Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Άλκηστις Πρωτοψάλτη Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Βεάκειο


Ήταν η πιο αναμενόμενη μουσική συνάντηση του φετινού χειμώνα και του καλοκαιριού που μόλις πέρασε. Δικαίως! Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη κατέγραψαν όπου κι αν εμφανίστηκαν sold out παραστάσεις κερδίζοντας το κοινό και τα ΜΜΕ. Περισσότεροι από 30.000 θεατές είδαν το πρόγραμμα που παρουσίασαν από τα τέλη του Νοεμβρίου στην Αθήνα και όταν ήρθε η σειρά της Θεσσαλονίκης η επιτυχία συνεχίστηκε αποδεικνύοντας ότι αυτή η παράσταση έχει πολλά χιλιόμετρα μπροστά της. Το καλοκαίρι οι συναυλίες τους συνεχίστηκαν κερδίζοντας το κοινό και το χειροκρότημα σε πολλές διαφορετικές πόλεις σε όλη την Ελλάδα.


Οι δύο κορυφαίες ερμηνεύτριες θα βρεθούν και τον Σεπτέμβριο, σε επιλεγμένες πόλεις - σταθμούς. Στοιχηματίζοντας κάθε φορά στην ατμόσφαιρα της παρέας, στη συμμετοχή του κοινού, στην οικειότητα των αγαπημένων τραγουδιών, θα προσφέρουν τα πιο όμορφα από αυτά σε όλους όσους τις παρακολουθούν και τραγουδούν μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια.Στις 19 Σεπτεμβρίου θα δώσουν μία μεγάλη συναυλία, στον Πειραιά, στο Βεάκειο με όλες τις αναμνήσεις του καλοκαιριού στις αποσκευές τους κι ακόμα περισσότερα τραγούδια.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ο ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΙΤΑΝΟΣ "Αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη & την Ελληνική παράδοση"




ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΙΤΑΝΟΣ
Αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη & την Ελληνική παράδοση

ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΚΥΒΕΡΝΕΙΟΥ (ΠΑΛΑΤΑΚΙ), ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ| ΠΕΜΠΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ2014

 Στα πλαισια του ΠΑΡΑ ΘΙΝ ΑΛΟΣ 2014, ο ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΙΤΑΝΟΣ, στο προαυλιο χωρου του Κυβερνείου (Παλατάκι), στην Καλαμαριά, την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου.
           Η  συναυλία αποτελείται από δύο μέρη, στο πρώτο θα ερμηνεύσει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη  σε μορφή αφιερώματος στο σπουδαίο Έλληνα συνθέτη σε συνεργασία με την χορωδία  του Μουσικού Ακαδημαϊκού Συνδέσμου Θεσσαλονικέων. Αγαπημένα τραγούδια με υπέροχα λόγια και μελωδίες, αντιπροσωπευτικό υλικό από την τεράστια γκάμα του έργου του συνθέτη που εξελίσσεται από τη μελοποιημένη ποίηση, στο λαϊκό τραγούδι  και από το ερωτικό στο κοινωνικό.
          Το δεύτερο μέρος  της συναυλίας είναι αφιερωμένο στην ελληνική παράδοση, ένα είδος που με μεγάλη επιτυχία ερμηνεύει ο Πέτρος Γαϊτάνος και που το έχει κάνει αγαπητό στο πανελλήνιο και για αυτές του τις ερμηνείες. Στη συναυλία αυτή θα ερμηνεύσει  μια επιλογή με τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά  Ελληνικά  τραγούδια. Τραγούδια από τη Μακεδονία, τη Μικρά Ασία, τη Σμύρνη, το Αιγαίο, την Πόλη, τη Θράκη, τον Πόντο, αλλά και μια επιλογή από όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας μας.
Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όλες τις  ηλικίες και τις κοινωνικές τάξεις, ενώ αναδεικνύει σε μεγάλο εύρος την Ελληνική μουσική.
Στη συναυλία συμμετέχουν 100 συντελεστές, χορωδοί και μουσικοί!
Η συναυλία έχει και κοινωνικό χαρακτήρα καθώς υπό τις ευλογίες των Μητροπόλεων Κρήνης και Καλαμαριάς  και Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης θα υπάρξει φιλανθρωπική δράση με συγκέντρωση τυποποιημένων τροφίμων και φαρμακευτικού υλικού από όσους πολίτες το επιθυμούν, ώστε να διατεθούν σε διάφορες ευπαθείς ομάδες και άτομα που τα έχουν ανάγκη.
Συμμετέχουν 
Χορωδία Μουσικού Ακαδημαϊκού Συνδέσμου Θεσσαλονικέων
Υπό την  Διεύθυνση  του Σάββα Βρεττού
Παραδοσιακή χορωδία

