Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή στο Ξέφωτο (13 & 20 Μαρτίου)

Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή στο Ξέφωτο (13 & 20 Μαρτίου)
Τραγουδούν: Ανδρέας Καρακότας, Μιχάλης Παπαζήσης και Μαρία Κουγιουμτζή. Φιλική συμμετοχή: Λιζέτα Καλημέρη.

Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Θεσσαλονικιού συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή, το Ξέφωτο (Λυκούργου 5, Λαδάδικα) παρουσιάζει ένα μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη του την Παρασκευή 13 και την Παρασκευή 20 Μαρτίου.

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης και στιχουργός Σταύρος Κουγιουμτζής έφυγε από τη ζωή δέκα χρόνια πριν, στις 12 Μαρτίου του 2005, αλλά τα τραγούδια του είναι «καταδικασμένα» να αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου, κατακτώντας μια θέση στη μουσική κουλτούρα κάθε νέας γενιάς.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1960, που κατηφόρισε στην Αθήνα για συναντηθεί το πολλά υποσχόμενο ταλέντο του με φωνές όπως του Γιώργου Νταλάρα, της Χαρούλας Αλεξίου, του Γιάννη Καλατζή, του Γιάννη Πάριου και της ανερχόμενης τότε Άννας Βίσση, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980 που επέστρεψε στη γενέτειρα Θεσσαλονίκη, ο Σταύρος Κουγιουμτζής κατάφερε να πλουτίσει την ελληνική δισκογραφία με τραγούδια - «σταθμούς».

«Που ‘ναι τα χρόνια», «Κάπου νυχτώνει», «Το πουκάμισο το θαλασσί», «Οι ελεύθεροι κι ωραίοι», «Σου στέλνω χαιρετίσματα», «Στα χρόνια της υπομονής» είναι ένα ελάχιστο δείγμα της μουσικής του παρακαταθήκης, σε συνεργασία με τις στιχουργικές πένες του Μάνου Ελευθερίου, του Άκου Δασκαλόπουλου, του Μιχάλη Μπουρμπούλη κ.α.

Στο αφιέρωμα τραγουδούν: Ανδρέας Καρακότας, Μιχάλης Παπαζήσης και Μαρία Κουγιουμτζή. Φιλική συμμετοχή: Λιζέτα Καλημέρη

Παίζουν οι μουσικοί: Παύλος Παφρανίδης (μπουζούκι), Κώστας Ματσίγκος (κιθάρα), Δημήτρης Γουμπερίτσης (μπάσο), Σάκης Κοντονικόλας (πιάνο)

Info
Παρασκευή 13 & Παρασκευή 20 Μαρτίου
Ξέφωτο (Λυκούργου 5, Λαδάδικα)
Τηλ. για κρατήσεις: 2314 015 911 & 6931 091 534
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος 12 ευρώ με ποτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου