Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ : Με αλυσίδες η κυκλοφορία στα ορεινά της Κορίνθου

Οι οδηγοί στα ορεινά της Πελοποννήσου θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες

Στα ορεινά του νομού Κορινθίας λόγω της χιονόπτωσης που επικρατεί τις τελευταίες ώρες, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. 

Ειδικότερα, μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία από το 22ο χλμ και άνω της επαρχιακής οδού Ξυλοκάστρου- Τρικάλων και από το 1ο χλμ και άνω της επαρχιακής οδού Τρικάλων- Καρυάς.

Από τις Αρχές επισημαίνεται πως όσοι κινούνται στα ορεινά της Πελοποννήσου θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, γιατί ενδέχεται να χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουν.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/635548/me-alusides-i-kukloforia-sta-oreina-tis-korinthou/

2ΝΑΪΤ Club "Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ" στο Βοτανικό


2ΝΑΪΤ Club
 
"Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ"
Grand Opening
Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 Ιερά Οδός 74 και Σπύρου Πάτση
 
Τηλ.: 210 3412 622
 
Μια νέα χρονιά και μια νέα σεζόν ξεκινά γεμάτη εκπλήξεις και υποσχέσεις!
 
Οι νύχτες στο Βοτανικό επιστρέφουν σε ΗΟΤ mainstream ρυθμούς και όλα είναι έτοιμα για το grand opening του ανανεωμένου 2ΝΑΪΤ Club.
 Το 2ΝΑΪΤ Club με την επιτυχημένη πορεία και τις μοναδικές συνεργασίες (Sideradiko - Votanikos) ετοιμάζεται να σας υποδεχτεί, στον ίδιο χώρο, 
Ιερά Οδός 74 και Σπύρου Πάτση,
ξεκινώντας από το Σάββατο 25 Ιανουαρίου με το Mega Party της πόλης, το περιβόητο
"GIVE ME EVERYTHING"!
DJ's, μουσικοί παραγωγοί, live performances, fire show, dancers και parties με μοναδικά concepts και πολλές εκπλήξεις θα σας περιμένουν κάθε εβδομάδα στο 2ΝΑΪΤ Club. Ο χώρος, ανακαινισμένος και σύγχρονος, με εξαιρετικό design και διακόσμηση υπόσχεται υπηρεσίες διασκέδασης υψηλού επιπέδου.
 Νέα χρονιά, νέα εμφάνιση, νέα πρόσωπα θα δώσουν παλμό στη νυχτερινή ζωή της πόλης.
 Ανοιχτά από το
Σάββατο 25 Ιανουαρίου
και κάθε Παρασκευή και Σάββατο 
Οι πόρτες ανοίγουν στις 23:30
 2ΝΑΪΤ Club
Ιερά Οδός 74 και Σπύρου Πάτση
Τηλ.: 210 3412622

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης


Κάθε καλλιτέχνης ονειρεύεται να ανέβει στην κεντρική σκηνή του Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Ωστόσο, λίγοι έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν αυτό το όνειρο.
Η Ελευθερία Αρβανιτάκη με την μελωδική της φωνή θα γίνει η τέταρτη κατά σειρά Ελληνίδα ερμηνεύτρια (Βέμπο, Κάλλας, Μούσχουρη) που θα εμφανιστεί στο περίφημο νεοϋορκέζικο θέατρο.
Η καταξιωμένη ερμηνεύτρια θα εμφανιστεί στην αίθουσα Stern Auditorium/Perelman Stage με χωρητικότητα 2.800 θεατές το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου.
Η επίσημη ανακοίνωση του Carnegie Hall που έχει αναρτηθεί και στο διαδίκτυο γράφει:
 «Μια από τις πιο ταλαντούχες Ελληνίδες τραγουδίστριες, η Ελευθερία Αρβανιτάκη αποτελεί μοναδικό δώρο τόσο για το ρεμπέτικο τραγούδι, όσο και για τη σύγχρονη Ελληνική μουσική. Με μια ξεχωριστή ικανότητα να ενώνει διαφορετικά είδη μουσικής, η φωνή της έχει μια καθαρότητα και ένα συναισθηματικό βάρος που αγγίζει οποιονδήποτε την ακούσει! Αυτά τα διθυραμβικά σχόλια συνοδεύουν την ανακοίνωση της εμφάνισής της στην Νέα Υόρκη για μία και μόνη παράσταση την 1η Φεβρουαρίου»

Ο B.D.Foxmoor κατά κόσμον Μιχάλης Μυτακίδης, των Active Member στο Tin Pan Alley


Σάββατο 1, 8, 15 και 22 Φεβρουαρίου στις 21:30
 
Ο B.D. Foxmoor των Active Member @ TIN PAN ALLEY
"Live La Bruja Muerta"
 
(Τουρναβίτου 6, Πλατεία Ασωμάτων, 210 3210158)
www.tinpanalley.gr
 
Τα Σάββατα του Φεβρουαρίου (1, 8, 15 και 22/2)  ο B.D.Foxmoor κατά κόσμον Μιχάλης Μυτακίδης, των Active Member
θα εμφανιστεί σε έναν καινούριο πολυχώρο του κέντρου της Αθήνας, στο Tin Pan Alley.
Εκεί θα μας παρουσιάσει τα τραγούδια από την τριλογία «La Bruja Muerta», ένα project που ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα χρόνο.
 
Δημιουργικά δραστήριος όσο ποτέ ο  B.D.Foxmoor, και όχι μόνο επειδή οι καιροί το ζητάνε. Ο ίδιος χρόνια αφουγκράζεται την βαθιά πολιτιστική κρίση και την ανάγκη να κάνουμε πράξη τα λόγια μας. Αυτό σημαίνει Low Bap: η μουσική που επινόησε και  δημιουργει, η ουσιαστική σχέση που οφείλουν να έχουν οι στίχοι με την ζωή. Το αυτονόητο δηλαδή και τίποτα άλλο πιο περίπλοκο απ' αυτό. Από εκεί κι έπειτα και με οδηγό τους στίχους, χρησιμοποιώντας τον Hip hop κώδικα, ανακαλύπτει πολλούς καινούριους ήχους και τρόπους να πει τις ιστορίες του – ξεφεύγοντας πολύ συχνά από τα γνωστά μουσικά του μονοπάτια.
 
Πρόσφατα κυκλοφόρησε την δέκατη προσωπική του δισκογραφική δουλειά με τίτλο Dublaz 44, ένα ορχηστρικό album με τίτλους από ονόματα επαναστατών και ανθρώπων σπουδαίων των οποίων η ιστορία διάλεξε να αποσιωπήσει το έργο ... Επίσης, ήδη ηχογραφεί με την Sadahzinia τον  καινούριο δίσκο των Active Member, Cosmos Alivas. Τα δημιουργικά του νέα όμως δεν τελειώνουν εδώ καθώς, αφενός η αγγλοελληνική ταινία «Ο Χειμώνας» που φέτος παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης έχει μουσική από το εν λόγω project. Και αφετέρου ήδη σχεδιάζει τα γυρίσματα ενός πανευρωπαικού ντοκιμαντέρ μόλις περάσει αυτός ο ... χειμώνας.
Τραγούδια από όλες αυτές τις πρόσφατες δουλειές του αλλά και από όλη την δισκογραφία του με τους
Active Member θα παρουσιάσει τα τέσσερα αυτά Σαββάτα στο «Tin Pan Alley»  σε ένα πρόγραμμα διάρκειας 3,5 τουλάχιστον ωρών.
 
Περισσότερες πληροφορίες για τον B.D.Foxmoor στο link:
 
Γενική Είσοδος: 12€
Προπώληση: απο 8€   
στο  WWW.VIVA.GR,  PUBLIC,  ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ
 
TIN PAN ALLEY
Τουρναβίτου 6, Πλατεία Ασωμάτων  
(Μετρό: Σταθμός Θησείο, Τραμ: Αγ. Ασώματοι)
Τηλέφωνο: 210 3210158
www.tinpanalley.gr

Η Νατάσσα Μποφίλιου επιστρέφει στις 15 Μαρτίου.


Η Νατάσσα Μποφίλιου μετά από τις πολύ καλές εμφανίσεις της  στο " PassPort" στο Πειραιά επιστρέφει στην Αθήνα για μια σειρά μουσικών παραστάσεων από την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ  " ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ".
 Η λυρική ερμηνεύτρια  θα δηλώσει παρούσα και πάλι στα μουσικά δρώμενα από τις 15 Μαρτίου κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Ο Μανώλης Λιδάκης από 15/2 στο "Kyklos Live Stage"


ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΙΔΑΚΗΣ
Συμμετέχει η Σοφία Μάνου
Κάθε Σάββατο από τις 15 Φεβρουαρίου 2014
 
Ο αγαπημένος ερμηνευτής Μανώλης Λιδάκης ξεκινά έναν «Κύκλο» εμφανίσεων
 στο Kyklos Live Stage σε μια περιήγηση στη μουσική του διαδρομή με τραγούδια που όλοι λατρέψαμε και τραγουδήσαμε .

Θα μας ταξιδέψει "Ο Γλάρος", "Με τα φτερά του έρωτα", πέρα από την "Χαλκίδα", γιατί "Δεν είσαι πουθενά" . Όλα αυτά "Για να σε συναντήσω", γιατί "Σ’ έχω δε σ’ έχω", "Αρετούσα" .... Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης τραγούδια με άρωμα από τον τόπο καταγωγής του Λιδάκη, την Κρήτη, όπως το "Πάλι πάλι", "Σαν είχες άλλον στην καρδιά" και το "Άστρα μη μαλώνετε", αλλά και πασίγνωστα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου από την τελευταία του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Β’ ανάγνωση" .

Θα ακούσουμε ακόμη και καινούργια τραγούδια του, από τον επερχόμενο δίσκο του σε μουσικές της Βάσως Αλλαγιάνη, του Σωκράτη Μάλαμα και του Ορφέα Περίδη , ενώ ήδη μια πρώτη γεύση έχουμε πάρει από το τραγούδι "Αύριο θα είναι αργά" σε στίχους του αξέχαστου Μανώλη Ρασούλη και σε μουσική της Βάσως Αλλαγιάννη.

Στο πλευρό του Μανώλη Λιδάκη στο Kyklos Live Stage, η Σοφία Μάνου, θα μας συγκινήσει ερμηνεύοντας τραγούδια μεγάλων δημιουργών, όπως του Σταύρου Κουγιουμτζή, του Απόστολου Καλδάρα, του Μάνου Χατζιδάκη, του Άκη Πάνου, του Χρήστου Θηβαίου, του Μάνου Λοΐζου και άλλων.

Λ.Συγγρού 338 
Τηλ . 210 9570400

Τέρης Ιερεμίας Ντόρα Στέρη μουσικό ταξίδι στο " ΝΑΪΑΔΕΣ Dancing"


Τέρης Ιερεμίας και Ντόρα Στέρη χαρίζουν και αυτό το χειμώνα στο κοινό όμορφες μουσικές βραδιές στο " NΑΪΑΔΕΣ DANCING" στη πλατεία της Βούλας .
Με διαχρονικά λατρεμένα τραγούδια από το Ελληνικό, Γαλλικό και Ιταλικό ρεπερτόριο πραγματοποιούν ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι για τους φίλους της καλής διασκέδασης.
Όλα αυτά βέβαια συνοδευόμενα από  πλούσιες γευστικές προτάσεις .
Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι. 
Πλατεία Βούλας 
Τηλ. 210 8990197

Ευρυδίκη Ραλλία Χρηστίδου "Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια "


Mια πολύ όμορφη συνεργασία θα απολαύσει το Αθηναϊκό κοινό από τις 21 Φεβρουαρίου.
Ο λόγος για τη Ραλλία Χρηστίδου και την Ευρυδίκη που θα συνεργαστούν για πρώτη φορά και σίγουρα θα δώσουν μοναδικούς ρυθμούς διασκέδασης με τραγούδια αγαπημένα μέσα από την μέχρι τώρα προσωπική δισκογραφική τους διαδρομή, χωρίς βέβαια να λείπουν από τα πρόγραμμα τους και άλλα   διαχρονικά αγαπημένα κομμάτια .
Εκεί λοιπόν στην " ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ" κάτι πολύ ξεχωριστό ετοιμάζουν δύο ερμηνεύτριες με σημαντική καλλιτεχνική διαδρομή στα μουσικά μας δρώμενα .
Τίτλος της παράστασης " Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια"

Το Athens Street Art Festival 2014 πηγαίνει SMART PARK


Το Athens Street Art Festival 2014
πηγαίνει SMART PARK
 
Κάθε Σάββατο μεσημέρι (12.30-18.30)

Le Mur Athens (“Ο Τοίχος»)
 
30 Ευρωπαίοι + 30 Έλληνες Street Αrtists
 
Ζωντανεύουν ζωγραφίζοντας χώρους στην Αθήνα


Το Athens Street Art Festival 2014 ξεκινά δυναμικά τις εκδηλώσεις του από τον Ιανουάριο για να κορυφωθεί το φετινό καλοκαίρι, με τη συμμετοχή τριάντα Ευρωπαίων και 30 Ελλήνων Street Artists καλλιτεχνών, οι οποίοι θα μεταμορφώσουν την Αθήνα ζωντανεύοντας με τις δημιουργίες τους χώρους στο Smart Park, στα Σπάτα, δημόσια κτίρια του αστικού ιστού σε διάφορους δήμους της Αττικής, βιομηχανικά κτήρια και αποθήκες, καθώς και  άλλους Δημόσιους χώρους.  Η συνολική προσπάθεια θα αποφέρει περισσότερα από 300 έργα Graffiti, και Stencil Art, ζωγραφικής, εγκαταστάσεις και New Media, στον αστικό ιστό της Αθήνας, διερευνώντας θέματα σύγχρονης αισθητικής. Το ATHENS STREET ART FESTIVAL, όπως και πέρσι, διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας ΑΣΚΤ.
 
Οι πρώτες δράσεις γίνεται στο Eμπορικό Πάρκο Smart Park, στο πλαίσιο του Le Mur Athens («Ο Τοίχος») ένα Interactive Event στη διάρκεια του οποίου καλλιτέχνες με την παρουσία και την συμμετοχή του κοινού ζωγραφίζουν σε σταθερό Bill Board διαστάσεων 2.00 Χ 4.000 μ. Το Event θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο, αρχίζοντας στις 25/01/2014 μέχρι τις 31/06/2014 και θα συνοδεύεται από μουσική και διάφορα street happenings.
 
Αυτό το Σάββατο 25 Ιανουαρίου το λόγο έχει ο Έλληνας καλλιτέχνης του Street Art LUNE 82, ο οποίος θα ζωγραφίσει στο πλαίσιο του Le Mur Athens και θα μεταμορφώσει τον δικό του τοίχο. Ο LUNE82 άρχισε να ασχολείται συστηματικά με το γκράφιτι από το 1996. Έχει επηρεαστεί από την ευρωπαϊκή γαλλική, γερμανική και αυστριακή τέχνη του street art, τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό και το graphic design. Tα έργα του είναι εμπνευσμένα από το περιβάλλοντα χώρο και τη φύση. Αυτό που τον απασχολεί είναι να διαδώσει την αίσθηση της ελευθερίας και της επανάστασης, έννοιες συνυφασμένες με το γκράφιτι. Χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές για να εκφράσει τις ιδέες του και είναι πάντα έτοιμος για την επόμενη πρόκληση.
 