σύμπραξη:
α) γυναικεία χορωδία συλλόγου γυναικών Πυλαίας "η Καπουτζίδα"
β) μεικτή χορωδία συλλόγου "Ουσάκ" Νέας Ευκαρπίας
γ) μεικτές χορωδίες δήμου Αριστοτέλη (Μεγάλης Παναγίας και Παλαιοχωρίου)
 διεύθυνση ορχήστρας και παραδοσιακής χορωδίας Κασούρας Βασίλης

INFO
ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΚΥΒΕΡΝΕΙΟΥ (Παλατάκι),
περιοχή στρατοπέδου Κόδρα (Καλαμαριά)
Εισιτήριο θεάματος: 12€,    Φοιτητικό, Ανέργων:10€
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 10€
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
Βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ :
(Μεταμορφώσεως 24, Καλαμαριά - Τηλ.2310 426780
Εμπορικό Κέντρο MEDITERRANEAN COSMOS Τηλ. 2310 472308
Πλατεία Αριστοτέλους 7, Κέντρο - Τηλ. 2310 277004)
Καταστήματα Public (κέντρο, Cosmos)
Καταστήματα «Παπασωτηρίου» (Τσιμισκή 87 - Τηλ. 2310 250808)
Καταστήματα Seven Spot
καφέ-μπαρ ΕΝΤΕΧΝΟΝ
(Ιω δελιου, Πλατεια Συντριβανιου - Τηλ. 2310 280553)
καφέ-μπαρ ΣΑΡΩΘΡΟΝ (Κατούνη 17, Λαδάδικα - Τηλ. 2310 538282)
 καφέ-μπαρ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΝ (Κομνηνών 56 & μεταμορφώσεως, Καλαμαριά - Τηλ. 2310 419654)
ΤΟΙΧΟ - ΤΟΙΧΟ (Ποολυδώρου 1 – μεσαία πορτάρα, Άνω Πόλη - Τηλ 231 024 5351)
e-ticket: viva.gr - τηλ. 11876
Οργάνωση παραγωγής: badoo productions
Ώρα έναρξης: 21:30
Τηλ κρατήσεων: 6949950530

Μειωμένες τιμές για τα Θέατρα Βρετάνια, Μουσούρη και Αθηνών

Μειωμένες τιμές προπώλησης εισιτηρίων για τις παραστάσε

«Ένας ήρωας με παντόφλες», «Φον Δημητράκης», «Ο Πουπουλένιος»,
και «Η Πόρνη από πάνω»
Θέατρα Βρετάνια, Μουσούρη και Αθηνών
Παράταση προθεσμίας αγοράς εισιτηρίων σε μειωμένες τιμές προπώλησης
 
Μετά από μία μοναδικά επιτυχημένη χρονιά στα θέατρα Μουσούρη και Αθηνών, οι παραστάσεις «Φον Δημητράκης» και «Ο Πουπουλένιος» συνεχίζονται και το φθινόπωρο. Το θέατρο Βρετάνια υποδέχεται το Γιάννη Μπέζο με την παράσταση «Ένας ήρωας με παντόφλες», ενώ κάθε Δευτέρα και Τρίτη επαναλαμβάνεται στο ίδιο θέατρο η παράσταση «Η Πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου.
Όσοι αγοράσουν το εισιτήριό τους μέσω της tickethour ή των καταστημάτων Γερμανός μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά για τις παρακάτω συγκεκριμένες ημερομηνίες παραστάσεων, θα επωφεληθούν από τις μειωμένες τιμές προπώλησης. Συγκεκριμένα, θα αγοράσουν το εισιτήριο τους στην τιμή των 14€ για τις παραστάσεις «Ένας ήρωας με παντόφλες», «Φον Δημητράκης» και «Ο Πουπουλένιος» και στην τιμή των 10€ για την παράσταση «Η Πόρνη από πάνω».

