Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

“Home? το μικρό-μικρό σπίτι” Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης



“Home? το μικρό-μικρό σπίτι”
Μία ενδελεχής έρευνα πάνω στο ζήτημα του προσωπικού χώρου
H ομάδα τέχνης και δημιουργίας “Εν δυνάμει” δηλώνει δημιουργικά την παρουσία της, προτείνοντας μια σύγχρονη εικαστική εγκατάσταση στο:
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
από 29 Ιανουαρίου μέχρι 8 Φεβρουαρίου 2015
 Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελένη Δημοπούλου
Εικαστική επιμέλεια: Θούλη Μισιρλόγλου
Υπεύθυνοι εικαστικού εργαστηρίου-Σκηνογραφική εφαρμογή εικαστικής εγκατάστασης: Richard Anthony-Μαρία Καβαλιώτη
Κινηματογράφηση-βιντεοπροβολές: Δημήτρης Ζάχος
Σχεδιασμός 3D, ψηφιακή εγκατάσταση: Μπάμπης Βενετόπουλος
Οργάνωση Παραγωγής: Κωνσταντίνος Ιορδάνου

Πού θα ήθελες να ζείς;
Πώς είναι ο χώρος των ονείρων σου;
Πού αισθάνεσαι ευτυχία, χαρά, αυτοπεποίθηση;
Μπορείς να φτιάξεις οτιδήποτε ονειρεύεσαι!

Το μικρό-μικρό σπίτι είναι μια προσπάθεια να προσδιοριστεί ο εαυτός, οι επιθυμίες, τα όνειρα, έξω από το κοινωνικό πλαίσιο που επιβάλλει σε όλους μας τρόπους να βλέπουμε τον εαυτό μας, τις επιθυμίες μας, τα όνειρά μας, το χώρο μας.
Η εικαστική αυτή πρόταση έχει ήδη υιοθετηθεί από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης  και πρόκειται να εκτεθεί στο χώρο του μουσείου από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η ιστορικός τέχνης Θούλη Μυσιρλόγλου.

«Το συγκεκριμένο εγχείρημα θέτει ουσιαστικά ερωτήματα γύρω από το θέμα κατασκευής του εαυτού, βάζει δηλ. θέματα ταυτότητας σε ένα πλαίσιο πολύ ευρύτερο από τα συμβατικά όρια της σύγχρονης τέχνης. Αν η σύγχρονη τέχνη είναι το όχημα για διαφορετικές εμπειρίες του κόσμου, το project “Home? το μικρό-μικρό σπίτι” μπορεί να συμβάλει καθοριστικά σ’ αυτή την κατεύθυνση και να εμπλουτίζει το περιβάλλον της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και πρόσληψής της
Θούλη Μυσιρλόγλου.


Ομάδα Εν Δυνάμει:
Η ΟΜΑΔΑ «Εν δυνάμει» είναι μία ανεξάρτητη ομάδα νέων με ξεχωριστές δυνατότητες, νέων συνομήλικων εθελοντών, γονιών και φίλων. Στόχος των καλλιτεχνικών δράσεων μας, είναι η ενσωμάτωση του “διαφορετικού” και του “ανοίκειου” μέσα στο χώρο των τεχνών. Ιδρύθηκε από τη Μαρία Ιωαννίδου και την Ελένη Δημοπούλου και ξεκίνησε τη δράση της το 2008 στη Θεσσαλονίκη.

Μπάμπης Τσέρτος "Η πόλη που ονειρεύτηκα" νέα συμμετοχή στο cd «Σμύρνη »

Η Sony Music Turkey ,  κυκλοφόρησε το cd «Σμύρνη» και παρουσιάζει το τραγούδι του Μπάμπη Τσέρτου «Η πόλη που ονειρεύτηκα», 
σε στίχους Σταύρου Σταύρου και μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη.

 To CD «IZMIR» θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με την Ελλάδα, σε πολλές χώρες, ανάμεσα τους Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Κύπρο καιΤουρκία.  
 Για την Ελλάδα εταιρία διανομής είναι η General Music.

Την επιμέλεια της παραγωγής έκανε για την Sony Music Turkey η  Ευανθία Μάγνη, η οποία εκπροσωπεί την εταιρία στην Ελληνική αγορά.

 Sony Music Entertainment Turkiye Tic. 


“Η πόλη που ονειρεύτηκα”
Μπάμπης Τσέρτος