Στο πλαίσιο του πολυδιάστατου αυτού Φεστιβάλ, που μετά την περσινή του επιτυχία διοργανώνεται για δεύτερη φορά, κάτω από τον εύγλωττο τίτλο Crisis [?] What Crisis [?] θα ανακοινωθούν ποικίλες ακόμα δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στους επόμενους μήνες, σε συνεργασία με δήμους και δημόσιους φορείς.  Επίσης από τις 01/03/2104 μέχρι τις 31/06/2104 θα έρθουν τμηματικά οι 30 Ευρωπαίοι Street Artists οι οποίοι σε συνεργασία με 30 ‘Ελληνες Street Artists θα εκτελέσουν, περισσότερα από 300 έργα Grafiti, και Stencil Art, ζωγραφικής, εγκαταστάσεις και New Media, διερευνώντας θέματα της αστικής αισθητικής.

Στο πρόγραμμα του το Φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις σε Δημόσιους χώρους, ανταλλαγές απόψεων των καλλιτεχνών με το κοινό, θεωρητικές συζητήσεις για το νόημα της τέχνης σε εποχές κρίσης και τα θέματα που ανακύπτουν από αυτό, Stencil Workshop για παιδιά με την καθοδήγηση των καλλιτεχνών, έκθεση φωτογραφίας δρόμου και τέλος έκθεση έργων των συμμετεχόντων καλλιτεχνών από 01/07 – 30/07.
 
Στόχοι του φεστιβάλ είναι :
  • Να προβάλλει ότι η Ελλάδα παρά την κρίση που αντιμετωπίζει, η οποία και αποτελεί το θέμα της διοργάνωσης, μπορεί να πρωτοπορεί κινώντας τα νήματα της τέχνης και να διοργανώνει σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα. Και όλα αυτά χωρίς καμία κρατική οικονομική συνδρομή αλλά με την συνεργασία ιδιωτικών και δημόσιων φορέων και κυρίως χάρη στο μεράκι, τη διάθεση και την προσπάθεια των εμπλεκομένων φορέων.  

  • Να αναδείξει την διαφορά μεταξύ των καλλιτεχνών Street Artists οι οποίοι ασκούν κοινωνική κριτική σε τοίχους και κτίρια με έργα τους που είναι επώνυμα και στα οποία είναι άμεσα αναγνωρίσιμη η προσωπική τους γραφή τους, σε αντιπαράθεση με την αναρχία των ανώνυμων διαμαρτυριών με graffiti, τα οποία τις περισσότερες φορές ρυπαίνουν τους δημόσιους χώρους με εγγραφές διαθέσεων προσωπικών επιθυμιών με αμφίβολη έως ανύπαρκτη καλλιτεχνική αξία.

  • Να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο οι καλλιτέχνες σήμερα ανταποκρίνονται στα μηνύματα και τα σύμβολα του αστικού περιβάλλοντος και να προβάλει την κοινωνική ευαισθητοποίηση και την κριτική στην εμπορευματοποίηση της τέχνης που έχουν ως κοινό τόπο όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν.

Το ATHENS STREET ART FESTIVAL, διοργανωνεται σε συνεργασία με την Ανωτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Αποτελεί ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ρεκόρ Γκίνες η συγκέντρωση και κοινή δράση στον ίδιο τόπο, συγχρόνως και με την ενεργή συμμετοχή κοινού τόσων πολλών Street Artists.
DONT BE SHY | GET DIRTY WITH US | COME AND SHARE

Ποδόσφαιρο Surer League:Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014



  • ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ
    15:00  NS2
  • ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
    17:15  NS1
  • ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
    19:30  NS2
Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

  • ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ
    15:00  NS2
  • ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Ο.Φ.Η.
    17:15  NS7
  • Π.Α.Ο.Κ. - ΒΕΡΟΙΑ
    17:15  NS2
  • ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
    17:15  NS4
  • SKODA ΞΑΝΘΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
    19:30  NS1
Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014  
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 17:15  NS1