Αναλυτικά οι ημερομηνίες για τις οποίες ισχύουν οι μειωμένες τιμές προπώλησης:

«Ένας ήρωας με παντόφλες» - Θέατρο Βρετάνια: Παρασκευή 10/10 στις 9 μ.μ, Σάββατο 11/10 στις 6 μ.μ. και Σάββατο 11/10 στις 9 μ.μ.

«Φον Δημητράκης» - Θέατρο Μουσούρη:  Τετάρτη 8/10 στις 7 μ.μ., Πέμπτη 9/10 στις 9 μ.μ.

«Ο Πουπουλένιος» - Θέατρο Αθηνών: Τετάρτη 8/10 και Πέμπτη 9/10 στις 9 μ.μ.

«Η Πόρνη από πάνω» - Θέατρο Βρετάνια: Δευτέρα 13/10 στις 7 μ.μ. και Τρίτη 14/10 στις 9 μ.μ.

Η προσφορά ισχύει για εισιτήρια που θα αγορασθούν μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου μέσω των παρακάτω καναλιών πώλησης:
Καταστήματα Γερμανός
Ηλεκτρονικά μέσω της www.tickethour.com
Τηλεφωνικά μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της tickethour: 2108938111

Λίγα λόγια για τις παραστάσεις:

«Ένας ήρωας με παντόφλες»
Των Αλέκου Σακελλάριου - Χρήστου Γιαννακόπουλου

Θέατρο Βρετάνια, Πανεπιστημίου 7, Αθήνα, τηλ.: 2103221579


Έργο γραμμένο στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου (1947) με ένα θέμα -θα μπορούσε να πει κανείς- ανώδυνο. Τετριμμένο. Κάποιοι βολεμένοι της κατάστασης εκμεταλλεύονται την αφέλεια ενός απόστρατου στρατηγού για να τσεπώσουν από τον δημόσιο κορβανά κάποια εκατομμύρια της εποχής. Δηλαδή, μια πλευρά της ελληνικής ζωής πάρα πολύ γνωστή και αναγνωρίσιμη στις μέρες μας. Το ενδιαφέρον όμως είναι αλλού. Η βαθιά πίστη σε κάτι που ονομάζεται καθήκον. Ίσως η λέξη τρομάξει μερικούς. Μακάρι. Να μπει στη ζυγαριά με την κομπίνα και την ανηθικότητα. Τότε το αριστουργηματικό αυτό έργο θα τα έχει καταφέρει.

Παίζουν οι: Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Τάσος Γιαννόπουλος, Κώστας Φλωκατούλας, Αλμπέρτο Φάις, Δημήτρης Κανέλλος, Αμαλία Νίνου, Ελένη Τσιμπρικίδου, Δημήτρης Λιόλιος, Ντένια Στασινοπούλου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος

Σκηνικά-κοστούμια: Γιώργος Πάτσας

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Βοηθός σκηνοθέτη: Δάφνη Σταυροπούλου

«Φον Δημητράκης»
Του Δημήτρη Ψαθά

Θέατρο Μουσούρη, Πλ. Καρύτση 7, Αθήνα, τηλ.: 210 3310953

Ο «Φον Δημητράκης», το κορυφαίο έργο του Δημήτρη Ψαθά, που γράφτηκε μέσα στην περίοδο της Κατοχής και ανέβηκε το 1946 στην περίοδο του Εμφυλίου, είναι μια σπαρταριστή σάτιρα πάνω σ’ ένα επίκαιρο θέμα: το πάθος για εξουσία.  
            Η υπόθεση εκτυλίσσεται σ’ ένα αστικό σπίτι της Αθήνας της Κατοχής του 1942. Ο Δημήτρης Χαρίτος είναι ένας αποτυχημένος και δειλός πολιτευτής, ο οποίος μέσα σ΄ αυτήν την περίοδο, βρίσκει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο: να γίνει Υπουργός, συνεργαζόμενος, όμως, με τους Γερμανούς. Μέσα στο σπίτι του και πίσω από την πλάτη του επικρατούν αντίθετες τάσεις. Η οικογένειά του αποτελείται από πατριώτες: ο γιός του είναι αντάρτης στα βουνά, η κόρη του λαμβάνει ενεργό μέρος στην αντίσταση, ενώ ο αδερφός του ο Λεωνίδας, δάσκαλος στο επάγγελμα και αγωνιστής, ανοίγει μέσα στην Κατοχή μπακάλικο, απ’ όπου διακινεί στα κρυφά πολεμοφόδια στους αντάρτες του βουνού. Την ίδια στιγμή, ο Δημητράκης καμαρώνει για την υπουργική του καρέκλα.



Παίζουν οι: Πέτρος Φιλιππίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Μαρία Κατσανδρή, Φαίη Ξυλά, Γιάννα Παπαγεωργίου, Γιώργος Ψάλτου, Μανώλης Χουρδάκης, Χριστίνα Σπατιώτη, Χρύσα Κλούβα, Θανάσης Ισιδώρου.

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης

Σκηνικά - Κοστούμια: Γιώργος Γαβαλάς

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος

«Ο Πουπουλένιος»
Του Martin Mac Donough

Θέατρο Αθηνών, Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου 10, Αθήνα,  τηλ.:2103312343


Σε ένα άγνωστο, αυταρχικό καθεστώς, ένας συγγραφέας ανακρίνεται από δύο αστυνομικούς ερευνητές για τις παράξενες ιστορίες που έχει γράψει. Ιστορίες με παιδιά. Όχι, όμως, “για παιδιά”. Κάποιες αστείες και τρυφερές, κάποιες σκληρές και ζοφερές. Είναι, λοιπόν, κακό να γράφεις ιστορίες; Τι ακριβώς έχει συμβεί στην πόλη; Τι έπαθε το κοριτσάκι που βρέθηκε στους θάμνους; Λένε αλήθεια οι αστυνομικοί; Τι συνέβη στο μικρό Εβραίο; Γιατί δεν το ‘γραψαν οι εφημερίδες; Είναι αλήθεια πως κάποιος έχει μιμηθεί τις ιστορίες του συγγραφέα; Τι σχέση έχει μ' όλα αυτά ο τρυφερός αδελφός του; Γιατί πάσχει από νοητική στέρηση; Τι τους συνέβη όταν ήταν παιδιά; Τι συνέβη σ' όλους μας, όταν ήμασταν παιδιά;

     Συνεχείς ανατροπές, αστυνομική πλοκή, χιούμορ, ευφυείς διάλογοι, στοιχεία θρίλερ, με τη βία και την τρυφερότητα να συνυπάρχουν, εξελίσσουν ένα παραμύθι που ισορροπεί ανάμεσα στον κωμικό παραλογισμό και στη γνήσια κλασική τραγωδία. Με την κωμωδία να παρεισφρύει στο δράμα και αντιστρόφως, ο θεατής δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, παρά να μείνει για δύο ώρες καρφωμένος στη θέση του.  Αν και το πολιτικό σχόλιο για τη βία της εξουσίας είναι αναπόφευκτο, στην ουσία, πρόκειται για ένα έργο που μιλάει για την τρυφερότητα της παιδικής ηλικίας. Και για την ανάγκη μας να επιστρέφουμε εκεί που όλα αρχίζουν με το “Μια φορά κι έναν καιρό...”. Την ανάγκη να πούμε και ν' ακούσουμε ιστορίες. Όσο για το ποιος είναι ο Πουπουλένιος, αυτό μένει να αποκαλυφθεί στη σκηνή.

Παίζουν οι: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νίκος Κουρής, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Γιώργος Πυρπασόπουλος
Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Σκηνικά - Κοστούμια: Αθανασία Σμαραγδή
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Σκουλά

«Η Πόρνη από πάνω»
Του Αντώνη Τσιπιανίτη
Θέατρο Βρετάνια, Πανεπιστημίου 7, Αθήνα, τηλ.: 2103221579


Η Ερατώ, μεγαλώνει στην επαρχία, στην Πρέβεζα, με απαγορεύσεις και περιορισμούς. Στο πρόσωπο ενός Αθηναίου αστυνομικού πιστεύει πως βρήκε τον άγγελο που θα την οδηγήσει στη δική της Γη της Επαγγελίας και θα φωταγωγήσει τη ζωή της. Τον παντρεύεται με χαρά και τον ακολουθεί στην Αθήνα. Γρήγορα όμως διαπιστώνει πως όλα ήταν μέσα στο μυαλό της και πως ο άντρας της ήθελε μόνο μια νοικοκυρά να τον φροντίζει. Ανακαλύπτει πως δεν είναι παρά ένα νούμερο στο τεφτέρι, στην κατηγορία των εξόδων, ειδικώς αυτών που έπρεπε να μειωθούν.

Μια μέρα, μια πόρνη εγκαθίσταται στο διαμέρισμα πάνω από το δικό της και το χρησιμοποιεί ως χώρο εργασίας... Κάθε βράδυ η Ερατώ ακούει όσα γίνονται εκεί... Κι αρχίζει να βλέπει τη ζωή της διαφορετικά. Απέραντη η ντροπή της, η μοναξιά της, η έλλειψή της. Ακούει τους ήχους να πλημμυρίζουν το σιωπηλό της υπνοδωμάτιο. Τους ανελέητους αναστεναγμούς των ανδρών. Ζει με τη χαρά των άλλων. Την απόλαυσή τους. Την ηδονή τους. Ώσπου μια νύχτα ακούει κάτι. Αυτό το κάτι που της αλλάζει τη ζωή.

Παίζει η Κατερίνα Διδασκάλου
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πατρώνης

Η μεγάλη γιορτή της Χειροτεχνίας


ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ 2014
Η μεγάλη γιορτή της Χειροτεχνίας και του DIY επιστρέφει, μεγαλύτερη από ποτέ!

Μετά από 3 χρόνια επιτυχίας, η ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ εξελίσσεται και εξαπλώνεται.
Εκτός από την καθιερωμένη πια 3ήμερη διοργάνωση της Αθήνας, που φέτος πραγματοποιείται στις 31/10, 1 & 2/11, στο Σ.Ε.Φ. (Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας),
η Χειροτέχνικα ταξιδεύει, για πρώτη φορά, σε άλλες 2 πόλεις της Ελλάδας,
τη Θεσσαλονίκη (11-12/10) και το Ηράκλειο Κρήτης (22-23/11)!
Η Χειροτέχνικα αποτελεί το καθιερωμένο πλέον ετήσιο ραντεβού για τον κόσμο του crafting και του DIY. Στα 3 χρόνια που πραγματοποιείται, πέτυχε να αναδειχθεί στο απόλυτο meeting point, τόσο για τους επαγγελματίες του χώρου (προμηθευτές υλικών και εργαλείων - καλλιτεχνικά εργαστήρια - επαγγελματικές σχολές μόδας, κοπτικής/ ραπτικής κλπ. - εκδοτικοί οίκοι), όσο και για το ευρύ κοινό που φλερτάρει με την ιδέα της χειροτεχνίας ή έχει ήδη μυηθεί στη γοητεία της. Φαντάζει, άλλωστε, η εποχή που διανύουμε να είναι το ιδανικό έναυσμα για τη στροφή όλο και περισσότερου κόσμου στη δημιουργική ενασχόληση και τη φιλοσοφία του Do-It-Yourself, ως ψυχαγωγική διέξοδο.

Στα 2.000 τ.μ. που καταλαμβάνει στο Σ.Ε.Φ., περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες θα έρθουν και φέτος σε επαφή με τα προϊόντα που αποτελούν την πρώτη ύλη του
crafting, είτε για αγορά είτε για ενημέρωση γύρω από τις τελευταίες τάσεις, ενώ η διοργάνωση τους παρέχει, μέσα από τα workshops και τις παρουσιάσεις που εμπλουτίζουν το πρόγραμμα του 3ημέρου, το ιδανικό πλαίσιο για να αλληλεπιδράσουν και να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες.

Μετά την αποδοχή κι επιτυχία του εγχειρήματος, η Χειροτέχνικα, ανακοινώνει φέτος την επέκτασή της σε 2 ακόμη πόλεις στην Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο της  Κρήτης. Και προσκαλεί, εκθέτες και
crafters, να την αγκαλιάσουν με τη δημιουργική φαντασία και τον ενθουσιασμό που ταιριάζει σε μια γιορτή!

Τα νέα όμως δεν σταματούν εδώ. Παράλληλα με το ταξίδι της σε 2 νέους προορισμούς, η Χειροτέχνικα φέτος μεγαλώνει και ως προς το περιεχόμενό της, αφού για πρώτη φορά θα περιλαμβάνει εκπροσώπους από 3 βασικές ενότητες της χειροτεχνίας:
Εργόχειρο (πλέξιμο, κέντημα, ραπτική κλπ.)
Hobby (κόσμημα, ζωγραφική, decoupage, χαρτί, ψηφιδωτό, βιτρώ, κερί, σαπούνι, κεραμική κλπ.)
DIY & Κήπος (μαστορέματα, ξύλο, χρώματα, εργαλεία, φυτώρια κλπ.)


Επισκεφτείτε το
www.xeirotexnika.gr για να δείτε ανά περιοχή τα περίπτερα που συμμετέχουν στη Χειροτέχνικα 2014! Η λίστα συνεχώς μεγαλώνει!

Η ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ (στοιχεία από τη διοργάνωση του 2013):

- 49 προμηθευτές / επαγγελματίες του χώρου εξέθεσαν και πούλησαν τα προϊόντα και τις
υπηρεσίες τους.

- Συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες σε 3 ημέρες διεξαγωγής.

- Πραγματοποιήθηκαν 23 παρουσιάσεις, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα τεχνικών χειροτεχνίας, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα 200+ θεατών.

- Περισσότεροι από 2.500 διαδικτυακοί θεατές παρακολούθησαν, μέσω
live streaming τις παρουσιάσεις, ενώ τα videos στο κανάλι του YouTube συνεχίζουν να αυξάνουν τα views τους.

Γ
ια περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τα
www.xeirotexnika.gr & www.ftiaxto.gr


ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ 2014 - INFO
11/10-12/10
Θεσσαλονίκη – Δ.Ε.Θ

31/10-2/11
Αθήνα – Σ.Ε.Φ. (Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας)

22/11-23/11
Ηράκλειο – Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο  Κρήτης

