Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Ο Γιάνννης Μαρκόπουλος στο Μέγαρο

Μετά την αναβολή της, η πολυαναμενόμενη συναυλία του μεγάλου μας συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου θα πραγματοποιηθει στις 31 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζοντας σε μία ενιαία συναυλία, το εμβληματικό μουσικό του έργο « ΧΡΟΝΙΚΟ» και το νέο του δίσκο «ΕΝΤΕΥΘΕΝ».
ΧΡΟΝΙΚΟ
σε στίχους Κ.Χ.Μύρη

Το «Χρονικό» είναι ένα μουσικό έργο, που περιγράφει με μοναδικό τρόπο την επώδυνη πορεία του ελληνισμού στον εικοστό αιώνα.

Η δομή του «Χρονικού», όπως έχει αναφέρει ο συνθέτης, έχει δυο τραγουδιστικούς άξονες. Ο ένας με τη μορφή της νεο-μπαλάντας, για γυναικεία φωνή, που αντιπροσωπεύει το μουσικό ήθος των μεγαλουπόλεων και ο άλλος, για ανδρική φωνή, που αντιπροσωπεύει τη πολυμορφία από τον "τρόπο ζωής" της περιφέρειας. Ενορχηστρωτικά, συνδυάζονται τα ελληνικά όργανα με τα συμφωνικά.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος παρουσίασε για πρώτη φορά το «Χρονικό» το 1969 στο ιστορικό στούντιο Λήδρα και την ίδια χρονιά ανέθεσε στους πρωτοεμφανιζόμενους τότε τραγουδιστές, Nίκο Ξυλούρη και Μαρία Δημητριάδη την ερμηνεία και για την ηχογράφηση του έργου στο δίσκου.

Το «Χρονικό» ήρθε και επιβλήθηκε ως νέα πρόταση μέσα στο σύνολο της μέχρι τότε ελληνικής τραγουδοποιίας και αποτέλεσε τομή στην μουσική πραγματικότητα της χώρας. Tο έργο (κατά τον Παύλο Πετρίδη) ενεργό και σήμερα -σε ώρες παρακμής- ακόμη πιο επίκαιρο, μας θυμίζει τι σημαίνει για την Eυρώπη ο Eλληνικός Πολιτισμός.

Ερμηνεύουν: Νατάσσα Μποφίλιου και Μίλτος Πασχαλίδης



ΕΝΤΕΥΘΕΝ
Για πρώτη φορά παρουσιάζονται ζωντανά όλα τα τραγούδια που συνέθεσε ο Γιάννης Μαρκόπουλος για τον καινούριο δίσκο του «ΕΝΤΕΥΘΕΝ».

Το «Εντεύθεν» που σημαίνει 'από εδώ' είναι ίσως ο πιο προσωπικός δίσκος του συνθέτη, γεμάτο πρωτόγνωρες εικόνες, μνήμες, ονειροπόλους ήρωες.

Εξαιρετικά επίκαιρο το έργο χαρτογραφεί την παραμονή και τη φυγή από κοινωνίες δυστοπικές και μιλώντας για την επόμενη μέρα ζωγραφίζει ένα τοπίο γνώριμο και συνάμα νέο όπου πρόσωπα και καταστάσεις μετρούν την αντοχή τους και εξετάζοντας τις δομές γύρω τους, αποδομούν και αναδομούν.

Το έργο κυοφορείται μία εικοσαετία από το Γιάννη Μαρκόπουλο. Πρόκειται για ένα κύκλο τραγουδιών με μελωδίες που συνέλαβε από τα νεανικά του χρόνια, με άλλες που επεξεργάστηκε για χρόνια και άλλες που ολοκλήρωσε στις αρχές του 2015. Ο συνθέτης αισθάνθηκε ότι το έργο είχε ολοκληρωθεί και επέλεξε τους ερμηνευτές βάση του συνολικού οράματος που είχε για την απόδοση του έργου.

