπαινα
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΜΠΡΙΚΙΔΟΥ: Λώρα Σιλυβριώτη-Κατίνα
ΗΛΙΑΣ ΜΙΧΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ:  Σωφέρ

 ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 90 λεπτά

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:  15 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μαθητικό, φοιτητικό, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνεργοι ΟΑΕΔ) - Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:  viva.gr, Bιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου

Τα οκτώ τρόφιμα που απαγορεύεται να μπουν στην κατάψυξη [λίστα]

Μπορεί η κατάψυξη να διατηρεί αναλλοίωτη την πλειονότητα των ωμών τροφίμων αλλά και ορισμένα μαγειρεμένα, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για όλα τα φαγώσιμα προϊόντα. Υπάρχουν κάποια τρόφιμα τα οποία κρίνονται εντελώς... ακατάλληλα για την κατάψυξη, καθώς από τη στιγμή που θα παγώσουν χάνουν τη γεύση τους αλλά και τη θρεπτική τους αξία.
Tα οκτώ τρόφιμα τα οποία «απαγορεύεται» να μπουν στην κατάψυξη είναι τα εξής:
  • Μαρούλια, αγγούρια, σέλερι, κρεμμύδια, γλυκές πιπεριές
Τα συγκεκριμένα λαχανικά μέσα σε λίγες ημέρες χάνουν την υφή, τη γεύση τους, το χρώμα τους και τα θρεπτικά συστατικά τους ακόμη και αν παραμείνουν στις χαμηλές θερμοκρασίες της κατάψυξης.
  • Μαγειρεμένα ζυμαρικά και ρύζι
Μέσα στην κατάψυξη αλλοιώνεται η υφή τους και η γεύση τους, πολύ περισσότερο, μάλιστα, στη περίπτωση και η κρεμώδης υφή της, αλλά και η γεύση της.
  • Τυριά
Στην κατάψυξη δεν μπαίνει σε καμία περίπτωση η φέτα, το κίτρινο τυρί και γενικά τα τυριά σε κρέμα ή τα λευκά φρέσκα τυριά γιατί χάνεται η γεύση τους και η υφή τους.
  • Γλάσο φτιαγμένο από ασπράδια αυγού, τούρτες με κρέμα
Στη περίπτωση που τα γλυκά αυτά καταψυχθούν θα περάσει νερό μέσα σε αυτά με αποτέλεσμα να καταστραφεί εντελώς η υφή τους.
  • Τηγανιτά φαγητά
Τα «κατεψυγμένα» τηγανιτά τρόφιμα, χάνουν και την τραγανή γεύση τους και όλη την αρχική νοστιμιά τους.
  • Αυγά
Τα ωμά αυγά στην κατάψυξη θα... εκραγούν, ενώ τα βρασμένα αυγά θα γίνουν σκληρά και η υφή τους «λαστιχένια».
  • Κρέμα γάλακτος
Στην περίπτωση που η κρέμα γάλακτος καταψυχθεί θα καταστραφεί εντελώς η υφή της και θα είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί.
  • Τα περισσότερα μπαχαρικά
Τα περισσότερα από τα μπαχαρικά, όπως το πιπέρι, το γαρύφαλλο, το σκόρδο και μερικά διαδεδομένα βότανα, όταν μπαίνουν στην κατάψυξη αποκτούν μια ακόμη εντονότερη και πιο πικρή γεύση.