Είσοδος στο χώρο και στα workshop/ παρουσιάσεις: 1 ευρώ/ ημέρα

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ΙΑΝΟ


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ | ΣΤΑΔΙΟΥ 24

Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΕΙΦΑΡΟΝ» &  μουσικό σχήμα «Δίφωνο»
Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 20:30
Αθήνα - ΣΤΑΔΙΟΥ 24
Βραδιά κλασικού τραγουδιού
Ελένη Κεφάλα
Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 20:30
Αθήνα - ΣΤΑΔΙΟΥ 24
Χρονορραφία, εκδόσεις Νεφέλη
20ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας | 17-28 Σεπτεμβρίου
Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 12:00
Αθήνα - ΣΤΑΔΙΟΥ 24
Πέτρος Μάρκαρης
Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 20:30
Αθήνα - ΣΤΑΔΙΟΥ 24
Τίτλοι Τέλους. Ο επίλογος, εκδόσεις Γαβριηλίδης
Σγουρή Β. Γεωργιάδη
Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 12:00
Αθήνα - ΣΤΑΔΙΟΥ 24
Ο Λαλού θα πάει σχολείο, εκδόσεις Διάπλαση
ISOL
Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 14:00
Αθήνα - ΣΤΑΔΙΟΥ 24
Ο Πετίτ, το τέρας, εκδόσεις Μάρτης
Δημήτρης Σιάτης
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 20:30
Αθήνα - ΣΤΑΔΙΟΥ 24
Ας πρόσεχα
Έκθεση φωτογραφίας | «Παίζοντας κρυφτό!»
Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 20:30
Αθήνα - ΣΤΑΔΙΟΥ 24
Από τους σπουδαστές art + design του Ι.ΙΕΚ D.O.M.I.
Λάζαρος Ε. Βλαδίμηρος
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 20:30
Αθήνα - ΣΤΑΔΙΟΥ 24
Γιατροί και Ιατρική στην Επανάσταση του 1821, Εκδόσεις Μπαλτά
Γίργκεν Μπανσέρους | Ντετέκτιβ Κλουζ
Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 12:00
Αθήνα - ΣΤΑΔΙΟΥ 24
εκδόσεις Μεταίχμιο
Μυρτώ Δημητρίου
Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 13:00
Αθήνα - ΣΤΑΔΙΟΥ 24
Origami με φαντασία!, 10 διακοσμητικά και λουλούδια origami και 10 θαλασσινά origami, εκδόσεις Καλειδοσκόπιο
«Αέρινη Πόλη» | Επικοινωνία δίχως βία στο σχολείο και την οικογένεια
Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 14:00
Αθήνα - ΣΤΑΔΙΟΥ 24
Άννα Ι. Στεργίου
Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 20:30
Αθήνα - ΣΤΑΔΙΟΥ 24
Τάσος Χαλκιάς: Το φύσημα του Θεού, Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη
Ναταλί Bέλτση | Τι είναι η διαταραχή πανικού και η αγοραφοβία;
Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 18:00
Αθήνα - ΣΤΑΔΙΟΥ 24
Εκδόσεις
Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 20:30
Αθήνα - ΣΤΑΔΙΟΥ 24
Ποιητική βραδιά
Ελένη Καλλιμοπούλου & Αλεξάνδρα Μπαλάντινα
Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 18:00
Αθήνα - ΣΤΑΔΙΟΥ 24
Εισαγωγή στην Εθνομουσικολογία, εκδόσεις Ασίνη
Ελευθέριος Ε. Ντούνης
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 18:00
Αθήνα - ΣΤΑΔΙΟΥ 24
Γνωριμία με το επώδυνο πόδι, Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος και Ιατρικές εκδόσεις Γιάννης Β. Παρισιάνος
Ιώ Τσοκώνα
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 20:30
Αθήνα - ΣΤΑΔΙΟΥ 24
Το πέρα των Ελλήνων: Στην Κωνσταντινούπολη του χθες και του σήμερα, εκδόσεις Μεταίχμιο
Εκδόσεις
Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 20:30
Αθήνα - ΣΤΑΔΙΟΥ 24
Ποιητική βραδιά
20ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας | Παράλληλες εκδηλώσεις
Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 11:00
Αθήνα - ΣΤΑΔΙΟΥ 24
Αντιόπη Φραντζή
Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 12:00
Αθήνα - ΣΤΑΔΙΟΥ 24
Πίσω στο δάσος, εκδόσεις Πατάκη
Ποίηση Μελοποίηση. Από τον Γεώργιο Χορτάτση και τον Βιτσέντζο Κορνάρο στον Τάσο Λειβαδίτη
Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 21:00
Αθήνα - ΣΤΑΔΙΟΥ 24
Παναγιώτης Λυμπερόπουλος
Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 20:30
Αθήνα - ΣΤΑΔΙΟΥ 24
Καλαμάτα-Πειραιάς, μια ζωή μες το εμπόριο, εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣ
Ειρήνη Τόγια
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 18:00
Αθήνα - ΣΤΑΔΙΟΥ 24
«Ρένα της Φτελιάς»: Συνταγές που αγαπήσαμε!, Stergiou Limited
Χρήστος Γιανναράς
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 20:30
Αθήνα - ΣΤΑΔΙΟΥ 24
Η ελληνικότητα ως ποιότητα και ως ντροπή, Εκδόσεις ΙΑΝΟS