Ερμηνεύουν: Γιώργος Νταλάρας, Δήμος Αναστασιάδης, Δάφνη Ζουρνατζή

Συμμετέχουν:

H 12μελής μικτή χορωδία Fons Musicalis σε διδασκαλία Κωνστή Κωνσταντάρα και η παιδική χορωδία εκπαιδευτηρίων της Μητρόπολης Πειραιώς Ορχήστρα «Παλίντονος Αρμονία».
Ορχήστρα "Παλίντονος Αρμονία"

People Entertainment Group
Tel. +30 211 012 9200, www.people.gr

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 

Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 72.82.333 / www.megaron.gr

Los Dos o Mas @ Faust Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Los Dos o Mas
@ Faust
Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Γενέθλια για τους Los Dos o Mas!!
Γιορτάζουν 5 χρόνια πορείας και επιστρέφουν δυναμικοί και ανανεωμένοι στο αγαπημένο τους Faust, για ένα εκρηκτικό, κεφάτο live γεμάτο θετική ενέργεια και πάθος! Με reggae, ska, latin ρυθμούς, παρουσιάζουν δικές τους συνθέσεις, αλλά και ιδιαίτερες διασκευές σε τραγούδια των: Bob Marley, Manu Chao, Buena Vista Social Club, Violent Femmes, Iggy Pop, Alicia Keys κ.ά.
Οι Los Dos O Mas, που σημαίνει «Οι δυο μας ή και περισσότεροι», είναι ένα συγκρότημα που ξεκίνησε την πορεία του τον Οκτώβριο του 2010 στο Αίγιο, με αρχικά δύο μέλη, το Νίκο Καραχάλιο στην κλασική κιθάρα και τον Διονύση Χαχάμπη στα τύμπανα. Στη συνέχεια η παρέα τους μεγάλωσε με τη συμμετοχή και άλλων μουσικών με το ίδιο όραμα, έχοντας διαμορφώσει την μπάντα σε Collectiva. Οι μουσικές τους δημιουργίες είναι εμπνευσμένες από διαφορετικά μουσικά είδη όπως: reggae, ska, latin και γενικότερα world music.
Με επιρροές που ποικίλλουν και με ενσωματωμένο πάντα στη μουσική τους το ισπανικό στοιχείο, καταφέρνουν πραγματικά να έχουν μια διαφορετικότητα στη μουσική τους, που τους έχει βοηθήσει να ξεχωρίσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Γαλλία, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής. Ο στίχος τους χαρακτηρίζεται από τον προβληματισμό της εποχής, έχοντας πάντα μια νότα αισιοδοξίας.
Οι Los Dos o Mas εμφανίστηκαν ως support στην sold out συναυλία των DUB INC. στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2014, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Έχουν ταξιδέψει σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχουν ανοίξει επίσης συναυλίες καλλιτεχνών όπως: Νίκος Πορτοκάλογλου, Maraveyas Ilegal, Blues Wire, Ευθύμης (Txc, A/E), Άγνωστος Χειμώνας, Ταυτισμένος Λάθος. Tον Αύγουστο του 2014 οι Los Dos o Mas συμμετείχαν στο 36ο River Party παίζοντας στην κεντρική σκηνή.
Κλασική κιθάρα: Νίκος Καραχάλιος
Ηλεκτρική κιθάρα: Μάνος Βαγενάς
Τύμπανα, κρουστά: Διονύσης Χαχάμπης
Ηλ. Μπάσο, κοντραμπάσο: Τάσος Παπαπάνος

Τραγούδι: Eύα Θεοχάρη
Φωνητικά m/c: Jeffrey
Φωνητικά m/c: Babu G.

Οργάνωση παραγωγής: Cricos (www.cricos.gr)

Faust

Διεύθυνση: Καλαμιώτου 11 , πλατεία Αγίας Ειρήνης , Μοναστηράκι
Τηλέφωνο: τηλ. 2103234095 /  www.faust.gr

Ο Λεωνίδας Μπαλάφας στο Σταυρός του Νότου Club

Λεωνίδας Μπαλάφας
Σταυρός του Νότου Club
από Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015
και κάθε Πέμπτη

Ο Λεωνίδας Μπαλάφας κάθε Πέμπτη μας υποδέχεται με την μουσική του παρέα, στο club του Σταυρού του Νότου.
Τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφική παρουσία, ακυκλοφόρητα τραγούδια, αγαπημένες διασκευές, ευελπιστούν να γίνουν συντροφιά κι αγαπημένη συνήθεια για τις Πέμπτες της Αθήνας.
Μαζί του οι:
Άγγελος Πολυχρόνου
Βαγγέλης Καραπέτρος
Κώστας Γεράκης
Λευτέρης Βαρθάλης
Μιχάλης Καταχανάς
Νίκος Χριστόπουλος


Διέυθυνση: Αμβροσίου Φραντζή & Θαρύπου 37
Περιοχή: Νέος Κόσμος
Τηλέφωνο: 210 9226975